Keresés

Részletes keresés

osztin Creative Commons License 2011.05.18 0 0 3243

Sziaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

 

pedig ha tudnád,hogy szerettek csevegni annyira jó bármiról is, már ebben a tv.-ben sem adnak semmi jó értelmeset sajnos.

politikával nem foglalkozom mert akkor az agyvérzés kerülget és még a kutyáimnak élnem kell.

 

 

"ahogy mostanság a kormányzati híreket olvasom - hát igazat adok az angoloknak:  néha jobb lenne, ha egy szál hír se érkezne)."

 

ezzel teljesen egyetértek, 

 

malacfejeket szerintem bedarálják a disznóhúsba, itt nálunk láttam az Auschanban de már igen csak szép árom kinálták egy fél fejért majd 800.-Ft akartak kérni, de nem ám valami nagy fejre gondolj.

 

akik háznál vágnak olyanál nem lehet érdeklödni? vagy felhasználják a fejet is?

 

én itt láttam a multkor egyik háznál a kutyának a nyers sertéskörmöt dobták elé azt csocsálta mikor mi sétáltunk majd hátast dobtam, de másnpa félve mentem arra, gondolván, hogy a kutya már lehet, hogy nem is lesz, de hálistennek vigan ugatott.

 

én ugy tudtam sertést , vadhust nem lehet a kutyával nyersen etetni vagy ez csak mende-monda?

 

szerintettek

Előzmény: GPS (3242)
GPS Creative Commons License 2011.05.18 0 0 3242

 

Áhhh, ne ess kétségbe - ilyen ez a topik, nincs ezzel semmi gond. Nálam állandóan kint van - ha egy új hozzászólás van, azt mindig megnézem. De, gondolom, ezzel más is így van.

 

Ugyanakkor van egy olyan angol (amerikai?) mondás is, hogy néha a "No news=Good news" - vagyis néha jobb ha semmilyen új hír nem érkezik... mert az már jobb, mint ha bármi is érkezne.

 

(ahogy mostanság a kormányzati híreket olvasom - hát igazat adok az angoloknak:  néha jobb lenne, ha egy szál hír se érkezne).

 

Na, de hogy ne maradjunk rossz hírekkel mára sem: azt mondták a boltokban, hogy "Nyáron márpedig malacfej: NINCS!"

 

Eszem megáll - hisz disznót nyáron is vágnak, disznóhúst is kapni... akkor hogy is van ez?

 

Megpróbálom a piacon - de tartok tőle, hogy az már messze nem lesz olyan "előnyös árú" - mint korább azt hirdettem.

.

 

Előzmény: osztin (3241)
osztin Creative Commons License 2011.05.18 0 0 3241

csak alig ir ide valaki 

 

nem merek irni mert magammal mit levelezzek igy mindig figyelem ir-e valaki

 

pedig egy idő igen csak pörgött a topic rendesen

osztin Creative Commons License 2011.05.18 0 0 3240

Sziasztok

 

 

ez nagyon de nagyon szép eredmény 

 

én annak idején a nagykutyámmal nem értem el ennyi pontot fegyelmezőben mint ahogy a képen is láttom nagyon de nagyon jól megtaláltad a kutyával a kontaktot,

 

csak igy tovább gondolom léptek egy osztályal is feljebb ,

 

láttam már IPO.I. vizsgás tacsit keszthelyen miért ne sikerülne nektek is, 

 

 

HAJRÁ CSAK IGY TOVÁBB

Előzmény: kutyimaci (3239)
kutyimaci Creative Commons License 2011.05.17 0 0 3239

Sziasztok!!

 

Üdv az újaknak, Ncsk- hatalmas gratuláció a babához:)))))

 

Mi néhány hete engedelmes vizsgát tettünk Alvinkáva. 100/96p. nagyon ügyes volt. A suliban rengeteget fejlődött,pl. bárhol bármikor vezényszóra lefekszik és póráz nélkül is szépen sétál. Állandóan munkára kész, 24 órában lehetne foglalkoztatni:)))

Íme a vizsga képekben:   Ja, és végig esett az eső amit ugye tacskóék nem díjjaznak.

E.

osztin Creative Commons License 2011.05.17 0 0 3238

Mi van, hogy olyan ritkán jössz?

 

én mindig benézek csak nem ir senki, 

 

itt ma jó időnek indul a nap remélem gatyarohasztó meleg nem lesz, 

Előzmény: GPS (3235)
osztin Creative Commons License 2011.05.17 0 0 3237

tényleg olvass vissza megéri 

 

nekem bevált főleg a májas-rizses variáció

 


Előzmény: Totti88 (3233)
osztin Creative Commons License 2011.05.17 0 0 3236

Sziasztok

 

hát nem erre gondoltam, ez nem pengés de a pengés megsugom nem jó, mert csak elvágja a szálak tetejét a tövét bent hagyja, 

én anno a szálkásnál úgy csináltam, hogy a hüvelykujjam és a mutatóujjam kőzé fogtam a szőrt és ami jött az jött, az elhalt szort simán kitudod igy szedni, aztán fésű ,akkoriban nem voltak ilyen célszerszámok , 

 

kozmetikusok azért nem igazán jók mert ha nem vagy ott simán letolják géppel vagy meggyőznek arról ,hogy az jó pedig nem ha te vérbeli vadásztacsit akarsz akkor ne nyirasd le a szőrét ha nem te tépked ki, egy vadász aki használ szálkásszőrű tacsit simán megmutatja, hogy szokták, csak kell egy ilyen emberkét keresni.

 

nekem kotorékozott anno és ott mutatta meg egy srác, aki vérbeli tacskót képzett -tenyésztett sajnos már nem él,

 


Előzmény: 323d (3234)
GPS Creative Commons License 2011.05.16 0 0 3235

 

Ha van türelmed visszaolvasni, a nevem alatt komplett leírása van a receptnek és az elkészítési módnak is - fotókkal együtt. Több hónapja tettem közzé az utolsó (malacfejes) fényképes-verziót.

 

Én jószívvel ajánltam minden tacsis-kollégának - ugyanis nekem több éve nagyon bevált, pláne hogy Rudi már 11 éves, tehát fokozottan oda kell figyelni a kajájára (is).

 

De ezzel nincs gond, max. annyi, hogy kb. 2 havonta rámegy egy fél napom a főzöcskézésre, kiadagolásra, bezacskózásra... de aztán 60-70 napig "heppiség" van - mert le van a gond.

 

Jaa, és 40 valahány Ft-ba jön ki a napi adag.

 

De ez legalább valódi, garantált-minőség és nem ipari-hulladék - aminek (én, személyes-véleményem szerint) a bóti-kaját tartom.

Bármelyik márkát, mindegy.

.

Előzmény: Totti88 (3233)
323d Creative Commons License 2011.05.16 0 0 3234

Helló!

Köszi a választ. Még nem vagyok biztos benne, hogy elsőre meg akarom csinálni, lehet, hogy kutyakozmetikus lesz belőle és ha láttuk már, akkor nekiesünk mi magunk is.

http://allateledel.vatera.hu/kutyatartas/egyeb/ferplast_trimmelo_5961_1457429280.html

Ilyet találtam hirtelen a neten. Ez jó? Már amennyiben ez így megítélhető.

Az első képen levő szerszám pengés? Gondolom Te is azért választottad a másodikat, mert azzal könnyebb vagy jobb.

 

Üdv.: 323d

Előzmény: osztin (3231)
Totti88 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 3233

Sziasztok!

 

Szálkás szőrű tacskó gazdi lettem és már rég óta olvasom a fórumot. Kutyusom bogyónak hívják és egy fürge kis kedves lány eb. Vele egykorú hannoveri vérebet simán le nyomja játékba a földre. Nagyon életerős. 2 és fél hónapos és keresném a megfelelő kaját neki. Olvastam ezt a májas rizses disznófejes témát. Érdekelnek a házi kaják mert nem vagyok híve a tápos kosztnak és nem is szereti csak a purinás konzervet. A tápok közül is próbáltam olcsóbbat drágábbat és nem igazán jött be neki.

 

A rizses májat, hogy készítitek? Kis zsiradékon megpirítjátok a májat és a főtt rizst hozzákeveritek?

 

Szeretném rá hangolni kicsit a vadászatra. Van valami játékos módszer mielőtt iskolába vinném?

 

Most egy botra rá szereltem egy spárgát a spárga végére egy plüss szarvast így próbálom motiválni de már kicsit unja szerintem.

osztin Creative Commons License 2011.05.16 0 0 3232

nálam az elején falták aztán fostak mert hirtelen a táp után kapták és azért egy bizonyos átállási időnek el kell telnie, de azota imádják,

 

ha nem akarja enni akkor ne add neki egy-két napig ha koplal semmi baja nem lesz,utánna ne félj zabálni fogja,

 

nekem nagyon a májasrizses jött  be a disznófejestől fosikáltak lehet, hogy zsiros a belüknek ezek a bulldogok már csak ilyenek de Panni annak aztán semmi baja, csak hát külön nem fözöcskézek neki olyant,

 

igy Ő is azt esszi, na meg tudod miért van oda a tejszinhabbért azért mindent képes megcsinálni reszket - visong érte szabályszerüen.

 

hoztam egy Pannis képet ha nem gond, 

 

Szieszta kitekert modra 


 

 

hihetetlen de egyedül képtelen feküdni mindig valakin kell csüngenni

 


Előzmény: Rózsa64 (3229)
osztin Creative Commons License 2011.05.16 0 0 3231

Sziasztok

 

szerintem simán te is elvégezhetted igy 

 

Magát a trimmelést többnyire trimmelőkéssel végzik. Ez fűrész- vagy fésűszerűen hornyolt élű kés, de nagyon jól megfelel erre a célra a különféle tartókba erősített borotvapenge is. A kutya egyes testrészein a szőrt általában nyírni szokták: például a torok tájékán, a hason, a nyakon, a far és a nemi szervek környékén. A nyírás és a kopasztás között az a lényeges különbség, hogy a kopasztás (a szőr kitépése) fokozza, a nyírás (a szőr elvágása) viszont zavarja az időszaki szőrnövekedést. Bizonyos fajták trimmelése fontos, szinte elengedhetetlen. Bármilyen nagy tapasztalata is van a trimmelőnek, maga a művelet rendkívül fáradságos munka, és bizonyos szabályok betartását is megköveteli. trimmelés szó nem jelent kopaszítást! , trimmelésen azt a műveletet értjük, amikor a drótszőrű vagy szálkás szőrű kutyák elöregedett szőrszálait eltávolítjuk.

 

 

 pl. egy ilyen kütyüvel simán, kiszedheted az elhalt szőrszálakat ha nem akarod tépni

 

 

én ezt használom állati jó

 


Előzmény: 323d (3228)
GPS Creative Commons License 2011.05.16 0 0 3230

 

"Én meg is főztem a Rudi kaját,de mit csináljak,ha 3 hét után rá sem akartak nézni????"

 

Hááát, ezen nagyon csodálkozok... mert Rudi már vagy negyedik éve ezt eszi.

 

Áldom is az eszem, hogy anno ezt kitaláltam, mert az évek igazolták, hogy igencsak jó döntés lehetett - ha azt veszem, hogy 11 éves korára hogy néz ki és hogy mozog a kutya.

Amikor ismeretlenek megkérdik, hogy hány éves - és mondom, hogy 11 - csak néznek mint az ökör, mert ha nem őszülne a pofázmányának az alja, akkor akár 5-6 évesnek is el lehetne adni, az alakja és a mozgékonysága után.

 

Na most azt tudni kell, hogy Rudi sem egyforma lelkesedéssel esik neki ennek a kajának... vannak napok, amikor vagy 4-5 ször megy neki (azt sem túl nagy meggyőződéssel) de van, hogy hagy is egy keveset a napi adagjából. De azt rendszerint másnap reggel befalja.

 

Az elején a párom aggodalmaskodott is, hogy "Lehet, hogy már nem szereti a kutya", vagy hogy "Az új főzetnek netán más lenne az íze"... de megnyugtattam, hogy nincs azzal baj. 

 

És ez így is van, mert eltelik 1-2 nap és megint úgy behabzsolja fél perc alatt, hogy még az üres tányért is tologatja, miután elfogy. Hangulat kérdése ez is - a lényeg: Ha nem kell, más nincs!

 

Nasi persze van - mert nagy inyenc - de az csak grammokban mérhető (fél szelet szalámi, egy kocka csoki, ilyesmi) - de ez tényleg csak az íze miatt, nem mérhető mennyiségben.

 

Az alapkaja az ő kajája - azon él, mese nincs.

 

Számomra rossz hír, hogy nézegettem a mélyhűtőt és bizony szűk 2 hétre van még kajája... a legutolsó, 75 napos szériából.

Mehetek megint malacfejért, májért, stb. - de hát 2,5 havonta éppenséggel ki lehet bírni ezt is.

 

Megjegyzem, ez a malacfej-dolog ez nagy durranás ám - mert azontúl, hogy rengeteg finom husi van rajta (fillérekért !!! ) - az erősen kocsonyás főzőlevébe főtt rizsnél jobb porcerősítőt még a Proenzi se találhatna ki a kutyának :-))))

.

Előzmény: Rózsa64 (3229)
Rózsa64 Creative Commons License 2011.05.16 0 0 3229

Én meg is főztem a Rudi kaját,de mit csináljak,ha 3 hét után rá sem akartak nézni????

Valamit csak kell nekik enni.

FKLARI szerint annál a tápnál is van jobb,elérhető árért,amit én etetek.

Csak ezért érdeklődtem a tápról.

Üdv:Rózsa

Előzmény: GPS (3227)
323d Creative Commons License 2011.05.13 0 0 3228

Helló!

Ez  a kaja készítés dolog engem is érdekelne.

És még valami, ha lehet ezt mindenkitől: van egy drótszőrű tacskó kutyánk és szeretnénk könnyíteni a nyári viseletén. Ez egyértelműen kutyakozmetika vagy otthon  is elvégezhető?

Köszi, üdv.: 323d

Előzmény: GPS (3227)
GPS Creative Commons License 2011.05.13 0 0 3227

 

Kilónként 300 Ft-ból fejedelmi tacskó-kaját lehet készíteni - valódi (!!!!), értékes  alapanyagokból -  egy rohadt szál vegyszer nélkül.

 

Igaz, ez havonta-kéthavonta pár óra melóval jár ... viszont itt nincs kétely, hogy mi van benne - mert azt az alapanyagot te vásárolod meg és te főzöd bele.

 

Kiszámoltam, hogy Rudi napi kajája (ezzel a menüvel) 39 és 45 Ft között mozog (mert vettem már malacfejet 119 és 169 Ft-ért is) de a rizs, meg a máj ára is változó - de a napi átlag mindenképp 50 Ft alatt volt, általában.

 

Ha ránézek erre a 11 éves kutyára - az alakjára, felépítésére, a mozgékonyságára és a jókedvére... én azt mondom: ennyit megér :-)))

.

Előzmény: Rózsa64 (3226)
Rózsa64 Creative Commons License 2011.05.12 0 0 3226

Szia Fklari!

 

Szivesen venném ha javasolnál valami jobb kutyatápot a Fressnapf termékei közül,

hasonló árfekvéssel,mint a Friskies / 4500 - 15 kg /.

Minden jóra nyitott vagyok.

Főleg,ha valaki tud olyat,ami kimondottan tacsiknak való!

Legyen szép napotok!

Üdv:Rózsa

Előzmény: fklari (3140)
osztin Creative Commons License 2011.05.07 0 0 3225

hello

 

hátha erre elő jöttök

 

 


osztin Creative Commons License 2011.05.05 0 0 3224

Szia

 

 

 

 

mindegy melyik variációt választod de ne huzd évekig,

 

és mikorra várod? 

Előzmény: ncsk (3223)
ncsk Creative Commons License 2011.05.04 0 0 3223

Szia, köszi a tanácsot, szerintem is ivartalanítás lesz a vége. Nem antibiotikumot kapott, hanem célzottan a tejtermelés ellen ható hormont, ami elapasztotta. Sajnos ilyenkor fejni tilos, mert akkor az csak tovább serkenti a termelődést.

Tutit még 2 évig nem vállalkoznánk kiskutyákra, mert most nekünk lesz gyerekünk :)

Előzmény: osztin (3222)
osztin Creative Commons License 2011.05.04 0 0 3222

Hello hello

 

mi van ha én nem jövök ti már nem is jöttök

 

 

nem irigyelek ez egy rohadt dolog az álvemhesség  szerintem vagy elletni kéne vagy ivartalanitani mert ha sok tejlázt elnyomják antibiotikummal akkor egy idő után csomok lesznek és el is rákosodhatnak, tapasztalatból mondom nekem is egyik kutyámnál ez volt, sajnáltam ivartalinitani és annyira meg nem volt szép ,hogy kiállitási szépség igy nem lett fedeztetve, és amikor 5 éves lett akkor lett egy csomo benne ami hihetetlen gyorsan nőt és mire mütétre ment el is rákosodott,  és akkor az Állatorvosi Egyetem Szülészeti tanszékvezetője mondta, hogy az antibiotikummal le lett huzva a gyulladás de a tej bent maradt és ezek becsomosodnak,ki kellett volna fejni neki, vagy szoptatni a tejet de hát a fene se tudta, 

 

nem akarlak ijesztgetni de szerintem ha eltudod a kicsiket jó helyre helyezni akkor azt válaszd ha nem mielöbb ivartalanitsad 

ncsk Creative Commons License 2011.04.25 0 0 3221

Sziasztok :)

 

Boldog Húsvétot mindenkinek! Kicsit elmaradtam mostanában.

 

Nagyon okos kis pofája van ennek a számítógépzseninek :))

 

Nálunk ismét állvemhesség van a soron, sajnos annyira tele lett tejjel az alsó 4 cici, hogy muszáj volt állatorvoshoz mennünk vele és most cseppeket kap a tej elapasztására. Amúgy érdekes módon nem nagyon vackol és játékokat sem gyűjt a helyére, viszont éjjel néha nyafizik, hogy jöjjünk le hozzá az emeletről. Úgy csinálunk vele, mint a gyerekkel egyszer lejövök, lefektetem, aztán után ha nyafizik, akkor csak leszólunk neki, hogy alvás van és akkor abbahagyja.

Sajnos az ivartalanítás lehet, hogy elkerülhetetlen lesz, pedig nagyon nem akartam, de úgy látszik ő erősen hajlamos az álvemhességre. Megoldás lenne, ha lenne egy alma, de az is csak időlegesen szüntetné meg a problémát. Ráadásul nem lesz időnk kiállításra járni vele, így mire fel hoznánk le egy almot...  Ilyeneken filóztam mostanában.

Előzmény: sylvie80 (3216)
osztin Creative Commons License 2011.04.25 0 0 3220

HELLO -HELLO

 

 

 

hova letettek elvitt titeket a húsvéti nyúl 

osztin Creative Commons License 2011.04.23 0 0 3219

Nektek is nagyon aranyos kutyátok van, olyan okosak ezek a tacskók s ezért is imádják sokan

Előzmény: sylvie80 (3217)
osztin Creative Commons License 2011.04.23 0 0 3218

HELLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

sylvie80 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 3217

Egyszerűen zabálnivaló volt, ahogyan figyelte a mozgó dolgokat a laptpo kijelzőjén. Már azt nézte, hogy mi ez a nagy röhögés. Tündéri kis drágám. Éppen mondtam a férjemnek, olyan nekün, mint egy második gyerek.  Nem a problémák szempontjából, amiket folyamatosan küzdünk lefelé, hanem a beilleszkedése igazi kis családtaggá, ami megfogja az embert. Egyszerűen egy csomó esetben hihetetlenül emberien viselkedik, nem lehet neki ellenállni. Imádom a kis tündéremet. :)

sylvie80 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 3216

sylvie80 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 3215

sylvie80 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 3214

Sziasztok!

 

Ha esetleg nem lenne elég jó kedvetek:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!