Keresés

Részletes keresés

GPF Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89615

Pizzát a lehető legmelegebb sütőben kell sütni, ehhez nem kell tudni a hőmérsékletet :)

A pizzasütő kemencék 4-500 fokosak, ilyet otthon nem fogsz tudni elérni.

Előzmény: Bumbiii (89613)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89614

No igen, eredetileg nem egyszerű, de ha kitapasztalod, hogy milyen hőfoknál mit jó sütni, onnan kezdve gyerekjáték.

Valamikor évekkel ezelőtt beszereztem egy sütőhőmérőt az Ald*-ban, azóta már azt is tudom, hogy hány fok van a sütőmben. ;-)

 

Bumbiii Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89613

Köszönöm a recepteket.

 

Az eredményről, majd beszámolok.

 

Mondjuk azt azért imádom, amikor máshol hőfokokat írnak egy receptnél. Minden bizonnyal a profi sütőknél ez nem is probléma, de, hogy egy szimpla gáztűzhelyben hány fok lehet épp nagy talány számomra.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89612

Még azért is szeretem ezt a 40 dkg-os adagot, mert a (most lemértem a hsz. kedvéért) 32x42 cm-es gáztepsimbe pont megfelelő a mennyiség. A következő lépcsőfok a dupla adag, de az akkor kerül sorra, hogy vendégek is vannak. :-) 

Előzmény: rollller (89610)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89611

Ez már inkább, 40 deka liszthez max fél csomag élesztő. Én mondjuk frissből csak negyedet tennék, de ehhez persze idő kell. De a két csomag szárított elborzasztóan sok.

Rég sütöttem pizzát, jó is hogy eszembe juttattátok.

Előzmény: Törölt nick (89609)
rollller Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89610

kepzeld, en ma ezt az aranyt fogom megcsinalni, mert a kapott receptnel a 60 dkg-hoz 1 zacsko szaritott nekem kevesnek tunt, a teszta meg sok lett, es azt terveztem, h 40 dkg liszt/1 zacsko szaritott elesztovel probalom ma ki, es amit te irsz, az minden masban ugyanaz, aranyaiban, mint az en receptem, kiveve az elesztomennyiseg

Előzmény: Törölt nick (89609)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 89609

Nem biztos, hogy ki leszel segítve, mert itt is kaphatsz annyi tuti receptúrát mint égen a csillag. :-)))

Az enyém pl. ez:

  • 40 dkg liszt (legtöbbször fele liszt nálam tönköly)
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 tk. só
  • fél csomag (2 dkg) friss élesztő
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. oregánó

Általában a kenyérsütő üstjébe beledobálok mindent, abban dagasztom és kelesztem. De természetesen "hagyományos" dagasztással és kelesztéssel is ugyanolyan finom!

Tepsi méretű sütőpapírom kinyújtom, egy mozdulattal belehúzom a tepsibe és ízlés szerint pakolható rá minden finomság. Maximális hőfokon szoktam sütni (már amit a gázsütő produkálni tud) és így finom, ropogós lesz a tészta.

Előzmény: Bumbiii (89604)
rollller Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89608

vicces, ez ugyanaz, mint az en receptem, de dupla adag elesztovel

Előzmény: Vének Tanácsa TM (89607)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89607

Az én bevált receptem:

 

  • 310 ml langyos víz
  • 4 ek olívaolaj
  • 60 dkg liszt
  • 4 dkg friss- vagy 2 tasak szárított élesztő
  • 1 tk só

Nagypapi ajánlására szoktam bele morzsolni egy kevés oregánót is.

Előzmény: rollller (89605)
rollller Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89606

ja, osszedagaszt alaposan, kelni hagyod (kb 1 ora, mig duplajara dagad), kinyujtod, rapakolod a cuccot es 220-230 fokon megsutod

Előzmény: rollller (89605)
rollller Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89605

en ezt kaptam mult heten, es meg is csinaltuk, es abszolut bevalt 

600 gramm liszt, szűk 2 tk só, bő 2 tk cukor, 1 cs. porélesztő, 50 gramm olíva olaj, 3 deci langyos víz

liszt egy resze lehet durum vagy tonkoly (nekunk a fele volt teljes kiorlesu tonkoly)

Előzmény: Bumbiii (89604)
Bumbiii Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89604

Köszönöm mindenkinek a választ.

 

Így már nekiveselkedek, akkor holnap egy pizzának.

 

Bár, ha van valakinek egy tuti receptúrája azt is megköszönném, mert a neten több van, mint mese az ezeregy éjszakában. :((((

rollller Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89603

vizben is felfut, amugy edes tesztanal szoktak tejben, sosaknal vizben ajanlani a felfuttatatas, de en remek kalacsot csinalok vizben felfutottatott elesztovel is

Előzmény: Bumbiii (89600)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89602

En az edes tesztakhoz tejben futtatom fel - a nem edesekhez meg vizben... 

Előzmény: Bumbiii (89600)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89601

A víz olcsóbb és a hűtő nélküli korban is mindig hozzáférhető volt. Azóta hagyomány...

Előzmény: Bumbiii (89600)
Bumbiii Creative Commons License 2013.01.25 0 0 89600

Mi az értelmes magyarázata, hogy a pizzánál és a bajor sörperenél vízben felfuttatott élesztőről írnak, más tésztáknál, meg tejben futtatják fel ?

Takarékosségi okokból, vagy egyéb magyarázat van rá ?

 

Előre is köszi, ha valakinek van magyarázata !

ZsuR Creative Commons License 2013.01.22 0 0 89599

A recept "griddle"-t ir, ami egy ontottvas platni... de... az enyem ket gazlangot fog magaba, es nem tudom egyforma homersekletre allitani...  a hatso egetett. Ez volt az elso hiba.

 

Vastagra nyujottam ki... ez volt a masodik.

 

Lehetett volna nagyobb atmeroju a szaggato - de ez nem feltetlenul hiba...

A szaggatas utani kelesztes nagyon fontos - talan az is lehetett volna tobb ido.  Nem volt eleg likacsos....

 

Szoval talan ma este nekiesek ujra, fel adaggal.

 

Ennel sotetebbre nem szeretnem:

 

Es ilyen lukakat szeretnek bele... de ez azt hiszem kovaszos, nem elesztos...

Előzmény: julisom12 (89598)
julisom12 Creative Commons License 2013.01.22 0 0 89598

Szia!

Sütőben sütöd meg, vagy palacsintasütőben?

Előzmény: ZsuR (89597)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89597

...este hat ora, es meg nem vagyok ehes a brunch ota :))...

 

Itt az ami hianyzott hozza reggel - English Muffin.  Eddig csodaszep, csodajo... ha nem bokom el a sutest, talan az ize is jo lesz...

Előzmény: ZsuR (89590)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89596

...megkonnyebbultem... vacsorara meg van egy is Apple Crisp :))... 

Előzmény: Caipi (89595)
Caipi Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89595

Persze hogy ki. Egyértelmű! :-)

Előzmény: ZsuR (89594)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89594

Probalom nem rosszul erezni magam miatta - ha nem ebedelunk akkor kiegyenlitodott, igaz? Kerlek mondd, hogy igen! :))

Előzmény: Caipi (89593)
Caipi Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89593

A mi ebédünk se volt az a könnyű... fejenként két tortilla, benne salátalevél, csirkemelles csilisbab, paprikakockák, tejföl, rajta reszeltsajt, hozzá guacamole...

Előzmény: ZsuR (89592)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89592

10:30 korul ettunk... keso reggeli, korai ebed.  Valoszinuleg nem sokat fogunk enni ma mast - oruletes mennyiseget ettunk mind a ketten!  Eleg lett volna a fele is... 

Előzmény: Caipi (89591)
Caipi Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89591

Jól néz ki. Nálunk lassan vacsoraidő...

Előzmény: ZsuR (89590)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89590

Bruncholtunk a Papussal... most valoszinu estig nem leszunk ehesek - mehetunk a dolgunk utan! :))

 

Előzmény: Caipi (89577)
ZsuR Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89589

Helyes! :))

Előzmény: Vének Tanácsa TM (89587)
Caipi Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89588

:-D

Előzmény: Vének Tanácsa TM (89587)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89587

Egy évben egyszer - házassági évforduló+lány szülinapja, egy nap különbséggel van - szoktunk venni lazackaviárt. Hát, nekünk nem sok szokott jutni belőle :)

 

Előzmény: Caipi (89586)
Caipi Creative Commons License 2013.01.20 0 0 89586

90 gr. A konzerves az orosz boltban is olcsóbb volt valamivel, de nem emékszem a pontos árára, és nekem az üvegben levő szimpatikusabb.

Előzmény: ZsuR (89584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!