Keresés

Részletes keresés

Pirítós Creative Commons License 2000.04.06 0 0 341
RE: No akkor cenzurazott-e?

Ebből csak az derül ki, hogy már akkor sem az "agy" volt, csupán a "kéz"
...amely a bölcsőt ringatja...
...meg aláírogat indenféle monogramokat.;-)
Hali,
Pirítós

Előzmény: Aladar1 (333)
dekóder Creative Commons License 2000.04.06 0 0 340
Új szemüveg kellene béluskabácsi. :-)
Czakó azt állítja, hogy LI cenzúrázott a főnökei utasítására.
Előzmény: beluskabacsi (339)
beluskabacsi Creative Commons License 2000.04.06 0 0 339
Ahogy akarod, kisfiam. Ronda egy pali vagy.
Hol a bizonyíték a mire? :-O
Egy író megvédte Lendvait, hogy ugyan neki kellett odaadni a lapot, amikor a KISZ KB-nál dolgozott a nyolcvanas évek elején (egészen 81-ig dolgozott ott)de nem ő cenzúrázott, hanem a főnökei.
Előzmény: Aladar1 (338)
Aladar1 Creative Commons License 2000.04.06 0 0 338
Úgy tűnik azok, akik szerint az sem baj, ha valakinek van munkás-paraszt hatalomért érdemérme, azok most kerülik ismét a topikot, pedig hu, de nagyon akarták, hogy legyen a Kövérnek bizonyítéka és lám mégcsak a Kövér sem kellett van itt bizonyíték dögivel... Szóval L.I. már biztosan cenzor.
Gyere béluskabácsi, most mond, hogy nem vagyok jóképű;-)
Trebitsch Creative Commons License 2000.04.06 0 0 337
Nisa, kedves,

abban az időben minden az MSZMP tulajdona volt. Hogy éppen melyik szervezeti egységhez osztották be az egyik vagy másik lapot... Zakson. Csak a cenzorok személye változott.

Előzmény: Nisa (335)
dekóder Creative Commons License 2000.04.06 0 0 336
És ez mit jelent, kedves Nisa? Azt, hogy a Mozgó Világ a szabadság kis szigete volt e honban? Vagy valami mást?
Előzmény: Nisa (335)
Nisa Creative Commons License 2000.04.06 0 0 335
Csak kiegészítésül:
A Mozgó Világ a jelzett időben a KISZ KB tulajdona volt.
Előzmény: Trebitsch (331)
Aladar1 Creative Commons License 2000.04.06 0 0 334
jaj, bocs most látom, hogy ez már ismert...
Előzmény: Aladar1 (333)
Aladar1 Creative Commons License 2000.04.06 0 0 333
Czakó Gábor író Az unió kapujában című, nemrég napvilágot látott kiadványban egy interjúban kifejtette: a nyolcvanas évek elején még a KISZ KB-ban dolgozó Lendvai Ildikónak kellett megjelenés előtt bemutatni a Mozgó Világ című kulturális lapot, amelyet szabályos cenzúra alá vetettek. Később a kézi vezérlés odáig fajult, hogy azt Veress Miklós főszerkesztő nem tudta elviselni, és lemondott. Czakó lapunknak nyilatkozva hozzátette: az általa végrehajtott döntéseket nem Lendvai Ildikó, hanem a felsőbb pártfunkcionáriusok hozták, ezért nem is tud igazán haragudni a politikusra. - Lendvai általában korrekt volt, roszszabb társaságba keveredett, mint ő maga - fogalmazott Czakó Gábor.

Lendvai Ildikó egyébként 1974-től a KISZ KB, majd a nyolcvanas évek elejétől az MSZMP KB apparátusában dolgozott.

Napi Mao

No akkor cenzurazott-e?
Aladar1

dekóder Creative Commons License 2000.04.06 0 0 332
Nem tudom, hogy igaz-e, amit Czakó állít. Mindenesetre kimondta...
Előzmény: Trebitsch (331)
Trebitsch Creative Commons License 2000.04.06 0 0 331
"a nyolcvanas évek elején még a KISZ KB-ban dolgozó Lendvai Ildikónak kellett megjelenés előtt bemutatni a Mozgó Világ című kulturális lapot, amelyet szabályos cenzúra alá vetettek. "

"...általában sem a "cenzorkodás" érdekében és szellemében dolgoztam az MSZMP KB Tudományos, Kulturális és Közoktatási Osztályán, ahol a 80-as évek második felének ellentmondásos folyamataiban, a kulturális élet és a tájékozódás lehetőségeinek kiszélesedésekor már sokféle szerepet lehetett vállalni. Én nem a cenzorét választottam."

Azér hiába, egy politikusnak tudni kell fogalmazni. Az MSZMP-KB-ben nem cenzorkodott L.I., csak a KISZ-KB-ban.
Szegény. Most malyd protestálhat a Czakónál is.

Előzmény: dekóder (330)
dekóder Creative Commons License 2000.04.06 0 0 330
Nos, akkor itt egy újabb szereplő, Czakó Gábor író.

"Czakó Gábor író Az unió kapujában című, nemrég napvilágot látott kiadványban egy interjúban kifejtette: a nyolcvanas évek elején még a KISZ KB-ban dolgozó Lendvai Ildikónak kellett megjelenés előtt bemutatni a Mozgó Világ című kulturális lapot, amelyet szabályos cenzúra alá vetettek. Később a kézi vezérlés odáig fajult, hogy azt Veress Miklós főszerkesztő nem tudta elviselni, és lemondott. Czakó lapunknak nyilatkozva hozzátette: az általa végrehajtott döntéseket nem Lendvai Ildikó, hanem a felsőbb pártfunkcionáriusok hozták, ezért nem is tud igazán haragudni a politikusra. - Lendvai általában korrekt volt, roszszabb társaságba keveredett, mint ő maga - fogalmazott Czakó Gábor." (NapiMaó, mai szám)

Előzmény: Trebitsch (329)
Trebitsch Creative Commons License 2000.04.06 0 0 329
Köszi, Nisa!

Ez egy korrekt tagadásnak tűnik. Most a Kövérnél a labda: vagy bizonyít, vagy bocsánatot kér.
Vagy nem mond semmit, de azt nem szeretném. Nem kell követni az SZDSZ-es hagyományokat, mer azok nem lyók. :)

Előzmény: Nisa (324)
medwe Creative Commons License 2000.04.06 0 0 328
nem, nem kéne neki,
a mulatság kedvéért írtam ide
(s hogy ne legyen félreértés, azt
is megjegyeztem, hogy milyen apropóból ,o))))
Előzmény: GLászló (326)
GLászló Creative Commons License 2000.04.06 0 0 326
Bocs medwe, de ezt igen mulatságosnak találom, feltéve, ha úgy gondolod, ahogyan látszik:
szerinted Lendvainak arról is kellene most nyilatkoznia, hogy "ha tehette volna, megakadályozta volna-é ezt a vetítést?" ??!!

A végkövetkeztetéseddel egyetértek. Szerintem is változhat az idők során az emberek nézete, csak nem helyes ezt másnál kiszúrni, magunknál meg elfelejteni.

Előzmény: medwe (325)
medwe Creative Commons License 2000.04.06 0 0 325
kösz, Nisa!
Tudod ez a levél igen szépen fogalmazódott,
a címzettje talán meg sem érdemli ezt au
udvarias stílust, de ha mindent lehántok
és csak a mondanivalójára koncentrálok, az
csak annyi: én ilyet nem csináltam.

Más kérdés, hogy mi a fenét lehetne mondani
erre az alattomos támadásra?

A harmadik meg az, amit Trebitsch tett föl
alább, de kicsi kiegészítéssel:
ha tehette volna, megakadályozta volna-é
ezt a vetítést?

Különben meg nincs akkora jelentősége a dolognak,
mint amekkora a cirkusz: szvsz nyugodtan
tüntethet a sajtószabadságért az, aki 20 éve
egy nem kifejezetten a szabadságjogokért
küzdő apparátus tagja volt,
és lehet ma keresztény-konzervatív-polgári
politikus, aki nem olyan rég még baloldali-liberális, régebben pedig amazokhoz tartozott.

Csak lehetőleg egyik se hányjon semmit a másik szemére.
Mert az rohadt gusztustalan.

Nisa Creative Commons License 2000.04.06 0 0 324
1. Csak tájékoztatásul:

Dr. Kövér László
miniszter úrnak

Tisztelt Pártelnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr!

Engedje meg, hogy az alábbiakról tájékoztassam.

A Napi Magyarország szerkesztőségi megjegyzésbne, a Népszava pedig magukat megnevezni nem kívánó FIDESZ-informátorokra hivatkozva azt közöle, hogy az Ön megjegyzése egy L.I. néven emlegetett személyről, aki 1988-ban megtiltotta Önöknek egy film
bemutatását, rám vonatkozik.

Feltételezem, az Ön szavainak ez az értelmezése téves - hálás lennék, ha ebben az esetben
megtalálná a helyreigazítás módját. Ha azonban Ön valóban rám gondolt, szeretném tájékoztatni: téved. Nem akadályoztam meg a film bemutatását, és általában sem a "cenzorkodás" érdekében és szellemében dolgoztam az MSZMP KB Tudományos, Kulturális és Közoktatási Osztályán, ahol a 80-as évek második felének ellentmondásos folyamataiban, a kulturális élet és a tájékozódás lehetőségeinek kiszélesedésekor már sokféle szerepet lehetett vállalni. Én nem a cenzorét választottam. Amennyiben Önt valaki rosszul tájékoztatta, kérem nevezze meg, kitől származik a hamis információ, és mivel támasztja alá állítását.

Természetesnek tartom, hogy a politikai folyamatok és szerepek megítélésében nem értünk egyet. De nyilván egyetértünk abban: nem jó, ha egy monogramhasználatra hivatkozva valótlanságok terjednek. Ezért biztos vagyk benne, hogy Ön segítségemre lesz.

Engedje meg, hogy megköszönjem figyelmét.

Budapest, 2000. április 3. Tisztelettel

Lendvai Ildikó

2. Nem, az az Agárdi nem ez az Agárdi. Két külön emberről van szó.

Előzmény: medwe (322)
Messire Creative Commons License 2000.04.06 0 0 323
Jo napot Eotvos elvtars!
Előzmény: Trebitsch (313)
medwe Creative Commons License 2000.04.06 0 0 322
1. szvsz Lendvai Ildikó nem cáfolta hanem
tagadta a vádakat és a kettó nem ugyanaz.
Pont úgy, mint ahogy Orbán sem cáfolta a bányaügyi
csikicsukit, csak tagadta.

2. Ez az Agárdi az a hajjakend, aki kékfényes
volt, aztán csinált valami grafológiai
intézetet, és többen följelentették, mert
főiskolai végzettséget ígért, oszt csak egy
értéktelen papírost osztogatott?

jegec Creative Commons License 2000.04.05 0 0 321
No igen.
Bármennyire is szeretném, ezt nem tudom cáfolni. :-)
Előzmény: bagoly1 (320)
bagoly1 Creative Commons License 2000.04.05 0 0 320
Azér' elég ckis hely az MSzP. Ottan minden vezér ugye exfunkci (értem ez alatt hogy a nagy büdös apparátusban volt benne). Ezekről a tagokról szerintem akár napi alapon lehetne valamilyen gazos múltbeli -esetleg közelmúltbeli- ügyet előkeríteni. Kérném szépen az élcsapat mentalitás az nem olyan múlékony valami. Ez a társaság arra volt szocializálva, hogy ők itten a kiválasztottak akik hivatottak vezetni ezt a sok birkát ebben az országban. Na mármost: egy LI/Lendvai Ildikó féle leányzó azt az érzést amit egy demokratikus processzus utáni esetleges padlófogást követ, még nem tapsztalt. Ez ugye azért van mert őtet káderfejlesztették egész' a pártközpontig, olyant hogy neki "kifele kell élnie", magyarán nyílt lapokkal játszani a múltját és egyebeket illetően -mert nyakán a sajtó pl.- olyan vele még nem esett meg. Ettől a hajszától ugye, a mai sajtóviszonyok ismeretében -Yossarian kolléga feltáró jellegű vallomásából nyilvánvalóan (sok-sok ex-ügynök, stb.)nem kell nekije tartani, következésképp azt hazudhat amit akar. Megfordítva a dolgot: LI morálisan képtelen az igazmondásra.
GLászló Creative Commons License 2000.04.05 0 0 319
Persze, szeretem őket. És ez a példány Trebitschnek úgy látszik elég közeli rokona lehet. Ha láncfűrésze is lenne, a megtévesztésig hasonlítana... :-))
Bocs, bocs, bocs, mea culpa.
Előzmény: Derek (317)
GLászló Creative Commons License 2000.04.05 0 0 318
Hát, ha az ő monogramja volt L.I., akkor persze. Vagy esetleg ő volt Kövér. Különben nem tudnám mire vélni, azt hinném összevissza beszélsz.:-)
Előzmény: Trebitsch (316)
Derek Creative Commons License 2000.04.05 0 0 317
"Hát, ha ennek vagy a kedves gyereke, akkor jó. :-)) De én szolídabbra és kedvesebbre gondoltam... :-)"

Nem bantsd oket, nagyon szelid, jambor allatok ezek. Nem artanak senkinek, ha nem piszkalja a buta homo sapiens oket,vegetarianusok.Meg aztan vegul is rokonyok.

Előzmény: GLászló (314)
Trebitsch Creative Commons License 2000.04.05 0 0 316
Ennél szolidabbal és kedvesebbel sajnos nem tudok szolgálni.
Esetleg egy rövidebb szöveg Agárdi cenzori működéséről... Na?

Előzmény: GLászló (314)
GLászló Creative Commons License 2000.04.05 0 0 315
Jaj. Ez nem flood? Mingyár gyön egy moderatőr...
:-O
GLászló Creative Commons License 2000.04.05 0 0 314
Hát, ha ennek vagy a kedves gyereke, akkor jó. :-)) De én szolídabbra és kedvesebbre gondoltam... :-)
Trebitsch Creative Commons License 2000.04.05 0 0 313
Dehogynem.

Előzmény: GLászló (312)
GLászló Creative Commons License 2000.04.05 0 0 312
Nem tudsz egy fejcsóválós szmájlit? Olyasmi kéne, ami szeretettel néz a kedves, lökött gyerekére. Tudnám használni most.
:-)
Előzmény: Trebitsch (311)
Trebitsch Creative Commons License 2000.04.05 0 0 311
Érv? Minek? Úgyis lepereg. Inkább...

http://www.selu.com/bio/gorilla/images/Knight/wanto02.jpg

Előzmény: GLászló (310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!