Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2010.03.14 0 0 12168
az a legjobb, amit tehetsz. a homerseklet merese jatszadozasnak jo, de abszolut nem kell figyelembe venni ultrahanggal kisert ciklus eseten.
Előzmény: Melis81 (12167)
Melis81 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 12167
Nem nézte hogy meg volt-e! Azt mondta hogy a szuritól tuti meg lesz! A szuri leírásában is ez van, 36óra múlva ovulációt idéz elő! A hőt szájban mérem azt mondta a dokim így kell! Most már nem tudom mi lenne a jó! Asszem nem fogom ennyire véresen komolyan venni mert bele őrülök!
Előzmény: Allia (12166)
Allia Creative Commons License 2010.03.14 0 0 12166
Ultrahanggal ellenőrizte a doki, hogy valóban megtörtént-e az ovuláció? A duphaston ráadásul progeszteron, attól magasabb hőt kéne mérned. Gondolom szabályosan méred (lehetőleg hüvelyben, a szájban mérés csalóka lehet).
Előzmény: Melis81 (12165)
Melis81 Creative Commons License 2010.03.14 0 0 12165

Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne! Tesóproject megkezdése után derült ki hogy anovulatórikus ciklusaim vannak! Kaptam Clostilbegytet amitől a 14. napra 21mm-es tüszőm lett (márc. 10) Másnap (11) kaptam Choragon szurit tehát elméletileg 36 óra múlva ovuláltam! Az ébredési hőm nem emelkedik! Van valami tippetek hogy miért? Ja és Duphastont szedek 2X1-et

Köszi a választ!

Mikolt Creative Commons License 2010.03.13 0 0 12164
probalj ki egyszer a ciklus masodik feleben enyhe vizhajto hatasu teat. sok pms tunetet a hormonok altal okozott enyhe vizesedes okoz, amin ez segithet.
Előzmény: pearl12 (12154)
czotter Creative Commons License 2010.03.12 0 0 12163
Kedves Kismamák! Aki a stiákkal szenved illetve tart, figyelmében ajánlom a FREEZYDERM kozmetikumokat! Nekem bevált, megelőztem. De aki nekem ajánlotta, ő utólag használta, mikor már kialakult, szépen elhalványultak. Melegen ajánlom!
olíva Creative Commons License 2010.02.18 0 0 12162
Felicitasz, köszönöm! A premens akkor is mehet végig ha babát szeretnénk?
A mediterrán étrend általában megvan (mondjuk most télen azért nehézkesen :-s).
Előzmény: Felicitász (12159)
muzsa Creative Commons License 2010.02.18 0 0 12161

jaj de jó, hogy írsz, téged amúgy is meg akartalak keresni gyógynövényes praktika ügyben :) és köszi a nevet, meg fogom keresni a doktornőt!
szóval a gyógynövényes ügy: bütyök a lábfejen. Konkrétan napok leforgása alatt lett a lábamon, tökre nem értem, hogy hogyan, ugyanazokat a cipőket hordom, bár lehet, hogy máshogy viszonyulnak a terhes lábamhoz. Bár nem vizesedik (még) és nem is szorít egyik cipő se... Abban reménykedek, hogy ez még egy visszafordítható állapot, és a neten azt olvastam, hogy:

Segíti a bütyök puhítását, esetleg feloldását, ha naponta bedörzsöljük olíva- és ricinusolaj keverékével. Esténként, lefekvés előtt tapasszunk rá egy fokhagymaszeletet. Hatásos kezelés az is, ha citromlével kenegetjük a bütyköt reggel és este."

Szerinted? És ezt terhesen lehet ugye büntetlenül alkalmazni? :)))

Előzmény: Felicitász (12160)
Felicitász Creative Commons License 2010.02.17 0 0 12160
Szent teréz rendelő, a Fehérvári út végén, a doktornő a Szent Imrében praktizál, dr. Kocsis Éva, rosszat még nem hallottam róla. (Ha valaki igen, akkor itt szóljon, és az is információ értékű lesz.)

Van más nevem is, csak fel kell kutatnom.
Előzmény: muzsa (12158)
Felicitász Creative Commons License 2010.02.17 0 0 12159
Lehet vele kezdeni sok mindent, most még dolgozom az anyagon hozzá. Addig is, premens kapszula (barátcserje) és mediterrán diéta (ennek meg megvan a bázisa).

Majd nézz be a
http://felicitasz.blog.hu/

oldalra, egyelőre csak a családtervezési tanácsadás posztban beszéltem arról, hogy hol kaptam egy csomó tippet pms kezelésére és miért, de tudom, hogy sokaknak szüksége lenne rá, készül.

Addig meg azért jöttem, hogy belinkeljem ezt:
http://felicitasz.blog.hu/2009/09/28/magyar_tragikomedia_az_otthonszulesrol

és igazából a mai indexcímlap miatt reklámozom a posztot, mert ameddig ez a kérdés politika, addig nem lesz olyan szabályozás, ami végülis tényleg jó lenne mindenkinek (ebbe beleértve azt is, hogy a legalizálást is el lehet barmolni nem is kicsit).
Előzmény: olíva (12153)
muzsa Creative Commons License 2010.02.17 0 0 12158
Ha konkrét nevet tudtok, akkor mailben is küldhetitek... nagyon megköszönöm...
Előzmény: muzsa (12157)
muzsa Creative Commons License 2010.02.17 0 0 12157
Sziasztok, ki ismer Pesten olyan szülészt, aki vállal császár után hüvelyi szülést? Úgy értem, olyat, aki nem csak mondja, hogy vállal, hanem tényleg mindent megtesz, hogy legyen is belőle valami?
pearl12 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 12156
Szia! Szerintem nyugodtan drukkolhatsz tesó ügyben - nekem a pms tünetek nem jelentették, hogy nem vagyok terhes. Mármint volt egy terhességem azóta (sajnos félidőben megszakadt), és csak a menstruáció előtt vagy két nappal jöttem rá, hogy mi a helyzet. Akkorra emelkedett annyit a hormonszintem, hogy érezni lehessen, hogy most másképp fáj a mellem. Szóval ettől nyugodtan izgulhatsz. Ami engem inkább aggaszt, az az, hogy nem változott-e meg túlzottan az általános hormonszintem a szülés után. Szóval hogy nem ez a furcsa hormonháztartás volt-e az oka a baba elvesztésének. De ne aggódj, szerintem ez egyedi eset volt...!
Pearl
Előzmény: olíva (12155)
olíva Creative Commons License 2010.02.11 0 0 12155
Szia!
Nálam is a szülés után jött elő. Igyekszem kutakodni, mert bármilyen idiótán hangzik, jó lenne már egy ciklust végigdrukkolni tesó ügyben - most meg gyakorlatilag a 16. napon tudom, hogy nem nyert... Dokihoz még én sem jutottam el :-)
Előzmény: pearl12 (12154)
pearl12 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 12154
Szia!
A szülésem óta nekem is jellemzőek a ciklusom második felében a pms tünetek. Én csendben tűrök és szenvedek, de nehezen tudom elképzelni, hogy így éljem le az életemet. Már gondolkoztam rajta, hogy megkérdezem egy nőgyógyásztól, hogy ez mennyire normális, de még nem jutottam el vele (az elmúlt 5 évben :-)). Szóval ha esetleg kapsz valami használható információt, írd meg légyszi.
Pearl
Előzmény: olíva (12153)
olíva Creative Commons License 2010.02.10 0 0 12153
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyasmivel, hogy pms tünetei voltak gyakorlatilag a ciklusa egész második felében? Ez normális, és lehet vele kezdeni valamit, vagy csak viseljem békességgel?
Köszönöm
wawabagus Creative Commons License 2010.02.09 0 0 12152

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy normális dolog-e, hogy menstruáció alatt erősen izzadok éjszaka?

Az utóbbi hónapokban vettem ezt észre, de azt hittem a fájdalomcsillapítók mellékhatása (amit hasfájás ellen szedtem - Aleve).

Most viszont nem ettem semmilyen fájdalomcsillapítót, úgyhogy nem lehet mellékhatásra kenni.

34 éves vagyok és elvileg még nem kéne klimaxolnom ugye. Ezt csak azért írom, mert annak az egyik tünete, ha jól olvastam.

Köszi a segítséget!

viharboszorka Creative Commons License 2010.02.08 0 0 12151
Betegjogi képviselőt se felejtsük, elvileg az is van ott (is).
Előzmény: Felicitász (12150)
Felicitász Creative Commons License 2010.02.08 0 0 12150
Szerintem ne itt panaszkodj (bár meghallgatunk), hanem ott, ahol talán foganatja is lesz. Kórház vezetősége, saját parlamenti képviselőd, egészségügyi minisztérium, apeh, tékozló homár.

Ez az egész változni fog (mert muszáj lesz neki), de felgyorsíthatjuk a változást, ha nem csak egymás közt sírunk, hogy milyen rossz.
Előzmény: pataka (12149)
pataka Creative Commons License 2010.02.06 0 0 12149
Azt sem tudom,hol kezdjem annyi negatív tapasztalatunk van (az egyébként általam nagyra tartott debreceni klinika szülészeti klinikájáról)!Sajnos beigazolódott,hogy a pénz beszél mit beszél ugat mint ahogy a kedvesemmel a tisztelt klinika dolgozói!Itt azért szeretném megjegyezni,hogy persze vannak kivételek és ez nagyon fontos mert tényleg vannak ápolók és orvosok akik maximálisan végzik a munkájukat!Ja és ami még nagyon fontos emberségesen mert igen kihinné,hogy a babavárás ideje alatt ilyet kell tapasztalnia,hogy bizony nem nézik többe mint egy embert aki akár kijózanítóra várna!Az orvosok sajnos semmivel csak a saját pénztárcájukkal foglalkoznak,a terhes ambulancián úgy nézegetik a fogadott betegeiket mintha saját betegeik lennének(hol van ilyenkor az APEH?)!Ami még a kisebbik baj,dehogy a rendelési idő helyett a beosztott orvos a saját betegével van a szülőszobán mind-e közben az ambulancián kb.50-60 kismama várakozik ki kisebb ki nagyobb pocakkal és még csak véletlenül sem jó kedvében!Meg jön az orvos 10 óra 30 perckor(8 óra helyett,ha sokan ennyit késnének a munkahelyükről... na mindegy)és persze már nem sok kedve van a az egész rendeléssel foglalkoznia hiszen oda fent súlyos ADÓZOTT forintokat keresett!Így persze jaj annak aki elébe kerül!Tehát az osztályon lévő dokik(most már nem orvosok)nem tudnak levezetni egy szülést ezért a terhes ambulanciáról kellett felhívni a nagy tudásút!Én elhiszem,hogy nehéz körülmények meg stb,de kinek nem!De ez egy hivatás lenne vagy mi?Amit még egy eskü is alá támaszt!Ami még nagyon fáj ebben a történetben,hogy ezek az emberek a diplomájukkal hivalkodnak mikor annyi intelligencia nincs egyik másikban,hogy illedelmesen beszéljen az éppen vele szemben levő emberrel!Nekünk sajnos még mennünk kell remélem már nem sokszor,de az biztos,hogy soha többé nem teszem ki a páromat ilyen megaláztatásoknak mint ami a babavárás alatt őt érte!Csak tudnám ki a felelős ezért mennyi fizetést van pofája felvenni ezek után!Hányszor megy megnézni,hogy mi zajlik egy-egy rendelésen!Azt azért jó lenne ha mindenki a fejébe vésné,hogy a másik ember akinek nincs pénze fogadott orvosra az is ember jelen esetben kismama!Mondjuk aki így fogad orvost annak sincs pénze mert ha lenne akkor magánrendelőbe menne!Kérdem én nem törvénytelen egy állami működtetésű rendelőben "magánrendelést folytatni"!Mennyi sok finom magyar forintot belehetne szedni amiből ezek az elmaradt kórházak kaphatnának szép új berendezéseket!Csak azt felejtettem el,hogy sajnos ez Magyarország ami bűzlik a korrupciótól!Egy jó tanács az apeh dolgozóinak a szülészetnél meglehet nézni,hogy ki milyen kocsival jár és higgyék el ki lehet azt számolni,hogy mennyit kellett azért éjszakázni!Hiszen az orvosaink alulfizetettek amit én nem is vonok kétségbe,de azért ezt nem azokon az embereken kellene levezetni akik nem tudnak zsebükbe egy pár forintot tenni!Nem akartam személyeskedni,de már sokadjára jöttünk haza a klinikáról megaláztatva,ahol nem lehet a nőknek normálisan le illetve felöltözniük!Arról már nem is beszélve,hogy a szülőszobán egy-két oda beosztott dolgozó milyen stílusban beszél a nőkkel!Pedig mi úgy hittük,hogy a baba várás a világ legszebb dolga,tévedtünk!Még egy gondolat rosszak a feltételek ez így van ezt látja mindenki,de az EMBERSÉG ingyen van pláne egy ilyen helyzetben!Ui:szégyen ahogy a debreceni kórházak szerepeltek e az év kórháza választáson és ez elgondolkodtató én személy szerint ezt nagyon szégyellem!Mit akarunk így az egyetemünkkel!Lehet lesz egy csomó jól képzett orvosunk csak betegek nyelvén nem tudnak beszélni mert ők már a
föld felett járnak!
rain city Creative Commons License 2010.02.06 0 0 12148

Sziasztok!

Volna két levél (tehát 2 havi) bontatlan Yasminelle fogamzásgátlóm eladó. 4000FT a két levél. Ha valaki kéri, mailt írjon légyszi!

Köszi!

rc

youlcsi Creative Commons License 2010.01.10 0 0 12147
semmi gondot nem fog okozni :)
kezdd hétfőn!
Előzmény: egykerdescsak (12146)
egykerdescsak Creative Commons License 2010.01.10 0 0 12146
sziasztok!

novynette fogamzásgátlónál, ha tévedésből az egyik napon 1 szem helyett 2-t vettem be, így a 21 nap helyett csak 20 nap vettem be egymás után a gyógyszert, az utána következő 7 nap szünet után ugyanúgy szedjem, mint eddig?
így kedd helyett hétfőn kezdem, nem okoz ez gondot vajon?

jó éjt!
ghizi Creative Commons License 2010.01.02 0 0 12145
Sziasztok!
Nagyon sürgősen keresek Yadine fogamzásgátlót, ha maradt valakinek vagy feleslegessé vált, kérem írjon nekem:
ghizike@gmail.com
ghizi Creative Commons License 2010.01.02 0 0 12144
Sziasztok!
Sürgősen keresek Yadine fogamzásgátlót, ha maradt valakinek vagy feleslegessé vált, kérem írjon nekem:
ghizike@gmail.com
A tumi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 12143
Nagyon köszönöm mindenkinek a biztatását...nagyon jó látni,hogy vannak még érző emberek.
Allia Creative Commons License 2009.11.03 0 0 12142
Én is átmentem ezen anyukámmal, szintén 52 éves volt. Most 65. Sokára sikerült orvoshoz elvinni, mert nem akart, de műthető volt, kapott sugárkezelést is a műtét után, és gyógyultnak minősítették 5 évvel a kezelés után. Kívánom neked, és anyukádnak, hogy találjátok meg a megfelelő orvost, aki a valódi diagnózist közli veletek.
Előzmény: A tumi (12139)
viharboszorka Creative Commons License 2009.11.03 0 0 12141

Talán ezek hasznos információk lehetnek:

http://www.daganatok.hu/mehnyakrak

viharboszorka Creative Commons License 2009.11.03 0 0 12140

Szia Tamás,

Megértem az aggodalmad! De a legjobbat teszitek most: több orvos véleményét kérdezitek meg és nem adjátok fel. A méhnyakrák szerencsére nagyon jó arányban gyógyítható, ha idejében észreveszik. Sajnos ez a hátránya is: nagyon nehezen észrevehető, mert alig okoz tüneteket jó ideig. Ezért is fontos a rendszeres szűrés, mert minél hamarabb észlelik a jeleket, annál jobb esélye van a gyógyulásra.

Majd mesélj a fejleményekről és légy anyukád mellett! Én drukkolok!!!!

A tumi Creative Commons License 2009.11.03 0 0 12139
Hello!

Édesanyámnál(52 éves) a tegnapi napon rosszindulatú méhnyakrákot diagnosztizáltak.Az orvos azt mondta(a szövettani eredményből),hogy műthető mert még a kezdeti stádiumban van.Azt mondta ha minden rendben megy akkor még sugárkezelés sem kell és még elélhet anyu akár 30 évig is.
Felküldtek az onkológiára ahol is a professzor(vizsgálat után) már azt mondta,hogy nem műthető mert áttétes a rák.
Ma megyünk egy másik nőgyógyászhoz még plusz magán szakorvoshoz is konzíliumra.
Az nem létezik,hogy az egyik orvos azt mondja rendben lesz a dolog, a másik meg már azt mondja hogy jó esetben van 1-2 éve anyumnak!
Teljesen kétségbe vagyok esve,de az biztos,hogy totális háborút indítok a rák ellen.
Mindent megteszek ami az erőmből telik sőt még azt is ami nem.
28 éves férfi vagyok de ez a dolog teljesen letaglózott.
Olyan fiatal még anyu és nem akarom elveszíteni.
Bennem is felmerül a kérdés ami mindenkiben ilyen helyzetben:MIÉRT?

üdv:
Tamás

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!