Keresés

Részletes keresés

KyleKAtarn Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1407
TdF közvetítés alatt azért ő is osztotta őket, persze csak szolídan. Gayer Tomi is volt egyébként vendég náluk, de még akkor sem estek úgy igazán neki a dolognak. De nem is baj, a lényeget úgy is érti mindenki...
Előzmény: extekergo (1405)
BBking Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1406
Ki tudja, talan nem teheti, mert neki is van valamilyen szerzodese...
Egyebkent ha megszolalna, az valtoztatna valamit a helyzeten? Akkor lenne "igazi" TDH, lenne hegyi idofutam a kekesen?
Előzmény: extekergo (1405)
extekergo Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1405
Ja ezt lehetne írni a TDH-val és Eisivel behelyettesítve is... :((
(de Sipi miért nem szólal meg az ügyben?)
Előzmény: extekergo (1404)
extekergo Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1404
A mór megtette kötelességét, a mór mehet... nehogy már a TDF-ről menjen nyugdíjba a Jan-ink! :((
Előzmény: BBking (1403)
BBking Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1403
azert valljuk be, nem volt szep huzas, ahogy ullrichot lapatra tettek...
bar ez a topik nem a szponzoraciorol szol, azt gondolom, hogy a zsak megtalalja a foltjat...
Előzmény: berger (1402)
berger Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1402

És ezek után még elmennél megnézni a versenyt?

Értem én, hogy más a versenyzőket és a szervezőket támogatni, de akkor sem mennék oda, ha ingyen bringákat osztogatnának.

Rég sejtem én, hogy csak az amatőr versenyek érnek valamit, remélem a telekommunikációs cég is azokat fogja támogatni, vagy lejjebb szállítja a percdíjakat.

Előzmény: Eisenkrammer (1400)
extekergo Creative Commons License 2006.07.25 0 0 1401
Kis magyar valóság... nem változik itt évtizedek óta semmi! Csak a személyek és a minimálbér...
(egy csomó dolog kavarog a fejemben, s írnám a személyes tapasztalataimat exbringás-szervezőként, de ... áááá na inkább nem bosszantom magam , s senkit vele!)
Jól monják "annak adják mindig, akinek nem kell". (a sponsori pénzekre értem, s ne kelljen most magyarázkodnom)
Előzmény: Eisenkrammer (1399)
Eisenkrammer Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1400

június 6. = július 6.

A többi stimmel.

E.K.

Előzmény: Eisenkrammer (1399)
Eisenkrammer Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1399

Hetek óta kerülgetjük a forró kását kerékpár szövetség és Tour de Hongrie szponzori ügyben. Bár nem terveztem, hogy közzéteszem, de mivel egyre több információ szivárgott ki a megbeszélésről, íme a többször emlegetett június 6-i nap történései:

A T-Mobile szponzorációval foglalkozó vezetője egy egyeztető megbeszélést hívott össze a cég székházába, hogy a kerékpáros szövetségek és a Tour de Hongrie(k) körül kialakult áldatlan állapotot tisztázzuk. A találkozó célja volt, hogy az érintettek vázolják az elképzeléseiket a jövőről, és hogy hogyan tudna a sportágban (akár szövetségi szinten) részt venni a T-Mobile.

Megjegyzés: Ekkor már aláírt szerződéssel rendelkezett a TdH-t eddig is szervező Vuelta Kft a T-Mobile-lal a verseny támogatására. A találkozót közvetlenül megelőző és azt kiváltó történés az volt, hogy az MKSzSz (országúti szövetség) bejelentette, hogy idén két Tour de Hongrie lesz.  

A megbeszélésen jelen volt a T-Mobile képviselői mellett Sipiczki Róbert MKSz alelnök (az MKSz képviseletében), Pisok István MKSzSz alelnök, egyben a P-Nivo Betonexpressz SE. vezetője, Bodor Ádám kerékpározásért felelős miniszteri biztos és kollégája Tóth Judit, közel 50 perces késéssel a meghívott Török Ottó MKSzSz elnök helyett megérkezett Harangi Petra MKSzSz főtitkár, és jelen voltam természetesen én is, mint a TdH-t szervező Vuelta Kft képviselője.

A két órás, parázs vitákkal is tarkított megbeszélés végén mivel láthatóan nem tudtak egymással normálisan megegyezni az MKSz és az MKSzSz, a T-Mobile az alábbi ajánlattal élt:

- Nagyon szeretnék, ha az általuk is támogatott idei Tour de Hongrie sikeres lenne. De csak abban az esetben támogatják az eseményt, ha nem szerveznek még egy ugyanilyen nevű versenyt Magyarországon, mert ez tönkreteszi az esemény kommunikációját. Ezért azt javasolják, hogy az MKSzSz, egyeztetve a BAZ megyei Tour szervezőivel változtassa meg az ottani verseny nevét. Cserébe a T-Mobile beszáll szponzorként a borsodi versenybe is és a kerékpáros szövetséggel is köt egy több éves szponzori megállapodást.

Harangi Petra MKSzSz főtitkár nem volt felhatalmazva arra, hogy erről döntsön, ezért a T-Mobile vezető munkatársa még ott a megbeszélésen felhívta telefonon Török Ottót, aki nem zárkózott el az ajánlattól, de kért egy kis időt, hogy egyeztessen a borsodi verseny szervezőivel. Megállapodtak, hogy aznap este 6 óráig Török Ottó válaszol. Ezután mindannyian távoztunk.

Engem aznap este fél 8 körül hívtak fel a T-Mobile-tól, azzal a hírrel, hogy Török Ottó, illetve az MKSzSz mégsem változtat a miskolciakkal kötött megállapodáson, vagyis nem változtatnak a verseny nevén. Egy késő esti T-Mobile-os belső egyeztetés után, még aznap este fél tízkor ismét felhívtak, és elmondták, hogy tekintettel a kialakult helyzetre, a T-Mobile nem támogatja a mi versenyünket, nekik ez egy elég egyértelmű üzenet volt a kerékpársport felől. A döntésüket természetesen el kellett fogadnom. A helyükben én is ezt tettem volna: nem maradt más választásuk, mint kiszállni. 

A tanulságok levonását rátok bízom.

A fenti szöveg más fórumokon vagy médiafelületen történő megjelenítéséhez nem járulok hozzá.

Az Index.hu Fórum szabályzata: http://forum.index.hu/Custom/showDisclaimer

Eisenkrammer Károly

Előzmény: FLOW (1398)
FLOW Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1398
Ha ez valóban így van, miért nem hangoztatták pontosan így az MKSZ közgyűlésen?
Sipiczki Robi mondta, hogy igen sok pénztől esett el a kerékpársport, de konkrétan nem mondták el ezt a sztorit.
Az a baj, hogy sokan akik ott voltak nem látnak a dolgok mélyére (én sem), sok egyesület pedig el sem ment. Szóval szerintem nem sok értelme van ennek így.

Csak megfigyelőként voltam jelent, de sok minden nem tetszett, akkora szakadék van az MKSZSZ és az MKSZ között, hogy hihetetlen, egyszerűen képtelenek megegyezni, pedig elméletileg mindenkinek csak egy cél kellene, hogy lebegjen a szeme előtt(nem, nem a pénz...).
És emiatt mindenki szív.

Előzmény: Bringaga (1396)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1397

Kedves MKSZSZ!

Ha ez így van, akkor nem kéne itt valaki(k)nek lemondani?!

Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy lemondásuk után sem maradnának munka nélkül, az Önökben szunnyadó tehetség a magyar politikában illetve a labdarúgás területén is minden további befektetés nélkül is magas hozammal bátran kamatoztatható, természetesen az egész ország javára.

Ilyen tehetséges emberek biztos megtalálnák a boldoguláshoz vezető utat az élet más területein is.

Akkor meg miért pont ez a sportágat szemelték ki maguknak, ahol épp hogy csurran-cseppen valami, meg ha épp csurran is, akkor arról Önök önként és mosolyogva lemondanak?!

Egyébként érdekes, hogy az MKSZ elnökében legalább volt annyi gerinc hogy lemondjon?!

Még ha nem is 100%-ig ő a felelős.

Önökben nincs?

További jó munkát és sikeres Túr-dö-BAZ-t!!!

Előzmény: Bringaga (1396)
Bringaga Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1396
Az információ szigorúan bizalmas, éppen ezért jó, ha mindenki tudja: a telefontársaság (milliárdos összeget fordít évente sportszponzorációra Magyarországon) öt évre igen jelentős összeget ajánlott, egy komoly feltétellel: az UCI-pontszerző - vagyis az Eisenkrammer-féle - Tour de Hongrie legyen megtartva (a névhasználat körülményeit a verseny után bizalmasan kell tisztázni, ügyelve a sportág jó hírére), a BAZ-körverseny szervezői pedig álljanak el a TdH név használatától (igen fontos: cserébe őket is támogatta volna, nem is kis összeggel).
Nevet nem írok, hátha így is ki lehet találni: az MKSZSZ elnöke mosolyogva széttárta a karját, "ezt nem lehet megoldani". Hát így esett, hogy elrepült néhány százmillió - és a többi szponzor, város, sportvezető bizalma - a ködbe. Ezek után nyilvánvaló, hogy a kerékpáros tagság újra őt választja majd elnökké, erre csak a bölcs görögöktől lehet idézni: "olyan az elnökség, amilyet a tagság megérdemel".
Egy másik bölcs azt mondta néhány éve: "akkor lesz itt normális kerékpársport, ha előbb porig ég minden, az üszkös maradványokat széthorja a szél, a helyét benövi a gaz, s néhány generáció múlva az utódaink elölről kezdik az egészet". Akkor mosolyogtam rajta, most evidencia számomra...
Előzmény: Törölt nick (1394)
nemakos202 Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1395

Ezen én is felhúztam magam....

Kezd olyan lenni ez is,mint a magyar foci...

Előzmény: Törölt nick (1394)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.24 0 0 1394

WWW.VELO.HU:

Visszautasították az eddigi legnagyobb támogatójelöltet

Az azért minden esetre tanulságos, hogy mint kiderült, a nemzetközi kerékpársport egyik legnagyobb támogatója a T-Mobile magyarországi képviselete is támogatási ajánlatott tett a Szövetségnek, amit sajnos az egyet nem értés miatt vissza kellet utasítani. Nagyösszegű szponzorációról lett volna szó, mely nagy valószínűséggel az egész sportágat kiemelhette volna a nehéz helyzetből és elindulhatott volna nálunk is a kerékpározás népszerűsége a nyugat-európai szint felé. Most azonban a belső viszályok és főleg a Tour de Hongrie körüli botrány miatt ettől elesett a sportág. S hogy lesz a még ilyen ajánlat? Nos, ha igen, arra is nagy valószínűséggel sokat kell majd várni. A szponzornak ugyanis szinte mindegy melyik sportba rakja a pénzt, és nyilván nem sok olyan cég lesz majd, aki a nevét akarja adni egy viszályokkal teli, botrányoktól hangos szervezethez. Sajnálatos, de itt tart a Magyar Kerékpársport :(

Nem tudom, hogy ezért ki (kik) a felelősek, de minnél előbb el kell intézni, hogy nemhogy egy szövetséget, de egy háromkerekű biciklit se "írányíthassanak" többet soha életükben...

Rúgják már ki aztán meg alaposan seggbe a felelősöket!!!

velo.hu Creative Commons License 2006.07.23 0 0 1393
Dietrich Tamás a kerékpárosok új elnöke

A Magyar Kerékpársportok Szövetsége mára kiírt közgyűlése alapján, az MKSZ új elnöke hivatalosan is Dietrich Tamás lett, aki eddig a szövetség egyik alelnöki tisztjét töltötte be. Mint ismeretes, a korábbi elnök, Eisenkrammer Károly már korábban önként lemondott pozíciójáról és Dietrich urat nevezte ki megbízott elnöknek. A mai közgyűlésen nem is volt más jelölt az elnöki posztra így egyhangú szavazat alapján választották meg Tamást a posztra.

A közgyűlés részletes beszámolója a www.velo.hu oldalon olvasható
extekergo Creative Commons License 2006.07.21 0 0 1392
"De jó fotót találtál rólam! Elkérhetem?"

Persze el! De nem is tudom kinek kell köszönni, mert nem én készítettem a képet. Véletlenül most akadtam rá a gépemen... da azért örülök neki én is!

Micsoda véletlenek vannak! Személyesen nem ismerjük egymást, de 10 évente összeakadunk a számítógép jóvoltából! :)) S ami a vicces, most te jársz hasonló cipőben mint én 16 éve... sajna...

Egerből nem valószínű, hogy átmegyek Miskolcra egyéb okoknál fogva. De azt értékelem, ha Te elmész a bringásaid után! Gondolom ők is...

Üdv.: extekergő

Előzmény: Eisenkrammer (1391)
Eisenkrammer Creative Commons License 2006.07.21 0 0 1391

De jó fotót találtál rólam! Elkérhetem? :)

A kollégákkal, barátokkal azon tanakodunk, hogy megnéznénk a Borsodi Tourt (bocsánat, de nem áll rá a kezem a másik nevére...). Mivel sok a meló, én csak szombaton tudnék elmenni. Gondoltam arra, hogy egy buszt szervezek 20-25 embernek (hátha más is megnézné a versenyt Pestről), de baromi drága, nem éri meg, olcsóbb és egyszerűbb személykocsival. De azért lehetne szervezni egy szurkolói csapatot. Mert ugye attól függetlenül, hogy mi a verseny neve, azért itt magyar bringások indulnak külföldiekkel, és talán rájuk férne egy kis biztatás...

Van innen a fórumról még valaki, aki elmenne szombaton (07.29) Miskolcra?

Hegyi időfutam lesz aznap délelőtt és kritérium délután (pontos időpontot még nem találtam sehol, de gondolom, hogy 10 körül lesz az if. és délután 4-6 körül a körpálya).

Eisi

Előzmény: extekergo (1390)
extekergo Creative Commons License 2006.07.21 0 0 1390
no comment
Claudi20 Creative Commons License 2006.07.21 0 0 1389
Hello!

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Neeeem, mi nem csapat vagyunk, csak látogatóba mennénk, mert a Szekszárdi Gemenc Kupának mi vagyunk az egyik Rendezői, és jól ismerjük a legtöbb csapatot aki indulni fog most Miskolcon. De mivel ott nem vagyunk Rendezők, így nem alhatunk ott ingyen és tudni szerettem volna, hogy mikor hova kéne szállást szereznünk. Sajnos, ez nem megoldott, így csak az utolsó napi kritériumon tudunk majd ott lenni, ugye az már Miskolcon lesz?

Mindenkinek szép napot
HPéter1978 Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1388
Veszpremi Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1387
Na jó, viccnek szántam, ott a szmájli :)
Előzmény: extekergo (1386)
extekergo Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1386
Én nem tudom. Pontosabban én is csak a netes infókat ismerem.
Előzmény: Veszpremi (1385)
Veszpremi Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1385
Miért nem lehet a helyszínen nevezni? :)
Előzmény: extekergo (1384)
extekergo Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1384
BAZMEG(y) de four... mit is várhatunk volna a nagy harangzúgás közepette? :((
Előzmény: berger (1383)
berger Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1383

A tegnapi sajtótájékoztató szerint a "résztvevők értesítése folyamatban van"

Szerintem is elég gáz.

Előzmény: extekergo (1382)
extekergo Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1382
Elképzelhető, hogy még egy héttel a rendezvény előtt nem kaptak meghívót a csapatok? Talán ezért nem is tudjuk a résztvevők neveit?
Nézzétek inkább a TDF-t!
Előzmény: berger (1381)
berger Creative Commons License 2006.07.20 0 0 1381

A velo.hu-n fent van a program. Amúgy 26-29 lesz, minden eddiginél klasszabb lesz a szervezők szerint.

Kérdésed úgy hangzik, mintha versenyzőként akarnál résztvenni, ebben az esetben kell a csapatnak meghívót kapnia - állítólag ez folyamatban van. Mindenesetre majd meséld el milyen volt!

Előzmény: Claudi20 (1380)
Claudi20 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1380
Szia Mindenki!

Nem igazán igazodom el a hírek között. Most akkor mi lesz a baz megyei körversennyel? Mikor kezdődik? Mi dél-dunántúlról kéne hogy felmenjünk, és igazán jó lenne két nappal előtte legalább tudni, hogy mikor kell mennünk.
Nem értem, miért nem lehet mindent egyszerűen megszervezni..... Hát ezek vagyunk mi, magyarok...

Előre is köszi a segítséget
nemakos202 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 1379

Jó magyar szokás szerint ha valaki csinált valami jó dolgot, jött a szomszéd és kifúrta,mert kellett a pénz....És most egy miskolc környéki verseny lesz nevezve TDHnak,ez kész röhely!Miért kellett ezt csinálni? Miért nem lehetett volna mindkét versenyt megrendezni(BAZ+TDH)? Ezért nincs Magyarországon kerékpársport...

Jött egy ember(Eisenkrammer),aki megpróbált valamit alkotni,erre a többiek látván a sikerét, irigykedtek,és jól átvágták! Köszönjük szépen! Mennyetek a ...magyar fociba,odavalók vagytok....

És ebbe az a legszomorítóbb,hogy mi vesztünk ezzel a legtöbbet...

Mégegyszer köszönjük...

FLOW Creative Commons License 2006.07.18 0 0 1378
De mit kezdenek ezzel a TdH névvel?

A szervezők egyáltalán nem tájékoztatják a nyilvánosságot... talán titokban akarják rendezni a versenyt, azért is csak ilyen szűk földrajzi területen valósítják meg? :-S

Nem jó ez így...

Elméletileg július 22.én szombaton 14 órakor lesz MKSZ közgyűlés (http://www.cycling.hu/) és nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak... :-)
Jó lenne már rendet tenni "fent" és megszüntetni mindenféle ostoba ellentétet.
A legnagyobb probléma szerintem, hogy nekünk semmibe sincs belelátásunk, nem ismerjük a tényeket, csak mindkét fél szubjektív véleményét....
Előzmény: fantastic car (1377)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!