no jo... mivel nehez lenne feltolteni, kicsit reklamozom az eredeti helyen:
meg kb egy eve fotosoppoltam ossze:
http://lin.lkg.c3.hu/~jarlaxle/ev/
varjatok meg mig letoltodik, utana lehte jatszadozni az egerrel :)))
Halihó mindenkinek!
Én is pénzért csinálom, illetve szeretem inkább úgy értelmezni hogy csak hobbiból, de kapok érte pénzt :)) Asszem feltöltök ma valami ujjabbat is az extrára, de ugye az lejött hogy a jelszót, meg a többit azért írtam le, hogy ti is rakjatok föl mindenfélét. Egyrészt kiváncsi vagyok (és szerintem ti is), más olyan munkájára amire "büszke". másrészt, meg nem is olyan nagyon szar az ha az itthoni photoshopperek melói fenn vannak egy helyen. Persze fasz tudja hogy jó-e, de szarnak biztos nem szar.
Nem tudom hogy mennyire vagytok game fanok, de ha érdekel nézzétek meg a zed.hu-t, múlt pénteken csináltuk Iwo barátommal az új dizájnt. Egyébként ki mondta hogy nem próbáltam még 5-össel? Azzal próbálom nap mint nap:))
Figyi már troll-csi! Engem annyira furdal a kiváncsiság, hogy majd megöregszem!! Áruld el a párt nevét, vagy legalább utalj, és majd jól kitaláljuk.
A hétvégén megmutattam a névjegyet a babámnak, és neki is teccett. :))))))
Én a cégnél egy 8600-as és egy G3-as Mac-en nyomom. Attól függ, hogy a kollégám, vagy én érek be hamarabb. :)) Itthon van egy 200MMX-es PC, de hát a kettő (vagyis 3) ég és föld. Itthon nem is melózok, csak néha, de akkor is Quark. De hát ugye a PC-t nem is munkára találták ki... :))
A táblákról annyit, hogy próbáltam már szintén egy WACOM-ot, de mivel nem vagyok grafikus hanem DTP-zek, ezért engem baromira lelassított.
Troll-csi, szerintem te mazohista vagy!
Etalon, mint már írtam igen én pénzért csinálom!
Köpjetek le! :))))
Ja, egész fasza amit feltöltöttél az Extra-ra. Az egészet Photoshop-ban csináltad? Az 5-ös verziót miért nem próbáltad?
én pc-n nyomom, most celeron :-( 366, 459-en, :-)
nem tudom mennyit számítana a cache, előtte volt olyan, hogy 300-as amd-n csináltam végig egy választási kampányt (a párt titok, hehe) ahol volt olyan 82x120 cm-es plakát, amit 1:1-ben kellett leadni 300dpi-ben. hát nem mondom, néha bealudtam a mentéseknél :-)))
egyébként általában csak hobbi, a munkahelyemen nem igazán ez a profil.
ha tudtok valami jó kis melót, szóljatok, mostanában unatkozom.
uff
Ti mit szerettek jobban? kepekbol osszepakolni valami kompoziciot,
vagy sajat kezzel rajzolgatni? en altalaban mindig keverni szoktama kettot,
de jobban orulnek, ha menne minden kezzel is..
a tabla temahoz. Nekem egy Wacom A5-os tablam van, otthon es
munkahelyen is (ez utobbi sajat unszolasra). Amivel erdemes osszehasonlitani, az a calcomp ceg cuccai.. en probaltam, az inkabb CAD-es cuccoknal jon be. Pixelhez kenyelmesebb volt a Wacom.
En sajna meg nem szoktam at igazan, sok evig egereztem, es meg mindig fura, majd egy ev utan.. nekem lassabban megy.. ja! ha mar a keszitesrol
irtok, akkor mutathatnatok nemi referenciat is a weben.. engem specko erdekelne a "konkurencia" :))))
na bye
Megnéztem azt a cicás képet, aranyos. Asszem már láttam még régen egy MacUserban, valami cikk alatt. Nekem is Troll-csi módszere tetszik jobban, bár HapciBenő verziója sem rossz. Néha majdnem elfelejtem hogy a channelekkel is lehet jókat jáccani.
Én egy G3-on nyomom, nagyon designes a kinézete, és ennek ellenére sem rosz gép. A pcmen is van egy Photoshop, de amióta csak megvan a progi, mindegy hogy hanyas, meg ilyenek, a sok layertől kifagy. Biztos video-kártya.
Nekem is van kérdésem: Közületek ki az aki pénzért csinálja, és ki csak hobbiból?
Egész jó ötlet, bár én ezt úgy szoktam hogy CMYK-ba teszem az eredeti grayscale képet, törlöm az összes színcsatornát, majd az eredetit bemásolom csak a Black és a Yellow channel-ekbe. Bár most a tiéd jobban tetszik. :))
A STRANGE CARGO képet ismeritek?
(Photoshop:) Alt+Control lenyomásával kiválasztjuk a Help menüből az About Photoshop-ot. Mac-en most hirtelen nem tom hogy van, de valami hasonló ott is...
Hasonló baromság Quark-ban: Caps Lock bekapcs. Alt lenyomásával szintén Help menü About QuarkXpress. Utána a feljövő ablakon Shift+Control+klikk, és tartsuk lenyomva...
5-össel csináltam, de a 4-es is tudja.
szóval ha van mondjuk egy fekete fehér fotó, áttesszük rgb-be, ha nem abba lenne. tegyük fel, hogy antikolni akarjuk, olyan jó kis barnásra.
kikeverjük a színt a foreground colornak, vagy veszünk egy barnát, pl pantone 1405. utána edit menü/fill../ és a mode legördülőben válasszuk a colort. ok, és kész :-))
de előtte mit szívtam, fúúúú.
etalon, megnéztem, szép amit csináltál, de ugye jó anyagból könnyű ;-)))))
Na ezt figyeljétek!
Csináltam az extrára egy tárat magunknak. 20 mega ugye, és arra gondoltam hogy ne csak a falnak beszéljünk, ha valakinek van valami okossága, az töltse föl, és akkor néha megnézzük, aztán témázunk rajta, vagy mittudomén.
Könyvtárnév: psdtopic (tehát www.extra.hu/psdtopic lett a címe)
Jelszó: topic
Azt mehet. :)) Felrakok egy dolgot, ma reggel csináltam, a babám névjegykártyája. A telefon nincs rajta :)). Szóval tényleg csak azért, mert nekem bejön ami véletlenül odakeveredett a new documentre reggel.
Mit szólnátok, ha apró trükkökkel kezdenénk?
És ha felmerülnek kérdések, akkor valamelyik borzasztóan okos megmagyarázza...
Kezdem egy egyszerűvel:
Lehet hogy már mindenki ismeri, de én nemrég jöttem rá tök véletlenül és baromira tetszik.:
Sok layer-es képnél hasznos. Ha már nem emlékszünk hogy melyik elem, melyik layer-hez tartozik akkor az elemen control+jobb egérklikk. Mac-en asszem command és klikk.
Lehet hogy a könyvben benne van, akkor bocsi, én soha nem olvastam.
Érdemes lenne szerintem ezen a topic-on a Quark-kal, Illustrator-ral, és általában a DTP-vel is foglalkozni. Persze csak ha van rá igény... És miért ne lenne? :-)
Ha ti is tudtok ilyen apró trükköket, jó lenne ha megosztanátok...
engem is érdekel a dolog, és hogy ki hogyan csinál dolgokat, nagyon hasznos lehet, szerintem a legtöbben maguk fedezik fel a módszereket, nem tanfolyamon, vgy tutorialból vagy könyvből.
én pl. 2 napig szívtam egy képpel, ami kb. piros fehér átmenetes fotó volt, (a hungexpo belépője ;-)) és majdnem ugyanaz mint az előző évi, ami zöld-fehér.
kipróbáltam mindent amit gondoltam, +kérdeztem egykét cimborát is, hosszú akik évek óta használják, de csak 2 nap után mutatta meg valaki, melyik az a 2 kattintás, amivel át tudom alakítani :-)
az ilyenek miatt lehet ez hasznos.
uff.
Azt tudom hogy elég macera leírogatni hogy mi hogy készült, nekem is az az egy kis faszom oldal egy évezredbe került. De azért meg lehet próbálni ha van időd (időtök). Speciel én nem bántam meg, mer általában rögtön elfelejtem mit hogyan csinálok. Az hogy kinek szól, nemtom. Szerintem írd ahogy akarod, aztán ha valakinek magas, majd jól rákérdez. Én is kezdem érteni hogy Photoshop fórumot akartam csinálni, de asszem leginkább csak meg akarok ismerni más arcok melóit, hogy ne csak a saját agyrémeimet keljen már bámulnom mindíg. Egyébként egy tipp ami eszembe jutott: Az egyik általam legtöbbre tartott Photosop művész Dave McKean. Keressetek rá jól, érdemes. Visszatérve egy kicsit, engem bármi Photoshop related téma érdekel, úgyhogy lehet itt témázni bármiröl.
Na jo rendeben. De mit irjak ide? Hogyan keszitek el egy kepet? Vagy ecseteljem a layerek mibenletet? Vagy mit? Kezdoknek, vagy haladoknak? Vagy inkabb kerdezni kellene? Ertem en, hogy Photoshop forumot akartal csinalni, de el kene donteni, mi legyen a tema.
Udv, Mike
Na ja.
Okredit vagány arcú!
De jó hogy van itt élet egy picit megint. :)
De figyi már! Tessék szépen nem csak engem hagyni itt mutogatni képeket, meg leírni, hanem tessék nektek is nyomulni!!! Mer nem csak ti vagytok kiváncsiak, hanem én is. Majd csinálom még a leírást ez promisz.
Oké Iwo ahogy akarod...
Na feltettem új képet, ami egy havernak készült, aki Dj, de nem ám olyan aki ökör houset kever, jóval inkább valami okkult techno őrülettel gyilkolja az embereket. A grafika egy party szórólap lett volna, ami még nem került megrendezésre.
no jo... mivel nehez lenne feltolteni, kicsit reklamozom az eredeti helyen:
meg kb egy eve fotosoppoltam ossze:
http://lin.lkg.c3.hu/~jarlaxle/ev/
varjatok meg mig letoltodik, utana lehte jatszadozni az egerrel :)))
Halihó mindenkinek!
Én is pénzért csinálom, illetve szeretem inkább úgy értelmezni hogy csak hobbiból, de kapok érte pénzt :)) Asszem feltöltök ma valami ujjabbat is az extrára, de ugye az lejött hogy a jelszót, meg a többit azért írtam le, hogy ti is rakjatok föl mindenfélét. Egyrészt kiváncsi vagyok (és szerintem ti is), más olyan munkájára amire "büszke". másrészt, meg nem is olyan nagyon szar az ha az itthoni photoshopperek melói fenn vannak egy helyen. Persze fasz tudja hogy jó-e, de szarnak biztos nem szar.
Nem tudom hogy mennyire vagytok game fanok, de ha érdekel nézzétek meg a zed.hu-t, múlt pénteken csináltuk Iwo barátommal az új dizájnt. Egyébként ki mondta hogy nem próbáltam még 5-össel? Azzal próbálom nap mint nap:))
Figyi már troll-csi! Engem annyira furdal a kiváncsiság, hogy majd megöregszem!! Áruld el a párt nevét, vagy legalább utalj, és majd jól kitaláljuk.
A hétvégén megmutattam a névjegyet a babámnak, és neki is teccett. :))))))
Én a cégnél egy 8600-as és egy G3-as Mac-en nyomom. Attól függ, hogy a kollégám, vagy én érek be hamarabb. :)) Itthon van egy 200MMX-es PC, de hát a kettő (vagyis 3) ég és föld. Itthon nem is melózok, csak néha, de akkor is Quark. De hát ugye a PC-t nem is munkára találták ki... :))
A táblákról annyit, hogy próbáltam már szintén egy WACOM-ot, de mivel nem vagyok grafikus hanem DTP-zek, ezért engem baromira lelassított.
Troll-csi, szerintem te mazohista vagy!
Etalon, mint már írtam igen én pénzért csinálom!
Köpjetek le! :))))
Ja, egész fasza amit feltöltöttél az Extra-ra. Az egészet Photoshop-ban csináltad? Az 5-ös verziót miért nem próbáltad?
én pc-n nyomom, most celeron :-( 366, 459-en, :-)
nem tudom mennyit számítana a cache, előtte volt olyan, hogy 300-as amd-n csináltam végig egy választási kampányt (a párt titok, hehe) ahol volt olyan 82x120 cm-es plakát, amit 1:1-ben kellett leadni 300dpi-ben. hát nem mondom, néha bealudtam a mentéseknél :-)))
egyébként általában csak hobbi, a munkahelyemen nem igazán ez a profil.
ha tudtok valami jó kis melót, szóljatok, mostanában unatkozom.
uff
Ti mit szerettek jobban? kepekbol osszepakolni valami kompoziciot,
vagy sajat kezzel rajzolgatni? en altalaban mindig keverni szoktama kettot,
de jobban orulnek, ha menne minden kezzel is..
a tabla temahoz. Nekem egy Wacom A5-os tablam van, otthon es
munkahelyen is (ez utobbi sajat unszolasra). Amivel erdemes osszehasonlitani, az a calcomp ceg cuccai.. en probaltam, az inkabb CAD-es cuccoknal jon be. Pixelhez kenyelmesebb volt a Wacom.
En sajna meg nem szoktam at igazan, sok evig egereztem, es meg mindig fura, majd egy ev utan.. nekem lassabban megy.. ja! ha mar a keszitesrol
irtok, akkor mutathatnatok nemi referenciat is a weben.. engem specko erdekelne a "konkurencia" :))))
na bye
Megnéztem azt a cicás képet, aranyos. Asszem már láttam még régen egy MacUserban, valami cikk alatt. Nekem is Troll-csi módszere tetszik jobban, bár HapciBenő verziója sem rossz. Néha majdnem elfelejtem hogy a channelekkel is lehet jókat jáccani.
Én egy G3-on nyomom, nagyon designes a kinézete, és ennek ellenére sem rosz gép. A pcmen is van egy Photoshop, de amióta csak megvan a progi, mindegy hogy hanyas, meg ilyenek, a sok layertől kifagy. Biztos video-kártya.
Nekem is van kérdésem: Közületek ki az aki pénzért csinálja, és ki csak hobbiból?
Egész jó ötlet, bár én ezt úgy szoktam hogy CMYK-ba teszem az eredeti grayscale képet, törlöm az összes színcsatornát, majd az eredetit bemásolom csak a Black és a Yellow channel-ekbe. Bár most a tiéd jobban tetszik. :))
A STRANGE CARGO képet ismeritek?
(Photoshop:) Alt+Control lenyomásával kiválasztjuk a Help menüből az About Photoshop-ot. Mac-en most hirtelen nem tom hogy van, de valami hasonló ott is...
Hasonló baromság Quark-ban: Caps Lock bekapcs. Alt lenyomásával szintén Help menü About QuarkXpress. Utána a feljövő ablakon Shift+Control+klikk, és tartsuk lenyomva...
5-össel csináltam, de a 4-es is tudja.
szóval ha van mondjuk egy fekete fehér fotó, áttesszük rgb-be, ha nem abba lenne. tegyük fel, hogy antikolni akarjuk, olyan jó kis barnásra.
kikeverjük a színt a foreground colornak, vagy veszünk egy barnát, pl pantone 1405. utána edit menü/fill../ és a mode legördülőben válasszuk a colort. ok, és kész :-))
de előtte mit szívtam, fúúúú.
etalon, megnéztem, szép amit csináltál, de ugye jó anyagból könnyű ;-)))))
Na ezt figyeljétek!
Csináltam az extrára egy tárat magunknak. 20 mega ugye, és arra gondoltam hogy ne csak a falnak beszéljünk, ha valakinek van valami okossága, az töltse föl, és akkor néha megnézzük, aztán témázunk rajta, vagy mittudomén.
Könyvtárnév: psdtopic (tehát www.extra.hu/psdtopic lett a címe)
Jelszó: topic
Azt mehet. :)) Felrakok egy dolgot, ma reggel csináltam, a babám névjegykártyája. A telefon nincs rajta :)). Szóval tényleg csak azért, mert nekem bejön ami véletlenül odakeveredett a new documentre reggel.