Régebben voltak a topik címének megfelelő cselekmények a két tranzitországban, de utoljára kb. 5 éve próbálkoztak nálam, hogy nem tudok kártyával fizetni, fizessek €-val, természetesen az ő árfolyamuk szerint! Előfordult olyan is, hogy tankol az ember mondjuk 2270 makedón dénárért, de mire a shopba ért fizetni 2770 lett belőle! Ha nem vette észre, sikerült a trükk. Tegnap velem a második makedón fizetőkapunál próbálkozott a kezelő. 3× húzta le a kártyát. A Revolut ott helyben küldte az üzenetet és tiltotta a tranzakciót. Volt egy kis dudálás a hátam mögött mert szóvá tettem. A többinél nem volt gond. Azért legyen résen aki nem rutinos a Balkánon! Egy fénykép a kútoszlopról tankolás után és csírájában van elfojtva az okoskodás! És legyen 50 centes, 1€-s, ha szarakodni próbálnak a kártyával. Szerbiában kinn van a terminál ott nem lehet gond. Makedónék elveszik és ők húzzák le. Ennyit gondoltam még ha valaki autóval utazik Görögországba.
Amennyire a lottó ötös is előre megmondható. Vetíteni bárki tud, talán akad aki el is hiszi, én viszont pont a röszkei átkelő mellett lakom pár száz méterre... Nyáron bármikor, még éjjel is ki tud alakulni kilométeres sor.
Ha azt érted a tervezés alatt, h nyáron ne próbálj a szerb határon átkelni, akkor igen. Ilyenkor nem csak hétvégén vagy ünnepekkor, de hétköznap is bármikor kialakul sok órás torlódás.
32 év kamionozás ad némi tapasztalatot, hogy miként tervezzem az utat. Semmi gond nem volt sehol. Ez nem arról szól, hogy szerencse vagy nem. De itt nem ez a téma csak az árakat akartam jelezni.
13 óra alatt lazán megvolt az út. Szerbiában 195rsd. a gázolaj, 208 a 95-ös. A makedónoknál 77,50mkd. a gázolaj, 83 a 95-ös. Lpg 44. Görögországban 1,54-1,87. Lpg 0,85-0,90€
Ma 21 órakor indulok Görögországba. Holnap délután megírom milyen árakkal számoljanak akik Szerbia, Észak-Makedónia felől közelítik meg az Égei-tengert.
A múlt héten Horvátországban voltam. 1,54 euró a benzin mindenhol(!) még az autópályán is. Szóval kissé olcsóbb, mint itt, és úgy tűnt hogy jobb is, mert E5-ös, nem a gyengébb E10-es, amit itthon adnak. Jól meg is tankoltam 2x is. Sajnos az utolsó kutat elszalasztottam a határ előtt, (bár csak kb 10L fért volna csak bele).