Csak gratulálni tudok! Még mindig az a módi nála, hogy a kapuba kihozza a "portékát"?
Mikor fogják tudni az emberek végre megkülönböztetni a szaporítót a Tenyésztőtől?
Ennél a szuper "tenyésztőnél" már többször rendelt el az önkormányzat kobzást a tartási körülmények és számolatlanul tartott állomány miatt.
Minden egyes ember, aki szaporítótól kutyát vásárol megerősíti a szaporítót a tevékenységében. Ha a kiskutyád majd belehal egy féreghajtásba, vagy egy fertőző betegségbe, mert a matrica az oltási könyvében csak matrica, vagy a megmentéséért rövid időn belül egy Tenyésztőtől vásárolható kiskutya árának többszörösét költöd el, akkor már késő lesz arra gondolni, hogy miért kellett adj uram isten azonnal, miért nem jártad jobban körül a dolgot, miért nem vártál egy Tenyésztőre...
Megírtam nekik amit tudtam, de nem jött válasz, nem tudom mi lett a kutyával végül...
a Rákospalotai kutya ügye nem egyszerű, de próbálom kisakkozni a legjobb megoldást, mert közben lett még egy mentendő uszi... és őt ugye továbbra is csak látták, nincs megfogva.
ELVESZETT Érden egy ezüst törpe uszkár szuka! (2011. 02. 27-én este.) Kérjük a becsületes megtalálót, hogy a 06 30 419 4839-es telefonszámon jelentkezzen! Köszönjük!
11 évesen nincs foga? Na mindegy. Azért a száraztápot be is lehet áztatni, és akkor meg tudja enni.
Azt komolyan gondoltam, hogy keressetek másik dokibácsit akit érdekel is a kutya, és nem mondja azt, hogy nem baj ha nem iszik mert konzerven él- csak mert nem ért hozzá és nem akar hülyének látszani...
Kb. egy éve nem eszik száraz tápot, előtte azt evett és ezért ivott is. Sajnos szinte már nincs foga, nem tudja megenni, próbáltam de szegény csak fogyott így. Csináltak egy teljes vérképet, nincs semmi baj, egyébként meg tényleg semmi baja!
Méhe is megvan, tehát ilyen jellegű probléma sincs.
Most egy kicsit utánaolvastam, lehet, hogy hormonpótlással meg lehetne próbálkozni, majd megemlíten a dokibácsinak.
Lehet. És szerintem keressetek másik orvost. Ki kellene vizsgálni hogy mitől van ez nála, több oka is lehet. Az nem normális hogy nem iszik hónapok óta, nem is értem miért nem vizsgálgattátok ki normálisan. A konzerveknek a 90 százaléka víz (a többi meg szója, szemét akármi), tehát mondhatni nincs tápértéke, biztos nem etetném csak konzervvel a kutyám, max a száraztápba keverném ha magában nagyon nem akarja megenni (régebben adtam is így az egyik kutyámnak, de már csak szárazat esznek, ritkán kapnak rá májkrémet vagy valami extrát).
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy 11 éves lány uszinak lehet vizelettartási problémája? Sokszor nem bírja ki míg lemegy a lépcsőn az udvarra, vagy végigcsurgatja az egész lépcsőt vagy az utolsó lépcső valamelyikéje engedi.
A másik, hogy hónapok óta nem iszik :( Doki bácsi szerint nem gond, mivel konzervet eszik és még azt is pótolom egy kis vízzel, elég a szervezetének. Persze pisil így is sokat :)
2011 Január 24.-én az utcáról fogadtuk be elhanyagolt állapotban ezt a bájos kislányt Tahitótfaluban. Amikor megtaláltuk pulinak hittük, de a finom csontozata és természete alapján kiderült, ő valójában uszkár. Tücsi egy év körüli, makkegészséges kutya. Nagyon vidám, játékos, egyáltalán nem agresszív. Az emberekért valósággal rajong, más állatokkal jól kijön. Eddigi életében valószínűleg nem sokat foglalkoztak vele, pedig éles elméje, gyorsasága és munkakedve miatt bármilyen kutyás sportban megállná a helyét.
Olyan gazdát álmodtunk neki, aki megosztaná vele az otthonát, az életét. Nem egy szobadísz, aki beérné napi kétszer öt perc sétával, igényli a mindennapi foglalkozást (mint szerintem minden kutya).
Örökbefogadási szerződéssel, ivartalanítva, oltva, féreghajtva, mikro chippel lehet örökbefogadni.
Érdeklődni lehet a cugelbandi@gmail.com email címen vagy a +36-20-997-2579 es telefonszámon.
SOS!!!!
Budapest XV.kerületében kóborol ez a nagyon apricot középuszkárra hajazó, rettenetes állapotban lévő kutya! Próbál mindenhová bekéredzkedni, éhes, fázik, elüthetik ha kitéved egy útra :-( Nagyon nagy szükségünk lenne ideiglenes befogadóra számára, hogy ő is kaphasson egy második esélyt!
Ugye mondtam :-) Nagyon szépen alkalmazkodik mindenhez és mindenkihez- Hanus is bepróbálkozott nála a szokásos "fejlemancsolással", de egy rossz szava nem volt rá. Ilyen nyugodt, türelmes kutyát én még nem láttam. Panni édes :-)))
Nővérem egyébként is lelkis típus, nem megy nehezen neki hogy megszeressen egy kutyát- ő már Mendykét is megtartotta volna, pedig Ő csak egy napig volt nálunk. És Luca meg extrán különleges minden szempontból, nagyszerű természet, borzasztó nehéz élettel a háta mögött, és nővérem mellett kezdett kibújni a csigaházból, így nagyon kötődnek egymáshoz. Meglátjuk mi lesz, ezt a döntést csak ő tudja meghozni. Én meg támogatom abban amit dönt. Egy biztos, Lucusnak vagy így vagy úgy de jó sora lesz.
Ma találkoztunk Lucával!! :)) Igazi tündér. Nagyon nyugodt, kedves. Ha felé nyúlok, óvatos, de nagyon, nagyon barátságos. Panni mama kipucolta a fülét, úgyhogy az is rendben már. :)))
Tök uszkárnak nézném. A szőre nem göndörödik úgy, ahogy egy uszkárnak és dúsabb, erősebb az átlag usziéknál.
A füle picit rövid és pici fölültűzött.
Fiole, megértem, ha a nővéred megtartja. Annyira jó természetű, kedves. És nagyon barátságos volt az én két felnőtt fekete közép uszimmal.
Mi is úgy vagyunk már vele, mindegy ki az anyja-apja, Ő Luca, és az a legfontosabb, hogy innentől nagyon boldog legyen az élete. A múltja igencsak nyomot hagyott a testén, sokszor voltak kölykei és bánthatták is. Ha felényúlsz megmerevedik, behunyja a szemét és vár... lassan kezdi érteni, hogy itt nem bántja senki csak simogatást kap. Megszakad az ember szíve ha a szép szemébe néz, abban minden benne van. De a bizalom is, amit mindezek ellenére nem vesztett el az emberrel szemben. Luca ritka teremtés. Ha nem jelentkezik olyan álomgazdi aki jobban szereti őt nálunk, marad a családunk tagja...
Ha mined jól megy jönnek a farsangra és akkor megszakértheted :-)
Eléggé lebegnek a fülei is, de a farka az teljesen pulifarok. 38 cm, most lemértük, és ehhez 9.5 kg- erős alkat. Már rájött, hogy jobb neki ha velem vakartatja a füle tövét/fejét mintha az ajtóban strázsál :-))) Édes nagyon
borzasztó belegondolni eddig milyen élete volt és mi várt volna rá...
16:00 à UBK Farsang Szépe, UBK Farsang Jelmezes Szépe cím kiosztása
16:30-től à beszélgetés, kérdések-válaszok, „asztalbontás”
A találkozó részvételi díja 1.500 Ft, melyet a helyszínen kérünk befizetni.
Kérünk mindenkit, hogy a honlapon keresztül 2011.03.01-ig regisztráljon, megadva ebéd igénylését is. (A rendezvényen való részvételt a jelentkezési határidőig lehet lemondani, utána a nevezés és az ebéd megrendelés a díj megfizetésére kötelez!)
Az ebéd 4 féle menü lesz, melynek ára 2.000 Ft/fő.
A farsangi szokásokhoz illően, akinek kedve van, öltözzön be, öltöztesse be kedvencét, hogy az UBK Farsang Jelmezes Szépe címet elnyerhessétek!
Szeretnénk ezen összejövetel alkalmával is segíteni az uszkármentést! Várjuk helyszíni pénz- és tárgyi (pokróc, tál, póráz, nyakörv, Dog Chow táp)adományaitokat.
A kozmetikai előadáshoz előre is várjuk kérdéseiteket, melyeket Adrienne a helyszínen megválaszol. (acs.kovesi.agnes@gmail.com)
Ha lehetőségetek van, hozzatok pár dolgot az alábbiak közül: karton- és krepp papír, tűzőgép, szalagok, ragasztó, felesleges anyagok (darabok is), filctollak, vékony drót, gumi, gombok, alufólia, tű és cérna, stb.