Keresés

Részletes keresés

miki591001 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 7255
Amit tudni lehet, van 4 Milliárd kötvény , van a csatorna ÖK önrésze, ami legalább 2 milliárd., tehát kb 6 milliárdnál tartunk az éves 18 milliárdos költségvetésű városnál. És ez csak a legnagyobb tételek.
Sztem Gyurcsányt és Bajnait kellene szakértőnek megfogadniuk, hogy ezt jól tudják kommunikálni.:)
Előzmény: azincourt (7254)
azincourt Creative Commons License 2010.03.02 0 0 7254
És vajon mi lesz a fedezete a visszavásárlásnak? A társulat pénze? Az valószínűleg nem lehet. Akkor a város meglévő pénze? Az a kassza meg erősen mínuszos. Tehát további eladósodást okoz?

Hogy is áll a város kasszája? És ezt a jövőre vonatkozó várható bevételekkel és a fennálló kötelezettségekkel együtt kérem számolni!

(Na ez lesz az a kérdés, amiben a városvezetés gyurcsányi módon jár el.)
Előzmény: Bilau L. (7251)
miki591001 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 7253
Akkor a legjobb alkalom a félretájékoztatás elkerülésére, ha leírod az igazságot.
Bár ez utóbbi veled kapcsolatban nagyon kétséges viszony.
Előzmény: cayenne bors (7252)
cayenne bors Creative Commons License 2010.03.02 0 0 7252
"Te már tudod mennyiért vásárolták vissza? "

Igen, tudjuk.
Előzmény: Bilau L. (7251)
Bilau L. Creative Commons License 2010.03.02 0 0 7251

Kicsi Bors szintjére süllyedtél.

"Annyi korrektség persze nincs benned, hogy amikor egyértelműen lebuksz a hamis számaiddal, akkor beírd ide, hogy tévedtél, hamisat terjesztettél."

Mivel is buktam le? Mit terjesztettem hamisan? Nem 1500 millió volt a vételára a víz-csatornának 2006-ban? Akkor mi az igaz?

Vagy talán ez volt hamis: "Szerintem így a min. összeg - laikusként - 2,5 Milliárd forint."

Hogy lehet a véleményem hamis? És hogy buktam le vele? Nem azt írtam le véleményként, amit valójában gondoltam? Miről beszélsz?

Te már tudod mennyiért vásárolták vissza?

Előzmény: Piros Hangszóró (7247)
Bilau L. Creative Commons License 2010.03.02 0 0 7250

TMA által benyújtott előterjesztés 2010.01.28:

"A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség levélben az unió véleményét figyelembe véve rávilágított arra, hogy a pályázatunk csak abban az esetben kaphat pozitív elbírálást, amennyiben .... 

2.) Amennyiben az ÉTV Kft. szennyvízágazati üzemeltetési jogának megvonásáról a társtulajdonosokkal 2010. február 28-ai határidővel nem kötnek megállapodást, a támogatások kifizetését a megállapodás megkötéséig felfüggesztjük."

Részben igazad van:

-valóban nem azt írta, hogy felbontja a szerződést, hanem azt, hogy felfüggeszti a támogatások kifizetését.

Egyebekben:

-Az NFÜ írta a levelet,

-A 2010.02.28. időpont megjelölése és annak közlése, hogy annak elmulasztása esetén mi lesz a szankció: ultimátum

-2010.02.28. az az időpont, ameddig vissza kell kerülnie, ellenkező esetben felfüggesztik a támogatások kifizetését.

Ha még sem így lenne, akkor TMA-nál reklamálj, ő írta az előterjesztést.

Szóval milyen megállapodás/adásvétel született? Mennyi volt a vételár?

Előzmény: Piros Hangszóró (7246)
miki591001 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 7249
Piroska !
Egyszerű a dolog. Nem atom titok hogy mennyiért vesszük vissza azt, ami egyszer már a miénk volt. Mivel közpénzből megy és létrejött a megállapodás elő a farbával.
Valaki mondott egy összeget. Mondjál Te is valamit vagy inkább hallgass.
Előzmény: Piros Hangszóró (7247)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2010.03.02 0 0 7247
Azért jegyezzük fel, hogy hogy szoktad terjeszteni a féligazságokat és "átalakítani" amíg jó kis cukkoló dolog ki nem sül belőle. Egy másik topikban ezeket írtad:

"A vételár a víz-csatornára együtt volt 2006-ban 1500 millió. Ehhez jönne az eddig elvégzett beruházások összege, a 25 év nyeresége bizonyosan valamint az a plussz, amivel a tulaj hajlandóságát kell megfizetni. Szerintem így a min. összeg - laikusként - 2,5 Milliárd forint."

Ha egy hetet várunk, lenne ebből még 3-4 milliárd is, mert így szoktad felfele pumpálni a számokat :)
Annyi korrektség persze nincs benned, hogy amikor egyértelműen lebuksz a hamis számaiddal, akkor beírd ide, hogy tévedtél, hamisat terjesztettél.
Előzmény: Piros Hangszóró (7246)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2010.03.02 0 0 7246
Sajnos, folytatod a hamis információkkal a jólinformáltat játsztva a dezinformálást, zavarkeltést... :(

-Nem adott ultimátumot
-Nem az NFÜ
-Nem azt írta, hogy azonnali hatállyal felbontja a szerződést
-Nem február 28-ig kell visszakerülnie a csatorna üzletágnak az önkormányzatokhoz

Két mondatodban csupán ennyi valótlanság volt :)

Egyébként lukra futottál! :)

Előzmény: Bilau L. (7244)
hederg Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7245

Bár nem vagyok személyesen érintett a csatornázásban,csak egy valaki aki az adóság egyrészét fogom leszúrkolni.

De ha Én nem is majd  az unokáim,vagy még azontúl azok akik Érden élnek azokban a fényes időkben ami majd újra elkezdődik.

De jelenleg úgy itélem meg a dolgokat itt egy konok előremenekülés van,és az eredmény az lesz,a kormány,a mindenkori  nyakik benne lesz.

Az EU hát az kérdés.De mit is tesz majd a derék mindenkori Önkormányzat:zemberek

sajnos több lett ez a dolog.Még ennyit,annyit le kell szúrkolni.

És...a földihalandó,akinek már rengeteg lóvéja bánja tejel.Modhatnám fút a pénze után.

Előzmény: Bilau L. (7244)
Bilau L. Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7244

Az NFÜ 2010 febr. 28-i időpontot jelölte meg ultimátumában, ameddig a csatorna üzemeltetési jogának vissza kell kerülnie az önkormányzathoz, mert a különben a Kormány azonnali hatállyal felbontja a Támogatási Szerződést.

Tudja-e valaki, hogy létrej ött-e a visszavétel? Ha igen, milyen feltételek mellett, mennyi volt a vételár?

civilkontroll.erd Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7243

Amúgy miből fizetnéd majd vissza a város tetemes adóságát?!

Ja, majd a Viktor elengedi. Vagy a Fletó kifizeti. Esetleg a Vona...

Mi fogjuk fizetni, nyugodj bele!

Előzmény: Budos_Bogar (7241)
vz55 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7242
hm.hmmm. köszi  a támogató hozzászólást.  :-))
Előzmény: Budos_Bogar (7241)
Budos_Bogar Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7241
Ezt az ingatlanadót a Fidesznek elkellett volna törölni. A sok gyanús kifizetések körül kellene vizsgálódni.
Előzmény: cayenne bors (7240)
cayenne bors Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7240
Miért kellett volna eltörölni? Minden település szed valamilyen helyi adót, hogy a közműveket (közvilágítás stb.) üzemeltetni tudja. Ha nem érted, kérdezz meg másokat!
Előzmény: vz55 (7239)
vz55 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7239
Bocs. A kérdésem függőben maradt: a helyi fideszes vezetés miért nem törölte el?

sz.... ügy.
Előzmény: cayenne bors (7237)
miki591001 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7238
Nem a FIDESZ hanem az általad utált majd istenként tisztelt Harmat éra szüleménye.
Előzmény: cayenne bors (7237)
cayenne bors Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7237
Még csak nem is ingatlanadó, és nem is a Fidesz hozta. Ez a kommunális adót leváltó ingatlanalapú helyi adó. Ilyen mindenhol van, hol így, hol úgy nevezik, de lényegében kommunális adó.
Előzmény: vz55 (7235)
miki591001 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7236
Érdekes dologba akadtam.
A jövő iskolája nézegetése közben régi uszoda mellébeszélés-re találtam.

Ez vajon a régi vagy az új kivitelezőre vonatkozott?
vz55 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7235
Aha. Beszkenneljem??? Előkeresem. Lehet , hogy ingatlanadó a neve, de tökmindegy, csak fizessünk.
Előzmény: cayenne bors (7234)
cayenne bors Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7234
Érden van vagyonadó?
Előzmény: vz55 (7233)
vz55 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 7233
Nem vagyok naprakész a hozzászólásokban. Bocs. Csak egy rövid kérdés: A fidesz a vagyonadó eltörlését ígéri.

Aha. És az érdi fideszes vezetés miért nem tette meg eddig?????
hederg Creative Commons License 2010.02.27 0 0 7232

Megtaláltam.

De nem ez volt a bajom.Beléptem a jogalkotás.hu oldalra.

Onnét nem lehet eljutni önkormányzati rendeletekhez,holott fel kéne hogy tegyék.

Kérdést tettem fel a témával kapcsolatban,semmi válasz.

Az igaz a honlapról semmit sem tudsz meg,minden kérdére a nem elérhető az internet.

(nem a rendeletek fejezet)

De ezt már tapasztaltam,mert régebben érdekelt miket pályáztatnak meg hasonló.

Olyan ez mint a képvislőknek nyitott oldal.Amit találta 2006-os.

Nem is látom ki a fene itt a Fideszt s...ny.ló,gombnyomógató,de hogy itt semmit soha nem tesz a biztos!

Előzmény: Bilau L. (7230)
civilkontroll.erd Creative Commons License 2010.02.26 0 0 7231
Gondoltam innen búcsúzom. itt most senki se bánt senkit. Nekem meg holnap hajnalban is munka van. Úgy hogy: szebb jövőt olvtársak. Álmodjatok szépeket! Részemről: Jó éjszakát!
Előzmény: Bilau L. (7230)
Bilau L. Creative Commons License 2010.02.25 0 0 7230

Bocs, de a rendeletek fenn vannak a honlapon.

Nem biztos, hogy feltétlenül kell lennie az útjavításra vonatkozóan helyi rendeletnek.

Lehet, hogy azt magasabb jogszabály rendezi, úttörvény, Ptk. stb.

Amit nem tesznek közzé azok a:

- polgármesteri hivatal 100 000 Ft-ot meghaladó kifizetései,

- önkormányzat 100 000 Ft-ot meghaladó szerződéseinek adatai,

- közbeszerzések erdményeként megkötött szerződések 5 évre visszamenőleg.

Előzmény: hederg (7229)
hederg Creative Commons License 2010.02.25 0 0 7229

látom kicsit gyorsan irtam.

Nos a lényeg hiába irja elő a törvény Érd nem teszi közzé rendeleteit (sem)

Ki lehet próbálni!

hederg Creative Commons License 2010.02.25 0 0 7228

http://jogalkotas.hu/drupal/node/1041

Ki lehet próbálni:a nesze semmi fogd meg jól.Bár törvébűnyi kötelessége lenne a rendeletek közzététele,de akár a jkodon:osztannyi.

Érdekes ez nem probléma más településeknél.

Viszont aki belép hatalmas nagy huj-huj zemberek ez meg az lesz képekben..

Bilau L. Creative Commons License 2010.02.25 0 0 7227

Nem láttam a közgyűlést, tehát csak az előterjesztésre tudok hagyatkozni.

"A GAST-KELL Kft. a szerződésben vállalta, hogy önkormányzati tulajdonban lévő területen".

A fentiekből nem derül ki, hogy a szerződésben konkrét ingatlant jelöltek-e meg a teljesítés helyének vagy csak úgy általában - egy később megjelölendő -önkormányzati ingatlant. Az előterjesztés általánosan fogalmaz, hrsz. megjelölése nélkül, és arra vonatkozólag nem tesz utalást, hogy az önkormányzatnak felróható okokból marad el az óvoda építése. Ez azért felettébb gyanús, mert kizártnak tartom, hogy amennyiben az így lenne, ne dörgölnék a Döcsa orra alá.

Tehát ismerni kellene a szerződést. Ami még gyanús, hogy amennyiben az önkormányzat lehetetlenítte el az óvoda megépítését, akkor a válalkozó miért akar 194 milliót fizetni? Hol van az a hülye vállalkozó, amely azután, hogy a másiknak felróható okból nem tudta teljesíteni a vállalt kötelezettségét, még fizetni akar. Látatlanban mondom, hogy itt bizony valami nem kerek.

Vagy az önkormányzat miért nem jelölt meg egy másik ingatlant az építés helyeként?

Még egyszer a szerződést ismerni kellene, hogy az igazság kiderüljön.

Előzmény: cayenne bors (7225)
azincourt Creative Commons License 2010.02.25 0 0 7226
Egy dolog, hogy nem lehetett teljesíteni. A kérdés csak az, hogy a született kompromisszum miért csak az önkormányzat részéről tartalmaz engedményt az eredetihez képest. Felmerül a gyanú, hogy azért, mert ez nemcsak a vállalkozónak érte meg, hanem valaki másnak is. Egy biztos: a közösségnek NEM. Felelőtlenül gazdálkodtok a város pénzével, de az sem lehetetlen, hogy valaki meg lett vesztegetve. Pláne, ha tényleg 30 milla fölötti áron van beszámolva egy 125 négyzetméteres lakás. Nagyon büdös ez, csak ti nem akarjátok beismerni. Innen kezdve az is gyanús, aki mentegeti az ügyletet.
Előzmény: cayenne bors (7225)
cayenne bors Creative Commons License 2010.02.25 0 0 7225
Aki látta a közgyűlésről az adást, az hallhatta:

1. Az előző vezetés olyan szerződést kötött óvodaépítésre, amely betarthatatlan volt, mert olyan telkekre tervezték, amelyek nem önkormányzati tulajdonúak. A tulajdonos pedig írásba adta, hogy nem óhajtja a telket eladni. Más tulajdonára építeni meg ugye...
Arról nem is szólva, hogy csak a második ütem után kellene építeni, és a második ütem valószínűleg sohasem készül el.

2. Azért az ÉKFI tulajdonába kerülnek, mert így az áfát is vissza lehet igényelni, és ajándékozási illetéket sem kell fizetni.
Előzmény: Bilau L. (7222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!