Keresés

Részletes keresés

piglet Creative Commons License 2005.09.02 0 0 293
Szerintem külön csoportba, először én is tartottam ettől, de sokkal jobb így nekik. Így is sokat vannak együtt, legalább mindkettőnek megvan a saját kis világa, baráti köre. Végülis a suliba sem egy osztályba fognak járni.
Előzmény: zso70 (291)
anyabanya Creative Commons License 2005.09.02 0 0 292

Szerintem menjenek együtt, nekem ugy voltak, pedig volt hogy 3 gyerekem volt ovis, az az a csoport 10%-a mi voltunk:)

Jó volt mert a nagy láthatta mennyire büszke rá a kicsi, a kicsinek könnyebb volt a beileszkedés, mert segitette a nagy és azért külön ügyeskedett a kicsi, hogy itthon a nagy elmesélje és büszke legyen rá mindenki....hátránya az volt, hogy a nagy volt az ügyeletes cipö kötö a tesonál:)

Előzmény: zso70 (291)
zso70 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 291

Sziasztok,

 

Egyszer regen mar mashol kerdeztem, de hatha itt tobben vagytok, akik jartak mar ebben a cipoben...

Szoval, a kozepso gyerek vegyes csoportu oviba jar, amivel nagyon elegedett vagyok, ide szeretnem vinni a legkisebbet, DE azon toprengek, hogy egy csoportba, vagy kulon....

Ugye a sajat ovo nenit jol ismerem, a legnagyobb is odajart, anno, a tobbieket annyira nem, tehat ez az ugyanabba mellett szol...

Arra gondolok, hogy en biztos nem tudnek a pasimmal egyutt dolgozni, mert mindkettonknek szuksege van arra  8-9 ora kulon letre.., tehat eszerint kulon....

Az utobbi mellett szol, hogy a kozepso lany, a kisebb fiu, s maskor is oly sokat anyaskodik felette ( jatszohaz, jatszoter...stb ), tehat nem szeretnem, hogy egy akaratlan belso kesztetese legyen, hogy allandoan figyel az occsere..

marcsi426 Creative Commons License 2005.09.01 0 0 290

levelibeka!

Mi 5 gyerekkel laktunk tavalyig 50 nm-en. A 18 nm-es gyerekszoba felére galériát készittettünk. Csak olyan magas volt, hogy felülni lehetett rajta, de háló kuckónak tökéletes volt. A gyerekek nagyon szerették. Nagyon ajánlom a nagycsaládos-kislakásos családoknak. Bár ez lakótelepi lakásban nem biztos, hogy kivitelezhető. Mostmár könnyen beszélek, 1 éve tetőtérbeépitéssel 110 nm-en kergetjük egymást.

Lovászi Creative Commons License 2005.08.31 0 0 289

Nahát-nahát...

Írjál már nekem mélt, publikus az itt megadott címem!

Előzmény: quilla (288)
quilla Creative Commons License 2005.08.31 0 0 288

Megvagyunk, sok viz lefolyt azota :) Egy ideje pedig Portugaliaban vagyunk/lakunk :) a kisebbikkel...

kenytelen voltam ugy egy eve megszunni elozo nickemen

Előzmény: Lovászi (286)
esztike11 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 287

és igen...egy " Mami, nagyon szejetlek! " önző módon piszok jól tud esni!:-))) Amikor csak én vagyok jó nekik, mert csak a mami tud úúúgy vígasztalni...hmmmm...igen.:-)

 

na megyek aludni, még most is a kismanók járnak a fejemben!:-)

Előzmény: esztike11 (285)
Lovászi Creative Commons License 2005.08.30 0 0 286
Nahát, pont a napokban gondoltam Rád, hogy mi lehet veled(tek)...
Előzmény: quilla (277)
esztike11 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 285

zso,

gartula!:-)

 

levelibéka,

neked is a 3. babcihoz!:-)

 

mano,

igazad van, bár sztem te is érted, h én hogy is értettem azt, amit írtam. Lehet, h nem ezt írtam volna egy másik pillanatomban, de mostanság nem mondanám, h könnyű a helyzet a 3 csimotámmal ( 2x15 hó, 3év ). Este mindig úgy emlékszem vissza a napra, h jaj, milyen aranyosak voltak ma is, még amikor hisztiznek is egyszerre mindhárman, úgy hogy zeng az egész társasház tőlük, hogy potyognak a könnyei Lilinek 2 mpcel azután, h elkezd sírni, hogy simogatják és ölelgetik egymást, stb. MINDEN este így fekszek le, akkor is ha sírtam mondjuk, mert elfáradtam, mert a nagy most van benne igazán a dackorszakban és most jött elő a féltékenysége, hogy micsoda játszmákat játszom vele, h áthidaljuk a dacosságából fakadó kis "összetűzéseket", mert baromi nehéz bármit is csinálni, amikor mindenre nem a válasz, mert ugye mégse lehet ráhagyni a dolgokat, mert a két pici egyszerre tartana rám igényt, de kaját kell főznöm, mosnom kell, stb. ÉS mindez egyszerre! Mostanában 5 perc alatt migrénem lesz. DE imádom őket minden pillanatban, nem cserélnék senkivel!!! Valódi áldás nekünk a 3 gyerek, mindhárman elsőre jöttek, valamiért egyszerre ketten is.:-)

DE önzetlenségre van szükség a gyerekvállalásnál, mert nem akkor alhatsz, amikor fáradt vagy, nem akkor nézhetsz filmet, amikor szeretnél, stb.....apró dolgok, amiknél milliószor többet érnek a gyerekeink, ez természetes, de ki ne érezné/ érezte volna még, h BÁRCSAK, most lehetne 5 perc szusszanás, mert amikor úgy érzed, h véged, mindhárom egyszerre kakil be, egyszerre kezd sírni, stb....Van, h szeretném elhagyni magam, mert érzem kifogytam az erőből, de TOVÁBB KELL csinálni, mert mi vagyunk a szüleik, mert felelősséggel tartozunk nekik és szeretjük őket! Ez a legfontosabb! na, ez az én szótáramban az önzetlenség. Hogy nem akkor csinálsz valamit, amikor szeretnél adott esetben. Mert nem én szerepelek az első helyen. És valljuk be, valamikor nem pont peluscserére vágysz!;-)

Itt most nem a mártír anyákra gondoltam!:-)

( ezekről sokan nem szívesen beszélnek, mert ilyet_nem_szabadna, nem_illene_éreznünk, ugye:-P )

 

Igaz, nézőpont kérdése, h önzőségből vállalok gyereket, azért mert szeretni akarok!! Mert jó adni nekik...én úgy mondanám, h szeretetből vállaltam őket.  Nem magamnak szültem őket ( na jó, persze magamnak is:-) ), nem arra, h nekem jó legyen, hanem , h nekik_ legyen_ jó! És ez nem feltétlen egyezik.;-) ( bár ELVILEG, akkor vagyunk boldogok, amikor ők is azok, de gyarlók is vagyunk:-( ) És ebbe a viszonyba sem fér bele az önzőség, mert egyszer biza el kell engedni őket!:-( hüpp-hüpp, hamarabb, mint szeretnénk...persze úgy, h "elengeded a kezét, de elkapod, ha elesik."

 

De értem én, h mit akartál írni!:-) Csak én is kicsit most más oldalról közelítettem!:-)

 

És mikorra tervezed a 3.-at?:-)

 

levelibeka Creative Commons License 2005.08.30 0 0 284
Írtam. :-)))
Előzmény: heady (283)
heady Creative Commons License 2005.08.30 0 0 283
Olvastam a topicotokban, gratulálok, szuper :) Amúgy is akartam már írni, hogy itt lakunk egy utcányira egymástól /mi a Pannónián, sulival szemben/, és még nem is találkoztunk, ezen igazán változtatni kell :) Asszem, a mi lakásunk kisebb, mert nem tetőteres, de ötleteink vannak, hogy férjünk el jobban, majd megmutatom :) De a lakás méretétől függetlenül egyre jobban érik bennünk, hogy biza itt 3 gyerkőc fogja kergetni egymást :) /Ha van időd, írj a headykukacfreemailponthura, tényleg jó lenne találkozni./
Előzmény: levelibeka (282)
levelibeka Creative Commons License 2005.08.30 0 0 282

Heady, olvastam korábban, hogy Ti is 3 gyereket szeretnétek a hasonló méretű wekerlei lakásotokba. :-) NEkted milyen ötleteitek vannak, hogy lehetne a benti teret növelni, legjobban kihasználni? (Nekünk tavaszra jön a harmadik.)

 

 

Előzmény: heady (281)
heady Creative Commons License 2005.08.30 0 0 281
Nagyon szépen összefoglaltad, szó szerint én is így érzek.
Előzmény: __mano (278)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.30 0 0 280

ez tök jó. na, ugye hogy vannak normális munkaadók!

 

sztem egyébként család mellett a 6 óra a normális. én elvileg 9 és 3 között vagyok bent, amikor benti napom van, és az még megoldható. na jó, mondjuk fél 10. a bölcsibe 3/9 után mehetünk (merthogy ugyebár 8-ra nem érünk oda) hazafele meg egy gyors egyéb ügylet (vásárlás, stb.) után még odaérek nyugodtan 4-re. nagyon remélem, ez már így lesz életem hátralevő részében.

Előzmény: zso70 (263)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.30 0 0 279
Ennyi önzés belefér.
Babázni csak így érdemes!:)))
Előzmény: __mano (278)
__mano Creative Commons License 2005.08.30 0 0 278

Sziasztok ! Bar nagyon rossz forumozo vagyok (sokat eltunok, es rendszertelenul jovok vissza), raadasul meg "csak" 2 gyerekem van, egy majdnem 2 eves kislany es egy 2 honapos kisfiu, de mar akkor terveztem a harmadikat, amikor meg meg sem szuletett az elso, es az ilyen iranyu lenduletem azota sem hagyott alabb. ;)

 

Elkezdtem elorol olvasni a forumotokat, mert meg csak nem olyan reg nyilt, es gondoltam, ennyit meg beerek lassan, ugyhogy ha megengeditek, visszautalnek egy par nappal ez elotti hozzaszolashoz, talan meg nem olyan nagy ugras, bar nem tudom, hol tart most a szal.

 

Szoval a karrierista cicak es az onzoseg fogott meg elsonek, leginkabb az alabbi resz miatt:

 

Elég önzők ahhoz, h gyereket szüljenek és lemondjanak egy időre a ilyesféle sikerről, a bombajó külsőről, stb. Mert valljuk be, mérhetetlenül nagyfokú önzetlenségre van szükség, ha gyereket vállalunk, pláne ha 2-3-at!!

 

En informatikusnak tanultam, ket diplomam is van belole, egy BME, es egy amerikai, angolul eleg jol megertetem magam (koszonhetoen a kinti tanulmanyoknak), es nemet ket tannyelvube jartam gimibe, de mar 2.5 eve nem dolgozom, mert az elso terhessegem elejetol otthon kellett maradnom, en meg, mivel epp akkor voltam probaidos egy cegnel, megmondtam, mi van, es "kileptem". (Probaidonel ezt meg nem igy hivjak szerintem, de nem is ez a lenyeg.) Mivel meg egy babat tervezek, meg kb. 4 evig nem megyek vissza dolgozni, addigra a szakma porfelhojet sem fogom latni, annyira elszalad mellettem, es mivel kicsikkel leszek itthon, nem nagyon hiszek abban, hogy majd "mellette tanulok", raadasul ha csak 4-6 orara akarnek visszamenni, nem kapnek komoly feladatot, mert ez nem olyan szakma, ami ezt megturi, szoval nem latom, hogy leszek majd dolgozo anya - hacsak nem keresek mas szakmat, ami viszont 3 gyerekes kezdokent megint csak nem karrier, de allas...

 

Ez - most meg legalabbis - nem zavar, felteve, hogy majd a ferjemnek lesz olyan allasa, ami mellett en megengedhetem magamnak, hogy a gyerekeket valasszam. De szerintem en epp azert vagyok onzo, mert gyerekeket szeretnek. Ha jol belegondolok, az nekem _jo_, ha gyerekeim vannak, rengeteget kapok toluk, es a sok nehezseg mellett - mert persze, az is van - azert vallalom oket, es azert szeretnek meg harmadikat is, mert az _nekem_ jo, ha itt vannak korulottem, jatszanak, rosszalkodnak, szeretnek, hisztiznek (na jo, ezt kevesbe szeretem ;)), koszos kezzel rohan a torlokendo elol, a jatszoter kozepen akkor pisil be, amikor elfelejtek csereruhat vinni, tornyot epit, viragot rajzol, a konyhabol rangat ki, hogy "Anya, deje jatszani vajamit !", match box-szal a kezeben alszik, aztan egyszer csak, amikor epp bambulok valamin, vagy a sajat dolgaimmal foglalkozom, iderohan hozzam, es megolel, ahogy csak tud, kozben azt nyoszogve, hogy "Hanga szejeti Anyat !", vagy amikor a kicsi melle leulok a szonyegre, es amikor meglat, mar vegre mosolyog, es iszonyatosan hadonaszik. :))) Hat nem vagyok onzo, hogy ezt valasztom a helyett, hogy mindenfele hataridoket tartatnanak be velem, ceges bulikra jarnek, es a fizetesemelest probalnam par szazalekkal meg feljebb tornaszni az idoszakos ertekelesekkor ? ;)))))

 

Igen, en is el fogok jutni oda, hogy ez sem eleg, es hianyzik egy kis szakmai, vagy legalabb valamilyen munka, es igen, az is onzosegbol lesz... Szerintem. :)

 

Na, olvasok tovabb, meg kb. 7 oldal van. ;)

mano

Előzmény: esztike11 (78)
quilla Creative Commons License 2005.08.30 0 0 277

Neha beleolvasok ide-oda, es most teljesen ledobbentem, hogy Jakus mar ekkora fiu!!! 128-134?! Hihetetlen, hogy megy az ido!!!

 

Mellesleg Blan volnek, ugyamugy inkognitoban :)

Előzmény: Kriza (266)
Coge Creative Commons License 2005.08.30 0 0 276

(akkor le is bizniszeltük, ugye?

ötletért cserébe gyerekhazaszállítmányozás :-)

amúgy gratula!!!)

Előzmény: zso70 (263)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.30 0 0 275
Nekem ingyen jart a kicsi bolcsibe a 3 gyerek miatt,de azt hiszem,ez kerulet fuggo.A nagyon meg ingyen kaptak a tankonyvet,az is jo:)
Előzmény: levelibeka (273)
zso70 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 274

haat, batorsag, vonattal, busszal elindulni, jojo, tudom, hogy van akinek csak az a lehetoseg.. meg az is biztos, hogy 3 napra nem kell tetobox is a ZAfirara :))

igen, biztos, hogy hatartalan kenyelmet ad a kocsi, meg rengeteg felesleges dolgot.

Előzmény: levelibeka (273)
levelibeka Creative Commons License 2005.08.30 0 0 273

Köszönöm szépen mindenkinek. :-)

Ezt az óvodai étkezés dolgot mikortól lehet igénybe venni? Amikor megszületett már, ugye?

 

Zso, igen 91- naptól már jár, úgyhogy az meg éppen szept 30, mázlim van, mert így már szept.-re jár. :-))) Amúgy meg április eleje a célidő.

 

Hát utazni nem tudom, be merném-e vállalni majd 3-mal, legalábbis egy darabig még biztosan nem.

 

 

Rapsonne Creative Commons License 2005.08.30 0 0 272
szoktam én is használni :)
de mivel csak akkor kell a gyereknek, ha már iskolás lesz és diákigazolványa lesz, ezért ki lehet húzni a 6-7 éves gyerekeknél még egy darabig az ingyenességet :)

és senki nem kérdezi, szerintem nem is kell a sajátjának lenni
Előzmény: adrienne1 (271)
adrienne1 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 271
Kibic (bar... nekem is 3 gyerekem van:) közbeszol: a MAV és a VOLAN 90% kedvezményt ad az egész csaladnak (szülöknek is), ha min. 3 gyerekkel utaznak (elvileg sajat gyerek kell, de ki néz utana?)
Előzmény: zso70 (269)
zso70 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 270
Oh, hiszen az adokedvezmenyt mar Ti is igenybe vehetitek -betoltott 13.het utan, ugye??-
Előzmény: zso70 (269)
zso70 Creative Commons License 2005.08.30 0 0 269

Szia, udv itt :))

 

a tengernyi juttatas, amit 3 gyerekeskent, jelenleg kaphatsz, emelt csaladi adokedvezmeny ( 10Eft/gyerek ), 50% terites az intezmenyi etkezesbol, ingyenes tankonyv, asszem, kb ennyi, bar mintha lenne meg vmi MAV kedvezmeny is, 50%, talan...

 

Nem tudom mikortol bovul a csalad.. mert a csladi potlek, ill. adokedvezmeny valtozik jan.1-tol, az a csalad, ahol apukanak magasabb a fizuja, mint br 320E, az rosszabbul jar...

 

Ja, s  a legkisebb 3.betoltott eve utan elmehetsz foallasu anyanak, 8 eves koraig, s emellett 4 oraban dolgozhatsz.. jelenleg, aztan kitudja, jovore mit talalnak ki, mert ugye jonnek a valasztasaok, bar ilyenkor inkabb igerni szoktak, s majd 2 ev mulva visszvenni :((

Előzmény: levelibeka (267)
piglet Creative Commons License 2005.08.30 0 0 268
Oviban, iskolában kedvezményes étkezés. Nagycsaládos kedvezmények, már ahol létezik ilyen. Jövőre pl már csak a 3 gyerekeseknek lesz családi adókedvezmény.
Előzmény: levelibeka (267)
levelibeka Creative Commons License 2005.08.30 0 0 267

Sziasztok!

 

Látom, hogy itt már elég sokan ismeritek egymást, de hátha engem is befogadtok... majd. Igaz még csak pocakban a harmadik gyerkőc, de szívesen veszem a logisztikai és egyéb ötleteket, tapasztalatokat.

Az érdekelne még, hogy 3 gyerekesként van-e valami juttatás, egyéb dolog akár anyagi akár nem, ami 2 gyerekkel még nem járt/nem volt érvényes.

Néhányotokat már nickről ismerem. Egyenlőre akkor csendben figyelek. :-)))

 

Brekus

Kriza Creative Commons License 2005.08.30 0 0 266
Gratulálok, este iszunk rá :)))

Jakus 128-134-es méretet hord, köszi! :))
Előzmény: zso70 (263)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.30 0 0 265
itt is gratulalok,batrake a szerencse
Előzmény: zso70 (263)
dalia Creative Commons License 2005.08.30 0 0 264
jajdejó!!!

éljen-éljen!

d.
Előzmény: zso70 (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!