Tudod, a világon egyedül Ő az az Isten, aki nem kér az embertől, hanem ad neki. Ezért a többi isten, nem isten, hanem bálvány. Tehát én semmit nem tettem érte. Nem szorul rá. Én szorulok Őrá. Mindössze elmondom mindenkinek, hogy Ő kicsoda. Hogy mit kaptam tőle. Ennyit tudok tenni. Egyedül a szám van a saját hatalmamban (jó esetben).
Hogyhogy hol? A katolikusoknál korlátozott értelemben (ex cathedra) a pápa. Alább meg már volt róla szó, hogy van a karizmatikus pápaság, ami korlátlan értelemben tévedhetetlen, mert még a tévedéséből is lehet kijelentést nyerni.
Megsúgom engem annál, amit most idehányt, jobban lázban tart, hogy a Tongai Királyságban idén Lavaka ata Ulukalala herceg fog-e dönteni e polinéz világhatalom 44 békefenntartó katonájának ottlétéről, vagy a választások eredményeképpen hazahíjják fiaikat. Mert gondolom azonnal megrendülne az USA polinéz emberekbe vetett bizodalma, ami kétségtelenül sejtetni engedi a világ közelgő összeomlását. Mely összeomlásról mindig meg szoktam jegyezni, hogy hát nem kár érte.
Ennek itt semmi keresnivalója.
Péld. 15,4
A nyelv szelídsége életnek fája; az abban való hamisság pedig a léleknek gyötrelme.
Péld. 18,21
Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van, és a miképen kiki szeret azzal élni, úgy eszi annak gyümölcsét.
Mát. 12,34
Mérges kígyóknak fajzatai, mi módon szólhattok jókat, holott gonoszak vagytok? Mert a szívnek teljességéből szól a száj.
Mát. 15,11
Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert.
Mát. 15,18
A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert.
Mát. 15,19
Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások.
Jak. 3,2
Mert mindnyájan sokképen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni.
Jak. 3,5
Ezenképen a nyelv is kicsiny tag és nagy dolgokkal hányja magát. Ímé csekély tűz mily nagy erdőt felgyújt!
Jak. 3,6
A nyelv is tűz, a gonoszságnak összessége. Úgy van a nyelv a mi tagjaink között, hogy megszeplősíti az egész testet, és lángba borítja életünk folyását, maga is lángba boríttatván a gyehennától.
Mát. 12,36
De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
Akkor taníts! Naaa, légyszííííí! Légyszi, légyszi, légyszi! Nem lehetsz ilyen, no! Nem mondod, hogy Németh Sándort lehet fedni! :o Vigyázz, az "eretnekség" útjára léptél!
Olvasd el inkább azt a topikot és a hivatkozott írást, amit a most indított topikodba belinkeltem!
Ha Jézus nem pásztorolna engem az alább felsorolt módokon, akkor már nem élnék.
Viszont ez mellébeszédnek tűnik a részedről. Neked van pásztorod (már aki végzi is a munkáját)?
Én nem szidom sem Németh Sándort, sem a Hit Gyülekezetét. Ítéletet mondok tevékenysége felett, miközben tényeket állapítok meg. Erre mondhatja ő, hogy nem számít neki az emberi ítélet, de elvitatni tőlem a szellemi ember jogát nem lehet. Mert ugye a szellemi ember mindent megítél. A minden alól még Németh Sándor hanyagul végzett szolgálata sem kivétel.
Lehet. De ha NS-t nevezed pásztornak, akkor kérlek, hogy sorold fel a pásztori munkájának az ismérveit. Az Írás megadja a pásztor munkaköri leírását.
Csak címszavakban:
-ismeri a juhait (engem ismert NS?)
-a juhok ismerik (én tudhattam róla bármit is?)
-az elveszettet megkeresi (ezt kivel tette meg?)
-az elfáradtat a vállaira veszi (erre tudsz példát?)
-a sebesültet kötözi (nem megsebesíti)
-csöndes vizekhez terelget (nem a feszkót gerjeszti)
-füves legelőkhöz vezet (na jó, ezt talán megteszi)
-kiragadja a farkas és a medve szájából a juhait
stb. Aki ezeket megteszi, az pásztor. Aki nem, az nem. Neked van pásztorod? Mert nekem nem volt. Csak gyüli vezető, de pásztor akkor lenne, ha pásztor munkáját végezné.
Mintha vfo-t ismerted volna. Nekem meg ez a polgári nevem. Eddig csak téged nem ismertünk meg. Persze ha neked a hitelesség csak addig érdekes, amíg a másikat piszkálod vele, de amikor a magad hiteléről lenne azó, akkor kifarolsz, akkor ez mindent érthető tesz, hogy neked valójában tényleg Németh Sándor a pásztorod, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy Jézus Krisztust viszont nem ismered. Mert pontosan úgy játszmázgatsz, ahogy ő szokott. Nem egy nagy dicsőség, de meg van írva, hogy a bálványok imádói hasonuljanak a bálványaikhoz. Szóval nincs új a nap alatt.
Kisfijam! [u]Én az Úrtól kaptam és kapok is, te csak amiatt ne aggódjál, mert nem áll jól neked! És sem az Úrtól, sem a Hit Gyülekezetétől nem mentem el.[/u] A pászotoromat (Jézus Krisztust) nem hibáztatom, Németh Sándort a kisklott szolgálatú pásztori ajándékot a magam dolgai miatt szintén nem hibáztatom. Sőt legfeljebb másokért hibáztattam mindig is. És ez még véleetlenül sem lázadás Isten ellen, hanem szembesítés a világossággal, ammit Németh Sándor sajnos meglepően nem szeret.
Szóval összességében én nem fogtam mellé. Sőt, te vagy az, aki elnyerte új év első melléfogójának aligha megtisztelő címét. (Lásd ennek okát az aláhúzásban!)
Ez nagyon tetszik.
Már megtaláltad a megoldást, tudod kitől várd a tejet.
Inkább elmentél mert az Úrtól nem kaptál és e miatt a pásztorodat hibáztatod.
Ez véletlenül nem lázadás Isten ellen!