Akkor Csaba szerintem maradj továbbra is te az elosztó. Aki saját szakállára fordít és nem tőled kapja a munkát, az megkockáztatja, hogy valami olyasmit fordít le, ami már le van fordítva. De a lényeg az, hogy egyeztessünk.
Ja, jó lenne valami gyüjteményes hely, ahol fel lenne tüntetve, hogy mely deeperblue cikkek lettek lefordítva, hogy ne legyen duplázás. Pa3? mondjuk a www.nexus.hu/freediver -en?
Umbi, esetleg más!
VITUKI holnap reggel? Én ott leszek.
Bár tudom, hogy nincs itt senki most, én mégis úgy gondoltam, hogy benézek (épp most hagytam abba néhány deeperblue cikk fordítását, amik egyébként nagyon érdekesek).
Éppen baromi beteg voltam, de már nagyon javulok. Lehet, hogy szombaton megyek uszodába?
A lényeg a lényeg. Munkahelyet változtatok, emiatt van rá esély, hogy a szombati szeánszokon részt vehetek ismét. Búcsút mondtam a luxusjachtoknak.
I was made aware of this poll by my assistant. And for the first time (to my recollection) this will be the first time I write in this forum.
My vote for the greatest freediver without question goes to Audrey. Remember, by age 28 and with less than 2 weeks of deep sea training, she was able to reach a depth of 170 meters.
Her expertise and mental control allowed her to reach her goals and that is something I had to accomplish as well in order to match her record.
My second vote is for Umberto. Whom dispite all of the controversy, I respect very much and feel that his freediving span is lead by his fins, great mental strength and his ability to reach and conquer his goals and depths.
21st-October-2003
IAFD To Be Shut Down Indefinately Says Founder
Monday Oct 20, 2003 @ 18:43
Submitted by Cliff Etzel
In a statement just released to DeeperBlue, Pipin Ferrarras, founder of The International Association Of Freedivers, or IAFD, has announced that he is shutting down the freediving organization he founded for an indefinate amount of time.
In a statement sent to DeeperBlue and posted on the IAFD website, it has become apparent that due to financial, legal and public perception of the agency, that these circumstances have given the world famous freediver no other choice.
Much is alluded to regarding the actual events surrounding the demise of the organization.
Please check back as we find out more details on this news breaking announcement.
Nem, pihenők is voltak. Leginkább azt csináltuk, hogy néztük egymás úszástechnikáját, és ha valaki észrevett valamit (féloldalas, nagyon gyors stb.), azt megbeszéltük a felszínen.
Úszódeszkával a monofin elég kemény volt (6x50). A végére majdnem leesett a combom :))
Malna Bacsi a rendelest vettem :) Ha dobsz egy levelezesi cimet akkor boritekban utjara engedem az aktualis ermeket .. mert tobb kilora rugna a sulyuk ha magam vinnem haza :) Ja es kepzeld a Molnar 6000-re valamiert nem ment el igy ujra kuldom ... bocsesz :)
Karksz koszi a faxot zsirozva a repjegy :)
Mindenkit pusszantok ...
Bruxi mikor er Thai videkre ???? Megneznem odakint :)
Nem tudom, mikor. Még régebben kérdeztem meg, csak hogy tudjam. (Naná, mi másért?) És azóta is csak ennyit tudok.
Ma reggel tényleg hideg volt a szigeten is. Még szerencse, hogy egyedül úsztam a kőfedett 25 m-esben egy pályán. :-) Jól is esett volna egy kis V., de fel kellett töltenem a városban a külföldi-pénz készletemet.
Ja, ez valószínű. Végülis orral nehezebb carpingolni. :))
"Szerintem nem előbb egy lufi érzésed van. Bár ebben nincs sok tapasztalatom. "
Igenám, de akkár lufi, akár más érzések alatt repednek-e alattomosan, észrevétlenül az alveolusok, vagy olyankor még biztos nem? Mer az utóbbi esetben ez mégsem olyan veszélyes, mint az előbbiben.
"Scubás merülésnél pedig a folyamatos ki- belégzést oktatják mindenhol, tehát miért is tartod benn a levegőt?"
Persze. Én sem ezzel kísérleteztem eddig rövid scuba pályafutásom alatt. De azért ha előfordulna, hogy nem lélegzel normálisan (mondjuk ijedtség miatt egy vészhelyzetben, vagy mittudoménmilyen okból) jó tudni, hogy még a baj előtt figyelmeztet-e a szervezet, vagy nem.
Persze mi az ördögtől sem ijedünk meg, de lehet, hogy más igen... :-DDD
Gyakorlatilag: elég sokan gyakorolják világszerte a freediving-ot, szigonyos vadászatot, és carpingolnak is, merülnek elég mélyre. Ha fennálna a veszély, amin morfodírozol, akkor lennének esetek, amik a veszély valós létére utalnak.
Jelenleg egy olyan esetröl tudok, amikor agyvérzé következett be freediving kapcsán. Ez Benjamin német freediver rekordkísérlete elött az edzésidöszakban következett be. Ö igen mély merüléseket csinált (100m alá), no limit).
Ez alapján azt mondanám, hogy a gyakorlat alapján (eddigi gyakorlati tapasztalatok alapján) nem kell ettöl félni.
Umbi, nem tudod mikor pattintják rá a sátrat a V. uszira? Ma reggel 5 fok volt a levegö, amikor elkezdtem úszni. (brrrr.. :)