Hát igen :) olvasgatom a fórumot ahogy az időm engedi, próbálok csemegézni, és okosodni, csak az a pár hsz amit 9 év alatt betermeltek a fiuk az húú :D annó a gyári csúcsok már a végét futották, a gyári adagolómmal együt, azért is adtam a fejem az oksításra, csak sajna az anyagi háttér nem úgy alakul ahogy szeretném :/
A probléma most is ott van, hogy városban is felkeményedik a vízcsövem. Nem nyomja ki (egyenlőre), de nagyon kemény a cső. Csak idő kérdése szerintem, h mikor durrana szét. Ha kint van hajtva, akkor egyből kiveri a vizet. Annyit teszek most, hogy alacsony fordulaton váltgatok el. De ha nagyon alacsony fordulaton van tartva, akkor a cső nem keményedik. Ha tempózok vele, akkor már keményedik. Kint meg ugye...... Azon gondolkodom, h van egy nagyon olcsó hengerfej, (megcsinálva) azt rádobom a héten. De szerintem ez a hengerfejem nem rossz.
Az hogy ment nem azt jelenti hogy jó, de ez kiderül ha meglett a baja, továbbra is hangsúlyozom lehet én látom rosszul.
Szerintem a ducatohoz tervezett adagoló csak úgy lehet jó ha át van építve megfelelően a tdi-re, azt meg Krézi csinálnja, ha meg már csinálja megcsinálja rendesen amivel nem lesz baj, így szerintem a megfelelő válasz hogy egy Krézi adagoló kell helyette vagy belőle.
Ahhoz meg no comment hogy a gyári pici porlasztóra akasztottátok rá ezt az adagolót, gondolom kapott a pofájára. Meg gondolom az előtöltés is jó lehet a szabályzás utáni fordulaton már.
Ha szánsz a tuningra pénzt, és nem ingyenből kell a sok lóerő, akkor olvass itt sokat vannak bevállt alap receptek, szedd össze az adagolóidat, vidd el Krézihez mond meg mennyit tudjon, várd ki fizesd ki, meg rakd össze ahogy ő mondja, és utána jön a csemege, utána ha ezt megszoktad kezdj el gyüjtögetni, mert a dízletuning komoly fertőzés :)
eddig ment :) mikor a gyári turbó, és csúcs volt benne, akkor elég szépen ment, és a fogyasztásával sem volt baj, aztmondod hogy a ducato adagoló nem jó hozzá? mi kéne helyette?
Nem tudom mi van benne,még nem szólt,hogy csúszik vagy gond lenne vele,csak ötlete volt,hogy nagyobat kéne betenni szerinte ha ez meghal ami benne van!
Ezeket a kevláros tárcsákat nem igazán ismerem,mikor még rally-ra voltak a kocsik felkészitve azokba szinter fémes volt a Mitshubisibe rakva meg a többibe,igaz mikor az elözö Orbán kormány jóvoltábol becsödölt a cégünk kiszáltam az egész ilyenböl!
Csak a sima utcai autók maradtak abba meg sima cucokat raktuk!
Mivel állításod szerint a turbócserén kívűl semmi sem változott, én arra gondolok, hogy a kipufogógáz benne marad a hengerben, mert a turbó kicsi, vagy túl szűkbe van. bovdenes adagoló ill. nyomásos labda? Cooler van?
állandó terhelésnél, (90, 130) mennyi a nyomás?
Katalizátor van benne? nincs ledugulva? vagy nem dugult el éppen a turbó halűla miatt?? bár, G2-ben biztos nincs :)
Én itt kezdeném a porbléma feltárását.
próbálj meg nyitni a geometrián, hátha csökken a hőterhelés.
Egy vízpumpán ha a járókerék külön utakat jár, (elfordul a tengelyen), az alapjáraton még képes egy kis vizet forgatni, de fordulaton már nem.
Szedd le a hosszbordás szíjat, szedd le a termosztát házat, és az ujjaddal nyúlj be, fogd le a vízpumpa járókerekét, másik kézzel forgasd meg az ékszíjtárcsáját.
Ha együtt forog, akkor ki lehet jelenteni, hogy jó a vízpumpa!
2 hónapja csináltam egy B5 hosszmotort, amivel megjárták Ajka-Salzburg távot, oda vissza 1000km, a vízmutató középen, 140-150-el a pályán tünetmentesen!!
A baj ott volt mikor a nagy tempóról vissza kellett állni 50-re, na ott megforrt a technika.
Az öreg tdi vígan elvolt a menetszél által kapott hűtéssel.Városban szintén.Hajthattad is mint egy öngyilkos, csak mikor elfogy a tempó nem volt menetszél, akkor elmelegedett.
Vagy az adagoló vagy megölte a motort a gagyi adagoló, fel sem fogm ezt az adagóló témát, bár lehet csak tudatlan vagyok, ha fel van rakva egy ducato adagoló és azzal beindul akkor az már úgy jó is? Én még nem láttam értelmesen működő ducato adagolós autót.
Sziasztok. egy ideje olvasom a fórumot, de még messze vagyok hogy elérjek a tetejéhez, de a hibámra még nem találtam megoldást, így egy kis segítséget kérnék, mert most megált az autóm :/ adott egy 1z-s passat ducatto adagolóval, nagy csúcsal (028) , vnt20-al, az adagolóba még nem nagyon lett belenyúlva,a fojtás lett kiszedve belőle,vagy mi, hogy ne fogyon el 4200-nál. 1-2 hete gondolt egyet, és 2900-nál elkezdett torpanni nagyon, és füstölni, eleinte kicsit csinálta aztán leforgott tovább minden gond nélkül, 1-2 nappal később meg már egyáltanán nem forgott tul, tegnap hajnalban meg végképp megált, forgatni forgatja az indító motor, de semmi, néha kicsit prüszköl, aztán anyi, kicsit olyan szaga van a kijövő kipuf gáznak, minta egyáltalán nem lenne semmi előtöltése, vagy rosszkor fecskednezné az anyagot. Az adagolóhoz nem nagyon értek, de szeretnék hozzá érteni :D köszi előre a segítséget :)
A kiegyenlítő tartályról levettem a kis vízcsövet és beíndítás után néztem, hogy "pisál"-e! Ebből szűrtem le, hogy keringteti a vizet. Fémhengerfejtömítés lett alápakolva, ezért ha tömítés baja lesz, azt nem nagyon fogom érteni. Legalábbis azt mondják a többiek, hogy ilyet nem nagyon szoktak látni, átégve!
Tulajnak volt a döntése,mivel az ismeretségi körbe annyi kókányt látott,meg az utcákon a sok füstokádót,meg amiket kipróbált vagy az alsó tartományba húzott,aztán elfogyott az erö csak füstölt,vagy pörgetni kelett,hogy valami legyen,és csak a felsö tartományba müködtek! Gondolom ezért döntött igy!
Meg a másik dolog ismerösnek mikor vett egy jó nevü cégtöl kocsit felajánloták neki a chip tuningot,bele ment aztán csak füstökádó lett belöle,mikor reklamált elhajtoták,de egyik szerelö kollega is találkozott anál a cégnél vett kocsival az is füstokádó volt azt is elhajtoták mikor reklamált!
Volna egy különleges bajom aki tud mondjon nekem valami okosat!
a történet eleje g2 1,9 tdi alublokkos 110 kz adagolo 502 nagycooler gt20 sdi tg a turbo elkezdte enni az olajat ok nincs baj ledobtam jobb hijján lett egy gt 17.
ezután jöttek a bajok az autó kissebb gyilkolásra ok nélkül melegszik minden nyomás tartományban kissebbel nagyobbal mind1 neki én kiss naiv gyorsan felujittattam a hf-t ja s gyönyörü a motor szépen látszik a gyári honolás hm semmi változás ok termosztát vizpumpa csere hütö 2 nap 2 éjszaka ázott vizköoldoba kocsi összerak és még mindig szar mi a bánat lehhet ezzel a motorral hogy melegszik nincs repedve a hf lenyomásprobáztuk meg se föztem 1xse a blokkot is nézegettük 2 szinü rep vizs spryal nincs ötletem a kissebb turbo miatt vagy miért valaki mondjon okosat kezdek belebetegedni
Lényeg annyi volt,megnéztem a kocsit,kiolvastam mennyi a vezérlöbe tárolt kilométer,kompressziót mértem,elsö nekifutásba!
Aztán mikor kitalálta,hogy valamit kéne csinálni vele,bemérni akkor egy régi jó ismerösöm aki régen hivatalos MOTECH elektronikával foglalkozott az ajánlta a DINO projekt céget,hogy korektül bemérik mit tud a motor,elmentetem az élö adatokat azt elemeztük vele,és mondta lehet ebböl töbet is kihozni!
Innen a tulaj vette át a dolgokat,egyszer szólt,hogy küldjem át neki ami a fejlécen van a motor kiolvasásánál,utána csak szólt,hogy itt a chip,mikor tudok felmenni aktiválni hozzájuk!
Felmentem kikaptuk a vezérlöt bevitte a mühelybe kb 15-perc mulva hozta vissza,bevolt téve az új chip,ami levolt irva a kisérö lapon azt végig csináltam,kiment egy próba körre vigyorogva vissza jött ennyi volt az én feladatom:))
nemár ezeket gondold már át, olvastalak sokszor az autószerelő topicban nem vagy te ilyen elmaradott, ha többet tudnál erről a témáról, nem külföldre mentél volna flashért, hogy van az hogy itt stabil autók mennek? Hogy füstölnek, az azért mert kevesen vannak akik nem a maximumot szeretnék egy gyári autóra ha már kifizetik a szoftverezést, az étteremben is elvárja a magyar ember hogy tele legyen az a pacalos tányér ha már kifizeti az árát,
az enyém pl, tényleg füstokádó mert kicsi a cooler meg az adagoló, de még is tudok hozni főúton 66km/h átlagsebességgel 4,3-4,5literes fogyit egy B5passat kombival ami 1600kg.
Abban egyetértünk hogy rengeteg a kókler szoft író, kevés aki tényleg ért is ahhoz amit csinál, szerintem az országban 15nél többen nemigen tudnak rendes szoftot írni, és te pont beleszaladtál egy gagyiba.
Nem tartalom volt hanem kész chip ki kelett küldeni a VCDS-el kiolvasott alkatrész számot,és az alapján küldték a chipet,ismétlem nem tartalmat küdtek!Nem én intéztem a levelezést,meg a kifizetést,hanem a tulaj,mert neki van kint valami összekötetése,mivel ök is elektronikákat gyártanak,és kintre is küldenek! Különben ök csinálták a Suzuki Ignis,és a Renault Clio kupába használt kocsikba a versenybiróságnak az adatgyüjtö elenörzö egységeket!
Idáig még amikkel találkoztam azok mind füstokádó üzemanyag zabálók voltak,vagy azt irta ki a VCDS,hogy nem találja az ECU-t,vagy hosszú kódolást kért,nem lehetett semmit látni bennük!
Ebböl legalább élö adatba minden kiolvasható korrektül!
Na akkor nem olvastad végig,vagy én nem igazán érthetöen irtam:)))
Ha magyar válalkozás akkor miért Volsburgba adták fel a chipet,és nem programot töltötem bele,hanem csak aktiváltam,mikor belett forrasztva az uj chip a vezérlöbe:))
Szép ékes németségel levolt irva a kisérö lapon,mit kell csinálni,VAS teszterrel,és mit kell csinálni,VCDS(Vag-Com) teszterrel!
De holnap felhivom a tulajt,mert nála vannak a DINO mérések,és a kisérölevél is,és ha valakivel betudom scenelni öket elküldöm neked!!
Nekem annyi lenne a hozzászólásom,most az utóbbi idöbe került a kezünk alá egy 2000.12 havi 1.9 tdi, ALH motorkódos volt a vezérlöböl kiolvasva volt 250 826km-er füstölt,rángatot,szóval nem volt az igazi!
Mint kiderült chip-chip csóka volt bele irva,a Dino Projekt cégnél lett bemérve mit tud,a mérés szerint 105.3 lovas volt,és 216 Nm -nyomatéka volt,fogyasztása olyan 7-liter körüli volt!
Lett hozzá kintröl hozva Volsburgbol chip ami kilett cserélve bele, és VCDS-el feltanitva bele a tulaj elsö heti reakciója már jó volt hiába nyomta ki a szemét 6.5l-nél többet nem tudott megetetni velemár alsó tartományba szépen húzott nem volt turbó lyuk,és nem fogyott az erö se belöle! Két hét használat után volt lehetöség ujra mérni ugyan azzal a gépel,most 130lovas lett,és 300Nm-er nyomatéka van,nem füstöl és szépen müködik! Kiolvasásánál már az volt a fejlécbe VW ECU TUNING! Lehet hogy a gyári még mindig jobb mint a sok kókányolás itthon?
Végül is ki nem volt "főzve", de éjjel , normál tempóval semmi baja nem volt. Ha taposva van, akkor a víz kiugrik belőle. Nagy benne a nyomás, de a vízhőfok mutató egyenesen áll. Szaki rakta össze, mint mindíg, a furatokra figyelt. Eza hengerfej majdnem 1 évet kibirt:)))Nem tudom, mi az oka, hogy dobálja lefele. Gondolom a chipp miatt nem kellene. Annyira még hajtva sincsen, mert a turbóm állandóan leragad.
Egy másik megoldás jutott eszembe mikor haver rákérdezett.
Nyomd a féket és adj gázt. A fordulat 1200on van-- illetve szoft függő. Nekem 1200ra engedi a vezérlő.
Arra gondoltam, hogy a kuplug pedál kapcsolóra kötni még 1 fékpedál kapcsolót és azt az 1200at átírni arra amire épp kell.
De ha benne van a szoftban akkor az egyszerűbb-megpróbálok utánanézni, mert kipróbálnám egy adott gumival és nyomással mennyit segít az elindulásban. Köszi.
VAn akinek az kell, hogy alul kaparjon mint a barom és füstöljön akkor megy jól--legalábbis Ő ezt hiszi és muszály az autót olyanra csinálni. Hiába gyengébb és sokkal rosszabb a gyorsulás szempontjából akkor is az kell.
Üdv! Egy kérdés! (1,9 Tdi AFN motor) Ha rövid erős tempónál kinyomja a vizet, főzi, akkor mi lehet a gond? (bár nem is kell most erős tempó hozzá). A felső vízcső forró, az alsó inkább langyos, fűtés nincs. Gondolom belevegősödik. A vízszivattyú cirkáltatja a vizet, azt néztem. Ezeknél a hengerfejeknél nem szokott gátrepedés lenni. Hengerfejtömítés lenne? Netán termosztát? Köszi!
viszont ez még távlati mert ez most off lesz de kis autó kategóriában nagyon bejön a faceliftes 306, van belőle adagolós 90lovas meg hdi is, és itt a hdi boschos, kapna egy komolyabb szoftot coolert, talán a 107lovas porlasztóit, és elmegy 130lóig, és költésgekben ez sem rossz, viszont jó a szemnek ránézni, ugyanúgy nem rohad mint a polo, esetleg a tűgörgős hátsó futómű tud még megtréfálni, így lenne itthon egy ész érv=passat, meg lenne a szívhez közelebb álló látványnak sem utolsó 306, de ez még nagyon távlati
Ez igaz. És ne felejtsük el, hogy 1200tól már húzzon mint a barom 6000ig.
Ez is egy nagy kívánság általában :-)))
A 2es még 1 versenyt sem ment eddig sajnos.
Fertőre úgy vittük, hogy 15,20kor beindult és 2kanyar 1-2ben az utcán és már ment is fel a trélerre majd ott derült ki, hogy 3. ban a kaja elfogy mert a PD elmek rosszak. Ott aztán nem is bántottuk igen mert felesleges volt.
Szlovakiaringen a buzi tót nem engedte át-elakadt a verseny ülésen, hogy állítható, me mindenben amiben csak bírt-de lényeg, hogy a benzines 1,8turbókat beengedte ugyan iylen dolgokkal. NA mindegy.
Rábaringen meg szakadt az eső így aztán nem vittük. Remélem majd fertőre el tudjuk vinni.
Sk ringről hazafele mentem vele 220at Patas előtt az egyensben Mad felől érkezve. MAjd lepottyantam az úrtól, de egy élmény volt :-)--ma is kivisszük ha nem lesznek zsaruk-kicsit megfüstöljük :-))))
Tetszik a pusztasága és hogy minden csörög zörög benne---kicsit veszélyes de ez benne a jó :-D
Ezt a kocsit muszály volt úgymond sz@rból építeni mert első sorban úgy lett építve, hogy magunknak aztán ha elviszik akik gondolkodtak rajta akkor a szemét cuccok kikerülnek belőle és rendesre lettek volna cserélve de első körben lássuk, hogy mit megy a talált alkatrészekkel :-)
Így aztán az van benne ami a polcon vgy a földön hentergett, hogy 1x lehet jó lesz még valamibe ideiglenesen.
Majd meglétjuk mit bír a valóságban-mert a határban már ment pár karikát de pályán még nem.
G-tecchel méreggettem-nekem eddig tetszik ahhoz mérten, hogy milyen technika van benne. Előbb vagy utóbb úgy is felrobban :-)
szeva,en mar reszeltem egyszer egy sdit,gt 17el,502vel kisvalto,ff,kevlar.ölyan 160le korul volt,,,1 evet leversenyeztem vele,,,tokeletesem muxott,,,,utanna kapott vnt 20at,race kat,,na es az mar kikuldte a hajtokart a blokk oldalan))))de elotte faxa volt.
haat ja,ez a 2dik mervado dolog!!!!ki mennyit akar raszanni)))mert mindenki ugy akar tuningolni,hogy kuurva eros legyen az auto,meg 1tol,5ik ig gyujtsa a gumit,de 4,5liternel ne egyen tobbet,es 100euronal nekerujjon tobbe,de örökös legyen!!!))))haat a lim lom 2es!!!haat nemis tudom,igaz lim lombol raktatok,de meg csak 1versenyt ment,,,,vagyis csak felet)))))))na de ezert nemjo lim lombol kezdeni!!!mert ugyis lehullik valami,es azt megint munka,,,,munka meg munka,,,inkabb mindjart ugycsinalni,hogy kicsinyenkent,de a jobb cuccokkal)))en ezt tartom,en mindig kiprobalom a sajatomon a kinai cuccokat is,,te tudod,csak aztan ajanlom masnak is...vagy nem!!!de ugy senkinek nemeroltetem amit nemproballok ki,es sokszor befaragok vele,de hat ez van)))
Sdi-t faragott már át valaki? Szóba került az asszonynak valami kis autó, és polora gondoltam, abból is az SDI-re, és ha rápakolnám a maradék cuccaim, pl. a gt1549-et meg az 520as csúcsokat, kapna egy nyomásos turbónyomás vezérlést, meg egy szoftot, kevlárt, mennyit lehetne kiszedni belőle, nem megfeszítve csak lighosan füst nélkül?
Amit kellene vennem a nyomásos labda meg szoft meg kevlár, a többi kb megvan.
Szerintem tök értelmes kis autót lehetne igy faragni belőle, egy 110-120lóval az a pici kasztni jól menne.
Nincs velük semmi gond ugyan úgy ahogy a mecha adgolók is.
Itt csak az ár éték arányról van inkább szó, meg a hozzáértésről.
Látod sok mecha G2 sehol sincs pl. Dávid octijával szembe pedig még egy kalap sz@r a porlasztók miatt.
2500tól nincs füstje egyáltalán(Eu3) és mégis 14,1et megy 167es átlépővel.
Mi lesz ha lesz rendes porlasztócsúcsa, meg gumija. Simán 13,6körül tudna. G1be ugyan ez 12 alja idő lehetne. Ilyeneket futnak a mecha 12x3.0 dagolók is-vagyis a villany is lehet jó csak másik kaszntiba kell berakni nem az octikat nyüstölni.
Ott van az a kék g2 amit Balázséknál lim-lomból raktunk össze.
101lovas moci.
13,1et 182as átlépővel úgy ment a Sárkányi úton 4x, hogy 3. ban végig füstölt a 225ös 16os szlick 0,8báron néha megcsúszó kuplungal.
2,2es nyomáson 2056al megy eddig 101PD elem, kopott 150es csúcsokkal, gyári- Blödi öreg tengelyével ami kicsit viseletes.
Arra kéne egy jó gumi meg porlasztócsúcs+tengely és elég jó időket tudna futni-na de az egy olcsó költségvetés volt vagyism még az is CCA 1000eu-ba van ha nagyon beleszámolunk mindnet. Nem akarunk rá költeni nagyon. Kulungot most rendberakjuk meg talán találunk rá valami rendes slicket amivel nem kapar enynit és akkor mehet jobb időket.
Ma lehet kivisszük 1et térni vele a 13as kerekekkel. Kicsit meg kell már járatni.
Szóval a villany is tud jó lenni ahogy a mecha is csak
1x pénz kérdés
2x a megfeleő embert kell megtalálni, hogy jó legyen a végeredmény na és kitartás ugye.
3x megint pénz mert sosincs vége a tuningnak-mindig van valami új ötlet esetleg öreget lecserélni mert nem bírja a gyűrődést. De ezt neked nem kell mondani tudod te ezt nem ma kezdted a tuningot. :-)
haat en ezt csak cafolni tudom,mert amit a zoli bátyánk összerakott nekunk 2007 be,ami most megint az anyosnal van a 2esen,az mar kiszolgalt 3autot,2motor hullott szett alatta,es meg mindig muxik,ugy,hogy hozzase kellett nyulni,ami az enyem volt krezi,azzal se volt gond,,,amit a balu csinalt nekem,azzal is 3eve versenyzek,2 motor hullott ki alola,es semmi gond))))1xkell megcsinaltatni egy hozzaertovel,azt nincs semmi gond!!
Ez így van. Mindig a leg1xrűbb dolog a leg megbízhatóbb. A mi esetünkben a mecha adagoló. De mondjuk haver is elgondolkodott,hogy mecha tdi vagy pd-t rakjon e a g2be,mert a1 rendes mecha adagoló áráért megveszi a komplett pd mocit csiga nélkül és ez nem mindegy. Sajnos marhatdrága egy jó mecha már.
Lehet,hogy nem olcsó egy mecha adagoló,de annál megbízhatóbbat "egyszerűbbet" nem lehet csinálni. A gázreakció meg magasan veri a villanyt... Az igazi az lenne,ha lehetne a garázsban mindből 1.
Egy rendes adagoló mechában elérheti a 150-220 e ft-t is ami nem semmi.
Ha azt vesszük akkor egy EDC adagoló majdnem a fele és még a szoftverre is marad.
Villanyban van a jövő. Főleg most hogy jön a reg adó az új kocsikra nálunk is és teljesítmény alapján lesz megállapítva így az emberek inkább megveszik majd a gyengébb kocsit és 1 szoftvert kérnek majd, hogy olcsóbb legyen az autó.
Sok gond van a villannyal de csak azért mert nem értenek hozzá az emberek( a gyáriak bezzeg tudnának komoly kocsit csinálni pl egy edc-s TDI-ből). Ha azt vesszük ugyan ennyi gond van a mechával is. Kevés ember tud egy rendesen működő adagolót összerakni(mechanikust).-Legalábbis én így látom.
Szóval minden a kitartáson és a tapasztalaton múlik és, hogy mit hogyan sikerül megtanulni.
Villany is lehet jó csak a villany kocsik ott vannak megfogva, hogy mindenki a gyári vezérlőket buzerálja--ez nagyjából olyan mintha nem rakhatnál nagyobb elemet egy mecha adagolóba.
nekün is van egy jo kis kz adagolonk,amit 2007.11.10,csinalt nekünk a mester,es azota nyektetjük ami mar faradt olajtol kezdve,epphogycsak étolajjal nemment,es azota gond nelkül müködik!!!)))ugyhogy tisztelet neki)))
Hali! Lehet, rendeződött a mágnesszelep gondom! Egy dolgot kérdeznék. Amit kaptam a haveromtól annak a Bosch száma nem egyezik az enyémen lévővel. Mindent összevetettünk, minden egyezik, csak a száma nem. Ugyanilyen adagolórol van levéve, csak annak a belsejével volt valami gond. Annyi a különbség, hogy a vezeték hossza rövidebb. De azt most megtoldottam. Jó lesz rá ?
Hali! Igazad volt, valóban szakadás volt! Csak sajna ez a rosszabbik fajtából, mert a szelep tövébe volt a szakadás ahol a kéteres vezeték bemegy! A problem annyi, hogy szinte javíthatatlan. Néztem bontókba, de sajna csak adagolóstól adják! Itt a neten meg nem találok a közelbe ilyen mágnes szelepet (Nyíregyháza) Adagolósok meg két helyen is nemrég adták el.:((
6.2 es ECM-m van de asszem kell néznem valami frissebbet mert ebbe nincs külön 3-4-es golf stb hanem ömlesztve van meg nincs külön tdi.
Ez a házi jellegű dolgot csak azért gondoltam hátha van a mapok között valami Cégnek a chipje amit ehhez a vezérlőhöz írtak.
Azt addíg feltenni amíg nem szedem össze a dolgokat (turbó,csúcs,cooler,kuplung,stb) ha ezek meglesznek arra úgyis egy normális chipet iratok majd valakivel.Nem akarok 200 lovakat ismerősömé áll. 150-160le környéke az sztem utcára elég legalábbis nekem nagyon bejön.
Úgy látom ALH is készült más számú adagolóval is pl. 038130107D-set találok többet is de a felsoroltak közül egyet sem gondolom a 11eseket még mindég elkapkodják hamar.
Hali! Állt 2 órát az autó és indítás után nem produkálta az alább leírt problémát. Megörültem. Korán! 500 méter megtétele után, megint átment traktorba, ugyanazt produkálja, mint előtte! Nagyon nagy az előtöltése! Adagolósnálkell kezdenem a napot?
Nem úgy négy fok:-), hanem negyedikben nyomtam egy padlót, elforgattam négyezerig, az ugye kb. jó terhelésnek, a kért/valós előtöltés 13 fok, gázolajhőfok 45C°, kitöltési tényező 80-85%.Ez ugye nem a legjobb, de végülis még tudja.
nagy általánosságba a bosch szám utolsó 3 száma a mérvadó
Vagyis 422
Ha a 6os ecm-et használod a 4es golfnál keresd ne a 3as golfnál. És ott van lent.
Nem néztem bele, hogy mi van benne-de tudod hogy nincs minden tábla kikeresve-így 2d-ben is körül kell nézni.
Azt a DVD-nyi tartalmat meg télen hidegekben égesd el.
Ne abból akarj tanulni mert drága lesz a motor javítatása.
Inkább irass valakivel a kocsidra egy olyan programot ami tetszik és teszi a dolgát nem egy füstgyár és abból próbálj meg kiindulni, hogy mit miért írt úgy ahogy. Aztán elkezdesz gyakorolni és időbe telik de ha kitartó vagy akkor majd rájössz az összefüggésekere. Ha meg nem akkor jönnek a fórumok és valaki mindig segít egy kicsit.
Gyorsabb megoldás ha drága pénzért keresel egy oktatót aki megtanít. Lehet 1 évet megspórolsz így.De nem olcsó egy ilyen okítás az biztos.
Hali! Megnézem holnap, mi a helyzet vele! Ha az adagolóval van gáz, akkor az csak adagolóssal érdemes levetetni azt a szelepet megnézni? Öntöttem bele injektortisztítót is, hátha segít rajta! Remélem, nem vagyopk annyira pancser, hogy ne haljam, hogy a dugattyú beleér a szelepbe.
Ne menj vele még nincs feltárva a hiba. A hiba az előtöltés állító mégnesszelepre utal, meg kellene nézni a vagcom-al a kért és kapott előtöltést, meg a kitöltési tényezőt, meg meg kellene nézni a kábelét hogy nem e szétcsúszott, az adagoló alján keresd a kábelt és vezesd vissza kb 15cm-re van a stekker. Ha rendben van szét kellene húzni hogy változik e , lehet eltört a kábel valahol.
Szerintem ez inkább lesz elektromos hiba (N108) mert erre utal a hibakód, ha elmegy valamiért az előtöltés vezérkerék vagy háznyomás, akkor azt írja rossz e befecskendezés kezdet.
Milyen bódéban van, mert pl, hosszmotorról le kell kapni az adagolót hogy ki tudd venni ezt a szelepet, de szerintem a keresztmotorról is. Nekem van ilyen szelepem próbára ha nem vagy messze, én Kecskemét környéke.
Üdv! Segítséget kérnék! A6 1.9 tdi (AFN) motor a problem. Délután menet közben egyszer csak elkezdett a motor keményen járni. Teljesen olyan volt, mintha hidegen járna. Nem vertem neki, normál tempóban közlekedtem. Mintha egy 2,5-es motor reinkarnációja lenne, olyan keményen jár. Persze a motor nem forog, alig bír menni nagyobb fordulaton. De rettentően keményen jár. (remélem nem a vezérlés ugrott el, mert csak gázadásnál "kerreg") Rátettük a műszert (nem szakemberrel, én sem vagyok annyira benne) és azt írta ki: Befecskendezés kezdeti szelep hiba . A kód: 01269 ( szakadás, zárlat) Leragadt a porlasztócsúcs v az adagolóba az előtöltés szabályozóval van valami?
Remélem , nem a főtengelyen lévő fogaskerék fordult el. Lehet így vele menni rövid távon?
Valamint tervben van egy chipp-ismerős a chipcenternél csináltatta-hát nagyon jónak tűnik az eredmény,sőt állítólag kevesebbet fogyaszt azóta az autó.Ha az enyém is kevesebbet fog az csodaszámba fog menni,mert jelenleg 4,5 L vidéki hosszabb utakon teljes tanknál mérve .
Egészen pontosan tudja valaki milyen motorkódú mocikon volt gyárilag 11es elemes adagoló? Én csak az AHH-t tudom, és ezek gondolom HDK-ban is változtak az AFN adagolójához képest. Mivel AHH adagolót nem lehet kapni, így más alternatívát keresek ami költséghatékonyabb, ha alufedelesnek is volt 11es adagolója akkor vagy felfaragnám azt vagy áttenném a belét az én adagoló házamba, most menesztő tárcsát is vagy kapok vagy nem szerintem egyszerűbb lenne átrakni, a stekkerét meg olvastam hogy át lehet faragni. ja és van e valakinek bosch száma a 11es adagolókhoz? hogy milyet kellene keresni?
a neve mármint az adagoló szóra értettem hogy ne csak a megnevezése legyen adagoló hanem a funkciója is.
Az a baj hogy ha jót akarsz mindég az a vége hogy Krézivel kell egyet csináltatni, ha csak barkácsoljátok azzal csak a nyűg lesz, de ha mindenképp faragni akartok adagolót, én úgy csinálnám hogy mellette lenne polcon egy gyári amit felrakhatok ha szükség van az autóra.
Hamisítják rendesen, így a fene tudja én nem kockáztatnék a DTP-t is megkapod ennyiért kis kedvességgel a szakametaltól.
Ha még gyári a motor csak ettől javulni nem fog de romlani igen, alap hogy hozzá kellene szoftverezni , de nagyobb csiga nélkül mit sem ér, hiába tudsz sokkal több üzemanyagot betolni ha nem tudod elégetni.
Melyik turbód van t15? Ha nem akarsz kapásból mindent cserélni szerezz 110lovas csúcsokat, és csipsz és felette vagy a 110lónak picit.
Sxiasztok. Beraktak nekem egy 12 es elemet meg egy 2.5 os tdi hullamtárcsát az adagolomba..peugeot 205 1.8 td..jelenség a következö..
https://www.youtube.com/watch?v=sT9itfWpKig&feature=youtube_gdata_player
Alig forog és ezt csinálja..gondolom elötöltéssel van valami gebasz..szerintetek? Nincs most keretem adagolosra :s
Bosch 502-es csúcsról mit tudtok amit a racingbaz.-ron hirdetnek 6E/db áron?Hamnis vagy leesett valahonnan?Valamint 1.9TDI AHU gyári villanyos gépbe érdemes csak ezt berakni,vagy önmagában semmit nem ér?
Neked meg sokkal szerényebben frissen regisztrált nick-kel! Ha tudnád a helyi 'rendet', szóval legalább visszaolvasnál, és nem csak irogatnál, akkor tudnád, hogy azok a sorok egyfajta rendreutasítást jelentenek. ;)
Ezt később nevesítették is, hogy nem itt a helye a krédésednek.
De hogy esetleg mások is okuljanak: a kresz azonos méretű, és azonos szerkezetű gumit ír elő mind a 4 kerékre (méretnél vannak kivételek: sportkocsik, meg minden, aminek engedélyezésésében más szerepel). Ezen kívül tengelyenként azonos mintájúnak kell lennie. Ebből vond le a következtetéseket. Elméletileg, meg talán jogilag is lehet téli egyik, nyári a másik tengelyen, de ha találkozol valami szőrös szívű rendőrrel, akkor ne csodálkozz, ha megbüntet, mivel mondhatja, hogy a téli az más szerkezetű gumi, mint a nyári.
szerintem meg egészítsd ki a kérdésed úgy hogy elöl slick téligumi hátul meg slick nyárigumi van, így lesz valamennyi köze a tuninghoz ami a mérvadója ennek a topicnak, és akkor lehet kapsz értelmes választ, ha meg így nemjó tedd itt fel a kérdést :
...akkor marad az "A" verzió, megmérem a visszafolyást alapjáraton, meg 4000/percnél, hozzáadok még 1-2l/órát befecskendezésre, oszt víz:-), de szerintem 120 liter az életbe nem fordul meg óránként gyárilag(90 lóhoz kábé 20-25 liter kell óránként, +visszafolyás), ergo a szivattyú mindig többet nyom, mint amit az adagoló szívna, tehát szívóoldalon nem vákuum lesz, mint most, hanem nyomás(ka), az meg elég.
"az adott esetben" minden jól működik ezen a kurva autón, csak menni nem hajlandó úgy, mint kéne(vagy én vagyok a hülye, még az is lehet).Év eleje körül nyűglődtem itt vele, érdemben elmondták a fiúk, hogy ez ilyen:-D, ne akarjak vele 1,4 16V focust otthagyni.
Valami majd lesz belőle, ha más nem, csirkeól:-DDDD
5 hengers TDI tuninggal kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy erre a motorra melyik fajta 2.2Turbo 10 szelepes kipufogó leömlőt érdemese felrakni? Ami hasonlóan egy darab öntvény, vagy ami 3 darabból áll össze?
Sziasztok! Új vagyok még itt! Olvasgattam az AAZ motor TDI-re való átfűzéséről pár dolgot! Írják hogy gyengék a nyugvócsapágy csészéi... Gondolkozok valami építgetésen viszont félek h én is így járok! Nem lehet ezt a problémát valahogy kiküszöbölni?
TDI motorra felszerelhető egy vékony tengelyes (gyárilag AAZ) adagoló 11-es elemmel 3.0 tárcsával?
Durvább tuningnál (más turbó, ill. befecsik) már akkora az eltérés, hogy nem tudod így korrigálni. A 4,5 kontra 5,5 pont ilyen: ~20%. Nekem is ez volt. Felcsavartam maxra, akkor csak 4 tizedet csalt vegyesben. Viszont pályázva meg éppen így volt pontos.
Megmondani nem tudom mennyit kell szállítson max egy ilyen adagolónak a saját pumpája főleg vén korában, de szerintem villany ac nélkül is jól kell működjön az adott esetben.
De ha raknál a Y elágazást a szívó részbe visszacsapó szeleppel akkor nyugodtan ráengedhetnéd az adagolóra-esetleg a visszacsapó szelepben rugót cserélsz és lesz az adagolódnál mindig 0,1-0,2bár nyomásod. A többi meg megy vissza a visszafolyón így nem kell redukálni az AC-t.
Lényeg, hogy legyen elegendő szállítása az AC-nak.
Én a 3.2bárost használtam sokáig és jó volt. Most a PD-nél ugyan az van ilyen megldással és működik szépen-épp bír anynit szállítani amenyni kell. Asszem 192liter a szállítása óránként ennek a 3,2es AC-nak.
Valaki meg tudja-e mondani, hogy egy forgóelosztós 4heng. adagoló(10*3,1, széria 1Z-n) mennyi gázolajat szállít mondjuk 500, és 2000 adagolófordulaton összesen(tehát a csúcsokon keresztüli, és az OUT csavar/visszafolyón együtt), liter/óra érdekelne.
Köszönöm.
u.i.:befújt egy nagyonfasza bmw intank gázolajszivattyút a szél az ajtómon, aztán gondolkozom, hogy be kéne tenni a gépbe.A baj az, hogy ez a szivattyúcska (4*7cm, kb) 14V villany mellett tud 180l/h mennyiséget, szűrőn keresztül, illetve max. 0,45 bar nyomást(itt ugye a szállítás már 0l/h), ezt meg nem ereszteném rá az adagolóra, még belefullad a gázolajba szegény, véletlen:-D, kicsit "lebutítva" 9V villany hatására ugyanez 120l/h, és 0,2 bar főszűrő után, ezt gondoltam volna rákötni adagoló szívó oldalra.
EGR hiának tűnik. Ha az jól működik akkor a légtömegmérő szopat.
Valójában túl sok a légtömegmérő látott értéked ami vagy EGR ledugózésból jött létre vagy utángyártott légtömegmérő miatt vabn vagy az EGR nem nyit ki rendesen. Ha elektromos akkor a motor is rendetlenkedhet.
Vag-commal nézve a kért és a megvalósult érték szinte hajszál pontosan egyforma. Mi lehet a baj?
Másik probléma, h a fedélzeti comp nem jelzi ki a fogyasztási adatokat, sem pillanatnyit, sem átlagot, semmit, folyamatosan 0L/100km-t mutat. Ebben az esetben aktiválni kéne vaggal, vagy ennek is van vmi elektromos baja? Köszi a segítséget
Én hetente szedtem le a turbót mert mindig bekormolódott a geó GT20 és 17 is. Tökmindegy mit csináltam vele ha totál füstmentesre állítottam az adagolót akkor is. Aztán felkerült egy másik krézi adagoló és minden gondom megszűnt egycsapásra.
Gt1749V. ASV Octávia 2004es. Csaj járta a kocsit napi 800m-es szalaszra használta.
2 havonta lekormolódott a csiga--kezdetben a motor nem üzemi hőfokáa gondoltam mivel be sem indította mris megállította szinte. 1 utcára vaolt a munkahelye.
Mondom az embernek heti 1x üljön bele és hajtsa meg a kocsit.
Nem segített. Talán fél hónapot segytett de aztán megibntlekormolódott. Előtöltés gyári értéken, szoftver gyári-teljesen füstmentes volt.
Porlasztók szépen porlasztottak 220báron így azt sem bántottam.
3. leszerelésnél kihézagoltam a geót és megköszörültem a geó lapátok alját. Azóta jól működik. 7. hónapnál jár a kocsi ha jól számolom.
Szóval lehet csak hézagolni kell a geót és megoldódik a gondja. Bár az övé mondjuk chippes és füstöl-lehet csak szoft gondja van.
bocs hogy beleszólok .én annó leszedettem 1 tizedet a lapátokból ,piszok későn indult meg és ugyan úgy megragadt. ha az adagolód jó ,nemkésik az előtöltés és nem kormol mint egy gőzmozdony akkor jónak kell lenni. ne csak a tünetet kezeld hanem a kiváltó okot is szüntesd meg.ott más baj is van ha állandóan megragad.
"Dizeleken az inditó többszöröse az alapjáratinak, ez befecskendező rendszertől független."
-írtad,hogy a benzin lecsapodik s erre válaszoltam
"Nem tudom hová akarsz kilyukadni, de szerintem elbeszélünk egymás mellett."
-reagáltam egy olyan dologra amivel nem értettem egyet ....illetve szimlán beszélgetek veled itt egy érdekes kérdésről....
"Benzinmotor:0,85-ös lambda. Ezt jegyezd meg aki mást mond rosszul tájékozott."
-ok,rendben
"amilyen alacsony költségvetésből mennek Mo-gon dizelek a gyorsulásin, az a csoda, hogy ilyen időket tudnak"
- "Mo szegény emberek tuningja a dízel"
"De nemrég volt itt videó a le mansi Audikról, hogy nem kicsit füstölnek."
-kíváncsi lennék,hogy milyen állapotban van egy olyan dugó 24h után
Nekem magány véleményem alapján,ha "barnán" ködöl a dízel akkor mennek a legjobban.(ami szín változás látható is a porlasztócsúcs tűjén is és Mo gázolajra értendő).Érdekes mód ezt Nyugati Go-val nem tudom úgy beállítani ,hogy "meg jelenjen" ez a szín és alapból már jobban megy és nem is kell "csavargatni" vagy rugóhoz nyúlni....
Dizeleken az inditó többszöröse az alapjáratinak, ez befecskendező rendszertől független.
De az alapjárati mennyiség csak annyi ami a motor belső surlódásainak leküzdéséhez kell, és olyankor nagyon magas a lambdája.
Nem tudom hová akarsz kilyukadni, de szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Benzinmotor:0,85-ös lambda. Ezt jegyezd meg aki mást mond rosszul tájékozott.
Ennyivel adja egy benyás a max lóerőt, csak részterhelésen lehet magasabb lambdával üzemeltetni, ha teljes terhelésen beszegényited akkor túlmelegedhet.
De ez nem az a topic ahol a benzinesekről beszélgetünk és nekem amúgy se szivem csücske a sztori... Még akkor se ha 20 évvel ezelőtt együtt faragtunk a Ladát meg a Skodát Szomolai Janival.Vagy a Sipos árpi R5-ösét.
Banks-én külön kategória a dizeltuningban...
Attól független, hogy füst nélkül mennek, valószinű, hogy jobb időt is tudnának füsttel, de ők inkább a saját tevékenységüknek akarnak reklámot, hogy a környezetvédelmi előirások betartásával is lehet erős dizelt épiteni és nem a jó idő az elsődleges.
Én se vagyok barátja a gőzmozdonyszerű füstnek, de amilyen alacsony költségvetésből mennek Mo-gon dizelek a gyorsulásin, az a csoda, hogy ilyen időket tudnak...
De nemrég volt itt videó a le mansi Audikról, hogy nem kicsit füstölnek.
Üdv! Érdeklődnék, hogy Chrysler Voyager 2,5 99"-es motorhoz konyít-e valaki? A probléma az, hogy 2000-es fordulatnál betorpan és nem húz tovább, csak mint egy szívó motor. A turbó jó állapotban van,bár nem tudjuk, hogy ez okozhatja e a fent leírt problémát. A jeladók ki lettek cserélve, csövek is át lettek nézve. Adagolón is állítottak, de semmi. 2000-es fordulatnál 0,5 bár a töltés és onnan visszaesek 0,4-re . Köszönöm!
"Hideginditáskor meg főleg meg kell itatni , mert a benzin lecsapódik mindenhová"
-lehet,hogy nem ártana izzítást bele rakni :)
"hogy te mit hallottál,"
-Szomolai Jani bácsival ebszélgettem erről illetve Doki69 barátommal..illetve végig olvastam kb 20 oldalt ami ilyen témákkal foglakozik míg rá vettem magam,hogy írjak...
"Dizelmotoron még nem mértünk lambdát"
-emlékeim szerintem (Remélem nem rosszak) a Honda 2.2 motorn van ilyen "műszer"
"füsthatára"
-ezt a szót nem szeretem használni,mert kis millió dolog befolyásolja.
"Másképp nem etetnék szarrá a jenkik a dizel dragokat."
-szerintem a sok anyag bejutattása még fojthatja is a motor ,nem biztos,hogy akko rmegy jól egy dzíle motor,ha füst okádó Süsüt csinálunk..pl.
Neked sem tűnt fel az ellentmondás? Nyomást vákumcsőben mérni? :-) Gondolkodni kell mielőtt bármilyen tanácsot kipróbálsz az autódon nehogy baj legyen a végén.
BDM vagy CMD-t szoktam alkalkmazni ha ilyen francia gépeket kell olvasgatni.
galettóval szinte csak a VW konszern dízeljeit szoktam meg egyes fiat motorsos kocsikat-már amelyiket viszi.
Klónok közül az újabbik Mpps szerintem jó lehet, elég sok mindent olvas és ír-de ezt nem próbáltam még mással mint a CMD vagy BDM.
EDC16nak nem igen merek akármilyen klónt nekiengedni-nincs kedvem feleslegesen szívni ha megpusztulna. Főleg egy Citroen vagy társai ami elég nehezen beszerezhető ha valami gond adódna egy vezérlővel akár a szétszedés során.
Volt, hogy befutott a lapos csavarhúzó az ecu-ba.
Mocskos fekete ablaküveg ragasztóval vagy mivel volt összeragasztva-az istenért sem akart szétjönni-hiába melegítettem. Előkerült a nagycsavarhúzó az meg véletlenül beleszaladt egy rossz mozdulatnál :-( Azóta inkább félrerakom ha nem jönne szét elsőre és nekirugaszkodok még 1x ha kell. Na meg igyekszem elkerülni, hogy szét kelljen szedni. Ezért ha EDC16 vagy 17 akkor csak eredeti cuccal olvasgatom ha tehetem.
Lehet a gelettó kiolvassa de lehet a visszaírásnál gondok adódhatnak-mindig az írás a necces. Kérdezz meg másokat is hátha tudnak mondani tanácsot, hogy neki e merj állni galettóval.
Elhiszem ha ti mondjátok :) nekem csak sima órám van de abból fogyott már egy pár és mindég úgy tünt hogy motorféken le akarna meni minuszba, azt gondoltam azért baszódik mind el, még a glicerinest is megette 200km-alatt.
ha az ora negativba megy at akkor illene kicserelni a leegoszurot. Egy csovon, amiben nincs pillangoszelep, nem nagyon szivhat akkorat, hogy minuszoljon. Ahogy jetta is irja
Engem érdekelne ez a lambda dolog de annyiban maradt hogy meg kéne venni a széles sávú szondát meg a monitort 50ezer környékén..... :) és mindezt csak azért hogy lássam hogy mennyi...? Hát inkább nem kell :)
A legnagyobb terület a grafikonon lambda kisebb vagy egyenlő eggyel.
Benzinmotor a legnagyobb teljesitményét 0,85-ös lambdánál adja és ezt nem befolyásolja se az hogy te mit hallottál, vagy hogy milyen elektronikus szarokkal rakják tele.
Hideginditáskor meg főleg meg kell itatni , mert a benzin lecsapódik mindenhová, még akkor is ha közvetlen befecskendezésű motorrol van szó. Légfelesleggel (lambda nagyobb mint 1) nehezen inditható egy hideg benzinmotor.
Dizelmotoron még nem mértünk lambdát, de gyanitható hogy jócskán annak is nő a teljesitménye 1 alatti lambdánál is.(Egy mai dizelnek amúgy tippjeim szerint nagyon alacsony lambdánál van a füsthatára, lehet, hogy elérik az 1,2-1,3-at is optimális esetekben.)
Másképp nem etetnék szarrá a jenkik a dizel dragokat.
Vákumot abban az esetben mérhetne mikor leállítja a motort és bent van a szívóban a leállító szeldp így leállításkor vákuum keletkezik-ezzel fojtja meg a mocit a gyár valójában így szebben áll le.
Régen volt sárga Konim az akkori Leonomban, az nagyon jó volt, pedig a gyári is sportfutómű volt, de messze nem érte el a Koni szintjét. Most is a sárgára mentem volna, de nincs csak az arany, ami új és nincs róla tapasztalat ismerettségi körben. Az a rezgési frekire puhul-keményedik, árilag pont a sárga kategóriája.
Elkezdtem nézegetni a Bilstein B6-ot is. Van aki isteníti, de mondtak olyat is, hogy felejtsem el, mert román?! Na most ezzel mit kezdjek? Olyannak a véleménye kellene, aki mindkettőt forgalmazza, az talán nem húzna erre vagy arra. A B6 itt lehet pár nap alatt, a Koni sárga(sport) beláthatatlan, a Koni arany(komfortos sportos) meg ki tudja milyen. Na most mit válasszak, vagy hagyjam a fenébe az egészet, mert az eredeti gátlók még jók, a csere inkább hobby jellegű lenne.
Krézi nem érhető el a weboldalad így a emiled sem.
Egyik haverom agrár/vadász célokra akar venni egy pick-up-ot, nem azért mert ez a vágya hanem mert muszáj, a 307ese nem megy el a sártengerben. Kérdés mit tudnál varázsolni a mitsu l200 99-116lovas adagolójából hogy értelmesebben menjen, de főként ne 10et egyen 90el cammogva. Vagy lenne e javaslatod más tipusra ami jó vagy jót lehet csinálni belőle, lényeg hogy összkerék platós 4személyes legyen, az opel frontera 2.2DTI került még képbe, de nekem pl. szimpatikusabb a mitsu még ha többet is eszik.
Nem kötötted el, mivel alapjáraton depresszio van, vagyis szívás azaz az óra minuszol, azért van eleve a gyári turbónyomás beskálázva minuszba is, és ezért eszi meg a sima nyomásmérő órát pár próbakör alatt.
Bocs, hogy beleugatok (amikor nem kéne), de jelentős légfeleslegről benzin esetén csak réteges feltöltés esetén lehet szó. Ott a henger csak egy bizonyos hányada tartalmaz robbanásra képes "elegyet", a többi nem (viszont extra levegőt igen). Arányaiban mérve így jöhet ki magas afr. (tudtommal)
Végsősoron hülyeséget kérdezel, mert minden motor tuning a plusz levegő bejuttatásról szól, ahhoz plusz üzemanyagot bejuttatni már sokkal kisebb feladat.
(Azt az "apróságot" meg figyelmen kivül hagytad, hogy mire is akarsz használni egy adott motort... A "tuning" hangolást jelent alapvetően. Ennek rossz értelmezése a lóerő mania.
Mást jelent egy "erős" dizel egy terep triál versenyzőnek és mást egy gyorsulásinak.
Ami kitünő triálban az szart se ér gyorsulásin és forditva. De sok esetben a tuning fogyasztás optimalizálást jelent emissziós korlátok, és a teljesitmény megtartásával... Ezer felhasználási területe van a dizeleknek és vele ugyanennyi eltérő igény.)
""a dizel uzemanyagmennyisegszabalyzasa mindig nyilt hurku"Ha már nyílt hurkú, akkor nem szabályzás, hanem csak vezérlés"
Ebben egyetertunk. magyarul (es nemetul is) nem letezik a zart hurku szabalyzas, mert a szabalyzas mindig zart, a vezerles meg mindig nyilt. te kezdted ezt a hurkozast, gondoltam maradjuk a hurkoknal
"Végső soron az érdekel, plusz üzemanyag bejuttatásával Dieselnél nagyobb teljesítmény növekedést lehet e elérni, mint benzin motornál?"
relativ igen, de a max literteljesitmeny a benzinesnel lesz jobb
"Most azt az "apróságot" figyelmen kívül hagyva, hogy a Dieselben rosszabb a levegőés üzemanyag keveredése, tehát valamennyi levegő mindenképp felhasználatlan marad.)"
1, ez nem aprosag
2, ha ugyanaddig forgatod a dizelt ugyanakkora toltonyomassal mint a benzinest, akkor pont emiatt az aprosag miatt lesz a benzines picivel erosebb
"A kérdésem az lenne, hogy maximális terhelésen, ha az ECU nyílt hurkú módba kapcsol"
1, a dizel uzemanyagmennyisegszabalyzasa mindig nyilt hurku. ill. ha kisarkitod akkr pont padlogazon zart hurku, mert a koromhataron tartja
2, a dizelben az AGR szabalyzas zart hurku. ill. padlogazon a turbonyomasszabalyzas. reszterhelesen pl. legtobbszor a turbonyomas nyilt hurku...
Érdekes kérdés, ugyanakkor lusta is... Már ha csak youtube-ozol egy kicsit... akkor már láthatod is, hogy pl. golf 1 1.8gti-t húznak turbóval 4-5-600 lóerőig, dízel 1.9-et 400 lóval (méréssel) ritkán látni....
A Diesel motor ugye általában sokkal nagyobb légfelesleggel dolgozik mint a benzines, mert minőségi szabályzás van, tehát a beszívott levegő térfogata nagyjából állandó, az üzemanyag mennyiségét változtatja az ECU. Ez eddig OK.
A kérdésem az lenne, hogy maximális terhelésen, ha az ECU nyílt hurkú módba kapcsol, csak a MAF/MAP jelet és a fordulatszámot figyelembe véve maximálisan bedúsít, akkor mennyi légfelesleg marad egy átlagos (vagy konkrét) Diesel motor esetén?
Végső soron az érdekel, plusz üzemanyag bejuttatásával Dieselnél nagyobb teljesítmény növekedést lehet e elérni, mint benzin motornál?
(Most azt az "apróságot" figyelmen kívül hagyva, hogy a Dieselben rosszabb a levegőés üzemanyag keveredése, tehát valamennyi levegő mindenképp felhasználatlan marad.)
Sziasztok! olyan kérdés hogy már eléggé nyikorog nyekereg az első futómű! bármien kis kátyúnál...( ha rátámaszkodok akkor is eléggé hallani) most van benne 150e km! még eredeti minden( lengéscsill, szilentek)! ez már lengéscsill csere lesz???? ) (seat toledo 2003 1.9tdi) köszi
a gátlók 20ért vettem a 4et alig használtam, annyiért gondoltam vagy nagy coolert beszámolok akár, vagy race csúcsot vagy kipuft vagy 11es elemet vagy vagy ami még hiányzik :) vagy 2.5coll winyót 250gb-tól
eladó csak ha nem mozdul meg a garázsból akkor lesz belőle sportgátló, én garis boge gátlókkal vettem, azt gariztatni kellett az átmenetre vettem ezeket a gyári sachsokat, és ahogy megjött a sachs advantage ki is vettem őket, ez is feszesebb, de azért még jobb lenne még feszesebb, úgytudom egy állítás benne van az árban ha véletlen feszes visszább vetetek.
Ha mégis megcsináltatod, nekem Szivákkal van tapasztalatom.
Utcait kérj, tartósra. Nem kell sport, meg raLLYe sem. Egy ismerős kért sportot Siófokra (ott nincs kátyú!) és kivette mert olyan kemény volt. A sport az sport, utcára csak korlátozottan alkalmas. Nekem az utcai is olyan kemény, annyira fog, hogy éppen határeset a komfort, és a sportosság között. Így még tudom használni az autót, bár kerülöm vele a rossz utakat. Ja, ez egy A80 B4 1992, más futómű mint a tiéd.
Helló neo, nem láttalak écsen,a haverodat kérdeztem de nem tudta megmondani mikor jössz.Ha megvan a címem küld már postán a közdarabot.Ha nincs írj azt küldöm.
Ahogy írják-gyári autón is el tud rakódni a csiga--még EU4es kocsin is.
Szóval nem feltétlenül füst függő-inkább vezetési stílus. Városban is lehet úgy közlekedni, hogy az a csigának jó legyen olyan szempontból, hogy nem rakódik el korommal.
Kicsit gyúrni kell a kocsit, hogy a turbó rendesen forró legyen-így ki tud majd égni a korom. De mondjuk tény, hogy ha nagyon füstös a kocsi akkor elrakódhat hamarabb.
Esetleg generátor?Csak azért kérdezem mert nekem is ciripel amikor reggel indítok de amikor kezd melegedni a motor meg a töltés is beáll akkor elhagyja.Klímánál is lehet a generátor szerintem mivel bekapcsol a kompresszor meg a ventillátor is.Szerintem.
Mondjuk ez a festékcsík lényegesen egyszerűbb mint leszedni az tény :)
Bár sztem akkor is nyikoroghat már, ha még nem forog el egymástól.. ez nem biztos csak gondolom..
Nem vagyok asztalos! :)
Azért jutott eszembe ez a példa, mert ilyen hangnak tudom azt is elképzelni :D
Brutál hangos volt télen hidegben! Síri csend hajnalban és az egész környéket beordította az a fémesnek tűnő csikorgás (mindezt hetekig mire rájöttem mi az)!
Persze ilyenkor még utóizzít, bekapcsolja a vízfűtést és megemeli az alapjáratot, hogy biztosra menjen mindenki felébredt 4Km-es körzetben :D
Elsőnek a klíma szíjat állítgattuk hogy nem e laza,de nincs köze.
Vizes spriccelővel már befujtuk és mintha később jönne a ciripelés de az sem hozott egyértelmű választ.
Nagyon abban bíztam hogy vezérlés csere után megoldódik a probléma de még mintha csak rosszabbodna a hang.
Leggyakrabban akkor csinálja klíma nélkül is mikor reggelre jó hűvös lesz és beindítás után kb. 5mp-el kezd el ciripelni,gázadásra elhallgat de ha pl leengedem az ablakot és miután elérte a végállást akkor is beciripel egy pillanatra.
Ilyen melegekben amik most vannak meg csak klímázáskor csinálja vagy pl. bikáztuk haver kocsiját és amíg indítózott akkor elég erősen beciripelt.
Szóval "új" vezérlés görgők,szíjak,+viszkó is új. Még esetleg egy másik hosszbordás szíj feszítőt lehetne megpróbálni.De az sincs "próbadarab".
Kihez vigyem az adagolómat felújítattni?olyat keresnék aki nem csillagászati áron dolgozik és korrekt.valamint érdekelne, hogy mennyibe fájna ez a mutatvány kb...1.9Tdi Bosch elektromos adagolóról lenne szó..
Valószínüleg sokat is kaphat, mert rendesen kormol, ha le van taposva. Tehát ha minden patent, akkor elméletileg nem kellene a városban sem leragadnia a turbónak, illetve elég az üzemanyag mennyiségből visszavenni? Köszönöm!
Azt a 40-es szettet szerintem ne sajnáld,nem túl tartósak és nem véletlenül olcsók!
A csináltatás jó ötlet,szerintem utcai sort még nem rázza ki a vesekövedet pl: a Kárászy féle utcai sport elég frankó.
Egy versenyző azt mondta nem érdemes újat venni inkább csináltatni kell valakivel gátlót,többet bir mint a gyári meg olyan amilyet szeretnél meg kb fele annyiba kerül mint egy normálisabb utcai.
Lehet még szilentet csináltatni különböző shore keménységű anyagokból attól is feszesebb lesz a futómű,bár ezek elég drágák.
Tanácsot kérnék futóm ügyben, mivel a mocihoz mostanában nemtudok nyúlni, mert a következő lépcső amivel ki tudnék még hozni belőle 30/40le, az kb. 150-200ezer ft. lenne így picit jobban rámegyek a futóműre, továbbá nem tudtam eladni majdnem egy év alatt a jó állapotú gyári sachs gátlókat bagóért sem, így úgy döntöttem hogy megcsináltatom Szivákkal vagy Lindorral.
Most Sachs advantage van bent, nagyon jó elméletileg "sportos" gátló lenne.
Az lenne a kérdés, hogy milyet csináltassak? Utcai sport??? vagy Sport??? jó lenne tudni a következő lépcsőnek mi lenne jó, elméletileg az advantage is már sportos, de inkább csak picit feszesebb a gyáritól.
A cél nem is tudom, még használható legyen családdal is, de egyedüli örömautózást is preferálja.
A múltkor elszalasztottam fix 40mmes ültető szettet pici pénzért azóta is sajnálom
Elképzelés a 310es fék, 40es ültetés meg építetett gátló.
Már csak azért sem basztatom mert kevesebb levegővel jobb, mondták már nekem hogy a nagy ccm-es dízelnek nem kell nagy nyomás hülyeségnek tartottam, erre beigazolódott, itt azért csak 700ccm/henger.
Üdv Mindenkinek! Tanácsot kérnék. A problémám oka, hogy az 1.9 tdi (AFN) motorom turbója állandóan lekormolódik. Tempós autópálya használat után kb 1 hétig jó a turbó, szépen, alacsonyról indól el. Sajna csak szinte városban van használva, ritkán jut ki a pályára. Van rá valami orvosság vagy bele kell törődni abba, hogy a városba lomha marad. Az autó chipp-es. Gondolom nem érdemes levenni és kitakarítani, mert 1 hét múlva ugyanúgy lekormolódik. A turbó asszem a pdtdi-ről van rátéve. A másik problem, hogy 1500-1800-as fordulatig enyhe gázadásnál "beremeg" az autó. A szoftvere nincs jól megírva, gondolom. Mert a gyári eprommal simán megy! Ilyenkor az a gond, hogy többet nyom és a porlasztó nem tudja átnyomni? Megoldás lehet a porlasztók 502-re való cseréje? Köszönöm!
Mikor 2270akkor az boostolás akkor a kért 2200mb, de ennek tudod hogy nyomásos a nyomás vezérlése. A tiltás azért van mert nem lát tovább a MAP, mert szívócső koherencia túl maga hibát dob. A kért és valós szépen követi egymást holott lényegében nincs közük egymáshoz mert az ecu nem tud beavatkozni a nyomásba. A szoft 2200ra lett írva de most kb. 2100 vagy 2150en van, és így a legjobb, érdekes hogy ezek a nagy ccm motorok nem szeretik a sok levegőt, a 2250es beállítástól sokkal jobb most nem hörög úgy kipufogó, meg szebben szól húzatás közben. Azért tud valamit az olasz, ez a motor euro3as, és se katalizátorja nincs se légtömegmérője, és még a nyomás is mechanikus.
Mikor 2270 a megvalósult ekkor mennyi a kért érték diagban? Nem nézted?
Mindig azt nézd, hogy a számítógép mit lát.
Ugye ha fölé mész a kért értéknek akkor a szoftvertól függően fog tiltani.
Ha a kért 2270 és pl. a tiltás táblája 2300on van akkor az ecu azt a táblát akkor használja mikor a 2300at túl léped vagyis ez után lesz csak felfelé történő tiltásod.
Részterhelésen is tilthat ha a kért értéked kevesebb mint a megvalósult-vagy fordítva-ezért kell nagyjából egyformának lennie.
nekem ilyen van a boxeremben, mikor beraktam csak akkor néztem de stabilan szabályoz nagyon, meg nagyon pontosan be is lehet állítani, csak egy baja van lassú picit, ezt onnan tudom mert a boxer 2270mb-on tilt, és az 1.2barra állítva is töbször betiltott, picit lentebb vettem, még úgy is betiltott, még lentebb vettem kb. 1.1barra, és így nem tilt, tehát a boostolás el szokott szaladni, nem egészségtelenül, csak nekem pont határérték fölé.
A "0"-ás nem igazán a gyári érték. 1.18-3.55mm összetartást írnak a sport futóműre, üres csomagtartóval és tele tankkal. Hogy ezen belül melyik az igazi, az a kerékdőlés függvénye is. Akár igazuk is lehet. :-)
Urak, olyan lenne a kérdésem, hogy adot kettö db adagolo fedél (elektronika) BMW 525-TDS az alany, :)
minden jo, rendesen müködik,teszi a dolgát mind a kettö,
De,
de a számok azok nem egyeznek,
ennek mi a jelentösége ?
amit én észre veszek rajta az csak anyiban nyilvánul meg hogy az egyik fej az forgosabbá teszi a motrot, a másik az kicsit lomhábá, de semi más jelentöségét nem veszem észre, sem eröben sem menet teljesitményben, sem fogyasztásban, valaki tud mondani valamit a dologrol?
Ja-ja, magyarul. Ez a legutolsó verzió ami még szoftverkódos és működik a szabványos ISO csatolóval. A következő/k/ már hardverkódos, ahhoz a saját csatolója kell.
Megint eszrevettem hogy ha szinte üres a tank sokkal jobban megy a gep, ezt nem tudom betudni annak a 40kg nyalnak, megneztem 64fokos volt a dizel ahogy hazaertem,de toltam is neki rendesen, amugy meg 40-50 körül szokott lenni ha jol emlekszem
Valaki tudja mi van a bekeretezett dugó alatt, alany 1,9TD fiat tipo
folydogál a nyál, meg levegősödik, szerintem ott, egy ismerősömé online próbálok segíteni, mert a szerelője nincs egészen a helyzet magaslatán, amit a beszerelt pumpa is mutatja.
1Z Passatba kellene, deha nincs akkor az sem nagy baj. Esetleg a sok SD tengely közül szerinted, melyik az, amelyikkel érdemes elkezdeni valamit faragni az autóból?
Átküldöm a címet-jöhet amint lehet már várják nagyon.
Ja nekem valahogy ez jött be grafikailag.
WinOLS nekem valamiért bonyolultnak tűnik mindig.
Swiftec tetszik de beszerezhetetlen egynelőre feltört verzióban.
A többi szoftvert meg még nem próbáltam.
ECM-ben ha kijavítanák a tengelyek ábrázolását máris jobb lenne 1 fokkal-de meg lehetne spékelni még 1-2 funkcióval de egyenlőre ez van ezt kell szeretni.
Ha valaki mutat hasonlóan könynen használhatót én vevő vagyok rá nem arany áron persze :-)
Szeretek új dolgokat kipróbálni főleg ha a munkámat könnyítem meg vele.
Szia Neo,érdeklődnék hogy a Toyotára tett igéreted,miszerint a dolgoknak utánanézel,hol tart...(toyota dyna 150-es,a motor 2kd-ftv,2003-as évjárat)ha még emlékszel...
Ilyen örökérvényű szám nincs. Elég sok összetevőtől függ a teljesítménye egy átalakított motornak. Azt meg tudom mondani hogy milyen szelepvezérlési idők lesznek az adott vez tengellyel.
mármint magyarul? mert ugy vettem a kábelt hogy 409.1-hez való a kábel, nem tudom hogy ujabbal müködik e, azt tudom hogy a legujabbal amit le lehet tölteni a vcds.hu-ról azzal nem müködik, legalábbis nem sikerült összehoznom. melyik verziot érdemes használni vagy mit ajánlotok?
Turbó is? Az igen. Akkor lehet tényleg rendben van a kocsi-legtöbb kocsinak pont turbó vagy kuplung baja van.
Legalább pár évig kuss lesz a turbóval. Főleg ha gyári eredeti.
Akkor sokáig elmehet egy okos tuningal is.
Akár hol is fogjátok íratni a programot figyeljetek oda a nyomásra---lényeg, hogy most a kért érték valahol 1900milibár körül alakul. 0,3bárnál többet nem kell neki adni és teli gázas gyorsításoknál pl. 2.ban ne szaladjon túl a nyomás. Sok tuningnak ez a baja, hogy pl. 2200 a kért érték vagyis 1,2bár a turbónyomás aztán mikor hirtelen padlót nyom az ember akkor elszalad 1,35ig is a nyomás vagy feljebb. Ez az ami nem teszi a turbót tartóssá. Elvileg kibírja-sokat kibírnak de ha nagyon jóra törekedtek akkor úgy csináljátok, hogy minél kevesebbet szaladjon túl a nyomás.
pl. kért nyomás 2200 és túlszalad 2250re majd szabályozza vissza 2200ra az már jónak mondható. Sokat kell vele játszani de meg lehet csinálni. Így elég tartós maradhat a turbó. Gondolom ha most vette az illető a kocsit akkor szeretné pár évig turbó gond nélkül használni.
T15 1,25báron sokáig elmegy ha nem szalad el a nyomás.
VNT15 1,3báron
GT1749V 1,4báron. Valamelyik ezek közül lesz a kocsin.
Szerintem ez így ebben a formában (helyben szabályozzuk fel a tárcsákat az autón) nem fog tartós eredményt hozni, mert ugyanúgy csak a tünet van __jobban__ kezelve mint az esztergapadon. Nálunk, ha nem nem sikerült a szabályzással megoldani a problémát, akkor felszabályozzák az agyat is.
Egyébként akárki akármit mond, egy csomó utángyártott tárcsa hajlamos a vetemedésre. Ezt egyébként sok esetben sofőrhiba is fokozza (380-ról 0-ra fékezés, majd a kocsi álló helyzetében a féken állás kifejezetten hasznos) Ilyenkor egyébként célszerű a végén meggurítani a kocsit, vagy ha nem lehet akkor az utolsó 5-10 métert kézifékkel megállni, és a kocsit úgy rögzíteni.
Én most azzal küzdök, hogy nagy tempónál lassítva dobál a kormány, de ha picit jobban rálépek akkor elmúlik. Erősen fékezve semmi jele rázásnak. A futóműben nem lóg semmi, gumik jó állapotúak.
Most vette különben,egybe van egész normálisan a motor,és le lett minden cserélve rajta majdnem,nem csak a vezérlés,mivel kitudja mikor volt cserélve az óra,és a vezérlö egység által mutatott kilóméter különbség miatt,söt a turbó is egy gyári újra lett cserélve kompletten!
Meg lehet csinálni egy szoftverrel, hogy kevesebbet fogyasztjon de mégis erősebb legyen.
Azzal tisztába kell lenni, hogy mindenképpen jobban ki vannak használva az alkatrészek.
Persze 1 normális tuningnál ez nem számít anynira mert nincs agyonfeszegetve egyik alkatrséz sem. Mindig szinte tulaj függő, hogy mi az ami elég neki.
90lóból 110-120kivitelezhető.
20-30lovat mindegyik kocsi tud még a régi 90lovasok is-amennyiben rendben vannak az alkatrlszek ugye.
Öreg T15el szerelt A4esek is tudnak elég jól menni-csak rendszerint 1000sebből véreznek már ezek a mocik.
Ha rendben van a motor akkor 20lóerő +tól nem lesz gondja.
Vannak olyan szoftverek ahol csak %os arányban növelnek mindent-sok OCT-s tuning ilyen. Nincs velük nagyon gond csak épp gyengék és sokkal jobb programokat lehet írni amik kevesebbet is fogyasztanak.
Szóval hosszú távra én 110max 120lovat mondanék de hát ugye ez motor függő-kitudja milyen állapotú-nem e nyerít szegénynek a turbója mert akkor azt nem feszegtném feljebb.
Nem feltétlenül lóerő függő, hogy valakinek tetszen 1 program a kocsin. Inkább a nyomaték építése az ami sokaknak megtetszik-vagyis ha kicsit rúgósabb máris azt hiszik, hogy jóval erősebb pedig dehogy.
Én igykszem mindenkinek elmagyarázni, hogy nem rúgós program kell hanem folyamatosan erősödőt kell csinálni akkor nem bántja az autót még ha racingolni is akar vele az utcán. Így nem bántja annyira a hajtást és a gumik sem kopnak úgy. Mindig a kaparás határán jó lenni-akkor gyorsul az autó a legjobban.
ECM-ben szarul látni a tengelyeket mert egyik tengelyen fordulatot látsz míg a másikon terhelést mutogatna %ban kifelyezve de azért ez nem fedi a valóságot, de azért lehet vele dolgozni így is.
Az egy egész tábla-természetesen max terhelésen van a 43-45mgr és mondjuk 2200as fordulattól 3500ig. Ezért volna jó ha volna 1 110es tartalmad és abba bele tudnál nézni-így látnád, hogy mi a különbség a főbb táblákban.
De azt vag commal nem tudod.
1x kell 1 programozó amivel a kiforrasztás után ki tudod olvasni a tartalmat.
Ezt a tartalmat meg kell tudni nyitni-ehhez vannak a neten különböző szoftverek ingyegn is.
Ezután meg kell tanulni használni azt a programot és összehasonlítani a táblákat. De ehhez meg tudni kell majd hogy melyiktábla hol helyezkedik el vagy hogy is néz ki--ehhez nyújthat segítséget 1-2angol fórum.
Ha van kedved vele foglalkozni és tanulni akkor neki lehet állni csinálni, de időbe fog teli. Gyorsan hamar hamar nem lesz meg.
Akkor inkább el kell vinni valakihez aki megcsinálja.
pl. itt van 1 tábla a légtömegmérő alapján történő mennyiségről ez egy 90lovasé
Ezen kívül még meg kell írni a gázpedál alapján történő menyiséget és a nyomatékhatárolót legalább. ez csak a kaja--de van még pár tábla ami a befecskendezett menyniségre vonatkozik de ha azokat nem bántod akkor is összejön 20lóerő nyugodtan.
Ugye ehhez még jó lenne a turbónyomás és az előtöltés is, hogy normálisan el bírjon égni az az üzemynag.
Szóval időbe telik majd mire megcsinálod de meg lehet tanulni mert elég sok segítség fent van neten.
Ez esetben módosítani sem. A kettő együtt jár. Vag-Com nem erre való, más szoftverek/hardverek kellenek hozzá, és még az is megeshet, hogy az OBD csatlakozón keresztül nem is lehet megcsinálni.
Egy barátomat érdekelné ez a chip tuning dolog,mit lehet kihozni belöle hosszú távra motor károsodás és sok zabálás nélkül!!
VW Golf 2000.12 havi 1898ccm 90 lovas ALH motorkód,már EDC 15-ös mert a kilométert kitudtam olvasni belöle vezérlöböl is:)) Nem sok volt a diferencia csak 90 ezerel volt több mint az órába most van a vezérlöszerint 250 000km!
befecskendezett mennyiség legyen 43mgr körül és a turbónyomás 1,2bár körül.
Nagyvonalakban ez elegendő lehet a +20lóerőhöz.
vagyis másolj le egy 110es tartalmat.
Előtöltést ha kicsit rendbeszedi az ember az is jó--ne legyen mínuszos előtötlés a táblában sehol.
1,5fok alá ne menjen az előtöltés. kicsit javítasz vele a fogyasztáson.
vag commal nem tudom hogyan fogsz tudni adni több kaját.--Valamit lehet az illesztéseknél de az nem sok.
Turbónyomást meg megint csak nehéz lesz a tartalom átírása nélkül.
Ha van rá lehetőség akkor a tartalmat módosítsátok. Ha nincs akkor jön a powerbox-olcsó és olyan amilyen. Honlapomon van fent 1 elég olcsó verzió ingyen. Turbónyomást ha hozzá tudod igazítani akár 25lóerő is összejöhet. Mapot kicsit elcsalva tiltani sem fog--de összességében több vele a munka mint 1 program megíratásában. És azért a program erősebb és spórolósabb lesz üzemanyagfogyasztásban.
Van eladó 312es fékem esetleg ha valakit érdekel. ATE nyereggel. 5*100 as a tárcsa ami teljesen új dobozozs, persze a betét is. Sajnos megváltam az autótól, így nem lesz rá többé szükségem. Nekem elég sokba van a szett mire összeállt de most 60e-ért eladnám ha valakit érdekel!
Bocs uram, hogy ezt kell mondjam, de ez a blokk, illetve a technika, ami hajtja és lendületben tartja, többe kerül, mint jónéhány családi ház.
Ha ennyi pénz lenne egy dízelre, illetve nem úgy állnának hozzá az emberek, hogy amit nem látsz, az nem fáj, akkor itt tartana már. De csak, hogy lásd, van még itt hova:
Adott egy garrett T15 -ös turbó, amit szeretnék felújítani majd. Van itt olyan aki csinált esetleg már ilyet? Gondolok itt arra, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható felújítókészlettel összerakta, utána elvitte centíroztatni esetleg (bár neten erről érdekes dolgokat találtam, mert a felújítós videók szerint vissza lehet ugyanoda húzni, és akkor nem kell centírozni..), vagy bevizsgáltatni.
Mennyire strapabírók a felújítókészletek, amiket lehet venni, milyetz érdemes, esetleg honnan?
Bármi témával kapcsolatos reagálást szívesen veszek. Köszönöm!
hát a vizes rendszerrel .... ma este 10kor még rá szántam egy pár órácskát.... szoval tesztelések során kiderült hogy a szívó ágba semmi féle képpen sem jó .... igaz hogy jobban ment a kocsi de amit este 10 kor a kísérletezgetéskor mutatott... azt az irányt el kel felejteni és nem csak a turbó miatt ... szoval már félig kész a továbfejlesztett változat ... ami már az egr szelep felöli csatlakozásnál meg majdnem szószerint a hengerbe... a szívó oldalit most nem vesézem ki hogy milyen több okbol sem jo ... de jó hogy ki lett probálva mert emez verziotol nagyon sokat várok el emehez képpest... :) mert.... na majd a számok beszélnek ... :)
Valszeg elkopott az elem az adagolóban Ez altalában nyáron szokott tetőzni Szal ha délre mennél akkor előtte egy csere ráférne Egy bontott elem kb 40 000 Egy új 120 000 Plusz még rájön az a költség, hogy bekerüljön az adagolóba
Vagy veszel egy külföldi papíros volvot 300 000 ért amiben fél millával kevesebb van, es hasznosítod a maradékot
Annyira nem tudod finomra porlasztani, hogy ne okozna kárt. A mennyi idő meg attól függ mennyit használod. Amennyire én tudom turbó után kell tenni, a turbónyomást a tartálynak is meg kell kapni, így nem lesz gond a beporlasztással. Krézinek van bőven tapasztalata nála érdeklődj ha lesz újra. Tud mutatni elfogyott kompresszorlapátot is.
Egyébként ki lett vesézve már ezen a fórumon a vízbefecskendezés minden előnye hátránya. Érdemes visszakeresni.
van iylen téren tapsztalat-mármint hogy megette a lapátot?
Mennyi idő alatt eszi meg cca milyen mennyiségű víz?
Nagy csepp formában biztos, hogy odavág a lapátnak a víz csepp de mi van ha pár formájában kapja kis mennyiségűt a turbó elé és rendesebbet a szívócsonkba.
Sürgős segitség kéne audimotoros 2.5 tdi volvo rol lenne szó,a mai nap folyamán elkezdte produkálni hogy melegen nem indul be csak teker szépen és nem indul ilyen még nem volt hogy kezdjem a hibekeresést ,milyen sorrendben és mik lehetnek a problémák????1 hét mulva hoszabb utra mennék külföldre ahol nincs hideg igy elég érdekes a szitu.......előre is köszi aki tud tanácsot adni!!!!!!!
Sziasztok!Tudna valaki segíteni abban,hogy van egy 1.9 tdi 110 LE audim és szeretnék egy kicsit több lóerőt,de nem ismerek senkit aki tudna ebben segíteni.KB. 130-140 LE-re gondoltam,ez kb. mennyibe kerülne?Esetleg ha tud valaki egy telefonszámot adni és úgy megbeszéljük a részleteket.
asszem a merevitésből kellett kivsit csiszolni ennyi de mi kvágtuk az alsorészt és be lett rácsozva hogy jobban kapja a menetszelet de elfért volna anélkül is
ismerost kene szervalni es feltenni meropadra es akkor ott lehetne normalis eredmenyt latni es rogton gyorsan lehet a menyisegeken is valtoztatni es igy beallitani hogy menyi viz is ami a legkedvezobb. ha van valakinek ismerose akkor varom..
megvolt az elso normal teszteles idomeressel negyedikben 50-110ig lett tesztelve de ful hd videot keszitettem rolla es kulombozo verziokban mentem de igy video utan gepen visszanezve stopperolva akar hanyszor merem mindig mas eredmeny jon ki... kezdesnek amugy percenkent 2,5deci vizzel mentem... minden gond nelkul benyelte.. de vagy keves neki vagy sok.. :) lehet meg vele jatszani :) hat amugy a szivo oldalra van teve a rendszer a legtomegmero utan.. hogy a viz ki ne nyirja... bar nem tudom hogy a meleg turbo a vizzel mit csinal valojaban hogy a meleg miatt gozt csinal e es ugy nyomja tovabb a cullerba es utanna meg a kullerba meg viszahulve kicsapodik es cseppekben megy e tovabb.... nyilvam.atlaszo csoveket kell felraknom a kuller ele es utanna hogy lassam hogy mi is van... szoval a video utan is nagyon keves az inter vallum ez az 50-110ig meg nem igazan merheto... igy stopperolva.. de erzetre jobban megy az teny... hangjan nem valtozik semmi a motornak meg a jarasan sem... odatekerve a kajat a fust ugyan.anyi pedig szerintem igen jo menyiseg ez a viz amit kapott. kiveve ha a kulleromban nem all a viz :) majd meg leszedem arra kivancsi vagyok.. de a kovetkezo probalkozas fele enyi viz meg negyed enyi .. meg a ket es feldeci duplaja... fel liter percenkent az mar eleg sok azert de proba szerencse... :) amugy magasabb fordulaton ugy 2500felett erezheto a hatasa.. de a rendszer tovabb fejlesztesekor mar a nyomott oldalra megy a fuvoka kozvetlen a szivocsonkba a hengerfejnel.. es akkor nincs ideje sehol se lecsapodni.. csak kozbe meg jo lenne a szovo oldarra hogy a levegot hutse..
szoval roveden enyi hogy valos tenylegesen kiertekelhetot eredmeny nem lett... majd a 0-100ra meres hatha kiertekelheto eredmenyt tudna..
Találtam réz illetve acél fúvókákat is nem is drágáért.(1000-3000ft között szűrővel) Lehet rendelek párat-de előbb a méretet kell kiokoskodni, hogy mekkora legyen.
Van itt 0,15mm-0,5mmig. Kérdés, hogy ezek mennyit szállítanak milyen nyomáson. Rendelek szerintem 2méretet aztán majd meglátjuk.
1 kis érdekesség 2 soros adagoló az 1ik megy ,,normál" mennyiséggel x előtöltéssel a gyári helyén a másik kapcsolható nagyobb fordulatra hangolt töltéssel 3000nél elindul és bő nyállal forog 6000ig 1 rakás nitró+ víz kíséretével Ezek biztos hogy nem normálisak //26// http://www.dieselpowermag.com/features/dodge/1206dp_twin_p_pump_cummins_race_engine/
a mai kis egy kör után az biztos hogy sok tévhiedelmet megcáfolt a rendszerem.. és igen komoly kis rendszer lett... bár egy napos melo lett volna csak hát már kéznél volt minden hozzá :)
félórával ezelőtt sikerült odajutnom hogy meglett az első teszt kőr a házi készitésű vízbefecskendezéses rendszer ami egyenlőre anyira ált össze hogy tényleg tesztelés céljából hogy egy állítható vizmenyiséget tudok porlasztani a szívó oldali részbe .. holnap 10kor megy az időmérős teszt kőr... mert ény érzetre becsapós. :) de eddig pozitivnak tűnt ... de holnap a számok mutatják a valóságot. :) szóval a lelkesedés még megvan :)
de az biztos hogy vízre marhára szomjas :) holap a vizfogyasztásról meg mindenről pontos mérések készülnek.. hát ma 4óra barkácsolás után összeált a rendszer :)
renault megane 1,9dci 2007 böl teljes alubeömlös 650 széles 260 magas a vastagsága annyi mint a gyári 1z nek most szegeltünk g3 ba 1 ilyet igen jo lett
1-2ben leléptem, de száz felett ott volt a nyomomban. A második etap meg nem volt tiszta mert mögüle indultam, de aztán behoztam és majdnem mellé értem, csak nekem más fele volt dolgom úgyhogy feladtam és hirtelen eltűntem a mellékutcákban :))))) Egyszer mennék vele egyet rendezett körülmények között, de elég szoros volt...
Milyen konfig az övé és hány ló lehet? Csak hogy tudjam hanyas a kabát? :) Én már könnyen nem tudok plusz lovakat elővarázsolni a kalapból az övébe szerintem szunnyad még vagy 60 ló amit ki lehetne hozni belőle.
csak érdekességképpen,nem tudom hogy van ez,mondjuk a toyota land cruiserben szereplő motor FIGYELEM 1kd-ftv:170 lóerő körül van,erre a Japán beteszi ugyanezt a motort 1kd-ftv a Toyota Dynába és itt már "csak"109 illetve ujabban 140 paci ki érti ezt(ugyanazok a denso porlasztók,ugyanaz a magasnyomásu rendszer,)szóval én ezt nem értem...
annyit nekem is sikerült megtudnom,hogy ugyanez a motor tehát a 2kd-ftv szerepel a hiluxokban is 2005 től már 120 le-t teljesit,valamint 325 nm-t,én magam is erre gondolnék
Sziasztok valakinek van ötlete vento-1z-be intercoolert szeretnék tenni a gyári helyett a lökhárító faragása nélkül.Melyik tipus melyik fajtája lehet jó?Vagy valami jó ötlet!
Megmértem a kocsi (BMW E91 320d) menet súlyát: 1680kg
Álláspotot kértem a tárcsafék gyártójától és az alábbi választ kaptam:
Autó: féktárcsarezgés, kormánykerék rázás.
Az esetek többségében a kellemetlen és veszélyes rezgéseket az angol szakirodalomban jól ismert DTV rövidítéssel emlegetett (Discs Thicness Variation), vagyis a változó vastagságú féktárcsa okozza. Ez a probléma általában úgy jelentkezik, hogy kb. 2000 - 6000 km-el a beszerelés után válik erősen zavaróvá a vibráció, fékezéskor. A kellemetlen vibrálás legtöbbször nem abból adódik, ahogy azt gyakran tévesen feltételezik Pl., hogy a féktárcsa gyárilag hibás, vagy azért mert a használat során elgörbült és ütni kezdett, hanem szinte kivétel nélkül a vastagság változás az okozója. Úgy alakul ki a tárcsa felületi hullámosodása (változó vastagsága), hogy a fékrendszer deformálódott geometriai tényezői miatt, egy idő után bizonyos területeken rendellenes kopás alakul ki a fékbetéttel helyenként és időnként érintkező felületeken. A vastagsági különbségek mértékétől függően gyakorol rázó, pulzáló hatást az egész fékrendszerre és így, csalódást okoz a közelmúltban felszerelt tárcsák tulajdonosainak, akiket a szervizekben, ,, igyekeznek megnyugtatni” azzal, hogy a tárcsa garantáltan gyári hibás. És azonnal vissza kell vinni oda, ahol az ügyfél vásárolta. Az a lehetőség természetesen fel sem merül, hogy szerelési gondatlanság vagy a futómű (kerékagy esetleg gólyaláb), deformálódásának következménye ez a jelenség. A szerelők mentségére lehet felhozni azt a sajnálatos tényt, hogy Magyarországon a legtöbbjük nem is ismeri ezt a jelenséget, annak ellenére, hogy az itteni útviszonyok mellett szinte törvényszerű a futómű kisebb-nagyobb mértékű sérülése előbb vagy utóbb.
Amik ezt a jelenséget előidézik:
A féktárcsa felszerelése előtt nem megfelelően előkészített felületek. Az esetleges rozsda vagy egyéb szennyeződés a tárcsán illetve a kerékagyon nagyon gyakori ok.
A megváltozott fékrendszer geometria (kátyú, útszegély, baleset, vagy egyéb fizikai hatás) következményeként is gyakran előfordul ez a jelenség.
A kerékagyra nem központosan felszerelt, esetleg kiegyensúlyozatlan (centrírozatlan) vagy hibásan kiegyensúlyozott féktárcsa, ám ez a legritkább.
Minden fent említett esetben előfordulhat olyan kopás a féktárcsán, aminek következtében kialakulhat a változó vastagságú féktárcsa egy idő után.
Ennek a problémának a megoldását nem a tárcsa cseréje jelenti és a hagyományos tárcsa felszabályozás sem oldja meg a helyzetet, mert a hiba többnyire néhány ezer kilométer múlva ismét jelentkezni fog. A kiváltó okot kell feltárni és megszüntetni, ami sokszor nehezen megoldható feladat, mert akár több okozó tényező is fennállhat egyidejűleg. Az esetek többségében a legolcsóbb megoldás az, ha a megváltozott értékekhez igazítjuk a féktárcsát és ezzel visszaállítjuk a helyes geometriai állapotot.
Az olcsó, gyors és tökéletes módszer, hogy megszüntessük ezt a problémát, a járműre szerelt féktárcsának a saját helyén történő felszabályozása. Létezik több olyan szerszámgép gyártó aki megoldást kínál ennek a műszakilag eléggé összetett feladatnak az elvégzésére. Az EBC Brakes gyár álláspontja szerint, jelenleg ezt a műveletet a már bevált Pro-Cut rendszerrel lehet a legpontosabban kivitelezni, mivel mikroprocesszoros giroszkópja segít a fékrendszer geometriai hibáinak korrigálásában.
Ezekkel a problémákkal a nálunk lényegesen jobb úthálózatokkal rendelkező országokban is küzdenek a járműtulajdonosok és a járműjavító szakma.
Azonban van egy lényeges különbség az ottani szakemberek és a hazai kollégák között. Amíg itthon, nem is hallott a szerelők többsége a DTV-ről, addig az említett külföldi szakemberek jól ismerik a probléma kialakulásának és megoldásának menetét is.
A változó vastagság kialakulásának folyamata, animáció:
Az rtanol alapból ki van lőve mert a hozzáadott benya és egyéb származékok miatt nem elegyedik a vízzel a denszesz az jó lehet és persze a jó erős hp is :)
A metanol olcsó. 120-130 Ft körül lehet kapni literjét, mert földgázból lehet csinálni nagyiparilag. Meg a versenysportosok itt-ott használják tisztán is üzemanyagként.
Abban tudna valaki véleményt mondani, hogy miért metanolt használnak az etanol helyett? A fizikai jellemzőik nagyon hasonlóak. Sűrűség, energiatartalom, lobbanáspont. Viszont a metanol csúnyám emberellenes. A "sima" alkohol meg ugyi benzinkúton is vehető. Mi az oka a mérgezőbb használatának?
Általában mindnehol a benzinről van szó-dízel megint más világ-így minden csak akkor dől el mikor kipróbálod. 150%os Nyomatékot hozna minden dízelben volna-de ha 50%ot hazna akkor is. Képzeld el 1 500NM-es dízelből 750NM-es lenne. Piha de jó lenne :-)
Habár nem biztos-mindenki a 4x4et faragná azonnal mert nem tudná senki sem leadni aszfaltra. Még az 500at is nehéz.
Folyamatban van a dolog de érdemleges választ csak kedd tájékán fogok kapni. Mi még ilyet nem csináltunk-még nem járt nálunk.
Megkérdeztük a németeket, hogy mit lehet ezzel kezdeni olyan szinten ami meg is éri és van is értelme, de csak jövő héten lesznek elérhetőek.
Sok japán mocihoz kár hozzányúlni mert 1részt nehéz programozni a vezérlőt másrészt nem igen van bennük tartalék vagyis elég jól ki vanna hegyezve.(dízel személygépkocsiról beszélek.) Ez a kis platós kisteher kicsit más-itt a fogyasztás a lényeg és a kicsit rugalmasabb autó nem feltétlenül a teljesítmény és a forgósság.
Amint van valami írok, hogy mit javasolnak a németek ezzel kapcsolatban.
ezt talaltam neten most a vizbontas keresgelve... erdekes...
hat csak egyre jobban motivalt vagyok a valos jo rendszer megepiteseben csak kello idom legyen ra hogy hamar vegezzek vele... legalabb az elso teszt vezetesig.. :) aztan mar gyorsabban halad az majd. :)
////-----//////
robbanómotorokban a keverék víztartalma a tömeget növeli, ezáltal a robbanáskor a tágulás nagyobb erejű, nyomaték növekedéssel jár. Kipróbáltam fékpadon. 2dl vízet a szívótorokba csurgatva egyenletesen, kb. 10sec időtartamig 150%-os nyomaték növekedést okozott ugyan akkora folytószelep állásnál. Szívó benzinmotor 1,8l. A tartós használatról nincs infóm, de gyanítom, hogy kicsit át kellene tervezni a forgattyús házat és a vezérlést is, hogy a keverék és károsanyag összetétel állandóan kézbentartható legyen - EU Norm.
///////-/////// velemenyetek ?
Köszönöm,Neo a fáradozást,valóban csak komoly gyári dolgok érdekelnek,semmi esetre sem akarok nagyképünek látszani de ha az 200000ft akkor annyi,csak nagy multu dolog legyen vagy legalábbis van referencia...
A gyártók ás a neten szinte mindenki azt írja, hogy 50-50 %-kal kezdj, és onnan csökkentsd a metanolt, ha muszáj. Fölé ne menj.
Akár 100% víz is mehet be, csak az télen befagy. Angolok (hülye angolok) közt rendre megszokott jótanács, hogy használj téli ablakmosót, ha nem tudsz metanolt szerezni (pláne, ha nincs külön tartályod, hanem az ablakmosó tartályt csapolod meg).
ne tartsd túl hülyének a kérdést de a viz és pl metanol keverék azt ugy értve gondolom logikusan hogy a vizben elkeverve és az go be a mociba... csak milyen arányal induljak el .. ? hogy azért ne repülő legyen a hengerfejből :P mert van már a mociban egy jó pár százezer kilométer .. :) de nem akartam mostanság lecserélni .. meg még ahoz túl jó :)
Csak víz üzem is érdekel meg víz és valamilyen alkohol keverék. :-) vagy a víz-metanol. Szóval minden amit csak kipróbálsz jöhet-tapasztalatból sosincs elég :-)
EGT nem tudok mérni de minden egyéb más infóval segítem a közönséget... videó is készülni fog.. :) persze csak ha valami érdemleges eredmény születik :) hétvégén már várom hogy neki foghassak mert addig céges melo van.. :)
a velemenyetekre.kivancsi vagyok azert .. mert a rendszer 3g tdi-mben lesz.. es a fordulatszam tartomany fugvenyebe fogja a hideg vizparat kapni es az alap menyiseget tudom novelni aranyosan.az egesz fordulatszam tartomanyra vobatkoztatva.. hat ha igaz amit mond havernak.egy ennel.meg egyszerubb rendszere van.. lattam de hat o allitasa szerint 30%os.fogyasztas csokkenest ert el vele ...de neki majdnem... fix keves menyisegu vizparat kap a motor uzemi hofok utan.. hat kivancsi leszek az eredmenyemre.. eddig csak azert nem lett megepitve a rendszer merr ugye erdeklodtem mar itt hogy tesz e barmifele kart a motornak.ez a viz... de nem kaptam valaszt ... eddig. de mostman ha bevalik egy kicsit is akkor epitek hozza normalis. vezerlot es.mehet a jatek.. :) mivel hogy elektromosan allitom elo a.parat is.igy egyszeru lesz epitenem hozza egy mindenre.kiterjedo vezerlot.is ..
hat a vizbefecskedezeses tema kivesezese utan most mar kaptam.valaszt arra amit egy honapja kb dobtam.fel kerdesnek.ugyan.ezzel kapcsolatban.csak akkor semmi reakcio nem jott ra.. a lenyeg hogy akkor most mar biztosan jovoheten.kesz lesz a rendszerem.ami kb ezer forintos tetel es uzemanxag fogyasztas es kis teljesitmenynoveles.erdekebol keszul...majd beszamolok az eredmenyekrol ha erdekel valakit..
az elmult több 200 hozzászólásaidat elolvasván,ugy látom hogy egy kicsit konyitasz a chiptuninghoz, és ez az ami engem is érdekel: első gazdája vagyok egy 2kd-ftv motortipusu toyota dynának,platós a lelkem nagyon szeretem az elmult szük 9 évben és 203000 km alatt nem volt vele gondom,csak egy porlasztócsúcs,de most vettem egy 2 tengelyes utánfutót,és azért érdekelne,hogy szerinted a powerboxon kivül van e megoldás egy racionális ecu tuningra,vagy ha nincs akkor te melyik cég p.-boxait ajánlanád...pl:küberl,atm,dte,az árak vajon minőségi különbséget is takarnak vagy mindegyik csak a railnyomást emeli meg és kész...
Ja kb úgy van ahogy mondod nekem még ugye a szett az csak polcon van így nem tudok sokat róla nyilatkozni viszont azt már most sejtem hogy ezzel át is lehet billenni a -tuningba mert ha kisebb fordulaton kisebb nyomáson az optimálisnál nagyobb mennyiséget tolsz be akkor inkább butul az autó szerintem tőle még a +égéstermék ellenére is ezeket a mezei nyomáskapcsolós szetteket nem is meneszteném kis nyomástól... mert biztos van az a pont ahol még besokal tőle
A komolyabb vezérlős szettben nagyobb a fantázia szerintem mert mert kb 0.8as 1bar-os nyomástól szépen tudod arányosan növelni a befecskendezett mennyiséget
Te próbáltad már úgy hogy a befecskendezést kb 1.7-1.8ról indítod ?
Szóval ez is olyan mint a tuning. Van akinek bejön és van akinek nem.
Lehet Szur is hangolgatja még kicsit vagy valamin változtat és neki is jó lesz. kitudja hol van a kutya elásva. Majd kiderül-én már megszoktam, hogy elsőre semmi sem tökéletes. Mindennel van szívás és időbe telik mire kitapsztalja az ember a beállítást.
Nekem a kuplungot talán kibírná-eddig nem csúszott még meg--mondjuk lehet azárt mert nem tapad a gumi. :-)
láttam egy gyári tuning diesel merciben elpárologtatóval egybeépített coolert ( a motortérben feküdt, mint a terepjárókon szokott és nem volt nagyobb egy A4-es lapnál) állítólag sok Porschét vert gyorsulásban, még nagy tempónál is.
Bár gondolom a klíma is leránt egy pár lovat, így akinek van benne, az sem használja.
A kuplung viszont rögtön kikészült tőle. Ezért nem is tudták pontosan beállítani. Most rakják rendbe a kuplungot. Ezután a finomhangolással még foglalkozni kell,mert váltásnál ha megy a víz-metanol és elveszed a gázt hogy kuplungolj akkor a fordulat kiugrik 6000 rpm-re. :-(
Olyan mintha nem vennéd el a gázt váltás közben. De szerintem ezt rendbe lehet hozni állítgatással.
A részletket majd Ecsetfej leírja. Én nem tudom pontosan hogy mennyit nyom. Egy bizonyos turbónyomásnál kapcsol be a rendszer.(Természetesen külön kapcsolója is van).
A javulás keréken mérve több mint 25 lóerő. Theát főtengelyen hozott 28-30 lovat.
Ne b@szd az agyam. Teganp már leadtam róla mert nem igazán működik senkinek úgy látom.
Miféle rendszere van azt lehet tudni. Titkokat nem kérem hogy árulj el, de ha tudsz bővebb infót és nem bánja a tulaj sem akkor kíváncsi volnék rá-beállítás mennyiségek stb. stb. mailon is jó :-D
Nem kormol jobban, mert sokkal intenzívebb az égése, mint a porlasztott gázolajnak. Amikor próbálgattam, a fekete füstöt szürkére enyhítette, a 1,5bar max nyomást feltolta 2,2bar környékére.
Te azt mondod, hogy jó cucc míg mások azt, hogy nem igen hoz a konyhára.
Dízelnél a füst érdekes dolog.
Ha erős a kocsid akkor biztos, hogy kihasználod a légfelesleget rendesen-így füstölni is fog az autód nagy valószínűséggel. Vagyis ha ezt nézem akkor pont a húzott gépekbe nem igen érdemes belerakni míg az utcai vagy enyhébben tuningoltba meg jó cucc lehet?
Nehéz kiigazodni.
Az lesz a leg 1xrűbb megoldás, hogy csinálok 1 házi készítésűt igyekezve minél jobbat de csak ideigleneset és megnézem mi változik.
EGT mérőt rendeset veszek már úton is van ha minden igaz mert a régi elég lassú volt.
Aztán meglátjuk mit tud pontosan a csak víz. Ha már csökkenti az egt-t már majdnem nyertem vele-vagyis racingon jó lehet. Utcára még mindig majdnem felesleges de racingon ha csökkenteni tudom vele az EGT-t akkor már ér valamit. :-)
Ne a polcon tartogasd a szettet hanem ajándékozd oda olyannak aki beszerelné magának :-D
> Most úgy jött le a dolog, hogy égés nem javul--füst nem csökken látható módon
> ÜA fogyasztást nem venni észre
> Teljesítményt nem igen hoz csak keveset
> EGT talán csökken talán nem.---ennek mondjuk mindenképpen csökkennie kéne.
Na most ez érdekes.
Ez a fenti 4 különböző dolog, és nem igen van, hogy ugyanúgy nézni ki mindenkinél (egyik teljesül, másik nem), pedig van itt a fórumon 4-5 ember, akinek van, és beszélgettem velük róla. Meg többször ennyi a neten, aki számokkal alátámasztva (dyno, EGT) írta be az eredményeket.
Nagyon sokféle konfig van, mert érhetően nem mindegy, hogy hová, mennyit, milyen nyomástól stb. fecskendezel be. Ja, meg hogy mit (mert a keverékkel is tudsz varázsolni). Emiatt már két ugyanolyan autót se egyszerű hasonlítani.
Aztán ahogy Krézi is írta, az se mindegy, miből indulunk ki (autó), és az se mindegy, hová van húzva (füst). Mert ott van mondjuk BarG majdnem széria BMW-je, meg mondjuk Ecsetfej hergelt PD-je, hát itt majdnem almát a körtével.
Szóval kicsit sommásan foglaltad össze, de abban egyetértünk, hogy egészen biztosan több kiadásal járna, mintha nem nem csinálnál semmit a kocsival. :) Nekem ha még dízelem lenne, már bent lenne. :D Most a polcon van a szett.