Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Sikerült? Az én Anyukám - ahogy az ő korára jellemző volt - tegezte a menyeit, vőit. Ők viszont magázták. Egy szülinapon Anyuka vette a bátorságot és szakítva a hagyományokkal, felajánlotta fiai, lányai párjainak a tegeződést....szinte senki sem tudta ettől a pillanattól tegezni Anyukámat. A szokás nagy ur..... Viszont mindenki tiszteli!
Én akkor dobtam kicsi híján egy hátast amikor 3 éve az egyik új kolléganő csókolommal köszönt... Addig ez nem fordult elő. Aztán megkértem ne tegye ezt többé...
Rá kellett döbbennem visszavonhatatlanul elmúlt az az idő, amikor fiatalnak lát a környezetem. Pedig esküszöm, én ma is az a kislány vagyok akinek az ünnepi ruhája zsebébe beletört a szomszédban kapott meggy, és kikapott érte. Szegény nagymamám, már olyan régen nincs velünk...
Csak azok a fránya tükrök, azok romlottak meg, nem is érdemes már beléjük nézni!
De tudjátok, vannak emberek, aki annyira távolinak tűnnek, hogy egyszerűen nem tudom tegezni őket. Pl. pár volt főnököm ---- nem ment, hiába lehetett volna, annyira nem egy húron pendültünk, hogy amikor megláttam őket, belémfagyott a tegezés. Pedig nem volt közöttünk konfliktus, sőt, úgy láttam, hogy szeretnek velem dolgozni, velem megcsináltatni munkákat. Csak hát én nem szerettem a stílusukat, bizonyára...
De jó, hogy látlak bgabella :) Végre van már tőletek kötőtű készletem :) Karácsonyra kaptam anyumtól.
Nagyon örülök neki, jó vele dolgozni :) Annyi bajom van csak vele, hogy néha kitekeredik és olyankor elakad a fonal, illetve a 3as tűvég és a damilvég nem simulnak teljesen jól egymásra és szintén akadozik. Bocsánat, hogy így rádömlesztettem :) És a lényeg tulajdonképpen az öröm volt, hogy végre van ilyenem :))
Én, 19 évesen az első munkahelyemen szinte mindenkit magáztam. Mert ők is falubeli "nénik" voltak. És csak a kb. anyu korúak mondták, hogy inkább tegeződjünk, ők 15-20 évvel idősebbek nálam. A náluk idősebbekkel nehezen is ment volna. De mikor elköltöztünk, senkit nem ismertem, így tartottam azt, hogy aki letegez, visszategezem. A főnökasszonnyal is így tettem. Később visszahallottam, hogy nem tetszett neki, mert az én korosztályomnak ő óvónénije volt. Hát, nekem meg nem...