Keresés

Részletes keresés

FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.13 0 0 34075

A Győri találkozón, volt a másik fórumról egy tag, kinek az összes Imalent lámpáját már kellett javítani. Ezek több akkus, vastagabb, erősebb lámpák voltak. Kapott a cégtől ingyen, kiengesztelés képen, 1 kisebb lámpát is. Ezzel semmi baja sem volt, csak a nagyobbakkal.  

Előzmény: Lacerta (34074)
Lacerta Creative Commons License 2019.03.13 0 0 34074

Nekem van Imalentem is, Rofisom is, és elégedett vagyok mindkettővel. Rofisból mondjuk nem TC1, az igaz.

Előzmény: xtctraxx (34072)
...slr... Creative Commons License 2019.03.13 0 0 34073

Valóban a jelenlévők és a lámpák nagyobb részével nem találkoztam, örültem, hogy egyáltalán ott vagyok, és állok a lábamon.

Előzmény: xtctraxx (34072)
xtctraxx Creative Commons License 2019.03.13 0 0 34072

Volt kint is egy TC1-es és "majdnem" elégedett tulajdonosa. Ezek szerint Vele nem sikerült beszélned ;)

Természetesen várjuk a hosszabb távú tapasztalatokat is fórumtársunktól.

Előzmény: ...slr... (34071)
...slr... Creative Commons License 2019.03.13 0 0 34071

A lámpaméret- és fényigény szerintem nem divat, hanem életmód és egyéni igény kérdése. A találkozóra egy tucat kislámpával érkeztem, méretük és fényük meg se látszott a többi között, mégis kedvelem őket és hasznukat veszem.

Ami a TC1-et illeti, megvárnám fórumtársunk hosszabb távú véleményét. A fényképezés és történetének kutatása megtanított arra, hogy olykor meglepetések érik az embert, jó márkának is lehetnek gyenge darabjai, és lesajnált márka is dobott már remekművet. Persze lehet, hogy nindenben igazad van, de ennyire nem vagyok kategorikus.

Előzmény: xtctraxx (34070)
xtctraxx Creative Commons License 2019.03.12 0 0 34070

Nekem volt már Rofis lámpám. Nem egy, kettő. Csak volt. Szerintem ezzel sokat elárultam. De ha nem eleget akkor mondhatom úgy is, hogy nem tervezem, hogy újra veszek. Imalentre sem költök, nem gurult el a gyógyszerem :)

Szoktam mérni mostanság az elektronikus kapcsolású lámpákon készenléti fogyasztást, mert mai napig problémát okozhat. Jó példa erre pl. a TIP 1 generációja (2016), ami ha lezártad akkor fogyasztott sokat, míg a zár oldásának jelét várta. Csak simán ha használtad de nem zártad le, akkor nem volt gond vele. Elég nagy gyártó, mégis előfordulhat "baki".

A baromira alacsony és a közepesen alacsony készenléti fogyasztást én még jónak szoktam ítélni, de 18650 akkut használó lámpánál, ahol az azonos akkuk közti szórás is belefér 60-70 mAh -ba ott nem gond ha mondjuk egy hónappal hamarabb meríti le az akkut a parazita áram és akkor "csak" egy évet tud állni, nem 13 hónapot.

Ott, ahol az akku teljes kapacitása mindössze "hibaszázaléknyi" egy "rendes" akkuhoz képest, na ott a legkisebb tervezési hiba is végzetes lehet az egész konstrukcióra nézve. A Rofist én nem tartom ennyire magasan kvalifikált gyártónak, hogy egy ilyen összetett működésű lámpát össze tudjon rendesen rakni.

Egy Nitecore, egy Olight, egy Fenix biztosan meg tudná ezt oldani, mert lenne pénz a fejlesztésre és tesztelésre. A Nitecore a TIP botrány óta iszonyúan figyel erre, nézd meg, minden kulcstartó lámpánál ki van emelve, hogy nagyon alacsony a készenléti fogyasztásuk, egy évet legalább bírnak teljes lemerülés nélkül, és nagyon figyelnek arra is, hogy teszteljék őket. Szintén nem elhanyagolható ennél az akkuméretnél az önkisülés sem, ezért csak a legjobb, válogatott cellákat lenne szabad beépíteni ilyen lámpába.

Én nem javaslom senkinek ezt a pici méretet. Nem mondom, hogy rossz, de a mostanság divatos magas fényáramhoz ezek az akkuk kevesek, minimum az RCR123, de még az is az alja a használhatóságnak, maximum EDC lámpának lehetnek jók, vész esetére, hogy mégis legyen valami nálunk, ami kibír 1-2 órát ha használjuk is.

Előzmény: ...slr... (34067)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.11 0 0 34069

Ezt a gyors merülést, mások is írják.

http://budgetlightforum.com/node/66204

FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.11 0 0 34068

Az Olight esetében számítottam a jó hatásfokra, a Nitecore esetében rosszabbra számítottam, a Fenix esetében jobbra.

...slr... Creative Commons License 2019.03.11 0 0 34067

Az Olight lámpák parazita áramait többen mérték és saccolták, többek közt az első híres, trendteremtő és végletekig alapos teszter, "selfbuilt" is. Elhanyagolható, pikoamperekben mérhető áramot mértek az elektronikus kapcsoló nyugalmi fogyasztására. Ha ők sok évvel ezelőtt meg tudták csinálni, miért ne tudná a Rofis ma, akár jobban is. Persze ez csak spekuláció. 

Előzmény: xtctraxx (34064)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.11 0 0 34066

Olyan találkozó is jó lenne, ahol, inkább az apróbb lámpákra fókuszálnánk. Hiszen a napi életben inkább ezek vannak használatban. Ráadásul nem kell nekik nagy nyílt terület, sőt előnyüket inkább a zártabb területeken mutatják meg.

Előzmény: xtctraxx (34063)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34065

De tetszettek. Van is 2 db itthon, Fenix, Nitecore. Azért 1 lámpás más. Szerintem.

Előzmény: ...slr... (34058)
xtctraxx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34064

Engem a nyugalmi fogyasztása aggaszt. Túl pici az akku kapacitása, már minimális parazita áram is leszívhatja hamar.

Nekem az egyetlen (és szerintem utolsó) ilyen kis lámpám a Zanflare F6 volt, de az én használati szokásaimhoz sehogy nem tudott idomulni.

Előzmény: W_B (34061)
xtctraxx Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34063

Örültem, hogy eljöttél, bízom benne, hogy lesz folytatás és oda is el tudsz jönni. Akkor több időt fogok majd Rád is szakítani, most kicsit össze-vissza volt a program, addigra kitalálom hogyan lehetne kicsit szervezettebben levezényelni az egészet, hogy senki ne érezze magát elhanyagolva, valamint mindenki lássa, hogy ami ott van és egy kategóriába esik, azok mit tudnak egymással szemben.

Azon pedig nem kell aggódni, hogy ki mennyi lámpát hoz, a részvétel és az érdeklődés a fontos, lámpát meg viszünk úgy is amennyit (és amit) tudunk :)

Előzmény: ...slr... (34053)
...slr... Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34062

Én pirosat vagy kéket választanék, maradnék az alu ötbözetnél. Kösz az ismertetőt. Az aksiról azt mondja a belinkelt videó, hogy cserélhető.

Előzmény: W_B (34061)
W_B Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34061

Szia!

Amikor megkaptam, feltöltöttem, azóta játszom vele; még nem merült le.

Az akkut nem lehet kiszedni, legalábbis nekem nem sikerült.

Nagyon high-tech feelingje van, jók a fényerő fokozatok. Gyorsan meg lehet szokni a használatát.

Egy érintés: az akku állapotát mutatja (egyelőre kéken pulzál)

Hosszabb érintés: bekapcs, majd rövid érintés a fokozatok váltása. Nem körbe, hanem oda-vissza: 1-2-3-2-1-2-3-2-1-2-3-..

Hosszú (2 mp) érintés: lock.

Két dolgot változtatnék rajta; rozsdamentes acél ház, és tríciumos csövecske. :)

Előzmény: ...slr... (34059)
...slr... Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34060
Előzmény: ...slr... (34059)
...slr... Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34059

Szia, van már tapasztalatod, hogy mennyire fogy belőle a kakaó álltában? Van rajta lock, gondolom. Örülnék egy kis ismertetésnek. 

Előzmény: W_B (34039)
...slr... Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34058

A kis fénykúpok nem tetszettek? Az Olight Magyarország FB oldalán van róluk fotó, odatettem a lámpáik  közé az én picinyeimet kúpokkal, bekapcsolva.

Előzmény: FBLLMAG (34057)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34057

Szerintem, a legtöbbünknek, a mindennapokban, elégséges az alacsonyabb fényáram (sőt inkább a holdfény). Ezt már többször leírtam. Néha, elvétve van szükség a nagyobb fényerőre, nagyobb táv bevilágítására. Nálam a kertkapu 100+ m távra van az ablakból. De erre a távra is elegek a 20000 - 30000 cd -ás lámpáim. A Maglite ML300 L 3D már szinte napi fényt biztosít, ráadásul, nem csak 1 - 2 percre. Hurcolni, azért a Predator, L16, a kényelmesebb. Láthattad, ezek is gond nélkül megvilágították a 200 m -re levő dombot. A Győri találkozón, pedig a 400 m -re levő fákat is láttam velük. Ezért mondtam le a Barracuda megvételéről. Egyenlőre. A 160000 cd fényerő már felesleges, de lehet, hogy érdekességnek, majd egyszer beszerzem, ha sok pénzem lesz. ;-)

A Leatherman FREE sorozatával újít, erre is jó lenne pár €. És lehet, hogy inkább lámpásra, Led Lenser ML6 fogok költeni, hamarabb lehet rá szükség a mindennapokban. A héten a konyhában aludt ki a fény, ez nyitotta fel a szemem. Van diffúzorom és lámpám is, így meg tudtam oldani a helyzetet. ;-)

Előzmény: ...slr... (34056)
...slr... Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34056

Köszönöm, ez így teljesen érthető. Ami az Olight-jaimat illeti, nos azok a találkozó sok lámpájához képest valóban picik, a bánya felé világítva meg sem látszott a fényük. Valóban csak a közvetlen közelemben kell világítsanak, és inkább a kisebb fokozatokat használom. A lámpás világ elszaladt mellettem, de nem bánom, örömmel figyelem.

Előzmény: FBLLMAG (34054)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34055

Egyébként, örülök, hogy találkoztunk. Végre. ;-)

Hoztad az Olight lámpáidat is. Soha sem volt lényeg, hogy valaki sok lámpát hozzon. Természetesen megmutathatta, hogy mit használ, de inkább a részvéten, hogy jól érezzük magunkat, hogy érdekességeket lássunk, volt a hangsúly.

Rövidebb távra, ház körül, a mai napig azt vallom, hogy az egyik legjobb döntés az Olight Baton TIR lencsés változata. ;-)

FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34054

A találkozón kérdezted, hogy miért kell címre kimennem. Sok volt az információ, lehet, hogy elfelejtettem válaszolni. Ezért ezt most teszem meg. A biztonság kedvéért.

Sok ügyfél vagy nem ér rá, vagy lusta. Egyébként hitel (ingatlan), befektetés, biztosítás közvetítéssel, néha ingatlan közvetítéssel foglalkozok. Az emberek a legtöbbször este 6 óra után érnek rá, és többször a lakhelyemtől 10, 20, 30, de akár 60 km -re is. Van olyan ügyfelem is, aki a Szlovák - Magyar - Ukrán határon lakik. Én meg Győr fölött, a határon túl. A mai napig, 6 óra után kezd sötétedni, viszont a pár 100 lakosú falukban, az mellett, hogy nincsenek utcanevek, az utcavilágítás is időzített maradt. Sok helyen elég buzgóak, és csak akkor kapcsol az utcavilágítás, mikor már az ember az orráig sem lát. Házszámot meg, meg kellene találni. Néha hamarabb megtalálom, néha tovább tart. Nem lehet kiszámítani. Hiába magyarázzák, hogy pl a templomnál fordulj jobbra, kocsmánál balra, stb. Van, hogy a házszámok is össze vannak keverve.

Jobb lenne, ha bejönnének az irodámba, ha már van, de ha kérik, meglátogatom az ügyfelet. És már írtam azt is, hogy léteznek ablaktalan lépcsőházak (pokolba, aki ilyet tervezett).

Ezért van, hogy néha fél órára, néha órára, de volt olyan is, hogy 2 órát ment a lámpám 1 nap alatt. Mondjuk ez a ritkább eset. 20 - 30 km -ről, pedig nem éri meg hazamenni, hogy ki tudjam cserélni az akkut. Évente, 1 - 2 alkalommal fordul elő, hogy lemerül az akku (elfelejtem feltölteni az akkut, vagy tovább tart megtalálni a címet).

Ezért is használok a mai napig AA -s lámpákat. Ezt is kérdeted, hogy miért van annyi AA -s lámpám. Persze, csoportos összejövetelen a természetben is jól jönnek, pláne, ha több napról van szó, tölteni meg nem lehet az akkukat. ;-)

...slr... Creative Commons License 2019.03.10 0 0 34053

Nem, semmi probléma nem volt, kicsit viccesen mondtam azt a szembevilágítást, annál sokkal többet kaptam odaúton a szembejövőktől. Gyakorlatilag minden lámpád tetszik, amit láttam: a fejlámpád is a finom állításával, az autód tetején villantó mini világítótorony, jó messzire hordott az Armyteked, és az s2a is tetszett. Tényleg jól világít a markolata hogy meg lehessen találni. Én ezt a hatást a kis fénykúpjaimmal érem el.

Örültem, hogy ott lehettem, ez volt a maximum, amit magamból kihozhattam. Nem is terveztem, hogy szisztematikusan megismerek minden lámpát, ahhoz képest, hogy milyen gyenge vagyok, nagyon jó volt, hogy egyáltalán szívhattam azt a levegőt.

Előzmény: FBLLMAG (34041)
sarajhwh Creative Commons License 2019.03.09 0 0 34052

Kellemes túrát, jó hótalpazást!   Egy picit irigyellek.

Előzmény: xtctraxx (34050)
KawaBazsy Creative Commons License 2019.03.09 0 0 34051

Akkor azért ilyen szar a Keepower 14500 értéke..

Előzmény: xtctraxx (34050)
xtctraxx Creative Commons License 2019.03.09 0 0 34050

Védett akkunak mindig magasabb a belső ellenállása. A védelmi elektronika maga is egy ellenállás érték, ami az ipari védelem nélküli cellához hozzáadódik.

Előzmény: KawaBazsy (34049)
KawaBazsy Creative Commons License 2019.03.09 0 0 34049

Tesztelgetve az Opus BT C100-at, olyan tapasztalat nincs vele, hogy a védett akkuknak nagyobb belső ellenállást mér?

sarajhwh Creative Commons License 2019.03.09 0 0 34048

Nem, csak be-be nézek időnként.    De már megint mondja a semmit (gyapo úr) ha figyeled.  Kicsit megszorongatjátok, mindjárt próbál kibújni.   

Előzmény: FBLLMAG (34046)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.09 0 0 34047

Ezért írtam, hogy változik a világ. Lassan. Én is elismerem az olcsóbb lámpákat, pláne azért az árért, vannak az átlag lámpák, a tovább fejlesztett egyéni, és egyéb lámpák. Mindegyiknek megvan a maga bája. Csak hát, mindenkinek megvan a saját feltétele, amit szeretne a lámpától / lámpáktól. 

Szerintem, nagyban hozzájárult a megértéshez, a már megesett, pár találkozó. Lassan már csak azok fognak vitatkozni, akik nem voltak találkozón, és csak 2 - 3 € -ós lámpákhoz volt szerencséjük.

Előzmény: ks52 (34045)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.03.09 0 0 34046

A másik fórumon, véletlen, úgy hívnak, hogy Gargouille?

Előzmény: sarajhwh (34043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!