Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

lmgs Creative Commons License 2006.05.08 0 0 53099
Előzmény: csokoladee (53089)
Rxdns Creative Commons License 2006.05.08 0 0 53098
Végülis nem muszáj kiszedni a dugót, elég, ha felső holtpontra állítod...
De kiszedni sem tart semeddig: olajteknő le, hajtókar két csavarja le, alsó csapágycsészét lehúzod. a dugót meg hajtókarostul kitolod a hüvelyből.. Ha már itt tartasz, ajánlom, hogy cseréld ki a hajtókarcsapágyakat (a garnitúra kb 2 ezer ft), meg adj neki egy új gyűrűkészletet (kolbenschmidt olyan 7 ezer körül, lengyel 2 ezer ft), ez a művelet az én mocimmal csodákat tett..
Előzmény: PreDAtoR (53090)
Rxdns Creative Commons License 2006.05.08 0 0 53097
Szerintem nyugodtan rakd össze, rosszabb nem lehet, mint volt! Paraszti ésszel belegondolva, új csapággyal ugyanazzal a főtengővel csak kissebb lehet a hézag, mint a régi csapággyal, hisz a régi már kopott, ráadásul a csapágy sokkal jobban kopik, mint az edzett anyagú főtengely...
Én 125 ezer km-t futott 120-as mocit raktam össze új alapméretes csapágyakkal, és nem kopog, sőt....
Előzmény: dobbs (53096)
dobbs Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53096
Igen, megjelöltem a lendkerék pozícióját.

Még egy kérdés ha nem gond: Szerinted lehet alapméretes csapágycsészékkel összerakni egy 140-ezret futott alapméretes főtengelyt? Két félét hallok, sajnos már megvettem az alap csészéket, de valaki nagyon lebaszott a minap hogy kopogni fog és szar lesz, mivel a főtengely csapja a régi csészével összekopott, így az újjal nem lesz jó, köszörülni kell.
Vélemények?? Össze merjem rakni alapméretesnek?

Köszi az eddigi hozzászólásodat.
Előzmény: Joe Hrabo (53094)
DEM992 Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53095
Ha érdekel még: a széria 13"-as felni közepe bő 1 cm-rel nagyobb, mint az Apollo felnié. Magyarul átesik rajta.
Előzmény: mayflower36 (53065)
Joe Hrabo Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53094
A vezérműláncnak a felső felén kell lennei a 12 szemnek, nem ott ahol nézted. Ez pedig akkor van, amikor az egyes és a négyes dugó felső holtponton van. 12 szemmel rakd össze, az egyes dugó felső holtpontjánál.

A főtengelyt a lendkerékkel centiroztasd, esetleg ékszíjtárcsa, bár az nem számít annyira. Leszerelésnél összejelölted a főtengelyt a lendkerékkel?

A himbarudak és a csavarokat nyugodtan keverheted, nem lesz semmi következménye.
Előzmény: dobbs (53093)
dobbs Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53093
Sziasztok,

Favi motort építek és a következőket kérdezném:

- A vezérmű lánckerekei közt nem a könyv szerinti 12 szem volt gyárilag, hogy lehet ez?
- Hogy tegyem fel az új lánckerekeket ahogy volt, vagy a könyv szerint? /egyébként működött a motor!?/ Mit lehet itt félre érteni esetleg?

- Ha ki akarom dinamikusan egyensúlyoztatni a főtengelyt, akkor miket kell hozzá fel tenni? /Lendkerék, ékszíjtárcsa??/
- Mennyit számít ez?

-Szerintetek nagy probléma hogy összekevertem a szelepemelő rudakat, meg a lendkerék csavarokat??

A válaszokat előre is köszönöm.
bedrecs Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53092

Hello

Korrekt nyomda:06/1 2644602, kérdezd meg, hogy van-e nekik szerelési könyvük Felíciához (szerintem tuti van, mert én favihoz vettem tőlük könyvet, kb. 3ezer Ft-ért) Budapesten vannak, az Örs Vezér térnél.

Előzmény: zsozsó 120 (53068)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53091
Nos gumishoz nem kell vinnem mert 2 hete kerültek fel a felnik és gumik akkor centíroztak. A gumi kopást még nemtudom megállapítani amióta fent van mentem vele vagy 100km-t de látszólag nem kopik vagy egyenletesen. A kormány nem pörög vissza (ez hiba?) Satufék nem volt még!

Látszólag a lengőkar sértetlen.
Kerékcsapágy csere a fékek felujításával a nyáron megtörtént. Azóta hosszab úton még az új felnikkelnem voltam sehol a régiekkel csak Tatán voltam akkor is rázott.
Gömbcsukló, lengőkarok gumiszilentjei, függőcsapszeg, áraira kiváncsi lennék és szerintem egy teló cserére is megérett már mert utoljára 4 vagy 5 éve volt cserélve.
Nah de most nézzük hogy ha cserélnem kell mi az amit feltétlenül és ennek a hozzávetőleges piaci árára is kiváncsi lennék.
Köszi.
Előzmény: arw (53085)
PreDAtoR Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53090

igazából egy csavar mehetett be a lészűrő tartójáról...

A polírozáshoz ki kell venni a dugókat ugye? Ahhoz pedig a blokkot is szét kell szedni? Ezt mindenképpen el szeretném kerülni...

Előzmény: Rxdns (53088)
csokoladee Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53089

sziasztok!

sajnos egy teljesen laikus skoda tulajdonos vagyok, de vettem egy petrol boostert és a benzincsőre kellene felszerelni. valaki tudna nekem abban segíteni hogy a motorházban hol találom. sjnos nem tudtam kilogikázni a dolgot. ha meg rossz helyre rakom és legközelebb megyek szervízbe jól kiröhögnek főleg ha még azt is mondom hogy csökkent tőle a fogyasztás.

azt írja a beszerelési útmutató hogy az eszközt az üzemanyagbefecskendezőhöz legközelebb kell felerősíteni a benzincső külső felületére (1. db-ot).

a skoda típusa: 2003-as skoda octavaia 1,4 benzines.

előre is köszi akár a térképes segítséget is. 

csokoládéé

Rxdns Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53088
Hát szerintem nézd meg alaposan, hogy mi kerülhetett oda be... Esetleg nem egy letörött gyertya elektróda lehetett? Mert mást nehezen tudok elképzelni.. Nézd meg a hüvelyfalat is, nem maródott-e be? Ha csak a dugattyútető lett megütve, szerintem maradhat, csak a kiálló éleket csiszold le szépen, és aztán az egész dugótetőt polírozd le, a polírozást mind a négy dugón csináld meg, nehezebben fog utána ráégni a kox.. :)
Előzmény: PreDAtoR (53087)
PreDAtoR Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53087

Kösz a válaszokat, sikerült leszedni egy kis "rábeszéléssel". Viszont a nagyobb baj, hogy mechanikai károsodás érte a dugattyút (csavart bedarálhatott :((( ). A dugattyú felületén érezni kisebb nagyobb egyenetlenségeket. Más sérülést nem láttam. Kérdésem: Került-e már valaki hasonló bajba? És mennyi károsodást visel el a dugattyú? vagy csere mindenképpen?

Előzmény: kisskodás (53080)
normanrls Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53086

1.3 Felicia hengerfej rugoinak adataira van szuksegem surgosen, elsosorban rugoerore. Aki tudja ne fogja vissza magat.

koszonom

arw Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53085

Mielőtt elvinnéd a futóműállításra, előtte gumishoz vidd. Ellenőriztesd le centírozással. Ha otthon ráemelsz és megforgatod a kereket akkor a durva hibát te is észreveszed, de egy gumisnak csak nagyobb a tapasztalata meg ott van a gép is:) A kátyúk elsősorban a gumit kínozzák, durvább esetben a felnit majd végig lehet menni az egész futóművön a felfüggesztésig simán... A padkázás szintén gumma felni, lengőkar... A hibák mind kijönnek majd a futóművesnél (ha van), ott valószínűleg lehet állítani. Előtte nézd át a lengőkarokat nincs-e durva elhajlás (padkázás) a gömbcsuklókat, a lengőkarok gumiszilentjeit, függőcsapszeget, kerékcsapágyat. Elöl tudnak állítani összetartást és dőlést, hátul összetartást, elöl az utánfutás egy alátéttel van megoldva.

Félrehúz az autó, guminak milyen a kopása (szélei), kanyarodás után visszapörög a kormány? Közben még eszembe jutott egy olyan is, hogy ha satufékeztél akkor dobolhat a kerék, ami ugye rázhat is.

Előzmény: Adam-Skoda (53083)
ArGa Creative Commons License 2006.05.07 0 0 53084

Szia!

Tapasztalatokat kérnék róla!!!Nagyon ment/megy, megbízható, egyéb tuning volt rajta, vagy "csak" így gyári volt a motorja, fogyi?

Skodálatos!Ez egy hosszú történet (tudod már amúgy is majdnem 1 év megvan a moci is)meg még az is lesz... Majd beszélünk!

Előzmény: Joe Hrabo (53078)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53083
Amikor az autó hozzámkerült 3 éve akkor még nem figyeltem fel rá mert városban közlekedtem csak ugyanis elég sok probléma volt még akkor. Ezt követően összetörtem az elejét bár akkor azt mondták a futómű nem sérült de attól még elálíthatódott. Sajnos felénk van egy iszonyú kátyus vasúti átjáró amin nap mint nap átmegyek ez is biztos árt neki.Ha beleszámítom még a felujítás alatt elmúlt 2 tél ökörködéseit és patkázásait felnigyilkolást hát sztem itt több dolgot is cserélni kéne. Ami a felnit illleti a lemezfelnikkelés téligumi kombinációval is iszonyúan rázott tavaly nyáron.

De elöször elmegyek mindenképp beállíttatom a futóművet ha ez nem javítanan a dolgon mi az amit cserélni kellene?
Köszi.
Előzmény: arw (53079)
Rxdns Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53082
Mikor megvettem a Skodrit, olyan 75-80nál elkezdett a kormány rázni, és a sebesség növelésével is maradt a rázás, csak kisebb amplitúdóval (és persze magasabb frekivel.) Azóta semmit nem csináltam vele, csak beleraktam 2-3 ezer km-t, és most is csinálja, de csak 85-90től.. :)
Most nincs pénzem utánajárni mi lehet, de legkésőbb a nyáron rendbe lesz téve (új gumik, futóműbeállítás, ilyenek), és beszámolok, nekem mi után szűnik majd ez meg..
skoodri Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53081

Hello!

erről a rendszerről tudsz bővebben is írni. Akár jöhet magánba is az x.krisz@freemail.hu -ra

Ami érdekelne, hogy a váltóba hogyan tudtátok befúrni a jeledó helyét, meg hogy mekkora meló beszerelni, milyenek az üzemeltetési tapasztalatok. Komolyan gondolkodom egy ilyen rendszeren.

Előzmény: Joe Hrabo (53078)
kisskodás Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53080

PreDAtor szia én is ezzel voltam bajba és a végén csak 1 spéci imbusz kulcsal tudtam levenni!Amikor nekifogtam az elsö kulcsal akkor a kulcs elfordult és a második is . a harmadik járt sikerrel!!ami egy ugymond beütött szerszám volt !

Előzmény: PreDAtoR (53073)
arw Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53079
Mióta ráz? Kátyúba mentél vele? Rázhat attól is, hogy hagytál el ragasztott súlyt, szállszakadt lett (ez akár új guminál is lehet). Maga a futóműbeállítás jó, kell is ellenőriztetni de attól, hogy nem jó a dőlés és összetartás (egyik-másik, mindkettő) még nem fog rázni. Előre ha lehet a legkisebb súlyokkal centírozott kerekeket kell tenni, hátra a "rosszabbakat".
Előzmény: Adam-Skoda (53067)
Joe Hrabo Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53078
Van ilyen, gyári megoldás volt, nem utolagosan építették bele. Központi befecskendezéses, a híres 'Bendix dobozzal'.
Persze vannak átalakítások is, Felicia rendszer, K-jet, stb.
Én ilyet használtam:
K-jet
Előzmény: ArGa (53072)
Skodálatos Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53077
"injektor" ???
Argo...beszédem van Veled a garázssoron jövö pénteken :)
Kinél van a motorod, Fehérváron valakinél?
Előzmény: ArGa (53072)
Skodálatos Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53076
Adamo, ne is legyél telhetetlen, nagyon szépek lettek a felnieid, amiket msn-en küldtél, kíváncsi leszek hogy áll a gépeden, a kocsid eladásáról meg ne is gondolkozz! :)

Az én kormányom is ráz és pont 100-110 km/h nál kezdi el, szerintem rosszul vannak kicentirozva a kerekek, esetleg picit üt a felni, az első futóm most amúgy sincs a helyzet magaslatán.
Szerintem Adam ha 110nál ráz menj 100al, vagy 120al :)
Előzmény: Adam-Skoda (53063)
ArGa Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53075
Én teljesen úgy emlékszem, hogy az én 120asomon sima imbusszal lett levéve (2éve volt)Semmi speckó kulcs nem volt hozzá anno.
Előzmény: PreDAtoR (53073)
fcf Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53074

http://favorit.fw.hu/

Szerintem ebből is el lehet indulni egy Felícián is...

Előzmény: lmgs (53071)
PreDAtoR Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53073

Sziasztok!

Egy műszaki kérdésem lenne... 120as motor

Hengerfej leszerelésnél ugye megadott sorrendben kell lazítani a csavarokat, el is kezdtem, de elértem egy olyanhoz, amit nem sima 13as vagy 14es hanem imbuszt. Normál imbusztkulccsal semmire nem mentem. Mivel kell ezt kicsavarni szakszerűen?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

ArGa Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53072

Várom a részletezést, és csak kicsit szomorkodom, hogy már van ilyen...

Viszont legalább tényleg meg lehet csinálni!

Mindenesetre, így is vadállat lesz! Nagyszelepes, szimering, könnyítet dolgok, kis síkolás, meg egy injektor.... meg a többi majd menet közben... még biztos nem mostanába lesz meg, de már a motorszerelőnél van.

Beletesszük egy másik skodába, így lesz tesztelgetve, aztán majd mire megyek legközelebb műszakira addigra belekerül az enyémbe.

Előzmény: cefre120L (53061)
lmgs Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53071

Azért nem válaszoltak rá az orrmotor fórumon, mert nincs magyar nyelvű.

Csak ez van:

http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=13155&langId=-1

Előzmény: zsozsó 120 (53068)
skodalover Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53070
Szia!
Az ár függ attól, hogy mennyit kell állítani. Fizettem már 2000-et és 6500-at is ugynott! :-) (Debrecen, lézeres futóműállítás) Viszont tényleg nagyon megéri! 140-nél sem ráz és érdekes módon az útról sem akar leesni!
ZseboG. Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53069

Egy futóműállítás azt hiszem 4000-5000 között ven, nem emlékszem pontosan mennyit fizettem. Azt mondom 15-20 liter benzin ára. :)

Előzmény: Adam-Skoda (53067)
zsozsó 120 Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53068
Üdv mindenki már az ormotorforumban is feltettem ezt a kérdést de nam kaptam rá vaálszt most itt is felteszem hátha nátha.skodafeliciához keresek szerelési kézikönyvet vagy címet ahol meglehetne vásárolni vagy ha van valakinek fölösbe és megválna tőle az is tökéletes lenne előre is köszönöm a választ, emil sk120@citromail.hu
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53067
Mivel 2 hete került fel a felni plusz gumi azt centírozás nélkül nem szokták feltenni semilyen gumisnál sem kivéve ha otthon rakod fel. Szóval ez megvolt, a futóműbeállítás jó ötlet árban mire számíthatok hozzávetőlegesen?
Köszi
Előzmény: ZseboG. (53064)
arw Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53066

Szerencse ha csak centír, kevésbé ha gumi csere.

Nekem óra szerint 3000-es fordulatnál rezonál be a moci, képes rázni még a sebváltó rudat is. Alatta-fölötte semmi tünet:)

Előzmény: ZseboG. (53064)
mayflower36 Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53065
Én erre azt tudok mondani,hogy egy futóműállítás csodákra képes :D De komolyan! Én is viszem majd a Rapidot a nyáron...
ZseboG. Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53064

A legelső dolog, hogy elmés egy gumishoz és kicentíroztatod a kerekeket... Ezek után várhatóan megszűnik vagy mérséklődni fog valamelyest. Nekem ezek sebesség környékén zörög valami és egy kicsit mozog a kormány. Ha többel vagy kevesebbel megyek nem csinálja... Én csak a gumist tudom javasolni, ha ez sem segít, akkor nem tudok segíteni. :(

ZseboG.

Adam-Skoda Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53063
:-( Az új árával nem vagyok kieggyezve. De azért nem búsulok annyira nem vagyok telhetelen. Horribilis pénzt kérnek el érte, tanuló diák ezt nem engedheti meg magának. De ha eladom a skodát cakkom pakk tudok venni 4 ilyen felnit :) Ezekután meg is értem hogy senki sem adja el.

Pár héttel ezelőtt amint azt már említetem a füredi kiruccanás alkalmával észrevettem hogy a kormány 110km/h nál iszonyat rázógéppé megy át.Ezt a problémát szeretném orvosolni. Bitangul rázott a kormány feltehető az útnak is meg a gumi felni konstrukciónak is bár mondhatni új az autón mindkettő.
A kérdésem a következő mi az amit ilyenkor érdemes lenne kicserélni hogy a rázógép csillapodjék (persze normális utat MAGYARORSZÁG-ra)?
Köszönöm előre is.
Előzmény: Skodálatos (53060)
perkó Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53062
Sziasztok!

A képen látható feliratokat keresem S100asra (Škoda, Deluxe). Igazából új érdelkelne.

Mail:perko@007.hu

cefre120L Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53061
létezik, de p44-é az érdem h részletezze :D
Bár az nem 120as, hanem favis. Van egy kis ellentmondás a kérdésben :D de lényeg h volt/van olyan injektoros skoda ami "120as kasztnis"
Előzmény: ArGa (53057)
Skodálatos Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53060
Szinte beszerezhetetlen, nagyon kevés van az országban, ritkaság és nagyon értékes, akinek van, sztem nem adja el.
Az új ára 55.000 HUF /db, kinntről lehet szerezni.
Előzmény: Adam-Skoda (53059)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53059
Szeva

Hogy áll a 100-asod, épülget? Nincs róla (fél)kész képed még, kiváncsi vagyok már nagyon.
Látod mit tettem a felniiddel mondtam hogy nekem ez az arany ezüst kombináció nem fekszik.
Amikor elhoztam a felniket beszéltünk másik típusú felniről is hogy megoldható lenne a beszerzése és azóta sokat töprengek hogy megtudnánk e ezt ügyezni.
Emlékeztetés gyanánt erről beszéltünk:felni
Üdv. Ádám
Előzmény: Szilasanyilas (53037)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.05.06 0 0 53058
Szia

Szeretnék segíteni de nemtudok sajnos, én csak elvittem a felniket és amikor kész lett elhoztam. 7e-fizettem ezért a mutatványért szerintem megérte. Az autót is ők fényezték és elötte a 4 db szélesített lemezfelniimet is. Eddig semmi hiba nagyon szépek kivéve hogy egy helyen sikerült leb@sznom de már túltettem magam rajta annyira nem vészes. Jókora lakkrétege figyel rajta az tuti.
Előzmény: twk004 (52945)
ArGa Creative Commons License 2006.05.05 0 0 53057
Tényleg, láttatok már injektoros skoda 120 ast?Létezik már? (favi mociból)
ArGa Creative Commons License 2006.05.05 0 0 53056
A francba... a miénkbe csak 100 lesz, akkor szólnom kell a motorszerelőnek! :)
Előzmény: serfy (53034)
DEM992 Creative Commons License 2006.05.05 0 0 53055
Szerintem nem.
Előzmény: mayflower36 (53053)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.05.05 0 0 53054
Krisztián

Szia! Tudnál valamikor (ha időd engedi) bővebb infót adni nekem az "alvázvédős emberkéről", akit említettél Egerben? Hamarosan aktuálissá válna a dolog és még a dobbélés betétele előtt szeretném megejteni.... ha gondolod, jöhet magánban is a beeboy84 kukac freemail pont hu címre.
Előre is köszi:

Norbi
Előzmény: skoodri (53052)
mayflower36 Creative Commons License 2006.05.05 0 0 53053

Szia skoodri

Nem tudod,hogy az Apollo kupak passzol e -teljesen passzentosan, nem lötyögve, nem kopogva- a sima 14es skodri acélfelnihez? Mert arra akarnék talán rakni...

Előzmény: skoodri (53052)
skoodri Creative Commons License 2006.05.04 0 0 53052

találtam párat még az előző gyártásból. Többet mint amennyire emlékeztem, így egy garnitúra még biztosan van.

Ha bp-i vagy akkor könnyen megoldhatjuk, ha nem akkor marad a posta.

Előzmény: bagaba (53051)
bagaba Creative Commons License 2006.05.04 0 0 53051

Sziasztok.

skoodri:

Szeretnék érdeklödni,hogy történt-e valami elöre mozdulás az Apollo felni kupakgyártással kapcsolatban?

Elöre is köszi a választ.

Skodálatos Creative Commons License 2006.05.04 0 0 53050

Érdekes, most nézem a képeket, ezeknek is elég nagy peremjük van, csak az agy részén különbözik a másiktól, így kép alapján.

Meg tudnád mondani hogy milyen szélesek?

5" vagy 5,5" vagy 6" col?

Előzmény: Skodálatos (53049)
Skodálatos Creative Commons License 2006.05.04 0 0 53049

Szia!

Személyesen hol lehetne Veled felvenni a kontaktot, egy esetleges felni-mustra ügyében? Budapest, vagy valahol távolabb?

Tőcsavarjaid milyen hosszúak amiket eladásra szánnál?

Köszi a válaszokat!

Előzmény: Szilasanyilas (53044)
Skodálatos Creative Commons License 2006.05.04 0 0 53048

Szia!

A különbség tényleg ET számban mutatkozik meg, a Szilasnyilas által hirdetett felni az álatalm belinkelt oldalon a felső soron balról a második, ez az Elektron felni, a balról az első pedig a Motorsport felni, mindkettő magnéziumból készült.

A felni peremén látható a lényegi különbség, az elektron pereme kisebb mint a motorsport felnié, de tőcsavar egyaránt kell hozzá, mivel vastag a felnik "húsa", 7 cm a minimum hossz, ha nem szándokozol alápogácsázni.

Ahogy írtad, dob/kerékagy levesz, tőcsavar kiüt, másikat beüt, csak vigyázz, ha minimálisan is elgörbülnek, nagyon nehéz lesz feltenni a kerekekt, így jártam Én is, a hátul a dobokban lévő tőcsavarok kissé összetartanak, így nem egyszerű feltenni.

Előzmény: arw (53043)
arw Creative Commons License 2006.05.04 0 0 53047
Az összes Apollo ilyen állapotú.
Előzmény: arw (53046)
arw Creative Commons License 2006.05.04 0 0 53046
Előzmény: arw (53045)
arw Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53045
Holnap felhívlak, más elérhetőséged (msn, e-mail)? Képet küldenék az apollokról. Na most a hosszabb tőcsavar csak annyi, hogy kiütöm az eredetit ezt be és lehet örülni, mehet fel a felni (elöl és hátul is)? Mást nem kell alakítani?
Előzmény: Szilasanyilas (53044)
Szilasanyilas Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53044

Patkázott is lehet a felni. Ne legyen elrepedve és ne üssön! Ilyen apollok már érdekelnek.

A két felni között csak az ET a külömbség. Valamivel kisebb a pereme és a dob része kicsit távolabb esik a felni közép vonalától. Nem olyan egyszerű így elmagyarázni.

Igen, jól tudjátok hoszabb tőcsavarok kellenek hozzá, viszont a jukosztása ugyan az 4x130.

Ha kell adok hozzá tőcsavart is.

Elérhetőségem: 06 70 280 70 45

arw Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53043
Mi a különbség a kettő között és a hirdetett melyik? Köszi:)
Előzmény: Skodálatos (53041)
arw Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53042
Szia! A jó állapotú apollon mit értesz? Ez vonatkozik a nem padkázásra, tehát fizikailag nem sérült, vagy a festése is legyen zsír állapotú? Bővebben ezekről a felnikről? Ez nem megy fel egy az egyben a 120-ra? Tőcsavaron kívül kell más is? Osztóköre uaz? Köszi:)
Skodálatos Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53041

Nagyon szépek ezek a felnik, elismerésem!

Nekem is hasonló van:

KLIKK

Ezen a linken az első sorban balról a második az elektron, balról az első fajta van nekem.

Tudnál adni magánelérhetőséget, email, telszám, lehet hogy érdekelne ez a felújítás dolog!

Köszi!

Előzmény: Szilasanyilas (53039)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53040
Hali!

Silver (esetleg black) line felnid nincs egészen véletlenül eladó? :-)
(a kérdés a többieknek is szól...) ;-)
Szilasanyilas Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53039
De igen! Tőlem vette azokat a kerekeket! Ha esetleg valakinek kell, bevállalom, hogy felújítom. Minden fajta alufelni (persze csak skoda)!
Skodálatos Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53038

Van még egy garnitúrád ezekből a szép felnikből?

Adam-Skoda felniei nem Tőled származnak?

Szilasanyilas Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53037

Halli!

Cserélném ezt a 4 db elekrton felnit+ 1 ugyan ilyet (5db). Ha kell tőcsavarokat is adok hozzá, kerék aggyal!

MTX skoda felnire

06 70 280-7045

Vagy, esetleg jó állapotú apollóra!

cefre120L Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53036
Hohó

Rájöttem mi kell nekem :D A GLi vízpumpájának 3 szopókája van és nagylapátos ugye? ugyeugye? Na ha olyanod van eladó az hűdenagyonjó lenne, megköszönné a feli moci :)
Előzmény: p44 (53035)
p44 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 53035

tudjak?

Előzmény: Joe Hrabo (53022)
serfy Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53034
Előzmény: serfy (53033)
serfy Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53033
Sziasztok, egy kép erejéig bepofátlankodtam a Junakrol,remélem nem haragudtok meg érte.Állitolag 140paci van benne,de ezt nem tudom megerösiteni.Szép!
Joe Hrabo Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53032
Ott a pont. Összekevertem a tányérkerékkel. Valamiért nekem az rémlett, hogy napkeréknek hívják.
Előzmény: arw (53027)
cefre120L Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53031
Sziasztok,

Injektoros felicia motornál jó az hogy a szívócsonk és a hengerfej vízjáratai a sortömítéssel el vannak választva? Kicsit gyanús...
skoodri Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53030
n ezt a témát a helyetekben inkább nem feszegetném...
Előzmény: tischlermotor (53020)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53029
Üdv

Valaki innen, vagy a másik fórumból írt nekem, hogy küldjem el neki a kapott levelimet bizonyos témában. Sorry, de elhagytam a címét, küldje el újra!!!
P_E_E_T Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53028
Hali!

1000 köszönet a részletes leírásért! Sokat segítettél!
Kész kép van az autódról?
Üdv

Szivesen veszek még infókat másoktól is, minden apróság jól jön!
Előzmény: fota (52994)
arw Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53027
Féltengely kúpkeréknek is hívják, bolygókerekekkel kapcsolódik. A lényeg, hogy a kegyenlítésben van szerepe, semmi köze a végáttételhez. A difi áttétele ami említve lett pl. 3.9 az a tányérkerék és kúpkerék fogszámaiból jön ki.
Előzmény: Joe Hrabo (53021)
Skodálatos Creative Commons License 2006.05.02 0 0 53026

:-)

Ha gyorsan tudsz szaladni, jöhetsz! ;-)

S135RR Creative Commons License 2006.05.01 0 0 53025

A K1 már nem is elég?

;)))

mayflower36 Creative Commons License 2006.05.01 0 0 53024
ahaaa kösziiii :)
Előzmény: Joe Hrabo (53021)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.05.01 0 0 53023
Joe Hrabo Creative Commons License 2006.05.01 0 0 53022
Eladó GLI hátsó fejtámlákat sem tudsz véletlenségből?? (;
Előzmény: p44 (53016)
Joe Hrabo Creative Commons License 2006.05.01 0 0 53021
Váltóban a difihez csavarozva, másnéven végáttétel. 3.9es, ha Rapidba való.
Előzmény: mayflower36 (53017)
tischlermotor Creative Commons License 2006.05.01 0 0 53020
Itt lehet jelentkezni a K-2 bajnokságba?
Koyo Creative Commons License 2006.05.01 0 0 53019

Hát nem semmi!

Másik sárkányt (130-as) sikerült beindítanom vagy 1 óra kínlódás után,mert annyi trutyi volt a karbiban,hogy nocsak!

Aztán meglódítottam egy picit,hogy "mozogjon",majd 1-2 fékezés után megint előjött,hogy nincs fék,szerencsére még a kézifék fog valamennyire rajta,majd mikor otthon ismét megnéztem,hogy hová veszik el a fékolaj,hát eléggé meglepődtem!

Ugyanis az előző tulaj állította,hogyegy évvel korábban lett felújítva az első fék,és lám az egyik fék gumicső majd félig széthasadva.

No Comment!

Skodálatos Creative Commons License 2006.05.01 0 0 53018

Eladó rapid (kocka) műszeregység (12.000 HUF) és GLS (5.000 HUF) műszerfal.

Egyben 15.000 HUF

viddaniKUKACfreemailPONThu vagy 06-20-9980-717

Kérésre küldök képet magánba ha kell.

Továbbá van még egy csomó ilyen-olyan alkatrész 120asból, hűtő, fűtőradiátor, ülések, tételenként egy darab magyar ezerpengősért.

mayflower36 Creative Commons License 2006.04.30 0 0 53017
Mindig is érdekel és sajna nem tudom, mi az a 130as-Rapid rózsakerék? Hol van, mi a szerepe? Köszi
Előzmény: ó-vodás5407070 (53013)
p44 Creative Commons License 2006.04.30 0 0 53016
olvastam már nagyon hasonló hirdetést, amit te irtál, csak az angolul volt, és az is bele volt irva, hogy 100 GBP-t ADOK ÉRTE... :) szvsz hiánycikk, ha nem tévedek. sőt, továbbmegyek, ilyet csak akkor találsz, ha valaki Rapidot KÉSZÜL BONTANI (múltidő használata esetén rég elkelt). remélem tudtam segíteni, ha csak egy bolhaf...nyit is.
Előzmény: flepp (53014)
DEM992 Creative Commons License 2006.04.30 0 0 53015
Halihó!

Akik jönnek holnap (2006. május 1.) a kgst talira, azoknak holnap reggel 08:00 és 08:30 között gyülekezö a Lurdy parkolóban!

Sancy
flepp Creative Commons License 2006.04.30 0 0 53014

Sziasztok!

Nem-e lenne valakinek RAPID hátsó fejtámlája, gyari, tartóval együtt?

Engem érdekelne 1 pár 06-20-91-91-273.

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.30 0 0 53013

helloka!

na pár eladó dolog még!!!

-130as-Rapid új féktárcsák :7250ft/pár

-130as-Rapid rózsakerék :5000/pár

-120as hűtő :1500

-105 króm embléma új, hátra spoilerre: 1000

-1100MB embléma új,hátra: 2500

-105-120as első lengéscsillapító gyári: 2500/pár

-intervallumkapcsoló GLS: 1300

-130as zsebes első ajtókárpit:4000/pár

-130as-Rapid féltengely: 16000/pár

06-70-3841377

arw Creative Commons License 2006.04.30 0 0 53012
Mivel a lendítőt le kell venni a fogaskoszorú feltétele miatt így semeddig se tart kivenni a perselyt és beütni csapágyat a helyére.
Előzmény: cefre120L (53011)
cefre120L Creative Commons License 2006.04.30 0 0 53011
tehát ha hagyom úgy ahogy volt akkor nem megy rá a 120as bordástengelyre? De gáz :D és az milyen ha lenyisszantom a bordástengelyből azt a pár centit ami nem fér el? :D
Előzmény: arw (53006)
tibiole Creative Commons License 2006.04.29 0 0 53010
Péntek (április 28) éjszaka ellopták egyik barátom 2 kocsiját a XIII. kerületi Kerekes utcai mélygarázsból! Az egyik egy tûzpiros Dodge Ram 1500 rendszáma: JXP-434, a másik kocsi egy pezsgõmetál színû sötétített üvegû Skoda Superb (rendszám: IFS-110), aki bármely infomációval rendelkezik az autokról, az feltétlen jelenkezzen! A nyomravezetõnek jutalmat ajánlok!

Dodge Ram 1500:
http://elloptak.extra.hu/lopott/Dodge_Ram_1500.jpg

Skoda Superb (IFS-110):
http://elloptak.extra.hu/lopott/Skoda_Superb.jpg

Név: Vári Máté
Telefon: 06-30-488-00-96
Email: vmatex@tvn.hu
További részletek: http://elloptak.extra.hu
normanrls Creative Commons License 2006.04.29 0 0 53009

Bedrecs, kellene az email cimed.

thx

Előzmény: bedrecs (53000)
arw Creative Commons License 2006.04.29 0 0 53008
Előzmény: arw (53007)
arw Creative Commons License 2006.04.29 0 0 53007
Előzmény: arw (53006)
arw Creative Commons License 2006.04.29 0 0 53006

Ki kell venni a perselyt mert a csapágy oda megy be és azért kell mert az tartja a váltóba bemenő bordás tengelyt.

A koszorú lejön roncsolás nélkül, simán le kell ütni, visszafele meg úgy kell, hogy a fogaskoszorú sütőbe a lendítő meg mélyhűtőbe. Ha így csinálod nem kell ütni csak a koszorúba beleteszed a lendítőt:)))

Előzmény: cefre120L (53005)
cefre120L Creative Commons License 2006.04.29 0 0 53005
Hali

2 villámkérdés

-favi motor beépítésekor tényleg ki kell cserélni a főtengely lendkerék felőli végénél lévő perselyt golyóscsapágyra és ha igen miért?

-a fogaskoszorút le lehet operálni valahogy roncsolás nélkül és ha nem mennyibe szokott kerülni újonnan?

köcc :)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 53004
Okés rendben, tökéletes. Akkor amjd szólsz, felvesszük kontaktot és megyek a cuccokért. Ksözönöm szépen :)
Előzmény: bedrecs (53000)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 53003

jah és Rapidra való vadi új 135-136os emblémák is vannak eladóak!!!

2500Ft/db

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 53002

Továbbra is eladó a fehér 135GLi-m rendezett papírokkal fix:240000HUF

vizsga -zöldkari 2007.01.24.ig

0670-3841377

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 53001

helloka!

Gardera-Rapidra való B oszlop táblácskák,eredeti gyári új eladó!!!

A táblácskán egy autó van a szöveg pedig a következő:Karoserie Kvasiny

aluminium tábla piros és fekete színekkel,öntapados.

Ára :6000ft a pár

van egy 135ös Rapid motorom csonkok nélkül 38000 ft.Alu olajteknős ,farosból.

0670-3841377

bedrecs Creative Commons License 2006.04.28 0 0 53000

Szeva Mayflower!

Okés, akkor elő van neked jegyezve a tengely és a lendkerék :-)

Kb. 3-4 hét múlva esek neki a kocsinak, addig még járok vele, utána jelentkezek a cuccokkal,ok? Amúgy bp.-i vagyok.

Múltkor elfelejtettem felírni, van egy favoritra tökéletesen passzoló sport-kipufogó rendszerem is (kibelezett katalizátor, középső, és hátsó dob, és nagyobb a végigmenő cső átmérője is, talán 45-ös?) Ez is norman-é volt, akinek köszönöm a kiegészítést a tengi-hez.

Üdv.

Előzmény: mayflower36 (52997)
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 52999

http://andrt.try.hu és ott a 321-322 oldal!

Előzmény: hobagoj (52995)
SkemL Creative Commons License 2006.04.27 0 0 52998
SZia!
Küldenél képeket a Golf ülésekről?
Előzmény: mayflower36 (52997)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 52997
Tulajdonképen szinte bármilyen. A ülés hátsó részén úgy oldják meg,hogy a kér "fülecske" közé vágnak egy méretpontos vaslapot (valami izmos darabot. Így arra vasra oda fursz lyukat és úgy rakod ahogy akarod. Elől már nehézkesebb. De általában a sínnél elől mindig derékszögben lehajtanak egy kis fület, amiben a lyuk van és tudod odacsavrozni a kasznihoz (azaz elől a kát kis fekete fülecske, aminek a kasznin van 2 menet,hogy oda csvarozhasd be). Na és általában amit veszel ülést, annak az egyik odlalán becsavarod oda a menetbe ahol a gyári ülés is volt, a másik fülecskének pedig fursze gy lyukat oda a kaszninyúlnáyba és hátulról befogod a csavart egy anyával. Na most leírva nagyon hülyén ahngzik, meg fura, de nem vészes munka, csak sok idő kell hozzá, meg barkácsolni kell :)
Szóval igazándiból nincs oylan,h ez jó ez nem. belerakható mindegyeik. Ez attól függ, hogy ha beleülsz szimpi e, meg hogy mennyit enged meg a pénztárcád. Ügyeskedni kell ennyi. De ha érdekel van 2 GolfIes ülés olcsón, amin szinte semmit se kell fabrikálni,hogy berakhasd.
Bocsi az összevisszaságért és sok szerencsét :)
Előzmény: SkemL (52996)
SkemL Creative Commons License 2006.04.27 0 0 52996
Sziasztok!

Ülést szeretnék cserélni a Skodában, milyen bontott ülés passzol bele?
Valaki válaszoljon légyszi!
hobagoj Creative Commons License 2006.04.27 0 0 52995
Sziasztok! Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy a 120-asnak, az előgyútása külömböző fordulatszámoknál hány fok? Fontos lenne!!!!!!! Köszönöm!
fota Creative Commons License 2006.04.27 0 0 52994

No akkor nézzük szép sorba:

kasztnizáshoz nem értek, festéshez is csak azért, mert két hozzáértővel végigcsináltam a saját autómat.

Festés előkészítés:

1. csiszolás: minden olyan helyet ahol rozsda, festékhiba, lemezhiba. Ez durva papírral (80) történik, majd finomabbal (130) Ezzel akár fémig le kell csiszolni, ha szükséges.

2. alapozás: ahol kilátszik a fém, azt jól bekenjük, száradni hagyjuk

3. gittelés: ez csak jó minőségű anyaggal történhet, mert különben nem érdemes. Ugye itt a kittet edzővel keverik össze és a szükséges helyekre felviszik, száradás, csiszolják (ezeket a lépéseket sokszor ismételgetik ha szükséges, de mindenképp fontos, hogy egyszerre egy vékony réteg kerüljön csak fel különben leesik idővel az egész egyben, kb úgy néz ki egy kis mélyedés kitöltése, mintha kavicsot dobnál a vízbe: körkörösen látszanak a rétegek)

4. szórókitt, vagy filler, ha már minden felület tökély, akkor jön a szórókitt. Ez hivatott ugye az egységes felület kialakítását megvalósítani.

5. vizescsiszolás (400, 800, 1200, 2000 papírokkal akár!)

ekkor már van egy fényes felületed, mintha le is fényezted volna az autót. Ahol hiba van (kis pontok, lyukacskák), azokat fel kell tölteni tubusos kittel és csiszolni.

6. szilikon és zsírmentesítés

7. fényezés, több rétegben, közben megfelelő száradási időt hagyva, ügyelve a nem megfolyásra. (vizes csiszolással tudod az esetleges megfolyásokat javítani 1000 feletti papírral)

8. polírozás, két lépcsős anyag elég (durva, finom, mi 3M-et használtunk) anyag az autóra, szivaccsal finoman szétterít, aztán nagysebességgel letisztít.

esetleg nézd meg a lépéseket az oldalamon képekben:

http://skodalista.hu/fotamobile

Remélem segítettem.

Sok szerencsét hozzá.

fota

Előzmény: P_E_E_T (52993)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52993
Üdv mindenkinek!

Kellene nekem sok segítség meg jó tanács!

Úgy néz ki, hogy végre sikerülhet felújítanom a viharvert Škodámat. Mivel szeretek mindent magam csinálni, ezért ezt is én fogom, meg unokaöcsém segítségét veszem majd igénybe. At autónak kasznizáson és festésen kell átesnie. Szórópisztoly még egyikünk kezében sem volt, én hegeszteni sem hegesztettem, ö már egy keveset. Tehát látszik, hogy gyakorlat nincs. Épp ezért kellene nekem sok segítség. Az autón padlólemez csere, 2 hátsó ív csere, egy kis belső küszöb foltozás, kerékdob foltozás, meg fényezés az, ami meg fog történni. Lesz kölcsön CO-gép, kompresszor szórócuccokkal, polírozógép, stb.
Szivesen vennék minden jó tanácsot, ami az előbb említett műveletekkel kapcsolatos. Mire kell figyelni, dolgok előkészítése, milyen anyagokat érdemes használni, melyektől óvakodjak, a festés konkrét menete is érdekelne részletesen, szórógitt, alapozás, ezekből mi kell, mi nem, mi milyen vastagon, hány rétegben, milyen festéket használjak, hidegben, melegben, minek mennyi ideig kell száradni, lakkozni lehet-e, érdemes-e, megéri-e, lökhárítót és műanyagelemeket hogyan lehet tartósra színrefújni (ez még nem eldöntött), polírozni hogyan, mivel? Ha az autó belsejét szőnyeg nélkül használnám, mivel kellene lefestenem, hogy tarós legyen, ne kopjon a cipőmtől?
Szóval tényleg minden apróság a segítségemre lehet! Ha tud valaki olyan oldalt, ahol ilyesmivel foglalkoznak, az is feltétlenül érdekelne.
Léci segítsen, aki tud, NAGYON FONTOS LENNE!!!

Ja, és az alábbi környéki narancsvörös árnyalathoz milyen arányban kell szerintetek piros és sárga festékeket vennem? Ja, és mennyit? Külső, utastér, csomagtér, motortér festés, meg motor is, de arra természetesen nem ez megy.

Ide is, meg mailre is írhattok/írjatok!!! (peet105@citromail.hu)
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52992

Gondolom nekem szólt, így válaszolok. :-)

Hirtelen mindenki elé 1 másodperccel beugrott egy újonnan épített vas, amiben állítólag minden a szabályoknak megfelelő, úgyhogy most csak lesünk rá...

A többi ellenfél csak pár tizeddel tud jobbat a tavalyi autómtól, úgyhogy azért még nem annyira rossz a Skoda! Fejlesztés egyenlőre elhalasztva, sok volt mostanában a kiadásom... :-(

Előzmény: hamman1000 (52990)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52991
ezt ugye nem nekem címezted?
Előzmény: hamman1000 (52990)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52990
remélem ezt csak viccből mondtad...
az a 12,9es idő kicsit hihetetlenül hangzott.. arról nem beszélve, hogy szemre nem ment akkorát az autó. ez csak az én, és baráti (opelesek, ladások, audisok, bmwsek) társaságom véleménye.
Előzmény: Dzso bácsi (52979)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52989

Hali Szkotti & Norman!

Termosztát most már "megigazítva". Hát arra a kis bütyökre ezexerint nem lett odafigyelve. A beöntösapka zsír új, tartja a nyomást, fúj egyet, ha meleg mocinál veszem le (tom, ezt ne csináljam gyakran).

A motor gépre lett téve, kipuffgázok lemérve, semmi rendellenességet sem mutatott ki... A fene tudja, akkor, mi van most, de az szar érzés, hogy más tolja a kocsimnak odakint. Már hívtak, hogy normális-e a torpanás kisebb fordulaton - ezexerint tolják neki, remélem, észreveszik, hogy csörögnek a szelepek...

Előzmény: Szkotti1 (52986)
normanrls Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52988

En nem tudom ki mire kepes. ;)

Hat az ugy volt, hogy:

Bar a kocsi muszaki gondokkal kuszkodott egesz nap (a motor es a kocsi eletbentartasa volt a feladat) es az is ketseges volt, hogy haza tudok-e menni vele, ennek ellenere eddigi legjobb teljesitmenyemet produkaltam. Vegre 2 ev kemeny munkaja es kuszkodese valt eredmennye. Volt a dontoben 0.08-as reakcio idom is es nalam gyorsabb autokat vertem ki. Az eddigi netto idomet produkaltam a dontokben bruttokent. A dontokre meg beborult es a hideg levego kedvezett nekem.

Előzmény: fota (52985)
normanrls Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52987

Nem lehet, hogy a kiegyenlitotartalyon rosz a sapka es nem tartja meg a  nyomast es tul hamar elenged?

Vagy ez a rendszer csak favortinal van?

Előzmény: Dzso bácsi (52984)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52986

A kis furatnak függőlegesen felfelé kell állnia, és tényleg légtelenitésre szolgál, azon keresztül tudnak a buborékok a kiegyenlitő felé eltávozni (a termosztátház tetejéről a kiegyenlitő aljához tartó csövön keresztül).

A jelenségről nem tudok nyilatkozni. :o(

Előzmény: Dzso bácsi (52984)
fota Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52985

Most azt gondolod, hogy nem tudom megnézni?! :))))

Inkább azon része érdekelt volna, hogy pontosan hogy történt.

Az eredményt magát tudom!

fota

Előzmény: normanrls (52983)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52984

Szakiknak:

Víz nem forral, termosztát müködik (nyit + csuk látható az órán)

kipuff nem gözöl meleg mocinál

Olajbeöntönél szép tiszta a himbasor

nívópálca nem vizes, csak olajos

víz nem fogy, bár csak 60 km lett megtéve az autóval

és mégis: leállítás után bugyogott és pezsgett a hütöbeöntötartályban a folyadék.

Lehet az a hiba oka, hogy a termosztát rosszul lett berakva? (a termosztátcseréig forralta a vizet, ezért a HF/tömítés megvetemedésére gondoltunk - a lecserélt termosztát odahaza le lett próbálva és nyitott az is) A termosztát peremén van egy kis pöcök. Ennek hogyan kell lennie? Fent vagy lent? Ez tényleg légmentesítésre szolgál?

Szakik ha vannak, és hozzá tudnak szólni a témához, kérem tegyék meg...

normanrls Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52983

Majd egyszer talan publik lesz. ;)

Előzmény: fota (52974)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52982

Köszi Norm, olyan rednes vagy...

Hazaviszem, oszt megnézem majd otthon.

Csigiri...

Előzmény: normanrls (52981)
normanrls Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52981

Divx 4.2 codec kell hozza.

De neked csinalok wmv-t is :)

Előzmény: Dzso bácsi (52973)
normanrls Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52980
Csak kulso felvetel van hanggal, de csak 11khz igy kicsit recsegos, meg a szpiiiker belepofazik.
Előzmény: szilvi5 (52976)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52979

Hali!

Úgy láccik, a japó technika 1,6-os motrai kezdenek magukra találni. Kár, mert a 14,2 nagyon szép teljesítmény, gratula hozzá!

Előzmény: szilvi5 (52975)
perkó Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52978
Akkor neked is megy mail.:)
Előzmény: fota (52974)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52977

Igény van rá!!!! :D

Előzmény: normanrls (52972)
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52976
Na nyomassál fel gyorsan belső kamerás felvételt is! Hanggal! :-)))
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52975
Az autó jobb mint valaha! :-) Múlthéten Tökölön megfutottam az idei év legjobb eredményét egy 14,225-ös időt. Ezzel csak 4-dik lettem, mert némely Hondák már 12,9-nél járnak...
Előzmény: Dzso bácsi (52973)
fota Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52974

Mert?

Titkos az eredményed?

Vagy?

Minket is (vagy engem is) érdekelne!

fota

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52973

Na hali!

Má mér is játszaná le a nyomci céges gépem a vidijót?

Szilvi 5! Veled mi a helyzet? Hogy szuperál a cseh Kniht Rider?

Előzmény: szilvi5 (52966)
normanrls Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52972

Nema film sajnos. De van hangos verzio is, ha igeny van ra felteszem.

A verseny jol sikerult, de ezt inkabb privatba irom.

Előzmény: szilvi5 (52966)
normanrls Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52971
Amikor en hf-t vettem, akkor a hf-ben csak a szelepek voltak bennt, himbasor nem jart hozza.
Előzmény: Dzso bácsi (52969)
normanrls Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52970

koszi

Igan sokat szamit a rajt.

Ugyan ez vol egy tuning (40es dellortokkal) 2literes VW sirocco GTI ellen is.

Rajtnal ugyan igy otthagytam aztan 200meterig tartottam magam, aztan kicsit kezdett feljonni, aztan 300meternel szethulott az elosztom, igy mar csak gurultam es utolert ;)

Előzmény: S135RR (52963)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52969

Krisztián!

Zolinak jobbulást kívánok innen is, nem is tudtam, hogy ennyire komoly baja lett. Mi történt vele? Csak annyit érzékeltem, hogy a múlt hét elejétöl hirtelen se kép, se hang... Azért vigyázzon ám magára, ne siessen el semmit.

A 130-as HF lent van, de himasor nem lesz hozzá. Szal ha így nem érdekli, akkor felejtös. Fel, felviszem majd a talira (ha a mocim is úgy akarja), oszt eldönti.

Szakik! Még egyszer a kérdés: 120-105-s himbasor nem megy rá a vas 130-as fejre?

Továbbá: ha hengerfej vételröl van szó, az mit takar? HF+himbasor+ (esetleg HF csavarok, tartók, szelepemelö rudak...)

Előzmény: skoodri (52958)
normanrls Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52968

Amit en tapasztaltam, hogy a szuromival nem kormol a kipu, nem kormos a gyertya es nem szornak a bar-ok a hengerekben. Gaal-nal ez mind alapbol meg volt ;)

De a gaal is jo tengely, csak van nala jobb.

Előzmény: fcf (52967)
fcf Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52967
Szerintem is jó a Gaál, utcára bőven megteszi az, a különbség nem lesz észrevehető a Szurominál sem, maximum az árban :P
Előzmény: S135RR (52963)
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52966

Csak nálam nincs hang vagy ez egy némafilm? :-)))

Gratula, elég szép rajt és a többi sem csúnya. Hogy sikerült a verseny?

Előzmény: normanrls (52961)
pédru Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52965

Vettem, jelentkezek majd ha indul az eksön.

Üdv

P

winDirVariable="C:/WINDOWS"
Előzmény: BIL-896 (52953)
SkemL Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52964
Sziasztok!

Az érdekelne, hogy 120L-be milyen üléseket lehet betenni faragcsálás nélkül?
A másik pedig, hogy ha kormányt szeretnék cserélni benne, akkor hogyan álljak neki keresni. minden kormány szabványos, vagy hogy van ez?
Köszi!
S135RR Creative Commons License 2006.04.26 0 0 52963

Gratula! Szép rajt, sőt FWD-hez képest nagyon szép rajt, és ez, mint látjuk sokat számít!

Én a Gaál tengelyemről eddig nem mondhatok rosszat. Pedig azért nálam is kapja az ívet rendesen. Szuromit nem próbáltam, én is jókat hallottam róla, de én nem köpködném a Gaált sem.

dave

Előzmény: normanrls (52961)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52962
Aham.Hááááááát sokat filóztam és amúgyis kéne 280as amjd és szuromi volt belőve, de ha ennyibe kerül :(
Szóval bedrecs én lestopizom előre a könnyített elndkereket és a 280as gaál tengelyt!!!! Ja annyira megkérnélek,h jelezd,h okés megjegyezted,h ez a kettő kell nekem (mindkettő nagyon fontos nekem) és aztán ha lesznek infók,hogy mikor hova menjek stb, akkor vagy itteni emailra írthatsz vagy telefonon is egyeztethetünk :)
Előre is köszi :)))
Előzmény: normanrls (52960)
normanrls Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52961
normanrls Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52960

Szuromi jobb minosegu (le van edzve) es pontosabban is sikerul neki a gyartas. (jobban egyformak lesznek hengerenkent a butykok profiljai)

Kopassal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, nem volt annyit nalam. Mindenestere halottam mar mastol olyat, hogy rallyban egy verseny alatt elkopott a Gaal.

Szuromi 16000+cseretengely + varni kell ra, hogy megcsinalja, ha hajlando ra egyaltalan.

Előzmény: mayflower36 (52957)
S135RR Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52959
Nekem Gaál van, ha ez számít valamit.
Előzmény: mayflower36 (52957)
skoodri Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52958

Zsolti!

Bano kérését tolmácsolom. Azt üzeni, hogy továbbra is kell neki a 130-as HF amennyiben sikerült leoperálni, és tudsz hozzá egy jó himbasort is adni.

Máj 1-re ha hozod, akkor én mindenképpen ott leszek, és át tudom venni.

Zoli egyébként jól van. Ha minden igaz, akkor nem trombózis, hanem valamilyen izületi gyulladás lesz a ludas. Ha minden igaz akkor csüt -pént. kiengedik ak órházból. És ha elég fickós, lehet, máj 1-én ott lesz egy rövid időre. :-)

Krisztián

mayflower36 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52957
Amikor múltkor kérdeztelek titeket tanácsért, mindneki azt mondta szuromi 280as tengelyt rakjak be és ne gaál-t. Előszöris kérdezném,h miért mondtátok ezt? Tán hamarabb kopik a gaál például? És tényleg mennyire kopik egy iylen? MErt egy gyári tenegyl elmegy iszonyúsokezer km-t gond nélkül. Egy iylen sporttengely? Ja és még egy kérdés: mennyibe kerül egy új 280as szuromi tengely?
Válaszokat előre is köszönöm szépen :)
Előzmény: normanrls (52956)
normanrls Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52956

Bocsi hogy Bedrecs helyett valaszolok.

Az en kocsimban volt a tengely meg 2004-tol 2005 ev elejeig. Gaal tengi es nalam futhatott ugy 7000km-ert kb. ugy emlexem.

Előzmény: mayflower36 (52955)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52955
Szia
Két dolog. Ad1: lendkerék mindenképp kell!!!! Ad2: a 280as tengely az szuromi? Mert ha szuromi, akkor az is tuttira kell!!! De ha nem szuromi, akkor kérdezném,h milyen? Mikor lett csinálva? Mennyit futott?
Válaszod előre is köszi :)
Előzmény: bedrecs (52952)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52954
Szia
Nekem van :)
Vagy eljössz érte vagy május 1re ki tudom vinni. Ha érdekel, hívj a 30/687-40-3hatos számon. Üdv
Előzmény: Caddy59 (52947)
BIL-896 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 52953

Hali!

Hát szív@s mindíg van, de enélkül unalmas lenne az élet. A Janó dob még megvan korrekt áron hozzájuthatsz, nem ment kb másfél éve, felületi barnásodás tapasztalható, amit némi rozsdamaró, drótkefe és hőálló fekete festék segít konzerválni. Lakatosnak ajánlom a Christine kipofozóját, de ahhoz le kell hozni Pápára a Billyt. Nem gond, szívesen ügyelek a régi kedvencre, még mindíg közel áll a szívemhez... Ha gondolod email: vtvattila@citromail.hu, vagy tel30/95-67-375

Előzmény: pédru (52948)
bedrecs Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52952

Sziasztok!

kb. 3-4 hét múlva lesz egy csomó tuning favorit cuccom eladó normális áron, (ex-normanrls cuccok :-) szétbontom a favimat, ha esetleg kell vkinek valami, majd jelezze:

-280-as vez.tengely: 8ezer,

-felújított, és -1mm-rel síkolt 94'-es hengerfej:12ezer (szelepek, szelepfészkek becsiszolva)

-könnyített és centírozott lendkerék:6ezer (-1,3 kg),

-kb. 2000 km-t futott Sachs 190-es kuplungszerkezet:6ezer

-'94-es Pick-up (rövid áttételű) váltó:6ezer

-Bridgestone 165/70 R13 nyári gumik felnivel, Vredestein téligumik felnivel,

-oldalsó ablakokra való, sötétített légterelők:3ezer

-'94-es, legújabb kiadású fordulatszámmérős műszeregység:8ezer (a hátsó panelját kicseréltem,így belemegy a régebbi, '90-es évjáratú favik kábelkötegeinek csatlakozóiba), meg még sok apróság: pannon201 68negyven6

Üdv.

bandura130 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52951
Kellett volna fújnod rá egy kis lakkot, akkor nem mattult volna be.
Előzmény: twk004 (52945)
bandura130 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52950
Nem, de az a fránya időhiány... mindennap rohanás van. :( Na és persze a pénz.
Előzmény: P_E_E_T (52943)
Caddy59 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52949
Pontosítanék: egy 120-ashoz való indítómotorra lenne szükségem. Ha van valakinek, írjon légyszi! Akár magánban is.
Előzmény: Caddy59 (52947)
pédru Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52948

Üdv A!

Köszönöm válaszodat. Egyébként elmondhatom mindenféle hízelgés nélkül, hogy billivel a rengeteg sz*pás, apró és nagyobb előjövő problémák ellenére meg vagyok elégedve.  Az emberek(barátok, csajok :) sztem azt szeretik benne(amikor meglátják az utcán), hogy nagyon puritán a külseje, de valahogy mégis van egy egyedi kiállása. Bár sok helyen érezhető a sufni jelleg, de a működés zavartalansága szempontjából jó megoldásokat alkalmaztál. Gondolom a krisztinnél már az előző tapasztalatokat is jól fel lehetett használni. Vettem bele egy SP3-at, és egy Weber-nagypolák is rákerült(amit adtál hozzá). Sokat szívtunk amíg jól belőttük, de most már jól műxik. 8-9-et eszik kb. városban ha lábujjhegyen megyek vele, persze ez szinte sosem sikerül :) így 11-13l. Még annyit hogy ha billinek lakatos kell stb., akkor szeretném oda vinni ahol előzőleg csináltattad. Ez megoldható lenne? És érdekelne a Jano-dob. Milyen állapotban van, és mennyiért válnál meg tőle? Amit hozzá adtál, már lyukad kifelé :) Kicsit nagy lett a HSZ bocsi.

Szép Skodás napokat

winDirVariable="C:/WINDOWS"
Előzmény: BIL-896 (52720)
Caddy59 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52947
Volna valakinek egy fölös indítómotorja?
Lehetőleg budapesten :)
lmgs Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52946

Akkor még egy ötlet:

regisztrálj a www.skodaklub.hu -n és ott is tedd fel a kérdésed, ott elég sok guru van, akik "hajtókarral alszanak éjjel", ők biztos még több ötletet is tudnak adni.

Előzmény: fiit (52944)
twk004 Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52945
Üdv!

Csak egy kérdés: a fényezés milyen előkészítés után történt? Ugyanis a Wartburg rally-felnijeimet ugyan lefújtam alapozóval is, és fényes fehérrel is (akril spray), de nem lett ilyen szép, mint a Te Skoda-felnijeid. Ráadásul gondolom, hogy pisztollyal fújattad, és kamrában lett szárítva. Nekem matt is lett pár hét után, meg rücsisebb, mint a Skoda-felnijeid küllői. Szóval, tanácsokat várok ... :o)

twk004
Előzmény: Adam-Skoda (52924)
fiit Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52944
Olajcseréből egyelőre elég, ugyanis a szerelő a hengerfejcserénél lecserélte, pedig csak 2000 km-t futott. Ráadásul nem is kérdezte és Madit Uniol M7ADX-et (15W-40) töltött bele, márpedig én a Maditot nem kedvelem. Mindigis Mogult (15W-50 vagy 10W-40) et töltöttem bele. Maximálisan elégedett voltam vele, soha az olajnyomással gondok nem voltak, ráádásul az utolsó pár évet leszámítva nem is öntettem fel, simán kibírt 5000 km-t. Most is csak 0,5 -1 litert kell 5000 km alatt hozzáönteni. Egy 21 éves szekérbe azért túlzás lenne 3000 km alatt 3 olajcsere .....
Köszi a segítséget!
Előzmény: lmgs (52942)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52943
Üdv!

"megvenném az autót!"

A tiéddel mi van? Lemondtál róla?
Előzmény: bandura130 (52914)
lmgs Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52942
A támcsapágy rossz helyre kerülhet vissza, ha nem figyelnek oda és nem támasztják meg a főtengelyt, amikor lelazítják az ékszíjtárcsa csavarját. Remélem 15W/40-es ásványi olaj van benne, mert azt szereti a gép, persze abból minőségi. Semmi szintetikus, meg ilyesmi, mert az túl híg neki. A híg olajat nem szállítja jól az olajpumpa és hamar lecsorog a karterbe. Először egy olajcserével kezdenék, ajánlanék egy Valvoline 15W/40 olajat, nekem bevált és a Metro-ban 3790 Ft (volt) 5 liter.
Előzmény: fiit (52941)
fiit Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52941
Hát azt nem tudom mivel nem voltam ott mikor cserélték. Miért mire gyanakodsz?
Minden ötletet, tapasztalatot szívesen fogadok ..
Előzmény: lmgs (52940)
lmgs Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52940
Főtengely ékszíjtárcsája nem lett levéve a felújítás közben?
Előzmény: fiit (52932)
lmgs Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52939
Ha nem haveri alapon csináltatod, akkor szerintem min. 80 ezer, anyaggal (minőségi) + munkadíjjal. A hengerfej levétele után lehet megnézni, hogy mennyire vállas a persely, ha nem vészes, akkor elég a gyűrűzés. Az megvan kb. 10-15 ezerből. De ezek csak tippelt árak, én már nagyon rég csináltattam.
Előzmény: tsyl (52938)
tsyl Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52938
Igen, tényleg fogy az olaj és a gyertyákat is beköpdösi úgy ahogy írtad. A dugó és persely csere mennyire komoly munkafolyamat ? Értem ezt időben és "saccperkábé" anyagilag.
Előzmény: lmgs (52937)
lmgs Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52937

Gyűrücsere esedékes, ha

- gyengül a motor, csökken a kompresszió

- kékes füstöt ereget folyamatosan (égeti el az olajat)

- fogy az olaj

- beköpi a gyertyákat.

Skodáknál sajnos sima gyűrűcserét ritkán lehet csinálni, általában együtt jár dugó és perselycserével is.

Előzmény: tsyl (52931)
lmgs Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52936

E: Nyomásmérő gomba haldoklik.

S135RR Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52935
Ez én voltam az előbb, bocs! ;)
Előzmény: daVeFR (52934)
daVeFR Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52934
Dééé: a támcsapágy(ak) kuka.
Előzmény: Adam-Skoda (52933)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52933
Hali

Szerintem az olajnyomást jelző piros fény kigyulladásásnak oka hogy:
A: túl híg az olajad
B:az olajpumpád a végefelé jár
C: mindkettő
Jó szerelés sok sikert.
Üdv. Ádám

fiit Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52932
Helló!
Skoda 120 LS-m van. Ha a motor eléri az üzemi hőfokot, akkor alapjáraton kigyullad a olajnyomást jelző piros fény. Néha előfordul hogy ingadozik az alapjárat is. 800 - 1200 -as tartományban. Mi lehet a gond szerintetek?
Amúgy a közelmúltban lett cserélve a teljes hűtőrendszer: hűtő, hőgomba, víz csövek, slágok, termosztát, vízpumpa, új hengerfej, gyűrűk, hengerfejpakolás, radiátor, ... . A kocsi azóta 800 km-t futott és a hűtéssel nincsenek gondok, minden szuper. Mégis lehet vmi kihatása a fent említett problémára?
tsyl Creative Commons License 2006.04.24 0 0 52931
Sziasztok! Mivel a közeli napokban vinnem kell 120-asom a fékek miatt szervízbe, szeretnék egyúttal még pár dolgot is megnézetni. Utóbbi időben több megjegyzést is tettek, hogy igencsak gyűrűzni kellene az autót. Erről szeretnék kérdezni tőletek, hogy pontosan ez munkafolyamatban mit jelent, mik a főbb - erre a hibára utaló- jelenségek és költségekben mire lehet készülni. Amit én kivülről most észlelek, indításkor elég nagy (fekete) füst távozik az autóból , valamint alapjáraton újabban erősen benzinszag érződik. Magasabb fordulaton a motor felől némi zörgést (nem találom rá a megfelelő szót) vagy olyan fémes csilingelő (?) hang hallatszik. Ha a fentiekkel kapcsolatban tudtok tanácsot adni, köszönöm szépen előre is!
(SP)(I)(ELER) Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52930
THX

Előzmény: mayflower36 (52929)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52929
Rosszil kötötted be!
Két féle bekötés van aminél muatta valamit. Az egyik a jó a másik az amikor kb 3500 főle az istennek sem megy a fordulat, na a te eseted ez. Egyszerűen próbáld másogy vagy Mazsika megmondja h kell. Ennyi
Előzmény: (SP)(I)(ELER) (52927)
S135RR Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52928

Az tényleg nagyon szép!

Én a VFR fogyasztásával vagyok megelégedve. Hajtósabb túratempójó és nyugisabb túratempójú szakaszok együttes 240 km-es szakszára 5,8l/100km-es átlag jött ki, amit kedvezőnek tartok 96LE rendelkezésre állásáért és nagyon élvezetes motorozásért cserébe.

A két nap alatt mentem összesen 500-550 km-t. A Skoda most a jól megérdemelt pihenését tölti. :)

Előzmény: ó-vodás5407070 (52920)
(SP)(I)(ELER) Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52927

Hali!

Ha tud valaki akkor segítsen már lécc!!!! A téma az lenne, hogy: betettünk a skodámba egy GLS óracsoportot, és a fordulatszámmérője az 4000es fordulat fölé nem nagyon akar menni üresben (szinte) üveghangon sem.(favi motor, mech. 1500ös lada karbi, síkolt nagycsatornás hf...) Akinek van tippje az lécci írjon már! Előre is köszke!

Spieler

bedrecs Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52926
Ha új fékbetét van berakva, elő szokott fordulni a nyikorgás, viszont azt hallottam, hogy berakás előtt csiszolópapírral meg kell csiszolni kicsit a fékbetét éleit, nekem bevált, alig volt hangja.
Előzmény: Adam-Skoda (52924)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52925
:) nálunk autópálya nélkül volt egerbe odafelé + a túrán 7.5 literes fogyasztás 2 utassal. viszont eléggé kinyomtam szegény rapid szemét is, és odafele is mátrafüred-sirok-egerbakta felé mentünk, meg így ugyanezt a hegyes részt visszafelé is számolva ez se rossz. pedig gyik karbis a motor, nem gli:) hazafelé meg takarékosan hajtva 6.6 lenne, ha most fogyott volna el a benya, szal annál tuti jobb.
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52924
Ez megnyugtató, végre valami jó is van az autón:), igen csak egy adott ponton nyikorog de olyankor aztán rendesen.
Az ígért képek:
Amikor megvettem:
regi1regi2regi3

Újrafényezve:
Előzmény: ZseboG. (52923)
ZseboG. Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52923

Én is azt hittem annó, hogy a hátsó, de egy fékhatásmérés alkalmával kiderült, hogy az első nyikorog. Nekem kb 1000-1500km városi használat után elhalgatott és azóta sincs semmi hangja. Azt mondták nekem, hogy új alkatrészeknél normális dolog a nyikorgás míg összekopik. Tudom, hogy idegesítő, de ki lehet bírni. Nekem csak egy bizonyos fékerőnél csinálta, alatta, fölötte semmi hang. Ki kell tapasztalni ezt a pontot és lehet vele "csöndesen" közlekedni. ;)

ZseboG.

Előzmény: Adam-Skoda (52922)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52922
Tegnap reggel gyors kiszaladtam a gumishoz levettük a felnit megnéztük sajnos a perem mellett eresztett. Nemtudtunk mit csinállni tömlös lett, pedig nagyon nem akartam, dehát nemtudtuk megállapítani hogy a gumi vagy a felni a hibás.Új gumira meg nagyon nincs pénzem most.
Ennek örömére le is tekertem Füredre egész úton lefelé iszonyatosan nyikorgott a fékem és alapból is a bal hátsó keréktől nyikorgás hallatszott. Nemrég lett felujítva a fékrendszerem új tárcsa, új dob, új pofák, csövek, fékolaj, munkahengerek.
Árulja el nekme valaki hogy tudnám megszüntetni ezt a nyikorgást amikor rálépek a fékre eszeveszettül nyikorog. Hazafelé már nem volt az alap nyikorgás menet közbe.
De a fékezésre még mindneki odakapta a fejét.
Előzmény: Rxdns (52917)
p44 Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52921
150-et adok érte ;)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52920
Tegnap elég jó fogyit értem el  a Bp-Eger M3as úton az autot nem kímélve egy utassal Eger felé, illetve 2 utassal hazafelé Bp irányába.Elég rendes tempót autóztunk főleg lefelé és így jött ki átlagra 7.5 literes fogyi.Azt hittem fog enni vagy 9-10 lityit,de kellemeset csalódtam a GLi verdában.:)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52919
Sziasztok
Ha használtan vennék 280as szuromit, akkor ha a kezemben van egy tengely én arról,h a fenébe mondom meg,h szuromi? Valami jelzése nincs?
laci bácsi Creative Commons License 2006.04.23 0 0 52918

Szerencse, hogy a történtek után kellő humorérzékkel tudod mesélni a dolgokat. Te becsületesen jártál el, nem akartad, hogy mások is balesetet szenvedjenek a kifolyt olaj miatt, mégis a rendőrök szemét módon viselkedtek. Állítólag ha egy kátyúban széttöröd a felnidet vagy megsérül a kocsid, akkor sok utánajárással, de kifizetik a kárt. Hiszen ha valakinek az út hibája, szar csatornafedél, stb. miatt kára származik, akkor az az út karbantartójának a hibája. Egyszer volt erről szó a TV-ben, és ott is azt mondták, hogy ki kell hívni a rendőrséget, jegyzőkönyv, esetleg tanúk, le kell fényképezni a kátyút, stb. Szóval én úgy gondolom, hogy a kártérítés ilyen formában neked is járna. Ha ezek a köcsög rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, akkor abból már ki lehet indulni. Nézz utána, mit lehet tenni, talán szerencséd lesz és megtérítik a kárt.

Az is igaz, ha karambol van, a másik autós nem akarja elismerni a felelősségét, akkor nem jönnek ki a rendőrök. Azt mondják, intézzék el egymás közt.

Másik formája az érdekességnek: volt, hogy egy huszonéves gyerek elesett biciklivel, mert valami miatt nekiment a járdaszegélynek. Felsértette a térdét, semmi komoly. 1 mentőautó, 5 rendőrautó szállt ki a helyszínre és be akarták dumálni a srácnak, hogy őt bizony elütötték és jobb ha megmondja milyen autó volt. Hiába magyarázta a gyerek, hogy semmi ilyesmi, a kis tömeg amely 1 perc alatt kialakult, ők is ugyanazt mondték, de a rendőrök erre méginkább agreszzívan viselkedtek. Ezért én már nem csodálkozok semmin.

Üdv..Laci bácsi

Előzmény: hamman1000 (52911)
Rxdns Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52917
Nincs benne tüske, szög, akármi?..
Előzmény: Adam-Skoda (52899)
bandura130 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52916
LR video (sajnos nagyon rövid).
bandura130 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52915
Nincs valakinek egy ilyen feliratról képe, persze jó minőségben, .jpg, .gif vagy .bmp formátumban?
bandura130 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52914

Ma délután, Tesco - Miskolc. :) Ha a tulaj olvasná, megvenném az autót! :)

tischlermotor Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52913
én csináltam a Gyuszinak:D
Előzmény: mayflower36 (52900)
normanrls Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52912
Akkor meg nem jonnek ki, ez tapasztalat.
Előzmény: laci bácsi (52910)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52911
köszi szépen. :)
ma is megvolt a kalandom. elővettem a hobby autónak szánt bodrit, beleraktam egy 105ös motort, mert a tuning favit épp szerelgetem. de a 205ös gummák rajta maradtak. :) le is meszeltek a hetvenesen. de végülis elengedtek, annak ellenére, hogy én voltam a hunyó. ők legalább normálisak voltak. bár még az izzókészletet is előszedették velem.
Előzmény: laci bácsi (52910)
laci bácsi Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52910

Sajnálom a történteket, legközelebb a tűzoltókat hívd, azok legalább a további balesetveszélyt elhárítják, pl az olajfot homokkal való felszórásával. Ezek a rendőrök csak köcsögösködni mentek oda. Sajnos meg kell tanulni, ez egy ilyen ország. Szóvla legközelebb csak akkor hívd őket ha megsérül valaki.

Előzmény: hamman1000 (52902)
twk004 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52909
Üdv!

Ez nagyon durva ... Részvétem.

twk004
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52908

hello ifjúság!!!

továbbra is eladó a fehér 135GLi-m!!! fix:240000

2007.01.24 ig vizsgával,zöldkarival

06703841377

hamman1000 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52907
hát mostmár én is. legközelebb ki se hivom a rendőröket, és vagy 10en megdöglenek az olajfolton. bár tök mind1, mert ők sem csináltak vele semmit.
Előzmény: normanrls (52904)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52906
ja, meg miért nem tudom használni a skodaklubbot? azt irja ki hogy le van tiltva az ip-m.
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52905
most jöttem a bontóból... 24 ezret mondtak az olajteknőre+olajszivattyúra.
már itt áll a kertben a donor, egy 2ezres sorhatos megchippelt ötösbmw, de valahogy nem megy úgy a motorcsere mint a skodában. úgyhogy berakom a bodriba a tarcsi motorom(105), hogy legyen mivel mászkálnom, mert a dupla karbikkal, úgy hogy nincsenek beállitva, esélytelen.
normanrls Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52904

Sajnalom a mi tortent veled.

Mit vartal? Ez magyarorszag. En mar reg eljutottam odaig, hogy utalom az egeszet.

S135RR Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52903
eszem, f@szom...
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52902
<b>Srácok, a mai estém király volt!</b>
Mennék barátnőmhöz, hogy megkoronázzuk esténket, mikor az autó finoman leér(e30as bmw). mondom nem para, szokott ez igy lenni a jó magyar utakon. a következő pillanatban az autó megpördül, és felszállok a padkára. nézek mint rozi a moziban, meg izzadok mint kurva a templomban. letolatok a padkáról, benyomom a vészvillogót. majd kiszállok, és mint jó skodás, megnézem, hogy megvan-e mindegyik kerekem, hátha elhagytam egyet, és amiatt pördültem meg... de megvan mindegyik... ekkor gondoltam arra hogy a lehegesztett difi szarhatott be, de akkor hogy tudtam tolatni? közben nézem, hogy mi van, kilyukadt a hűtőm? mondom fasza... kb öt perc után jöttem rá hogy az motorolaj. ugyanis amikor lekoppant a kocsi, akkor a földből <b>5centire kiálló csatornafedél széttörte az aluminum kartert, és letörte az olajpumpám!!!!!!</b> és mivel orrmotor, hátsó kerék, lehegesztett difi, a saját motorolajomon csúsztam meg. persze az első spoiler(35 ezer forint) a padka álltal le is tört.
közben jöttek ismerősök, az olajon meg sem birnak állni.
kihivjuk a rendőröket, hogy valami jegyzőkönyvet vegyenek föl, hátha fizet nekem ezért valaki, na meg az olaj kb 30 méteren szétterült, és korcsolyapálya volt az út, és azzal is kéne kezdeni valamit.
kijönnek a rendőrök. kötözködnek. majd elkérik a papirokat. és végül engem jelentettek fel, mert ők április 22én hajnali 1óra 28 perckor észrevették hogy április 21én éjfélkor lejárt a zöldkártyám. akárhogy is számoljuk másfél óra. (persze ha nem verem oda a kartelt, már rég otthon járt volna le a zk-m). meg azzal jöttek nekem, hogy biztos lógott az olajteknőm, és azért ért le... nagy műszaki zsenik lehettek... meg volt ott a környéken egy féknyom, ami kb egy 145-155öt széles gummától lehetett, de inkább nézett ki motorkeréknek, miközben a bömösön 205ös gumik vannak. de persze amikor mutattam nekik a kerekek szélességét, akkor meg sem mukkantak.
és még ők voltak felháborodva, hogy én felháborodok azon, hogy igy bánnak el a magyar állampolgárral, aki kihivja őket, mert valami történt.
persze közben többször is elhangzott az ő részükről az, hogy irjuk már meg a papirokat, és húzzunk a gecibe haza. (igyekeztem szó szerint idézni). és persze az olajjal kapcsolatban semmi sem intézkedtek.
Ez magyarország(kifejezetten kis m-el). Igy hivja ki bárki is a rendőröket, mert önhibáján kivül valami baleset érte.
még1MbR Creative Commons License 2006.04.22 0 0 52901
Köszi szépen, közben beszéltem Chip-el, jó eséllyel lesz nála is. Egymástól 20m-re dolgozunk légvonalban:)
Előzmény: hamman1000 (52896)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52900
Jaja én is ezt szeretem benne :)
Igazándiból itthon is meg lehetne csinálni, de így műanayag tokban van, kábelek leszigatelve levizsgázva, így kevésbbé veszélyes, mint amit én csinálnék :D Egyszerű, olcsó és célnak megfelel :)
Előzmény: tischlermotor (52898)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52899
Sziasztok

Ma végre felkerül a felni bő egy éve terveztem kicsit belelógott a fékbe elöl. De csak a biztosító sasszeg feje volt a bibi kalapács mindent megold.
A problémám az és most Dani ha olvasod láss el tanácsal plz, mert ha jól emlékszem valamelyik kereked neke is engedett sokáig.Nekem a balhátsó nagyon gyorsan elengedi a levegőt de a többi nem, nem akarok tömlőt mi volt a problem nálad?

Előre is köszönöm a helpet, de ha valakinek van ötlete osza meg velem nyugodtan.
Természetesen teszek fel képet holnap.
Üdv.
Ádám
tischlermotor Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52898
:D egyszerü mint a 1x1  ,javitását vállalom
Előzmény: mayflower36 (52897)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52897
Sziasztok
Lenne egy oylan problémám,h nekem farosban van favimoci és azon Pierburg karbi. Na most amikor leszedtem a karbit, akkor enm néztem meg,h hogyan van a bowden befogva a kis ferde műanyagba,a mivel mozgatoma pillangószelepet és mikor akartam visszarakni sehogyse ment oda csavar. Na msota zt kérdezném,h hogyan van ez gyárilag megoldva avgy mit ajánlotok h hoygan legyen. Mert most a megoldás ,h egy csavar be van rakva hátulról anya fogja és ahogy nekifeszüla bowden nem fordul el...nagyon...de holtjáték ezer kilométeres.
Szóval valaki segyítsen tippeket,h hoygan csináljam. Köszi előre is :)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52896
én ezeket mindig elrakom, úgyhogy én tudok neked adni. :)
de én 22.kerületi vagyok, de május elsején megyek a talira.
Előzmény: még1MbR (52894)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52895
Sziasztok
Holnap reggel megyek a Homasitába, mert valaki megkért hozzak neki strobit. ezen fellelkesülve kérdezném,h vegyek e még valakinek (mert ő nem jutna el vagy messze van vagy st)b és május elsejére ki tudom vinni.
Ja a strobi ilyen: strobi Nekem is iylen van csak ajánlani tudom :)
Aki élne a lehetőséggel írjon sms-t hívjon fel (30/687403hatos számon) és vezsek nekije. De lehetőleg eme szándékokat holnap reggel 10ig jelezni, mert aztán lemarad róla az illető. Na üdv
még1MbR Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52894
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, akad e valamelyikőtöknél eladó skoda hátsólámpa izzó foglalat bontásból/sublótfiókból?
Nem érdekes, ha ütött-kopott, csak sok legyen és olcsó:)
Nem autóba lesz beépítve, a kerti viharlámpákat tuningolom meg vele világításilag:)
Olyan 10 db-ot szeretnék összelejmolni némi sör/bor mittudomain mi fejében:)
Budapesti vagyok, belvárosiak, 17-18-19. kerületiek előnyben:)
Köszönöm!
sz1miki@freemail.hu
micilacko Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52893
sziasztok

ha valakit érdekel:

Skoda MS202 autórádió

Skoda MS402 autórádió

Skoda Symphony CD-s rádió eladó

Http://micilacko.fw.hu
petievo Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52892
Bocsi! Az ára 45.000. HUF
laci bácsi Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52891
Szerintem olcsón meg lehet úszni, ha a tulaj úgysem használja. Kőbánya, Bihari út 8/C alatt van pontosan.
Előzmény: fcf (52886)
petievo Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52890
Sziasztok! Száraz féltengelyes hátsó futómű váltóstól, féltengelyestől cakkom pakk eladó. Váltó rúdazat is van hozzá. Hibátlan állapotban, új szimmeringekkel. 55.000. HUF Peti - 20/négy68 - 7281
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.21 0 0 52889

HOLNAP Versenygép bontás lesz! Gyertek minél többen, hogy hamar végezzünk! :-)))

HOTLINE: http://forum.sg.hu/forum.php3?azonosito=szilvi5

africaisti Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52888

Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt a 120-asra jobb fékrendszert témához!

ÉS ELNÉZÉST A NAGY BETŰKÉRT,DE LEGALÁBB ÍGY FELTÜNŐBB VOLT!!!

ISTI

lmgs Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52887
Nem jó rá az Astráé. A Rapid 4 dugós fékét lehet feltenni, az frankó.
Előzmény: africaisti (52875)
fcf Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52886

Régi álmom egy tűzpiros típusú veterán Skoda vajon mennyit kérhetnek érte? :P

A sárgákat is szeretem de azok műszakilag nem olyan jók mint a pirosak, amiket csak a fekete skodák múlnak felül :P

(amúgy viccen kívül azthiszem Spartakról van szó, én is szoktam látni)

Előzmény: laci bácsi (52884)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52885
persze értem hogy miért mondtátok a távtartót, csak úgy hang szempontjából nem lesz túl jó. csak a kárpitot akarod távoltartani? persze a legjobb ha nem ázik be a skoda:)
dynamat árlista van mindenfelé neten, pl. ez mondjuk 2005ös, de tudsz vele számolni:
http://www.duett.hu/hifi/ar/dynamat.html
Előzmény: dobbs (52881)
laci bácsi Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52884

Veteránosok figyelem!

Tudok egy elhagyatott, de jó állapotú tűzpiros veterán Skodát. Rendszám van rajta, szemmel láthatólag jó állapotban van, de legalább 3 éve nem használja senki. Szerintem érdemes megnézni, talán alkalmi vételt tud valaki csinálni vele. A helyzet az, hogy 3 éve járok rendszeresen a 3-as villamossal és a kocsit azóta látom változatlan helyzetben. Köbányán a Fertő utcai megállónál kell leszálni a 3-as villamosról, ott van néhány emeletes ház és annak a "parkolójában" áll a piros csoda. Nagyon lepusztult környék, szerintem Budapest Harleme is lehetne, tehát senki se menjen oda egyedül. :) Biztos vagyok benne, hogy a környéken lakók bármelyike tud bővebb felvilágosítást adni a tulajról. Ha szerencsétek van és a tulaj nincs birtokában szellemileg a kocsija értékével, akkor jó üzletet tudtok kötni vele. Az biztos, hogy évek óta nem használja senki, talán örülni is fog, hogy elviszi valaki. Nem tudom megmondani, hogy a Skodán belül milyen típusú a kocsi, de annyit mondhatok, hogy domború hátú a kicsike. Amúgy jómagam Wareszos vagyok.

Üdv...Laci bácsi

Szkotti1 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52883

Szivesen, máskor is. Van erről egy szép vastag könyvem, ha valakit mélyebben érdekel a téma, kölcsönadhatom, de kell hozzá bizonyos affinitás, hogy folyékonyan tudj olvasni kémiai képleteket, úgyhogy én hamar letettem :o)

Előzmény: dobbs (52881)
JULES Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52882
A műanyag rács jobbnak tűnik, köszi, majd utána nézek, hogy mit lehet kapni...
Előzmény: dobbs (52867)
dobbs Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52881

Szkotti1: Nem vesszük kötekedésnek, sőt köszi a kiegészítő infót.

Puspunk: A távtartó használatát természetesen nem a hangszigeteléshez mondtuk, hanem az esetleges beázás és párásodás ellen, mivel a légrés miatt ki tud száradni.

A Dynamatról van valami infótok? Az elöbbi linkekekbe én csak fotókat láttam, de árakat nem.

Előzmény: Törölt nick (52878)
JULES Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52880
Olyan mintha máffin sütő forma lenne, csak sok kisgyerek részére és műanyagból...
Előzmény: Adam-Skoda (52862)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52879
Hali

Ha kisebb betükkel írsz akkor is biztos segít valaki.
Javaslom nézz körül a Sufni tuning topikba is ott talán elöbb kapsz választ.
Sok sikert.
Előzmény: africaisti (52875)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52878
hangszigetelés témában szerintem a távtartós megoldás csak hőszigetelésben segít. alatta ugyanúgy rezeg a kasztni, és ahol pont nincs beburkolva, ott kiadja a rezgést az utastérbe. a bádogdobszerű hatást távtartóval csak úgy tudnád elnyelni, hogy légmentesre beborítod vele az egész kocsid, ami ugye gáz. valamennyit biztos segít, de az igazi a gyári megoldás, csak mondjuk nem azzal az ocsmány bitumenes filccel a padlón, hanem valami normális vízálló anyaggal. akkor lesz a legnagyobb a csillapítás, ha minél nagyobb felületen ragasztod közvetlenül a kasztnihoz azt az anyagot, ami a rezgést elnyeli. a dynamat pl. ilyen. a nagy rezgéscentrumok kedvenc farmotorosainknál a motortér tűzfala, és a kalaptartó, valamint a kerékdobok, amik a futóműzajt erősítik. az ajtókat egy jól illesztett kárpit már fogja valamennyire, de illik azt is kitömni. sztem adam-skoda megoldása lesz nálam is (ha eljutok odáig). jó, ha az ajtógumik is jól fel vannak illesztve.
a drain lemez különben építőiparban használatos valami, amit pl az útépítésben használnak, hogy az út alatt át tudjon folyni a víz.
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52877
a kettő baj az a purhabbal, hogy ha megsérül a kemény felülete, utána szivacsként viselkedik, alatta minden elrozsdál, mivel a fémmel érintkező felülete bizony nem kemény, hanem szivacsos. másrészt, ha hegeszteni akarsz körülötte (megsérült a kasztni pl.), akkor le kell vakarni, mert nincs normális oldószere, és mivel gyúlékony, a hegesztőpiszotlyra belobban, és elkezd kiégni a kocsid... (mindkettő problémával találkoztam - szegény ex kupém szomorú sorsát már ismered)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52876

Szkotti!

Nem kötexünk, köszi a kimerítö tájékoztatást!

Africaisti!

120-ast gyártottak pl. 79-tól 89-ig. Milyen fékrendszer / elsö futömü / kerekek vannak rajt? A 130-as/Rapid elsö fékrendszerét tudom ajánlani, jobb fékhatás kisebb erö kifejtésekor, és késöbb fárad erös terheléskor - de csodákra ez sem képes, viszont "csereszabatos" :-))

Előzmény: Szkotti1 (52874)
africaisti Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52875

Hali mindenki!

SEGÍTSÉG KELLENE, LEHETŐLEG GYORSAN!

ADOTT EGY 120-AS SKODA, MOTORTUNINGGAL,STB.

AMIBEN A SEGÍTSÉG KÉNE:

-FÉKRENDSZERT KÉNE KICSERÉLNI VALAMI JOBBRA. (ÁLLÍTÓLAG AZ F-es ASTRÁÉ JÓ RÁ?)

HA VALAKI TUD EBBEN SEGÍTENI LEGYEN SZIVES ÍRJA MEG!

MINDEN SEGÍTSÉGET ELŐRE IS KÖSZÖNÖK!!!

ISTI

Szkotti1 Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52874

Szerintem a motortartó cső végét nyugodtan ki lehet nyomni PUR-habbal, ha az elrohad, addigra úgyis vége a világnak.

OFF: PUR-hab, mint olyan, rengeteg létezik. Amit ti egyszerü júzerek PUR habnak mondtok, az az egykomponensü poliuretán hab, amit ablak- és ajtóbeépitésre használnak, NEM szivja fel a vizet, és miután megszilárdult, nem is engedi át, mert zárt cellás, kemény szerkezetü. Ezek miatt mondom, hogy szerintem a cső végébe nem gáz (kivéve kipufogócső végébe. Na az szopacs). Ami miatt nagyon gáz használni a rések kitöltésénél gépkocsi esetében, az az, hogy a későbbi javitást nagyon megneheziti a tapadása, éghetősége, keménysége miatt. A kontrollálatlan kihabosodás olyan formákat eredményez, ami aztán meg tudja fogni a nedvességet, sarat, és itt ugye elkezd dolgozni az ellenség. De ez nem a PUR "nedvszivó" képessége miatt van.

Csak érzékeltetésképpen PUR hab például:

- "Szivacsok" autóülés, mosdó~, stb.

- autóban lévő napellenzők, motorháztető-, tetőszigetelés

- cipőtalpak nagy része

- buszok ülésfogantyúi

- kormánykerekek

- lengéscsillapitók tetején lévő ütközőbaba

- ipari görgők, kerekek boritása

- egyes épület szigetelő lemezek

...láttam már Szemszonájt bőröndöt is ebből az anyagból, szóval nagyon sok helyen használják.

Csak okulásképp irom, nem kötekedésképp, mert dolgoztam 3 évig PUR feldolgozó üzemben....ON

Előzmény: cefre120L (52871)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52873
Dynamat egy nagyon jó dolog pár hozzászólással ezelőt linkeltem is be róla egy cikket.
link újra
Dehát ennek borsós ára van.

Arra gondoltam hogy az ajtókat mindneképp szigetelni kellene mert szerintemtem a motortól érkező zajt üreges adottsága miatt nagyon jól megvezeti és előrehozza sőt körbeöleli az utasteret. Ez szintén egy nagy zajforrás lehet nem beszélve az állandóan zötgő alkatrészekről. De ha megnézzük az ajtó kialakítását alul magában az ajtókban kis vízleeresztő? lyukakat találunk.Tehát az autógyárban gondoltak arra hogy az üveg melett lévő kis gummancs beereszti a vizet.Ez kizárja bármilyen szivacs vagy pamut vagy ruhaanyag használatát ezen a téren. Ezért lenne jó a dynamat.
A legolcsóbbat kerestem, két megoldást találtam:

DYNASHIELD SPRAY:
5 az 1-ben zajcsillapítás, alváz, kavicsfelverődés, rozsda és termikus védelem. Szivacsos szerkezet, gyorsan szárad, nem éghető. (2ajtóra elegendő)
Ára: 4.990.-

DYNAMAT DOOR KIT :
4db 82x29 cm-es, öntapadós zajcsillapító lap a mentzaj csökkentésére és az ajtó lemezeinek zajmentesítésére.(2ajtóra elegendő)
Ára: 9.990.-

Annyi bizonyos hogy a kalaptartó és környéke beleértve a hátsó üléseket és a motortér mindenképpen kell hogy átessen egy zajcsillapításon de ez így még önmagába akkor is kevés lesz.

Lehet támadni :)
Előzmény: Törölt nick (52870)
normanrls Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52872
Mondjuk en nem barkacs imbuszkulcsra gondoltam (ami fekete szokik lenni, mert egy gramm otvozo nincs benne es lagy), hanem rendesre.
Előzmény: cefre120L (52833)
cefre120L Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52871
Hangszigetelés:

Nekem az első motortartó cső nyitott volt, és én nem észleltem változást amikor lezártra cseréltem. Ugyanígy nem sokat változtatott az hogy betettem egy réteg 3centi vastag lépésálló kőzetgyapot szigetelést a gyári fölé a motortérbe, az így utólag meggondolva nem jó megoldás, mert a bódé ugyanúgy átadja a rezgéseket az utastér levegőjének, szóval ha bármit ragasztasz azt belülről érdemes. leginkább a kalaptartó-kézicsomagtértűzfal-kézicsomagtérpadlólemez tájékon. Gondolom nem véletlenül tettek a luxuskategóriába (gyk. 130-tól felfelé :D ) vastag szivacs (?) kalaptartót. Ami szerintem még segítene: a motorteret körbe beburkolni (tehát ott ahol csak csupasz lemez van oldalt meg hátul), hogy ne legyen szegény moci egy nagy üstdobszerű rezgő pléhdobozban :D
De ezek csak távlati tervek meg elméletek, nem tapasztalatok.

Purhabot nem szabad, kérdezd meg a kupés fórumban miért :D, meg persze szerintem minden szivacsos dolgot csak alvázvédővel vastagon kezelt fém felületre szabad feltenni ott ahol ezt víz érheti
Előzmény: dobbs (52849)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52870
dynamat?
Előzmény: DEM992 (52844)
cefre120L Creative Commons License 2006.04.20 0 0 52869
Heló

Tiszteletteljes kérésem lenne azok irányába akik jönnek Egerbe és rendelkeznek bontásból megmaradt vagy akármilyen módon feleslegessé vált jobb oldali indexszel, nem búrával hanem magával a lámpatsettel, mégpedig hogy egyéb javakra vagy pénzre történő elcserélés céljából hozzák el nekem azt oda hogy elboltolhassuk :)

Ha itt is jeleznétek ilyen irányú szándékotokat azt szintén megköszönném
dobbs Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52868
Lenne még sürgős kérdésem hozzátok:

Mekkora az alap, még nem sikolt favi HF? Hamman már írta hogy ő 98 mm-re emlékszik, de szeretném ha valaki megerősítené, mert vinném gépműhelybe a HF-et és nem szeretném ha 3mm lenne sikolva mondjuk összesen:) Megmértem és nekem 98,5 mm volt. Namost ez egy műanyag tolómérő volt, tehát nem űrtechnika. Én 1mm-t szeretnék sikoltatni, de természetesen összesen. Vagy ha tudtok linket könyvet hogy hol nézzek utána /favi könyv nem írja tudtommal/.

Előre is kössz.
dobbs Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52867
Hát a Drain lemezt nem ismerem. Én ilyen műanyag rácsot gondoltam. Azt pedig Baumaxban meg ilyen Obi féle helyeken érdemes megnézni. Igazából épület burkolati elem. Azthiszem csempék alá rakják, de ebben nem vagyok 100 % ig biztos. Meg kell nézni, én már láttam ilyet, de akkor még nem foglalkoztam ezzel. Egyébként a ladások oldalán /is/ olvastam :)
Üdv
Előzmény: JULES (52853)
Pavel Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52866
fokozott motorkopást okoz, érdemes törődni vele
Előzmény: Beeboy84 (52865)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52865
És ennek milyen mellékhatásai vannak? Vagy nem kell vele törődni?
Laza a szűrő: ezt nem értem mit jelent...
Előzmény: géeles (52864)
géeles Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52864
Akkor csinál ilyet ha laza az olajszűrő és kifolyik belőle az olaj, amig tele nem nyomja addig világit.A másik eset amikor szar a szűrő visszacsapógumija és visszaengedi az (csatornafelé és nem ki)olajat, amig tele nem nyomja addig világit.
Előzmény: Beeboy84 (52863)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52863
Régebben úgy csinálta csak, ahogy leírtam (akkor picit rövidebb idő alatt aludt ki). Olajgond szerintem kizárva, mert előtte is teljesen ugyanilyen olaj volt benne, mint most: Röwe 15W 40, API SL teljesítményfokozattal
Előzmény: Dani Amp-Land (52861)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52862
Drain lemez az milyen én azt sem ismerem, de okos dolognak tűnik ez a távtartó dolog még soha nem hallottam róla.
Előzmény: JULES (52853)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52861

Ezt régebben nem csinálta? Nem csak a mostani olajat nem szereti? Én friss garnitúra bejáratásához használtam 10-40 és 10-60as olajat, akkor volt kellett több idő a kialváshoz.

Előzmény: Dani Amp-Land (52856)
Pavel Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52860
Épp azért kell cserélni, mert új :)
Kifolyik az olaj?
Milyen elcseszett motor ez a Favi? :)
Előzmény: Beeboy84 (52859)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52859
Zsír új olajszűrő van benne, én bontottam ki saját kezűleg a fóliából... ráadásul annak cseréjekor a régi olajat le kéne engedni a francba...
Előzmény: Pavel (52857)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52858
Szia Dani!

Az az igazság, hogy nem alszik ki indítózás közben soha, csak akkor amikor már beindult és elért egy bizonyos fordulatot. De ezt már megvétel óta így csinálja, csak most még később akar kialudni. És nem csak hideg motornál csinálja sajnos :-(
Csapágyhanghoz sajnos/szerencsére még nem volt szerencsém/szerencsétlenségem, hogy milyen is az, sosem hallottam még olyat szerintem.... de péntek-szombat Egerben leszek (vagyis inkább szombaton, pénteken csak Gyöngyösön) és ha minden igaz Te is, és akkor meg tudom majd mutizni.
Eddig abban a hitben éltem, hogy marha jó legalább a motorja szegénynek (ha már a kaszni ramaty), de most nem tudom, hogy mi van :~I
Előzmény: Dani Amp-Land (52855)
Pavel Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52857
Én kicserélném az olajszűrőt, főleg ha olajcsere óta csinálja.
Előzmény: Beeboy84 (52854)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52856

Persze nem vagyok sem Favi tulaj, főleg nem szaki, mindössze 1 porszem (nem homokszem :DD) a rendszerben :))) Szóval nem azt mondtam hogy ne figyelj rá, hagyd a fenébe, csak hogy ne paráztasd magad.

Előzmény: Dani Amp-Land (52855)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52855

Hali Norbi,

Ne izgulj, az az 1-1,5 másodperc semmit nem jelent, főleg több nap állás után kell 4-5 főtengelyfordulat hogy záródjon az olajkör.

Ha nincs semmi csapágyhang akkor szerintem megnyugodhatsz.

Én a farossal azt szoktam csinálni, hogy indítok egyet szívató nélkül (így nem röffen be), ilyenkor általában már indítózás alatt kialszik a lámpa. Utána szivató fel, pár gázfröccs és indítás. (tudom h utomata szivatós a Favi, csak érdekességképpen írtam).

Az utcában mind azt hiszik hogy csak másodikra indul, egy bácsitól már kaptam valami csoda 4 pólusú gyertyát is (nem jó bele:)) meg millió tanácsot :DD

Előzmény: Beeboy84 (52854)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52854
Sziasztok!

Most én is kérdezek egy kicsit a szakiktól, (elsősorban azoktól) akiknek Favorit motorjuk van.
Szóval, az mitől lehet, hogy indítás után néha (mostanában) el kell telnie kb 1-1,5 másodpercnek, hogy kialudjon az olajnyomáslámpa a Faviban? (néha 500-as alapjárat alakul ki, ilyenkor egy laza mozdulattal megemelve a fordulatot kissé egyből ki is alszik) Nemrég volt olajcsere, azóta max 300km-t mentem, friss és jó minőségű az olaj, új az olajteknő tömítése, olajszint rendben és amikor lent volt az olajteknő + szelepdekni, akkor úgy láttam hogy még bontatlan lehet a motor belseje, viszont nincs benne sok koksz, csak nagyon enyhén barna (de télleg csak nagyon enyhén) a forgattyús ház, viszont a szelepek felől meg nagyon tiszta (ezek alapján nekem úgy tűnik, hogy a motor elég fitt állapotban lehet, viszont a lámpa meg csapágygyanus számomra).
Egy szó mint száz, tanácstalan vagyok.... előfordulhat, hogy csak az olajnyomás-gomba szórakozik velem? Vagy tényleg csapágyas lenne? Ezesetben melyik csapágyak adják meg magukat általában: a hajtórudaké vagy a főtengely támcsapágyai?

Tanácsokat, válaszokat előre is köszönöm!

üdv
JULES Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52853
"A padló lemezre sokan ajánlanak távtartó beszabását, ez ilyen rácsos szerekezetű műanyag. /csempés cucc asszem/"

Én most valami ilyet akarok berakni. Drain lemezre gondoltam, de egy rács jobb lenne...
Hol és mit érdemes keresni?

u.i.: emelt szerkezetkész állapotban van a járművem...

Előzmény: dobbs (52849)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52852

Jules!

Köszi az inputot!

Népek!

Meg tudná valaki mérni (ha lehet pontosan) a 105-se ill. 120-asa himbasorának hosszúságát? Legyen a két mérési pont az imbuszos csavarok közti távolság, vagy mittom én, nekem mindegy. Persze ezért senki se vegye le feleslegesen a szelepdeknijét! Ha mégis így lesz, vihetek neki kárpótlásul egy dekni tömítést :-))) Az sem baj, ha 135-s vagy 136 motor himbasorának hosszúságát kapom meg... (Rapid, Favi, Felicsita, tönkmindegy)

THX, Zsolti

Dani!

Részemröl semmi gond, lehet a 7végén Fertöszentmiklóson leszek (bár kicsi az esély), két hét múlva KGST tali, arra való hétvégén meg Cartriding Dunaszerdahelyen. Bö a progi, Eger meg már évek óta mumus számomra, ez a negyedik alkalom, hogy passzolnom kell. Akkor is érezze mindenki jól magát!

Előzmény: JULES (52851)
JULES Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52851
Himba tengelyből két féle hosszúságú van. Lehet, hogy a 130-as a 120-assal egyező hosszú, de az is lehet, hogy a faviéval egyezik...
Előzmény: Dzso bácsi (52848)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52850

No para, lesz még rengeteg program a nyáron, én is csak másfél napra tudok menni és ez is 2 sulinap ellógásával lesz elérhető ;) (HA egyáltalán)

Remélem minden ok lesz és lejön valahogy az a hf.

Yo légy, Üdv!

Előzmény: Dzso bácsi (52848)
dobbs Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52849

hamman: Köszi, majd megmérem, szal 98 mm-re emléxel, ez sajna nincs benne a favi könyvbe:(

Hangszigetelés téma:

Padló lemezek: Én is foglalkoztam a témával még régebben. Akkoriban arra jutottam, hogy ugye az első és legfontosabb dolog hogy ne ázzon be a kocsi, mert akkor a sok hangszigetelő fogja szétrohasztani a bódét. A padló lemezre sokan ajánlanak távtartó beszabását, ez ilyen rácsos szerekezetű műanyag. /csempés cucc asszem/ Ez hagyja szellőzni a lemezt. A lemez rezgését /zajforrás/ a legjobban pedig egy jó minőségű alvázvédővel lehet a legjobban megakadályozni /nem autotil legolcsobb szarra gondolok/. Ezután tehát távtartó rács és erre aztán mehet bármilyen vastag szőnyeg, kabát, sál sapka :) A lényeg hogy a lemezek ne rezegjenek, így pl: az ajtókat is ki lehet kenni valami alvázvédővel, vagy polifómot ragasztani rájuk belülről. természetesen mert kívülről elég buta lenne :)

Motortér: A motortérbe én pluszba szeretnék berakni ilyen hőtükrös polifómot, jó vastagot. Ez birja a hőt és bár nem erre találták ki, de szerintem működhet a dolog.

A motortartó cső, nekem is le van heggesztve, nem tudom mennyit számít, mert ha jól értem van akinek nyitva van a cső??? Ja és a purhabot állítólag el kell felejteni, mert megszívja magát nedvességgel és aztán szétrohasztja a fémet.

Üdv

Előzmény: Adam-Skoda (52846)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52848

Dani Amp-Land!

Köszi a felajánlást, én sajna Egerbe ismét nem megyek...  Kicsit nem a szomszédban van, de nem sír a szám, remélem, jó lesz megint a progi, és mindenkinek kellemes élményben lesz része.

A HF le lesz kapva, vagy így, vagy úgy, és akkor majd kiderül, hogy használható-e. Junkie kisegít majd szerszámmal és plussz embererövel :-)))

Egyébként én is ezeddig ilyen válaszokat kaptam, hogy a C himbasor és az emelőtőkék csereszabatosak, de mindenképp biztosra akarok menni, mielött Bano1-nek adnám a cumót (infót). Szal ezért kérdeztem, és köszi a választ!

Előzmény: Dani Amp-Land (52847)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52847

Üdv Zsolti,

Sejtettem hogy így nem sokat tudok tenni, csak megkérdeztem hátha pont itt vagy, és akkor odaadom a bitet oszt' majd visszahozod Egerbe.

Himbasor és emelőtőke: Szerintem ugyanaz, hiszen a Favorit C-himbasora is rámegy az összes motorra, ahogyan a nyomórudakból sincs többféle, ergo az emelőtőke is ugyanaz lesz. Sajnos nincs nálam 130as vagy favi blokk, akkor ki tudnám próbálni... 

Előzmény: Dzso bácsi (52835)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52846
Az nem fontos csak csönd legyen:)
Nekem elöbb foszlásnak indult majd elkapta egy szörnyű kór (penész) aztán kivágtam. Vettem helyette kabátba való frankó kis tömítő anyagot (mondta a néni) de ez csak kabátba jó :( mert a szigetelés nulla zaj ügyben.
Előzmény: DEM992 (52844)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52845
Ez nagyon jól hangzik a tetőkárpitot azért nem fogom szétszedni szóval nkemigazán nem kell szétbontanod azt a részt. Viszont elég meggyőzö megterhelhetlek egy kis félrerakással? Az is lehet hogy a héten mondjuk holnap áruért megyünk a nagy fővárosba és beugranék érte. Semmit nem tudok előre a klubbon lévő számod él még?
Előzmény: hamman1000 (52843)
DEM992 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52844
Kardánalagutat csak óvatosan, ott megy a fűtés. Télen megfagytok, ha leszigeteled. :-) Amúgy a padlókárpit alá érdemes visszarakni azt a szőnyeget, ami gyárilag volt, vagy inkább nézzek mást, mert ez csak felmosórongynak jó?
Előzmény: hamman1000 (52843)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52843
hát ez egy 92es bömös, tehát már elég csöndes. :) te itt mindenhol van szigetelés. még a műszerfal mögött is volt. a hátsó ülések mögött, a csomiban is, a tűzfalon is van egy igenjelentős. a tetőkárpitot még nem szedtem le, de gondolom felette is van szigetelés. a padlószőnyeg cirka 5-6 centi vastag. szerintem ami a motortérből kijön, azt lehetne hasznositani a skodamotorterébe(biztos kiaadja az anyag. :DDD ), a műszerfal mögötti szigetelés is hasznositható, meg ami a csomagtérben volt.
amúgy azzal is tudod csökkenteni a zajforrást, ha a kardán alagutat jól szigeteled. a csomiból is sok zaj jön át.
Előzmény: Adam-Skoda (52842)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52842
Tessék mondani kérem szépen ezek az anyagok méretüket tekintve mekkorák? Anyagukat tekintve kemény puha? Mik is ezek már úgy gondolom valami kis bővebb informésönt szertnék tudni róluk.Bár gondolom a BMW sem sz@rral gurigázik, ha hangszigetelésről van szó noha akkortájt inkább a lóerők mint sem a halk siklás volt a legfőbb érv. Csemegéznék szívesen ha eltudnék menni hozzád lázam már apad de egy vonatot még nem merek megkockáztatni.
Köszönöm a felajánlást megoldható esetleg egy félretétel de elöbb mindenképp várom a válaszokat.
Előzmény: hamman1000 (52840)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52841
az abszolút magasságát kell mérni(a motorra fekvő rész, és a szelepfedélre fekvő rész). ha jól tudom, gyárilag 98mm.
Előzmény: dobbs (52838)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52840
én most bontok egy ötös bmw-t, és tele van jobbnál jobb, zaj, és hőszigetelő anyagokkal. 0Ft ellenében megválnék tőlük. Szerintem érdemes csemegézni.
Előzmény: Adam-Skoda (52839)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52839
Visszatérve a zajcsillapításra Hamman által javasolt dugózás nekem gyárilag meg van oldva. A dunyhás módszer jó csak épp tároló rekeszt szorít ki és a szubcsövet. Valami anyagra gondoltam ami olcsó jól szigetel könnyű felhordani akár ecsettel is vagy ragasztható ezekszerint nemtudtok ilyet. Amit belinkeltem zajszigetelő anyagokat bizony borsós árakakkal rendelkeznek nem skodába való.
Valkainek valami ötlete még ez ügyben?
dobbs Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52838

Sziasztok,

Mit kell mérni ahhoz egy favi HF-en hogy megállapítsam volt e már sikolva belőle??

Válaszokat előre is köszönöm.

120GLS Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52837

sziasztok!!

Sürgősen kellene nekem a szárazfutóhoz való féltengely szimmering mérete, nem tudná valaki megmondani nekem?

ZseboG. Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52836

Szia Dzsó bá'!

Akkor a követkzőkre lenne szükségem:

- fékmunkahenger - 1db
- hátsó fékpofagarnitúra (lehetőleg valami jobb fajta) - 1szett

- 120-as hengerfejtömítés (a lehető legjobb, hogy ne kelljen másnap szétszedni) - 1db

- 120-as szívó-kipufogó sortömítés - 1db

- termosztátház tömítés (hengerfej és termosztátház közé) - 1db

- külső féltengely szimering - 1db
- szelepfedél tömítés (parafa) - 1db

- vezérműfedél tömítés (parafa; a blokk oldalán, az ac felett) - 1db

- sárga izzó előre - 2db

Ezek biztosan kellenek, május 1-ére nekem tökéletes lenne. Ha nincs szükséged forintra, mert hegyekben áll, akkor koronában is tudok fizetni, ha gondolod.

Előre is köszi a fáradozásaidat és ne feljtsd el, hogy lógok még két izzó árával is... :)

ZseboG.

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52835

Szasz Norm!

Jó shockat írtál, majd sorba veszem öket:

"hosszabbítóm meg nincs." - ebben belefoglaltam a csö tényét. Gondoltam rá, de az elmélet nem szüli a tárgyat...

Dani-Amp Land!

Köszi a felajánlást, hogy lehúzod nekem azt az egy csavart, de ezért nem utaztatom cca  300 km-n át a komplett motort. Ha nem enged, flex lesz a vége (a fej már így is eléggé meg van fáradva). Ha leflexelem, és lehúzom a fejet, utána már a csavart is egyszerübb lesz kihozni a blokkból... Uhh, imbusz bit... Bazz. Ez a gond, hogy nekem elég kevés (normális) szerszámom van, bár az igazat megvallva, nagyon ritkán venném én bárminek is hasznát.

Cefre 120L!

Köszi Neked is a tanácsot. Számomra is világos, hol a hiba. (bennem, meg a szerszámkészletemben :-) )

Mindenki! A kérés nem arról szólt, hogy miként oldjam fel a csavart: 105-120-as himbasor kompatibilis 130-as HF-re? 105-120-as szelepemelö tőkék csereszabatosak a 130-assal?

Bár tennap már utánakérdeztem a témának, ennek ellenére várnám a megerösítést. Ami pedig a HF leoldását illeti. Addig úgysem nyuxom, míg sikerrel nem járok...

Szal köszi előre is! Üdv, Zsolti

Előzmény: cefre120L (52833)
perkó Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52834
:)
Előzmény: twk004 (52813)
cefre120L Creative Commons License 2006.04.19 0 0 52833
Aha, és olyan gyönyörűen csavart imbuszkulcsod lesz mint a csavaros fagyi :D
A DaniAmpLand féle megoldás lesz a jó, azzal simán lejön. Bele is lehet törni ha nem vigyázol :D
Előzmény: normanrls (52829)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52832

Üdv Zsolti!

Vazz le ne flexeld az imbuszokat...nem jársz Pesten valamikor,  leveszem neked nagyon szívesen, semmi extra nem kell hozzá, csak ezeket az L alakú imbuszkulcsokat el kell felejteni.

Van sima 8as imbusz bit amire felmegy az 1/2"os hajtószár, közé még jön egy 1/2" hosszabbító és gyönyörűen bele lehet kapaszkodni, mint a mezei csavaroknál.

Vagy még azt lehet hogy levágsz az imbuszkulcsból egy darabot és rátolsz egy 8as dugókulcsot, de arra csak kis negyedes hajtószárat tudsz tenni, vagy átalakítókat.

Remélem valahogy +oldódik.

Előzmény: Dzso bácsi (52827)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52831

hello skodásokk!!!

még mindig eladó a 130as,Rapid váltóm 33000Ft

135ös faros motor csonkok nélkül 38000

130as,Rapid féltengely 2db 16000ért

Felicia 136M hengerfej 22000ért

06703841377

normanrls Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52830

En is megvagyok es jolvagyok, bar konnyen lehetett volna maskepp is.

Emailben felfrissitelek.

Orulok, hogy ilyen jot beszelgettunk ;)

Előzmény: Dzso bácsi (52824)
normanrls Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52829

Imbuszkulcsra huzz ra egy csovet (nagyobb erokar) es a cso veget huzzad.

Ha mar probaltad akkor nem szoltam. ;)

Előzmény: Dzso bácsi (52827)
Skodálatos Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52828

Eladó:

Rapid (kocka) műszeregység, hibátlan, karc- és repedésmentes.

14.000 HUF

Rozsdamentes, saválló anyagból készült keresztdob, leömlövel együtt, 3 lyukas csonkkal. (105-120-130 típusokra azonnal felszerelhető)

12.000 HUF

1 pár fehér (átlátszó) hátsó fekvő , törésmentes lámpabúra a hozzávaló piros izzókkal együtt.

4.000 HUF

viddaniKUKACfreemailPONThu

06-pannon-9980-717 Budapest (XXI.ker Csepel)

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52827

Hali!

Kérdés szakikhoz:

130-as fejre fel rehet rakni a pl. 120-as szelephimbáit? (azaz az egész himbasort, más néven klaviatúrát).

Ha egen ez kíván-e a késöbbiekben valami változtatást? (tom, a szelephézagoknak majd utána kell állítani, de nem ez aggaszt)

Szelepemlö tőkék csereszabatosak? (Azaz pl. a 130-asé hosszabb-e a pl. 120-asnál vagy 105-snél vagy fordítva)

Elöre is köszönet a mexakértésért!

P.s.: ja igen, ez kapcsolódik a Bano1-el alkotott egyezményünkhöz. Képtelen vagyok levenni a HF-t a motorrol, és ennek már a himbasor látta kárát. Kalapáccsal próbáltam a csavart 8-as imbuszkullccsal megindítani - egyik végén sikerült, a másikon meg nem, söt, a kiszedett motor megbillent, és a csapás a himbasort érte, ami megvetemedett. Tom, barbárnak tünik, de amikor már haramdik napja próbálom (türlemmel) leszedni a fejet, és több ezer Ft-nyi értékü új szerszámot vettem (nehogy elb.sszam az érdekesen hozzáférhetö csavarok fejét), és még mindig nem tudom levenni a HF-t, akkor már lehet, hogy a csavarlazítótól csúszó dolgok elvesztik fogásukat, és a pince enyhe fényében félretalál a lendület... Basszus, az volt a legföbb gond, hogy az imbuszkulcs két markolatnyi erökarával nem tudtam megindítani a csavart, hosszabbítóm meg nincs. Marad most már a flex, ha kapok kölcsönbe...

Köszi, Zsolti

cefre120L Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52826

Nem egyforma, más a tengelyhajtás is meg az elején is más a felfogatása ami a szintén másfajta kereszttartóra megy, mert a ferde kitámasztókarok ferde része a kereszttartóhoz csatlakozik. Ezt én se értem elsőre de más :D A belsejét lehet hogy valahogy át lehet ügyeskedni, ha jól tudom csak a végáttétele más, de ezt majd az okosabbak jól megmondják

Előzmény: Istvan_38 (52825)
Istvan_38 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52825
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:van a közelben egy eladó 5-ös váltó, lengőtokos kivitelű Skoda 120 -on volt (89'-es).Fel lehet tenni ezt csuklótengelyes Skodára?Én nézegettem rajzokat, és azok alapján a váltó egyformának tűnik, de így nem merem megvenni.

Köszi a választ
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52824

????

Kösz Normi, meg vagyok, minden müködik, meg egyébként is...

Légszi frissítsd fel a memóriám!

Előzmény: normanrls (52822)
ZseboG. Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52823
Kékes-fehéres füst jön belőle, de ha padlózom akkor nem füstöl. Egyébként már lassan egy éve "habosodik" az olajbeöntőm, de a rövid utaknak tudtam be. :(
Előzmény: Dzso bácsi (52821)
normanrls Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52822

Hi Dzso!

Szelesitovel kapcsolatban jutottal valamire?

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52821

Szasz Zsebog!

Lehet, tényleg csak a HF tömítés égett át, viszont ettöl még a vizsgának meg kellene lennie. Az más kérdés, hogy mikor mondja be teljesen a szivárgás az unalmast, és folyik hirtelen nagyobb mennyiségü víz az égéstérbe... Kipufogógáz milyen? Ha leállítod a meleg mocit, és pár percre rá beindítod nem tol ki párát?

Előzmény: ZseboG. (52820)
ZseboG. Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52820
Fogyogat a vizem és az olajam, cappucinós az olajbeöntőm, 26-án lejár a zöldkártyám, nem fog a jobb hátsó fékem, röviden ennyi. Valószínüleg a hengerfej tömítésem égett át...
Előzmény: Dzso bácsi (52818)
Rxdns Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52819
OFF vagyok, megtaláltam a tavalyi kiirást a kluboldalon.. :) pardon!
Előzmény: Rxdns (52817)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52818

Szeva Zsebog!

Megírhattad volna simán privibe is, de ha mán itt vagyunk:

fékbetétnek: 4 db: 1225 Ft

rugók: cca 105 Ft/db - de elég ritka

fékmunkahenger: 1300 Ft (1295)

HF tömítés: cca 1200 Ft

vízpumpa tömítés: max 400 Ft

alapméretes gyürük (ha van) cca 5000 - 6300 Ft környéke (jól belöttem, mi?)

LS Kolbenschmidt garni: 28 ezer Ft-be bele lehet férni, ha van...

sortömítés (szívó - kipuff) cca 490 Ft

szívószelep: 2450 Ft

kipuffszelep: 3150 Ft

föfékhenger (szervós): 4970 Ft

Noh ha valami kell, akkó szójjá, mert esetlegesen magammal tudom vinni a KGST talira, amit be tudnék addig ebböl szereni... Mi a gond egyébként??? Tök zsír volt a mocid a györi akción (meg a hangja is teccett)

Addig is meg üdv!

Előzmény: ZseboG. (52816)
Rxdns Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52817
Ennek most örülök, mert a kocsi bejáratós még, de menni szeretnék! :) Nevezési díj nagyságrendileg mennyi szokott lenni?
Előzmény: perkó (52810)
ZseboG. Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52816

Dzsó (Zsolti) bácsi:

A következők felől szeretnék érdeklődni:
hátsó fékbetétgarnitúra, fékmunkahenger, rugók a fékpofákhoz, hengerfejtömítés, termosztátház tömítés (a hengerfejhez), szívó-kipufogó sortömítés.
Ezekre nagyon-nagy valószínüséggel majd szüksége lesz, de egyenlőre csak az árak érdekelnek.

Ezek tényleg csak érdeklődés szinten:
GLS KS hüvely-dugó garnitúra(alapméret), alapméretes gyűrűk, szívó-kipufogó szelepgarnitúra.

Ha mákom van megúszom egy hengerfejtömítés cserével, de ha nem akkor "bukta" van. :(

Előre is köszi!

ZseboG.

120GLS Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52815

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy 280-as tengely esetén hogy kell beállítani az alapjáratot? Co, levegőcsavar, melyikből mennyit?

DEM992 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52814
Írj szutsg-nek.

Ákos: nem raktam még össze, mivel nem voltam otthon a hétvégén, ergo a garázs közelébe se voltam többet mint otthon. Vagy inkább felrakjam a használtautóra... friss fény, felújított motor, 5ösváltó, Apollo, fóliázott üvegek, zenével 350e? :-)
Veteránvizsgás 1000MB csere jöhet. :-D
Előzmény: bagaba (52792)
twk004 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 52813
Üdv!

Majd jól odarúgok egyet, ahol a legjobban fáj! :o)

Enikő a becses neve, az Általad említett keresztnevet nem találtam a Ladó-féle Utónév lexikonban. Ha meg a pólómra gondolsz, azt tavaly kaptam egy céges Kresz-versenyen, ahol zsír új T5-ösökkel kerülgettünk bólyákat (egyet össze is tört egy győri kollega...), és minden induló kapott egy repi-anyagot, benne a pólót is. Nem attól a kereskedőtől származik, akire gondolsz ... ;o)

twk004
Előzmény: perkó (52801)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.04.17 0 0 52812

bocs...ez lesz a helyes oldal itt rá tudsz kattintani jobboldalt az oldalszámokra :

http://skodabiblia.lapok.hu/

Előzmény: Dani Amp-Land (52811)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.04.17 0 0 52811

Szia!

Itt meg tudod nézni: SkodaBiblia

A képre kell kattintani és ott lesz a tartalomjegyzék. Sok sikert!

Előzmény: Astrojoe (52807)
perkó Creative Commons License 2006.04.17 0 0 52810
Hali!

Tegnap beszéltem a Kikával. Azt mondta, hogy picit késik a dolog, mert áprilisban nincs már szabad időpont. Minden 7végén van valami verseny.
Ha tudok valami infót, rögtön felteszem.
Előzmény: mechand (52809)
mechand Creative Commons License 2006.04.17 0 0 52809
Perkó: nem tudod mikor lesz a speed kupa? Azt olvastam, hogy áprilisban lesz, de nincs időpont.
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 52808
Bocsi a reklámért, de nézzétek me hátha tecc valami: http://mayflower.atw.hu/skoda
Astrojoe Creative Commons License 2006.04.17 0 0 52807

Sziasztok!
Vettem egy 105-ös Skodát, és elba..tuk a vezérműlánc cseréjét. Amikor be kellett volna forgatni a 12 csapra a tengelyeket, átjött a haverom és totál kiment a fejemből. Dumálgatás közben felraktam az újat úgy, ahogy volt. A tengelyeket nem forgattam el, csak a nagy fogaskereket állítottam be úgy, hogy rámenjen egyszerre mindkettő fogas a tengelyekre. Szal jól elbasztam, de csak összerakás vége felé jöttem rá. Tudom, balfék vagyok! Beállítottuk az előgyújtást és indítózáskor szerencsére még nem verte oda a szelepeket, de el van tolódva a lánc kb 1 szemmel.
Hogy lehet ilyenkor beállítani? Szal a szelepek még jók, de nem merek állítani rajta csak úgy, kéne egy jótanács, hogy hogyan állítsam be nulláról.
Légyszi segítsetek!

Köszönettel: AstroJoe

mayflower36 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 52806
Sziasztok
Kedden flexelnénk szét a skodámat és van egy 11,5ös flexünk, de igazándiból azzal rengeteg idő, így kérdezném,h keddre nem tud e valaki nélkülözni egy 23as flexet? Lehetőleg minnél közelebb a XVkerhez. Legjobb lenne,ha kedd reggel 8-9 között értemennénk és estefelé hazavihetnénk vagy max másnap estefelé. Tárcsát vennénk bele természetesen. Vigyáznánk rá nagyon. Ha esetleg valaki tudna így segíteni, annak hálás köszönetem!
Elérhető avgyok a 30/687-40-3hatos számon. Előre is hálás köszönetem :)
Rxdns Creative Commons License 2006.04.16 0 0 52805
Gondolkodtam már ilyeneken, és nem is a 20 penz a visszatartó erő, mert össze lehetne szedni, hanem beszerelni, jajj neee :D
Előzmény: fekpofa (52804)
fekpofa Creative Commons License 2006.04.16 0 0 52804
hello, hello! Szeretne valaki egy 5os valtot? en husz penzre gondoltam. vigyetek es elvezzetek :)
Caddy59 Creative Commons License 2006.04.16 0 0 52803
Szivesen. :) Örülök hogy megoldódott....
Előzmény: Fiestagirl (52802)
Fiestagirl Creative Commons License 2006.04.16 0 0 52802
Szia. Köszi szépen de már közben sikerült megszerezni, azért rendes dolog tőled. Legalább egy az ezerből. :)
Előzmény: Caddy59 (52734)
perkó Creative Commons License 2006.04.16 0 0 52801
> Te vezetékneveddel ... anyakönyvi kivonat

Deák Leitold?;)
Előzmény: twk004 (52796)
perkó Creative Commons License 2006.04.16 0 0 52800
Gratulálok!:)
Előzmény: arw (52790)
perkó Creative Commons License 2006.04.16 0 0 52799
Vazzeg junkie. Szerintem keresd meg, kezelőorvosod és gyógyszerészed.:)
Előzmény: [Junkie] (52789)
perkó Creative Commons License 2006.04.16 0 0 52798
Nem is tudom. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de talán nálad láttam ennyi felnit.:)
Előzmény: tischlermotor (52787)
Rxdns Creative Commons License 2006.04.16 0 0 52797
Nahát, nagyon aranyos! Apja kölke! :)
Előzmény: twk004 (52796)
twk004 Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52796
Üdv!

Ó, kérlek ... Nektek még csak most jön a neheze ... :o) Mikor már 2 hetente jártok ultrahangra, meg szereled össze a kiságyat, meg tervezgetitek a nevét ... aztán éjszaka kelteget a párod (a dokink azt mondta: "Minden rendes babánál éjjel telik le a 9 hónap!"), hogy itt az idő ... szülőszoba ... kis karszalag, rajta a Te vezetékneveddel ... anyakönyvi kivonat, ahol Te mint apa szerepelsz ... de megéri, ezt én mondom! :o) én

twk004
Előzmény: arw (52794)
p44 Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52795

cefre: azt nem tartok, a 4x10W ritkán szívja le az akksit ;) de tervezem egy bikakábel vételét. egy biztos: nem a teszkóban fogom venni :)

arw: grat!

junkie: miért sejtessz minden mögött támadást? :/ ehh...

sancy: nem minden kocsiban 6-7, hanem minden kocsiban 1, ami összesen 7, mostmár kiszámoltam, ne kötözködjél! :P kocsidat összeraktad már?

a politika (közgáz) témához meg még hozzá se szóltam, pedig volt benne olyan, amihez tudtam volna :))) kivételesen nem fcf oldalán ;)

Előzmény: cefre120L (52781)
arw Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52794
Köszi:)))
Előzmény: twk004 (52791)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52793

Helloka!

még mindig van egy eladó 135ös faros motorom papír nélkül,csonkok nélkül csupasz motor:40000HUF

130as-Rapid váltó: 35000HUF

130as-Rapid féltengely 2db:18000HUF

130as-Rapid váltó difiház rózsakerekekkel(10000)

06-70-3841377

bagaba Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52792

Sziasztok.

Lenne egy buta kérdésem.

Hogyan lehet a skodaklubbon jelszot modositani?

Elöre is köszi.

twk004 Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52791
Üdv!

Bár messze még a vége, de GRAT! :o)

twk004
Előzmény: arw (52790)
arw Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52790

Nem, nem vagyok (mielőtt örülnél és felizgulnál) van párom.  Egyébként ha lenne annyi eszed akkor azt is felfogtad volna miért írtam.

A párom éppen most van a 4. hónapban ezt örömmel közlöm mindenkivel:)))

Előzmény: [Junkie] (52789)
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52789
te buzi-e vagy hogy ennyire szereted ezt a szot? senki nem beszélt senkinek a faszárol.
Előzmény: arw (52788)
arw Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52788
Na megint megmondták a f@szát...
tischlermotor Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52787
hogy 24db kereked van ,14db LR felni 10db magnézium 8 küllös ,ne tagad én láttam !!! csak gyüjtögeted ,hogy másnak ne legyen :DDDDD
Előzmény: tischlermotor (52786)
tischlermotor Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52786
persze ne tagad
Előzmény: perkó (52777)
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52785
márcsak azért is jo a mentöláda mert ha a garázsban szerelés közben kinyilik az ujjam, mint már elöfordult, akkor jo ha van...
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52784
indultal=indultam
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.15 0 0 52783

*reccs* volt egy nyakad...

kresz tartozékokat hordok, hogyha illegálrol hazafelé megállitanak akkor ne tudjanak mibe belekötni.. egyszer tbányán voltam, háromszor állitottak félre, mindhárman kudarcot vallottak és csekk nélkül mentem haza, persze mindhárom alkalommal burnouttal indultal el, és bekaphatják :)

Előzmény: bandura130 (52782)
bandura130 Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52782
Szerintem Junkie barátunknál még mentőláda, háromszög és izzókészlet sincs, a nyakam merném rátenni. :)
Előzmény: twk004 (52779)
cefre120L Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52781
És pótaksi? ;) :D
Előzmény: p44 (52770)
zsoltisz Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52780

jujjjj ez durva lehetet hallod.. :)) Én igy jártam az auchan benzin kuttól 500 méterre.. csak pont jött a fizu,s tudtam kannát meg benyát venni,s nem volt vizes árok sem.. mert ugye nem vár az a tetü bolt.. :-))

Skaock, adjatok ötletet, bekötöttem a magnóm végre, klubos skacok segitségével.. ezt hagyjuk.. a lényeg most jó! szól hátul két hangsz. viszont monon.. mi a pcsa?? blaupunkt 30ezerért monot árul? :) CD t még nerm néztem hogy stereo e.

Előzmény: [Junkie] (52761)
twk004 Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52779
Üdv!

Már megbocsáss ...

De pótkerék és emelő nélkül legalábbis merészség közlekedni.

Mielőtt megkérded, nekem van a kocsiban, a gyári helyén alul, remek fenyőmintás Barum gumival, pont olyan (na jó, kicsit kopottabb ...), mint a másik 4, amin gurul.

Szerszámot túlzottan én se hordok magammal, de egy univerzális csavarhúzó (OBI-ban 2-300 forint), egy kombifogó, és kerékkulcs azért van bent a GLS-ben. Legalább izzót, és kereket tudjak má' cserélni (jelezném, hogy bár nem reklámozzák nagyon, de kötelező tartozék ám a csavarhúzó és a kerékkulcs, mint ahogy a mentőláda, a háromszög, és az izzókészlet is), meg egy lelazult csavart vagy bilincset meg tudjak húzni. Remekül elférnek ezek a kerékkulcs kivételével a kesztyűtartóban, a kerékkulcs meg hátul a kézicsomagtérben. Kannát nem hordok, mert nem szok' kifogyni a benzin, ha a pirosba ér a mutató, már itatok.

Nem kioktatásnak szántam, természetesen a Te dolgod, hogy mivel és hogyan közlekedsz, de ha beírod ide a kis élményeidet, akkor nagy valószínűséggel reagálni is fognak rá.

twk004
Előzmény: [Junkie] (52771)
DEM992 Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52778
Te, azt mifelénk tartálykocsinak hívják :-D
perkó Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52777
Nah, lássuk...
Ki mondta, hogy van versenyautóm?:)
Pótkerék van mindíg az autóban, igaz nem LR felnin. Addig jó, míg elgurulok az első gumisig.
Pumpa van.
Szerszámkészlet van.
Gázbowden volt. Pont tegnap szedtem ki, mert elkezdett rozsdásodni.:)
Krokodil emelő van.
Tartalék AC nincs, mert arra sajnálok kiadni + 20e-t.
ugye? ha nem, akkor meg csönd és hullaszag van...:D
Előzmény: [Junkie] (52775)
Pavel Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52776
Meg szoktam nézni a pótkereket, mondjuk könnyebben elérhető helyen van, mint az átlag Skodán. De nálam pumpa is van, úgyhogy ha lapos, az se baj :)

De bocs ha megbántottalak, semmi közöm hozzá hogy ki mit hord magával, csak olyan furán hangzik :)
Előzmény: [Junkie] (52774)
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52775
jah, gondolom a versenyautodban is van potkerék, lr felnin, felpumpálva, szerszámkészlet, emelö, tartalék gázbovden, tartalék ac pumpa... ugye? ha nem, akkor meg csönd és hullaszag van...
Előzmény: perkó (52773)
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52774

kérdeznék vmit. te mikor nézted meg utoljára hogy milyen állapotban van a potkereked? az emberek 99%-a leeresztett potkerékkel jár amivel pontosan annyira megy, mint én potkerék nélkül, csak ti még plusz 5 kilot cipeltek.. feleslegesen.

szerszám és alkatrész pedig azért nem kell, amiért az uj autokhoz sem. karbantartott gép, kevés kilométer, nincs kockázat.

Előzmény: Pavel (52772)
perkó Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52773
:D

10 pont!
Előzmény: Pavel (52772)
Pavel Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52772
"mellesleg én optimista vagyok.. se potkerék, se emelö, se szerszám, se potalkatrész nincs a kocsimban..."

erről nekem nem az optimista jelző jutott először eszembe :))
Előzmény: [Junkie] (52771)
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52771

nem a kanna volt a probléma... utközben találtam egy ásványvizes palackot, kivételesen örültem a szemétnek az ut mellett :)

mellesleg én optimista vagyok.. se potkerék, se emelö, se szerszám, se potalkatrész nincs a kocsimban...

p44 Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52770

winDirVariable="D:/WINDOWS" nekem ezért van AZ ÖSSZES autóban amikkel járni szoktam (6-7) kannám :)

S135RR Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52769
Hol szedte szét? Ha kihúzta a harántfogaskerekes izénél, akkor az bonyibb, de ha az excentrikus kapcsolókörömnél, akkor csak úgy megy vissza, ahogy kell állnia. Ha jól emlékszem szopásmemoáromból...
Előzmény: 120GLS (52767)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52768
Előzmény: 120GLS (52767)
120GLS Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52767
MEg tudnátok mondani, hogy S100-as Skodára hogy kell visszaszerelni a gyújtáselosztót? Egyik haverom levette, csak elfelejtette, hogy a pipa milyen helyzetben volt.
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52766

Nézd a jó oldalát, legalább túlélted ezt a kalandot! :-)))

cefre120L Creative Commons License 2006.04.14 0 0 52765
Hm. A légtelenítő cső. Ja. Azt _mindenki_ cserélje le sürgősen valami normálisra akinek még a gyári zöldes kívül szövettel bevont rettenet van bent. Elöregszik, szétég, de ez a szövet miatt nem látszik. Pusival jöttünk haza szerdán rapiddal és egyszerre 3 helyen kezdett el spriccelni a víz, mikor megpróbáltuk befoltozni további kb 5 helyen lyukadt ki. Szerencse hogy elkezdett mindenféle hülye helyen csöpögni a víz a műszerfalnál, különben nem jöttünk volna rá miért forr. Fehérvárig eljöttünk úgy, ott vettünk baumax-ban 2rétegű szövettel megerősített átlátszó csövet. Az jó. Az király. De igaziból bármi jobb annál a förtelemnél. Cseréljétek ki. Időzített bomba.
Előzmény: Joe Hrabo (52763)
DEM992 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52764
Látom zajlik az élet arrafelé is :-)
Joe Hrabo Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52763
A beázás a kuplungpedálnál a légtelenítőcsőnél tömítő gumi elöregedéséből lehet, esetleg szivárog a radiátor, de ezeket a müszerfal alá benyúlva ellenőrizheted.
Velem beszéltél telefonon múltkor délelött, üdv a fórumban. (:
Előzmény: ambruzsg (52758)
twk004 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52762
Üdv mindenkinek!

Egy kérés a tisztelt topictársakhoz:

Sajnos sikerült 2 darab GLS-dísztárcsát eltörnöm a vizsgafelkészítés közepette (a kerék-leszedegetés nem tett jót ezeknek), így ha valamelyikőtöknek van esetleg hiányos garnitúrája ilyenből (a gyári kivitel érdekel, amelynek "Skoda" nyomat van a közepén, nem a kisipari íves küllős fajta), és baráti áron, netán sör-egyenértékben megválna 2 darabtól, akkor írjon legyen szíves az illető privátban a deak.atti@freemail.hu-ra, vagy csörgessen meg a 06/70 466 1323 számon.

Köszi.

twk004
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52761

közröhej rovatunk következik, amelynek cime:

Elfogyott a benzin, avagy hogyan kerül junkie a vizesárokba

az ugy volt, hogy györ határában elfogyott a benzin az autobol. telefon elö, haver nem ér rá. benzinkut kábé egy kilométerre, se kanna semmi, egyebasz, indulok gyalog. meglátom a benzinkutat. az ut kerülövel ment a kutig, viszont ha toronyiránt megyek a mezön át, sokkal rövidebb. le az utrol, meredek part, vizesárok. átugrom simán. csobb. kurvaélet. nyakig merültem az algás iszapos sárban. telefon elö, meghalt. beázott. 10 fok van. hideg szél fuj. fázom. vissza a kocsihoz. kurvára fázom. gondolat: milyen poén lenne ha kiesett volna a zsebemböl a kulcs az árokban. kulcs keresés. nem találás, kocsiba megpillantás, szentségelés. keressünk drotot amivel fel lehet törni az autot. nincs. bot sincs. semmi sincs. hátha a motortérben van vmi használhato. kocsi aláfekszik, motorháznyito bovdent meghuz. motorháztetö felnyit, nivopálca! hátso ajto gumi felszed, pálcával zárat piszkál, pöcök fel. hurrá! vetközés. hübazmeg de hideg van. (nyakig vizes voltam, három réteg ruha volt rajtam). beültem. telefon még mindig meg se nyikkan, város tul messze van, csurom vizesen nem gyalogolok egy métert sem, akar a faszom tüdögyulladást. ráborultam a kormányra és feladtam.

kábé fél ora vacogás és didergés után látom hogy szemböl megáll vki. kipattanok, fiatal srác, segithet? benzin kéne. elvitt a benzinkutig, volt nála kanna, megbeszéltük hogy van egy közös ismerösünk és hogy ö is skodázott, söt még van is egy tuning favi mocija. vissza a kocsihoz, benzin betölt, ac pumpál, nagyon szépen megköszön, hazamegy. telefon szárad a radiátoron, azota se lehet bekapcsolni. csak a telefonomban vannak meg a teleszámaim, barátnöm, ismerösök, minden. probáltam a sim kártyát áttenni másikba, de azon nem volt egy szám sem, mind a telefonban van.

ekkorát nem szoptam még életemben.

közröhej rovat vége.

twk004 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52760
Üdv!

A hét végén féktárcsát cseréltünk az egyik családi GLS-en (az Audrey-féle fekete lángcsóvás példányon). Bal oldalon frankón kijött minden csavar az agyból, de a jobb oldalon kicsit letompult menettel sikerült az egyik darab kihozatala. Fékkel nem viccelünk felkiáltással előszedtem a menetvágó-készletet, hogy átvágva kicsit felfrissítsem a beteg menetet a csavaron ... Ühüm ... kezdtem az M8X1.5-essel, nem ment rá. Ja, sűrű menet, elő a M8X1.25-össel. Az se megy rá ... Hát, kérem: 1/8-as collmenet (!!!) a féktárcsa-agy összefogató csavarok menete ... Miért nem böki meg az édesanyját az ilyen mérnök, aki ilyet tervez egy autóba? Mennyivel lett volna rosszabb egy metrikus menet ide? Cseh szisztémájú fékrendszer van a Wartburgomon, és egyszerű, mezítlábas M8-as imbuszok fogják a tárcsát az agyhoz, semmi egzotikus collmenet nincs az egész autóban, leszámítva biztonsági öv csavarjait. Ja, és 15 év autózás alatt semmi gondom nem volt a m8-as csavarokkal ... szóval, miért is ?

twk004
Előzmény: S110L (52757)
JULES Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52759
"12, 11,5 ,11,5, 12"

Egy széria motortól ez teljesen jó...

"de a kuplung pedalnal beazasi nyomok vannak. az mibol adodhat?"

Pl.: behalt a kuplungfőhengertől...
Ha rossz lenne, kb 2500Ft egy új...
Előzmény: ambruzsg (52758)
ambruzsg Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52758
Nah megmertem, 12, 11,5 ,11,5, 12
regota allhatott, hozott a csoka bikazo akksit (egy kereskedesben all) kis pumpalas az ac-n, es szinte egy fel fotengely fordulat utan indult is a gep. nagyon szep hangja van, kaszni itt-ott picit rozsdapottyos, es latszik hogy bizonyos karosszeriaelemeket festettek (elter a szin).
Csomagtarto eleje nem rozsdas, de a kuplung pedalnal beazasi nyomok vannak.
az mibol adodhat?

gabor
Előzmény: JULES (52745)
S110L Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52757
Én is így jártam :)
És miután az összes ajtózsanér-csavart átmeneteltem 8-asra, a csavarboltos örömmel fogadott, hogy hozatott nekem egy zacskó 7-es csavart (azt hiszem 7x45-öst).
Most is ott van valahol egy zacsekban az egész a Skodás-cuccaim között (innen kb. 200km-re).
Előzmény: Caddy59 (52755)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52756

Jóvanna!

Most írhattam volna azt, hogy de hisz a Skoda Cseh(szlovák), és nem a Magyar igényeket vették anno figyelembe, de nem írom. Poénkodtam végig no...

Inkább kívánok mindenkinek kellemelles jómindenjót, idenyolcasföldön holnap ünnep van :-), így négy napig off...

Caddy! Föfékkuplunghenger rulez!

Caddy59 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52755
Nem értem mi a bajotok a 6os meg 8as csavarokkal. A 7es, az szívás! Egyszer naívan bementem egy csavarboltba hogy vegyek egy párat, és ott kellett megtudnom hogy ilyen méret csak a mesében van... az eladó röhögve kérdezte, hogy skodás vagyok-e.... :)
Előzmény: Dzso bácsi (52753)
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52754

Csakmert külföldön a nyolcas a menő csavar, nekünk még lehet a hatos a nyerő! :-)

Na de haggyuk a politikát!

Előzmény: Dzso bácsi (52753)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52753

Konkrét indokot kérek a hatosra! Miért pont a hatos? Eseteleg megkérdem másképp is: milyen egyéb érdekek füznek a hatoshoz? Na és a hetes meg hogy kerül képbe? Meg miért is van gond a nyolcassal? Régebben semmi panasz sem volt a nyolcasra, akkor most egyszerre hirtelen miért kellene leváltani?

Én azt mondom: tényket pro és kontra, mert ez így nem fair a nyolcasra nézve!

szilvi5 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52752
Hülye nyolcas csavarosok! Szavazzunk a hatosra! Hetes még elmegy, ha kicsit lead magából! :-)))
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52751

Jaj, má megint mit tettem???

Nem ratyi a forint, jó jaz úgy, amennyiért van, meg különben is minek nekem Sk?

Dave! Azóta Bano1 márkatárssal privátban megvitattuk a dolgot, és gyözött a józan baráti érv... Dilemmám mexünt, köszönöm szépen az összes LM-zést!

- kövezzetek meg, nekem semmi bajom sincs a 8-as csavarral, a néhai (Favorit) bicajomon is sok olyan volt :-) -

fcf Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52750

1, és 2,-re: az igaz, hogy sok mutatószámban sereghajtók vagyunk a régiókban DE ezek a számok mind változást jelentenek, pl gazdasági növekedés, infláció, tőkebeáramlás változása, export növekedés, stb. A pillanatnyi, leíró számokban még mindig az élen állunk, csak meg kell nézni ami az átlagbérekre, életszínvonalra, ipari teljesítményekre vonatkozik. Lehet, hogy a szlovákok mindenféle dinamikus mutatószámban vernek minket, csakhogy nálunk kb kétszerakkora az átlagbér, és feleakkora a munkanélküliség. Ennek viszonylag egyszerűen körülírható az oka, nálunk történt meg a leghamarabb a rendszerváltás, és folyt le már a 90-es évek elején nagyarányú privatizáció, ezért álltunk nagyon sokáig az élen KKE-ban. Most viszont jönnek fel a többiek is (Balti-államok, Szlovákia, Románia, Bulgária, Horvátország), ahol később kezdődött a rendszerváltás, illetve utána is sokáig a régi rendszer irányvonalát folytatták a demokrácia keretei között, nem privatizáltak, minden az államra volt bízva, stb. (vagy pl a horvátoknál a háború akadályozta a haladást). Ha náluk is lezajlott majd ez a folyamat, akkor ott pillanatok alatt meg fog akadni a fejlődés, és már nem is leszünk olyan rosszak nemzetközi összehasonlításban...

3,: ezt előbb írtam, az egész régióban gyengült minden deviza, csak erre még nálunk jött a választási ígérgetés is, ha az nincs, valószínűleg nem is változott volna az Sk/Ft árfolyam sem.

+1 erre csak azt tudom mondani, hogy Favorit motort kell venni és akkor nincs gond :)

Előzmény: S135RR (52746)
bano1 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52749

Akkor azért van az én '81-es 105-ösömben mindenhol 8-as csavar mindenhol, ahol 6-osnak kellene lennie... :o)))

Azt hiszem panaszt teszek Boleszlavban :o)))

Előzmény: szilvi5 (52744)
JULES Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52748
Az még nem lenne baj, de sajnos Hudalek lealkudta 7-es csavarra, mert a skoda motorsport 2000 M8-as csavarokat középen megfúrva próbálták könnyíteni, ami Kuplacek bácsi iszákossága miatt sok selejttel járt...
S135RR Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52747
Köcsög reakciós! Küldjük a Gulagra, vagy akasszuk fel! (Úgyis elfelejtik a népek, mit teszünk!) ;)
S135RR Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52746

Azt be kell látnom, hogy Te jobban átlátod ezt a dolgot, mint én. Ezért csak a józan paraszti eszemmel teszem fel a kérdést, hogy ha következő három tényt nézem, akkor is hibás következtetés összefüggést látni?

1, x éve (direkt nem írok számot, mindenki gondoljon ide, amit akar) vezetők voltunk a frissen csatlakozott (előtte aspiráns) országok közt (pl. Szlovákiával való összevetésben) és igen kedvezően nyilatkoztak nagy külföldi elemzők/hitelminősítők a magyar gazdaságról

2, Mostanra sereghajtók lettünk ugyanebben a csoportban (pl. Szlovákiával összevetve) és nagyon kedvezőtlen a nagy nemzetközi elemzők/hitelminősítők szerinti megítélésünk

3, lásd (pl.) Sk-HUF elcsúszás

+1 Dzsó bajban van a 130-as hf-el, ez önmagában SKANDALLUM!!!! :))))

Lehet, hogy még mindig téves logikai kapcsolatokat tételezek fel, de én a nép egyszerű fia (de nem a Fehér Lóé :D ) így látom.

ON(?)

Asszem olajat kéne cserélnem. :DDDDDDDD

Előzmény: fcf (52741)
JULES Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52745
Ingoványos téma. Az sem mindegy, hogy hogyan méred...
Elvileg úgy kell, hogy az összes gyertya ki van szedve és a folytószelepek teljesen nyitva vannak.
Nekem bejáratás után 13.5 és 14.5 közötti értékek mértünk.
Előzmény: [Junkie] (52740)
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52744

Most komolyan politizálni akartok? Akkor adok egy témát nektek! :-)))

Mit szóltok ahhoz hogy 1981-ben a Skoda gyárba Jirzi Kubalec azt mondta a szakszervezeti gyűlésen, hogy idézem "Márpedig én nem vagyok hajlandó 6-os csavart használni, hanem csak 8-ast az MP-426 számú célszerszámmal történő munkához".

:-)))))

fcf Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52743

"Azt, hogy nincs összefüggés az árfolyam és a gazdaság helyzete között, megintcsak erős túlzás."

Ez teljesen igaz, egyetértek, ki mondta ezt? :)) Mert én az írtam, hogy a "forint pillanatnyi árfolyama és a gazdaság teljesítménye között semmi kapcsolat nincs". Azaz, hogy most a választások előtt, mindkét oldal, de főleg az ellenzék irreális túlköltekezést előrevetítő ígéreteire reagálva hirtelen 260-270-re leesett a forint, nem jelenti azt, hogy az elmúlt két hónapban annyit romlott a gazdaság, pedig pont két hónapja még 250 alatt mozgott az árfolyam. Ráadásul a gyengülésnek volt egy másik fontos összetevője, hogy az egész régióban ugyan ez volt a helyzet, erre a választások csak rátettek egy lapáttal...  

Előzmény: bano1 (52742)
bano1 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52742

A vicc az, hogy (épp a hétvégén voltam Nagyváradon) míg korábban 150 régi lejt is adtak egy forintért (tavaly nyáron), most már csak 130-at.

Azt, hogy nincs összefüggés az árfolyam és a gazdaság helyzete között, megintcsak erős túlzás. Sajnos már rég nem az ipari termelés határozza meg a gazdaság állapotát, hanem a pénz- és értékpapírpiac.

Előzmény: fcf (52741)
fcf Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52741

Nyilván, önmagában az export árbevétel növekedése lehet infláció-gerjesztő, ami kamatemeléshez vezethet, akkor visszaesnek a belföldi beruházások, és visszaüt magára az egész, stb. sokféle kimenetel elképzelhető. Nem egy komoly elemzést írtam, csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a forint pillanatnyi árfolyama és a gazdaság teljesítménye között semmi kapcsolat nincs (hisz csak pár hete libikókázik, előtte stabil volt hosszú hónapokig), ez csak egy demagóg duma, amit bevet az akinek ez éppen érdeke (most az ellenzéknek). Az meg hogy hány Sk ér egy Ft-ot végképp nem mutat meg semmit, pl a lejből most levágtak néhány 0-t, kb 70 Ft-ot kell fizetni 1 lej-ért, akkor most a román gazdaság 70x jobb a magyarnál, és 10x a szlováknál? :P

Előzmény: bano1 (52739)
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52740

összerakás után kb 200km-t mentem amikor mértük, szoval még az elején van a bejáratásnak. meg nem szorulhatott, nem nyomom még ki a szemét, 4000 fölé nemigen pörgetem (Zsotti: a hétföi sprint volt az egyetlen kivétel, de az a mérés után volt).

nekem a 11.5 is kevésnek tünik, vagy a 12es gyári a sok. vagy a 2mm sikolás nem ad annyi többletkompressziot, mint amennyit az sp3 elvesz?

Előzmény: normanrls (52733)
bano1 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52739
Egy sör mellett szívesen beszélgetek a valutárfolyam közgazdasági összefüggéseiről, de ez nem az a fórum, úgyhogy inkább nem megyek bele, de szerintem csak részben van igazad.
Előzmény: fcf (52736)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52738

Mi ez poltopik?

Na, kompresszió: kopott motornál ha nem húzza le a gyürü az olajat a hengerfalról, az elég jól tömit, igy lehet mérni 11-es érték körülieket.

A veszteségmérés valóban jobb képet ad a dologról.

2 bar körüli nyomással a gyertyanyiláson megtápláljuk a süritési (zárt szelepek) állapotban lévő hengert, felső holtpont körül, középállásban, illetve alsó holtpont körül (ahol a szelepek még ill. már zárva vannak), egységnyi idő alatt vesztett nyomás megmutatja, hogy merre kopott jobban a motor.

Szerintem egy egyenletes 9,5-10 bar normál állapotú motor, 9 alatt gáz, de ahogy mondtam szétkopott motornál is lehet mérni 11-et (nekem is sikerült már...)

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52737

Jólvan no!

Számomra akkor is elönytelen a helyzet, nem akartam gazdasági vitát kiváltani. Annak ellenére, hogy teljesen tiszta, hogy ez a Magyar Gazdaságnak überf.sza, nekem még attól lehet kellemetlen nem? (idehaza sem épp optimális a helyzet a kemény Sk miatt, míg két éve 43 Sk-t kaptunk egy Eur-ért, most 37,5 környékén jár - külföldre fuvarozunk, külföldiül fizetnek, ki lehet számolni...) De én akkor is kitartok a véleményem mellett, hogy ratyi a forint (jaj, Forint), mert így nem tom, milyen árban mérjem a harmincas hengerfejet. Na erre kérek szépen megoldást.

Bano1 (& co) kérem hozzászólni a témához! Vagy majd megbeszéljük május elsején?

fcf Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52736
Már nem azért, de attól hogy egy árfolyam "ratyi", még nem jelenti hogy bármi baja is lenne a gazdaságnak, sőt. Ez az árfolyam kifejezetten erősíti a MAGYAR export cégeket, a kivitelt, míg gátolja az importot, a külföldi cuccok beáramlását... Persze tök jó lenne ha nem lenne "ratyi" az árfolyam, max tönkremegy még egy-két nagy magyar vállalat, utcára kerül pár tízezer munkavállaló, ld. pl. Transelektro...
Előzmény: S135RR (52731)
bano1 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52735

Csak milyen irányban? :o)))

De azért ne politizáljunk, ez nem az a topic...

Előzmény: S135RR (52731)
Caddy59 Creative Commons License 2006.04.13 0 0 52734
Jah, az ETOS cd nekem is megvan, dobj egy emailt ha kell, lemásolom neked, vagy ha van ftp-d fel is tölthetem.
Előzmény: Fiestagirl (52716)
normanrls Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52733

Szeria motornal:

Szerintem a 12bar ujszeru allapot. 11,5bar is meg eleg jo. Gond akkor van, ha szornak a hengerekben az ertekek nagy kulonbseggel, vagy 10bar alatt vannak.

Junkie

General uatani meres mikor tortent? rogton general utan, vagy mentel vele egy 2000km-ert?

General utan (amikor meg nincs bejaratva es nyers a gyuru es huvely) akkor meg rossz a kompresszio. Mikor bejarattad rendesen akkor jon meg a kompresszio.

Esetleg enyhen megszorult a motor (tulmelegedes) es meghuztak a huvelyeket a gyuruk/dugok, azert volt kicsi a kompresszio, erre tudok meg gondolni hirtelenjeben.

Előzmény: [Junkie] (52725)
normanrls Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52732
A kocsimban mindig van strobi. 23-an Fertoszentmikloson vagyok.
Előzmény: Dzso bácsi (52724)
S135RR Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52731

A gond, hogy nagyon ratyi a Forint, már 1:7 arányban is nehezen lehet Sk-ra váltani...

"Lendületben az ország..." :))) :(((

Előzmény: Dzso bácsi (52730)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52730

Hai!

Ez nem is rossz ötleg Bano1! Jó kiindulóalapként az is árulkodhat a motor állapot/ápoltságáról, hogy melegen leállítva milyen hamar gyullad ki az olajnyomás is...

Ha minden jól megy egyébként, a KGST talira vihetem fel a vas HF-t! Ha van még érdeklödés, akkor kitalálok rá egy árat. (Te meg remélem, megadod érte majd a dupláját :-)))))))))))))))))))) )

Emberek! Használt, 85 ezer km-t futott vas 130-as HF-nek mi lehet a piaci értéke? Én 13 ezer Ft környékére gondoltam, de ha túlzás, termi alakítható. Nem szeretném sem Bano1-et lehúzni, de nagyon ráfaragni sem. A gond, hogy nagyon ratyi a Forint, már 1:7 arányban is nehezen lehet Sk-ra váltani...

Előzmény: bano1 (52727)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52729
Hát az ETOS programban biztos van róla robbantott ábra, de az sajnos nekem nincs már meg. De tudom hogy itt sokaknak megvan....
Előzmény: Fiestagirl (52716)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52728

JULES!

Fél gáznál arra gondoltam, hogy mivel lábbal érzem, mikor szorul meg a pedál a második torok nyitásánál (elég bika szerkezet húzza vissza), így azt akartam mondani vele - hogy még mielött nyitna a kettes, az a félgáz. Egyébként nem csörögnek a szelepek, hanem rángat. Viszont jó ötlet, lehet, tényleg bepiszkolódott a karbi (a próbák erejéig léxüröház nélkül üzemelt, kosz így simán kerülhetett bele...) Hm... amint lesz alkalmam, átnézem. Köszi!

Előzmény: JULES (52726)
bano1 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52727
Egy szerelő ismerőssel beszélgettem a minap épp erről a kompresszió témáról. Szerinte a kompresszó értéke nem sokat árul el a motor állapotáról, mert nagyon sokminden befolyásolja, így egy kopott motornál is mérhetünk gyári értéket. Szerinte veszteségmérésre kell vinni a motort. Ez valahogy úgy néz ki - ha jól értettem -, hogy sűrített levegővel nagy nyomás alá helyezik a hengert és mérik, hogy egységnyi idő alatt mekkora a nyomásveszteség a hengerben. Ebből %-osan számítják a veszteséget, amiből tudnak következtetni a motor állapotára.
JULES Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52726
Félgáznál csak félig nyit az 1-es torok. Csörgésből itélve kevés lehet a benzin. Kis gáznál az átmeneti dúsító furatok adnak + benzint a gyorsításhoz nagyobb gáz állásnál fokozatosan veszi át a szerepét a főfúvóka+féklevekő fúvóka+keverőcső hármas. A helyedben az 1-es torok fő- és féklevegő fúvókáját nézném meg, illetve a torokban lévő dúsító furatokat tisztítanám ki.
Előzmény: Dzso bácsi (52724)
[Junkie] Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52725
a kompresszio téma engem is érdekelne.. nekem sikolt hengerfejjel 280as tengellyel gyürüzés elött volt 11.5, generál után 9.5 (érdekes), ugyanakkor meg itten 12-13 bárokrol beszélnek... szoval mennyi is a gyári érték? (ahhoz kell viszonyitani)
Előzmény: ambruzsg (52717)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52724

Jules, Braun, köszi!

Nah maradjunk akkor a Skodánál...

Kérésem lenne a szakikhoz:

alacsony fordulaton ha kicsit több gázt adok, tegyük fel hármasban 40-nél adok egy félgázt (fullra kinyit az egyes torok, a második még nem), nekiáll rángatni/rázkódni a motor. Nem az a rángatás, mikor össze van égve a kalapács, és kapkod (egyenletlen a járás), hanem ez szinte össze akar csuklani. Ez mitöl lehet? Hirtelen sok benya kevés levegöre? Vagy fordítva? Esetleg a gyújtit kellenne feljebb tolni? Magasabb fordulaton már nem teszi ezt. Lehet, hogy a gyorsítófúvóka tömödött el?

Ismeretlen számomra a dolog, 3000-töl helyesen reagál még a padlógázra is... Az eddig normális volt, hogy mondjuk 50-nél négyesben (csak kipróbáltam, nem szokásom egyébként) padlóra (mechanikus kéttorkú) elöször megtorpant, majd mély hanggal nekiállt gyorsítani: nem csörögni, nem rángatni, hanem szépen elkezdte felvenni a tempót.

Na most. Mivel gyújti cserélve lett (faviról huszasra), és a karbin levegöcsavar körülötti gyürü felengedett, és állandóan elállítódott az alapjárat, így a karbi és gyújti is meg lett buherálva. No azóta nem találom a helyes konfigot. Eddig csörgött, most meg a fenti paranoiát nyújtja. Mi lehet az oka, és mi lehet az orvoslás? Jelenleg annyit csinálok, hogy miliméterenként tekerem elöre a gyújtit arra pontra, ahol még nem csörgeti be a szelepeket, és fülre hm... hogy is mondjam... szóval olyan jóhangú az alapjárat (nem pufog a kipuffba, nem mély, nem kapkod, nem túl magas). Hány fokon lehet most, nem tudom, nincs strobim...

Braun120 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52723
Helló, csak ez az 1 van, és ez is 640*480-as.
Előzmény: Dzso bácsi (52721)
JULES Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52722
Előzmény: JULES (52709)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52721

Hali!

Igérem, utoljárra offolom széjjel a fórumot. Szerintetek mivel nyomja? :-)) Az éles egy(1)kerekezésröl vidijót csináltam, azért csak ez az állás van meg... Braun, légyszi küld el nekem magánba a képet! Ha van több is, az sem baj!

Köszi!

BIL-896 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52720
lmgs Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52719
Szerintem a féltengelyed reteszeit sikerült elforgácsolni, mert ezek szerint a váltót hajtja (mutatja a sebességet). Talán forognak a féltengelyek a fékdobban.
Előzmény: 120GLS (52711)
bano1 Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52718

Van ilyen, de ha ez tényleg ennyit futott azonnal vedd meg!

Az én '81-es 105-ösömben most van 37 ezer Km, de amikor vettem még 35 ezer sem volt benne...

Előzmény: ambruzsg (52717)
ambruzsg Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52717
Mennyinek kell lennie egy 38000 km-t futott 120L blokk kompressziojanak?
talaltam egy elado gepet de nehezen hiszem el a km adatot, ugyhogy meregetek kicsit ugygondoltam.

gabor
Fiestagirl Creative Commons License 2006.04.12 0 0 52716
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. 1.3 Feliciám van. Valami nem stimm a váltójával. Nincs valakinek erről valami leírása (robbantot ábra) Előre is köszike
Az orr motoros fórumon már 3 elküldtem nem segít senki :(
S135RR Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52715
Nekem a féltengely végéről tört le egyszer a stift. Ilyenkor persze ledifferál (perko csak röhög a sperr difivel) és nem megy sehova...
Előzmény: bedrecs (52714)
bedrecs Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52714

Üdv!

lehet, hogy csak az ék nyíródott el ami a fékdobot rögzíti a féltengelyhez, így el tud forogni a tengely, miközben a kerék áll.

Szerintem csak ennyi lesz a baja az alapján, amit leírtál.

Előzmény: zsozsó 120 (52712)
Braun120 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52713

Köszi a válaszokat. Találtam képet magyar 6 hengeres jawa-rol.

Nekem 1 hengeres van, babetta ;-). Ezzel kímélem a skodámat, a napi használattol.

zsozsó 120 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52712
akkor kicsit érthetöbben fogalmazok nálam a dagnozis az volt hogy megált az autó raktam sebességben növeltem a fordulatot autú még mindíg felengedett kuplungnál és a kilométeróra mutató ment fölfelé
Előzmény: 120GLS (52711)
120GLS Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52711
Hát mikor vontattuk, üresben volt a kocsi, járt a motor, de hiába váltogattam, az égvilágon semmi sem történt.a kupunggal is bármit csinálhattam, felengedtem, sebességbe raktam de a motor csak járt alapjáraton és gurult tovább. A kilometeróra persze mutatta mennyivel megyek.
Előzmény: zsozsó 120 (52708)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52710
holnapra én is keresek pár virtuóz 350-s képet... Hirtelen csak ezek voltak nálam., pedig egy alkalommal sikerült érdekes képsorokat befényképeznem. Számomra a Jawa motorban olyan, mint a Skoda (faros) autóban, a Tatra limuzinban és teherautóban...
Előzmény: JULES (52709)
JULES Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52709
Ha otthon hozzáférek a géphez, akkor előkeresem a róla készült képet...
(4 hengeres P20/P21-ből is volt néhány)
Előzmény: Dzso bácsi (52704)
zsozsó 120 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52708
Üdv kérdésem a következő ha jár a motor és sebességet váltasz akkor a kilométeróra mutató megy fölfelé vagy nem mert nekem amikor a difi szétesett menet közben azt észleltem váltok 5ös be autó lassul km mutató meg megy fölfele tovább szóval ha ez a jelenség akkor sajna dificsere
Előzmény: 120GLS (52700)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52707

Hát ha már így offolunk: extrémek ezek is nem? :-))) Holnap még visszatérhetünk a témára, ha nem unjátok még...
Előzmény: Rxdns (52706)
Rxdns Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52706
http://www.drmentos.pl/Galeria/1/Jawa%20350/Jawa350Ts%20(6).jpg
:)
Rxdns Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52705
Grat a kétkerékhez, nagynagy királyság, csak majd vigyázz, ésszel...
Előzmény: S135RR (52689)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52704

Hali Jules!

Noh . erröl van szó! Az átlagfaros (vegyünk egy zsír huszast) négy személlyel és esetleges pakkal sem egy kimondott tempóhuszár! :-))) Pont ezt tükrözi a Jawa is: népmotor (nagy hagyományokkal, dicsö múlttal - USA exportos 250-es elöd stb...) és a 350-es meg egyszerü (ejj és elavult szívü) technika, "komolytalan" teljesítmény, de kiszolgál, és teszi a dolgát már ki tudja, mióta... ráaduásul ha mellette a Mustang/20-21-es "moped" szériát is veszem, akkor ez a Coupé/Garde/Rapid kategóriának felelne meg :-)))

Uhh, bakker, összeraktak három 350-es blokkot? Hát az nagyon durva lehetett, ejj kíváncsi lennék rá...

Előzmény: JULES (52701)
S135RR Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52703
:oooooooo Azta ku.....!!!
Előzmény: JULES (52701)
136GL Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52702

Sziasztok!

Egy bugyuta kérdésem van, mert lehet egyszerűbb ha vki már tudja és megmondja, mintha utána olvasnék... Szóval: a favorit motor olajteknőjét át lehet cserélni a sima 120as hűtőbordáséra? Elsősorban nem a csavarkiosztás érdekel, hanem, hogy kell-e az olajszivattyút is módosítani? Köszönöm!

JULES Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52701
Egy szemellyel meg elmegy, de ket szemely + csomagokkal eleg harmatos. A 6 hengeresrol meg motoros ujsagban volt cikk, haverjaim egy motoros talalkozon beszelgettek az epitojevel. 1050 kobcentis sor hatos ketutemu azert nem mindenapi teljesitmenyre lehet kepes...
Előzmény: Dzso bácsi (52699)
120GLS Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52700
Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem. Tegnap mentem az új motorért a kocsimba, mivel a gyárija kicsit már csapágyas volt, odafele menet ki is könyökölt az egyik hajtókar a blokk oldalán, ledobta az olajszűrőt meg egy kis aluminium törmeléket na mindegy....:-)Szóval beraktuk az motort, azzal ment egy darabig aztán a hibajelenség a következő:
A motor pörög, viszont a váltót hiába kapcsolgatom, nem történik semmi, eltűnt a kapcsolat a motor és a hajtás között. ÉS folyamatosan surlódó hangot hallat. Kérdésem az lenne, létezik az, hogy eltört a nyelestengely?
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52699

Sajnos 4x98-as lyukosztás - ez csak az elsö szériás Favinak felelne meg Skodás berkekben...

Hat hengeres Jawáról még nem hallottam. Nekem elég lenne a sima 350-es hangja is... Jójaz, Skoda müszerek vannak benne :-)))

Előzmény: bandura130 (52698)
bandura130 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52698

Erről nem tudtam.

De nem néz ki rosszul, igényes, gyönyörű a polírozás. A barnára egy hasonlót nem szeretnél? :)

Előzmény: perkó (52691)
JULES Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52697
Ha már Jawa, akkor ne ilyen csúfat, inkább legyen egy 6 hengeres!!!
Nekem 2..3 évig volt egy 634-esem, piros-sárga színátmenetesre lefújtam. Alkatrésznek vettem egy szétszedett másikat, ami még meg van. Meg van egy mustangom is...
Előzmény: Dzso bácsi (52695)
DCA262 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52696
Szia!

OFF
1000% -ig egyetértek veled!
Üdvözöllek az "igazhitüek" között! Én egy VF750S Sabre-t hajtok. A VFR elődje volt (1984, V4 16 szelep, kardán hajtás)

Mellékesen az előző motorom egy 350-es JAWA volt. (volt hozzá oldalkocsi is!)

ON

VLaca
Előzmény: S135RR (52694)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52695

Én akkor is Szkottival értek 1-et!

Az igazi faros feelinghez valójában a korhü Jawa 350-es motorkerékpár passzol! Ha lenne jogsim nagymotorra, befiztenék egy ilyenre vagy hasonlóra:

:-))))))))

Na jóvan no Dave, örülök, hogy teccik, meg gyerek maradtál! De vigyázz Magadra, bár sztem tisztában vagy a képességeiddel...

Előzmény: fcf (52692)
S135RR Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52694

Egy igazi Skodásnak van Skodája és nem adja el, hogy motort vegyen. Sokan kérdezték, hogy akkor most eladom? Szóóóó sem lehet róla.

Arra viszont rájöttem, hogy különleges tehetségem van összegyűjteni a világ legkülönbözőbb, de hasonlóan hangos és különleges hangzási gépjárművét. (Skoda-4leömlő-keresztdob / HondaVFR-V4es motor-sportdob) orgazmikus páros!!! :)

Előzmény: fcf (52692)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52693

Hali,

szerintem a fagyállónál nem a keverési arány a lényeges, hanem hogy -20...-25C ig fagyálló legyen, azt csók. Ezt meg általában kb. 1:1 aránnyal lehet elérni. Igy nem kell nyári meg téli anyagot keverni, hanem beállitod, és ha jó a rendszer, akkor télen sincs gond.

Olajszintnél meg a nivópálca dönt. Annyit teszel bele, hogy középen legyen a szint. Ez valahol 4 és 5 liter közt lesz, mint általában minden 1.0-1.4-es lökettérfogatú motornál.

Előzmény: Braun120 (52684)
fcf Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52692
Egy igazi skodás csakis cseh motort vesz!!
Előzmény: S135RR (52689)
perkó Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52691
Nem cseszték el. Én úgy tudom, készült belőle más osztókörrel is.
Előzmény: bandura130 (52690)
bandura130 Creative Commons License 2006.04.11 0 0 52690
Csak tudnám, miért kell a ritka felniket így elcseszni?! link :-(((
S135RR Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52689

OFF:

Bocs, a második, mint fénykép egy trágyadék. Majd lesz jobb is! De attól majd már megkímélem a fórumot.

A V4 hangjával nem tudok betelni. Még nem forgattam 5e fölé...

hamman1000 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52688
a fagyálló viz mellé ki kéne találni a forrás állót is... :D
Előzmény: Beeboy84 (52687)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52687
ja, előbb elfelejtettem írni, de töményen semmiképp nem mehet bele!
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52686
Szia!

Fagyállót (G12) mi a Faviba 1:1-ben kevertük desztvízzel asszem és így -25 celsius fokos ha jól emlékszem

üdv
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52685
Szió
Biblia azt mondja ugyanannyi mint 120asba. 4 lityi olajhátő nélkül és 4,6 olajhűtővel. Fagyállról nem tudok nyilatkozni.
Braun120 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52684

Hello, menyi olaj kell a favi mociba, ami farosba van? (vagyis 136-os rapid moci)

ezt azér írom, mert alu olaj teknő van alatta, de a moci is rapid, vagy gli, vagy Vajvoda tudja mien ;-)

A fagyállót kell-e higgítani desztvízzel, vagy jó töményen (G12), vagy van valami keverési arány ami megállja a hely télen-nyáron.  Mert alu hf-es.

Elöre is köszi.

hamman1000 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52683
hátulról pedig nem is olyan rossz. az eleje viszont ocsmány.
Előzmény: Dzso bácsi (52682)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52682
Lehet, a gazdája is rájött, hogy a Skoda az jobb volt...
twk004 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52681
... szegény autó ...
Előzmény: Dzso bácsi (52680)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52680
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52679
Köszi szépen, nem panaszkodott, szerintem értette a szitut!
Aztán nehogy dizelt tankoljál bele a nagy örömödben. :D
Előzmény: S135RR (52676)
S135RR Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52678
Nem én próbáltam ki, nem én hoztam haza, sőt még egy métert sem gurultam vele. Ez azt hiszem, elárul valamit a tiszteletről. Egyelőre... Barátom, aki nagy motoros lévén kipróbálta és hazahozta viszont beleültette a bogarat a fülembe. Neki egy 850-es TRX Yamaha-ja van (eladó! majdnem azt vettem meg, mert naaaagggyyyon pöpec állapotú, csak beleszerettem a V4-be) és egy GSXR750-e és még sosem üét ilyen VFR Hondán nagyon kellemes benyomásokkal szállt le róla. Azt mondja, egyértelműen jobb lesz ez most nekem, mint a TRX lett volna annak ellenére, hogy 30kg-val nehezebb. Nagyon jó indulatú, kezes és egyenletesen nyomatékos. Szóval szerintem én fogom a napokban elvinni a kútra megtankolni aztán meg eredetiségvizsgára. vagy nem t'om...
Előzmény: JULES (52677)
JULES Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52677
"Széles utat mindenkinek!"

És gumifákat!

Csak ésszel hajts!
Előzmény: S135RR (52676)
S135RR Creative Commons License 2006.04.10 0 0 52676

Hami! Remélem, megkaptad a motyót és tudsz vele vmit kezdeni! Mond már meg a haverodnak, hogy sorry vagyok, hogy olyan kurtán-furcsán behajítottam a kocsijába a cumót és kész, de épp megjött az emberem, akitől épp megvettem a Honda VFR750-jét. :))))))))))

Széles utat mindenkinek!

Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52675
norman, rxdns:

Köszi a tippet, szombaton megyek Párkányba, meglátjuk mi van nekik...
Előzmény: normanrls (52664)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52674
nos van még egy pár zsír új négydugattyús fékhez való féktárcsám 8000ért.Rapid váltókereszttartó ha minden igaz az uccsó 3500ért.
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52673

van egy bontott Mpi 136os felicia hengerfejem!!!23000ért vihető

70-3841377

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52672

Hasznaltauton van egy répaszínű szimpatikus 130L skoda 140ért!

Tuningalapnak egész tűrhető 120ért talán odaadják.

Akit lázba hoz,az nézzen utána.

hamman1000 Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52671
a motorkeresztartónak a két végét érdemes ledugózni. vagy kinyomni purhabbal. Mivel hogy cső, az is hangforrás.
Előzmény: Adam-Skoda (52669)
Rxdns Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52670
Még valaki írta régebben a trükköt, hogy nagymama régi dunyháját tömte be a hátsó ülések mögé, és csendesebb lett a masina...
Előzmény: Adam-Skoda (52666)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52669
Rábaring 2006 04 08

ön kit lát a képen? :)
perkó Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52668
Hogy nagyobb legyen a zaj, ahhoz van egy két ötletem. Nekem sikerült!:)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52667
Bocs lemaradt hogy egy 120L ről van szó 120Gls motorral és ne az legyen a megoldás hogy vegyek favimotort.
link
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52666
Sokszor sokhelyen előfordult már a körkérdés de most szeretném ha egy picit összefoglalnátok segítenétek a
Hogyan csöndesítsük skodáink motorzaját utastér felé?
(mert megőrülök a zajtól)

Alapanyagokat, árakat, beszerzhetőséget, ötleteket, kreatív megoldásokat és rengeteg hozzászólást várnék ebbe a témába.
Köszi.
Rxdns Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52665
Betétből nemtudom, lehet-e kapni Remsát a Skóhoz, de ha lehet, akkor én ajánlanám! OFF kocsinál bejött.. :)
normanrls Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52664

betetbol Unix-ot ne vegyel!

Lucas vagy hasonlo arkategoria eleg jo, minosegre.

A beszerelesrol nem tudok nyilatkozni, azt megszoktam hagyni masnak. ;)

A feket nekem mindig szakember csinalja.

Előzmény: Beeboy84 (52663)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.09 0 0 52663
Köszi norman, tárgytalan lett a LUCAS, úgyhogy majd csak be kell ruháznom egy új garnitúrába... fékbetétből melyiket ajánlod?
A tárcsacseréhez télleg csak az a két csavart kell le venni a nyeregről és elöl azt a pár csavart ami a tárcsát fogja?
Előzmény: normanrls (52650)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52662
már csak egy telefonszám kéne. :) emilben el tudnád nekem küldeni?
hamman67KukacFriimélPontHu
Előzmény: S135RR (52658)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52661
Szevasz!
Kell!
De nem én megyek érte. A srácnak megadom a számodat, és ő holnap délelőtt felhiv.
Előre is köszönöm szépen!
bandura130 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52660
Ugyanez érdekelne alumíniumból, de nagyon sürgősen és 2db is elég! Help!!!
bandura130 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52659
Írtam volna, ha tudtam volna segíteni. Nekem Tisi intézte a 8 cm-es csavarokat 270.-/db áron (kb. 2 éve), de már akkor mondta, hogy nem hiszi, hogy tud még.
Előzmény: Adam-Skoda (52648)
S135RR Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52658

Hami! Mérésem szerint 18 cm átmérőjű és 3,5-3,6cm vastag szeletek ezek az "alapanyagok". Ha érdekel, írj és akkor holnap reggel berakom a kocsiba.

Azt még tudni kell, hogy nagyon szoros lesz a programom, tehát 12.00 Hősök tere az egyetlen alkalmas időpont és helyszín. üdv.: dave

Előzmény: hamman1000 (52651)
S135RR Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52657

Lehet ababn is vmi, amit mondasz, de azért ez így ebben a formában nem teljesen magyaráz mindent, ugyanis pl. szegényebb keverék lasabban ég, ezért annak is nagyobb e.gyujtás kell, pedig ott kevesebb anyagot juttattunk be.

Szóval bonyi ez. Én sem tudom jobban elmondani, csak pofázok bele felé. :)

Olvassátok el a belinkelt cikket. Az angolul nem (annyira) tudók kedvéért le kéne fordítanom egyszer, mert hasznos. Mondjuk erre úgy kb 30 év múlva lesz szabadidőm... Meg különben is. Minek törje magát az ember a próbákkal, mérésekkel, linkelésekkel, (nemzetközi) szakirodalom olvasgatásával, fordításokkal, mikor van itt olyan, aki úgyis megmondja a faszát, hogy az nem úgy van, hanem amúgy és kész. ;)

Jó Skodázást a hétvégi szép időben! :)

Előzmény: normanrls (52656)
normanrls Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52656

Roviden es egyszeruen:

Az idealis elogyujtasi ertek a szeria tengelyhez van kitalalva. A 280-as tenginel tobb anyag jut be a hengerbe, aminek tobb ido kell, hogy elegjen. A felso holtpont elott x fokkal kezdodik a begyujtas. Tobb anyaghoz, tobb ido szukseges az elegeteshez, nagyobb elogyujti ertek kell. (Kulonben az idealistol eltero modon a felso holtpont utan tortenne a begyujtas/eg el az anyag nagyob resze.) Az elogyujti, ha tul nagy, az sem jo (kopogasos eges/csorgo motor).

Aki szakszerubben tudja elmondani attol bocsanat.

Előzmény: mayflower36 (52653)
Lavadome Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52655
Üdv mindenkinek! 90-es Favorit hátsó feliratok (egy garnitúra), ha kell valakinek, dobjon e-mailt a lavadome@freemail.hu címre. Ingyen odaadnám, Bpesten valakinek.
S135RR Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52654
Ha (jól) tudsz ángliusul, akkor innen megtudhatsz egyet s mást a tuning motorok gyújtási lelki világáról.
Előzmény: mayflower36 (52653)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52653
Sziasztok
Fiúk egy valamibe belezavarodtam. Szóval miért kell nagy előgyújtit rakni (10 vagy több fok), szal miért jobb az??? Merthát nem gyújtja be túl hamar a keveréket....vagy mi belezavarodtam valaki mesélje el léccike. Köszönöm előre is! :)
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52652
S135RR
Köszönöm szépen a magánba írt levelet :)))

Másoknak is köszönöm szépen a tanácsokat, sokat segítettetek. Hogy mi lesz még eldől, de ez a 1mm sík és 280as szuromi nagyonis tetszik :) Köszi
Előzmény: S135RR (52649)
hamman1000 Creative Commons License 2006.04.08 0 0 52651
méretet tudnál adni? engem érdekelne... akár öt sör erejéig is. :D
Előzmény: S135RR (52649)
normanrls Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52650
Elso tarcsa par 5600 (cseh), elso fekbetetem meg volt regrol.
Előzmény: Beeboy84 (52639)
S135RR Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52649
Ismerem a szitut. Na nem tőcsavarral, de hasonló okból van négy db megfelelő anyagminőségű vas körszeletem osztókörmódosító alapanyagnak. Ha jól emlékszem szinte pontosan ennyi pénzem áll benne egy éve. Vasárnap délben a Hősök terén lesz talim. Ha valaki még holnap estig jelzi, hogy kell neki és adna érte négy jó minőségű sört, az viheti. Antialkeszektől pénzt is elfogadok. :))))
Előzmény: Adam-Skoda (52648)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52648
Van aki szerint drága 800ft/db és akkor a postköltséget még nem is említettem néhyány pedig úgy vélik reális ár.
Hát most mit tegyek írtam ide is meg mindenfelé aki tud nékem csinálltatni szóljon akkor nem szólt senki én meg nem vártam már tovább szerettem volna pontot tenni a dolog végére.
Mondjuk jól esett volna ha veled olcsóbban megszerzed és szólsz is.
Körbejártam ma rengeteg autósboltot keddre ígértek gyári tőcsavart de ahol jártam mind mondta hogy a bordás része ennél jóval nagyobb(magamba mondtam mit nem mondasz ezért vörös a fejem).
Hát azt elküldöm a srácnak aki csinálllta és újra legyártja amúgy nagyon lötyögött sajnos, kókányolni meg nem akartam az nem az én stílusom.
Megoldódni látszik a dolog...
Előzmény: bandura130 (52647)
bandura130 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52647

Szerintem nem nagy probléma, hátulról oda kell heggeszteni 2 ponton vagy körbevarrni és akkor tuti nem fog lógni benne vagy elforogni, amikor megtéped az anyákat.

Amúgy qrvadrágán vetted a csavarokat szvsz.

Előzmény: Adam-Skoda (52638)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52646

No Róbi!

Az ojró mingyá más! Add el a "sógoroknak". Egyébként az ilyet K-Jettronik-kal kell tuningolni a gagyi francia befecsi helyett... :-)) Na jó, én az innyektorhoz meg katalizátorhoz úgyse értek, számomra a környezetvédelem annyit jelent, hogy nem bántom a CO csavart, és jelenleg csövet keresek a szelepgázok vizzavezetésére a léxüröházba :-)))

Előzmény: ó-vodás5407070 (52645)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52645

de lehet eladom ausztriába:)

ott pont vágynak egy ilyenre úgy is

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52644

fix 250ért eladom,bár szívem szerint nem válnék meg tőle:)

meg van benne minden jóság,tuningalapnak pont jó:)

Csak Weber kell rá meg egy kis tuning:)

Előzmény: Dzso bácsi (52643)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52643

Te Róbi a forint mióta jó pénz????? :-))))

Egyébként, ha azt veszem, hogy ezt a szegény lovacskás bodrit cca 210 e Ft-nyi összegért kínálják fel, akkor a Tiéd abszolúte nem túlzás....

http://www.inzercia.sk/inzeraty.php?ID_inz=688703078&go=detail&kat=67

a motorja szinte zsír, meg felújítva, de akkor is... 30 kilóért biztos hamar másik gazdára talál...

Előzmény: ó-vodás5407070 (52642)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52642

Bizony eladó,de csak jó pénzért!!!:)

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52641

Hali ! (boj is no)

Az nagyon jó ár a két Lucas tárcsáért, még én sem tudnám olcsóbban beszerezni azokat. Ebböl kifolyólag azt gondolom, hogy Párkányban sem kerülne kevesebbe, söt, bizton merem állítani, hogy olyan 450 - 480 Sk környékén lehet darabja. Ha jól emléxem, Neked már az újabb Favi van, bár a két verziójú tárcsa között az én forrásomnál csak pár száz Ft-s eltérés van. Nem tom már, mennyiért szereztem Norminak, majd ö csak megerösíti... Vedd még azt is, hogy Párkányba el is kell valamiböl jutni.

Egyébként ha Neked is egy f.szás kis farosod lenne (szimpla vagy dupla, körös, tökmindegy), akkor simán hozzá lehetne jutni 3000 Ft környékén boltból is :-)))

Szal az én véleményem: csapj le rájuk, (ha télleg zsír újak) nem bánod meg!!!

Szia, és kellemelles létvégét!

Róbi!

Gratula, most már rendezett papiorokkal adhatod el az innyektorost...

Előzmény: Beeboy84 (52639)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52640

Sikerült a Nálam lévő fehér 135GLi papírjait elrendezni ahogy én szerettem volna,nem volt egyszerű!!!Most már végre az autó 1989es 890kg saját tömeg,1290 össztömeg,40Kw teljesítmény.Köszönet érte a szigetszentmiklósi Közlekedésfelügyeletnek:)

jah ha nem intézkedek akkor az autó marad 1993as:(  de ciki

Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52639
Szia Zsolti!

Nem baj, hátha még emléxik rá Normi kolléga, elvégre mégiscsak az ő pénze bánta végeredményben ;-) Azért kérdeztem egyébként, mert tárcsából tudnék venni 1 pár LUCAS-t 6e Ft-ért, és nem tudom mennyibe fáj most pl Párkányban (mondjuk most épp ramaty a Ft/Sk viszony...). Szóval nem tudom, hogy mennyire jó ár értük a 6e...
Előzmény: Dzso bácsi (52637)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52638
Sziasztok

Nagy problémával küszködök a megrendelt keréktőcsavarok (12800FT) nem jók a recés része nem feszül bele az agyba lötyög valakinek volt már ilyen problémája?
Hiába próbáltuk belefeszíteni semmi milimiéter híja van. Ha valakinek volt ilyen problémája vagy ötelte hogy lehetne megoldnai az kérem írjon mert momentán elég dühös vagyok hogy kummára nem akar összejönni a pénz meg csak elfolyik.
Köszi Ádám
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.07 0 0 52637

Hello !

Szerintem meg tudná mondani... úgy emléxem, szlovákiából hozta neki valaki, de az illetö már ne tudja, mennyibe került.

Előzmény: Beeboy84 (52636)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52636
Me = Meg

És előre is köszi!
Előzmény: Beeboy84 (52635)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52635
norman:

Szia! Me tudnád mondani nekem, hogy mennyi volt az első féktárcsa/fékbetét garnitúra párban a Favira?
Skodálatos Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52634

Dave!

Üzit megkaptad a stylingon?

Előzmény: S135RR (52631)
lmgs Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52633

30206 nem jó, a méret ugyanaz, csak a lekerekítés más.

Jó szám PLC 64-4, vagy 408658 + 30304 (azt jól írtam).

Előzmény: kisgecse (52632)
kisgecse Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52632

Köszi a csapágyszámot!!!!!

thnx!

Előzmény: lmgs (52626)
S135RR Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52631
Megint párhuzam. Sítúrán vettem részt és szétszakadt a bokám. Gyalog... (igaz, hogy kib..ott meredek, jeges hegyoldalon, de akkor is szánalmas)
Előzmény: p44 (52630)
p44 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52630

köszönöm!

gyorsan mentem és megcsúsztam valamin - gyalog :)

Előzmény: skodalover (52551)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52629

Hali!

Töltésprobléma: ideiglenesen elnapolva a behatóbb vizsgálat, tegnap délután megjárattam a csatlakozásokat, és úgy tünik, most már nem vacakol. De akkor is nyugtalanít az ilyen paranoia, az elözö 130-asommal meg is szívtam anno rendesen. Az volt az egyetlen alkalom, hogy cserben hagyott a technika, és szinte járásképtelenül maradtam Györ túlsó külvárosában. De az is nagyon komoly tapasztalat volt (a régler bemondta az unalmast): Szombaton Akalin motoros tali, 4-en voltunk, és hajnalban hazafelé (mivel nem töltött a generátor) lemerültünk teljesen. Persze minden csati a helyén volt. A város határáig eljutottam, majd rövid tanácskozás után (világítás, index nélkül) nyomultunk tovább. Az akksi épp hogy csak tudta adni az áramot (gyújtás, féklámpák), és kijutottunk a városból. No onnantól csak a Hold adta a fényt. Akksi megpihentet, kocsi betol, és 40 - 50 környékén az út széli fehér csíkot lesve irány haza. Ha bármelyik irányból fénycsóvát láttunk, moci leállít, kocsival félreáll, mobilok bekapcsol, hogy a display fényével adjunk jelet magunkról. Egy szlovák Fiatos megállt hazairányba, és a további úton szolgáltatta a fényt. A határ érdekes volt, de nem piszkáltak sokat az örök, továbbengedtek... Odahaza kiderült a turpi, réglert cseréltünk és tértem egyet a kocsival, hogy adjak egy kis eröt az akksinak.

No ezért parázok, ha valami nem stimmel ilyen téren, mert minden más alkalommal meg tudtam / tuk oldani a beragadás szituációját.

normanrls Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52628

135-os moci (uj huvely, dugo, gyuru), 280-as GAAl + 2mm hf sik, sport dobok, sport szuro, 8-10fok elogyujti, 105 es 130-as benzin fuvokakkal mert diagram:

1500-as fordulattol, mar nagyobb nyomatekom volt mint szeriaban. Igaz nekem 135-os mocm van, neked 136, igy a nyomatekgorbe feljebb van picit szeriaban mint nekem. De igy is legroszabb esetben is akkora lesz a nyomatekod alul, mint most.

Szoval a 280-as tengiben ez a szep, hogy alul nyomatekos felul porog.

A torpanas nem lesz veszes, de ha kicsereled a benzinfuvokat, sokkal jobban fog reagalni gazadasra. Egyszeru a fuvoka csere, fedelet le kell venni es a fedelbol kicsavarni a fuvokat. Szebb megoldas az 1-es dorszarral valo tagitas, barkacs megoldas: 1-es furot belekuldeni esztergan vagy vegszukseg eseten alvanyos furon.

Az oldalso a mennyiseg (benzin) csavar, az utkozo csavarral meg a pillangoszelepet allitod (levego).

Jo beallitassal nem lehetetlen a zk.

Előzmény: mayflower36 (52624)
S135RR Creative Commons License 2006.04.06 0 0 52627

Nekem 280-as tengellyel az a tapasztalatom, hogy extrém alacsony fordulaton (egyszerüsítsünk!) mondjuk 1600 alatt gyengébb (ezért fullasztják le a szerelők az első, óvatos beállási kísérletnél) aztán 1600-2000 közt mondjuk azt nagyvonalúan, hogy ugyan olyan és olyan 2000-2200-tól erősebb, de főleg 4500-6000 közt érezhető leginkább a különbség. DE, ahoyg írtam, már korábban is érzed, csak itt a legjobban. szerintem a magamfajtának jó választás.

Mérési diagrammot (ha jól emlékszem) 2004 novemberében linkeltem be.

JULES 10 fokos e.gyuszit javasolt. Én egy picit óvatosabb lennék és olyan 7-10 köztire mondanám. De ha nincs strobid, úgysem tudod e szerint állítani és a végős finomítást úgyis a puding próbája, azaz az evés dönti el.

Előzmény: mayflower36 (52624)
lmgs Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52626
Talán 30206 és 30304, de holnap reggel pontosan meg tudom nézni neked.
Előzmény: kisgecse (52625)
kisgecse Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52625
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Tudja valaki az első kerékcsapágyak számát???
Fontos lenne,de én nem vagyok otthon egy darabig szóval nem tudom megnézni !
Előre is Köszi!
mayflower36 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52624
Amiket JULES írt azok igen biztatónak tűnnek :) Mivel minden OK lesz, mert közben felújításon esne át a moci, így akkor ez így igen baráti.

Viszont Normanrls hozzászólása alpaján lenne kérdésem.
Én úgy tudtam,h nagyobb tengellyel felső fordulatszámtartományban erőseb, de alul halódik és ezért szokták síkolni,h alul is nyomatékos maradjon. De Norman azt írta,h igazából a nyomaték megmarad, sőőt alul jobb a nyomaték is mint a szériánál. Akkor tulajdonképp alacsony fordulaton lenne nyomaték szépen, még jobban is mint szérián és akkor pörgetve is jobban megy mint széria?

A másik,h Norman írta,hogy max 92,5öst kicserélem 100asra, ha torpan. Torpanni fog szerintetek ezzel a 280anas veztengely+1mm síkolással? Azért Pierburg karbi nem oylan egyszerű első ránézésre, mennyire egyszerű ezen "holmi fúvokacsere"? Honnan lehet szerezni ilyen 100as fúvókát ha kell? És ha kell feljebb tekerni alapjáratot, akkor ott valahol az 1es toroknál van két csavar, amit kb. fél-fél fordulattal beljebb kell csavarni? Mi az a két csvar, CO és mennyiségcsavar?

Ja és gondolon ilyen konfiggal elfelejthetem a legális zöldkártya megszerzését.

Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm, nagyon sokat segítetek :)
Előzmény: normanrls (52578)
normanrls Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52623
Peti igazabol akkor szokott elso lenni, amikor allandoan egyedul kell betolnom a kocsijat ;) Mivel most nem megyek nem tudom mi lesz vele ;)
Előzmény: Dzso bácsi (52608)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52622

helloka!

van 2db bontott  Rapid féltengelyem eladó!!!18 pénz a 2db!!!illetve 2db első 130as zsebes ajtókárpit 4000ért.

70-5407070

Skodálatos Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52621

S135RR:

Dave!

Írtam privit a stylingos oldaladra!

Joe Hrabo Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52620
A tegnapi balesetes témához fűznék hozzá még néhány sort. A képen látható Opel vezetője az utcánkban lakott, Ő volt a hibás. Lakott területen 140 (!!!) km/h-val ment, amikor megcsúszott egy átfolyáson, megpördült és a szabályosan haladó Skodába csapodott. A Skodát egy nő vezette. A srác 25 éves volt és nagyon nem érdekelte, hogy kinek kell félre ugrania, amikor 60-70el elhuzott az utcában.

Az eset anúlságul szolgáljon azoknak, akik hasonló képpen vélekednek és roppantúl nem érdekel kit veszélyeztetnek!!
Előzmény: yenoee (52542)
twk004 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52619
Üdv!

"Ha meg ki akarod élni a száguldási vágyaidat, kezdj el gokartozni (én két évig csináltam) és kitombolhatod magad. Manapság már két kilóért vehetsz egy félprofi gokartot és hetente egy ötezresből kitombolhatod magad, utána meg szép nyugisan vezetsz a forgalomban."

Én tiszta szívvel tudom ilyen célú elfoglaltságnak az ügyességi versenyeket is ajánlani! Sráckoromban, 1990 környékén én is elég dinnye voltam, aki látott Wartburgozni (akkor még nem volt egy Skodánk sem mellette ...), az inkább becsukta a szemét. ;o) Aztán 1993-ban elindultam az első bólyatologatón (emlékszem: a Dózsa György úton, az egykori Fiesta tehetségkutató verseny mellett indulhatott az a néhány amatőr is, aki akart), majd utána néhány amatőr túraversenyen (szegény Wartburg öléggé megsínylette), majd 1996-tól kisebb-nagyobb rendszerességgel csak szlalomokon. Aki járt Skoda Klub-os szlalomokra (perkó, Tisi), azok ismernek is onnan személyesen. Elsőrangúan ki lehet tombolni magát az embernek saját, utcai géppel is, nem kell 200-as befektetés, és marha jót tesz az önbizalomnak (letöri...), mikor az illető 40 indulóból mondjuk 32-ik lesz a végére ... :o) Utána lehet rájönni, hogy "nem én vagyok a fény az éjszakában", meg hogy egyenesben nyomni minden gyikusz tudja a gázt, meg egyebek. Nekem például abszolút jót tettek ezek a versenyek ...

twk004
Előzmény: bano1 (52594)
skoodri Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52618

Ön nyert!

Épp mentem hazafelé és megcsodáltam. Le is fotóztam. Nagyon szép a kocsi. A felni és akupak külön szép rajta :-)

Előzmény: csatka110r (52616)
ingegnere Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52617
Üdvözletem a Fórumnak!

Remélem nem veszitek tolakodásnak, de szertnélek tájékoztatni benneteket május 6-7-ére szerveződő Youngtimer találkozóról.

Remélem, hogy páran kedvet kaptok és ellátogattok rendezvényünkre, melyről bővebb információt a www.yetro.hu oldalon találhattok.

Üdvözlettel:
YETRO

csatka110r Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52616

csak nem erre gondolsz? :)

az enyém! köszi az elismerést :)

csatka

Előzmény: skoodri (52614)
Gabriall Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52615

Bocsi, hogy csak most reagálok! Rövid leszek, ígérem.

Kedves Junkie!

Természetesen jogod van a saját véleményhez, életfelfogáshoz. Viszont ha a viselkedéseddel másokat veszélyeztetsz, az már nem csak a te dolgod.

Bano-nak igaza van, ha "tombolni" vágysz, menj el gokartozni vagy keress valami olyan megoldást, ami nem mások veszélyeztetésébe kerül.

Gondolj bele, ha valamelyik szeretteddel történik baleset, és a másik kocsiból egy "naés" száll ki, szerintem te is bele tudnád folytani egy kanál vízbe...

Kérlek közlekedj okosan, és ne az utakon tedd kockára az életed!

Gabriall

skoodri Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52614

Sziasztok!

Ma du. kb 3 kor láttam a Bp. Határőr utcában egy nagyon szép drapp 120-ast Apollókon gurult, és az apollók közepében az általam gyártott kupakok viltak. A rendszáma : DKY - 804

Nem ismeri valaki??? Innen valakié?

JULES Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52613
"Akkor annyit kérdeznék, hogy egy 280as tengelytől mennyire fog ingadozó lenni az alapjárat"

Ha minden más OK, akkor semennyire.

"és gondolom feljebb is kell rakni"

Ha minden más OK, akkor nem.

"nagyjából iylen konfigurációval menynire kell rakni az alapjáratot?"

A gyári is jó.

"Mennyivel ehet egy 280as tengellyel és 1mm síkolással többet a kocsi szerintetek?"

Sok mindentől függ. Ha jól van beállítva, akkor ha taposod neki max 1..2 liter, de okosan/nagypapásan akár egy kicsivel kevesebbet is fogyaszthat.

"Mekkorára érdemes ehhez a konfighoz a győjtit állítani."

Amekkorára csak lehet, de úgy hogy kopogásos égés ne legyen. (én 10 fokkal próbálnám alapból)

"Az 1mm síkolás ugye vonja maga után,h 95ös helyett 98ast kell majd tankoljak?"

Az előgyújtástól is függ. Ha csak 98-ast tankolsz, akkor feljebb is lehet venni.
Előzmény: mayflower36 (52562)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52612

Hali Peti!

A zigaz, hogy pont olyankor mégy a legjobban, mikor nem vagyok kint, vagy nem látom. Viszont az R-edmények úgyis felkerülnek eccer, és akkó kiderül(ne) a turpisság.

Két és fél óra múlva indulok haza, ki fogok pár dolgot próbálni a töltéssel kapcs.

Anno törött francia kocsiból vettük ki az aksit, mára már 6 éves és végigbírta ezt a (keserves 3 - 4 perceket indítózgatós) telet is. Most nem akarom ilyesmivel kinyiffantani, nem ezt érdemelné...

Előzmény: szilvi5 (52611)
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52611

Na végre nem jön senki ismerős, olyankor szoktam nagyot menni! Legalábbis azt mondok amit akarok! :-)))

Dzso: generátor illetve fesszabályzó környékén keresd a hibát. Ha van otthon tartalék akkor 10 perc alatt kicserélhető, ne félj tőle. Csak előtte ne felejtsd el lekötni az akkusarut (és a végén visszarakni)! :-)))

Előzmény: Dzso bácsi (52608)
Vasilij Zajcev Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52610
Szthöh sztemnoom
Előzmény: S135RR (52609)
S135RR Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52609

Hát, az nem rohadt le Pest és Szeged közt...

Tényleg, elvitték már Gempát, vagy ez is csak olyan nem-is-igazándiból dolog?

Előzmény: Vasilij Zajcev (52604)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52608

Szeva Peti!

Hát nem tom, Te hogy vagy vele, de mivel már a két legnagyobb "sprinter" :-))) (Normi, Dani) visszamondta az indulását, én sem csörgök ki a helyszínre a pislákoló töltésemmel együtt... Meglásd, ha nem leszek ott - és nem látlak versenyezni, nyerni fox, de ki tudja, érekel-e az Téged. :-)))

Előzmény: szilvi5 (52607)
szilvi5 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52607
Menjek? Nem is tudom! Érdekel az egyáltalán engem? :-)))
Előzmény: Dzso bácsi (52544)
nemeth99 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52606

Sziasztok!

Tudtok nekem mondani olyan bontó - Pesten vagy Fehérváron - amelyik hajlandó adni olyan igazolást amivel ki tudom vonni az autót a forgalomból? Természetesen az autót megtartom tehát csak a papír kell.

Köszi: nemeth9

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52605

Hali!

Köszi szépen még eccer a tan ácsokat!

Amint lesz idöm, és nem fog esni az esö, mindennek módszeresen utánanézek, de lexívesen a generátorcserét hanyagolnám...

A sarukat is le fogom követni még egyszer! Majd beszámolok!

Vasilij Zajcev Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52604

" A srác több autó után megbízhatóság tekintetében visszasírja a Favoritját. No comment... :)))"   Ja, hülye BMW-és:)

Előzmény: S135RR (52600)
S135RR Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52603
Most majd végre lekerül a 10 éves por a "Bakos"-ról. :))))))
Előzmény: DEM992 (52602)
DEM992 Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52602
Panem et circensis!
Juvenal

:-)
Skodálatos Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52601

Szerintem depressziós roncs leszel ha így folytatod.

No sense amiket írsz, szerintem beteg vagy ember, menj orvoshoz.

Esetleg ha más életét oltod ki az ilyen jellegű hozzállásod révén, akkor meg a börtönbe menj gondolkodni pár évig.

Előzmény: [Junkie] (52572)
S135RR Creative Commons License 2006.04.05 0 0 52600

Dzsó! Nekem anno volt ilyesmi és a generátor gerjesztő tekercsére csatlakozó kábel saruja (szép kis főneves szerkezet!) volt laza. Tehát a fordulatszámmal növekvő rezgés hozta elő a kontakt hibát. Mondjuk Te ezt elmondásod szerint ellenőrizted...

Lehet ám vmi az ékszíjas ötletben is! Egy sztori:

Egyik haveromnak TDS motoros BMW-je van. Össze vissza kezdett járni a motor, már a legrosszabra gondolt, generál. Aztán kiderült, hogy egy 30 Ft-os ék volt eltörve az ékszíjtárcsán, ezért az el tudott forogni a főtengelyen, ekkor ingadozott egy kicsit a feszkó és ez a kis ingadozás pont elég volt ahhoz, hogy a computer meghülyüljön egy pillanatra. Volt nagy öröm. A srác több autó után megbízhatóság tekintetében visszasírja a Favoritját. No comment... :)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!