Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.23 0 0 1539

Szia!

Szerintem ez kellene hozzá: http://download.yamaha.com/search/detail/?language=en&site=usa.yamaha.com&asset_id=37205&category_id=16084&product_id=106906&1400852326

um3131x86.zip - ha 32 bites op.rendszert használsz

Előzmény: ankol (1538)
ankol Creative Commons License 2014.05.23 0 0 1538

Üdv!

Bocs, hogy megint problémázok de elküldenéd a linket amit telepitenem kell mert a lenti link nem ad olyan drivert amit irtál.viszont találtam Yamaha USB drivert máshol de az meg féluton hibát jelez,nem jó.

Előzmény: Törölt nick (1537)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.20 0 0 1537

melyik része nem megy?

az USB driver telepítése után látszódnia kell a Windowsban mint MIDI eszköz (küldeni-fogadni ekkor már tud az eszköz)

Előzmény: ankol (1536)
ankol Creative Commons License 2014.05.20 0 0 1536

Üdv!

Köszönöm a segitséget,de nem megy! Hátha valaki beállitja,

mindegy még probálkozom másoknál is

A hiba nálam van mert a számitógép ismeret nem a legjobb.

Tisztelettel: ankol  (Borsos Albert)

Előzmény: Törölt nick (1534)
ankol Creative Commons License 2014.05.13 0 0 1535

Üdv!

Köszönöm szépen tanulmányozom!

Előzmény: Törölt nick (1534)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.13 0 0 1534

Üdv.!

Praktikusan a hozzáadott programmal:

http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/keyboards/digitalkeyboards/portable_keyboards/psr-e403/?mode=model

Az USB drivert kell telepíteni meg a Music Soft Downloader-t

arról egy kis info (a manual 89.oldaltól taglalja):

Előzmény: ankol (1533)
ankol Creative Commons License 2014.05.13 0 0 1533

Üdv.mindenkinek!

Segitség kellene egy Yamaha PSR e403 szintihez.Hogyan tudok rátőlteni midit usb-n a laptopról.Igazábol én nem zenélek csak ithon hobbibol magamnak próbálkozom a technikával.Dorogon lakom ha a környéken van valaki szivesen venném ha megmutatna néhány dolgot beavatna ebbe a dologba,de ha valakinek telefonálhatok technikai segitségért megköszönöm és igyekszem valami módon meghálálni. (esetleg tel:szám,de irásban is jó)Abszolut kezdő vagyok ebben az ügyben,főleg a technikai megoldás érdekel.(rádióamatőrködöm)és az idősebb korosztályt képviselem.

Természetesen senkit nem akarok zavarni csak ha lehetőség van.

Minden okitást tanácsot szivesen fogadok.

email:ankolali@freemail.hu

Tisztelettel:Borsos Albert

tamastamastamas Creative Commons License 2014.05.03 0 0 1532

Szervusztok!

Gondosan végigolvastam egy csomó tesztet, véleményt a neten a különböző hangkártyákról és végül  megoldottam a dolgot. Vettem egy Steinberg C1-et és lám, műxik, megalkuvás nélkül.

Köszönöm a segítséget és az ötleteket!

Tamas3

Előzmény: tamastamastamas (1522)
zsolt1234567 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 1531

Megoldódott a problémám !

A midi kábel vagy más néven midi interface rossz volt.

Helyi hangszerboltban vásároltam egy ilyet :

Ez tökéletesen működik.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

galic Creative Commons License 2014.03.28 0 0 1530

kÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!

djuice Creative Commons License 2014.03.28 0 0 1529

Lehet a Korgosok csak pénzért adják ha külföldről származik. Korg fórumokon hamarabb találsz olyat aki egy fénymásolásra kölcsönadja sztem...

Előzmény: galic (1527)
MidiTom Creative Commons License 2014.03.27 0 0 1528

A Magyarországon vásárolt PA600-asokhoz jár leírás. Ha az előző tulaj nem itt vásárolta, vagy elveszítette, akkor kellene küldeni egy mailt az info@korg.hu címre, valószínűleg tudnak segíteni.

Előzmény: galic (1527)
galic Creative Commons License 2014.03.27 0 0 1527

Üdvözlet mindenkinek!

Segítséget kérek. Cseréltem egy Rolandot egy Korg PA 600-ra. Ehhez csak angol nyelvű leírás van. Tud valaki segíteni egy magyar nyelvű leírással? Valahol le lehet tölteni a magyar nyelvű ismertetőt? Az angol 90 oldal.

MidiTom Creative Commons License 2014.03.24 0 0 1526

Amit mindenféle "De", "Ha" és "Mindazonáltal" nélkül tudok javasolni, az a Roland UM széria.

Ez nem azt jelenti, hogy adott géphez, adott op. rendszerhez ne lenne jó más is, csak ezzel nem kell kapirgálni meg magyarázkodni.

A múltkori hozzászólásomban általában az Ailbabáról és hasonló forrásokból beszerezhető kütyü interfészekről beszéltem. Ezek egy részén megtalálható a bizonyos kottavonal  - violinkulcs dizájn, de szerintem azok között is vannak eltérések. Lehet, hogy egymás cuccát is koppintják. Vagy egyik így sikerült, a másik úgy.

Előzmény: Krisz101 (1475)
zsolt1234567 Creative Commons License 2014.03.24 0 0 1525

Köszönöm  a linket,mindent értek

Szia

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.23 0 0 1524
Előzmény: zsolt1234567 (1523)
zsolt1234567 Creative Commons License 2014.03.23 0 0 1523

Sziasztok

Ilyen midi-usb kábelem van.

Működik ez valakinél ?

tamastamastamas Creative Commons License 2014.03.19 0 0 1522

Köszönöm a segítséget _kolléga_, a kx-driver-t természetesen megtaláltam, de még rosszabb lett a helyzet. A fránya Win7 simán elfogadta, szól is, de mivel tovább kutakodtam és megtaláltam  David_K még jobb driver-jét, amikor azt akartam feltenni, a gép simán közölte, hogy azt semmiképpen sem tudja párosítani, mert a SB kártya neki innentől  már kx kártya lett.

Itt feladtam.

Elmentem tehát az Eldorado-ba, ott megnéztem az UA202-est élőben (nagyon dícsérte az eladó, meg a netes vélemények is jók voltak), bejelöltem magamnak a wish-list élére. Ugyanott ajánlották a Roland DUO Capture-t is (szintén dícsérte a srác, ez a kártya is bejövős).  Aztán megnéztem MidiTom blogját és találtam ott egy harmadik hangkártyát (Lexicon ALPHA) ami nála működött Win7-en (mondjuk gyártói driver frissítésével) és mivel a kártya bemenetei és kimenetei pont megfelelnek (külön Line-in, gitár és balance-mikrofon be- valamint Line és RCA kimenet), azt hiszem végül ebbe vágok bele. Mindegyik belefér a lélektani határba (20 eFt környéke), úgyhogy most már végleges a búcsú a Live-től. Sajnálom pedig, mert nagyon szerettem...

Ha van ezekről a cuccokről véleményetek vagy tapasztalatotok, szívesen olvasnám.

Tamas3

Előzmény: Törölt nick (1504)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.19 0 0 1521

Szia, akkor vsz. az USB-MIDI kábel rossz. Ha a MIDI-OX-ban nem látod, másban se fogod.

Nem ismerem a Reason-t, de a MIDI és az audio rész egymástól általában független.

Az nem merült fel, hogy átrakod az SB Live!-t az új gépbe a kxdriver-rel? Szerintem menne.

Előzmény: zsolt1234567 (1520)
zsolt1234567 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 1520

Szia

Bekötöttem a régi pc-ét ,összedugtam az új usb-midi kábellel.

Nem lett jó.

Bekötöttem a régi gameportos midi kábelt ,reasonba felismerte a midi kábelt és úgy jó. Ha a reasonba megnyitom a billentyűzet hozzáadása kézzel részt, a find midi inputnál nem találja meg a billentyűzetet.

Az is furcsa hogy ha  dalt játszik le a reason utána bezárom a reasont, aztán újra megnyitom és mielőtt teljesen felállna kiírja hogy audio beállítás probléma van és nem ad hangot.

Előzmény: Törölt nick (1517)
zsolt1234567 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 1519

Sziasztok

A helyzet az hogy szerintem valami gond van a kábellel .

Próbáltam MIDI.OX -al többször de nem látni leütést.

Eszközkezelőben töröltem az USB-MIDI kábelt,utána újra telepítettem (bedugtam) .

A PC írja új eszköz sikeresen telepítve . Utána újra MIDI-OX de semmi jel.

De hogy ne legyen egyértelmű most az USB -MIDI kábel kis műanyagházú egységén  világít a zöld (IN eddig is világított),kék (OUT),piros (? talán állapot jelző) led  .

A piros led nem egyértelmű mert vibrál. Eddig csak a zöld világított.

Ha megnyitom a reasont a bal oldalon lévő kis hangszer jelképen pedig magától fút a zöld csík mintha billentyű leütés történt volna. Az is érdekes hogy a reasonban levő demo song indításakor hol van hang hol meg nincs .Kész vagyok.

De addig nem nyugszom míg nem lesz jó.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.18 0 0 1518

Helló. Hát a kábellel nem hiszem, hogy gond lenne, mert az előző gépnél minden pazarul ment. Ma például kora délután óta folyamatosan gond nélkül üzemel a technika, kb. negyedik összedugás-széthúzás után. Egyébként a gép összes usb-portján ugyanez a jelenség. Részemről telepítve semmi nem volt, mert ehhez a billentyűhöz semmi nincs, csak rá kell dugni a gépre, azt kész, rájön magától, mi ez. És ez valóban működik is. (amikor éppen működik)

A programot megnézem, köszi!

Előzmény: Törölt nick (1517)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.18 0 0 1517

Szia!

Csak tippek:

A kábel biztos jó?

Van egy program (http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html), amivel meg lehet nézni a valaha települt USB eszközöket, és is lehet szedni. Lehet érdemes lenne leszedni és újratenni, legalább amik azon az USB porton voltak.

A tíz perc nem valami alvás üzemmód beállítással függ össze? Az tud lekapcsolni USB eszközöket.

Előzmény: Törölt nick (1514)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.18 0 0 1516

igen, ha így ki van jelölve a MIDI bemenet:

és nincs utána adat a billentyűről:

akkor vagy rossz a kábel vagy valami 

jól van bedugva - in, out?

Előzmény: zsolt1234567 (1515)
zsolt1234567 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 1515

Midi Devices ablakban-1)USB2.0-MIDI

Midi outputs ablakban-1)MicrosoftGS Wavetable Synth

2)USB2.0-MIDI

3)Midiout2(USB2.0-MIDI)

4)MIDIMAPPER

Port Map Objects    Channels

System

USB2.0MIDI

midi-ox events

MOXSY SMAP1.oxm

Monitor Wnidow megnyitás után ha jól értelmeztem a billentyű leütést látni kellene de semmi.

Ha ez így van ,nem jó a kábel ?

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.17 0 0 1514

Jó estét!

Kis segítséget szeretnék...

Vettem új gépet abban a hitben, hogy a teljesítmény megkönnyíti a helyzetem, de több kárt csináltam, mint hasznot. 

Adott egy Launchkey 49, amivel az előző (jóval gyengébb) gépnek semmi gondja nem volt. Egy snassz usb csatlakozója van, azt kész. 

Ha rádugom a gépre, kezdődik a parádé, hogy hát a telepítés nem teljesen sikerült, meg hogy az usb eszközt nem lehet felismerni, meg hasonlók. Ja és a lényeg, hogy az illesztőprogram nem megfelelő (vagy valami ilyesmi). Boncolgatva a vezérlőpultban az eszközöket kiderül, hogy az illesztőprogram naprakész, ennek ellenére ott a felkiáltójel és egyik daw szoftvernek sincs tudomása róla, hogy bármi is a gépre lenne dugva. 

Majd a kb. huszadik (vagy ötvenedik vagy akárhányadik) széthúzás és újra összedugás után egyszer csak gond nélkül felismeri és tökéletesen működik.

Novation honlapon is találtam hozzá cuccot, de érdemben semmi nem változott.

Elég dühítő a folytatás is, amikor itt hagyom tíz percre és mire visszaérek, már semmilyen billentyűre, sem más kezelőszervre nem reagál. Ekkor gép újraindít, majd újra nem ismeri fel a billentyűzetet, kezdődik minden elölről bla-bla...

Valakinek van ötlete, előre is köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.17 0 0 1513

és, jönnek be adatok?

ha igen, akkor a kábel jó

Előzmény: zsolt1234567 (1512)
zsolt1234567 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 1512

Telepítettem a midi-ox-ot . Ráléptem az iput device-re,

kaiku Creative Commons License 2014.03.17 0 0 1511

Szerintem a Preferences-ben a Keyboards and control surfaces-nél hozzá kell adni a billentyűt.
Gyártónál válaszd az Other-t, Model-nél a Midi Control Keyboard-ot. Aztán ott lenn van egy olyan, hogy Find, arra ráböksz, feljön egy kis ablak, akkor megnyomsz egy billentyűt a vezérlődön, Choose, aztán Ok.

Ha jó a kábeled, akkor így működnie kell.

Előzmény: zsolt1234567 (1509)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.17 0 0 1510

ja, értem, ok

Előzmény: zsolt1234567 (1509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!