Szóval volt itt a régi HRN-es fordában a 10:05-ös Kb-Mályinka, az lett az NML-994-é (régi NZM-435-ös forda) ami Mályinkából 12:15-kor Ózdra megy, és onnan 14:00-kor fóúton Barcikára.
Ez régen a hosszú dédesiben volt, amit így variált, mert ebbe beletette a 12:20-as Ózd-Dédest és a 14:05-ös Mályinka-Barcikát ami a rövid dédesé volt de az ilyenkor már Barcikán dolgozik.
És még egy apróság: szerdánként helyet cserél az SSM-528 és az NML-994, a 994-es jön Dédes felé 5:30-kor Barcikára, az SSM pedig a főúton a vezetési idők kiegyenlítése végett.
Alfa localo nem várható még át? Egy zárt csoportban raktak fel képet Ózdi telephelyről egy szilváskék (vélhetőleg salgótarjáni illetőségű) Localo társaságában. Meg van az esély, hogy más miatt
De még mindig az van, hogy legalább Völgyvárosban a 8 éves agglos MAN buszt öröklik meg vagy ilyen 7700-es csuklóst ,addig Ózd ez okból az onnan kiöregedett 20+ os JKM, fehér C80-as..
Ózd e tekintetben is az ország "segglyuka". De mit várunk egy egyébként is hátrányos gazdaságú városban.
Volt egy kis alakítgatás a két üzemeccség közt, a dédesi két SSM és a régi HRN-es forda (ami már Nekézsenyben alszik és jelenleg LGH-047-el jár) átkerült Barcikához, és ami Aggtelek (RTR-832,833, KMB-048) átkerült Ózd fennhatósága alá. A fordák nem/kis mértékben változtak csak, Aggteleken semennyire.
Bár a mai nap is forgatva voltak, nyilván ez a javítások és irodalátogatás megoldása miatt van. Így alakulhat ki az is, hogy a javításra leadott RTR-833 jár máshova, nem jön be Ózdra minden nap, kellett a busz hát vigyed.
A dédesi oldalban annyi változás történt, hogy amit eddig a szentgyörgyiek csináltak 5:30 Ózd-Nekézseny-Bánhorváti-Kazincbarcika és a hivatali Zubogy-Putnok átkerült a hajnalos Dédesibe, ami pedig ebbe volt Ózd-Sáta-Tólápa-Ózd-Putnok-Ózd-Farkaslyuk-Ózd egybejáratok pedig a szentgyörgyibe. Emellett a HRN-essel is kavart (7:40-es Mályinkáig ugyan az maradt), délelőtt felcserélte őket, a HRN megy 10:40-kor Tardonára, az SSM meg 13:05-kor Mályinkába ahol kiáll a 15:10-es Dédes-Ózdig. A HRN viszi vissza a 4154-be járó Kb-Tardona-Dédes-Ózd járatot majd 14:35 Ózd-Mályinkával végez.
A hosszú éjszakás dédes nem változott. Alapvetően a többi Barcikai forda sem számottevően.
@pulso
köszi az aktualizálást, valóban csak a tegnapelőtti helyzetet írtam le. Sajnos a Szentsimoni forda már nem alszik kint, rezsibe érkezik vissza az indítóba este.
Decemberi infóim alapján helyes a beszámolóban írt LKK-013 és LMX-685 leírása, eredetileg a helyire szánták őket Kövesdről csak hát tudjuk milyen Ózd.
Hogyha állományt kéne írjak akkor szerintem a NOC-os kiesik a bűvkörből, bár kitudja. Nehéz ezt megállapítani, hogy mi hova tartozik hivatalosan. Na meg Tólápára minden jó, ha van benne pénztárgép, ha nincs.
Egyesített volán korszak óta, a közszolgáltatás szerződésben feltűntetett járműállományi adatok sajnos kivétel nélkül eddig sosem egyeztek meg a valósággal. Teljesen eltérő darabszám, életkor, részarányok. Általában arra megy ki a játék, hogy minél kedvezőbb adatok jöjjenek ki, ezért gyakran tartalék buszokat, vagy helyköziből átvett járművet nem regisztrálnak oda.
Amit írsz egy épp aktuális állapotot tükröz, folyamatosan változik mi hol jár.
KPN-485 hónapok óta amióta Ózdon van stabilan a szentsimoni kint alvós fordán van, ami napközben bejárja a többi városrészt is. Ezen a héten az említett MAN van most a helyén.
JKM-790 susai alapvetően. A többi helyi fordára pedig vegyesen ami jut, általában a JAW-728 és valamelyik ARC.
HNF-497 általában helyi szóló fordán járt tartalékként, kivéve, ha SRD MAN-t kellett pótolni, ekkor a KNL-244 ment Miskolcra és a HNF a helyi csuklós fordára.
A frissen érkezett MAN-ek szerintem általános tartalékok lesznek.
Számomra érdekes még az Ózd helyi járatokra vonatkozó 2022. évi beszámoló (28. oldal), ahol NOC-283 rendben van, gyakran járt különböző helyis fordákon, az LKK-013 inkább helyközin, de LMX-685 helyiben egyszer sem láttam. Végülis valamit le kellett írni.
Amiket kérdezel azok nincsenek, igazából annyi van amennyit leírtam az előbb, plusz a KPN-485 és a NOC-283 de ezeket nem láttam még a garázs udvarán sem, így nem tudom hol lehetnek. (bár bent aknán még lehetnek, oda nem látok be) Valószínűleg ez a két kék lesznek az úgynevezett tartalékok, a fordás kocsik meg amiket leírtam az előbb
Szürke Volvoból csak a KNL-244 van, műszakis jelenleg, iskolás időben fordás, szünetben tartalék. HNF497 van emelett C80 ami szintén tartalék
A JAW-ból szerintem csak az az 1 lesz ami most is itt van már.
Ha már Szolnokról hoztak 4 másik kocsit nem kell több. iskolásban 6 forda van (5 szóló 1 csuklós), szünetben pedig 5. (hétvégén 3 szóló)
Csak hogy még jobban kavarodjanak a dolgok, Encsről a selejtsorrol elvitték az automentovel Miskolcra a DUD-791et állìtólag levizsgazik,kérdéses hogy milyen céllal.
Ez a GXD-417es téma úgy is lenne, hogy a kocsi eredendően Miskolchoz tartozott, majd átkerült az Encs környéki fordákra, ..de mivel ott már nincs műhely, ezért most Sátoraljaújhelyhez tartozik. Ám kisebb javításokat csinálhatnak rajta Ózdon is.
A Volános matricák megint egy külön téma. A homlokfalon lévő matricákat Nyíregyházán, még a hátfalon lévőket Kisvárdán rakják fel rá.
A felniket Salgótarjánban fújják le, még az OBU-t Egerben szerelik.
Irányjelző és egyéb fénytechnikák azok Békéscsabához tartoznak.
Defekt, és motorhiba esetén viszont Pécsre vontatják, mert ugye az van legközelebb
..
(irónia)
Ez már vicc, hogy mennyi féle verziót hallottam már erről a buszról magáról, meg a fordájáról is. Mindig más.
Tanszünetben munkanapokon annyiban változik a fordája hogy reggel 6-kor nem megy Baktakékre, hanem a 7:05-ös Váraljával kezd.
A hétfői és szerdai Hidasnémeti ugyan az mint iskolásban. Fügöd tanszünetben nincs, de Csenyéte minden nap van ugyan úgy mint iskolásban.
Tehát kedden és csütörtökön 4 db járata van csak, reggel a váraljai kanyar, délután Csenyéte. Közte tartalék.
Illetve szeretnék hozzáfűzni még egy utolsót a vizsga témához, válaszolván még egyszer, és utoljára a gyengébbek kedvéért.
A kocsi Encshez tartozik forgalom ügyileg, műhely ügyileg pedig Sátoraljaújhely. De! kissebb javítás esetén Miskolc is megcsinálhatja, mivel oda könnyebb bejuttatni.
(és még egy DE! mivel, Encs-Kazincbarcika és Ózd műhely ügyileg egy területi egység így akár Ózdon is kiköthet egy nagyobb javításra, ha ott van kapacitás rá.)
Meglepő a GXD vizsgàztatàsa 2023 derekàn ebben a selejtezési hullàmban.
Szîvesen utaznék egyet vele, de a csenyétei jàratot nem hinném,hogy jó ötlet bevàllalni. Boldogkővàralja remek program lenne összekötni a kellemest a hasznossal,de sajnos reggel7 kor csinàlja és nem délutàn. Túl korai.
Közben kiderült. Miskolcon nem volt már hely, azért vitték oda. Először azért furcsának tartottam, mert ugye Encs automatikusan Miskolchoz megy, és nem csak itt, hanem még Facebook csoportban is írtak a sátoraljai áthelyezéséről, de így már tiszta: ott csak műszakiztatás történt.
Inkább az lesz itt a megoldás, hogy a GXD-417 maradt Encsen, de mivel ott nincs műhely, Sátoraljaújhely végezte el a vizsgáztatását. Arról láthattad a beillesztett képeket. Így elvileg a járgány vissszaköltözött a fordájára és ha épp nincs baja, akkor tanszünetben is az övé a délutáni Encs-Csenyéte járat.
Jelenleg a pénztárgép beszerelés zajlik Miskolcon, illetve hallani kisebb-nagyobb műszaki hibákról, talán van egykét darab amit már most garanciába kell javíttatni...
Őszintén, fogalmam sincs mikor fogják elindítani őket, talán 06.15-el, de lehet csak később.
Mondjuk ha már most műszaki hibásak és még nem érezték meg a berentei út minőségét, én nem fűzök hozzájuk sok reményt.
Van arról valakinek infója, hogy az új Next 18-ak megérkeztek már mind Miskolcra és ha igen mikor adják át őket, illetve az SRD MAN-okal mi a helyzet maradnak ők is?
Most nekem olyan faszmindegy milyen garázsban van. Csak leírtam a véleményem, hogy nem bírom azt az agyon hypeolt buszt, inkább dobhatták volna a vágódeszkára. Neked, aki egy Ikarusbuzi hiába mondom. Fotózgasd csak.
Neeeeeee. Ugye csak viccből írad ? Ne már azt a fost miért kell még tovább lesni? Itt vannak a Credok. Nem hiszem el, hogy még mindig lesni kell azt az ósdi kotlát.
GXD-417 még velünk marad. Most lett szépen rendbehozva itt Miskolcon. Csak olyan 17 helyen olvastam különböző illetők által, hogy le lett selejtezve. :/
Nem feltétel csak a menetrendet anélkül nem lehet tartani. Bp-Eger között ugyanis a menetrend pontos tartásához stabil 92-93 vagy attól nagyobb tempó kéne.
Néhány éve még naponta lehetett 280-as Ikarust fotózni a Szentistván-Mezőkövesd viszonylaton. Gyereknap alkalmából ha nem is a teljes viszonylaton és nem is sárga busszal, de fel lehetett idézni a múltat. Az egykori katonai repülőtéren rendezett "Bükk-Mátravidéki Airshow" egyik attrakciója volt az Aeropark Ikarusa, amely a vasútállomás és a repülőtér között ingázott délelőtt és délután.
Hivatalosan nem tudja, mert nincs Tempo 100 vizsga egyik Inovellen se (álló utast akkor nem szállíthatnának). Az autópályán közlekedéshez pedig nem feltétel a Tempo 100, csak lehetőség, ha a buszt levizsgáztatják rá.
Tudja, az ország több helyén is végeznek autópályás járatokat. Pesten még pár Econellt is láttam pályázni Gödöllő környékén. Az utóbbi időben ő csinálja a reggeli Kbarcika-Budapest járatot délben meg vissza.
Köszönöm szépen! A most érkező Econell 18 Nextek gondolom ezek közül fognak kiváltani párat, ha valóban így lesz, van már infó arról, melyek lesznek ezek?
Tisztelettel üdvözlök mindenkit, meg tudná mondani valaki, hogy mennyi Mercedes-Benz Conecto van még a megyében és hogy melyek ezek? Előre is köszönöm! :)
Hétfőn JMN 893 al.regécről Novajidrányba mentünk.Nem valami jó kocsi,a sofőrje a váltóra panaszkodott.De annak örültem,hogy Ikarussal is alkalmunk volt utazni egy hetes miskolci ,borsodi utunk során, most ez volt az egyetlen.2000 es, nem tudom fordas e.(ti biztos)
Mas ikarust nem láttam.Nálatok is kezd megújulni jobban a buszpark.
Ózdi fordához tartozik. Ha jóltudom a Sátai fordán van amin az NZM-435 volt. Azon a fordán is dolgozik minden mióta elvették onnan a Credot.. Érdekes egy forda mert reggel lejön Ózdról és barcikán tevékenykedik egészen délutánig.
Holnap hozzák a Barcikának szánt 6 db Econell Next csuklós buszt egyelőre még Miskolcra, ahol még fel matricázák, jegykiadógépet szerelnek bele. Amint forgalomba állnak Barcika teljes csuklós állománya kicserélődik. A HPF-264, HPF-265, HNF-496 selejtezésre kerül. A Volvok, Manok más telephelyekre kerülnek az országban. Illetve átkerül Barcikára a KEZ-568.
Igazad van, cseppcsütörtök is lehetne. Ha pedig már bódva völgye akkor én pedig az LVN-787-est választom ami leváltotta kisebb nagyobb sikerrel az LVN-608-ast.
De csak hogy legyen friss festékszag is, még Márciusról itt van az LVN-785 is.
Ha már képekre fáj a fogatok, az elmúlt pár nap termése:
Nem profi tökéletes naposajtós árnyékmentes, de legalább meg vannak örökítve a dolgok.
#Háromtengelyeshétfő ha már ezek is kerülnek majd valahova azért kell mindegyikről egy kép 3765-ös kijelzővel
#Kintalvóskedd
#szutyokszerda Mezőcsát vasútállomásról, ennek a kocsinak nem sok létjogosultsága van Tiszaúj környékén, legtöbbet a hejőkeresztúri gyerekek és a tiszatarjáni TVK-sok láthatják, 4 járattal plusz egész napos tartalékidővel erősíti a megyét
#csuklóscsütörtök, igaz nem GEW-924 de az öröm majdnem ugyan akkora :)
#pózpéntek az utolsó eredeti borsodi C80-al
#szabadszombat amikor a buszfan társaság elköt egy járgányt egész napi örömködésre.
#Végzővasárnap, avagy út a boldog nyugjíba. Örömmel fényképezhettem G. bácsinak utolsó menetét 04.21-én
A Borsod Volán fénykorában volt olyan pillanat amikor 160-180 Ik-280 szolgált a megyében.
Ebből vonjuk le az Ózdi, Barcikai, meg Leninvárosi helyi járatokat, kb. 20-25 csuklóst, akkor is kb. 130-140 helyközi csuklós járta egyszerre a megyét.
Rokony ügy miatt egy párszor el kellett mennem Pácinba.
A Bodrogközben szinte kivétel nélkül (kicsi túlzás) ik-280 helyközi csuklósok dolgoztak.
Amióta emlékszem mindig csuklós csinálta, jelenleg hétvégén elég egy 12 méteres szóló is. A 12:50-es ózdit egy Ikarus 134-es szokta vinni, régebben örültél ha felfértél a csuklósra.
Nemcsak 1 Volvoval fordult elő,hogy nem jutott el a céljáig.A CNG-s Manok közül is van,amelyiknek már a Gubacsi úton teljesen tönkrement a CNG rendszere.
Tartalék:0 db (nyilván ennek oka van, egyszer pont a környéken voltam amikor a HGR javított, HIV-469 kényelmesen eltolta a fordát, egyedül ha szóló volna a 14:15-ös Spatak-Cigánd járattal van baj péntekenként mert csütörtökig Tiszakarádig megy vele az LHT-806, viszont pénteken csak egyedül megy Karád betéréssel, na az olyan mint egy Mc-Kb vonalon a háromnegyedház)
Ilyenkor döbbenek rá, hogy milyen mértékű utasszám esés következett be az elmúlt 20 évben a Volánnál - legalábbis itt biztosan
A Bodrogköz északi ágán, napi 3 csuklós 280-assal (reggel BPR-639, haza 638, 636) jártam gimiből 2001-2005 közt, rogyásig volt mindegyik iskolai előadási napokon. Pénteken a 638-ason konkrétan a kezét csukták oda azoknak, akik alig fértek fel, nekem a táskám landolt egyszer egy megállóban, szerencsére a sofőr visszanyitott. Akár 20 perccel később indultunk, amíg nem fért fel mindenki, nem volt rinya. 2004 körül lett másodrész a kollégisták kedvéért. Hihetetlen mennyiségű diák járt nap mint nap (és kollégisták jóval többen voltak, mint most). Van olyan forda, ami csuklósként tömve volt, ma fél Econellnyi utas sincs rajta. Sokkal több járat van, marokszámnyi utasért, több futásigénnyel, több gépkocsivezetővel. Ami jobb szolgáltatási színvonal, de megdöbbentő, mennyire kihasználatlan lett 1-1 járat, amely a demográfiai tendenciáknak tudható be. Nincs gyerek, vándorolnak el a dolgozók és a legszomorúbb: a gyárak dolgozóit ilyen Joker busz féle nyugatról kiselejtezett munkásjáratok viszik, holott a Volánbusz jobb szolgáltatasi színvonalat nyújtana.
Passz, én nem hoztam egyet sem. De az sokat elárul, hogy az egyik nem tudott eljönni, egy másikat meg ott tákoltak hogy haza tudják hozni. Sem Volvonál sem a Mannál ilyen nem volt...
Na ez érdekes így, mostmár tényleg kiváncsi lennék hogy hova fogják adni a Nexteket. Addig tiszta sor hogy az összes SRD és SEW helyére, ez 17 kocsi ha jól számolom, marad még 9, mondjuk azt, hogy Mezőcsát és Hernádnémeti kap minden fordára az összesen 5 db, JIW-416 helyére is mehet egy, marad még 3
Szalonna (JSG-517), Szirmabesenyő (JSG-514), Sajóvámos (JSG-511), Szerencs (JSG-513) meg mondjuk a KEZ-568 (amiben a 15:50-es Tiszaúj van) kapnak SEW-et.
Marad a Barcikán kezdő Németibe járó iskolás forda illetve a Sajóládon kintalvós Petris iskolás forda, ezek már csak nem érdemelnek új buszt. (Max SEW-et, de akkor pl Szalonnára meg a KEZ-568 helyére mehetne egy Next)
Lehet, hogy Barcika a végén nem csak 2 db-ot kap hanem mondjuk +2 SEW-es Volvo-t is?
A kérdések jelentős részére már előttem válaszoltak előttem, de a ki ígérte meg című részre legyen elég annyi, hogy a Régió igazgató. Tegnapi napon 8 csuklósból 7 ide is ért az egyik műszaki hiba miatt Győrben maradt, tehát 7 darab pihen Miskolcon. A tegnapi nap folyamán az is kiderült hogy májusban talán mégis csak jut barcikának belőle, de egyelőre nem tudni hány darab érkezne. Tegnapi nappal a HNF-494 a miskolci telepen megkapta a selejtezésre vár matricát és oda állították a másik selejt FKE-798 mellé. A HNF-496 a rudai külső telephelye fordán van még, akit érdekel már nem sok van neki sem hátra...
(Emellett ugye még Miskolc rendelkezik 9 db SEW/SWR-es volvoval amikből 5 SEW Miskolci vezénylés alatt 90%-ban Mc-Kb-t jár. )
Ózd, fordás állomány:
SRD-343 SRD-346 SRD-345 SRD-344 = 4 db
Tartalék erre: FLX-357, (Szükség esetén KNL-244) = 1 db! (oké, HNF-497 is ott van, de az ha megy a KNL-244 tartósan szóló fordát nyom, a JVP-k nem bírják már...)
Tartalék:0 db (nyilván ennek oka van, egyszer pont a környéken voltam amikor a HGR javított, HIV-469 kényelmesen eltolta a fordát, egyedül ha szóló volna a 14:15-ös Spatak-Cigánd járattal van baj péntekenként mert csütörtökig Tiszakarádig megy vele az LHT-806, viszont pénteken csak egyedül megy Karád betéréssel, na az olyan mint egy Mc-Kb vonalon a háromnegyedház)
(És már hivatalosan nem Borsod de kicsit mégis, Kisvárdához tartozik márciustól a HZE-132 de a mi területünkön dolgozik)
2./ Ki ígérte meg, hogy minden csuklóst cserélnek?
3./ Az összes borsodi helyközi csuklós közül mennyi jár Miskolc és Barcika között ?
A 3765-ös vonal nagy részét már Miskolc adja. Barcika fénykorában még fordítva volt, kb 2009-2012 környékén, ha kicsit visszakeresel itt, Acee88 olvtárs régen csinált üzemeccség bemutatókat, abban látni mennyi forda volt hány busszal.
Miskolcról: JIW-416 SRD-349 SRD-355 SRD-359 SRD-354 + 5 db SEW ami fixen töményen Mc-Kb, emellett egy körre beáll a KEZ-570 és az NTL-979, és egy céljáratra pedig az LMP-204. (csak hogy mégteljesebb legyen, az LMP-204 fordáján mehet csuklós, és sokszor volt is rá példa, jelenleg a JIW-417 megy ott)
Kazincbarcikáról: SRD-347 SRD-348 töményen, egy körre: HPF-264, SSM-525, NWX-308, két körre: SWR-579, RTR-838
(esténként egy járatra besegít a Stadion is, ma épp a PRF-946, kifelé Ózdra megy a kocsi majd onnan hajnalba Pest)
3/2./ --
kihagyott kettes kérdés helyett inkább felvázolom a jelenlegi műhely helyzetet. Miskolci műhely: a fő központ, saját maga, Szerencs, Mezőkövesd, Encs egy része, Kbarcika minden része ami nem Credo, tehát ha Kbarcikán szemlés lesz az SRD-348 megkérdezik Miskolcot van e tartaléka számukra, ha van, a kocsi mivel úgyis Miskolcon tankol kocsit cserél, leadja ott pár nap múlva visszaveszi. Ellenben ha Miskolcon nincs kocsi, de mondjuk Ózdon ha lenne (nincs..) akkor Ózd is adhatna mivel Kazincbarcika területi központhoz tartozik Ózd és Encs. (HEM olvtás kérlek javíts ki ha nem jól írtam)
Kbarcikán nincs műhely már, egyedül személyforgalmi üzem van vezényléssel saját kocsikkal
Ózdi műhely: saját maga, Kbarcika összes Credoja, esetenként Encs
Sátoraljaújhely: saját maga, Encs egy része, ha van kapacitás bármi más. Volt már hogy ózdi kocsi újhelbe vizsgázott és ez fordítva. Azt pontosan nem tudom, hogy Kisvárda hoz e át ide javítást, de van jelenleg 4 db forda ami vezénylés ügyileg Kisvárdához tartozik, ha javítani kell ott is leadhat és kérhet tartalékot. (a fordák ugyan azt csinálják mint eddig, sofőrök és buszok is maradtak ugyan azok. Ez a papírozás csak Kisvárda fontossága miatt kell.)
4./ Ha meg is jön a 32 db (ami ugye csak terv) az miért nem elég ?
Én saját véleményem a témáról:
Ha és amennyiben az SRD-ket elviszik akkor helyükre kell kiváltásra Next, ami 18 db kocsi. De ebből valszeg az ózdiak és a barcikaiak maradnak mert azok a fordák oda tartoznak így már csak 12.
Érdemes kiváltani a JIW-KEZ-JSG szériát is, ezek maradjanak tartalékban, van köztük komoly gazdás tizenhuszon évek óta őrzött példány is. Ez 11 kocsi, bár ismervén a helyi viszonyokat 2 JSG fordára nem adnék új buszt. Az iskolás fordák igénylik a csukit, de nem a zsír újat, ott maradnak amik voltak/cserélhetnek régi gazdással.
Ez még mindig csak 23 kocsi amit leosztottam, simán adható volna messzebb is a téma csak kérdés fogják e.
Barcikára, Ózdra, Újhelbe deportálnak majd egy jó állapotó JIW-et vagy JSG-t, C80 kuka, aztán hogy a maradék NEXT hova kerül, kitudja. Lehet kiváltják még az 5 db SEW-et is, így azok mehetnek Barcikára a HPF-ek helyére ami mehet a levesbe.
Rejtéjes hogy pont 32 db olyan kocsi van ami régebbi a megyébe (Merci, C80) és pont 32 Next a terv...
Mindenesetre azért elkezdem kifotózgálni a Conectokat, mégiscsak 20 éve borsodiak illetve 6 évig hurcolt oskolába.
Azért az igazsághoz hozzá tartozik hogy, Barcikán az összes csuklós Miskolchoz tartozik karbantartás szempontjából. A Volvokkal , Mercikkel napi szinten probléma van abból a szempontból hogy, rengeteget futottak. Ezért volt az elején megígérve hogy az összes csuklós forda amin régi busz van, újat kap. Ugye ebből nem lesz semmi, pedig például hétfőn négy csuklós forda is szólóval volt kiadva mert nem volt busz. Legalább akkor a MAN csuklósokból csoportosítanának át pár darabot ide (de nem fognak). Amúgy pénteken már hozni fognak Miskolcra Credo csuklóst a darabszámot nem ismerem, de jönnek.
Sziasztok! Sárospatakon munkanapokon ezek a buszok közül valamelyik még fix fordás, vagy gyakran előfordul? Ha igen, akkor fordában tudtok segíteni? FIY-468, FJE-092, HFF-741, JAN-506, JMN-956. Köszönöm szépen!
Azt azért nehezen tudom elképzelni, hogy oktatás, de legfőképp üzemeltetési/karbantartási kézikönyv nem készülne a járművekhez, a Volánbusz pedig ezek nélkül állományba venné és üzemeltetné a típust, függetlenül attól, hogy nullszéráról beszélünk...
Ami nem lesz: korábbi üzemeltetési tapasztalat. Na ezt fogja élesben teljesíteni ez a 47 példány...
Érdemesebb egy helyre gyűjteni az új buszokat. Így is Miskolc csuklós járműparkja (helyközi) az egyik legidősebb az országban. Ide kell busz rendesen. A jó állapotú meg mehet Barcikára(2db), és egy Sátoraljaújhelyre(1db) kiváltani azt a maradék 3 C-80-adt
Az én utolsó információm szerint az összes új csuklós busz amit Miskolcra küldenek az Miskolchoz tartozik majd. Barcika nem kap egy darabot sem, (persze itt nincs műhely sem, minek új busz, jobb Ózdra meg Miskolcra vontatni őket) de talán két régi Merci csuklóst még kap Barcika, hogy a HNF-494, HNF-496 selejtezni tudják.
Kíváncsi leszek mi lesz a vége, mert hetente változik hogy melyik típus megy, melyik marad...
Nem hinném, hogy bármelyik megye olyan helyzetben van, hogy rá lenne szorulva azokra a C80-asokra, vagy a Conectokra. Utóbbiból néhány maradhat megyén belül, de azzal sem számolnak hosszútávon.
Nem hiszem, hogy a "mi marad?", "melyik marad?" kérdések itt helyben, helyi akarattól függően dőlnek el. Egyrészt Jász megyéből is szabadulhatnak fel járgányok, illetve a budapesti agglomeráció kék MAN-jei is elindíthatják a láncolatot Solymártól Kenézlő felé.
Gondolom még a döntéshozók is találgatnak, hova passzolják a felszabadult járgányokat, viszont az itteni üzemeknek a találgatás idejére is ki kell adniuk a járatokat, szóval emiatt nyilván át kellett tolni néhány veteránt is a vizsgán.
Kérdés, hogy mivel járnak jobban, ha öreg, de ismerős C56-osokat toldozgatnak, vagy ha megörökölnek helyközi forgalomra kevéssé alkalmas, levetett járgányokat.
Megmondom a valót, nekem már az is fura, hogy eddig húzták ezek az öregek, ráadásul már mindegyikről elmondták, hogy itt és most vége, aztán pl a GXD-417 is szépen, megbízhatóan dolgozik a fix sofőr kezei alá.
Azt általam ismert utolsó vízállás szerint a RÁBA NEXT 18 helyközi csuklósból a készült 47 db-ből 32 db, azaz 68% Borsod megyében kezdi el üzemét.
A maradék C80 és más megmaradó cszuklós - eges darabjai még más gépark neóben dolgoznak jopár évet
Ebből következik, hogy 32 db régi csukős ugrik.
Eben a -ben lesz amelyik selejt sorrról egyből kiskanál készíőbe indul, és lesz olyan is mely egy iciri gatyába rázás után marad a megyében és dolgozik tovább
Ebből szerinted mikre van esély, hogy még maradnak egy darabig, legalább az idei évet túlélik ?
Tudtok-e valamit a 200 darabos Credo Econell szóló/ és a 47 db csuklós kivitelből érkezik-e a régióba ?
Nézzük végig.
Miskolc (Encs), üzem szerint írva
a 2 darab 200-as és a 4 db C56, úgy egy nagyobb Credo adaggal váltható szerintem. Nem is fognak nagyot cicózni, hogy mi repül, ha Miskolc kap szóló Credokat. Csuklós Credo esetén gondolom az ős Conecto-k váltódnak, mivel C80 nincsen.
Ózdon megint csak egy legyintéssel ki lehet már írtani azt a kettő C56-ost, így ez is elég egyértelmű, hogy ha egy kisebb beszerzéshez is jut, akkor az a maradék kettő busz távozik a flottából. Vagy esetleg van még Ózdon olyasmi, ami már a selejtérett 20+ kategóriába tartozik? Szóló Conecto ?
Sátoraljaújhely, itt jó eséllyel marad még egy ideig azért egy pár kocsi 200/Classic, lévén, hogy most is volt friss műszakiztatás ugye.
Viszont a csuklósoknál már azért más a helyzet. Ott jó eséllyel minden elbúcsúzik.
Ott ha jól nézem van Barcikának kettő darab, a 494, 496 melyeket van esély váltani nyáron Next 18-cal. (Ha jön)
HGR-755 Sátoralján, ami egyedüli, és szerintem nem fognak már vele bajlódni, valamit kerítenek a helyére
Na még az ózdi HNF-497, mivel az ugye helyiben megy, így nem tudom mik a tervek vele, bár kétség kívül így ránézésre ő a leglepukkantabb a C80-asok közül. Ettől függetlenül még lehet kerítenek valami kevésbé szakadékot a helyére.
Pénteken délelőtt Miskolc-Sajószentpéter között a 26-oson vontatott a sötétzöld Rába vontató egy Ikarus C80-ast rendszám nélkül (ideiglenes rendszámmal), Miskolc irányába.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy az NZM-443-nak történt valami forda változása? Ma 15:10-kor Mályinkába láttam menni, 15:35-re pedig az LVJ-231 (a dédesi SSM-524-es forda egyik sofőrjével) száguldott be Tardonáról, majd indult tovább 15:45-kor Tardonára.
Nem titok - hisz megírtam többször - én a Győr-Sopron megyei megoldást támogattam.
Amit itt többen szintén leírtak.
Miszerint mivel a típusból a bemutató (demo) példányon kívül se protótípusok, se null széria nem készült, ezért célszerűbb a gyár körül tartani őket.
Közel legyen a segítség ha szükség lesz rá.
Márpedig szükség lesz, hisz az első sorozatnál fognak kijönni a gyermekbetegségek.
Ami nem baj, hisz a null széria/szériák ezért is készülnek.
Ez is a dolguk.
Meghallgattak.
Majd a döntéshozó máshogy döntött.
Nincs nálam a bölcsek köve.
Ezért nem szoktam megsértődni ha a döntés hozó máshogy dönt.
Tisztelem döntését.
Úgy döntött, hogy felétek indulnak meg a 18-sok jelentős db számban.
Azt is tudni kell, hogy ez nem úgy működik, hogy ott él a nagymamája a megyében és azért kerülnek oda, hanem számos olyan információt is figyelembe kell vennie amit se Te, se én nem ismerhetünk, már csak helyzetünknél fogva sem.
Ha ez tényleg így van akkor ez egy remek hír! Várjuk akkor az új Credokat. És akkor a darabszámról meg hogy hova kerülnek és mikor lehet valamit tudni?
Csakhogy a Job672et sajnos a faloda mentette meg, akik szetrohasszak a buszaikat sajna.
Jó lenne ha a 693 a Veterán Járművekért egyesülethez kerülne nem a falodához. De legalább bárkihez is kerülnek, nem vágják szét őket és jó lenne ha minél több jelentkező lenne rájuk.
HEM-869-et is megmentette a társaság és igen meglepi szerű. Mindenről írni fognak. Szomorúan tölt el viszont az, hogy voltak olyan illetők is, kiknek azt sikerült ebből is rögtön megjegyezni az általuk üzemeltetett oldalukon, hogy rosszul írták le az egyik busznak a típusát. Erre várt mindenki, hogy selejtezés után mentse meg valaki az Ikarusokat. Legalább akkor egy kedves szót oda írhattak volna már ezek az egyik bejegyzés alá, mert úgy lesz nekik kedvük tovább folytatni ezt. JOB-672-nek örülök külön, mert az személyes kedvenc és a 671 is szerencsére megmenekült. Lehet még ott a JOB-693 is ott lesz.
Nem szándékozom beletúrni a privát dolgaikba, de jó lenne tudni, mely járműveket sikerült még nekik bezsebelni. Bár az is lehet szándékosan meglepetésszerűen tervezik a nép tudtára juttatni.
Vegyük már át, mely Borsodos Ikarus buszokat tettek félre/vásároltak meg. Nem csak azokat számolnám ide, ami echte borsodi, hanem azt is, melyek valaha közlekedtek a BAZ megye területén. Ha jól számolom, nagyon szép szám gyűlt össze.
JOB-672 (280) Ikarus faloda
JOB-671 (280) É.M Veterán Jármű e.
BHK-486 (280) lengyelek
BHK-482 (280) lengyelek
BHK-485 (280) szintén a lengyelek(??)
CCX-875 (280) Fotobus szerint magántulajdon, de hogy mennyire hihető
CCX-865 (280) É.M Veterán Jármű e.
GEW-934 (280) egyéni magántulaj
JLA-454 (280) ceglédi tulaj
DUM-082 (280) egyéni tulaj
JOB-669 (280) Béke Tóni
BPR-183 (280) É.M Veterán Jármű e.
BRY-357 (280) egyéni magántulaj
HCC-475 (280) Ikarus faloda
AFF-691 (280) Ikarus faloda
DUD-999 (280) Nemzeti Filmtörténeti Élménypark
ezen felül ugyan JOB-660 (280) ugyan szét van szedve, de egyik fanatikus társaság számos tárgyát hazavitte így több mindene fenn maradt az utókornak.
illetve JOB-693 (280) végül nem tisztázott számomra, hogy mi lett vele végül ? Ő megmenekült ?
Ezen felül tud még valaki valamiről ?
GXD-418 (263) É.M Veterán Jármű e.
BPR-114 (250) egyéni tulaj.
BPR-202 (260) Movie Bus Kft.
DUH-539 (263) egyéni tulaj.
DUH-537 (256) Foot Car Kft.
DUD-566 (256) egyéni tulaj
GKZ-595 (250) egyéni tulaj
JOB-689 (266) egyéni tulaj
JOB-700 (263) egyéni tulaj
BPR-677 (260) lengyelekű
BFA-339 (256) Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
BFK-091 (266) Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
BFK-094 (266) A Magyar Autóbuszgyártás Fénykora Alapítvány
Reggel : 5:00 Eger, 6:35 Miskolc 6:45 Miskolc 8:20 Eger
vége.
Nappalos : tovább Egerből, 8:35 Eger 10:45 Budapest. Budapest 15:15 Miskolc 19:15 Miskolc 20:45 Eger 22:20
A harmadik kolléga meg pihenős.
Egerben 4 db, ilyen 3 emberes forda van, mind pesti járattal. Átlagban az elosztás 2-2-2. Tehát itt jelen esetben, 2 reggel majd 2 nappal majd 2 pihenő.
Tacho szempontjából hogy lehet megoldva ez a járat? Tehát reggel beér Miskolcra 6:35-re, és 6:45-kor indul tovább. Papíron 1óra 35 perc vezetés. Ezután nem tud kivenni legalább egy 15 perces szünetet mert indul is tovább. Egerben Tehát maradt 2 óra és 55 perc vezetésünk. Ezután Egerig 1 óra 33 perc vezetés. 08:18-08:35 ki tud venni egy 15 perceset. Egerből marad tovább 1 óra 22 perc vezetési idő, de Budapest még 2 óra 10 perc menetidő.
Tehát az össz. vezetési idő : koppra pontosan 4,5 óra. Ezt hogy lehet így összehozni? Lehet tévedek, vagy valami elkerülte a figyelmemet de elég meredek nekem ez így...
Közben minimum egy, sokszor inkább kettő hányás szünettel.
Megjártam sok tucatszor.
A legnegatívabb az volt amikor a tantó néni - mert kedvezni akart a hatodikosoknak - kakaót és karamellás tejet rendelt reggelire a nebulóknak Egerben a szálláson.
Én szoktam ritkán ezzel a járattal közlekedni. Ennek a napi menete így néz ki: 1380/200 Eger, autóbusz-állomás - Miskolc, autóbusz-állomás 5:00-6:35 1050/212 Miskolc, autóbusz-állomás - Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar 6:45-10:45 1050/209 Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar - Miskolc, autóbusz-állomás 15:15-19:15 1380/223 Miskolc, autóbusz-állomás - Eger, autóbusz-állomás 20:45-22:20
Elmondom az igazságot, csak hogy nem mindig az egyszerű dolgok a véglegesek.
Fogyasztási normák miatt pénteken délután az SWR-583 és az SRD-353 cserélnek, a csuklós kint pihen Hídvégardóban, ameddig a háromtengelyes dolgozik, hétfőn délelőtt pedig visszacsere.
Nagyjából így van, de ha tudják előre hogy a busz Ózdon marad akkor (mivel Ózd az estek 90% nem tud buszt adni) a sofőr csak barcikáig hozza a kocsit és az ózdi mentősök viszik Ózdra és esetleg a miskolci mentősök meg hoznak neki buszt. De ha nincs kocsimozgató Miskolcon vagy Ózdon (mert Barcikán nincs) akkor a sofőr buszocskázik.
Akkor amennyiben szemlére viszik Szilasról a 787-est, akkor van először egy Bódvaszilas-Ózd rezsi, majd a sofőr lebuszozik Miskolcra/Barcikára valami tartalékért?
Az MLG azért remekül mutatott volna Bódvalenkén/Tornanádaskán az iskolások között...
Az összes barcikai Credo Ózdhoz tartozik, kivéve az AADS243, ő miskolci műszaki bázis járműve. Na most az LVN-787 elvileg a szőlősardói forda busza lenne, de a másik törpe Credo műszakilag nem megbízható így nem cserélték meg őket. Viszont 787 most szemlés lenne és az LVJ-231 pótolja éppen, de az lerobbant szerdán és mivel Miskolchoz tartozik a busz, ezért Miskolc adott tartalék buszt helyette. Igy került ki ez LGS-095 egy rövid időre. Ha ózdi tartalék kocsi robbant volna le ott akkor Ózdnak kellett volna másik kocsit adni...kabaré a köbön. Ehhez még hozzá tartozik hogy ha az LVN-786 lerobban csak a másik két törpe Credoval lehet pótolni (mivel ezek férnek el a Pincesoron) és akkor megint csereberélni kell a buszokat. Egy fél óráig úgy állt a dolog szerdán, hogy mivel Barcikán nemvolt más busz csak az MLG-013 így az ment volna Bódvarákóra. De Ózdon elfogytak a távolsági kocsik inkább Ózdra küldték. Rezsi menetek nem nagyon érdeklik a céget, nemrég Tornaszentjakab - Ózd rezsimenetre került sor.
Részben HEM Olvtársnak címezném a kérdést: a kicsi Credokat végül hol javítják? Ózdra viszik őket, vagy Miskolcra?
Kicsit puffogok, mert szombat óta igazi járműparádé van a bódvasziasi kicsi busz fordáján.
Szombaton LVN-787, vasárnap FKE-799, hétfőn, kedden talán megint LVN-787, szerdán LGS-095, ma csütörtökön cserélt LVJ-231-re. Tudom, csak 120 km rezsimenet a Bódvaszilas-Miskolc-Bódvaszilas táv, de azért ez kicsit rázós. Régen legalább hosszabb ideig bírták a törpe helyére kilökött C56-osok. Most az életben nem fogja az a forda kitermelni a rá költött rezsimeneteket.
LIP-227 javítva, forgalomban. AADS-241 is kész, ellenben SET-506 leadva, helyén JMN-864-et detektáltam ami hétfő reggelig Szászfán a templonál áll, orral Pamlény felé.
JMN-893 üresen jött velem szembe Aszalón délután Miskolc felé, belépve utána nem láttam délután sehova, valószínűleg javítani ment Miskolcra. A JMN-963-as csütörtökön ment be javításra, nem láttam azóta kint.
A HIV-468 rendületlenül nyomja a kányi fordát mely szombaton így néz ki:
Nyilván tudom, hogy szombatig millió egy dolog változhat, de a LIP227, PIG498, AADS241nek van fordája szombaton? Ha igen, esetleg letudod írni légyszíves? Vagy ha nincs akkor kinnt állnak valahol?
Kétlem hogy az LMP-209 örökre ottmaradna. Annak fix gazdái vannak Harsányban, gyakorlatilag szabadnapos leváltót sem engedtek a buszra, inkább minden napot ledolgozta a két rá való fix ember. Nem hiszem hogy ilyen konnyen kiadnák a kezükből a buszukat
Az FLZ-192 ismét nem fordás.A sajószentpéteri fordákon az LMP-209 váltotta.Így pár hónap alatt a Sajószentpéteren és Varbón lévő fordás buszok 90 százalékban lecserélődtek.
Pont azért,mert egyszerűek,tartósak is.Ahogy az egyik buszvezető ismerősöm mondta az IKARUSOKRA,hogy a szerelőknek tudás nem csak egy pár 13-és 17 es kulcs kell.Ez a titok.Nem tudom a VOLÁN tart e pl oktatásokat az újabb típusokhoz vagy javítsd ahogy gondolod.Az 1980 as években még a buszvezetők is tudtak javítani,Suliba menet apróbb gondokat a sofőr megjavított 10-15 perc késés és mentünk tovább.Az akkori IKARUS 266 osokon volt ilyen eset bőven.Ha elfagyott a levegő alábújt újság.gyufa vagy gázolajos rongy és olvasztott.Mai buszoknál ez már nem megy.Ezekhez ennél több kell.Nem X-Y típus a rossz---szakértelem nincs hozzá
Remélem, az éven nem leszünk korlátok közzé zárva, avagy a GXD-417 éppen lefelé gurul Regécről a hétfői bevásárlós járatát teljesítvén:
Mellé még egy kis statisztika, ez a járat érinti Mogyoróska települést is, mindenki azt hinné, hogy felesleges, azonban egy helyi néni rendszeresen minden hétfőn ezzel a járattal megy el bevásárolni Göncre és ezzel megy haza Mogyoróskára.
Évente majdnem 100.000 személyautóval lesz több Magyarországon.
A szgk. használat támogatására tegnap 15 Ft.-/km-ről 30 Ft.-/km-re emelték a utazási költségtérítés engedélyezett plafonját lakás és munkahely között.
A covid és a válság miatti közel 30-30%-os vasúti és buszos utasszámcsökkenés nem fog visszafordulni, előre láthatóan nem érik el újból a 2019-es évi (utolsó békeév) utasszámait a közösségi közlekedési vállalatok.
Teljesen megszokott. A BOSCH és a Takata is úgy adja a bérletet a volánnal járóknak, hogy volánról volánra szállnak. Egyszer figyeld meg a 17:15-17:20-17:30-kor induló járatokat, nagyrésze ezeken átszálló Boschba menő utas.
Urak, az mennyire gyakori jelenség, hogy a Mályin át délről vagy a Zsolcai kapun át keletről érkező, pl. Boschba tartó Volán-utasok volánbérletet vesznek a Repülőtérig, s a Búzán pl. a barcikai buszra átszállva érik el a munkahelyüket? (Tehát kihagyják az MVK-t a buliból.)
Mivel nagyon sokáig IKARUS 180 volt a nickem(több mint 10 évig)és ezt a regisztrációm töröltem kb 1 évig nem is fórumoztam.Újra regisztráláskor az IKARUS 180 at a rendszer nem engedte ezért adódott ,hogy az IKARUS 556 legyen mivel az a 180 as kis testvére:)Az IKARUS 557 esekről tudtam,hogy voltak BORSODBAN is.
Az IKARUS 180 viszont első látásra szerelem lett amikor az 1970 es évek végén kis falunknban esti kivilágításba megláttam a GC-59-59 et.Itt kezdődött a buszok iránti érdeklődés nálam.
Miért Ikarus-556 a nicked mikor Ikarus-556 soha nem járt Borsod egyében, de például Ikarus-557 (ami csak 3 megyében járt) viszont szolgált a Volánnál Borsodban ?
Ez már kb. az az állapot, amelyiket ismerünk, de ebben csak a tetődekor egységes, az oldala és a padlója két fajtából áll össze. Az oldalában van a tetődekorból is és van egy sokkal kevésbé mintás, a padló meg pepitában a képeken is látható enyhén szilánkos fekete és a képen is látható szürke. A padlónál feltételezem, hogy a szilánkos fekete volt az alap és a szürke a rájegyzés, de ti bennszülöttek vagy szinte bennszülöttek ezt talán jobban tudjátok :) Az oldalát én passzolom, van ráció abban is, hogy ugyanolyan volt mint a tetődekor és abban is, hogy felújításkor még más volt, de amikor belejavítottak akkor már a tetődekor volt kéznél. Na ez az ami nincs meg.
Szóval én azt feltételezem, hogy a fehér szilánkos fekete volt a padló és a képen látható a tető és az oldal is, de megerősítésre (vagy cáfolatra) van szükségem, mert nálam kábé mindenki autentikusabb ebben a témában.
A plexi érdekes, ami benne volt az megvan, de a sarka törött... Talán valamelyik Kunságosból sikerült menteni egyet, de ebben most nem vagyok biztos.
A seprú témára rámozdulunk, a jelenlegi készletet egy másik projektre tartogatjuk :))
Illetve az is érdekes kérdés lehet, hogy a fülkehátfalat miből kukázhatták a BFK-ba? Helyköziben nincsenek ismereteim, de a BKV-nál határozottan az 1986-os széria viselt ilyen domborított plexit, fejjel lefelé persze.
Segítséget szeretnék kérni, nincs véletlenül képetek arról, hogy 1999-2001-ben az akkor vázcserés Borsod Volános Ik266-osok milyen padlóburkolatot, milyen oldal- és tetődekort kaptak? Ha esetleg valaki megjelöl egy ma is kapható terméket az csúcsszuper, de minden fényképnek vagy akár szavakkal körülírt emléknek is örülnék. A tetődekor még talán menni fog, az emlékeim szerint a legtöbb akkori vázcserés kocsin hasonlóan az a halvány szövet jellegű mintával nyomott koszosfehér dekor, de a padló és az oldal az általam elérhető buszokban már vagy pepita, vagy tök vegyes a kép, jó lenne látni. Ha üzemegységenként is voltak esetleg eltérések, mert nem mindegyiket egy helyen rakták össze, akkor Kazincbarcika és a BFK-094 a célszemély.
Én ezt az utas.hu alapján néztem az infóimat, és az utóbbi időben ez volt a trend: az LTL-642 szokott lenni a 20:05 Sály-Mezőkövesd járaton és a 23:20 Mezőkövesd-Sályon is hétvégén. Néha van, hogy bejelentkezve marad a busz GPS-e, ekkor látszik, hogy elmegy Maklárra, onnan pedig Mezőkeresztesre, majd vissza Kövesdre, ahonnan viszi a járatot. Ezután visszamegy Kövesdre (néha szintén GPS-szel). Ez amúgy teljesen jogos, ha belegondolunk, hiszen így a sályi járat hamarabb végez, és a boschos busz meg úgyis megy akkor este is.
A sályi fordán még egyébként mindig az NWX-327 van, este pedig meglátható, hogy az LMP-202 Kövesden van-e még (tegnap nem néztem én sajnos), és hogy viszi-e a sályi utolsó kört.
Én úgy tudom, hogy a LOA nem kerül vissza Barcikára, csak állandóan váltóhibával küzd mint nálunk is. Amúgy az a koncepció hogy ahol telephelyeket zártak be oda jobb buszok kerüljenek, ezért cserélgetik őket összevissza. De ugye a 4-5 éves Credok már nem a megbízhatóságukról híresek sajnos. A Hidvégardóra kikerült PIG-492 nem egész három napig dolgozott és most olyan elektronikai probléma lépett fel hogy lehet hónapokig nem lesz belőle semmi, úgyhogy a felvégen megint szívnak mindennel amit kapnak. Mivel ez Credo Ódhoz tartozik most műszakilag megint Ózdhoz tartoznak, de ha ideiglenesen például az FKE-797 adnák oda nekik akkor műszakilag Miskolchoz tartoznának amíg nincs kész a Credo mert a Volvo oda tartozik. Szóval ekkora baromságot amit itt művelnek, nehezen viselik a gépkocsivezetők...
Ez mennyire igaz a valóságban? Papírforma szerint a Boschos busz nem jár sehova csak a szerződésesre, illetve a helyi járatos besegítő is csak Gelejre illetve egy kanyarra Szentistvánba jár.
Sályba csak az NWX-327 megy minden Bükkábrány-Sály járaton, idegen busz csak munkanap van reggel a 7:00-ás körre illetve este a 23:20-asra forog be a Kács-Vasút műszakos SSM-648.
Szerintem a jövőhéten meglesz a visszarendeződés ahogyan az iskola elkezdődik, az LMP-202-t azért adták le most kövesdre mert stabil kocsi, nem kell egy járat után menteni ameddig az odavalót tákolják. A PIG-500 marad S.péteren csak nem jutnak be Miskolcra, hogy tudjanak cserélni. Iszonyat nehéz a helyzet most Miskolcon már, ki kell szolgálni javítás ügyileg Encs(-Miskolc-)Kövesd-Barcika tengelyt, beleértve Hidvégardót is, ahonnan azért nem 2 perc behozni a buszt ha lerobban.
Illetve a jármű darabszám is kevés sajnos, sok a tartósan beteges járgány így, ha egy busz elkészül a javítással nem várnak napokat mire be tud jönni a gazdája cserélni hanem viszi akinek szüksége van rá.
Szerintem az NWX azért kellett Sályba mert van benne kamera, ugyan ez volt a 325-el is amikor Monokról elhozták a 13:05-ös Miskolc-Gagybátor járatra, a csodálatosan jólnevelt gadnai gyerekek miatt.
@HEM olvtásat szeretném megkérdezni, hogy a LOA-489-ről tudsz valamit? Encsen dolgozott még kb fél évvel ezelőtt de azóta felszívódott mindenhonnan.
PIG-500 mostanában kistokaji fordán van. A sályi fordára pedig állandósult az NWX-327, kivéve azokat a köröket, amiket hétvégén este a BOSCH-os busz visz, illetve a hétköznapi utolsó (fél)kanyart (21:38 Bükkábrány-Sály), amit pedig egy kövesdi helyi kocsi visz (LMP-202 újonnan, ami az esti Mezőnyárád-Gelej köröket is viszi).
Szerintem a PIG-500 Mezőkövesdi volt.Hogy-hogy kocsi hiány??
Szerintem a 60 éves jó BORSODI hagyomány.Aki lelakja a buszát az kap vagy újat akár 3 évente is ,vagy adjuk oda másét aki kiméli.Nemde???A 3 évente kapásra jó példa NZM-es PIG-es és RTR es CREDOKAT cseréltek most is újra.
Mezőkövesdnek szüksége volt buszra, így oda adták mert jó műszaki állapotban volt. Elvileg a PIG-500 lett a fordás busz, leadták szemlére, de nem került vissza. Az NWX-325 viszont fordás busz érdekes hogy ő került ki. Viszont jövőhéttől iskola, visszakéne rendeződni a buszoknak.
Egy elgondolkodtató forda.Sajószentpéter egyik fordáján évekig az NWX-327 volt.Majd szeptember környékén elkezdett több busz is feltünni a helyén.Eleinte gondoltam vizsgázik vagy karbantartáson van,de nem mert az NWX-327 azóta is Bükkábrány-Sály környékén van.Viszont a nevezett fordán tartós busz nincs azóta sem.Azóta Okt 8 án fotóztam az LHD-047 et mert azt hittem ez marad.Majd az IFC-307 volt ,azután az NRL-908 majd a PIG-500 ezek mind tartósan voltak a fordán.December végétől az NWX-325 van.
Vajon miért nincs fix járművük? Vajon miért vették le az NWX-327-et-Vajon mi a végleges busz a fordán??
A krasznoki fordáról lekerült mert a PIG levizsgázott, hogy azóta visszavitték e Encsre vagy éppen Miskolcon van, nem tudom (ugye ünnep van, lassacskán eljön a telephelyösszevonás ideje stb).
Papirfoma szerint állományi tartalék, de ugye láttunk már mindent is, ezek képesek kidobni egyik percről a másikra.
Egyelőre LVJ-235 a fordás kocsi, de amint kész lesz a PIG-492 akkor véglegesen ő lesz a fordás kocsi. A FKE-797, 799 nagy felújításra szorulna, lehet selejtezni fogják őket...
A szökevény BOS-776 kb november 10. és december 20. között folyamatosan, heti hat naponon át helytállt a PIG-497 fordáján Krasznokvajdán, naponként kb 265 km-t menekülve a kohó elől.
Az FLR-812-t a GLB-584 gazdáira sózták rá. A GLB tartalék volt, a járat amit látott a tt. pedig a szokásos hétfői és pénteki "süketmiskolc" volt, amit mindig tartalék visz, de nem mindig az LNV-684, pláne most, mikor hetek óta alkatrészre vár.
HEM, abban tudnál segíteni, hogy most éppen Hidvégardóban mi a fordás kocsi? Most épp az LVJ-235 van kint, de gyakorlatilag már a komplett Miskolci és ex. Kövesdi tartalék állomány megfordult itt. Az FKE-797 marad esetleg vagy azt a kocsit már eltemettétek a 799-el együtt?
Ez tök buli, mert 3 forrásból hallottam eddig az LVN-608 vándorlásáról, Eger, Jászberény, majd Salgótarján sorrendben. :)
Talán annyi a közös a három városban, hogy egyikük sem barátkozott eddig a kicsi Credokkal, de egykori beoszott sofőrje erősen mosolygott a bajsza alatt a várható hatásokra gondolva. :)
Ennek nyomán egy aprófalvas képeslappal kívánok a Tisztelt Olvtársaknak boldog Karácsonyt és rezsimenetben gazdag új évet!
Az LVN-608 tegnap Salgótarjánba vitték. A helyére a LVN-609 került, Szőlősardóba pedig az LVN-787 megy majd, ha kész lesz az LVN-786 ami vissza kerül a helyijárati fordájára.
Szinte semmi. Én az általad említett Ikarus dömpinget nem tapasztaltam. Oké, kint van a BOS-776, meg innen-onnan (Eger, Encs, Kazincbarcika) bejön 1-2 db kósza C56, C80, de se több, se kevesebb Ikarus nincs kint.
Azt meg tudja vki mondani,hogy 8:50-kor Miskolcról Répáshutára induló busz rendszeresen miért nem jelentkezik be a rendszerbe?? Rendszeresen szándékos vagy rendszeresen elfelejti? Az érdekesség az egészben,hogy visszairányban 10:15-kor már rendszeresen be van jelentkezve és követhető a jármű mozgása amelyből kiderül,hogy az NRL-918 csinálja a járatot,ebből következtethető,hogy 8:50 kor is az ment kifelé.
Illetve az is szépíti a történetet, hogy Encs területe is időnként bekerül a kavarásba. Pl múlt héten az LVN-608 javításon volt, gondolom Miskolcon. Onnan egyik reggel a rásonysápberencsi fordán kötött ki, a reggeli Csenyéte-Miskolc járat teljesítése után költözött vissza Bódvaszilasra.
Az LVN-787 meg egy napig csinálta a régi ózdi fordáját, majd másnap már Hidvégardóban dolgozott.
Szóval óriási területeket járnak be rezsimenetekkel, biztos hatalmas költségeket lehet így megtakarítani az okozott kimaradásokkal együtt.
Igazából azért kerültek át a buszok, hogy kevesebb buszt keljen Ózdra levinni javításra. Mivel napi 6-8 busznak kéne Barcikáról lejárni javítani Ózdra és ez lehetetlen feladat elé állítja Barcikát. Miskolc se tud buszt adni. Múlt héten szerdán, csütörtökön és pénteken 4 forda nem ment műszaki hiba és autóbusz hiány miatt. Ami felszabadult az új buszok érkeztével vagy javít, vagy selejt. Ami itt folyik Ózd, Barcika, Miskolc között egyszerűen tarthatatlan, napi szinten ilyen 30-50 körüli a kimaradt járatok száma...
Idősebb tesójuk, NZM-441 és majd még valami amit nem álmodtak meg, de valószínű egy másik fehér Credo.
Igen, barcikai vezetésnek ez a mániája, másnak nehogymár új busza legyen, vegyük el tőlük. Csak abba nem gondolnak bele hogy annó amikor az NZM-ek érkeztek hányat kapott Barcika és hányat Ózd, amikor a PIG-ek jöttek Ózd megint nem kapott egyet sem mert amit kapott volna azt Barcika benyúlta magának. Az RTR-esekből már nem is volt gondolat hogy Ózd kapjon, SSM-ből kivételesen nem kapott, szúrta is a szemüket, de hát látod, megoldották, hogy legyen. Na meg nehogy már Ózd 2 inovellt kapjon Barcika meg csak 1-et, szereztek mellé egy 3. SSM-et Encsről.
Az SSM-524/SSM-525 mai nappal át telephelyezve Barcikára. Az SSM-524 dédesi kint alvós (nekézsenyi műszakos forda), SSM-525 pedig nekézsenyi kint alvós lett , a PIG-492 helyére került. A PIG-492 valamelyik Barcikai fordán lesz.
Amit én laikus gondolok, az az, hogy 2023.01.01-től műszaki szolgáltatás Borsod megyében csak Miskolcon, Ózdon és Sátoraljaújhelyen lesz. Mindenki más a hozzá közel első műhelybe fog járni javítani.
Nos... hát az van, hogy ez megint nem jött össze. A volán tervez, az élet végez. Ilyen az amikor a cserekocsi és a helyére küldött tartalék sem bírja. Nehéz döntéseket kell hozni.
Egy szó mint száz, a GXD tovább él, jelenleg a hernádbűdi vonalon, a többi kérdéses. Egy biztos, holnap reggel a 8:12-es Hernádbűd-Encs járatig az marad, a többit meg majd megálmodják.
Humanitárius segélynek minősülnek, a BKV is ad át buszokat a jövőben. Nem feltétlenül csak a fronton használhatják, akár országon belüli menekültek szállítására is. Lássuk be, egyik sem egy álom meló a jövőjükre nézve, de hát sajna ez van, a szomorú vég mindenképp garantált...
Az SSM-581 át került Barcikára, az LVJ-231 helyére.(A 231 műszaki vizsgára vár) Elvileg még jön egy Credo a dédesi telephelyre, az FKE-799 fordájára (nekézsenyi műszakos forda).
Azt nem tudod véletlenül hogy az NRL-928 fordából kikerült a 14:13-as Abaújdevecser? A JMN-864-et láttam Abaújdevecser táblával és másnak nincs sima devecsere.
Az valószínű egy iskolás járat párja. Elvileg nem üresen megy ki hanem iskolásokat visz ki a sajóecsegi iskolába. Legalábbis pár éve még így volt. Lehet most valami szünet van vagy valami más program.
Másik hozzászólásodra : csak egy tipp, lehet a sofőr Répáshután lakik és a busz is ott alszik. Aztán jófej és aki Répásra menne azt tovább viszi.
Azt tapasztaltam, hogy a Miskolcról 20:50-kor Bükkszentkeresztre induló busz valójában Répáshutáig megy. Mi az értelme annak, hogy menetrendszerint csak Bükkszentkeresztig megy, holott valójában Répáshuta a végállomás? Nem értem.
HIV-474 kérelemre kivonva tegnaptól, a GXD-327-el az elmúlt 1 hónapban találkoztam Egerben Szentistván-Eger járaton talán, de biztos, hogy valami olyannal amit Kövesd csinált nem is egyszer. 7 óra körül a Kistályai úton.
a 14:40 műszakos járat, az fix, szent és sérthetetlen. Na meg nem is biztos hogy akkor beér időre, a leszállítóhelyről át tud állni a telepakolt indítóoldalra ahol már minden más bent áll. 13:25-kor ez a veszély nem fenyegeti, lehet utas sincs annyi mint 14:40-kor. Oké rögtönforgó de nem műszakváltáskor és itt ez a lényeg.
Köszi a választ! Viszont nem értem a logikát az egészben....Borsodszentgyörgy érkezik 13:25---->Domaháza indul 13:25!!! Ez nem necces csak a Domaháza érkezik 14:40--->Domaháza indul 14:40. Ott vagyunk ahol a part szakad,semmi értelme a cserének,mindkettő indulás necces! Tipikus volán logika....
Kemény káosz vette kezdetét, pedig eddig sem volt egyszerű a képlet!
Az egy szem ózdi kocsimozgató pedig ekkora területet figyelembe véve finoman szólva is jelzés értékű. Gondolom ha kell, akár több kocsit is visz egyszerre. :)
Igen Ózdon van az LVN-609 van mit csinálni rajta ha kész, vissza megy a fordájára. Egyébként van egy kocsimozgató Ózdon, ha Miskolcról kell busz akkor a mentősök hozzák ki, így került ide szerda éjszaka az LMU is. De szerdán a KXG-397-et a sofőrje vitte be Miskolcra reggel és este 6-kor ő is hozta ki mivel nem volt busz amit kihozhatna. Ehhez hozzá tartozik, hogy szerdán 3 forda nem ment busz hiány miatt, így 10 járat kimaradt és több mint 20 járat 30-et meghaladó késéssel közlekedett. (A téli időszak még el sem kezdődött)
A szőlősardai kicsi Credoról tudsz valamit? Áthúzták azt is Ózdra?
Most már lassan egy hónapja lejárt a műszakija.
Illetve a mai napon LMU-409 állt be Hidvégardóban. Nem tudod, hogyan bonyolítják most a cseréket? Van kocsimozgató, vagy mindenkinek be kell menni Ózdra/Miskolcra cserére?
Azért cseréltek mert a domaháziak csinálják, és az a domai forda ami ezt a szentgyörgyöt csinálja, ha a saját domai járatát csinálná 14:40-re érne be, de a következő járata 14:40-kor indul és ahhoz hogy a délutáni csúcsban a műszakos járat időben induljon így tudták biztosítani.
Így ezt a Domaházát a szentgyörgyi Credo csinálja.
Tudja valaki esetleg,hogy a 13:40 Ózd-Borsodszentgyörgy járatot miért vették el a Credoktól? Már több,mint egy hónapja rendszeresen egy leharcolt ARC csinálja.
Akkor a 2 legendás csuklóst már elvitték onnan, csak azt nem tudom, hogy azokat is Tiszaújvárosba, vagy azokat már egyenesen a bontóba. Tudom, hogy kiakasztó tudok lenni ezzel, de örülnék pontosan tudni.
Kazincbarcika egyik Facebook csoportjából származik a kép, szerintem megérdemel egy megemlékezést a dolog.
A mai nappal bezárt a műhely Barcikán, ahogyan HEM kollega írta a javítást Miskolc és Ózd veszi át, lehet sok járatkimaradás volt az elmult években és lehet sokan szidták őket tudtukon kívül de ők mégis mindent megtettek, hogy nekünk legyen mivel utazni.
Részben igazad van. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy azért megy minden busz összevissza mert nincs elég autóbusz és mikor mit sikerül Ózdnak kölcsönadnia. Az NRL-950 is két hete szemlés lenne de Miskolc nem tud kölcsön adni egy hétre szóló autóbuszt mert nekik sincs. Elvileg az NML-852 a Digépes fordára szánták de hogy mi lesz belőle azt kitudja... Amúgy azért nem jó ez a kis Credo (erre a fordára) mert délután két Sajókazát csinál, amin az utas forgalom 60-70 fő.
Hová? Hová? Hát Tardonai meg a Digépes fordákra .Ezekre feltétlen olyan buszok kellenek mint az MLG-013 vagy az MLG -011 .de ezekre a helyekre az FLR-814 is erős.(Ma az LVN-787 volt délután .ez pont elég és jó lenne)Én Kazincbarcikára ilyen buszokat nem adnék.Szerintem itt óriási tévedésbe vannak,hogy mi a helyi,mi a helyközi és mi a távolsági busz.teljes fogalom zavar van.Mondjuk ez már elkezdődött az 1980 as évekbe,azóta ez a kép zavar csak nőtt.
csupán egy kérdésem lenne, hogyha pl 13:20 Miskolc-Aszaló járatnak mennie kell, de a 14:20 Aszaló-Miskolcnak nem, és a fordában következő 15:10 Miskolc-Abaújlaknak sem, viszont az ezek után lévő 16:40 Abaújlak-Szikszónak igen akkor lesz egy Aszaló-Abaújlak rezsi illetve otthagyott 1 busznyi utas aki nem tud hazajönni csak a 15:40-es Miskolc-Gagybátorral ami alapból tele van?
Vagy akár ez: 13:55 Miskolc-Sajóbábony lesz, de 14:20 Sajóbábony-Miskolc nem, illetve a 15:15 Miskolc-Kazincbarcika sem, ekkor majd a busz nyom egy Bábony-Barcika rezsit a 16:30-as Kb-Edelény járatára?
Vagy az LMP-201, KMB-047, SSM-644 rezsiben megy haza Megyaszóra járat helyett? Esetleg az LMP-208 kimegy 14:00-kor Nemesbikkre de 15:10-kor kihagyja a visszajáratát a hírdetmény szerint és visszateleportál Miskolcra váltani illetve a 16:30-as Ongára?
Forgalmi szempontból ugyanazok a buszok maradnak, csak a műszaki telephelyük változik. Az összes barcikai Credo Ózdhoz tartozik majd, az összes barcikai csuklósbusz valamint, a Volvo típusú buszok, NML-852, NRL-950 Miskolchoz tartoznak majd. Miskolc és Ózd is vegyesen ad majd buszokat, nehéz lesz majd nyomon követni mi mi helyett van..
KSA-677MAN ÜL314 Lion`s Regio Parasznya 2022.10.17Egykor Agria volános busz volt. Most Borsod Megye útjait járja.Ez az a busz amiről jó fotót 2 napja nem tudok készíteni Ez a legjobb.
Közben az SRD-347 helyet cserélt az SRD-348-al. Buszvezető hiány miatt a mai naptól határozatlan ideig szünetelnek járatok, így az SRD-348, SWR-579 iskolai napi fordái átmenetileg megszüntek, a járatok egyrészét szétosztották a többi forda között.
A BHK-480 már nincs a Kazincbarcikai telephelyen, gondolom el lett bontva. A többi busz egyelőre még ott van, bár a ráncajtós tudtommal szintén bontóban fogja végezni és nem kizárt, hogy az FKB' is.
Mivel itt borsodban folyamatosan a csapból is víz helyett, sőt még néha a gázolaj kútból is gázolaj helyett az folyik, hogy "Ikarus fújj, selejtezni mind .
Mivel itt borsodban folyamatosan a csapból is víz helyett, sőt még néha a gázolaj kútból is gázolaj helyett az folyik, hogy "Ikarus fújj, selejtezni mind!!", és a példa is ezt mutatta Miskolcon, Ózdon, Barcikán, hogyha lejárt egy műszaki akkor hopp másnap már a JSZP-ben ideiglenesen forgalomból kivonva felirat szerepelt ezért sirattunk minden Ikarust. A HNF-ekre is mindenki azt mondta, hogy kuka az összes aztán láss csodát mégse, nyilván azért mert nincs beérkező új jármű tender.
A 492 megkapta a jszp-ben a forgalomból ideiglenesen kivonva titulust így nem valószínű, hogy azt feltámasztják, inkább bánya lesz majd a társaihoz. De mint látjuk, csodák vannak...
Már múltkor megkaptam tőletek a le'aszást, de eskü még mindig nem vágom, itt miért csoda az, hogy egy 21, vagy 22 éves kocsi kap egy műszakit úgy, hogy mindenki jól tudja, aki kicsit is tájékozott, hogy most egy jó ideig nem jön semmi. Busz pedig kell B.A.Z megyébe is.
HNF-497, majd 494, most 496. A 492-ről mit tudni ? Őt nem akarják ? Nem volt egyáltalán szar a hévpótlón..
Az 1970-es évek vége és az 1980-as évek elején igazán szines volt hazánk autóbuszos közlekedése.Bár jellemzően az IKARUSOK több típusa futott együtt.Pár Megyében KAROSÁK és LIAZOK is feltüntek.
Nálunk BORSODBAN a sokféle IKARUS típus ,sok színben volt jellemző.
1980 és 1983 közt az amúgy is tarka állományba újabb érdekességek érkeztek.Még itt voltak a csodálatos fehér-piros csíkos IKARUS 180-asok(10db) Pár piros és VOLÁN szürke IKARUS 311-es, az IKARUS 55 és 66 os farosok, az 5 db IKARUS 266.70 esek,valamint a VOLÁN szürke IKARUS 266-osok.és IKARUS 620.630-asok is
Ebbe a tarka ,vegyes állományba 1981 és 1983 közt 65 db ex MKV-s IKARUS 260-as és 280-as érkezett.
Ezek szerintem a régi IKARUS 200-as elötti buszok kiváltására valamint a megnövekedett utasforgalom miatt kerültek beszerzésre.
Az MKV 1974 és 1977 közt beszerzett GC és GF rendszámú szériájából.Ezen állományból a HAJDÚ a VASI és a PANNON VOLÁNHOZ valamint Szegedre is került pár jármű.
Borsodba az 1991 es átrendszámozást egy jármű sem élte meg.Az MKV tól beszerzett buszok minden téren vegyesek voltak.Volt PRAGA váltos,volt Manuális váltós,volt 1/4 es ablakkal volt 1/2 es ablakkal.egyenes és osztott műszer fallal is.
Vizuálisan a VOLÁNHOZ érkezésük után tovább tarkították az itteni állományt.Mivel volt ami maradt MKV-s kék azaz sötétkék szürke tetővel ,ajtókkal és lökhárítókkal.
A 260 asok közül párat világos kékre festettek telibe.Volt amin csak a kék részt fújták sárgára a szürke maradt szürkén.Igen ám de amit sárgával fujtak át egy igen érdekes színárnyalatot eredményezett mivel az atlagostól jóval sötétebre sikeredett a kéken a sárga szín.Ezen buszok 1-4 évet közlekedtek átlagosan a Volánnál.
Eredetileg az MKV.nál is érdekes kocsi volt egy részük.Van ami oda pirosan van ami sárgán,van ami piros fehéren van ami kék lökhárítókkal érkezettAz MKV festette később öket flotta színre.
Sajnos egy kivételével ezen jármüvek VOLÁNOS korából fotó még nem került elő.
Kérném akinek van ossza meg velünk is.
Forrás :Emlékeim 14-17 éves koromból Az MKV állomány listája és a Fotobus adatai
4:55 Tiszaújváros, Volán telep Tiszaszederkény, Kossuth u. 4:59 rezsi 5:00 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 5:10 5:10 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaszederkény, Kossuth u. 5:20 5:20 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 5:30 5:45 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaszederkény, Kossuth u. 5:55 6:18 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 6:28 6:45 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszapart városrész 6:55 6:57 Tiszapart városrész Tiszaújváros, autóbusz-állomás 7:07 7:50 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaújváros, Dózsa Gy. u. 7:57 8:00 Tiszaújváros, Dózsa Gy. u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 8:07 8:30 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaszederkény, Kossuth u. 8:42 8:45 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 8:55 10:35 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaszederkény, Kossuth u. 10:47 10:50 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 11:02 12:05 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaszederkény, Kossuth u. 12:15 13:00 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 13:10 14:45 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaszederkény, Kossuth u. 14:55 14:55 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 15:05 15:08 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaszederkény, Kossuth u. 15:18 15:20 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 15:30 15:45 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaszederkény, Kossuth u. 15:50 15:55 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 16:05 16:10 Tiszaújváros - Sajószöged- Sajóörös - Tiszaújváros 16:30 17:40 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaszederkény, Kossuth u. 17:50 18:00 Tiszaszederkény, Kossuth u. Tiszaújváros, autóbusz-állomás 18:10 18:15 Tiszaújváros, autóbusz-állomás Tiszaújváros, Volán telep 18:20 rezsi
LVN-611: Mezőkeresztes-Bosch szerződéses járat ha épp kiadják
Borsod megyében még maradt leállított 280-as amit még nem vittek el a kohóba csoportos eladáson keresztül pl. CCX-875,JOB-693 és társaik. Köszönöm előre is válaszotokat.
Nem olyan nagy kunszt csak Ózdon voltak ezzel bajok, ott már csak helyiben használnak még régi pénztárgépet, helyköziben nem és ami helyis azzal nem tudsz helyközibe menni mert nincsenek bele feltöltve a járatok. Barcikán még vannak ilyen gépek, pl az LFV-167, HNF-492-494 is régi gépes volt.
Szerintem megteheted, majd kérdezz rá, kiknek kellett ezeket a táblákat elkészíteniük, mennyi idejük volt rá, és valószínű, hogy nem volt sürgős, tehát azonnalra kellett. Valahogy úgy képzelem, a forgalmi irodában reggel valaki ül a gép előtt, lóhalálában nyomja a papírt, egy más valaki laminál, és nyomja is kezébe a járatszemélyzetnek. Persze ez csak fikció, a valósággal egyezés csak a véletlen műve lehet.
és társai. Az új viszonylatjelző tábla sem volt semmi a maga 70-es betűméretű vonalszámával és a 4-es betűméretű településneveivel, de ez a laminált papír valami undorító. Hogyha már ez a “tábla” a sztenderd, akkor legalább lenne olyan igényes, mint ami anno a DAKK-nál volt. Nem ilyen volánosan igényes, mint a fenti példák.
Pl.:
3755 Miskolc -
Lillafüred - Hollóstető -
BÜKKSZENTKERESZT
Esküszöm, egy 6-odikos igényesebbet csinál informatika órán paintben mint ezek.
Az új, négyszögletes papírjelzés, kérem mindenütt kötelezővé válik. Szeretnék a fejébe látni annak, aki ezt kitalálta. Szerintem végtelenül büszke a saját hülyeségére. Kitakar egy jelentős részt a szélvédőből, este gyakorlatilag megállóból észlelhetetlen, mivel némelyik típus lámpája nem sokkal van alatta, tehát vakít. Viszont a sofőröknek egy újabb feladat, amivel kifejezhetik a kreativitásukat, ezeknek a szaroknak a rögzítése. A3-as laminált papírlapot kendácsolj a szélvédőre! Hajrá!