Múltkor kerestél olyan állványt ami a középpontból kinyúlik, ha gondolod nekem van egy Manfrotto 055 XProB egy szintén Manfrottó Joystic fejjel, amit minden irányba tudok könnyedén mozgatni, megtudom neked mutatni. Úgy látom te is Debreceni vagy, egyeztessünk egy időt helyszint és én odaviszem.
Én is beszereztem egy Panosaurust és elég jók lettek az első kísérletek. A következő lépés az állvány lecserélése lenne. Nekem egy egyszerű Hama állványom van eddig, gyorszáras fix fejjel, ami bizony bemozdul exponáláskor.
A Manfrottót drágállom (amit néztem 40 eft-nál kezdődik, plussz a gömbfej)
Korábban itt valaki említette, hogy Benrot használ. Megpróbáltam keresni ilyet, de a honlapjukon javasolt boltokban vagy csak néztek bambán, vagy mérgesek lettek, mert ők soha nem árulták és nem tudják miért vannak rajta a Benro listáján.
Tudnátok javasolni állványt és boltot is hozzá? Használt is megfelelne.
Nagyon profi munka a fej. Csak a forgózsámoly része mennyibe kerülne, ha egyáltalán vállalnád annak a legyártását külön (csak a racsnis részről lenne szó, az alján és a tetején egy-egy szabvány állványmenet csatlakozási lehetőséggel, hogy egy meglevő fej alá be lehessen szerelni)? Ha nem vállalod a gyártást, esetleg nincsen a szerkezetről kép, hogy miként lett megvalósítva?
Jó ötlet,ügyesen van elkészítve. Én nem azt mondtam, hogy NEM láttam, azt mondtam , hogy nem nagyon láttam panorámafotót. A két fotó között azért lényeges a különbség , az enyém nem beálított fotó, sőt állvány sem volt használatban, míg a másik lehet tudni , hogyan készült. Poénból tettem fel a fotót, ha zavar, lehet mellőzni, nincs hari.
Ez mind szép és nagyon jó stb, de én valamilyen otthoni "barkács" megoldásra gondoltam... sajna erre költeni én nem nagyon tudok. Eddig megoldottam mindent hozott cuccokból.
Megjegyzem jó lenne egy precíz cucc, meg automata fej.. :D majd ha egyszer sok pénzem lesz, vagy sok pénzt hoz a dolog..
addig is nagyon jó kis hobbi, és mindenkinek gratulálok és köszönöm az itt tanultakat!
Itt is vannak érdekes dolgok: http://www.roundshot.ch/xml_1/internet/de/application/f469.cfm
Náluk lehet érdeklődni a 20m-es állványról :))) http://www.xrez.com/tech-and-services/gigapixel-panoramic-photography/
Valaki aki Pest környéki, mikor tudna rám szánni egy kis időt??? Lenne pár kérdésem néhány beállítással kapcsolatban, és ezeket szerintem élőbe lehetne a legjobban megtárgyalni... illetve még régebben valaki érdeklődött a pano fejem iránt, szívesen megmutatnám aki kíváncsi rá.