Keresés

Részletes keresés

arozika Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6999

Erdei körökben az a nézet,

hogy a medve szereti a mézet,

ez nem csak afféle szerény

vélemény,

ez tény, tény, tény.

Milne :Micimackó

arozika Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6998

Már majdnem egészen fönt volt, de amint rálépett az egyik ágra…

Reccs!!!

– Segítség! – suttogta Micimackó, de csak halkan és finoman, hogy ne zavarjon vele

senkit, miközben a két méterrel alatta terpeszkedő ág felé zuhant.

– Tulajdonképpen… – mondotta a három méternél lejjebb nyúló ágra pottyanva.

– Véleményem szerint… – magyarázta tovább két bukfenc között, miközben

öt méterrel alább került – csak azt akartam mondani…

– Természetesen ebben az esetben… – folytatta udvariasan, miközben rekordsebességgel

zuhant keresztül a következő hat darab faág között.

– Feltevésem szerint mindez csak azt jelenti… – határozott végre, elbúcsúzva az utolsó

faágtól, hogy további három bukfenc árán végre kecsesen elhelyezkedjék a

rekettyebokorban – azt jelenti, hogy bizonyos szempontból nagyon szeretem a mézet.

Egyébként pedig: Segítség!

arozika Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6997

Igen ám, de tegyük fel, hogy Nyuszi nincs otthon. Vagy tegyük fel, hogy megint beszorulok a kijáróba,

mint már egyszer megtörtént, mikor kiderült, hogy a bejáró befelé tágas, kifelé meg szűk.

Én ugyan tudom, hogy ezúttal nem leszek kövérebb, de lehet, hogy az ajtó közben soványabb lett…

arozika Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6996

Utóvégre, ha az ember Csekélyértelmű Medvebocsocska,

kevés Tapasztalattal és Mindenféle Dolgokra gondol,

sokszor úgy gondolja azokat a Mindenféléket, hogy azok nincsenek is a valóságban,

vagy legalábbis egész mások, mikor kijönnek a fejből.

arozika Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6995

– Te a legédesebb és legjobb Mackó vagy a világon – mondta Róbert Gida vigasztalóan.

– Ugye? – mondta Mackó reménykedve.

arozika Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6994

Mostantól kezdve – gondolta – másvalaki törheti már a fejét, hogy mi a teendő.

Hinnem kell benne, hogy hamarosan történni fog valami, mert különben úszni volnék kénytelen,

márpedig úszni nem tudok, tehát történnie kell valaminek.

arozika Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6993

– Ennek a fele se tréfa – mondogatta félhangosan –, hogy egy ilyen KEDVES KIS ÁLLATOT mint én,

egészen körülfogjon az özönvíz. Róbert Gida és Mackó legalább megmássza a fát, ha baj van,

és Kanga átugrik a patakon, és Nyuszi elássa magát, és Bagoly elrepül, és Füles..

Füles addig ordít, míg segítségére jönnek, és megmentik; csak én senyvedek itt, és nem segíthetek magamon.

arozika Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6992

Szép estét kívánok Kedves Jahorka ! Drága Tükör!

Köszönöm ezeket a csodás gondolatokat !

És Micimackó! Igazán köszönöm!

Szép hétvégét kívánok !

Hoztam én is macikat!

Néha szomorúan azt gondolta: „Miért?”, „Minekutána”, „Amennyiben”, „Minekutána tehát.”

– Nem mondhatnám, hogy nagyon „hogyan” vagyok. Egy idő óta éppen csak hogy vagyok, de nem vagyok hogyan.

Előzmény: tükörképed (6988)
jahorka Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6991

jahorka Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6990

Jó éjszakát!

jahorka Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6989

Kellemes hétvégét kívánok, Tükröcske, Arozika!

tükörképed Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6988

Micimackó jól megfogta a fejét, ami nála mindig a megfontolás jele.

– A dolog így áll – mondta végre. – Mézkutató légi útjaim során rájöttem, hogy mi a legfontosabb. A legfontosabb, hogy a méhecskék ne lássák az embert. Mármost, ha a léggömb zöld, azt hiszik, hogy a fához tartozol. És nem vesznek észre. De ha kék a léggömb, azt hiszik, hogy az éghez tartozol, akkor se vesznek észre. Itt tehát az a kérdés, melyik hasonlít jobban. – De nem gondolod, hogy téged észrevesznek a léggömb alatt? – Talán igen, talán nem – mondta Micimackó rejtélyesen. – Ezeknél a méheknél sohase lehessen tudni. Pillanatig habozott, aztán határozott. – Tudod mit, majd igyekszem úgy hatni, mint egy kis fekete felhõ. Ez megtéveszti õket. – Akkor mégis a kék léggömböt ajánlom – mondtad te, és így is lett.

Milne

tükörképed Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6987

Élni annyi, mint szeretni. Szeretni látni és megmutatni, érezni és érzékeltetni, meghallani és meghallgatni, magasba szállni és fölröpíteni, kinyílni és felnyitni, megérteni és megértetni, együtt érezni és eggyé olvadni - és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás. 

Hioszi Tatiosz

tükörképed Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6986

Az a dolgom, hogy hidat építsek a múlt és a jövendő között. És hogy ennek a hídnak a pilléreibe beleépítsek mindent, amit a múltból a jövendőbe átvinni érdemes.

Wass Albert

tükörképed Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6985

A múlt (...) szerves és elválaszthatatlan része a jelennek, mint ahogy a jelen sem egyéb, mint a jövendő kezdete.

Wass Albert

tükörképed Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6984

Jogod van az élethez, éppen úgy, mint a pillangónak. (...) Jogod van szabadon gondolkodni a világ dolgai fölött, szép és csúnya, jó és rossz között választani. Jogod van bátornak lenni és őszintének. Becsületesnek, igaznak.

Wass Albert

tükörképed Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6983

Szerelmes volt. Furcsán és bolondul volt szerelmes, hiszen furcsa és bolond ember volt ő maga is. Az élete értelmét látta meg ebben a szerelemben, és hitt benne minden felszabadult hitével, azzal a megkínzott, szomorú hittel, amit már olyan korán rongyosra tépett az élet rosszaságainak sok kis tüskebokra.

Wass Albert

tükörképed Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6982

S ha Te is egyszer-másszor szomorú leszel, s hasztalanul jársz-kelsz az emberek között, a szomorúságodon nem segít senki, és úgy érzed, mintha valami nagy-nagy súly ülne a lelkeden, és napról napra jobban belefáradsz, s talán már azt is hiszed, hogy nem bírod tovább: egy este szökj le titokban a tóhoz. (...) Ha szomorúságoddal a tó partján megállsz: olyan kék lesz a víz, mint még sohase volt. A legcsöndesebb szellő indulását meghallhatod, akkora lesz a csend, s ameddig ér a nádas: minden nádszál csak neked muzsikál akkor. (...) Hunyd be a szemed, ha látásod már nagyon gyönge lesz, akkor és egyszeribe látni fogod a madarak táncát bent a tocsogóban. És akkor, azon a csöndes estén maga a tó mesél neked tovább, folytatja ott, ahol én abbahagytam. És akkor a csöndes estén, Te elfelejted, egészen biztosan elfelejted, hogy szomorú voltál.

Wass Albert

tükörképed Creative Commons License 2010.11.06 0 0 6981

Bíbor Kata

Aranyló napokon

Kegyes napokon élünk a mának

víg perceket habzsolunk

lefejtjük magunkról szomorú ruhánkat

felöltjük vigyorgó álarcunk.

Napsugarak mögé rejtjük a bánatot

elhisszük a ragyogást

szélnek eresztünk mélybe húzó gondot

édes-édes a szabadság.

Tócsák tükrébe arcképünk mulat

mosolyogja önmagát

megbocsájtásba simítjuk a múltat

ékszerdoboz a világ!

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6980

Na erre is rájöttem....!!

Előzmény: arozika (6979)
arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6979

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6978

Szép hétvégét kívánok Mindenkinek!

Akárhol vagy, az mindig a kezdet. Ezért olyan csodálatos, olyan fiatal, olyan friss az élet.Amint kezded azt gondolni, hogy valami elkészült, kezdesz halottá válni. A tökéletesség a halál, ezért a tökéletességre törekvő emberek öngyilkosok. A tökéletességre vágyás az öngyilkosság egy kerülő útja. Soha semmi sem tökéletes. Nem lehet az, mert az élet örök. Semmi sem ér véget; az életben nincs végkövetkeztetés - csak magasabb és magasabb csúcsok. De amint egyszer elérsz egy csúcsot, egy másik kínál kihívást, egy másik hív, invitál. Ezért sose feledd, hogy bárhol vagy, az mindig a kezdet. Akkor mindig gyermek maradsz, mindig szűz maradsz. És ez az élet művészete: szűz maradni, friss és fiatal maradni anélkül, hogy megrontana az élet, hogy megrontana a múlt, hogy megrontana a por, amely összegyűlik az utakon az utazás során. Ne feledd, minden pillanat egy új ajtót nyit ki. Ez nagyon illogikus, mert mindig azt gondoljuk, hogy ha van egy kezdet, akkor befejezésnek is lennie kell. De semmit sem lehet tenni. Az élet illogikus. Kezdete van, de vége nincs. Semmi, ami valóban él, nem hal meg. Halad és halad - és halad tovább.

OSHO

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6977

Helló Tükör!

Szép hétvégét kívánok Neked!

Hoztam egy kis színeket....

Minden nap téged hív, hogy megtöltsd szívedet annyi mosollyal, amennyi csak belefér.

Douglas Pagels

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6976

Ha nem tudsz dönteni, rendelj világosságot. Rendelj egy utasítást:

mi az, ami éppen helyes a számodra. Ismerd fel, amikor megkapod.

Bízz benne. Nem dönteni azt jelenti: most még vársz a döntéssel.

Egyáltalán NEM dönteni úgysem tudsz.

Bärbel Mohr

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6975

Az igazi nagyság mértéke az, hogy mekkora szabadságot adsz másoknak,

nem pedig az, hogy mennyire tudsz másokat arra kényszeríteni, amit te akarsz.

Larry Wall

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6974

Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél.

Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni.

Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön.

Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél.

Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik.

Lafayette Ron Hubbard

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6973

A kapcsolatok célja nem az, hogy általuk rálelj a teljességre, hanem hogy általuk megoszd a teljességedet másokkal.

Nem az, hogy felleld az örömöt, hanem hogy megoszd az örömödet. Nem az, hogy megtaláld a boldogságot,

hanem hogy megoszd a boldogságodat.

Neale Donald Walsch

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6972

Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak.

Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz.

A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni.

Ayrton Senna

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6971

Osztani magad: - hogy így sokasodjál;

kicsikhez hajolni: - hogy így magasodjál;

hallgatni őket, hogy tudd a világot;

róluk beszélni, ha szólsz a világhoz.

Széjjel szóródni - eső a homokra

-sivatagnyi reménytelen dologra

s ha nyár se lesz tőled - s a táj se zöldebb:

- kutakká gyűjt a mély: - soká isznak belőled!

Váci Mihály

arozika Creative Commons License 2010.11.05 0 0 6970

Az odafigyelésre és olvasásra szánt idődet nagyjából a tízszeresére becsüld annak az időnek,

amit beszéddel töltesz! Ez biztosítani fogja, hogy a folytonos tanulás és önfejlesztés útján haladj!

Gerald McGinnis

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!