Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Szarul, de lehet. Sőt, van egy ember-típus, akinek az élete, ha nyalhat. Pina ide nem értve.
Csepregi Éva hűen szolgálta az átkost, meg erdő pétert, aki azért jeles egy gennyfazék volt. évike mindenben a kedvére tett. Most meg tököm tudja hány év, és a halál között elment a politikai hobbistába, mert hiányzott a nyelvéről a szarszag.
Szerintem senki nem vitatja azt, amit most nagyon jól megfogalmaztál. Olyannyira nem, hogy emlékeim szerint én ugyanezt (csak más szavakkal, és feltételes módban) szintén leírtam, és még talán pont mai. Az is lehet, hogy pont ebben a topikban. A kommenizmus eszméje igazságos, ám nem táplálja a fejlődést.
Nagyon szeretem a Columbo sorozatot. Tanulságos megfigyelni a film környezetét, a berendezési tárgyakat, autókat, műszaki cikkeket. Pl. amikor mi még a tekerős telefont használtuk, az USA-ban már mobil telefont használtak, még ha öt kilósat is, de mobilt.
A kaiptalizmus igazságtalan, de fejlődésre motivál.
Én ezzel szinte semmiben nem értek egyet, én minél demokratikusabb országban szeretnék élni nem veszem át pontról pontra, hogy miért nem értek egyet, nincs hozzá kedvem, de így gondolom.
Szerintem nem olyan nehéz ebben a mértéket megérezni. Aktív, direkt belpolitika, itthoni aktuálpolitika, érdemi belpolitikai tartalmak nem mehetnek itt.
Egy példán át bemutatom., mert ezt amúgy is ide akartam hozni.
Ezt én abból a célból hozom ide, hogy micsoda ökör agyhalott elmebeteg emberek vannak, a 80 évest megválasztották kormányzónak, nyíltan posztoltak erről, és eszükbe sem jutott, hogy a titkosszolgálat fel fog figyelni a tevékenységükre. Az egy vagy két éve a ma leveleket kihordó cég nevét családnéként viselő hülye volt kb. ehhez fogható, azok is ilyen full idióták voltak. Ilyen értelemben nekem ez az írás csak érdekesség, és az emberek határtalan hülyeségéről szól.
Na most, ha ezt így berakom, akkor mehet. Ha viszont elkezdenék azon agyalogni itt, hogy lehet-e ilyet reálisan megkísérelni létrehozni (eszem ágában sincs ilyen), akkor nem mehetne, bár az nemcsak direkt aktuál/belpolitika lenne, hanem bűncselekmény is, mert ilyet kíírni Btk-s lenne. Ennyiben a példa kicsit túlzó is.
De gondolom, ebből lejön, hogy hol vannak nagyjából a határok, persze lehet, hogy nem, vagy nem mindenkinek. Meg én is tévedhetek, amikor megtippelem a mértéket.
A kommunizmus eszméjéből fakad? Lótúróst! A bosszúállásból és az irigységből."
Lótúróst!:) Ez pontosan levezethető az eszméből.
Ami azt a képtelenséget állította, hogy mindenki a képességei szerint(cselekedjen), s mindenki a szükségletei szerint(fogyasszon.
Ez kiölte a tehetséges, szorgalmas gazdálkodókból, hogy a szükségletein felül termeljenek, ezért lépett fel pl gabonahiány, amit padlássöpréssel kompenzáltak.
Ez a másik fontos szempont. Egy eszmére vagy egy utódpártra haragudni, mert szegény nagyitól elvették az ez meg azát. Egy rakás ilyen sztori van, a zsidóktól elvették a javaikat, aztán a lakosságcserekor megint elvették másoktól a javaikat, pl. a svábokat ugyanarra a népszámlálásra hivatkozva telepítették át pl. Pécsről Szekszárdra a nagygazdaságból egy düledező kulipintyóba, mint ami alapján a zsidókat elvitték... Undorító? Hogyne lenne az. A kommunizmus eszméjéből fakad? Lótúróst! A bosszúállásból és az irigységből.
Pont ez az: szép eszme. De az eszmék nem ölnek, az emberek ölnek.
Bármit megnézel, amit az ember intézményesített, mindenből ez lett. Jézus eszméjéből katolikus egyház és inkvizició, a kommunizmusból Sztálin és Gulág, a nemzetiszocializmusból Hitler és koncentrációs tábor. De ha úgy vesszük, a kommunizmusból és a katolicizmusból azért sokkal több jó származott, mint az echte politikatörténelmi nemzetiszocializmusból (bár abból is van egy: az első -- világon egyedülálló -- állatvédelmi törvényt is Hitlerhez lehet kötni).
Ugyanakkor nem kéne elfeledkezni, hogy a Habsburgok is bebörtönözték és üldözték a politikai ellenfeleiket, de még az Árpád-házi királyok sztorijai közt se egyedi a trónra törő vérrokonok kivégeztetése, megcsonkíttatása és bebörtönöztetése. Ezzel nem relativizálni akarom a nácik vagy a komcsik rémtetteit, csak rámutatni: sajnos ilyen az emberi természet.
Nekem meggyőződésem, hogy mindenféle kormány alatt lehet élni, és az emberek hétköznapjaiban csak apró bosszúságokat jelentenek. Ahogy te is elvagy a rezsiköltségek lefaragásával, ugyanúgy a kommunizmusban is elvolt a hozzád hasonló átlagember és a nyilasok alatt is elvolt -- kivéve, ha az üldözöttek közé tartozott, nevezetesen zsidó/roma/homoszexuális/fogyatékkal élő volt vagy nem elég kommunista.
Sima félreértés volt részemről. Az más kérdés, hogy Piszkos Fred, aki a jó barátod, 100-ból 100 ilyet leüt, mert ugye mestertroll, de szerencsére az elmúlt 15 évben már telesen immunissá váltam rá.
A probléma ezzel az, hogy a kommunizmus is kizárólag csak szenvedést és halált hozott az emberiségre, ugyanúgy, mint a nácizmus. Nem akartam ennyire belemenni, csak Vito beszólt és amiatt kellett kifejtenem.:)
Ja! És aktuálpolitikára gondolsz vagy a politikatörténelmi eszmecserék is tilosak? És ha az aktuálpolitika tilos, abból minden aktuális esemény megvitatását tanácsos kerülni? Vagy csak a magyar (oroszt?) nem lehet kritikával illetni?
Oké, de kérlek, határozd meg pontosabban, hogy mit tekintesz direkt politizálásnak? Konkrétan, mert ez így csak gumibugyi, mindenre ráhúzható az exmagyarnemzetes muki podcastjének a linkjén kezdve és X.Y. politikus egy tolvaj, egy geci, mocskos nemzeTHáruló estébé.