Az miért van, hogy az Outlook Express-ben mikor le akarom tölteni a leveleimet Gmail-től, pop3-on keresztül, akkor elkezd kapcsolódni, kiírja, hogy a kapcsolat létrejött majd várakozik jó félpercet és végül nem tölt le semmit csak a köv hibát közli velem:
"A kiszolgáló váratlanul megszakította a kapcsolatot. Ez adódhatott a kiszolgáló, a hálózat, vagy a hosszú ideig tartó tevékenységhiány miatt. Fiók: '***** (*****@gmail.com)', Kiszolgáló: 'pop.gmail.com', Protokoll: POP3, Port: 110, Biztonságos (SSL): Nem, Hibaszám: 0x800CCC0F"
Engdedélyeztem a gmail.com-on a POP3-as letöltést, tehát elvileg ez nem lehet gondja...
Bizony így van, ha Te valamilyen idegen nyelven beszélsz a másik félhez, csak akkor érti azt meg, ha ő is beszéli azt a nyelvet. Azaz ha ő nem támogatja a titkosítást, akkor így jártál.
Nagyon lebeszélnélek róla, hogy a spameket automatikusan töröltesd. Annak ellenére, hogy a Gmail spamszűrője valóban ritkán hibázik, nem árt a kontroll (nálam gyakoribb, hogy olyat is spamnek minősít, amit én nem, mint az, hogy elsiklik egy kéretlen levél fölött). Az elkülönített mappában nem zavarhat annyira a szemét.
Azt akarom elérni, hogy a gmail-ből küldött leveleim, és a nekem küldött levelek is titkosítva legyenek. Ezekhez vannak is ügyes eszközök.
De azt meg lehet egyáltalán csinálni, hogy nekem mindenképpen titkosított emailt küldjenek? Mert pl. domain regisztrációkor kapok egy visszaigazoló levelet, amiben benne van a nevem, lakcímem, és az, hogy milyen domain(eke)t regisztráltam. És ha ezt a visszaigazoló emailt nem titkosítják, akkor az elég gáz. Ezt nem lehet vhogy kivédeni?
Illetve mi van akkor, ha olyan embernek küldenék titkosított levelet, aki nem tudja fogadni? Akkor marad a titkosítatlan?
Tehát jól tudom, hogyha titkosított leveleekt akarok küldeni, akkor mindkét félnek támogatnia kell a titkosítást, különben marad a titkosítatlan email?
Azért azt hozzátenném, én egy Yahoo fióknál jártam úgy egyszer, hogy valahová regisztráltam, majd vártam a megerősítő emailt. De csak nem akart jönni. Sokkal később később vettem észre, hogy megjött az, de a Spam mappába került, szóval ilyen is előfordulhat...
Lehet hogy kicsit pongyla olt a megfogalmazas. A rendes levelek kozott talan hetente beakad 1-1, de en azt szeretnem hogy a spam mappa is legyen teljesen ures, szoval toroljon minden spamot amint megkapja. Erre be lehet allitani valamilyen szurot?
Micsoda??? A gémélesnél jobb spam-szűrő kevés van... Hol vannak a spamjeid? Az inboxban? Nekem teljesesn érthetetlen módon az egyik "nemtriviális" géméles mélcímem kikerült. Naponta 15-20 spam érkezik, de hetente max 1 kerül az inboxba, a többi megy szépen a helyére. Mióta a BetterGmail fent van, már a spamok száma sem zavar... :)
Ezt nem értem, hogy nem lehet észrevenni, a webes felületen ott a Spam mappa, ott van a spam megjelölési lehetőség is, meg egyáltalán, magára valamit adó cég, ma már enélkül nem létezhet, komolytalan lenne nélküle a Gmail.
Nekem nem nagyon van spam, de nem is sok helyen adtam meg a címet.
A Vodafonnak igaza van. Mi is tiltottuk a cégnél az ilyen smtp-ket a spam áradat miatt. Neked miért nem jó a szolgáltatód smtp szervere? Technikailag szinte ez az egyetlen lehetőség a spam áradat elkerülésére.
régóta használom a gmailes címemet. Nagyon nehezen állítottam be otthon a laptopomon, (nem azért mert béna vagyok, hanem mert egyszerűen semmilyen beállításra nem reagált), de aztán hajlandó volt elfogadni és működni. Vistás a lapi. Egyszer csak, mindeféle beállítás változtatás nélkül elkezdett nem működni. Nem jöttek - mentek a leveleim. Sem a windows mail rendszeren, sem a windows live mail rendszeren, sőt, mi több: amikor elindítom e két alkalmazás valamelyikét, abban a pillanatban meg is szakítja a Vodás szappantartós netem. De 2-3 hétig vígan jöttek- mentek a levelek. Úgy gondoltam, megpróbálom, hátha ezek a levelezők zavarnak be, bár az is érthetetlen, h addig miért működött... és megpróbálom az Outlook Expresszt. 2007es office-om van fent. Be már jön a levél, de ki még mindig nem megy. A Voda azt mondja, csináljak vodamailt, és azt az smtp-t használjam, de én a gmailest szeretném használni kimenőnek is, mert hisz addig is működött.
Van valami ötletetek?
beállítások: pop.gmail.com; 25 port smtp.gmail.com 995 port
Annyiban, hogy az otthoni gépem előtt és bárhonnan máshonnan is szeretném látni a leveleimet és szeretnék levelezni. Otthon viszont nem árt ha offline is megvan minden, mert legtöbbször azért otthon használom, erre van a nagyon kényelmes és gyors Bat!. Nem könnyű dolog, az egész IMAP rendszernek már alapból egy csomó buktatója van. De úgy néz ki, hogy működik, minden levelem megvan mindkét helyen és rendszeresen szinkronizálódik, csak pl. a gmail-al nem tudom a kimenő leveleimet szűrni, amikor eddig ezek is szét voltak válogatva automatikusan mappákba...
Ja, igen ettől féltem én is :-) A Yahoo-nak sokkal jöbban tetszik a felülete csak ott nincs IMAP. Végül is szokom, szokom, meg esküszöm, hogy megpróbálok nyitott felhasználóként viszonyulni a világhoz, de olyan nehéz egy végletekig kényelmes, áttekinthető, testreszabható The Bat! után a Google címkés, virtuálisos, bolondbiztos felületével dolgozni... Próbálkoztam még a GMX-et, annak nagyon jó a webes felülete, van IMAP, a tárhelybe is beleférnék, de ott pl. nem lehet beállítani, hogy ha a webről mailt küldök a ne a @gmx.com cím legyen a feladó, ami pedig alapkövetelmény lenne.
Esetleg nem tudtok valami jó hazai szolgáltatót ahol olcsón van IMAP és néhány GB tárterület??
Mostanában barátkozom a Gmail-el, eddig csak rendes levelezőklienst használtam, de jó lenne IMAP-al levelezni. Lassan már kezdem kiismerni magam a dolgokon, működik is, vannak gondjaim. A kérdésem az lenne, hogy rá lehet-e venni a Gmail-t, hogy a webes felületen ne akarja logikai??? kapcsolatba rakni a leveleimet? Pl. a bejövő üzeneteknél az ugyanattól a feladótól jövő két levelet egybe jeleníti meg, csak odaírja, hogy (2) és ki kell nyitnom, hogy lássam őket. Vagy pl. nagyon zavar, hogy a bejövők közé odarakja a kimenő választ is, és amikor megnyitom, akkor a választ mutatja, tehát még egyszer rá kell kattintani, hogy valóban a bejövőt lássa. Meg persze az elküldöttbe is berakja a bejövőt. Vagy ez ilyen kötelező feature?
Más Gmail figyelő Firefox plugin nem jó? Nekem egy Gmail manager ül az alsó sarokban. Több Gmail fiókot figyel, egyetlen hátránya hogy csak böngésző aktivitás esetén nézi meg a fiókokat.
Ez meglep. Nem használok Tűzrókát, Maxthon az alapértelmezettem, ott azonnal a helyemre megyek. Valami korábbi, ideiglenes gépen az Explorer is rögtön vette az adást. Innentől valami FF-os Gmail-használó segítségében bízhatsz csak, de engem is érdekelne a megoldás.
Privátra is használhatnád. Csak külön folderba rakasd vele. Azt nem tudom megmondani, hogy ha a Firefox az alapértelmezett böngésző, akkor miért nem indítja.
Új kérdés van a gmail notifier, tudjátok az értesítő. Ez egy ngyon jó dolgog, de egy valamit nem értek. Ott van a monitor jobb alsó sarkában az ikon, látom hogy jön egy levél, rákattintok az ikonra és az internet explorer nyílik meg, holott én firefoxot használok. Ha a firefox az alapértelmezett böngésző, akkor klikkelés után nem nyilik meg semmi, ha viszont az IE az alapértelmezett, akkor az nekem nem jó, egyéb dolgok miatt. tehát azt szeretném, ha firefox nyilna meg tud valaki segíteni? köszi