Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vm_motor Creative Commons License 2016.04.15 0 0 47862

Ez így is van aki olvasta Artur Hailey : Autóváros c. könyvét az tudja.

Előzmény: Tie (47860)
Tie Creative Commons License 2016.04.15 0 0 47861

Így mán értem, azt hittem az autóban lévő hűtőre és légkondira gondolsz. Nem értettem, hogy azok esetén mi a különbség a fékcsőhöz képest.

Előzmény: vm_motor (47847)
Tie Creative Commons License 2016.04.15 0 0 47860

Ha arról beszélünk, hogy a gyártók miért használnak A helyett B-t (legyen szó bármiről is), akkor szerintem 99,99%-ban a válasz az, hogy "Mert a B olcsóbb".

Az a szemlélet, ami az autóiparban mondjuk mercedeséknél uralkodott a 60-as, 70-es, 80-as években, miszerint valóban jól átgondolt, minőségi mérnöki munkát valósítunk meg hosszú élettartamra tervezve, ahoz való anyagokkal, az már rég elmúlt. Ha meg lehet baszni az anyánkat 3 forinton, akkor hidd el, az autógyártók meg fogják.

Előzmény: pinguru (47858)
vm_motor Creative Commons License 2016.04.15 0 0 47859

Én nem ugrottam senkinek, csak jeleztem , hogy nem jó,

"Mert aki hibát jelez jobbá teszi a világot"  írja a Port . hu csapata(miért húzza alá , nem tudom)

Igaznak gondolom csak van aki személyes sértésnek veszi, más tanul belőle, van aki meg kötegszik, evvel nem tudok mit kezdeni, nem rossz szándékból jegyeztem meg.

És ugye sok helyen egyértelműen tiltják, mint írtam, nem véletlenül.

Előzmény: pinguru (47858)
pinguru Creative Commons License 2016.04.15 0 0 47858

Szerintem nincs értelme egy ilyen téma kapcsán egymásnak ugrani, mindenkinek igaza van, én is használtam réz csövet, sosem volt gond, azonnal kellett egy megoldás, azóta is hibátlan. Viszonyt gondolom nem hiába használnak a gyártók vas csövet.

Inkább gyertek holnap jótékony túrázni Tapolcára, ott személyesen megbeszélhetjük ezeket az ügyeket.

imbuszmester Creative Commons License 2016.04.15 0 0 47857

Jó reggelt és köszöntem a linket, hát mégis van a nagy világban?

Előzmény: joegabi (47856)
joegabi Creative Commons License 2016.04.15 0 0 47856
Előzmény: imbuszmester (47855)
imbuszmester Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47855

Köszönöm,de megvan a Classic alkatrész katalógus ami alapján rendeljük az alkatrészeket. A cél az amit kérnek. Vannak felettem és ha azt mondják,hogy nem kell a vas fékcső akkor nem az lesz. Tudom,hogy mi a követelmény ha OT rendszámra lenne levizsgáztatva, akkor abba is belekötnek,hogy milyen alsó gatyát vettél fel aznap. Van más típus is amit felújítunk és van amit fulra restaurálunk. Én legalább is nem olyannal foglalkoznék mint holmi fékcső,hogy réz vagy vas,ennyi erőből sok már muzeális jármű nem felelne meg mivel van ahol rezet használtak,oda nem rakhatsz vasat van ahol csupasz vasat használtak oda nem tehetsz bevonatos vasat, sem bevonatos rezet és nem rakhatsz alumíniumot. A réz sem réz hanem rézötvözet meg alumínium ötvözet. Szerintem nem az a lényeg,hogy melyiket használod,hanem hol vezeted el,és miként hol mivel rögzíted ki. Szerintem.  

Ez az RRC 1980-as és a mot.tetőn van a vissz.pill.tükör de sajna már nem gyártják így nem kapható kint sem,csak azért kérdeztem rá mert rohadtul nem tetszik ezekkel a Barkas tükrökkel.ennyi erőből feltehetnék krómozott Simson tükröket is hisz az is kerek. :D 

Amúgy köszönöm megint csak a segítséget. 

Előzmény: Camel Trophy (47851)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47854

Egyszer a gázpedálról jött valami hibajelzés állítólag. Édesapámé a kocsi, segíteni szeretnék neki, de Pécsett és környékén nincs aki értene hozzá :( Már odaadta a szervíznek hetekre tesztelni, de persze a rövid városi utakon nem jön elő a hiba, jellemzően 40-60km folyamatos használat után jelentkezik. Az elérhetőséget küldöm, és köszönöm!

Előzmény: imbuszmester (47852)
joegabi Creative Commons License 2016.04.14 0 1 47853

"az autó nem egy stabil hely"

Mondhatod neki, még ezt sem érti.

imbuszmester Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47852

Ha nem kezd el világítani a check lámpád, akkor nem valószínű,hogy van tárolt hiba.Én az ilyen jelenségre azt mondanám,hogy gyújtáskapcsoló elektromos betét,mivel 50km alatt ha nem tökéletes az érintkezés akkor fel tud melegedni és eltávolodnak a hő hatására az érintkezők mivel több fogyasztónak ezen keresztül megy az áramellátása és pár perc elegendő arra,hogy visszahűljön és megint érintkezik a következő 50km-ig. Holnap küldj emailt, elérhetőséget hátha tudok segíteni.

Előzmény: Törölt nick (47850)
Camel Trophy Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47851

Imbuszmester!

A "The little book of Land Rover" c. könyv (ebayen kapható dvd-vel, dobozban) 43-44. oldalán van egy-egy kép egy 1970-es és egy 1976-os Classic Range Roverről, ugyan ezekkel a motorháztetőre szerelt kör alakú tükrökkel. Nekem úgy tűnik, hogy ez az eredeti (már ha az eredeti állapot helyreállítása a célod).

Előzmény: imbuszmester (47779)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47850

Minden előzmény és jelzés nélkül leáll mintha levennéd a gyújtást. 3 perc pihi és indul megy tovább. 2.0 TD4

Előzmény: imbuszmester (47849)
imbuszmester Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47849

Hali. Mielőtt le állna,el kezd világítani a check lámpa vagy csak akkor amikor már teljesen leállt. Miként áll le? mind ha levennéd a gyújtást vagy fokozatosan eltűnik az erő és hiába nyomod a gázt? Milyen a rendszered közös nyomócsöves? 

Előzmény: Törölt nick (47848)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47848

..még mindíg keresek valakit aki képes Baranyában esetleg a környező megyékben hibakódot olvasni freelanderből. Vagy bárkit aki kideríti miért áll le 50KM- után az autó. 2l-es szutyokdízel.

vm_motor Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47847

Nem autóra való, az autó nem egy stabil hely, vagy így mulatód az időt?

Előzmény: Tie (47843)
korzo Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47846

Apropó: mindig elfelejtem megkérdezni; nem lehetne-é elé menni a problémának egy (indokolatlan) csapágysor cserével?

ps.: a SAAB csődjében jelentős szerepet játszott, hogy az Isuzu V6-os dízelmotorok - a rossznyelvek szerint - felét ki kellett cserélni hüvelysüllyedés miatt. (És a benzinesek között is szemmel látható olajmérgezéses blokk volt, köszönhetően a kitolt csereintervallumnak)

Előzmény: LRROV2 (47844)
suV6os Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47845

hallani sem akarok róla

:)))

Előzmény: KezdőDisco (47840)
LRROV2 Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47844

Kezdő Disco ! A főtengely törés mint jelenség nem típushiba, hanem állapot. Hosszú és költséges nyugalmi állapot. Mint az autónak, és mint a gazdásnak, hogy ki tudja fizetni. Sajnos ! Elég baj az, hogy a gyártó még mindig kussol, holott ez nem csak magyar jelenség. Több kinti fórumon azt írják, hogy a 05 MY autóknál kézváltósban ritka a tünet. No akkor most nálam mindjárt kettő is vár a sorsára. Fasza! Akkor mi lehet az automata váltós verziókkal?  Mondtam én 300TD vagy Td5.

Tie Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47843

Azt mondjuk nem értem, hogy ahol a réz fékcső van, az mitől nem fix hely? A mozgó helyeken flexicső van mindenhol...

Előzmény: vm_motor (47839)
korzo Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47842

Így van :-(

Előzmény: KezdőDisco (47840)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47841

Nem az arcok kitakarása a lényeg, hanem a rendszám. Az arcokat csak azért takartam ki, mert nagyon direktben mutattak 1-1 embert, máskor, ha mondjuk egy csapatkép van, nem szoktam. Egyébként nem gondolnám azt, hogy illegális vagy védett helyeken voltunk, sehol nem jelezte tábla, sorompó, felirat, semmi. És természetesen ha jelzi, akkor oda nem megyünk be.

Előzmény: walker47 (47833)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47840

"a Peugeot V6-os dízelénél például visszatérő jelenség a főtengelytörés."

http://totalcar.hu/magazin/technika/2016/04/14/motorfelujito_gepmuhely/

vm_motor Creative Commons License 2016.04.14 0 0 47839

Nem tudom miért nekem írtál, ez a kép mit bizonyít?

Persze örülök  neki, még nem láttam XM csövet.

A rezet úgy kell elképzelni, hogy csak fix helyekre való, hűtő, légkondi stb.

Angliában azért kezdték használni mert a korai vas csövek hamar elrohadtak az ottani időjárás miatt, nyilván való ez ma már nem így van. A "vas"-cső is komoly védelmekkel rendelkezik.

Másik probléma a rézzel az elektrokémiai korrózió, ez miatt úgy "berohad" , hogy sérülés

nélkül lebontani szinte lehetetlen.

Ezt egy másik fórumon ( Autorestaurálók már pedig léteznek!) tárgyalták.

Összességében : Ha jól is megcsinálhatjuk, ne csináljuk rosszul, már szerintem persze.

Előzmény: Tie (47821)
pinguru Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47838

Konkrétan nem voltunk sárosak, mert táblán nem jelezték a védettséget, viszont elvárták, hogy kívülről tudjuk, hogy melyik helyrajzi számú terület mihez tartózik. Megvannak a taktikáink a védekezésre, és pont ez a lényeg, hogy nem adjuk fel a túrázást, hanem alkalmazkodunk. Alapvetően rajtunk kívül mindenki más azért használja az erdőt, hogy károsítsa (favágó, vadász), nyilván nekik erre van engedélyük, nekünk meg egy egyszerű túrához is lehetetlen beszerezni. A hatóság eléggé egyoldalúan értelmezi a jogszabályokat, keményen meg kell velük küzdeni, hogy lerázd őket, a szép szó és a "bocsánat, nem fog ilyen előfordulni" kevés, példát akarnak statuálni, ha már képtelenek a kiherélt kipufogós, gladiátor jelmezes terepmotorosok és quadosok befogására.

Előzmény: KezdőDisco (47837)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47837

Szia! Nem erről van szó. Innen többen is fizettünk már 125-öt pár fénykép következményeként, pedig nem voltunk teljesen egyértelműen "sárosak". Én pl ezt szeretném elkerülni. Nem a fényképekkel van baj vagy a videóval, hanem az esetleges következményekkel. Én is szoktam videózni, utána amikor összeraktam elküldöm azoknak, akiket ismerek.

joegabi Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47834

Én már jó ideje a hozzászólásaimat is kitakarom.

Van véleményem, de nem értek vele egyet.

walker47 Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47833

Hát Uraim, lehet, hogy én rosszul szocializálódtam, de számomra elfogadhatatlan az arcok kitakarása. Fényképész múltamból kifolyólag elfogadhatatlan. A másik hobbim a lövészet. Még soha nem kellett arcokat kitakarnom, pedig kb. tizennégyezer felvételem van fent a hálón. Aki fosik attól, hogy az arca megjelenjen a képeimen, azt nem is akarom lefényképezni. Ha egy tevékenység ennyire veszélyes (szemben a lövészettel), akkor el kell gondolkodnom azon, akarom-e szervezett formában művelni? Kár, mert a csapat jó volt, a pálya jó volt, élveztem, csak a feleségem volt aznap mélyponton (különben lett volna vagy száztíz kép). Jó buli volt, de most sajnos keserű a szám íze, és némelyik komment csak fokozta ezt (gondolok itt egy új fórumtagra). Ezért úgy gondolom, egy időre elvonulok, átgondolni a dolgokat, esetleg keresni kevésbé veszélyes hobbit (mondjuk guillotin üzemeltetést), de mindenképpen egy kis időre van szükségem mindezt átgondolni, átértékelni.

A túra nagyon jó volt, nagyon értékes embereket ismertem meg, nagyon hálás vagyok a lehetőségért, de ezt a hisztit a kitakart arcokkal nem tudom elfogadni. Ha megyek is máskor ilyen buliba, és a MAGAM örömére fényképezek-videózok, NEM fogom megosztani, nehogy valaki rosszul érezze magát. Most egy darabig távol leszek, részben gép problémák miatt (beszart a cucc, és ezt is mobilról küldöm, ami nem buli), részben át kell gondolnom, akarom-e ezt sok problémát felvállalni.

Sajnálom, mert jól éreztem magam.

Viszlát:

Géza

Előzmény: Johnny_Disco (47829)
korzo Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47831

Szépen a düllőúton közlekedik mindenki, ez teljesen szabályos, csak sáros (c:

Előzmény: Johnny_Disco (47829)
Rat Hunter Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47830
Előzmény: vm_motor (47814)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47829

Én ilyen képeket gondolnék feltenni, ez remélem senkit nem zavar:

Itt nehéz volt felmenni. Nó rencám.

Csak kényelmesen, a füstvonal alatt...

Hangulat.

Hangulat fokozva.

Előzmény: walker47 (47826)
korzo Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47828

Ott van pl. az én legutóbbi képem, az konkrétan egy természetvédelmi terület közepén készült:

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Zádor-h%C3%ADd_és_Környéke_Természetvédelmi_Terület

De mivel nem mentem fel hídra (pedig van rajta nyom, meg jól is mutatott volna képen :-) , hanem szépen szabályosan megálltam mellette a dülőúton, nem köthet bele senki.

Előzmény: walker47 (47826)
walker47 Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47826

Sokat segítettél. Összetöröm a fényképezőt és a videókamerát, akkor nem esem kísértésbe.

Előzmény: Törölt nick (47825)
scottiepippen Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47824

En is fel szoktam tolteni, de a linket annak szoktam kuldeni aki keri, es nem takargatok ki semmit. Aki pedig a linket keri, nyilvan ismerem. Ezzel eddig nem volt gondja itt senkinek.

Előzmény: walker47 (47822)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47823

Köszönjük, én speciel úgy szoktam, hogy a képekről Paint segítségével kisatírozom a rendszámokat. És akkor mehet.

Előzmény: walker47 (47822)
walker47 Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47822

Uraim a fagyhalálos mappát végleg töröltem a Driveról. Amennyiben valakinek tudatlanságommal kellemetlenséget okoztam, elnézést kérek. A továbbiakban nem fogok képeket feltenni, akit érdekel, annak majd elküldöm magánban, vagy egyáltalán nem fogok sem fotózni, sem videózni, vagy van valakinek valami épkézláb ötlete a megoldásra? Zárt csoport vagy valami ilyesmi? Szép ez a szabad világ. Szabad országban szabad emberek azt teszik amit szabad.

A túra ettől még klassz volt, köszönet mindenkinek.

Tie Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47821

Namármost ugye minden cső elreped a rezonanciától, nem csak a réz. A Citroen műanyagbevonatos belül teflonos acél hidraulikacsövei is feladják a rezonanciától, nem véletlenül vannak ezer helyen gumibetétes bilinccsel rögzítve, na meg ahol csak lehet, menet csavarva rá, hogy az pont elcsillapítsa a rezonanciát. Az XM hátsó fékcsövében konkrétan van 6-8 menet csavarva:

Pedig ez ugye acél.

Előzmény: vm_motor (47819)
vm_motor Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47820

Nyilván, de a LR sosem építettbe rézcsövet.

Egy restaurátornak az eredetit kell helyre állítani, hiába van már attól jobb.

Jelen esetben meg nem is jobb.

A "vas cső" mint pld. egy ATE-cső, minden igényt kielégít és kapható is.

Előzmény: korzo (47818)
vm_motor Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47819

Még ha szabad (és már miért ne volna, ez egy fórum)

Dr.Sidó Ferenc: Autók fék berendezései (Műszaki Könyvkiadó 1976 90.oldal)

"A vörösréz csövek nem felelnek meg mert érzékenyek a gépjárműüzemben kiküszöbölhetetlen rezgésekre, melyek repedéseket okozhatnak"

(sárga rezet sose használtak, csőnek)

vagy

https://infrastructure.gov.au/roads/vehicle_regulation/bulletin/pdf/NCOP5_Section_LG_Brakes_V2_01Jan2011.pdf

"2.7.4 Hydraulic Pipes

Copper tubing must not be used for hydraulic brakes."

Tudom persze, megint kezdtek használni egy réz-nikkel ötvözetet fékcsőnek (pld. Volvó)

de kétlem ezt árulják itthon.

Előzmény: imbuszmester (47815)
korzo Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47818

Rézcső: közben rákérdeztem, és az réz-nikkel ötvözet cső volt a Triumph-ban, és mai napig kapni, sőt azt javasolják restauráláshoz.

Előzmény: korzo (47805)
TÖLCSÉRES P38 Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47817

Tisztelt Uram!

NE TEGYÉL FEL TÖBB KÉPET! AMIN PEDIG RENDSZÁM VAN VEDD LE!! Köszönöm.

Egy réz fékcsőből induló vita is kiválthat valakiből, vagy valakikből egy kibaszásnyi bejelentést. Ez csak egy rosszindulatú feltételezés, de ennek ellenére mindenki a saját autójáról tegyen fel képeket miközben a 15000ft/db árú gyomvirágon pózol.

Köszönöm a megértését.

Előzmény: walker47 (47799)
rönkrobi Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47816

imbuszmesternek!

Milyen tipusú a peremezés a fékcsöveknél? mindegyik egyforma? mekkora a fékcsőhollander mérete? mindegyik egyforma?

Előzmény: imbuszmester (47815)
imbuszmester Creative Commons License 2016.04.13 0 0 47815

Sziasztok. Örülök ha tetszik a gépezet. Igen tudom,hogy a réz cső miatt nem kapja meg az OT-rendszámot de van azon kívül más is amiért nem de a réz plakettet azt megkapja. 

A fékcső peremezőt ha szeretne venni valaki akkor ne az olcsót vegye hanem a középkategóriást,így sem lesz olyan olcsó de használható. A fékcső hollandereket az UNIX-nál lehet kapni a collost is csak előszeretettel letagadják.  

Tegnap befejeztem a tetőkárpit héj befaragását,egész jól sikerült,majd teszek fel képet.

vm_motor Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47814

Gondoltam , hogy ott ragadtál.

Előzmény: Rat Hunter (47804)
scottiepippen Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47813

Jut eszembe, ha már direkt 9-ére raktátok a Fagyhalált, hogy ne tudjak elmenni, jöhetne pár link a képekkel és élménybeszámolót is kérünk.

scottiepippen Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47812

Fél-off topic

Két hete voltam Teleki 30 gyalogtúrán és ezt lőttem:

https://youtu.be/1KULJcJMI6E

Itt ment (mentünk) fel: 

Annyiban végülis ontopic, hogy végigtrackeltem a túrát. Most hétvégén is voltam, azt is, és a legtöbb helyen simán lehet menni autóval, tábla nem tiltja, nem fokozottan védett. A helyek gyönyörűek, az útvonal laza, persze ha sár van húzósabb.

Szóval elkezdtem agyalni az első saját szervezésű LR kiránduláson...

rönkrobi Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47811

autósbótba van mi? csak most hangosan gondolkodok!?

rönkrobi Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47810

na b+ épp most kértem ajánlatot 89RRC teljes fékcsőrendszerre. de most h itt mondjátok én is meg tudnám csinálni? rézcső és peremező? hol kapni?

korzo Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47809

Meg.

Igaz nem most, és nem a réz fékcső miatt, de meg :-D

Előzmény: ak.negyvenhet (47808)
ak.negyvenhet Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47808

Húúú basszus, gyönyörű szép!!!!

Gratulálok! :-)

Réz fékcső.......... sose fordult még elő egyik ilyennel felújított-javított verdával se a környéken semmi probléma.....ellenben a hamar korrodáló vas csövekkel már igen.

Én is rezet pakoltam a D1-esemre, most akkor mi lesz? + fogok halni?

Előzmény: imbuszmester (47787)
élijen Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47807

Skacok, még vannak eladó cuccaim: 

az átmérője az üvegnek (kicsit kékített) 130, a teljes pilácsnak 160 mm, a mélysége 120 mm. A szélén lévő recés rész kéken világít körben, kicsit javított a foncsor, 4 db 10 pénz

D1-hez a Hardy-s kardánt 2 keresztesre kiváltó készlet a hozzá való menesztővel együtt  http://www.paddockspares.com/pm1084-wide-angle-propshaft-rear-discovery-200tdi-and-300tdi.html    

http://www.paddockspares.com/stc4858-flange-kit.html    kb 70 pénz

Szél.: 130mm,  mag.: elöl a rácsnál 65, hátul 45,  mélys: 150, a cső belseje 70, kívül 72. Nem tolómérős méretek, kicsi eltérés lehet.   5 papír

96-os , 7 személyes, 300Td, kéziváltó, tavaly ősszel felújított váltó-terepváltó, egyéb nyalánkságok, egy hónapja új vezérlés, a csomagtartó már nincs rajta. A többi javítási-szerelési részletekért írjatok, hívjatok.  

fejes.i Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47806

Nálam is megtörtént ez a terepváltó felújítás után. De már nem emlékszem, mit csináltam vele :-(

Előzmény: pinguru (47769)
korzo Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47805

Éppen a régi képeket keresgettem (de nem találtam), mert kb. 20 éve még szakközepesként jelen voltam egy Triumph TR4A restaurálánál, és abban emlékeim szerint sárga (azaz réz, vagy főképpen réz) volt a fékcső.

Előzmény: Rat Hunter (47804)
Rat Hunter Creative Commons License 2016.04.12 0 0 47804

Fiatal versenyző lehetsz Barátom. Az ötvenes – hatvanas évek autóin még nem alkalmaztak ABS-t, kipörgésgátlót, egyéb elektronikus kütyüket. Még vákumdob is csak elvétve volt! Akkor bizony majd minden autón könnyen formálható és peremezhető réz fékcső – és most kapaszkodj! – SKF bilincs volt. 

Előzmény: vm_motor (47796)
Biri01 Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47803

Asszem elért engem is a pd kábel csere...

korzo Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47802

Valamelyik nap én is majdnem bementem a Hortobágyi NP területére, mert megfogadtam, hogy ha nem lesz kitáblázva végigmegyek a "régi 4-es úton", de az utolsó pillanatban megfutamodtam (pedig van menetrögzítő kamerám).

Szóval a sötétzöldeknek üzenném, hogy az Ágota hídhoz tegyenek ki táblát, mert nincs, és térkép szerint a keleti oldala már a HNP területe.

(mint ahogy a Hortobágy folyó töltésén sincs TIKÖVIZIG-es behajtani tilos, csak a túlsó végén, a 4-es felől)

Az ötlyukú a Zádor híd, a másik az Ágota:

Előzmény: pinguru (47800)
pinguru Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47801

Azért jó látni, hogy a Jeepesek rokonlelkek velünk :)

Előzmény: Tie (47762)
pinguru Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47800

Majd legközelebb jövök én is.

Viszont a fényképeknél és videóknál vigyázz arra, hogy a rendszám legyen kitakarva, a méregzöldek figyelnek minket. Bár bizonyíthatóan teljesen ártalmatlan a környezetre a mi kis ténykedésünk, a hatalommániás hivatalnokok pár önkéntes kreténnel közösen tudnak csodákat alkotni...

Előzmény: walker47 (47799)
walker47 Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47799

Uraim, ha el nem csesztem, pár kép a Fagyhalál túráról itt:

https://drive.google.com/open?id=0BzLIEKwMuX9aeV9LUmhGWWZaRm8

található. Előbb-utóbb videó is lesz, csak éppen behalt a videószerkesztő, és baromira nincs időm helyretenni a fejét.

Nagyon jó buli volt, köszönet a szervezőnek, és a lelkes résztvevőknek! Értékes embereket ismertem meg, és nagyon jól éreztem magam, még egyszer köszönök mindent!

LRROV2 Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47798

KARITATÍV AUTÓZÁS TAPOLCA 04.16-án reggel 8óra

Szeretném itt közzé tenni, kik jelentkeztek be biztosan a szombati autózáshoz: Eördögh kati,Fostner Laci, Szijjártó Pista, András Bán Ádám Vigassy, Péter Bognár, Marci Kovács, Bela Palmuller,Johnny Disco az INDEX fórumról, Géza Kulcsár,Tamás Krankovits, és jómagam. Ádám Vigassy jelezte, hogy még az Ő spanjainak is szól, illetve még tőlük több autó is várható. Kérek mindenkit, hogy itt az eseményben helyesbítsenek, mivel most 25 autós barátunk regisztrált, hogy ott lesz szombaton. Mondjuk nem is lenne baj, hiszen annál több élményt tudnánk a gyerekeknek nyújtani ! A Landrover Magyarország képviseletében László Csörgő hoz egy Discovery 4--est, hogy a gyerekekkel együtt mi is megcsodálhassuk szalonon kívül ! Aki estére is szeretne maradni, az hozzon magával kaja alapanyagokat hogy azt elkészíthessük Herenden, Ádám barátjánál. A szállás tekintetében még nincs infónk, sátras, autóban alvós hálózsákos éjszakára készüljünk ! A program végeztével fogunk kapni meleg ételt az ottani szervezőktől. Hozzatok a gyerekeknek gyümülcsöt , ropit, csokit stb!

Aki még szeretne jelentkezni, hívjon a 20-9779988 számon vagy mail-en az info@landyservice.hu

KokuszDefi Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47797

Szia Johnny,

Koszonjük szépen a túra szervezést, remélem nem fagytatok meg a végén.

Igazi túra idő volt, volt legalább jó sok sár..

Asszony nagyon élvezte és ez a fő,

szia

Kokuszdefi..

Előzmény: Johnny_Disco (47725)
vm_motor Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47796

Adagolóra tennél réz nyomó csövet? Mert a nyomás kb ugyan az.

Előzmény: Rat Hunter (47795)
Rat Hunter Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47795

Előzmény: vm_motor (47788)
rönkrobi Creative Commons License 2016.04.11 0 0 47794

üdv imbuszmester. a vas nagyun tutti:) Gratula. ha jól értem a visszapillantó helyett kéne egy eredeti? sajna azt nem tudok adni de ha az amit a fényképen látok neked nem kell. én átvenném, ha úgysem kell. valami jelképes árat ha irnál, megköszönném

nagyrobi@icloud.com

xGabeszX Creative Commons License 2016.04.10 0 0 47793

Tényleg fasza volt!köszi!

Előzmény: TÖLCSÉRES P38 (47791)
Vizdi78 Creative Commons License 2016.04.10 0 0 47792

Üdv mindenkinek, még mindig van pár eladó cuccom
200 as discó szervó szivattyú és tartály
300-as disco hátsó kardán hardy tárcsás
gallytörő rozsdamentes
300-as lehajtható hátsó ülése, csavarjaival
300-as legéscsillapítói és rugói (emelés miatt lett kiszedve)
egy db acél felni
3db Kumho és 2 db bridgeston dualer gumi 245/70r16

TÖLCSÉRES P38 Creative Commons License 2016.04.10 0 0 47791

Kedves uram!

Köszönöm a túrát, kiváló volt. A mai napi autó mosással meg lett a kétnapos kikapcsolódás. :D  

Egyébként  lett egy fél taliga agyagom.

Előzmény: Johnny_Disco (47765)
TÖLCSÉRES P38 Creative Commons License 2016.04.10 0 0 47790

Én sem tudtam neked írni. Ez az e-mail címem: vassandris@citromail.hu.

Előzmény: KokuszDefi (47786)
viktor td5 Creative Commons License 2016.04.10 0 0 47789

Szép munka!

vm_motor Creative Commons License 2016.04.10 0 0 47788

Bírom ezt a réz fék csövet egy gyár se használ rezet,  nem azért mert esetleg drágább, mert

nem való fékhez. Német o.-ba simán meg bukna vele.

imbuszmester Creative Commons License 2016.04.10 0 0 47787

Sziasztok. Megpróbálkozom a képek beillesztésével,remélem sikerül. 

KokuszDefi Creative Commons License 2016.04.09 0 0 47786

Szia Tölcséres,

írj nekem mailt, nem publikus a mail címed!

szia

Kokuszdefi,

Előzmény: TÖLCSÉRES P38 (47751)
walker47 Creative Commons License 2016.04.09 0 0 47785

Uraim! Egy élmény volt ma Önökkel lovagolni (autózni)! Nagyon jól éreztük magunkat, várom a következőt. Minden tiszta dzsuva, a fék javításra szorul, de kibírta. A vonóhorgon átalakítások szükségesek, és azt hiszem, neki kell látni egy lökhárító projektnek is. Na meg futómű emelésnek, stb. Változatos, élvezetes utat jártunk be, volt minden, homok, víz, kő, sár, randa tapadós agyag, de szerencsésen hazaértünk. Sajnos a munka miatt nem tudtam maradni egy kis pálinkázásra, de talán legközelebb bepótoljuk! Sok értékes embert ismertem meg, jól éreztem magam, csak piszok fáradt vagyok, sajnos a kor nem gyógyítható. De nagyon élveztem! :)

scottiepippen Creative Commons License 2016.04.09 0 0 47784

Na nekem ez nagyon hasznos volt!! Bár nem nekem szólt de köszönöm!

Előzmény: b_nagy (47766)
élijen Creative Commons License 2016.04.09 0 0 47783
vm_motor Creative Commons License 2016.04.09 0 0 47782

A függőt meg tudod nézni szépen le van írva, legalább is S2-3 nál nem hiszem, hogy nagy különbség volna. A felső a gond, alul a csapágy jó szokott lenni (nekem eddig csak a felső( után gyártott) fogyott el.)

Előzmény: cskcsehbánya (47780)
vm_motor Creative Commons License 2016.04.09 0 0 47781

Biztos BMP, tedd át JPG-re

Előzmény: imbuszmester (47779)
cskcsehbánya Creative Commons License 2016.04.09 0 0 47780

Köszönöm a jó ötleteket. Sajnos ezek nagy része meghaladja az én autószerelési képességeimet. Ezért szeretném kérdezni, hogy tudtok-e valakit ajánlani a környékünkön (Veszprémtől 25 km nyugatra lakom), akire nyugodt szívvel rá lehet bízni ezen probléma orvoslását?

imbuszmester Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47779

Sziasztok.Bocsánat,hogy megint berontok a fórumra. Kaptam pár tanácsot élijentől,RRC al kapcsolatban de azért meg kérdeznék egy dolgot. Én egy cégnél Oldtimer-eket újítok fel és egy RRC 3.53 V8  1980-ason dolgozom már jó ideje és nagyon bántja a szemem a két gagyi vissz.pill. tüköt a motorházon, hátha valakinek lenne egy pár feleslegben ami eredeti mivel már nem lehet kapni újat. Köszönet előre is. 

Sajna képet nem tudok betenni mert mind nagyobb mint 2,5Mbyte,ha sikerül le kicsinyíteni akkor szívesen beteszek egy párat.

discov8 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47778

Az önzárós anya egyszer használatos!

Előzmény: pinguru (47775)
rönkrobi Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47777

ezt ki árulja? egyébiránt a szine tényleg jó de most át fogom festeni. de érdekel a kocsi.

Előzmény: 11eleven (47747)
rönkrobi Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47776

azér kösz

Előzmény: viktor td5 (47727)
pinguru Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47775

Az van rajta, mégis lerázkódik egy fél év alatt. Viszont biztos, hogy nem a leírásban megadott nyomatékkal húztam meg, úgyhogy ez a következő lépés, ha nem megy a gányolás, muszáj a szakszerűség irányába elmenni :)

Előzmény: b_nagy (47774)
b_nagy Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47774

Ha jól emlékszem oda önzárós anya való

Előzmény: pinguru (47769)
pinguru Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47769

Azért gondoljatok rám, én a terepváltó kihajtásával fogok szenvedni, a kézifék dobban (hátrafelé) lévő csavar időnként lelazul, ilyenkor kezd csöpögni a terepváltóból az olaj egyenesen a dobba, ami nem túl előnyös, behúzom a kéziféket, ez meg elindul legelni. Agyamra megy, a sokadik utánahúzás után megnéztem a manuált, hogy hány Nm-rel kell meghúzni, illetve menetragasztót is beteszek, remélem ez így jó lesz.

Nem tudom leereszteni a vezetőülésnél lévő ablakot, kénytelen vagyok a kábeleket kicserélni., meg pár apróságot is, a jövő hét végén karitatív autózás lesz, ott nem lehet hibás autóval megjelenni. Pontosabban, ha most hétvégén nekiállok szerelni és nagyon elszúrok valamit, akkor van egy hetem, hogy helyrehozzam a hibákat, amiket betettem :)

Előzmény: Johnny_Disco (47765)
pinguru Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47768

Nekem 8cm-es ET-s felnim van, eddig két műszaki vizsgán csont nélkül átment, vezetésben nem érzek stabilitási problémát, ezt hivják a fórumon strici felninek, kb 20 e darabja. Tényleg nem érdemes nyomtávszélesítővel szenvedni.

Előzmény: discov8 (47764)
vm_motor Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47767

Nekem is volt ilyen (mert Nagy Sanyi csinálta a hidat) ott a függő csapszeg volt rossz, mind a csapszeg, meg a hézagolása. Szerintem az a gond.

Előzmény: cskcsehbánya (47752)
b_nagy Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47766

Ezer dolog okozhatja. Mindent egyenként végig kell nézni és kijavítani:

A rázás valamilyen futómű lógásból gerjed!

- Kerekek, felnik ellenörzése centírozása

- Összes szilent ellenőrzése

- Kormányösszekötő gömbfejek ellenörzése

- Panhard rúd rögzítő csavarok ellenörzése (meg tud kopni, és elkezd lötyögni, vele együtt a híd is el tud mozdulni oldalra)

- Ökölfejben függőcsapszeg kúpgörgős csapágy ellenörzése (nincs-e összetörve)

- Ökölfej függőcsapszeg kúpgörgős csapágy hézagolása (előfeszítése!!!)

- Kerékcsapágy lógása

- Tengelycsonkállvány kopás. Ha elfordul rajta vagy lötyög a kerékcsapágy, akkor tipikus oka a rázásnak.

- Kormány holtjáték beállítása

Ha mindez megvan, már szinte 100%-os lesz az autó. A kormánylengéscsillapító csak felteszi a pontot az I-re. (és csak olajosat tegyél bele!!!) ;-)

Előzmény: cskcsehbánya (47755)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.04.08 0 0 47765

Persze, hozzad, inkább kárba, mint pocsékba...:)

Ott alszol?

Ha késel, nem baj, még a találkahely környékén leszünk egy jó ideig.

Előzmény: TÖLCSÉRES P38 (47751)
discov8 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47764

Amennyit szélesítőre költesz azért veszel másik felnit. 

Előzmény: Camel Trophy (47763)
Camel Trophy Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47763

Sziasztok!

Nyomtávszélesítésről érdekelne tapasztalat, beszerzés, árak, lehetőségek, bármi. Eddig arra jutottam, hogy oldalanként szeretnék 3-3 centit, lehetőleg tehermentesítő peremes közdarabbal, rá a gyári lemezfelni. Tudtommal a súlyt inkább ez a tehermentesítő viseli, a csavarok csak a helyén tartják a felnit.  

Valaki használ felnit kifordítva? Működik így is? Gondolom a szelepet mindenképp hosszabra kell cserélni és átvezetni.

Tie Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47762

Kezdj el utánaolvasgatnia death wobble kifejezésnek. 

Egészen extrém méreteket tud ölteni emelt futóműveknél, mivel a tapasztalatok szerint nem csak a kormánygép holtjátéka, és szilentek hibája játszik benne, hanem az emelés miatti utánfutás-csökkenés is. ez utóbbit caster-correction lengőkarral lehet orvosolni. 

Előzmény: cskcsehbánya (47761)
cskcsehbánya Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47761

holnap megnézem...

Előzmény: discov8 (47759)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47760

Mozgassa valaki ide -oda a kormány kereket, úgy,hogy a kerék ne mozogjon. Hallatszik -e kopogás ,vagy érezhető kottyanás. Amennyiben van, akkor a kormánymű belsőfelén van egy nútos 25mm-es csavar, amit egy 2,5 mm -es imbusz csavar rögzít,Ez az imbuszt csavard ki 2,3 fordulatot majd a nutost tekerd befelé laza ütközésig.Aztán próba!  Majd jön a következő recept.ja! ha jó akkord húzd vissza az imbuszt.

Előzmény: cskcsehbánya (47758)
discov8 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47759

A kormánygátló nem befolyásolja a rázást. Akár nélküle is megy. Valahol valami laza. De sajnos rutinból sokszor állítják be rosszul a futóművet. Kereszt panhard felső csavarjánál a befoglaló rész párhuzamos ?

cskcsehbánya Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47758

Nem kottyannak, és újak. Poliuretán. Nem ugrik el

Előzmény: Ro-bika1 (47756)
discov8 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47757

Adagoló " mögött "

Előzmény: Simon eS (47753)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47756

A keresztpanhard szilented nézd meg. Út hibánál elugrik az autó?

cskcsehbánya Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47755

Megyek 80-90 km/h-val , és ha komolyabb úthiba sorozatra( tehát nem 1 db kátyú) érek, akkor rázza be az elejét. Annyira, hogy majd lepattog az útról. Rázza a kormányt. Hogy a kerekeket függőlegesen rázza-e, azt nem tudom megállapítani.

Előzmény: Ro-bika1 (47754)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47754

Kicsit konkrétabban ird le  a hibát. Csinálhat ilyent a keresztpanhardszilent,a szervofogasléc hézagolás és a pittman beállitás is.

Előzmény: cskcsehbánya (47752)
Simon eS Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47753

Üdvözlök mindenkit ! Egy idej olvasgatom a fórumot, mert tudtam egyszer eljön az ideje, hogy érdekelt legyek. Hát eljött. Pontosabban megjött . Defender 110 300TDI 1996 ból Hard top. Még Angliában átesett egy kisebb átalakításon. A DVLA tól megkapta a 9 személyes besorolást. Itthon van és honosítanám. Még érvényers az angol műszaki, de nem tudom hol van a motorkód. Gondolom azt a vizsgán meg kell mutatni. Megköszönném a segítséget, a mielőbbi találkozásra ! Üdvözlettel ! Simon

cskcsehbánya Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47752

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni....

Tavaly lecseréltettem a rugókat, szilenteket, lengéscsillapítókat, csapágyakat, fékbetéteket a Discoverymen. A rugók, szilentek, lengéscsillapítok Britpart sárga cuccok. Örültem, hogy na most milyen tuti minden, erre 80-90 km/h-nál úthibára hajtva berázott, de kegyetlenül....Sok találgatás után egy szerelő (aki sok Rovert szerelt már) azt mondta, hogy a kormányhatároló (ha jól írom..a kormányösszekötőn lévő lengéscsillapító) a hibás. Lecseréltük azt is. Mentem vele pár ezer km-t de nem jött elő a probléma, mivel nem nagyon mentem gyorsan. Erre ma megint... Van valakinek vmi ötlete?

Köszi

TÖLCSÉRES P38 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47751

JOHNNY!

Veletek tartanék a szombati túrán. Van itthon 2éves pálinkám, azt elvigyem vagy inkább kidobjam?

Előzmény: Johnny_Disco (47725)
Csendes 79 Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47750

Sziasztok,

Amit irtatok turbókat.azok komplettek,vagy csak a közepe van? Van kartergáza. Abban bízom,hogy több járatás után helyreáll. Vagy szívátültetés! Most járatni sem tudom,mert előbb a hűtőt kellene hátratennem.

vm_motor Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47749

A képek:

vm_motor Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47748

Téma szokott lenni :

Vettem (mert olcsó volt) egy Bosch akksit és csak 2 évig bírta. Előtte Bannerek voltak

az egyik 7 a másik 9 (!!!) évig volt használható. Most vettem egy Exide-t (mert olcsó volt ), kíváncsiságból.

0e most szerintem legjobb a Rocket a traktoron az van (1éves) és az állt egész télen, még tölteni se kellet rögtön indította a traktort.

11eleven Creative Commons License 2016.04.07 0 0 47747
Előzmény: rönkrobi (47717)
pumpili Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47746

Bár attól füstölne és nem olajos lenne a kipufogó.

Előzmény: pumpili (47745)
pumpili Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47745

Nem túl nagy a kartergáz? Attól is tudja tolni az olajat a turbóba.

Előzmény: Csendes 79 (47741)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47744

Szia ! Emlékszem ,Tenkesen voltunk túrázni.

Előzmény: suV6os (47740)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47743

A sok állástól beszokott ragadni a turbó úszócsapágya,igy csak 1 olajfilmen fut. Ettől jobban billeg a tengely és nyomni kezdi az olajat. Én beáztattam petrolejomba a turbót pár napra ,oszt akkus furóval forgatgatttam. Beszereltem és alapjáraton hagytam ketyegni ,hogy terhelésmentesen pörögjön. Oszt láss csodát használva jó lett. Próbáld ki. A türelem olcsó!

Előzmény: Csendes 79 (47741)
carter0912 Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47742

https://m.hasznaltauto.hu/auto/land_rover/discovery/land_rover_discovery_2.5_td5_es-8969618

Sziasztok! Kihasználatlanság miatt megválnèk szeretett járművemtől, ha érdekel valakit vagy tud rá vevőt akkor írjatok/hívjatok.

Köszönöm!

Gyuri

Csendes 79 Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47741

Sziasztok

Ez a motor elég sokat állt. Először be sem akart indulni. Majdan nagy kínkeservesen beindult. Kb fél nap járatás után pöccre indult. De azt vettem észre,ha a turbócső be van kötve a szívócsonkba,a kartergáz szűrőnél nyomja ki a motorolajat. Tudom,hogy sok a kérdés,de felesleges köröket már nem szeretnék futni. Bár arra tippelek,hogy a kartergázszűrő van eldugulva, Tel szám.0620 806 4792

Köszönöm,a válaszokat.

Előzmény: suV6os (47739)
suV6os Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47740

Nálad voltunk jónéhány éve, ha jól gondolom, autózni Pécs környékén.. 90-es defimnek kigyulladt a kézifékkötele, talán így beugrik :D

Előzmény: Ro-bika1 (47738)
suV6os Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47739

Az AC-t azért kellett megszüntetni, mert szűk volt az áteresztő keresztmetszete a gázolajcsőnek :)))
AC nélkül működött a motor, az adagoló símán beszívta ami üzemanyag kellett neki

Van gyári új turbóm 300ashoz, 2 db

Előzmény: Csendes 79 (47737)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47738

Akkor annyi annak! Itt Pécsen van egy zsír új Garrett td 300-hoz. gyári land rover OEM . Nem érdemes másikkal kisérletezni,mert az összehangolás, csonk gányolás többe kerül. Kell teloszám akkor küldöm. Nem kér sok pénzt érte.

Előzmény: Csendes 79 (47737)
Csendes 79 Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47737

Sziasztok.

köszi a gyors választ.

A legfőbb oka a turbócserének,hogy tolja az olajat a kipufogóba. Vágott range roverben van a moci. Új rozsdamentes rendszer van rajta,kb 4 percet járt az autó és olajos lett a kipufogó. Az ac puma helyett elektromos ac kell? 

suV6os Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47736

Lehet és jelentősen erősebb is lesz a motor, de ha turbót cserélsz, akkor még pár helyre oda kell piszkálnod.. teljesség igénye nélkül: adagoló, vezérlés beállítások módosítása, ac pumpa megszüntetése, nagyobb intercooler, vastagabb levegőcsövek, a levegőbeömlő átalakítása..

Normál használatra egyébként szerintem is felesleges :o)

Előzmény: Csendes 79 (47731)
Biri01 Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47735

Ha jól emlékszem én is adtam neked tippet.

Előzmény: viktor td5 (47729)
Biri01 Creative Commons License 2016.04.06 0 0 47734

Egy fémlemez behelyezése a legegyszerűbb megoldás. Én csak simán lehúztam a vákum csövet.

Előzmény: pinguru (47728)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 47733

Mi a baj a gyári turbóval?

Előzmény: Csendes 79 (47731)
Csendes 79 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 47731

Sziasztok.

Érdeklődni szeretnék,hogy van-e tippje,vagy tapasztalata valakinek abban,hogy lehetne a 300-as TDI-re másik turbót tenni?Vagy van-e értelme? 

Előre is köszönöm.

pinguru Creative Commons License 2016.04.05 0 0 47730

Az ECU lett megműtve. A régi tár kiforraszt, új foglalat be, majd program letöltés az új epromba. Párhuzamosan az indításgátló hasonló módon ki lett iktatva, így ha egy hegy tetején , mondjuk a fagyhalál túrán az indítókulcs a távirányítóval beleesik a sörös korsóba, akkor sincs gond, gyújtás ráadása után indítható a taliga. A profik úgy fogalmaznak, hogy az indításgátló a tulajok életét nehezítik meg, nem a tolvajét.

Ár/kontakt infókat telefonon elmondom, küldj egy emailt a számoddal és felhívlak.

Most úgy negyed gázzal közlekedek, ha nagyon odalépek, akkor nagyon elindul, ha kímélem, akkor nem lesz baja.

Előzmény: viktor td5 (47729)
viktor td5 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 47729

Szia!

Ki csinálta?mennyibe kerül?box vagy az ecu-ba nyúltak?Én is most keresgélek.

Előzmény: pinguru (47728)
pinguru Creative Commons License 2016.04.05 0 0 47728

Sziasztok

Td5-nél az EGR szelepet hogyan érdemes lefalazni? Vegyek egy szettet hozzá, vagy elég a kipufogó oldal felől jövő ágat lezárni?

Kapott egy kis chip tuningot a Defi, megy mint a veszedelem, viszont a fölösleges funkciókat le akarom választani, az Inmobiliser már kiiktatva, jön az EGR, aztán kitudja, Defin nincs nagy választék :)

viktor td5 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 47727

Szia Rönkrobi!

Gondolom nekem szólt a motorháztető kérdés.Sajnos ebben nem tudok segíteni,nekem csak Disco 2 Td5/V8 alkatrészeim vannak.

Üdv

Előzmény: rönkrobi (47717)
Istvan Szecsodi Creative Commons License 2016.04.05 0 0 47726

Sok szeretettel szeretnék meghívni minden Land Rover tulajdonost és érdeklődőt a  Szegedi Land Rover találkozóra. Időpont: 2016.09.30-tól 2016.10.02-ig  Helyszín: Szeged Információk: www.landrovertalalkozo.hu

Johnny_Disco Creative Commons License 2016.04.05 0 0 47725

Fagyhalál túra infó
Sziasztok, a végleges időpont tehát 2016. ápr. 9. szombat.
Gyülekezés reggel 9 órakor itt:
47.607375, 19.291923
Ez az M3 autópálya Jakabpusztai pihenője mellett van (ahol a dupla Lukoil kút van), megközelíthető Mogyoród felől
(az autópálya felett), vagy Szada felől. Az autópályáról itt nem lehet lehajtani, de pár kilométerrel távolabb igen.
Ez egy új műút, ami az M3 mellett haladó országútról nyílik, és az új földgáz-létesítménybe vezet.
Ősszel is innen indultunk.

Egyébként itt a térkép, a piros X a találkozó helyszíne, Mogyoród, Szada, Gödöllő jelölve van a térkép szélein.

Kullancsveszély van!
Én szombaton voltam fent a táborhelyen 10 percre, és este/éjszaka 2 db randa kullancsot találtam magamon.
Mondjuk lámák voltak, csak úgy mászkáltak, biztos nem találtak harapnivalót rajtam, de azért mindenki készüljön erre,
zárt ruházat, krém, spray, riasztó, sapka, stb.

A túrán a korábbiakkal ellentétben kihagyjuk a vácrátóti éttermet,
mert sűrűbb lesz a program, ezért mindenki készüljön ebédre hideg étellel (szendvics).
Természetesen senkinek nem szükséges fent aludnia a hegyen, ha odaértünk, mindenki eldönti, marad/hazamegy.
A kemény mag ugye a maradást tervezi. Várható érkezés a táborhelyhez: este 5-6 körül, még világosban.
Aki nem alszik ott, az érzékeny búcsút vesz és hazakocog. A hazajutáshoz a műút kb. 1-2 km-re a táborhelytől kezdődik.
Mindenki hozzon magával pár szendvicset meg innivalót (víz, üdítő).
Aki éjszakára is marad, az hozzon magának:
meleg ruhát (kabát, pulóverek, mellény, stb.);
hálócuccot (sátor, párna, meleg hálózsák, polifoam, pokróc, sapka, kinek mire van szüksége);
vizet (inni, mosogatni);
evőeszközt (kés, kanálgép, tányér);
fejlámpát, zseblámpát;
sütni valót (szalonna, kolbász, hús, miegyéb), kenyeret, paprikát, paradicsomot, savanyút, egyebet, amit enni fog.
Sör, pálesz, üdítő - mindenki hozzon ízlés szerint. Rágcsa, ropi, nápolyi, csoki szintén.
Én viszek gázpalackot, 3lábat és egy nagy serpenyőt, abban tudunk este/reggel sütni.
Úgy láttam, tűzifa lesz elég a környéken.
Reggelire nem tojásrántottát szeretnék, hanem inkább viszek kis süthető kolbászkákat.
A rántottával az a gond, hogy marha nehéz utána kimosni a serpenyőből. És ez rám/a nejemre marad...
A várható éjszakai hőmérséklet 6-8 fok körül lesz (fent leszünk ugye a hegyen).
De mivel április eleje van, ez senkit nem lephet meg.
Vasárnap reggel összeszedelőzködünk, megreggelizünk, és szépen hazakocogunk.
Kb. 11-12 között fogunk kijutni a 2/A útra (ezt nevezték át M2-re nemrég?) valahol Vác mellett,
innen mindenki ki tudja kalkulálni, várhatóan mikor ér haza.
Ha addig nem esik, nem lesz sár sem, porszáraz az egész út.
Karcos szakaszok lehetnek!
Kérdés esetén keressetek emailben/telefonon.
Telefonszámom: harminc 9 4négy6 nyolc54.

A program: igény szerint lesz benne off- és on-road mini-verseny (időre),
erdei utakra zuhant fák eltakarítása (vontatás/csörlőzés),
patakátkelés, crossmotoros pálya 2 db, siratófal (praktikusan lefele irányba).
Ami nem lesz: meleg ebéd.

Az új sapkákat viszem magammal, akit érdekel, a túra alatt tud tőlem venni.
És valamit biztos kifelejtettem...

kottacs Creative Commons License 2016.04.05 0 0 47724

wow, milyen mázli, hogy egy ilyen autóban ültél és nem egy suzukiban. (nem lehordva a suzut)

Előzmény: KezdőDisco (47720)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.04.04 0 0 47723

Hát apám, most tényleg nagy szerencséd volt. Egyébként nagyon bánom, hogy nem ápr. 2-3 volt a fagyhalál túra, akkor te az ütközés időpontjában éppen pálinkát szürcsöltél volna az álló autód mellett az erdei tisztáson. Szóval egy kicsit hibásnak is érzem magam...ilyen a sors :(

Előzmény: KezdőDisco (47720)
kottacs Creative Commons License 2016.04.04 0 0 47722

ez kijelentő mód akart lenni. Szóval a Laci mindig jó futamokat rak össze

:D

Előzmény: kottacs (47721)
kottacs Creative Commons License 2016.04.04 0 0 47721

Laci mindig jó futamokat rak össze?

Előzmény: Kazuár papa (47694)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.04.04 0 0 47720

Egyedül, szerencsére nem sérült meg komolyabban senki.

Előzmény: rönkrobi (47718)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.04.04 0 0 47719

:) ja, egyben, autó majd lesz másik, kitalálom, hogy milyen legyen.

Előzmény: Biri01 (47715)
rönkrobi Creative Commons License 2016.04.04 0 0 47718

B+ nem semmi ahogy elkapta az oldalát. egyedül voltál? 

Előzmény: KezdőDisco (47699)
rönkrobi Creative Commons License 2016.04.04 0 0 47717

hali

RRCre motorháztrtő vón e elfekvőbe. a rejtett zsanéros 89től köllene.

köszvagyok

viktor td5 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 47716

Nekem meg van alkatrészem:-)

Előzmény: Biri01 (47715)
Biri01 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 47715

Aztakurva...   Az a lényeg ,hogy egyben vagy. Vedd meg az enyém :-)

Camel Trophy Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47714

Az ötlet nagysága, hogy plusz költség, vagy felszerelés nélkül (igaz, gumicső+csatlakozó) lehet a kocsival vinni tartalék sűrített levegőt. Én először sima kerék fújásra gondoltam, nem légrugó élesztésre, de mindegy.

Előzmény: terrano1 (47710)
korzo Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47713
Előzmény: csontnelkuli (47712)
csontnelkuli Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47712

Estét!

olyan kérdésem lenne, hogy LR3-hoz alkatrész cikkszám keresgéléshez létezik valami féle robbantott ábra kézikönyv?

LRROV2 Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47711

Johnny és Mindenki ! A tapolcai autózás után szerveződik egy sütögetős este is, Vigassy Ádám barátunk még pontosít ezügyben.

terrano1 Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47710

Lehet,hogy az ötlet hatalmas, csak éppen használhatatlan!4,5 bar-ig a kocsi csak vigyorog ,hogy mit maszatolsz!Ha nem pusztult meg a kompresszor fizikálisan,akkor életre kell kelteni és azzal felnyomni!

Előzmény: Camel Trophy (47692)
terrano1 Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47709

Leveszed az EAS ecu csatlakozóját és összezárod egy dróttal 1-es és a 8-as pint/ha jól emlékszem/. Persze kell egy leágazás a tartály csövéről is és egy fúvató pisztoly aztán fújhatod magadnak a kocsi kompresszoráról ha nagy a baj.

Előzmény: balajtitt (47683)
pinguru Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47708

Kell  egy új kasztni, oszt ennyi. Látatlanban...

Előzmény: KezdőDisco (47706)
korzo Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47707

Hogy történt?

Előzmény: KezdőDisco (47706)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47706

Egész jól megúsztam, bordák, meg ahol az öv megrántott. Kitalálom még mi lesz a kocsival.

Előzmény: Daevster (47704)
pszentirmay Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47705

Sziasztok, 

D1 disco az alábbi tüneteket produkálja a mai naptól. alapjáraton alacsony fordulatnál kigyullad az olajnyomás lámpa és gázadásra eltűnik, menetközben nemjelentkezik (csak alacsony fordulatszámon, fékezéskor)

Olajszint rendben. A történethez hozzátartozik hogy kb 300-400 km rel ezelőtt cseréltek benne vezérlést (remélem jól) 

Valakinek valami tapasztalata, javaslata a fenti problémával kapcsolatban???

Köszi, 

Peti

Daevster Creative Commons License 2016.04.03 0 0 47704

Arohadtéletbe!

Nektek nem esett bajotok ugye? Testével védett Titeket az angol szörny...

Azért csak nem válsz meg tőle darabokban, jóleszaz' donornak! ;)

Range Lover Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47703

Mer' mennek, mint az állatok....   oszt halnak meg halomra...

élijen Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47702

Húbakker, nagyon sajnálom :( 

KezdőDisco Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47701

Egy furgon telibe úgy 70-el.

Előzmény: Tie (47700)
Tie Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47700

Aztakurvaélet. Mi vót? Telibevágták vagymi?

KezdőDisco Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47699

Sikerült perecre törni ma délután a kocsit :( 

Előzmény: pinguru (47698)
pinguru Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47698

Mi történt?

Előzmény: KezdőDisco (47695)
mandras79 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47697

😊😂😁😊

Előzmény: discov8 (47693)
élijen Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47696

Jó ötlet a patak fölötti alvás, de éccaka sokszor brunyálni fogsz fölkelni a csobogás miatt :)

Előzmény: Kazuár papa (47694)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47695

Halihó Johnny!

Sajnos ezt le kell mondanom.

Ugyan itt D2 bontásra eladó :(

Előzmény: Johnny_Disco (47690)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47694

Sziasztok .

9.-ére nevezésem van GPS pontkereső versenyre ....

Ez már a második eset , amikor egybeesnek , lassan gyanakodni fogok ...

Bármennyire is szeretnék , de nem lehetek egyszerre két különböző helyen .

Jó túrát , röfögésmentes hajnalt kívánok a kemény magnak ...

A sapi köll , várom a következő alkalmat .

( a gyerekek már előre is a hálózsákban aludtak , hogy hozzászokjanak , ha nem bírják ki jövő télig cérnával , kitalálhatnál "fagyhaláltalan" nomád verziót ...( pl.: patak fölé beállva - vízcsobogás felett alvós - lestrapált idegrendszer rehabilitálós tessék ... )

Üdv.

Előzmény: Johnny_Disco (47688)
discov8 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 47693

Az ötlet hatalmas, csak az a baj, hogy 4.5 bar körül kezd emelkedni az autó. A rendszer üzemi nyomása 10-11 bar

Előzmény: Camel Trophy (47692)
Camel Trophy Creative Commons License 2016.04.01 0 0 47692

Sziasztok!

Kösz a tippeket, e-mail küldés rendben. Az a pótkerekes 5 bar-os ötlet hatalmas... Újoncként csak ámulok a tagok leleményességén. Régebbi bejegyzéseket olvasva rém egyszerű, de hatalmas ötleteket látok.

Előzmény: terrano1 (47682)
kottacs Creative Commons License 2016.04.01 0 0 47691

írtam emilkét :D

Előzmény: Johnny_Disco (47676)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.04.01 0 0 47690

Arról van infó, hogy akkor szombaton este hazamenés, vagy csapatostól lent maradunk egy tábortüzes estére valahol? Korábban szó volt két ilyen lehetőségről is. Csak hogy hogy készüljünk. Köszi.

Előzmény: LRROV2 (47685)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.01 0 0 47689

Üdv mindenkinek. A lámpa elkelt.

Johnny_Disco Creative Commons License 2016.04.01 0 0 47688

Sziasztok, na kialakult a fagyhalál túra végleges dátuma, 2016. április 9-10.
Azaz jövő hétvége.
Találkozó április 9-én szombaton reggel 9 körül ugyanott, ahol a múltkor (Szada és Mogyoród között, az M3 autópálya mellett),
majd írok részletes koordinátákat és térképet. Aki elkésik, ne parázzon, a találkozó helyétől 2-3 km-re leszünk még egy jó ideig.
Gazdagabb programot tervezek, mint a múltkor volt, igény szerint lesz benne off- és on-road mini-verseny (időre),
erdei utakra zuhant fák eltakarítása (vontatás/csörlőzés),
patakátkelés, crossmotoros pálya 2 db, siratófal (praktikusan lefele irányba).
A sűrűbb program miatt könnyen elképzelhető, hogy ki kell hagynunk a szokásos vácrátóti éttermet (ebéd),
tehát szendviccsel kell készülni!
Részletesebb infókat hamarosan itt közlök.
Az új sapkákat viszem magammal, akit érdekel, a túra alatt tud tőlem venni.

Előzmény: Kazuár papa (47687)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.31 0 0 47687

Szia .

Ha lopótök fejűeknek is lehet szerencséjük , büszkén pislognék alóla ...

( fagyhalálon jó lehetne )

Törölt nick Creative Commons License 2016.03.31 0 0 47686

Üdv mindenkinek! Van egy új after marketes Disco 1-hez bal hátsó lenti lámpám. Véletlenül két balos lett rendelve:) 3eft.  Akit érdekel emailemre írjon:)

LRROV2 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 47685

KARITATÍV AUTÓZÁS TAPOLCA 04.16

Szervusztok !

Reméljük még aktuális Nektek az esemény ! A gyerekek nagyon várják már a napot, és az ottani szervezők is kíváncsiak már, hogy megyünk-e.

Kérünk mindenkit, aki feliratkozott, hogy az info@landyservice.hu címen erősítse meg a jelentkezését, illetve azt is hogy mennyi szabad ülőhelye lesz a kocsiban.

Találkozó reggel 8-9 óra között a tapolcai tavas barlang előtti parkolóban.
A program várható befejezése még világosban délután 16 óra körül, vagy előbb.

A gyerekeknek ki-ki a lehetőségeihez mérten hozzon egy kis ajándékot, csokit-ropit, gyümölcsöt prospektust stb. Úgy mint tavaly volt.

Az érzés most sem fog elmaradni, hogy segítettünk valahol, és még találkozunk is egy jó hangulatú napon !

Tie Creative Commons License 2016.03.31 0 0 47684

Atompyka találta ki azt, hogy a pótkerék mindig fel van fújva 5 BAR-ra, és akkor abban van elég tarcsi levegő ilyen apróságokra. :)

Előzmény: balajtitt (47683)
balajtitt Creative Commons License 2016.03.31 0 0 47683

:) most én is ilyen "kiegészítővel" járok. kb. 3 naponta fújok utána, de a Tisza parton peca után nem mindig találok kompresszort.

Előzmény: Camel Trophy (47681)
terrano1 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 47682

Az oprendszerben a terület és nyelv át lett állítva?

Előzmény: Camel Trophy (47675)
Camel Trophy Creative Commons License 2016.03.30 0 0 47681

Nem okoskodásként, mert lehet, hogy mindenki ismeri, de amikor nekem volt EAS gondom, nagy segítség volt az ötlet: pneumatika boltban filléres dolgokból (szelepek, amik a gumik szelepéhez hasonlatosak, meg pár centi nyomásálló műanyagcső, kb. 1500,-Ft) össze lehet dugaszolni a légrugó kompresszoránál a csövek lehúzása után egy olyan toldatot, amivel kompresszorról, akár benzinkúti kerékfújóról is fel lehetett fújni a rugókat, szemre normális szintet és vezetési kényelmet beállítva. Soprontól a Hatalyák műhelyig ez nagy segítség volt a rugózatlan kocsihoz képest, persze csak ha nem lyukas a légrugó. Hátha valakinek segít... 

Előzmény: balajtitt (47679)
pumpili Creative Commons License 2016.03.30 0 0 47680

Sziasztok!

Disco 1-re keresek 4db acélfelnit gumi nélkül. A mail címem publikus!

balajtitt Creative Commons License 2016.03.30 0 0 47679

Szia, Hatalyák úr nekem is segített már de nem mehetek mindig hozzá amikor EAS hiba van ezért gondoltam ere a kütyüre.

Előzmény: Camel Trophy (47675)
Camel Trophy Creative Commons License 2016.03.30 0 0 47678

Szia!

Szeretnék egy ilyen sapkát, de nem megy az e-mail küldés. Vagy én nem igazodok még ki itt. Hogy lehetne megoldani?

Johnny_Disco Creative Commons License 2016.03.30 0 0 47677

Ami a fagyhalál túrát illeti, az április 9. tűnik befutónak, de sajna csak holnap este fogom tudni ezt véglegesíteni. Köszönöm a megértést.

Johnny_Disco Creative Commons License 2016.03.30 0 0 47676

Sziasztok, jó hír a sapkákra váróknak, és azoknak, akik nem is tudták, hogy lesznek sapkák, de régi gyermekkori álmuk egy ilyen...

Szóval elkészült 2x10 db Fidel-stílusú sapka, az egyik csak LR emblémás, a másik pluszban DISCOVERY feliratos.

Egységáruk 2200 Ft. Engem tessenek keresni. Fagyhalál túrán is át lehet majd venni, meg amúgy is megoldjuk a logisztikát.

Camel Trophy Creative Commons License 2016.03.29 0 0 47675

Üdv! Egy ismerős a P38-ához rendelt egyet, hogy a légrugó működtető elektronikát újraindítsa, de a végeredmény az lett, hogy nem kommunikált a járművel ez az egyébként más fórumokon dícsért szerkezet, bár lehet, hogy komolyabb a baj nála, mint amire a kütyü képes. Én a szofvert rendeltem meg cd-n, meg egy adatkábelt és laptoppal próbáltam a gép légrugóit a kilyukadás-kompresszor letiltása-újra csere után újraindítani, de nekem sem sikerült, Hatalyák 5 pec alatt megoldotta.

Előzmény: balajtitt (47674)
balajtitt Creative Commons License 2016.03.29 0 0 47674
kottacs Creative Commons License 2016.03.29 0 0 47673

98-as 300TDi-hez berendeltem komplett heavy duty kuplungsettet (BRITPARS). Eladóvá vált, mert egyenlőre erre sincs szükség.

kottacs Creative Commons License 2016.03.29 0 0 47672

kültdem e-mailt, majd hívlak is.

Előzmény: asafar1 (47671)
asafar1 Creative Commons License 2016.03.29 0 0 47671

Továbbra is érdekel a szervószivattyú, 06/70-450-10-09-en elérhető vagyok!

kottacs Creative Commons License 2016.03.29 0 0 47670

Nekem elvileg van a polcon egy. Berendeltem, de a pumpának nem volt semmi gondja.

Előzmény: asafar1 (47650)
kottacs Creative Commons License 2016.03.29 0 0 47669

Sziasztok,

hol érdemes Disco1-re kerékcsavart venni? Olyan kellene amin nincs az a nyamvadt lemez.

Üdv

Range Lover Creative Commons License 2016.03.28 0 0 47668

Találtam valamit a P38 tulajoknak "vízbetörés" ellen:

Kókány Mester Creative Commons License 2016.03.28 0 0 47667

Köszi a gyors választ :D

Előzmény: Ro-bika1 (47665)
Biri01 Creative Commons License 2016.03.28 0 0 47666
Előzmény: Biri01 (47651)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.03.28 0 0 47665

Hali!

10w 40 Bármilyen csak a teljesitmény fokozat legyen megfelelő.

Ezt az ACEA szabvány mutatja. ACEA A3 B3 E3 és feletti olaj jó.E4 B4 e4 -csak felesleges. Az ACEA biztositja a teljes keverhetőséget is. A 10 w40 az viszkozitási index,nem teljesitmény mutató. A régi cd-sh ,cd-sj már nem elfogadott.

Üdv!

Előzmény: Kókány Mester (47662)
Vizdi78 Creative Commons License 2016.03.28 0 0 47664

Na örülök hogy vannak aktivisták a közelben

pontosabban hova? vannak ott jó helyek. Mi a csobánka a lőteret használgattuk régebben de kicsit már meguntuk

most jót mentünk végül de elég karcos volt:) Tinye felé

számomat pár sorral lejjebb megtalálod, hívj fel valamikor vagy add meg a  tiéd és összehozhatunk valamit, meg hátha kell egyszer...

Előzmény: walker47 (47661)
Range Lover Creative Commons License 2016.03.28 0 0 47663

Jó locsolkodást mindenkinek!

Főleg, ha P38 az utitárs, mert akkor biztosan lesz elegendő locsolóanyag a pótkerék helyén...

Valaki homályosítson fel, hogy mi ez a jelenség!? A szegedi kolléga szerint ez P38 betegség.

Frankón kitakarítottam, kifújtam rozsdagátlós festékkel, jól ledugóztam a nyílást az alján (ne jusson be víz). Csakhogy! Az a nyílás szerintem nem véletlenül volt szabadon hagyva... De, hogy a pics*ba telik meg annyi vízzel?????

Van erre valami hathatós megoldás?

Kókány Mester Creative Commons License 2016.03.27 0 0 47662

Sziasztok

Lenne egy láma kérdésem. A 200 TDi motorhoz milyen olaj való? Kicsit keveslem, töltenék utána, de nem tudom milyen van benne. Elvileg 10w40-s, de nem tudom a márkát. Tudom, hogy turbódizel olaj kell, de azt nem hogy milyen. Bármilyen fajtát, bármely gyártótól beleönthetek a mi 10w40-s turbódizel olaj. Nem tudom azt se, hogy szintetikus, félszintetikus, vagy ásványi van-e benne. Vagy jobban járok, ha lecserélem az egészet és akk tudom, hogy mi van benne. Milyen olajat ajánltok hozzá?

A választ előre is köszönöm.

walker47 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 47661

Szia, én pomázi vagyok, mi is mentünk ma bohóckodni, végül is ma csak egy picit karistoltuk össze a nagy kék bálnát, nem mentünk messzire, csak a falu szélére. Azért az is jól esett! :) De alapjában azért kérdeztem, hogy van-e valaki a környéken, hogy ha úgy adódik, kivel lehet személyesen találkozni, esetleg furikázni együtt ad hoc alapon, stb.

Előzmény: Vizdi78 (47655)
Vizdi78 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 47660

bocs eddig nem voltam gép előtt

Előzmény: Kazuár papa (47657)
Vizdi78 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 47659

Hali hivj fel 70/40923 nyóóócvanhárom

3 kor indulunk, haver csillaghegyi hévtől én jenőröl

Előzmény: Kazuár papa (47658)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.27 0 0 47658

Kicsit kevés így az infó ...

( de lehetek rétisólyom Csillaghegy felett ...)

Előzmény: Vizdi78 (47656)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.27 0 0 47657

Hahó .

Gyors vagy .

Hol -mikor talcsi ? ( a hova nekem másodlagos )

Kicsit "odébb" vagyok , nekem van némi reakcióidőm ...

Előzmény: Vizdi78 (47656)
Vizdi78 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 47656

MA délután 3 körül megyünk kicsit játszani Csillaghegyről indulva, még nem tudjuk pontosan hova, de vagy dunakeszi környékén vagy valahol itt a pilis szélén vetjük be magunkat a terepre. Ha valakit érdekel jöjjön. ILLETVE HA VALAKINEK LENNE JÓ UTVONAL TIPPJE AZT MEGKÖSZÖNÖM:)

Vizdi78 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 47655

Hali, nem tudom tagnak számítok-e de Pilisborosjenőn vagyok:)

Előzmény: walker47 (47652)
élijen Creative Commons License 2016.03.26 0 0 47654

Köszi, ment a válasz emil.

Előzmény: Daevster (47653)
Daevster Creative Commons License 2016.03.26 0 0 47653

Hello Élijen!

Küldtem neked mailt a lámpikkal kapcsolatban. köszkösz

Előzmény: élijen (47613)
walker47 Creative Commons License 2016.03.26 0 0 47652

Érdeklődöm, Pomáz környékén van valaki a tagok közül?

Biri01 Creative Commons License 2016.03.26 0 0 47651

Sziasztok Kollégák!

Úgy alakult, hogy megvallnék  2001-es Disco 2 td5 xs autómtól. (3,5t horoggal) 

1,5 éve van nálam és 2007 óta ismerem ezt az autót.

Valós 256000km-rel!  

Sokat foglalkoztam az autóval és minden  működik benne, klíma.ülés /állófűtés stb stb, Új bfg gumik, cserébe egy motortartóbak cserés és az egyik ace cső szivárog, de így is napi használatban van. Egyenlőre még nem hirdetem sehol, hátha rátalál egy LR szívű kolléga.

Itt vannak róla képek melyben találtok hideget-meleget.

http://s5.www.tvn.hu/sid12poiuztrewqasdfghjklmnbvcxy91827364521/fotoalbumok1qayxsw23edcvfr45tgbnhz67ujmki89olp/album_show.tvn?SID=611d09f3ec32f8acb644c303e6e8f6a4611d09f3ec32f8acb644c303e6e8f6a4&aid=269979

Itt meg fogyasztási adatokat erről az autóról, hátha valaki fél az automatától.

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/694381.html

XVI. kerületi műhelyemben szívesen felemelem megmutatom és mindent elmondok.

Elképzelésem nem nagyravágyó 1.290.000.-

Ha valakinek nem kell az állófűtés akkor olcsóbb kicsit.

Priviben adok telefonszámot ha valakit érdekel.

asafar1 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47650

Sziasztok Márkatársak!Segítség kellene, elromlott a szervószivattyúm ( 300 Tdi 96-os Disco) , minden megoldás érdekel!

csontnelkuli Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47649

Sziasztok,

múlt alkalommal érdeklődtem LR3 diagnosztika utána és köszönöm SUV6-nak a felajanlast, azthiszem ismerjük is egymást Kisteleken, ha áll még az ajánlat lehet valamikor igényt tartanék hibakód olvasásra. :)

Másik, cserélni kell a disco 3-ason szilenteket. Igazából nem akarok csak hátul, hanem akkor mindenhol legyen új. Elég ramaty állapotban vannak. Ez a narancssárga Poly szilent mivel különbözik a Geniue LR szilentektől? Érdeklődtem árakről, de egy teljes eredeti szett horror jelenleg. Bár ha nincs más jó megoldás akkor marad az. Hosszú távra gondolkodom.

Köszi előre is!

Tie Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47648

A terepgumik sokkal erősebbek, nekem a Ződön a 2.8 tonna alatt a BFG MT pont ugyanúgy áll 2.5 barral, mint 1 barral, semmivel se lapul be jobban.

Előzmény: walker47 (47645)
walker47 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47647

Köszönöm szépen! 😃

Előzmény: pinguru (47646)
pinguru Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47646

Én 2,1 bar-t szoktam beállítani, ha terepen saras, agyagos közegben járkálok, akkor leeresztem 1,6-ra, sziklás terepen, inkább 2,5 bar. 

Előzmény: walker47 (47645)
walker47 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47645

Uraim, köszönöm. Emeljük a tétet, a méret ugyanaz, de simex mintás, illetve MT mintás gumik, terepen. Amúgy a betonon állva látszólag egyformán nyomódnak egyforma guminyomással. Jelenleg 2,5 van bennük, de soknak tűnik (ennyit tett bele az utolsó gumis az MT mintásba). Szóval eddig elég káosz. 😃

Tie Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47644

Másrészt meg sokkal gyakrabban fordul elő, hogy a hátsó tengely terhelése változik, mint az elsőé. Hiszen akármikor bepakolsz akármit a csomagtartóba. Vagy hirtelen beülnek hátra is. Az első terhelés ettől alig nő.

Előzmény: pinguru (47643)
pinguru Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47643

Ez lehet egy tervezési szempont is, például a hátsó ajtó majdnem olyan nehéz mint egy blokk. A kasztni hátul eléggé masszív fémtömeg, plusz ott az üzemanyag tank is.

Előzmény: lowpici (47642)
lowpici Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47642

Ok, igazból még így se értem. Átlag fronthajtásos autóknál 10% különbség szokott leni a terheltebbik tengely javára.

Előzmény: Tie (47640)
élijen Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47641

Nem haragszom, az én humorom is kb ilyen :)   Amúgy emberünk visszahozta  a vasat, nem látszik az alvázszám -tudtam volna segíteni, de nem kérte-  így még mindig az ápoltak között vagyok. 

Előzmény: scottiepippen (47635)
Tie Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47640

Amúgymeg hídmérlegen mérve külön a tengelyeket, majdnem 50-50% a súlyelosztás.

Előzmény: lowpici (47639)
lowpici Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47639

Normál használatra elől 1,9 hátúl 2,6 bar a gyári érték. Igazából nem értem, hogy miért így van, hiszen elől van a motor ott a nagyobb tömeg.

Előzmény: xGabeszX (47638)
xGabeszX Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47638

Szerintem mindegyik időpontba legyen túra..:)

Előzmény: scottiepippen (47622)
Tie Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47637

Amennyit a gyári leírás ad, mivel ez tök gyári kerékméret.

2BAR körül, max 2.2 amúgy, több nem kő.

Előzmény: walker47 (47636)
walker47 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47636

Uraim, elnézést a láma kérdésért, de mennyi levegőt fufnyogjak a Disco ll-es 235/70 R 16- os gumijaiba, előre meg hátra? Minden gumis mást mondott eddig, nagyon nagy szórással. Előre is köszi a segítséget. 😃

scottiepippen Creative Commons License 2016.03.25 0 0 47635

Inkább fogjuk fel úgy, hogy javul a Range/Disco arány : )))

Bocs, ma nagyon szabadszájú vagyok.

Részvétem!

Előzmény: élijen (47632)
rönkrobi Creative Commons License 2016.03.24 0 0 47634

szomorúan gondolok rá D 

nekem nincs eladó vmi

kormánygardányköröszt 2db

Előzmény: élijen (47632)
élijen Creative Commons License 2016.03.24 0 0 47633

Tie!  Mindenképp kell az embernek a stabi, szóval a tisztesség úgy kívánja, hogy odaadjam neki. Ha mégis sikerül meggyőznöm, hogy az emelés és a stabi nem összeférhető, szólok. 

élijen Creative Commons License 2016.03.24 0 0 47632

Béláim, most vitték el a vasat, kéretik egy kicsit szomorúan rámgondolni :(  

Vegyétek, vigyétek az alkatrészeket, ne kelljen sokáig nézegetnem őket. 

Korzo, az újabb kiadás jobban tetszik, mint pl ez a forma:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/volvo/xc70/volvo_xc70_2.5_t_awd_automata_csere-hitel-beszamitas-9890441

Amúgy külföldről nem tudom, hogy hoznék autót, sem rutinom, sem egyebem nincs hozzá...

scottiepippen Creative Commons License 2016.03.24 0 0 47631

Ahhá!

Két hülye : )

Előzmény: Tie (47630)
Tie Creative Commons License 2016.03.24 0 0 47630

Há mer kell egy hétköznapra is, mivel meguntam hogy mindenféle más autóval járok hétköznap.

Úgyhogy készül egy hófehér Classic Range 200tdi-vel kéziváltóval, full gyáriban, meg a moghidas rémség a ződ szörnyből.

Előzmény: scottiepippen (47628)
korzo Creative Commons License 2016.03.24 0 0 47629

Pl.? : http://ww3.autoscout24.de/classified/284028857 

ha egyáltalán igaz...

Előzmény: élijen (47626)
scottiepippen Creative Commons License 2016.03.24 0 0 47628

Es ez a gyari rakattanas honnan jott, vagy milyen megfontolasbol? Nem valami brutal gep epites volt a korabbi vizio?

Csak azert kerdezgetem, mert egy ideje ez az ujabb agylovesem nekem is, csak nalam annyira sulyos, a fekete melle gondoltam egy masikat : )

Persze forras csak egy lepukkant alapra lenne, a restaurireren-re nulla.

Előzmény: Tie (47627)
Tie Creative Commons License 2016.03.24 0 0 47627

Full gyári autó lesz, gyári gumimérettel, emelés, minden varázslat nélkül, fölösleges volna bele a polybush. Gyári gumi szilentek lesznek benne, nem utolsó sorban fillérekért. :)

Előzmény: élijen (47623)
élijen Creative Commons License 2016.03.23 0 0 47626

Amiért a Disco sem tud a családban maradni, lelapulóban a pééztárca :(  Nagyon tetszik, de nem fér bele...  (meg ótómata, meg sokat eszik) 

Előzmény: korzo (47625)
korzo Creative Commons License 2016.03.23 0 0 47625

Miért nem XC70? Azzal legalább le lehet menni a kövesútról (c:

Előzmény: élijen (47623)
élijen Creative Commons License 2016.03.23 0 0 47624

Még pár kép a dolgaimról:

A snorkelvég méretei: mag.: 65, sz.: 130, mély.:145, a csövének külső átm.: 74, a belső 70 mm. Vasból van és egy 5ös az ára. 

élijen Creative Commons License 2016.03.23 0 0 47623

Szia scottie, V70 a terv, kb 8-10 éves, D5, kéziváltós. Ha valaki tud ilyet, szóljon:) 

Tie, a szilentkészlet nem jó neked? Félrerakom, ha kell. 

Előzmény: scottiepippen (47619)
scottiepippen Creative Commons License 2016.03.23 0 0 47622

Aki 23.ra szavaz, kulon ajandekot kap!! Hajra, mindenki hozzon meg egy embert!

Előzmény: Johnny_Disco (47621)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.03.23 0 0 47621

Uraim, a 2016. április 2-3-ra tervezett fagyhalál túra időpontját sajnos előre nem látott családi esemény miatt

módosítanom kell.

Alternatív időpont lehet 2016. ápr. 9 vagy ápr. 23.

Második felhívás, szavazzatok!

Itt a link:

http://doodle.com/poll/x5kzhszt9ynp3kg8

Előzmény: Johnny_Disco (47566)
Tie Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47620

Rá, persze. 

Az alváz ki van lakatolva, levvagen kartács úgy hegeszt co-val, mint egy álom. Van még kis hegedülnivaló a kasztnin, meg az alvázon fékcsöveket cserélni, meg hátsó kerékcsapágyakat, meg ledtótkorongozni a teljes hátsó hidat, de szerintem a következő hónapban nem kerül még rá a kasztni. 

Lehet, hogy lehúzzuk a váltót is, ránézni a kupplungra, meg rakni egy új hátsó szimmeringet, mert most a csupasz alvázon könnyű ezeket meglegózni. 

Előzmény: élijen (47618)
scottiepippen Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47619

És azt tudjuk hogy milyen lesz, ha azt nem is hogy mikor?

Előzmény: élijen (47618)
élijen Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47618

Gyóvan, akkor elsinkófálom és egyszercsak anyutól hazafelé bedobom hozzátok, remélem ráér. Az új szekér nem tudom mikor lesz meg, de igyekszem. 

Előzmény: Tie (47617)
Tie Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47617

Ja, ezt beszéltük, mikor elkezdted árulni, hogy ha nem kell, akkor nekem kéne, mert én tök gyári autót építek.

Előzmény: élijen (47616)
élijen Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47616

Köll neki, de nem tudom, mé... Mondtam, hogy befordul, de akkor is kell neki, hát megkapja. Vagy kellene neked? 

Előzmény: Tie (47615)
Tie Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47615

Oszt a stabilizátorokat elvitte az ember?

élijen Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47614

Ja, a számom: 309902903

élijen Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47613

Szia tomland!

Ez ne lapozható, nem szerelési, de részletes: http://www.allbrit.de/NAV.cfm?SPRACHE=EN&PAGE=491338

Mivel eladtam a szekeret, van egy zsír új ilyenem: 

http://www.ebay.com/itm/SHOP-MANUAL-DISCOVERY-SERVICE-REPAIR-LAND-ROVER-BOOK-HAYNES-CHILTON-/310667052439?fits=Make%3ALand+Rover%7CModel%3ADiscovery  

Szólj, ha érdekel és kitaláljuk az árát. 

Skacok, vannak még eladó dolgok: D1-hez a hátsó, Hardy-s kardánt 2 keresztesre alakító szett: 

http://www.paddockspares.com/pm1084-wide-angle-propshaft-rear-discovery-200tdi-and-300tdi.html

és ez kell hozzá, hogy teljes legyen: http://www.paddockspares.com/stc4858-flange-kit.html       A kettő együtt 75 pénz. 

1.5 batyu:   http://www.paddockspares.com/stc3435-one-shot-grease.html    Egy tubus árában odaadom.

Egy ilyen : http://www.paddockspares.com/slr0107-4plus4-4pc-braided-brake-lines-discovery-from-ma018992-chassis-number-with-abs-plus-4-inch.html    10 papír.

4 db lámpa: a foncsorozás javított, halványkék az üveg, viszont körben, a recés rész kéken világít olyan éndzsölájsz-szerűen, 10 papír. 

Egy viszkócsapágy:  15 papír. 

még nem biztos, hogy kell a vevőnek, de ha nem, akkor lesz egy adag szilent: https://www.paddockspares.com/catalogsearch/result/?q=sdlr03pwa 35 pénz.

Csomagtartóba fából fiók a kupleráj ellen, 19-mm-s bútorlap, a tetején szürke padlószőnyeg, az ár jelképes: mittoménmennyi, mert házi kókány:

Alkudozni ér, de ne csak kicsit, ha még valami alkatrészt előtúrok, felrakom ide.

Előzmény: tomland's disco (47609)
ak.negyvenhet Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47612

Köszönöm az infót! ;-)

Előzmény: KezdőDisco (47611)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47611

Küldtem mail-t.

Előzmény: ak.negyvenhet (47610)
ak.negyvenhet Creative Commons License 2016.03.22 0 0 47610

Tdi Oxi & Kezdő Diszkó!

Köszi az infókat!

Kompy elérhetőségét tudja valaki? És azt, hogy hol van a műhelye?

Megadom a tulajnak mindkét elérhetőséget (ezt a Tdi Oxi féle fékpadméréses dolgot is meg a Kompy-ét is) majd beszél velük, és eldönti h kihez viszi a verdáját.

tomland's disco Creative Commons License 2016.03.21 0 0 47609

Üdv mindenkinek!

Van egy Land Rover Discovery-m, egy 1991-es évjáratú.

Kerestem, de nem találtam hozzá szerelési könyvet, útmutatót.

Van esetleg valakinek valami hasznos, használható webes elérhetősége, ahonnan

le lehetne tölteni?

mack66 Creative Commons License 2016.03.21 0 0 47608
Előzmény: Range Lover (47607)
Range Lover Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47607

S.O.S.

Szétszedtem a tetőablakot a P38-on felújítás okán. Most meg össze kellene legózni, csakhogy... : Sikerült elkevernem négy pici csavart, amelyek oldalanként két-két kb. 10 centis fémalkatrészt rögzítenek... valahogy, valahová. Most a keretbe beragasztott üveget próbálom összeilleszteni a "vázzal". (Remélem, hogy jól (jó irányba) ragasztották vissza az üveget a keretre, egyébként pofára esek.) 

Ha valakinek van tetőablak az autóján, és tudna pár közeli fotót küldeni, az nagy segítség lenne! (semmi használhatót nem találtam a neten) A jobb és bal oldali mechanika érdekel. Nyitott (hátra csúsztatott) ablaknál szépen látható.

Előre is köszönöm!

rangerover.lm@gmail.com 

TdiOxi Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47606

Kérdezze meg őket, nekem csináltak autót, korrektek van fékpad, és minden autóra külön beállítást használnak ahogy kéred felhasználás szerint.

http://www.autokorbel.hu/chiptuning/land%20rover/defender-25-td5-122-le/

Előzmény: ak.negyvenhet (47603)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47605

Kompyt keresd, nekem a Td5-ös Discom erősítését intézte, nagy a különbség a gyárihoz képest.

Előzmény: ak.negyvenhet (47603)
ak.negyvenhet Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47604

Na ezért kreáltunk speckó célszerszàmot a főtengely végén lévő nagy csavar lazìtásàhoz-rögzìtéséhez, mert oké, hogy egy ehhez hasonló megoldással ( https://youtu.be/s6lTzA0Em90 ) vagy akármilyen màs megoldàssal lelazìtom a csavart, de ahhoz hogy az előìrt 80Nm+90° -os rögzìtést is precìzen meg tudjam csinálni (ne csak úgy "valahogy" legyen meghúzva a csavar, hanem úgy ahogy kell) ahhoz csak kell vmi ami fixen tartja a szíjtàrcsát.....

Előzmény: Kazuár papa (47505)
ak.negyvenhet Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47603

Tiszteletem az Uraknak!

Egyik ismerősöm szeretné picit izmosìtani a TD5 motoros 110-es Defenderét..... valami chip tuning féleség érdekelné, viszont sajna nem ismerjük h mire is lenne lehetőség.

Van valamelyikőtöknek ötlete/javaslata, hogy kezdjünk bele ebbe az egészbe, vagy kihez forduljunk aki profi a témában?

vm_motor Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47602
fejes.i Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47601

Hű, pedig az nem a LR fórum, mégis súlyos elmebetegség jeleit mutató polgárok cseréltek eszmét... ;-)

Előzmény: élijen (47598)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47600

Td 300 társaimnak :

A lentebb említett , Discók beindításuk után , mint kövér réten a tehénkék , csak nem kérődzenek , hanem nyüszörögnek békésen - problémakör utolért engem is .

Mielőtt a lazánhagyott balanszer elhagyta volna a főtengelyemen betöltött tisztes pozicióját , nekem nem nyüszögött a szerpentin szíjjam , de a tárcsa távoztában leesztergállta , és így közösen távoztak ...

A csereberék után , persze pénteki gyorsan - gyorsanban , örültem a "bármilyen" laposszijjnak .

( illendőségből nem nevezem meg ) de naná hogy nyüszögött ....( nem kicsit )

- Zavart - kentem - fújtam - baxhattam ... nyüszögött ...

Én is tisztelem a kaucsuk fákat , és féltem őket , de azért még szerettem volna ha a gumi - gumi ...és nem szintetikus trutyi ..

Bár egyre nehezebb megmaradni optimiskának , a szerelem vakká tesz .. megen vettem egy újat , de most már nem siettem , kivártam , a két órás rendelést , és a méltán híres , nevét nem, írom , de jó ha a vezérlést is tölük veszed , szíjjat felraktam . ( a gyanakvás ugye nóórmáális , persze a kettőt összemértem , egyformák ) és láss csodát - síri csend - csak békés traktorhang ...

Ha a keresztneved Gábor , akkor közös a kezdőbetű A Szíjjal .

De ha valaki megszokta , ne áldozzon rá négyezret ...

Engem boldoggá tett .

( gondolom ez persze senkit nem érdekel , de ki tudja .... )

Üdv.

vm_motor Creative Commons License 2016.03.20 0 0 47599

Érthető volt, persze csak én nem ismertem ezt a szót és megnéztem mit jelent.

Aztán meg felraktam , hogy más is  tudja. Ennyi, persze felőlem ott és úgy használod ahogy akarod.

Előzmény: élijen (47596)
élijen Creative Commons License 2016.03.19 0 0 47598

Azért ezt hamar megtaláltam, Pisti neked külön ajánlom :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1969836-miert-van-a-capa-hatan-olyan-bizbasz

Előzmény: fejes.i (47597)
fejes.i Creative Commons License 2016.03.19 0 0 47597

Használd helyette a bizbaszt, az biztos nincs a szótárban ;-)

Előzmény: élijen (47596)
élijen Creative Commons License 2016.03.19 0 1 47596

Elnézést Grétsy tanár úr, hogy nem helyesen és nem a helyén használtam a szót, de szerintem érthető volt, amit kifejezni szerettem volna vele :)

Gabesz, a "köcölék" helyére az "egyéb izék" a megfelelő kifejezés   :)

Előzmény: vm_motor (47595)
vm_motor Creative Commons License 2016.03.19 0 0 47595

(köc-öl-e v. köt-öl-e) fn. tt. köcö-lét. Általán holmi könnyű ruhaféle, melyet a nő csak úgy futtában, pongyolán felkötnek, pl. melylyel a mezőn levők fejöket bekötik, vagy melyet elejökbe kötnek.

Előzmény: élijen (47594)
élijen Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47594

Szívesen! Ha adsz emilcímet, elküldöm a kardán és az egyéb köcölék linkjét, hogy egy kis motivációt ültessek beléd autójavasolás terén :)  

Előzmény: xGabeszX (47593)
xGabeszX Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47593

Hi! Még egyszer köszi a "szajrét"

Előzmény: élijen (47569)
vm_motor Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47592

Szögvasat

Előzmény: korzo (47580)
pinguru Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47591

Ez szigorúan szekta terület, mindenkinek meg van a saját garázskája, maximum szerelésre állítanék be egy OFF autót.

Egy domb oldalában lakunk, a talajvíz kb. 20 méter mélyen van, így azzal nem kell számolni. Egy kis szikkasztót fogok csínálni, ha kezet mosok valahová menjen le. Valami tartályos kézmosót akarok beszerelni, komolyabb dolog nem kell.

Ma megyek megnézni az oldal lemezeket, lesz egy bontás, abból fogok hiénázni, riszájkling forevőr :)

A beton aknát kiásom, megöntöm, persze zsalukövekkel, csöveket rakok be a falba a villanynak, illetve egy keskeny LED csíkra gondoltam a két oldalra, hogy valami fény legyen alapból, az nem foglal helyet, jól világít. Konnektor az akna két végében és középen lesz, abból nem lesz hiány, végülis villanyosmérnök vagyok:)

Hétvégén pár aknába bekérezkedek, az eredményekről tudósítók. A menűt is kitalálom az avatóbulira..

Előzmény: pooh.aki.pooh.volt.a.reg (47589)
pooh.aki.pooh.volt.a.reg Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47590

gödör = szerelőgödör = akna   :)

Előzmény: pooh.aki.pooh.volt.a.reg (47589)
pooh.aki.pooh.volt.a.reg Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47589

amit írsz, az igaz, de az nagyon drága, és fontos a jó kivitelezés. otthoni körülmények között könnyű elrontani, és elég a legkisebb hiba. ha egy céget bízol meg , és sikeresen fogod perelni ha mégis átjön a nedvesség, akkor hajrá, egyébként pedig nem éri meg - szerintem.

amúgy meg veszélyeztetett területen érdemes megfontolni, hogy mennyire lehet megemelni a alját - minden plussz centiméter az esetleges taljvíztől vesz el értékes magasságot.

amúgy Pinguru nem ismerem a viszonyaidat, de pl. 5 m szélesség már két autó leparkolására is elég: egy egyikkel betolatva, a másikkal szemben beállva, mindkettő szorosan a fal mellett, és akkor a kettő között van elég hely a kiszállásra. a munkapad mehet a végére, a gödörnek persze kicsit közpére kell esnie, hogy mindkét oldalról hozzá lehessen férni a kocsihoz (ilyenkor persze a másikkal ki kell járatni).

nekem így van megoldva, csak munkapad és gödör nélkül. 5 x 5 méteren elfér a Range Rover meg egy Honda Accord prímán. Persze nem rossz a  plussz hely, sokkal kényelmesebb, de minden nap úgysem fogsz szerelni, akkor meg csak kimész az egyikkel.

amúgy meg sok sikert, az a bizonyos gödör nekem is nagyon hiányzik ...

Előzmény: Tie (47588)
Tie Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47588

Azt gondolom, hogy ha többtíz nm-es 3 m mély pincéket, de akár több emelet mély többezer nm-es pincegarázsokat lehet építeni úgy, hogy SOSE tör be a talajvíz, akkor egy szerelőaknát se olyan nagy kunszt kivitelezni így. 10 tonnától sokkal sokkal nagyobb terhelésekre lehet építkezni. 

Előzmény: pooh.aki.pooh.volt.a.reg (47587)
pooh.aki.pooh.volt.a.reg Creative Commons License 2016.03.18 0 1 47587

Pont forditva. A talajvizet be kell engedni, majd szépen ki kell engedni. Ehhez elegendö ha az alját utoljára csak egyszerüen lebetonozod pár centi vékonyan. A víz majd szépen megtalálja az útját, és beszivárog magas talajvíz esetén.

Ha nem érted miért, akkor számítsd ki, hogy egy 6 m hosszú, 1 m széles, és 1,5 m mély aknára ilyenkor több mint 10t felhajtóerö hat (számítsd bele a beton vastagságát is). Ha olyan helyen laksz, egy Fort Knoxot kell betonoznod. A víz esetében jobb a békesség.

Előzmény: Tie (47585)
viktor td5 Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47586

Sziasztok!

Ismeri valaki a Hawkeye hibakódolvasót?Érdemes megvenni?Köszönöm.

Tie Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47585

Ami még fontos, ész nélkül kurvára bevasalni az alját, hogy ne járjon az ember úgy, mint a Trébics.

Duna mellett lakott, talajvíz vót gazdagon, az első árvíznél úgy felroppantotta a talajvíz nyomása az akna padlóját, mint a huzat. Oszt utána mindig szivattyúzgattuk, meg deszkán állva csónakáztunk szerelés közben a bokáig érő lében. :)

Előzmény: Kazuár papa (47583)
pinguru Creative Commons License 2016.03.18 0 0 47584

Szia

A helyzet, hogy ha nincs baja a kocsinak és elkezdem szerelni, előbb utóbb valamit elrontok :) Jobb otthon szerelgetrni a kocsit, mint terepen a dagonyában.

Köszönöm a tanácsokat, még sokat fogok aludni rá, a megnézek pár aknát, aztán veszem a lapátot és nekiesek, majd lesz valami. A helyzet az, hogy nem csak terepjáró van a családban, sajnos, úgyhogy majd kitatalálom,  hogy milyen mély legyen, a szélessége a kérdéses.

Előzmény: Kazuár papa (47583)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47583

Egy világ omlott össze bennem , eddig azt hittem a Tiéd nem kell szerelni ...

Az sem lehet hátrányos ha beállsz valakiére ami már megvan , alámész , és "kipróbálod ".

Én közel két méter vagyok , nekem más mélység lenne kényelmes , ha csinálsz , és otthonra , szabd magadra , ne csak szabványra .

A talajvíz nagy bosszúság , az előre mélyített összefolyó jól jöhet .

A besüllyesztett lámpa - polc áldás , és nekem a létra - lépcső a legfontosabb lenne :

ha egyedül vagy döntően , csak két kezed lesz , ha nem létra , hanem lépcső , akkor kapaszkodás nélkül jöhetsz le-fel , két kézzel vihetsz le-fel ... nem sokkal hosszabb a helyigénye , néha biztosabb a lépés ha nem vízszintes hanem picit döntött a lépcsőfok , nem kiesel , hanem benne maradsz ...

Ha rövid lenne hozzá az adottság , lehet T alakú , azaz lépcső oldalt mellette , de ami még megfontolandó , a Jászberényi úton lévő futóművesé , ( ha kell adok címet ) aki rókagomba volt , és az utolsó egy méteren beállásnál a keréknyom egy HÍDON vezet át , így utána a hosszanti pallót félretéve a kerekén áll , de te kényelmesen hozzáférhetsz mögötte , alváz-küszöb himi-humi ...

Arra próbáltam rávilágítani , nézz meg minél többet , állj rá , és abból vond le Neked mi lenne jó , nem kell mindig kitalálni , szerintem szabad mástól ellesni-is .

Nekem csáposom van , én egyszer estem másnál oldallépcsősnél egy hajnalig elhúzódó szerelésnél egy akksival a kezemben bele , az állam a peremre , és a lábam a fenékre egyszerre ért , kicsit lekapcsolták a villanyt , és pár hónapig nem tudtam borotválkozni ...szóval mindent meg kell szokni ...

De vigyázz , ha túl jó lesz , majd sokat leszel benne , a családod meg hiányolni fog ... az sem baj ha kicsit mégsem olyanjó ...a kocsid túl jó lesz , és mindig elmaradunk mögötted ...ha mindent megcsináltál még unatkoznál , és vennél másik autót ... de az már szent igaz , a földön szabadbannál - sokkal sütibb otthon - kényelmesen - bármikor - másokhoz nem kötve "bármitcsinálni" rajta....

( bocs a közvetlenségért )

Előzmény: pinguru (47572)
scottiepippen Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47582

Jáááájjj : )))))

Előzmény: 11eleven (47579)
suV6os Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47581

Ugyanekkora garázsom van, amiben szerelünk is, nem rég lett kész. 5 méteres az akna, lehetne hoszabb, de muszáj volt kompromisszumot kötni. 1 méter széles fent, L vas van a tetején a deszkázásnak és a későbbi varázs-gurulós emelőnek. Szerelőbetonra raktuk a 3 rétegű fóliát, geotextil rá, majd zsalukőből építettük fel az aknát. Utána töltöttük vissza a földet és kapott aljzat betont. A legalsó sor 20 cm széles, a többi 15-ös, így, mivel a zsalukő 20 cm magas egy egyszerű deszkázással megtudom emelni a padlószintet. Ha most csinálnám a lenti világítást, besüllyeszteném valamennyire a falba, még nem vertük le, de ami késik az ugye.. mindenesetre gégecsövet rakj a betonozás előtt le :)

Tervben volt, hogy az egyik végén az aknának lesz egy mélyítés az esetlegesen betörő talajvíz miatt, de elmaradt. Bízok a fóliában. (itt 70 cm-nél már talajvíz van) 

korzo Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47580

És el ne felejts az akna felső élére tenni befelé néző U-acélt:

1. be tudod deszkázni

2. tudsz bele aknaperem emelőt tenni

Előzmény: pinguru (47574)
11eleven Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47579

Előzmény: Johnny_Disco (47578)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47578

Aztán majd sok-sok év múlva eladod a Defit, és lesz egy Suzukid, amivel mindig beleesel az aknába :)

Tie Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47577

Egyszer dolgoztam egy olyan aknában, ami teherautóakna volt. Nem 80 centi széles volt, hanem 150, és volt benne egy 60 centi széles borzalmasan erős zártszelvényből épített polcrendszer, a tetején egy 10-es vaslemezzel. Teherautó elfér fölötte úgy, hogy a betonon áll, személyautóval meg egyik kerékkel ezen a polcon álltam, és alatta tele lehetett rakni szerszámokkal a polcokat. Kényelmes volt, hogy nem köllött folyton felszaladgálni szerszámért, minden ott volt kéznél.

Előzmény: scottiepippen (47576)
scottiepippen Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47576

Szia Pinguru,

az én aknám olyan volt, hogy kb. a fejem látszott ki belőle. A Ranget kényelmes volt így szerelni, személyautónál nem biztos, hogy ez a legjobb. 1m, széles volt, nekem az is teljesen jó volt. A hosszára nem emlékszem pontosan, de biztos nem lógott ki az autó alól, de ezzel sem volt gondom, mert egyszerre nem kellett az elején és hátulján is szerelni oda toltam ahol szükség volt rá.

Viszont ha van helyed, akkor tényleg hasznos a be ki mászás szempontjából, ha egy irányban kilóg a az autó alól. Ja és kis létrát, tegyél bele, meg kis pakolóhelyek is kaparj lyukakat : )

Tie Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47575

Ha az akna előtt-mögött nem lesz munkapad, hanem mellette lesz, akkor jó így. hogy ennyire mögéérjen, az nem fontos, elég, ha úgy van előtte egy méter, hogy a hátsó lökös alatt van az akna vége, vagy 20-30 centivel a lökös mögött, hogy a hátadat nekivetve már épp ne kelljen fej fölött szerelni főfele. Meg előtte legyen mondom legalább egy méter. Szóval 6-6,5 méter, tehát szinte végig a műhelyben.

pinguru Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47574

Sajnos ennyi fér be, ebből kell főznöm. Kb így rendezném be:

Előzmény: Tie (47573)
Tie Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47573

Szerintem egy méterrel hosszabbat legalább, mint a 110-es defi, hogy a leghátulját is elérd (tankot levenni), viszont ne kelljen nagyon görnyedni, amikor bemész az aknába az autó alá. Kurva kényelmetlen hasoncsúszva kimászni az aknából a lökös alatt. Szóval inkább 8 méter legyen a műhely hossza, és az akna legyen legalább 6-6,5m hosszú.

pinguru Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47572

Sziasztok

Új szintre kapcsolom az LR őrületet, garázst fogok építeni. Eddig az volt az elvem, hogy fűtőt garázsban mindenki tud szerelni, hóban, fagyban, esőben csak a kemény legények. 

Ez az elmélet módosult, mert hóban, fagyban, sárban igazából csak gányolni lehet, illetve szenvedni, ezért döntöttem el az építést.

Körülbelül 5x7 méteres garázsra van lehetőségem, extrém belmagasságra nincsen lehetőségem (igazából pénzem sem), ezért villás emelőt nem tudok telepíteni, marad az akna.

Kb. milyen hosszú, széles, mély aknát érdemes csinálni? Bármilyen tanácsnak örülők.

Ha készen lesz, akkor szervezünk egy garázs szektázást, felavatjuk, begyújtom a búbos kemencét és sütök egy istentelenül nagy valamit :) Akár terepezhetünk is utána, a sérült járgányokat meg megfoltozhatjuk:))

vm_motor Creative Commons License 2016.03.17 0 0 47571

04.23. veterán autó, motor találkozó lesz a Premier Outletben ,Budaörsön, ingyenes "családi nap".
Minden üzlet nyitva. Már persze ha valakit ez is érdekel, rajtam kívül.

Előzmény: Johnny_Disco (47566)
discov8 Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47570

A Szigetlakó gondolt erre is. Lehet kapni ilyet. 06 1 2053434

Előzmény: élijen (47565)
élijen Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47569

Pestlőrinc, délután-koraesténként mán itthon vagyok, emitt a számom, hívj ha gyünnél: 309902903

Előzmény: xGabeszX (47568)
xGabeszX Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47568

Előre is köszi.Merre vagy?Egyenlőre próbálom a kötegelők és gipszkarton csavarok számát kordába tartani.

Előzmény: xGabeszX (47567)
xGabeszX Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47567

Ú de jó ez hát!!!!!

Előzmény: élijen (47563)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47566

Uraim, a 2016. április 2-3-ra tervezett fagyhalál túra időpontját sajnos előre nem látott családi esemény miatt

módosítanom kell. Ez az A verzió.

A B verzió, hogy valaki más átveszi a szervezés hatalmas terheit, és mentek nélkülem ápr. 2-án, mert nekem sajna nem lesz jó.

Ha valaki jelentkezik helyettem szervezni ápr. 2-ra, keressen emailben/telefonon.

Elnézést mindenkitől, aki számított erre az időpontra, én is számítottam, csak hát...

Alternatív időpont lehet 2016. ápr. 9 vagy ápr. 23.

Tehát szavazás!

Itt a link:

http://doodle.com/poll/x5kzhszt9ynp3kg8

élijen Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47565

Ja, ha nincs más a gyorskötöző mindenre jó, mint a szilikonspré, vagy a havannabarna ragasztó :)  De akkor is be kell csavaroznod valamit a két likba, ami odacuppantasz arra a gömbvégű izére, a pilácsot pozícióban tartja. 

Előzmény: 11eleven (47564)
11eleven Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47564

gyorskötözővel kiváltható ez az alkatrész (is)

Előzmény: élijen (47563)
élijen Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47563

xGabesz!  emez az izé kell neked? 

Van 3 db, odaadom, ha kell. 

KezdőDisco Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47562

A reggeli találkozónál választunk egy szimpatikus csatornát.

Előzmény: walker47 (47560)
suV6os Creative Commons License 2016.03.16 0 0 47561

Gyújtáskor üa szivattyú elindul? Nekem a főrelé igényel időnként kopogtatást..

Előzmény: fejes.i (47555)
walker47 Creative Commons License 2016.03.15 0 0 47560

Köszi, megelőzted egy kérdésem. Van PMR rádióm, mire állítsam majd?

Előzmény: xGabeszX (47545)
Range Lover Creative Commons License 2016.03.15 0 0 47559

Érdekes jelenséggel találkoztam a tegnapi napon: a P38 műszerfal cseréje miatt a kormánykerék is lekerült a légzsákkal együtt. Néhány nap elteltével vissza tettem a kormányt, beállítottam a csúszó érintkezőt és a kormányszöget az egyenesfutáshoz, visszapakoltam a légzsákot, és kész.... Ja! A kürt meg elfelejtett ordítani... Ismét le a légzsák, kürt kapcsoló megnyomkod: a relé kattog, de semmi hangorkán. Lepróbáltam a kürtöket, de azok működtek. Következett a biztosítéktábla: relé és biztosítékok. Nem találtam hibára utaló jelet. Viszont a relé ki-be rakása után "megjavult" a kürt!

Azonnal felbátorodtam, és a teljes biztosítéktáblát lecsatlakoztattam. Ellenőriztem a vezetékeket, kiszedtem az összes biztosítékot és relét, majd óvatos tisztogatás után WD40 kezelés alá vetettem. 

Kérdések:

- A WD40 alkalmazása jó döntés volt-e?

- Van-e valakinek 3db sérülésmentes sárga (AMR 2548) és 1 db zöld színű (AMR 2547) reléje? 

Köszi.

TÖLCSÉRES P38 Creative Commons License 2016.03.15 0 0 47558

Tisztelt Uraim!

Ha valaki gumivásárlás előtt állna, figyelmébe ajánlom a képen látható garnitúrát. Mérete 245/70r16, újszerű állapotban, felnikkel együtt. A felnik OZ et 42-44 körüli 2,5cm szélesebb oldalanként a nyomtáv. D2-re vagy p38-ra. Újonnan vásároltam ezt is, de nagyobb méretre váltanék. Bátran hívjatok! 0670/6191748 Jajj kiírtam a számom. :))

fejes.i Creative Commons License 2016.03.15 0 0 47557

Köszönöm, továbbítom!

Előzmény: lowpici (47556)
lowpici Creative Commons License 2016.03.14 0 0 47556

Típus hiba jeladó vezetékének szétdörzsölődése, ha jól megforrasztották akkor azzal már nincs gond. A porlasztók vezetékeit cserélni kell, nem igazgatni. Két dolog ECU csatiba ha olaj kerül (az elöző dolog miatt), mindenféle baja lesz. A másik gyakori gond az injektor tömítés kifáradása. Keress rá angolul, van bőséges szakirodalma.

Előzmény: fejes.i (47555)
fejes.i Creative Commons License 2016.03.14 0 0 47555

Sziasztok ismét!

Rég jártam erre, most előttem ismeretlen probléma megfejtésében kéne a segítség!

Rokonságban van egy TD5 Defi, ami napi szolgálatban van, illetve lenne, villanyszerelőket kellene szállítania, de hol indul, hol nem.

Ha elindul, akkor már megy (nem áll meg). Cseréltek benne légtömegmérőt, megigazították a porlasztók vezetékét. Ezek nem segítettek.

Ma ismét beszélgettünk róla a tulajjal, egy mondat megütötte a fülem:

azt mondja, hogy valami szerelő hozzányúlt a lendkerékhez illetve elvágták (? nem tom, miért) a lendkeréknél levő CKP szenzor vezetékét, ami most toldva van emiatt.

Valakinek esetleg beugrik valami hasznos tanács?

(Landy Car 3 hét múlva tudná fogadni)

élijen Creative Commons License 2016.03.14 0 0 47554
Szia, az a kis fölcsavarozható kis izé kellene, ami rácuppan a lámpatartó gömbvégű akármire? Ha igen, szerdától Pesten vagyok és megnézem, otthon van-e és adok.
Előzmény: xGabeszX (47546)
LRROV2 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 47553

Az általad megadott szám kevés ahhoz hogy felhívjalak.Lemaradt egy karakter? Inkább Te hívj a 20-ö779988 számon 

Előzmény: Kazuár papa (47552)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.14 0 0 47552

Szia .

Kissé digitális analfabéta vagyok , amolyan "régi vágású" ..

Ezért így adom meg magam : húszkilencöthúsznyolcötvenegy .

Budapest-Dabas a napi mozgásterem , de : " a távolság nem akadály " jeligére ...

Köszcsike

Előzmény: LRROV2 (47550)
Urlacher54lb Creative Commons License 2016.03.14 0 0 47551

Köszi,keresgettem már szervízeket a neten de őket eddig nem is láttam.

Előzmény: viktor td5 (47549)
LRROV2 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 47550

Nekem van egy eladó DETROIT LOCKER beker áron. Gyári csomagolásában. Az ügyfelem akinek rendeltük eltűnt. Ugyan nem részleges zárású hanem teljes, nincsen vele baj. Nekem is ez van hátul beépítve, jól müködik.

Előzmény: Kazuár papa (47537)
viktor td5 Creative Commons License 2016.03.14 0 0 47549

Szia!

Budapest, Hatalyák János     http://www.landyservice.net/

Előzmény: Urlacher54lb (47548)
Urlacher54lb Creative Commons License 2016.03.14 0 0 47548

Üdvözlök Mindenkit!

Egy hete vettem egy Range Rover Sportot (2006-os,2.7 tdi),már vásárláskor sárgán világított egy futómű kontrollámpa,amire a tulaj azt mondta,hogy csak valami beállítási hiba.Persze azért belekalkuláltam,hogy nagyobb is lehet a baj.Az lenne a kérdésem tudnátok e  ajánlani valakit ,aki megbízható és jól ért a légrugó diagnosztikához (első körben),illetve a komolyabb javításhoz,ha szükséges lesz rá.A Mosonmagyaróvár-Budapest-Dunaújváros útvonal környékén érdekelne szerelő lehetőség szerint.Előre is köszönöm a segítséget.

Range Lover Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47547

Engem is ilyen érdekel! Viszont inkább a világos belsővel (két színű műszerfal és sötét fa berakás), de ami fontosabb az a komfort ülés. Amint eladom az 535D-t, máris beleásom magam a kutatásba. Talán megkockáztatok egy német importot. Nekem a világosabb külső jön be - volt már elég fekete autóm.

Előzmény: Karandras (47544)
xGabeszX Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47546

Nincs véletlenül valakinek törött repedt sérült 300as disco első lámpája,mert ma sikerült letörnöm az egyik bepattintóját és lötyög.Vagy létezik ,hogy lehet ezt kapni külön is?(pest környéke)Kösz:G

xGabeszX Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47545

Hi! pmr rádió jó ,ha van.(a fagyos túrára).

Előzmény: walker47 (47520)
Karandras Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47544

Hali Mindenkinek!

RR 2004-2005 TD6 érdekelne, nem világos belsővel!

Karandras Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47543

Britishparts, Szeged, Kecskeméti u.!!

Előzmény: csontnelkuli (47536)
vm_motor Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47542

Műanyaghoz (én még nem próbáltam csak a bemutatón voltam).

www.hosch-kleber.hu      hosch@hosch-kleber.hu         Guba Péter

Előzmény: Range Lover (47541)
Range Lover Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47541

Cegléden dolgozik egy srác, aki motorok és autók műanyag elemeinek a javításával foglalkozik hosszú évek óta. Nekem szerencsére még nem öregedett el az anyag, csak repedések és törések voltak rajta, ezért nem volt nagy meló. Egyébként nem olcsó attrakció egy-egy komolyabb terjedelmű, vagy több darabból álló műanyag hegesztése. Az ABS-ből készült cuccokat nem vállalja. Ne kérdezd, hogy mi az az ABS, de bizonyára valamilyen rideg, porózus gané, amit nagyon macerás javítani.

Azt én sem értem, hogy miért mérik arany-árban a P38 kiegészítőit! Az ebay-en rengeteg jó cucc van, de általában megkérik az árát - vagy ha olcsón kínálja az eladó, akkor meg a shipping (szállítási költség) vállalhatatlan!

Előzmény: pokers (47540)
pokers Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47540

Lehet tudni kivel javíttattad meg a fényszórórácsokat?

Nekem is volt rajta mikor vettem, de annyira szét volt töredezve, hogy inkább levettem, ne csúnyálkodjon rajta. De így meg a lyukak miatt nem szép.

Néztem, újonnan meg horror ára van annak a pár műanyag rácsnak, nem is értem mi kerül annyiba.

Előzmény: Range Lover (47538)
suV6os Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47539

Hibakód olvasóm van, kiolvasni, törölni tudom a hibákat, de ennyiben kimerül a tudományom :)
Én légrugó szintezésre használom a kütyüt alapvetően. (Kistelek)

Előzmény: csontnelkuli (47536)
Range Lover Creative Commons License 2016.03.13 0 0 47538

Üdvözlet mindenkinek!

Gyári fényezésű motorháztetőt keresek P38-ra fekete színben (sötét szürkés-feketés metálos, ha jó a szemem). Jól elvagyok a jelenlegivel, de olyan mint egy tojástartó egy jégverés miatt. Ha horogra akad valami használható, akkor lecserélem, de csak, ha ugyanolyan színűt találok.

Szépen lassan felújítom, aztán majd meglátjuk: ha valaki megfizeti az árát, akkor lehet, hogy eladom - és rögtön veszek egy másikat (pl. 4.0 HSE). Igyekszem igényes munkát végezni az autón, majd rakok fel fotókat, ha szalonképes lesz a járgány.

Eddig kicseréltem a teljes műszerfalat (igazi szopóka), és az óracsoportot is hibátlanra cseréltem. Bevonattam az oszlopborító műanyagokat az új tetőkárpit anyagával. A belső műanyag fogantyúkat és lámpatesteket az új kárpit színére fényeztettem. Felújíttattam a tetőablakot is. Körbe finom, alig feltűnő fóliát kapott minden ablakra. Megjavíttattam a fényszórók és a hátsólámpák védőrácsait, kicseréltem a kosaras anyákat és a rögzítő csavarokat. Fehér irányjelzőket kapott és faceliftes hátsó lámpákat. A hűtőmaszkot gyárira fényeztettem, mert kifakult az idők során. A ködlámpákat sérülésmentesre kicseréltem. A gallytörő közepén lévő kiegészítő fényszórókat is hibátlanra cseréltem. Kihajítottam az utólagos kókány xenon modulokat, és helyette minden fényszóróba Osram Nightbreaker halogént pakoltam. Megjavíttattam a klímát (lecseréltem a klíma kompresszort). Négy új Terrafirma lengéscsillapítót kapott, és egy új kormány lengéscsillapítót. Vettem rá a szegedi kollégától 4db gyári 16-os felnit, amin 4 db új Hankook Dynapro M/T gumi terpeszkedik. A 18-as Mondial felniket megjavíttattam - most pihennek. A pótkerék alatt a rozsdás fenéklemezt letisztítottam és rozsdagátlós festékkel lefújtam, ledugóztam a víz leeresztő nyílást. És folytatom, ameddig az asszony engedi...

Nem sajnálom a pénzt erre a projektre. Ez most a hobbym. Aki egyszer megveszi tőlem, az jól jár majd vele.

Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.12 0 0 47537

Sziasztok .

Disco Td300-ba  érdekelne hátsó sper , levegős nem , csak részleges , ha esetleg valaki már ráunt volna ...

( ha több is lenne egyszerre , a csomit is telerakom velük )

csontnelkuli Creative Commons License 2016.03.12 0 0 47536

Sziasztok,

Szeged környékén van valakinek gyári LR3 diagnosztikája és ért is az elektronikai problémák megoldásához? Esetleg valami infó, hogy lesz e valamikor LR szerviz ismét?

Köszönöm Előre is!

pinguru Creative Commons License 2016.03.10 0 0 47535
Előzmény: Csokkko (47534)
Csokkko Creative Commons License 2016.03.10 0 0 47534

Sziasztok! Keresek kinyomovillat tdi300hoz! Sajnos atszakadt... 

élijen Creative Commons License 2016.03.09 0 0 47533
KezdőDisco Creative Commons License 2016.03.08 0 0 47532

Sziasztok! Keresek 1 db 235/85R16-os Insa Turbo Special Trac 2-t, vagy Malatesta Kaiman-t, esetleg eredeti Simexet. Pótnak, használtat vagy újat. Akinek akad, és eladná, köszönöm!

korzo Creative Commons License 2016.03.08 0 0 47531

:-)

lowpici Creative Commons License 2016.03.08 0 0 47530

Generátor szénkefe csere lett a megoldás.

Előzmény: lowpici (47515)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.07 0 0 47529

Az Ikarus zöld volt .

Nekünk a jobb első irányjelzőnk veszett el . ( gyökerestül )

A paripánk prímán bírta , ( haz hozott , és még azon is túl ) a csapatunk vidám volt , és lesz is ...

( a fiam töltötte fel .)

mandras79 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 47528

Sikerült a projekt. Köszönöm. 

Előzmény: mandras79 (47525)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.03.07 0 0 47527

Helló, a fagyhalál túra április 2-3-án nem zártkörű, mindenki jöhet. Opcionálisan ottalvós, de aki akar, este hazamegy. Az ott alvás egyénileg, sátorban, hálózsákban, autóban, ahogy kényelmes.

Semmi infrastruktúra nincs, csak egy erdei tisztás pár fából készült asztallal és paddal. Sem világítás, sem folyó víz, sem WC, sem fűtött panzió, sem kisbolt!

Költség annyi, amennyi üzemanyagot elhasználsz (kb. max. 40 km lesz a táv), amennyi sört este megiszol,

és amennyi flekkent este megsütsz. Indulási hely Szada mellett, az M3 autópálya északi oldalán, ahol a múltkor is találkoztunk, írok majd pontos címet/térképet. Figyeljétek a fórumot!

walker47 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 47526

Köszönöm.

Előzmény: KezdőDisco (47524)
mandras79 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 47525

Keresnénk 1999es D2höz vezető oldali első index búrát .Bontott érdekelne.A hétvégi versenyen kicsit széttörte egy ág 😆

KezdőDisco Creative Commons License 2016.03.07 0 0 47524

Szia!

Szerintem szívesen látunk, dobj egy mailt Johnny-nak: piglett@citromail.hu

scottiepippen Creative Commons License 2016.03.06 0 0 47523

Helyes, de aztán gurulni is hozd!

Előzmény: balajtitt (47521)
Groho Creative Commons License 2016.03.06 0 0 47522

Köszi mégegyszer a segítséget. Kettős hiba volt a gépemen. Ékszij feszítő berágódott, valamint a generátor tekercs hibás volt (forgórész) ami hol volt hol meg nem volt töltést okozott.

Előzmény: Groho (47460)
balajtitt Creative Commons License 2016.03.06 0 0 47521

Szia, kicsit megkésve a kért képek:

Előzmény: scottiepippen (47013)
walker47 Creative Commons License 2016.03.06 0 0 47520

Uraim, az április 2.-i túra után után érdeklődöm. A legelső kérdés, zártkörű, vagy ismeretlenül mehetnék én is? Öreg sofőr élete első Discoveryjével. Hol lenne? Mi lenne várható útvonal, program, költségek? Üdvözlettel: walker47

vm_motor Creative Commons License 2016.03.06 0 0 47519

Ez a jó, bocsi (a mási a bogarasoké:

Oldtimer Premier - márkafüggetlen oldtimer rendezvény MNHJR támogatással:
2016.04.23. Oldtimer Premier – Premier Outlet – (Bogaras, Minis, Trabis összefogással) – márka-független veterán és nosztalgiaautós találkozó egyben családi nap!
Video:

vm_motor Creative Commons License 2016.03.06 0 0 47518

2016.04.09. Tavaszi Rajzás, Premier Outlet  Center– 25 éve!

xGabeszX Creative Commons License 2016.03.05 0 0 47517

HI!  ikarus auverland ....piros színű? akkor egy régebbi tulajánál volt hozzá szerencsém:)

Előzmény: Kazuár papa (47516)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.05 0 0 47516

AFRICA lEGEND GPS  pontkereső verseny .

Kotta kolléga sötétkék discója , és egy fehér gazdagítja még rajtunk kívül a mezőnyt . 

Nekünk eddig parádés volt , első nap közel egy tank málna .... pedig a távolság nem volt sok ...

Végre mi rántottunk ki mást , és nem fordítva .

A kerekekből biztosan kimostam több tíz kiló sarat .

Nekünk szerencsére nem kell szerelnünk holnapra , vannak akik kardán kereszteket cserélnek .

De az igazi alázós meglepi , egy kicsi zöld "béka" , egy suzi samu másfélszerese méretű ismeretlen valami , simán azt hittem rá Fiat Campagnola , erre kiderül . IKARUS !!!!!!!!

A gyár bezárása után , a MOL megrendelésére csináltak pár darabot , Peugeot 1.9D üvegszálas bódé ....

Nem lenne könnyű azt mondani rá hogy "szép" , de akkor is a mi gyermekünk ,  ügyesen boldogul .

Érdekes hogy simán rendszámos , amúgy úgy néz ki , mintha egy ügyes falusi ezermester csinálta volna magának .

Még az adattáblán lévő felirat betűtípusa is azonos a buszéval .

Előzmény: scottiepippen (47512)
lowpici Creative Commons License 2016.03.05 0 0 47515

Td5-ön elkezdet szarakodni a töltés a minap, néha még néha visszajött, de most már stabilan világít a visszajelző lámpa menet közben is. Érdemes neki állni valamit bütykölni vele? Tudtok ajánlani valakit aki felújítja Pest környékén.

KezdőDisco Creative Commons License 2016.03.05 0 0 47514

Símán! Van egy dombos rész, amit már régen meg akarok nézni!

Előzmény: scottiepippen (47513)
scottiepippen Creative Commons License 2016.03.05 0 0 47513

BánAndrás,

márc. 18-20 között valamikor gurulunk egy könnyedet a környéken?

scottiepippen Creative Commons License 2016.03.05 0 0 47512

Milyen futam, hol, mikor?

Előzmény: Kazuár papa (47511)
Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.04 0 0 47511

Újra harcra készen ...

A vezérmű kerék is lötyögött a főtengelyen , de szerencsére ott a bemarás még megúszta , csak a reteszt és a kereket kellett cserélnem .

PD - után szabadon , a terhelt oldal felől kitört főtengelyt , az új reteszre félig húzott kerékkel illesztve , hegesztettem a főtengelyhez ... és aztán egy örökkévalóságnak tűnő ideig faragtam vissza a fölösleget ...

Lehet még jól is jártam , most sokkal táltosabb lett ....

Indulunk a két napos futamon .

A szervezők nyomatékosan jelezték , agresszív sárra számíthatunk .

A tömegét és lendületét kihasználó , felezőben parkettán -közben ,  nem szeretnék gondolni az ékre ...

Ha nem csak elvisz , de vissza is hoz , akkor tutira tuti ....

Kicsit más izgalmakra akartam nevezni .

rönkrobi Creative Commons License 2016.03.04 0 0 47510

ok

nagyrobi@icloud.com

Előzmény: pumpili (47509)
pumpili Creative Commons License 2016.03.04 0 0 47509

Nemsokára megírom privátba, mert egy kicsit hosszadalmas!

Előzmény: rönkrobi (47508)
rönkrobi Creative Commons License 2016.03.04 0 0 47508

jeeee

igen gumis benne van az ékgumi

Most mitcsináljak?H épen kijöjjön és épen hogy vissza is tudjam tenni?

ékgumi ki? aztán pájszer? flex?

Előzmény: pumpili (47504)
suV6os Creative Commons License 2016.03.04 0 0 47507

hehe.. rögtön KPM vizsga után vettem a discót, ennek ellenére a két hátsó lengéscsillapító csak a leltár miatt volt meg (az egyik annyira szét volt rohadva, hogy elsőre nem lehetett felismerni milyen alkatrész), a fékbetéteken szerintünk sosem volt ferrodol, még nem volt idő cserélni a vezérmű szíjat, ezért sok szeretettel gondolok rá, hát ha nem szakad el :)

pinguru Creative Commons License 2016.03.04 0 0 47506

A manuálban le van írva, hogy milyen nyomatékra kell meghúzni a csavart, illetve utána hány fokot kell még ráhúzni. A típushoz hozzáértő ezt nyilván tudja, aki meg nem, annak illene megnéznie a manuált.

Kazuár papa Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47505

Sziasztok .

A napi tíz - tizenkét órámat , autószerelőként éldegélem ...

A drágaságomat nemrég vettem . " vezérlést cseréltem " mondá az eladó ...

De nem Ő , és nem állt mellette ....

Az alap összes olaj csere , alapos átnézés utáni szükséges javítások után kezdtem csak lovagolni ...

Ment mint barom , pöci - röfi , semmi balyom ... titta boldogság ... és erre ma , beleköltözött egy tehénkolomp ...

Nem voltam boldog . Lapos szíjj megindult kifelé , és a főtengely tárcsa , ( balanszer ) ütött , MERT AZ ELŐZŐ SZIJJCSERÉNÉL NEM SIKERÜLT MEGHÚZNI !

Ék sehol , a helye is a múlté már ...

Hétvégén mennénk a gyerekekkel pontkeresőre ....

Szóval NEM - NEM MINDEGY HOL - KI CSERÉL VEZÉRLÉST .

Én sem vagyok tökéletes , és nekem sem sikerül mindig minden , de most azért pipa vagyok MAGAMRA , miért hittem , és nem néztem ....

pumpili Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47504

Ha gumis, akkor egy vastag gumi tartja körben a szélvédőt, aminek kívülről a közepében van egy ékgumi, vagy feszítőgumi csík. Így néz ki, csak benne van az ékgumi:

http://www.ebay.co.uk/itm/Range-Rover-Classic-Windscreen-outer-seal-MXC7405-x1-/221150786204

Előzmény: rönkrobi (47503)
rönkrobi Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47503

h ragasztot v gumis az honnan tudom.?

van gumi körbe!  de a ragastós mijen?

Előzmény: pumpili (47501)
scottiepippen Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47502

Haaat, biztos sajat magad akarsz nekiallni kiszedni, hegeszteni, betenni? A hegesztest vagy rozsdagatlas meg ok, de az uvegkiszedes beteszest lehet jobb szakemberre bizni.

Előzmény: rönkrobi (47499)
pumpili Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47501

Az ragasztott, vagy gumis?

Előzmény: rönkrobi (47499)
scottiepippen Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47500

Koszonom!!! Zsenialis! Igy negyszemkozt megvallom, agyaltam valami sajat megoldason, de ez nem jutott eszembe.

Előzmény: discov8 (47497)
rönkrobi Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47499

h. szedett már ki valaki első szélvédőt 25 éves autóból? ha igen vagy van tapasztalata RRC első szélvédő cserébe kérem ossza + velem. 

Mert. nincs baja a szélvédőnek csak alatta a keret rozsdásodása miatt fel van puklisodva a gumi, és igy egyre több vizet enged be, aé egyr több a rozsda...stb...

tehát ki akarom szedni! hogyan lekk? és javitani a keretet. és visszarakni a szélvédőt. hogyan kell? 

kérek szépen tanácsokat.

köszvagyok

discov8 Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47498

Jól tudod

Előzmény: Rat Hunter (47487)
discov8 Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47497

Fogsz egy gumi csövet, hosszában végig vágod berakod és kész.

Előzmény: scottiepippen (47495)
pumpili Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47496

Én a helyedben kitekerném azt a csavart! Egy esetleges szimering hibánál telemegy a vezérműház olajjal és csak akkor veszed észre, amikor a szíj átugrik. A hosszbordás szíjra visszatérve, nekem az új Dayco szíjnak a nútjai mindig telerakódtak gumidarabkákkal, azért nyikorgott. Ha kipiszkáltam, akkor egy darabig jó volt, de aztán kezdődött elölről. A havernál szintén ez volt a szitu, aztán kicseréltük mindkettőt Gates-re és azóta csendben vannak.

Előzmény: pinguru (47488)
scottiepippen Creative Commons License 2016.03.03 0 0 47495

Sziasztok,

kipufogó hátsó sárvédőn való átvezetésénél olyan gumikarikát ami a cső és a lemez között van, honnan lehet szerezni?

pszentirmay Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47494

Ez is igaz. a motorban mindíg friss olaj van, alul meg minden kenve az biztos. ráadásul amit kitermeltek a földből és mi elhasználjuk annak jó részét én visszajuttatom. :)

Előzmény: pinguru (47493)
pinguru Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47493

Nézd a jó oldalát. Mindig friss olaj van a motorban :)

Előzmény: pszentirmay (47491)
pinguru Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47492

A szíjfeszítő is tud nyikorogni, de egy egész jó cikket olvastam a Land Rover Owner-ben, ami arról szólt, hogy melyik típusú szíj nem cicereg :) 

Előzmény: Johnny_Disco (47490)
pszentirmay Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47491

Sziasztok, 

WD-40 es trükk kipróbálva és működik. Amint befújtam elmúlt a ciripelés és csak az egyenletes gyönyörű csattógó traktor hangja jelezte hogy életben van. Viszont pár perc elteltével elillant a WD 40-es csoda és jöttek a tücskök megint.

Az olajfolyásom viszont katasztrófa. alapjáraton 10 perc alatt egy 20 cm átmérőjű olajfoltocska jelent meg a kocsi alatt. Az elmúlt 100 km körüli városi autózgatás (gyerekek oviba plussz bolt) során majdnem 1 liter olajat kellett bele töltenem.

Gyorsan szakihoz kell vinnem a kocsit, mert már autókáznék vele nagyon (még Össze sem szoktunk és máris próbára tesz a kicsike)

Előzmény: pinguru (47485)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47490

Igen sajna nekem is cicereg a 300TD, a generátor szíjtárcsa a ludas, pedig nemrég cserélve volt, és a szíj is új.

Beindítom, cicereg, kimegyek az útra, vizet kap, akkor egy fél percre elhallgat, aztán megint.

Egy 20-30 perc után, ha nem kap vizet, akkor egészen elcsendesül, mert ilyenkor viszont a víz az, ami miatt újra rákezdi.

terrano1 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47489

Akkor nincs ötletem!Esetleg még annyi,hogy talán nem kapja meg a gerjesztő feszültséget.

Előzmény: Groho (47477)
pinguru Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47488

Ezt nem tudom megcáfolni, nekem fixen be volt tekerve és még élek :)

Előzmény: Rat Hunter (47487)
Rat Hunter Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47487

"Az nem szellőző furat, abba bele kellene legyen tekerve egy csavar..."

Én mindig azt hittem, hogy azt (és a lendkerékházon lévő) csavart csak gázlón átkelésnél kell becsavarni és átkelés után eltávolítani...

pszentirmay Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47486

nem tudom hogy ki és miért vette ki azt a csavart, de én biztos nem nyúltam hozzá. Az autó kb 1 hónapja van nálam. az első 1,5-2 héten semmi probléma nem volt még olaj folt sem volt alatta (gyorsan ellenőríztem is az olajat mert valahol azt olvastam hogy ha nincs alatta olaj akkor nincs is benne hiszen Land Rover). aztán egyszer csak megindult a csöpögés. és ezzel egy időben illetve egy két nappal később jött a ciripelő tücsök hang. A manuált én is olvasgatom, de csak a jóval egyszerűbbnek tűnő dolgoknak állnék neki. azt hiszem az lezs hogy megmutatom valmi jobb szervízesnek, összegyűjtöm az itt leírtakat, és elviszem a manualt neki aztán rá bízom hogy elküld -e a francba vagy nekilát. az alkatrészeket itthon a landy car-tól tudnám bekérni?

pinguru Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47485

Az nem szellőző furat, abba bele kellene legyen tekerve egy csavar, viszont gondolom nem most kezdődött ez a folyás, így úgy gondolták, hogy inkább legyen kivéve a csavar, minthogy felteljen a vezérlőszíj dekni olajjal. 

A nyikorgás egy másik történet. A vezérléshez keresztbordás szíj tartózik, ami nem tud megcsúszni egy kis olajtól, a generátor, kormányszervó, vízpumpa, a viszkó ventillátor meghajtását hosszbordás szíj végzi. A nyikorgás egy tipikus 300TDI jelenség, ennek lehet oka a hosszbordás szíj anyaga, a szíjfeszítő állapota. A legegyszerűbb az, amit Pista javasolt, ráfújsz egy kis WD40-et a szíjra, ha elhallgat, öröm boldogság, ha nem, lehet fejet vakarni, de ez inkább zavaró jelenség. Egy egy találkozón amikor reggel beindítjuk a vasakat, a 300TDI motorosok kórusban szoktak nyikorogni egy darabig, aztán elcsendesülnek. Erről a jelenségről sokat olvastam az angol fórumokon. Volt aki lemosta nagynyomású mosóval a motort és utána folyamatosan nyikorgott, majd pár hét után elcsendesült.

A 300TDI egy egyszerű szerkezet, én azért szerettem, mert a nulla tudásommal a manuált olvasgatva egész sok mindent meg tudtam rajta szerelni, mondjuk szét nem bontottam, ahhoz kevésnek éreztem magam, viszont a szerelőcimborám, aki nem ok Landyt látott, simán elboldogult vele, én vittem az alkatrészeket, gyűjtöttem a leírásokat, ő meg szerelte. Nagyon fontos, hogy szakszerűen rögzítve legyenek a tengelyek vezérléscserekor, illetve a visszaszerelés után rendesen legyen ellenőrízve a pozíciók, ennyi. Könnyű egy beosztással odébb rakni a vezérlést, nem fog egyből szétesni, csak fura hangja lesz a motornak, olyan zinger varógépes hangok jelennek meg, ha rendesen be van állítva, akkor szép doromboló hangot ad ki.

Előzmény: pszentirmay (47484)
pszentirmay Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47484

szuper hírek :) (:! a szellőző furat az ahnnan nekem is folyik ugye? Szerintetek ezt a munkát rá tudom bízni egy sima autószerelőre, vagy kell hozzá a land roveres szaki? sajnos nem igazán tudok mostanába bejutni hozzájuk, de szeretném használni a kocsit. Tudom hogy ezeket a munkákat sokan megoldjátok magatok, de nekem se helyem, se szerszámom, se affinitásom nincs hozzá.

Előzmény: pumpili (47482)
discov8 Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47483

A szíj "cicergést" nagyon egyszerűen lehet tesztelni: menet közben rá fújsz egy kis WD 40-et, vagy egy kis olajat. Ha elhallgat Ő volt az.

pumpili Creative Commons License 2016.03.02 0 0 47482

A vezérműszíj nem tud csúszni, illetve ha mégis, akkor a motornak már lőttek! Nekem tavaly eldurrant a  főtengely szimeringem, dőlt belőle az olaj és mire hazaértem 60 km-ről elfolyt 1,5 liter, de érdekes módon a szíj nem lett olajos. Talán mert egyből kifolyt a szellőző furaton. Szóval kisebb csöpögéstől még nem kell megijedni. Persze minél előbb ellenőrizni és javítani kell! A cicergés inkább a hosszbordás szíjtól lehet. Úgy látom Dayco szíj van rajta. Nekünk ez a típus nem jött be, kb. 1000 km múlva elkezdett ciceregni, csikorogni, kicseréltük Gates-re és azóta nincs hangja. Vedd le róla szíjat, ellenőrizd a vízpumpa, a feszítőgörgő és a hűtőventilátor csapágyait, ha azok nem zörögnek, akkor indítsd be és ha így nem cicereg, akkor tuti a szíjjal van gond.

Előzmény: pszentirmay (47480)
pumpili Creative Commons License 2016.03.02 -1 0 47481

Köszi! Ajánlgasd nyugodtan, azért firkálom le hogy más is okuljon! Bár mostanában bajban vagyok, mert elfogytak a hibák  így nincs miről írnom. :) Na jó, a hibák talán sosem fogynak el, de már csak apróbb hibákat kell orvosolni amik nem befolyásolják a működését (pl. műszerfal csere). :)

Tényleg, nem tud valaki egy jó állapotú, szürke színű, D1 300 Tdi, légzsák nélküli műszerfalat eladót?

Előzmény: ak.negyvenhet (47479)
pszentirmay Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47480

Köszi a felajánlást, de sajnos az ország másik vége felé vagyok, és nem is igazán merném bevállalni hogy egyedül nekiálljak. ebből szaki lesz, mert egyedül ez nem megy. a gond az hogy nem merek vele nagyon menni, tehát azt sem tudom hogy kerül fel mondjuk pestre. kicsit cicereg ami szerintem már a szíj csúszása, ami talán az olajtól lehet.

Na mindegy igyekszem kímélni, aztán meglátjuk.

Előzmény: ak.negyvenhet (47478)
ak.negyvenhet Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47479

Ha valaki érdeklődik D1-essel kapcsolatban, én is mindig a Barna oldalát szoktam ajánlani, de most már a Tiédet is fogom! :-)

Tök jó a szerelős-felújítós fejezet a Tiéden is! :-)

Előzmény: pumpili (47348)
ak.negyvenhet Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47478

Ha itt vagy valahol Miskolc környékén, akkor tudok segíteni néhány speciál szerszámmal.

Most cseréltem vezérműszíjat+görgőket a 300Tdi D1-esemen, és a főtengely végén lévő ékszíjtárcsa csavarjának lazításához illetve későbbi pontos rögzítéséhez apu (aki profi esztergályos) készített nekem egy speckó eszközt, illetve a főtengely végéről az ékszíjtárcsa lehúzásához egy lehúzót is.

Ezekkel gyerekjáték volt a szerelés, nem kellett szenvedi semmivel se.

Kölcsön tudom adni, nagyban megkönnyíti a szerelést.

A főtengely szimmering cseréjéhez azonban le kell majd húzni a főtengőről a vez.szíj meghajtó szíjkereket is, ahhoz nincs még lehúzóm (az enyémen egyelőre jó a szimmering, de ami késik nem múlik....), illetve a vez.tengelyt meghajtó szíjkerék nem tudom hogy jön le, oda kell-e valami speckó szerszám-lehúzó vagy bármi, vagy ezek nélkül is megoldható-e a szíjkerék le-fel, hogy hozzáférj a szimmeringhez.

Előzmény: pszentirmay (47466)
Groho Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47477

Egyáltalán nem melegszik. Ma raktam bele másik akkumlátort, de sajnos a töltés így sem javult meg. Töltés jelző lámpa továbbra is világít. Mérés alapján 12.24 azaz akku fesz.

Előzmény: terrano1 (47467)
élijen Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47476

Köszi a tippet, hasonló izé nekem is eszembe jutott, de mán szereztünk igazit :)  Azért köszi!

Előzmény: vm_motor (47473)
pinguru Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47475

Ki az őrült, aki Land Rovert tart és utálja? Ez a kettő ellentmond egymásnak :)

Előzmény: Rat Hunter (47474)
Rat Hunter Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47474

Civil autókat vesz nyilvántartásba a honvédség (Index)

„Az én autómat aztán vihetik, a telekre sem megy ki” – mesélte egyik olvasónk, aki a múlt héten kapott levelet arról, hogy lajstromba vette a honvédség cége terepjáróját. Land Roverét szívből utálja, továbbá szerinte csak a Tesco és a laktanya között használhatnák a katonák: „Azért vettem egy 15 éves Lada Nivát, mert ez csak a nevében terepjáró.”

Provokáció?

vm_motor Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47473

fogsz 1 csövet át fűzöl rajta 1 láncot és sekli , már kész is a vonó rúd.

Előzmény: élijen (47391)
pinguru Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47472

Legyen benne olaj, ha nem ömlik, akkor szerintem rövid távon lehet használni, de kezd szervezni a javítást..

Előzmény: pszentirmay (47471)
pszentirmay Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47471

Köszönöm a gyors választ. igyekszem megnézetni mielőbb. azért tudom használni az autót, vagy inkább pihentessem?

Előzmény: pinguru (47470)
pinguru Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47470

A főtengely, vagy a vezérműtengely szimering kicsit megkopott, ha cserélsz vezérműszíjat illik kicserélni. Ha nagyon csöpög, akkor a szíjcserét hozd előbbre, mert az olaj eszi a szíjat. 

Meg kell vizsgálni, hogy miért ment szét a szimering, ha vezérműtengely vagy főtengely csapágy egy kicsit lóg, akkor szépen szisztematikusan megeszi a tömítést. Még lehet kopás a menesztőtárcsánál is (remélem jól fogalmaztam), de azért nem kell a Dunába ugrani, egy hozzáértővel csináltasd meg, nem kell a teljes motort kicserélni.

Előzmény: pszentirmay (47466)
pinguru Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47469

A típusát elfelejtettem, alapvetően nem az autó miatt vettem, hanem adatgyűjtési, jel elemzési feladatokra teljesen más iparágban, viszont ha már ilyet veszek, akkor az autodiagnosztikás összeállítással rendeltem: https://www.picoauto.com/products/automotive-oscilloscope-kit/overview

Nemrég kaptam javításra egy eléggé spéci basszusgitár erősítőt, megszereztem a kapcsolási rajzát, összeállítottam a mérőrendszert hang generátorral, műterheléssel, szkoppal, nézegetem, és észrevettem, hogy egy kapcsoló furán áll, vagyis szedhettem szét a mérőkört, mert egy sima kontakthiba akadályozta a süketedést :( Ugyanígy jártam a feleségem autójával (Dacia Logan MCV), néha 300 fordulat környékén kihagyott a motor, gondolom kimérem, kinyitom a motorháztetőt, matatok az olajszűrő környékén, majd észrevettem, hogy az egyik csatlakozó nincs rendesen rányomva. Mondanom sem kell, hogy az egész mérésből nem lett semmi, a kocsi megjavult, én meg szomorúan összepakoltam. Ehhez kell az autoszerelő rutin, hogy az ember tudja, hova kell nyúlni, mit kell keresni, nem egyből egy NASA űrállomást telepít az autóra. A magam fajta amatőr csak túlbonyolít mindent.

Előzmény: turbo2 (47465)
terrano1 Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47468

Fűtés,szellőzés,légkondi.

Előzmény: turbo2 (47464)
terrano1 Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47467

A generátor nem melegszik jobban a kelleténél?Lehet azért nincs töltés,mert szulfátos az akkumlátor és a nagy áramfelvétel miatt leesik a feszültség.Próbáld ki egy másik akksival.

Előzmény: Groho (47458)
pszentirmay Creative Commons License 2016.03.01 0 0 47466

Sziasztok, 

segítséget szeretnék kérni. Van egy elég jelentős olajfolyásom a 300 tdi discomból. lemostam a kocsi alját mivel a menetszél mindenhova szétterítette az olajat és alapjáraton is elég hamar érzékelhető csöpögést produkált a képen pirossal bekeretezett helyről. külföldi fórumokon annyit sikerült kibogoznom hogy talán a főtengelynél lehet baj. Valaki tud valami bíztatót, vagy kevésbé bíztatót mondani??

Köszi, 

Peti

turbo2 Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47465

Fasza kis pc- s scope. Melyik tipus ?

Előzmény: pinguru (47455)
turbo2 Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47464

Igen a 4. Volt kiszakadva. Cakhogy ennek semmi koze az onditashoz.... minden biztositek jo viszont vagy 5. Alkalommal kihuzogattam es eltunt z abs a 17 es a traction hiba. Legalabbis tegnap. Hetvegeig nem lesz idom a kocsira.a hevac a fites ugye?

Előzmény: terrano1 (47454)
mandras79 Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47463

Az ilyen "őrülteket" mint Te is annyira irigylem😆

Előzmény: pinguru (47455)
Groho Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47462

Köszi. Holnap ellenörzöm. Viszont a szervo pumpa ott van a generátor elején, ami rendesen dolgozik. Van szervo.

Előzmény: korzo (47461)
korzo Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47461

Jártam már úgy, hogy az a gumiágyas szíjtárcsa át volt szakadva, és komolyabb terhelésre elforgott. Szemre forgott szépen, de teljesítményt már nem vitt át.

Előzmény: Groho (47460)
Groho Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47460

Tekeri rendesen a generátor.vagy mire gondoltál?

Előzmény: korzo (47459)
korzo Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47459

Főtengely szíjtárcsa?

Előzmény: Groho (47458)
Groho Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47458

Sziasztok! Segitségeteket kérem. Adott egy td5 töltés problémával. Generátor ki. Felújitás,beszerelés. Töltés van. Örömöm nem sokáig tartott. Töltés lámpa ismét világít. Generátor ki vissza fel ujítóhoz. Próba padon hibátlan a generátor. Beépít töltés nincs. Biztosíték tábláig vezeték kimérve hibátlan. Van-e ötletetek mi lehet a baj. Köszi előre is.

discov8 Creative Commons License 2016.02.29 0 0 47457

061-205 3434 ha kell akár el is küldik

Előzmény: Daevster (47456)
Daevster Creative Commons License 2016.02.28 0 0 47456

Sziasztok!

D2 2000-nél azt tapasztalom, hogy a gyári kulcs távirányítója minden esetben zár, viszont nyitni csak akkor hajlandó, ha a zárás után nem telik el sok idő. A sok idő relatív, de mondjuk legyen 5-6 óra. Tehát másnap reggel távirányító jelére nem reagál/nem nyílik. Bár ez is változó, mert van amikor igen :) . Ilyenkor kulcsfordítással kinyitom a vezető oldali ajtót, ezt követően már a távirányítóval lehet nyitni/zárni. Illetve kell is nyitni, mert különben letilt és riaszt. EKA kód a fejemben van, de az még nem kellett! Van valami tippetek mi lehet a megoldás? Egyelőre nem őrjít meg :)

A másik kérdésem pedig az, hogy első/hátsó difi olajbetöltő illetve leeresztő csavart itthon hol lehet vásárolni, vagy érdemesebb ebayről venni?

Köszönettel!

pinguru Creative Commons License 2016.02.28 0 0 47455

Sziasztok

Ma kisütött a nap, gyorsan kifutottam egy kicsit méricskélni. Sokan mondták nekem, hogy ne járassam a vizes állófűtést, mert sokat fogyaszt, hamar lemeríti az akksit. Szerintem ez nem igaz, íme a magyarázat.

Tölcséres P38-as által átalakított Webasto thermo top C állófűtést szereltem be a kocsiba, hogy elég legyen a nafta, beszereltem két 75Ah akksit. A mérés során mértem az akkumulátor kapocsfeszültségét, illetve az állófűtés kör áramfelvételét.

A lényeg itt jön.  Jól látható, hogy az indítási fázisban nagy árammal indul a szerkezet, majd kb 1 perc után 6 A körülire csökken a fogyasztás, ez a bemelegítési fázis. 

Amint a hűtővíz eléri a 70°C fokot, a rendszer visszaveszi a fűtési teljesítményt.

Vagyis, ha nem maxon járatom a ventilátort, akkor egy átlagos 6A-es áramfelvétellel kell számolni, ami nem sok, vagyis a következő téli fagyhalál túrán egy pólóban fogok aludni, és még takarót sem fogok vinni :)))

terrano1 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 47454

A barna lila vezetéken megy az egyik direkt áram a klíma vezérlőbe/három vezetéken kap direkt áramot/.

Az a fehér csatlakozó a C102 és a barna-lila vezeték a 4-es pin.

A 17-es bizti egészen pontosan: " Brake switch feed,Up to 99MY:HEVAC ignition signal, Air suspension switches"

Előzmény: terrano1 (47453)
terrano1 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 47453

A 17-es biztosíték a brake switch feed,ez a BECM oldalában van, csak azokat a biztosítékokat írja ki hibának ha rosszak amik ott vannak.

Előzmény: turbo2 (47448)
terrano1 Creative Commons License 2016.02.28 0 0 47452

Az adagoló hátulján van,a nyomócsövek felett.Nem kell hozzá levenni semmit,simán látszik.

Előzmény: turbo2 (47448)
gergelykecske Creative Commons License 2016.02.27 0 0 47451

Gumi témában annyit szeretnék kérdezni hogy a disco 300tdi gyári 7col széles alu felnieire felrakott 205/80 r16 os gumik nem e sérülékenyek oldalsó kihasadásra?A futó felület vékonyabb mint a felni szélessége és így felrakás után van a guminak egy bizonyos domborulata ami élesebb lecsúszó kövektől kiszakadhat.Valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?A gumi hankook dynapro ATM.

Kazuár papa Creative Commons License 2016.02.27 0 0 47450

Sziasztok .

96-os discom van . ( Tűhegyi kollégától )

Voltam a múlt év végi fagyhalálon veletek , jönnék most is .

Úgy láttam sokan nem aludtatok fönt , de ha most is lenne rá lehetőség , megpróbálnám rávenni a génállományom efféle " marhaságra" ( még eddig , nem volt részünk hasonlóban . )

Üdv.

gergelykecske Creative Commons License 2016.02.27 0 0 47449

Sziasztok.

Keresnék jobb állapotú discovery 300 tdi kormányt. Légzsák nélküli kivitelt.Hát ha van valakinek elfekvőben,bontásból.

Köszönöm

turbo2 Creative Commons License 2016.02.27 0 1 47448

Hol a repaba van a leallito szelep?  Latszik az a szar mert nem latom. Vagy le kell bontani a szivosort?

Viszont talaltam egy lila barna vezeteket a jobb1 ominozus szeles csatijanal ami az egyik oldalon ki volt rohadva.

Osszekotottem es most ez van:

Sicher 17 def

Traktion def

Abs defekt

Mivel  allt nem hiszem hogy elromlottak a dolgok inkabb valami kommunikacios hibara gyanakodnek.

Mivel a trombozisos labam ne bir sok guggolast ezert szepen aprankent az osszes rohadt drotot kozvetlenul osszeforrastrom.  A sicher17 az nem biztositek?   Mindet megneztem de mind jonak tunik.

Előzmény: terrano1 (47442)
élijen Creative Commons License 2016.02.26 0 0 47447

Köszi, akkor még megyek vele és figyelem, mikor akar elcuppanni :)  

Előzmény: pinguru (47446)
pinguru Creative Commons License 2016.02.26 0 0 47446

A lényeg az, hogy mielőtt elszakadna, legalább egy kilométerrel korábban cseréld ki, akkor biztos nem lesz baj :)

Előzmény: pumpili (47445)
pumpili Creative Commons License 2016.02.25 0 0 47445

A nagykönyv szerint, normál üzemi körülmények között 120e km, vagy 6 év. Nehéz, poros, sivatagi üzem esetén 60e km/3 év.

Előzmény: élijen (47444)
élijen Creative Commons License 2016.02.24 0 0 47444

Skacok, mennyi km után kéne a 300 Tádé vezérlés cseréjét megejteni?  Olvastam 60 e km-t és 100 körül is (mérföldről átszámolva) .  

levvagen Creative Commons License 2016.02.24 0 0 47443

3-as, de bővebben mégiscsak a szakTopikban:)

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9231634

Előzmény: Lghtwght (47418)
terrano1 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 47442

Nézd meg van e rajta,ha nincs akkor valszeg az immo a ludas.Próbáld meg úgy beindul-e ha adsz neki.Volt már itt akinek az a szelep zárlatos lett.

Előzmény: turbo2 (47438)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.23 0 0 47441

Azt azért csak észrevennék nem? Azt az infót kaptam hogy egyszer kijött valami hibakód a gázpedáltól. De egyébként semmit sem tudnak ott délvidéken kiolvasni az autóból. Olyan mintha nem kapna üzemanyagot, de akkor miért indul el állás után?

Előzmény: lowpici (47440)
lowpici Creative Commons License 2016.02.23 0 0 47440

Én első körben a motortérben a vezetékeket nézném át, nincs-e valahol kidörzsölődve. Nekem múltkor az akku mozdult el egy kicsit, hogy letestelt a lefogatásnál és rövid időkre leállt  motor.

Előzmény: Törölt nick (47439)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.23 0 0 47439

Sziasztok!

Tud valaki segíteni? Adott a szitu hogy van egy Freelander 2.0 D szüleim vették nemrég használtan. Az a gond hogy teljesen random leáll. De csak ha hosszabb távon használják. Kb 60Km-t kell menni vele és megáll mint a szög. Várnak vele pár percet és megy tovább. A gond az hog y Baranyában még a hibakódot sem képesek kiolvasni, nincs hozzáértő szervíz. De a szervíz és mi is elektromos hibára gyanakszunk. Tud valaki valami hozzáértőt ajánlani Pécs közelében? Ezt úgy értem hogy nem Pesten :)

turbo2 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 47438

Hetvegen jatszadozas....

Mi van ha a leallitora adok direkt 12v ot ?

Előzmény: terrano1 (47433)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.02.22 0 0 47437

Illetve ha bárkinek itt megvan a száma, köszönöm ha átküldi. Mail-em publikus.

Előzmény: KezdőDisco (47436)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.02.22 0 0 47436

Köszi! megvan neked a száma? Átdobod egy sms-ben?

Előzmény: Johnny_Disco (47435)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.02.22 0 0 47435

Tölcséres P38 kolléga Kiskunfélegyházán.

Előzmény: KezdőDisco (47434)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.02.22 0 0 47434

Sziasztok! Nem Land Roverhez, hanem egy ismerős Fordjához keresek megbízható automata váltó szerelőt. Tudtok esetleg valakit? Kösz!

terrano1 Creative Commons License 2016.02.22 0 0 47433

De ha van bőven a tankban nyál akkor biztosan nem ez a baja!Inkább immo vagy leállító szelep az adagolón!Esetleg megnézhetnéd,hogy az megkapja-e a 12 voltot.

Előzmény: turbo2 (47431)
pinguru Creative Commons License 2016.02.22 0 0 47432

Én anno gázolajba beáztattam, egy nap múlva semmi baja nem sem volt.

Előzmény: kottacs (47428)
turbo2 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 47431

Viszont ez azt jelenti hogy izzitas alatt nyomnia kell a gazolajat..... ha nem esik megnezem. Addig 1 autonk van. 

Előzmény: terrano1 (47427)
turbo2 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 47430

Azt mar korbesziloztam tavaly

Előzmény: Forgóplatós (47426)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.02.21 0 0 47429

Csak röviden, hogy tudjatok tervezni:

Fagyhalál túra: 2016. április 2.

Helyszín, időpont később. Figyeljétek a fórumot!

kottacs Creative Commons License 2016.02.21 0 0 47428

sziasztok,

Kéne nekem Discover 1-hez ablaktörlő rudazat (a mozgató mechanika). Olyan szinten berohadt, hogy semmi képen nem mozdul.

Köszi

terrano1 Creative Commons License 2016.02.20 0 0 47427

Az izzítás elektronikától kap áramot,nem megy folyamatosan.Csak akkor van jelentősége ha kevés az üzemanyag a tankban!!!Jellemzően kb. 20 liter körül már nem igazán hajlandó elindulni a motor ha nem megy a szivattyú.

Előzmény: turbo2 (47424)
Forgóplatós Creative Commons License 2016.02.19 0 0 47426

Üdv! Valószinûleg a pollenszûrônèl àzol be! Lehet ennek az oka,hogy aszèlvèdô alatti csatorna tele van falevèllel vagy màs piszokal! Esetleg a szûrrôhàz fedele van elvetemedve!!

Előzmény: turbo2 (47409)
viktor td5 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 47425

Szia!

Nekem egyik pillanatról a másikra nem reagált a távirányítóra.Gyújtáson világít az immo az ac megy,de blokkolja az önindítót.Az eka kódot nem tudom.Annyit tudtam csinálni,hogy elektomos szerelő kiszedte az ecu-ból a tiltást és behúzott egy kábelt a gyujtáskapcsoótol a bizti táblához.Bár ez Td5.

Előzmény: turbo2 (47424)
turbo2 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 47424

Amit tudtam:(

Olyan erzesem van mintha a becm nem csinalna valamit mert a legrugo szelepek nem kattognak. Hallani ha a tankban megy a szivattyu? Folyamatosan megy ?  Ha gyujtast adok akkor nyomnia kene az anyagot az uanyag szuro fele?

Előzmény: terrano1 (47413)
turbo2 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 47423

A taviranyito mukodik nyit minden ajtot es az kijelzore se ir hibat. A multkor vernyakolt hogy zarolt az immo.

Nem jarsz pesten?

Előzmény: pooh.aki.pooh.volt.a.reg (47412)
lowpici Creative Commons License 2016.02.19 0 0 47422

Ha valaki nekiállna discovery 2-be tempomatot szerelni, ez a kivágandó részhez a sablon.

disco 2 Cruise Control

élijen Creative Commons License 2016.02.19 0 0 47421

Na mivan te lókötő?  Érdeklődsz, meg minden? Nem kell lottóznod, elég, ha végre dolgozni kezdenél :)    Olyannyira megvan, hogy nem is telefonálnak a népek :(  Bár jövő kedden egy srác, -aki ide beírt- megnézi és remélem, hogy beleszeret annyira, hogy el is vigye. Szimpatikus ahogy már beszéltem vele, szerintem jó gazdája lenne, akár jelentősen is engednék belőle emiatt. Ja, meg ma volt valami autókereskedő, hogyha beviszem hozzá, akkor ad egy készpénzes ajánlatot, miután megnézték. Persze...    Mihez kell neked a sok Seria alkatrész?  Amúgy van egy 300-as blokkom, ha köll, de köré van téve még egy csomó mindenféle :)

Előzmény: Lghtwght (47419)
pinguru Creative Commons License 2016.02.19 0 0 47420

:))))

Előzmény: Lghtwght (47419)
Lghtwght Creative Commons License 2016.02.19 0 0 47419

Megvan még a kék gyöngyszem? Miattad lottózom Te állat:-)))

Előzmény: élijen (47397)
Lghtwght Creative Commons License 2016.02.19 0 0 47418

Vov, honnan, hogyan? Nagyon szép. 2a vagy 3-as?

Előzmény: levvagen (47349)
Lghtwght Creative Commons License 2016.02.18 0 0 47417

Sziasztok! Keresek egy eladó 200 tdi blokkot. Keresek még 3 ajtós 109-eshez hosszú tető oldalfalakat.

Üdv, köszi.

Johnny_Disco Creative Commons License 2016.02.18 0 0 47416

Ha valakit érdekel, esetleg lenne egy eladó csörlő a falumban, azt mondta a srác, hogy az erősebbek közül való, de végül aztán elfelejtettem megszemlélni. Ha valakit érdekel, szóljon, és akkor készítek fényképet meg árat kérek tőle. A csörlő korábban egy Hyundai Galloper-en lakott.

pinguru Creative Commons License 2016.02.17 0 0 47415

Csak megbukott az a DC100 kódnevű fostalicska tanulmány, remélem észhez tértek a tervezők.

Előzmény: Prolee2 (47414)
Prolee2 Creative Commons License 2016.02.17 0 0 47414

Bizonytalanság hatja át a Defender jövőjét

Szakítanak a DC100 tanulmánnyal, és azt sem tudják még, hol készülhet a legendás terepjáró utóda. Tovább »

forrás: totalcar.hu

terrano1 Creative Commons License 2016.02.17 0 0 47413

A szivattyú a tankban van de ha tele a tank vagy legalább kb. félig van, akkor nem az a bűnös!

Immo gyanús!

A "szokásos" dolgokat megpróbáltad?Pl.: gyújtáson nyomni egy zárás-nyitást...

Esetleg valami lerágta állásában a vezetéket a leállító szelepről....

pooh.aki.pooh.volt.a.reg Creative Commons License 2016.02.17 0 0 47412

szia,

és biztos vagy benne hogy nem az immo? ez nagyon úgy néz ki. esetleg még az is lehet, hogy a kulcs miatt nem kapcsolódik ki a riasztó, és beriasztva marad - de ilyenkor nem működik a távirányító, és kulccsal kell kinyitni a sofőr ajtaját, valamint a többi ajtó nem nyílik ki vele automatikusan.

a harmadik dolog a főtengely jeladó, de én az immóra tippelek...

pinguru Creative Commons License 2016.02.16 0 0 47411

Szia

Van ahol a gyári méret 235/70-es volt, azt is lehet alá tenni, egy kicsit szélesebb futófelület, de nem fog beleérni a sárhányóba. Igazából ízlések és pofonok, jobban néz ki, talán a mintázat is jobban tud érvényesülni. Amelyik tetszik, azt tedd alá. A 235/85 az inkább terepre való, a terepváltó áttételezése hosszabb a Discoban, nehezebben megy ekkora abroncsokkal, továbbá itt már emelni kell a járgányon.

Ha nem terepezel, akkor szerintem hagyhatod a gyári magasságon, az emelés kompromisszumokkal jár, a hátsó kanyarstabilizátor egy kiadós lépésnél átfordul, a kardán nagyobb igénybevételnek van kitéve, satöbbi, ha késöbb megjön a kedved egy kis komolyabb offroadra, akkor ráérsz szétszabdalni a kocsit.

Előzmény: pszentirmay (47410)
pszentirmay Creative Commons License 2016.02.16 0 0 47410

Sziasztok, 

Gumi kérdés foglalkoztat engem is. 1997 discora kellene 4 új gumit vennem. Terepen csak ritkán fogom használni, akkor sem offroad jellegű, hanem inkább csak túra jellegű terepezésekre.

Olvastam a fórumon hogy többeteknek van, vagy gondolkodnak a gyári méretben (205/80/16).

Aki esetleg használ ilyet kérem dobjon egy két képet az autóról, illetve ossza meg velem a tapasztalatokat. 

emailem: pszentirmay@gmail.com

Egyelőre nem vagy csak minimálisan fogom emelni az autót, de vágni nem szeretném a sárvédő íveket.

Köszi, 

Peti

turbo2 Creative Commons License 2016.02.16 0 0 47409

Szia !

Tele van.

Sajnos szakad az eső, a méricske most jön majd ha eláll.

A tankban van szivattyú ?

Elvebn minden gyertya jó, és nem hiszem, hoyg 2 vagy 3 is egyszerre szart be ÁLLÁS közben.

Ha gyertya lenne akkor legalább hallanám, érezném, szagolnám, hogy 1-1 henger csinál valamit, de itt semmi.

Most komolyan , múlt hét kedden le lett állítva most meg se kép se hang.

Ja és megint beázik a jobb1.... :((

De tavasszal ha beledöglök is rájövök erre a beázásos dologra. Miért a jobb 1 ázik csak 

És 1 évig száraz volt most meg megint...

Előzmény: terrano1 (47408)
terrano1 Creative Commons License 2016.02.15 0 0 47408

Üzemanyag mennyi van benne?Ha kevés és nem megy a szivattyú akkor nem kapja fel.

Leállító szelep az adagolón kap áramot?Működik?

Hirtelen ennyi, jut eszembe!

Mondanám még az izzítást, de talán ahhoz nincs annyira hideg!Bár ha 3-4 gyertya halott vagy valami másért nincs izzítás....

Valamennyi füst a kipufogón?

Előzmény: turbo2 (47407)
turbo2 Creative Commons License 2016.02.15 0 0 47407

Sziasztok !

P38 2.5d  nem indul. Semmi hibajelzes onindito forgat de semmi. Meg puffenes se. Mintha az immo letiltotta volna.

De semmi uzenet.

Hogy lehet ezen ellenorizni jogy nem levegos az adagolo?

Vagy Valakinek otlete?

Koszi 

élijen Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47406

Én meg válaszoltam :)

Előzmény: Törölt nick (47405)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47405

Köszönöm! Írtam is!

Előzmény: élijen (47402)
viktor td5 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47404

OK!

Előzmény: élijen (47403)
élijen Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47403

Azt tudom, hogy onnan nem vagy messze, de a szekér tulaja és én is Pesten vagyunk :)  Ha addig nem sikerül szerezni, előtte hívlak és ha más nem, útközben fölmarkoljuk a vasat. Köszi!

Előzmény: viktor td5 (47399)
élijen Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47402

Nem tudom, hogy látható-e, emitt az emilem: pantani01@gmail.com.  

Előzmény: Törölt nick (47400)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47401

mandras79!

Köszönöm neked is a választ! Most is mint mindig, szinte csak jókat olvastam a masináról! Köszönöm a megerősítést!

Előzmény: mandras79 (47398)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47400

élijen!

Köszönöm a választ!

A megtekintés és a kérdésfeltevés lehetőségével szivesen élek, bár a szerencsés vevő kitüntető helyére nem pályázhatok. Hamarosan megkereslek privátban (ha az emailod publikus).

Én majd egy szerényebb, "alap" géppel szeretnék kezdeni. De a végcél valami hasonló lenne mint ami nálad eladósorban van.

Előzmény: élijen (47397)
viktor td5 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47399

Nincs mit! Bár Zala nincs messze tőlem.

Előzmény: élijen (47396)
mandras79 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47398

Szia!

Üdvözlet a fórumon.Veszem magamnak a bátorságot és írok néhány gondolatot a D1-D2 vel kapcsolatban,bár saját egyikből sincs..Leszámítva anyuék 300tdi automatáját amit nagyon bírok kb átlag 8literes fogyasztással..

Nos D1: talán a legjobb -értsd legmegbízhatóbb egyszerű motor ,váltó,hajtáslánc.De ennyiben sztem ki is merül- a mai kor elvárásaihoz képest sajnos - bár aki ilyet keres az lelhet benne örömet.Élvezetes de régi ,sajnos a legnagyobb baja : 99%ban gatya állapotban van mind kivéve az 1%ot...Ez ellen hiába háborgunk ez van ,a legutolsó kiadása 97-98 tájékán volt nos abból itthon nem sok van...anyáméké:O)bár az meg jobbos...na szóval átlagban már mindegyik lakatolásra szorul, a hajtáslánc még tűrhető ..a belső se nagy gond a motort meg alig bírják agyonütni:O)Lehet tűrhetőt kifogni....csak nincsenek tisztában az eladók a kocsi állapot-értékkel..röhejesen túl van árazva.sajnálom pedig nagyon tetszik a gépsárkány .

D2 sztem jobb választás ,mindennapokra,terepen nem rosszabb,szinte komfortos,vannak a piacon agyon leharcolt sz.ok természetesen de lehet venni normál v. kiemelkedő állapotút.Bár itt teszem hozzá a nepperekkel vigyázz!!! Most a hahun van egy zöld szépállapotban újrabőrözve(konyakbarna) 1.248000volt két hete nyíregyen eladó...most 1.999.000...na mindegy alkudni lehet:O)

A motorja igenis jó csak ezt szerették elhanyagolni a gazdáik...pedig ez már nem a mindent bíró 300tdi...de maga motor jó,hajtás is csak nincs központi diffid helyből.de az megoldható.Egész egyszerűen mivel 98 után gyártották jobban ellenáll a korroziónak ,ok több elektronika de viszonylag stabil...főleg ha a P38hoz nézem:O)Fiatalabb,komfortosabb,autópályán is használható.

Remélem nem bántottam meg senkit:O)

Előzmény: élijen (47396)
élijen Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47397

Üdv Gábor, az enyém épp eladó: http://www.hasznaltauto.hu/auto/land_rover/discovery/land_rover_discovery_2.5_tdi-9747781,

Ugyan rendezvény nem lesz tudomásom szerint mostanában, de ha érdekel, emezt már meg is nézheted és könnyebb is szóban elmondani ezt-azt, mint itt.

Szerintem normális áron fönntartható gépezet ( persze ha ütöd-vágod, akkor kevésbé ) az alkatrészellátottság jó, Angliából még olcsó is,  a szerelők szintén jók és itt is vannak javításban jártas emberek. 

Csak nagy vonalakban :

Az 1-es Disco dízele egy végtelenül egyszerű, elektronika nélküli, megbízható és a kocsi méretéhez képest nem nagy fogyasztású konstrukció.

A 2-es dízele már 5 hengeres, mindenféle elektromos ketyerével megtámogatott szerkezet, erősebb, nyomatékosabb, a bódé egy kicsit tágasabb. Majd jönnek a TD5 tulajok és részletezik.

A V8 pedig maga az ördög, cserébe szomjas :)

A váltókérdés meg olyan, hogy ki mit szeret, mindkettőnek vannak előnyei-hátrányai. 

Ha van még kérdés, hadd jöjjön.

élijen

Előzmény: Törölt nick (47395)
élijen Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47396

Hinnye, elég messze vagy. Szerintem veszünk egyet, végülis csak 5-7 rugó és később is kellhet, mindenesetre köszi :)

Előzmény: viktor td5 (47394)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47395

Üdvözletem az Uraknak!

Nem tudom jó helyen járok-e itt, de nem igen találtam kifejezetten a Discoveryvel foglalkozó topikot.

Amennyiben viszont jó helyen járok, megosztanám itt azon szándékomat, hogy egy Discovery vásárlás körvonalazódik valahol a jövőben. Rágjuk gyúrjuk feleségemmel a gondolatot. Olvasgattam sokféle véleményt róla (általában jókat). De arra gondoltam megkérném azokat akiknek van birtokában ilyen gép, használják, fenntartják, és persze ha idejük is engedi, írjanak egy általános kis tájékoztatót tapasztalatairól.

Egyenlőre nem tudjuk még 1, 2, mauális vagy autómata lesz-e? Nos a 3-asról nem álmodozunk. Egyenlőre gyüjtögetünk, és nyitott szemmel járuknk.

És megkérdezném azt is, nincs valami rendezvény vagy klub féle pest környékén ahol esetleg márka találkozokat tartotok, tartanak?

A válaszokat köszönöm!

Üdvözlettel, Sz. Gábor

viktor td5 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47394

Tudok adni balatonbogláron.

06209282008

Előzmény: élijen (47391)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47393

Dan Brawen 360 C -ig hőálló,olajálló, szilikon tömitő. 2000 párszáz forint,Háztartási boltban veszem.

Előzmény: Columbo 2 (47386)
Ro-bika1 Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47392

Elegem lett a gumisokból ,2 éve csináltam  ilyen kéziszerelőt. Azóta nem szopok a gumikkal,magam csinálom és láss csodát soha nem eresztenek le a kerekek.

Új gumit tettettem fel , mind leeresztett 1 hét után,oszt beborult az agyam. Igaz jó kondi és kis rutin kell hozzá.

Előzmény: PalmBela (47387)
élijen Creative Commons License 2016.02.14 0 0 47391

Skacok, tud kölcsönadni valaki olyan vonórudat, ami nem vonóhorogra való?  Nekem és a húzandó autónak csak kampóbeakasztásra alkalmas mifene van. Olyasmi van a másik autón, mint a Discoveryn, csak nem ráhegesztett, hanem likat csinált a gyártó. Egy régebbi Nissan Almera a paciens és nem jár a motor, ráadásul Zalából kék Pestre húzni. A kötelet ilyen távon nem erőltetném. 

Köszi, üdv!

Columbo 2 Creative Commons License 2016.02.13 0 0 47390

Porlasztóház ki szedéséhez hányas kulcs kell?

korzo Creative Commons License 2016.02.13 0 0 47389

Külgyé' villanylevelet nékem ;)

Előzmény: GS z (47388)
GS z Creative Commons License 2016.02.13 0 0 47388

LR Discovery 3-hoz hol lehet beszerezni magyar navi cd-t? A neten nem találok, tud valaki segíteni?

PalmBela Creative Commons License 2016.02.13 0 0 47387

Üdv Mindenkinek!

Ma találtam! A nagyon hosszú útra indulóknak hasznos lehet... látni benne út menti verziót is!

Columbo 2 Creative Commons License 2016.02.12 0 0 47386

Sajnos én Budaörs mellett lakom,de tavasszal lehet kérek pár tanácsot :) Azt meg tudod mondani nekem hogy  ha kap új hatos számú tömítést,mennyire törvényszerű hogy tömítőpasztával kell be kenni és mi a neve a pasztának ha igen? :) Ti szoktatok tenni oda vagy csak simán be az új tömítés és kész? :)Viberen akkor neked írtam azt meg kaptad pár napja? : )

Előzmény: robsyy (47382)
Biri01 Creative Commons License 2016.02.12 0 0 47385

Legközelebb

Előzmény: Biri01 (47384)
Biri01 Creative Commons License 2016.02.12 0 0 47384

Legközebb..

Előzmény: xGabeszX (47380)
scottiepippen Creative Commons License 2016.02.12 0 0 47383

A holnapi kirandulasra tudna valaki hozni 5 lemezfelnihez valo kerekanyat? Persze ami epp nincs felszerelve.

Nagyon halas lennek, mert meg mindig nem sikerult vennem.

Előzmény: Johnny_Disco (47379)
robsyy Creative Commons License 2016.02.12 0 0 47382

Ez az én számom,amúgy Sopron. Mi egy autó szerviz vagyunk és mivel nekem is egy P38.-om volt,de azon kívül csináltunk egy pár 2,5 tDS vezérlést.

De ha hét közben 8-17 óra között hívsz akkor adunk tanácsokat,de szerintem ne állj neki otthon egyedül,mert úgyis szerviz lesz a vége...

Előzmény: Columbo 2 (47362)
keserucsokolade Creative Commons License 2016.02.12 0 0 47381

Hello,

tudja valaki veletlenul ,hogy rrp38 diesel generatorba milyen csapagyak mennek??? Nem talalok rola semmi informaciot, es szeretnem hetvegen megcsapagyazni!!

koszonom

xGabeszX Creative Commons License 2016.02.11 0 0 47380

Mond azt,hogy az az ajándék, hogy jöhetnek!

Előzmény: Biri01 (47376)
Johnny_Disco Creative Commons License 2016.02.11 0 0 47379

Utolsó felhívás!

2016. feb. 13-án Valentin napi (sárdagasztó) túra!

Találkozó reggel 9:45 körül Diósjenőn, az Ady Endre út végén a Kámor fogadó előtt.

Az ott alvós csapat már kialakult, ha valaki nem tud jönni, szóljon.

Mindenki másnak: lehet jönni egy napos programra is, ami kb. este 6-ig tart.

Felszerelés: sárgumi, csörlő, kötél, PMR, gumicsizma, ivóvíz, szendvicsek, meleg ruha, esőkabát. Hólánc is elfér hátul, be lehet reggel dobni.

Ha minden igaz, amerikai autók is jelen lesznek (3-4 db), emelik a csapat színvonalát!

Kb. 12-15 autóra lehet számítani, ami nem kevés, ezért kérek mindenkit, hogy kerüljük az extrém késéseket,

lesz így is bőven állásidő majd nap közben a sárban.

Hajrá, szombaton találkozunk!

Nelson admirális Creative Commons License 2016.02.11 0 0 47378

Tavaszi programjaim közé tartozik majd az első lökös és a csörlő felújítása.

A kötél már megvan:

KezdőDisco Creative Commons License 2016.02.11 0 0 47377

Hozd a szülinaposokat meg a tortát is :)

Előzmény: Biri01 (47376)
Biri01 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 47376

Szülinapozunk, pedig nagyon mentem volna.

Előzmény: KezdőDisco (47373)
Columbo 2 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 47375

Írtam mail-t neked,remélem jó helyre :)

Előzmény: terrano1 (47372)
xGabeszX Creative Commons License 2016.02.10 0 0 47374

Érdekes lesz az biztos.:)

Előzmény: KezdőDisco (47373)
KezdőDisco Creative Commons License 2016.02.10 0 0 47373

Jó kis sarazós időnk lesz úgy néz ki :)

Előzmény: Johnny_Disco (47201)
terrano1 Creative Commons License 2016.02.10 0 1 47372

Szerintem Robsyy nyert!:-)

Én kb. 220 km-re vagyok.

Előzmény: Columbo 2 (47369)
terrano1 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 47371

Publikus

Előzmény: Columbo 2 (47368)
HGabi70 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47370

Szisztok!

Örömmel tudatom, hogy két hete boldog gazdája vagyok egy 2003-as Discovery 2-nek. És rögtön vannak kérdéseim is.

- Mivel a paripát városban használom, kelleni fog egy tolató radar vagy kamera. kinek mi a tapasztalata, melyiket lenne érdemes?

- Kerekek. Most mutatós 255/55R18-as pacskerek vannak rajta. Terepen (nem durva off road) is szeretném használni, emiatt javasolták, hocs cseréljek 235/70R16-os kerékre. Arra gondoltam, hogy nyárra marad a 18-as és télre egy 16-os szettet beszereznék. Kérdésem, hogy jól gondolkodom-e? És ha igen, milyen gumit javsaoltok a felnikre? Nyári terepesebb 18, téli havat emelkedőn is jól bíró 16. A mostani négyévszakosok közül kettőt már cserélnem is kellett, mert aki annó feltette sztétbar...ta a szélüket és ereszteni kezdtek.

- telefon kihangosító is kell bele. A rádiója eredeti, de kontakt hibás. Van olyan elektromosotok ismerős, aki ezeket (radar, kihangosító, rádió) szakértelemmel meg tudja csinálni?

És szép, és jó, és imádom.

Üdv, Há

Columbo 2 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47369

Ja igen,bocs,Rby-nak írtam viberen most kapcsolok,el néztem :) Melyikőtök lakik közelebb Budaörshöz aki keni vágja a lánc cserét meg a pajzs le bontást és vezérlés beállítást? :)

Előzmény: Columbo 2 (47368)
Columbo 2 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47368

Akkor valaki másnak írtam? :) Ok,Email-od publikus? :)

Előzmény: terrano1 (47363)
Biri01 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47367

Kellemes utak vannak arrafelé

Előzmény: xGabeszX (47358)
pokers Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47366

Tölcséres P38 kollégát keresd, ő keni-vágja a P38-at.

Előzmény: krli76 (47364)
pinguru Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47365

Béláim!

Ma bolyongtam a melóhelyen, és egy ilyen szerkezet került elém:

1 hónapos, egy csomó ilyet rendelt a katasztrófavédelem. Mondtam is, ha korábban állnak neki rendelgetni, akkor talán gyártásba marad a Defi. Remélem, ha már megunják, akkor befogadhatom a szerény garázsomba :)

krli76 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47364

Hello!

Tudtok valakit Bács-Kiskunban aki ért a P38 légrugózásához?

terrano1 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47363

Hát a lentebbi az nem az én számom! :-)

De írhatsz mailt! :-)

Előzmény: Columbo 2 (47362)
Columbo 2 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47362

Jó számra írtam? :)

Előzmény: Columbo 2 (47361)
Columbo 2 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 47361

+36703867555 

Előzmény: terrano1 (47359)
Columbo 2 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 47360

Viberen nem kaptad meg?

Előzmény: terrano1 (47359)
terrano1 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 47359

Nem jött meg!

Előzmény: Columbo 2 (47352)
xGabeszX Creative Commons License 2016.02.08 0 0 47358

Meggoogliztam,egész közel van hozzánk.

ZZ

Előzmény: Biri01 (47356)
discov8 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 47357

A hidrótőke azért van, hogy ne legyen szükség szelep hézagra.

Előzmény: scottiepippen (47340)
Biri01 Creative Commons License 2016.02.08 0 0 47356

Püspökszilágy felé 

Előzmény: xGabeszX (47344)
pumpili Creative Commons License 2016.02.07 0 0 47355

Keress meg privátban, tudok adni egy profi szerelő elérhetőségét ha érdekel (Budapest). Az e-mailem publikus.

Előzmény: pszentirmay (47350)
rönkrobi Creative Commons License 2016.02.07 0 0 47354

értem köszönöm.

Előzmény: Ro-bika1 (47342)
rönkrobi Creative Commons License 2016.02.07 0 0 47353

értem köszvagyok. akkor mi kopoghatott? mit nézzek meg?

Előzmény: scottiepippen (47339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!