A Libertyn szeretnék gumikat cserélni. Én konkrétan egy SAVA MC26 típust néztem ki. A mintázata miatt és persze az ára miatt is. Tud valaki róla vélemény mondani ? Érdemes ilyet venni ? Eredetileg VeeRubber van a robogón. A hátsó 17000 km-t bírt k. Az első nincs el kopva csak a bordák között eléggé be van repedezve. Ha valakinek van a SAVA-ról tapasztalata kérem, hogy írjon. Köszönöm.
Sziasztok!a következő gondom lenne: eddig is csinálta a gép, hogyha már kevés benzin volt benne, ha nagyon meghuzattam, és a tank hátuljába ment a benzin, elkezdett fulladni, de gáz visszavételre rednbejött. most viszont valószínűleg beszivott valami koszt, mert csurig tankoltam,és még mindig fullad. ha padló gázt húzok, teljesen fullad, mintha semmi benzint nem kapna, viszont ha csak kis ázzal, fokozatosan gyorsítok, elindul.hogy kell karburátort tisztíytani?
Liberty 50 2T , merre találom a feszültségszabályzót ? Az elejét taposóig vissza bontottam , de nem találom. Neten napokon keresztül kerestem bármilyen leírást erről a típusról , a robbantott ábrán kívül szinte semmi sincs.
Közben részmegoldás született: az alapjárattal volt a baj, lejjebb kellett venni és így már a túlpörgés megszűnt. A túlfogyasztás viszont még mindig jelen van (70 km megtétele után kb. 4 litert megevett).
Érdeklődnék eléggétuningolt vége kb max szakadékba hátszéllel 70km / óra, Piaggio 50 4T blokkról lévén szó.
Gyáriról, történő, Malossi variátor csere, és hátsó 107 es kuplung, vagy MALOSSI MHR Deltavagy Stage6 Racing kuplung MKIIre történő cserével kapcsolatosan van -e valamelyikőtöknek érdemleges, gyakorlati tapasztalata??? Amit adtak hozzájuk, rugók, gyári görgősúlyok stb mennyire váltak be utcai használatban...??
Melyik alkatrész, kb mennyit hozott +++ ba a gépnek, fordulatszám tekintetében kb mennyivel nyitott később mint a gyári??
Illetve, mindeggyik cseréje bevált??
Vagy, hoz, hozott utcai használat álltal, elég előnyt??
Mivel sajnos, akiket én kérdezgettem ezidáig, szerelő haverok, stb... ki, ezt mondott, ki pedig azt. Fordulatszám, nyitását viszont, variátor esetében, gondolom, a görgőkkel be tudom lőni, Malossinál is, hogy pl pici fordulaton is nyisson ki, csak viszi magával a rugócseréket is, gondolom, és nem lessz, akkora nyomatékom, lenti tartományból indulva.... Gyári szett nagyon klassz, csak hátsó kontrasztrugó gyengének tűnik néha, de ugye ha már belenyúl az ember, lévén közeleg, a karácsony is, úgy gondolom, akkor Gyárit, Malossira kicserélni egyben.
Hogy állt le? Mintha kifogyott volna a benzin? Esetleg a vákuumcsövet ellenőrizheted a benzincsapon, én egyszer amiatt rohadtam le, hogy megrepedt és lejött, innentől fogva lezárt a csap és nem kapott benzint a motor...
Sziasztok.SOS ,Ma megállt alattam a liberty-m,50 4 t.nincs szikra.Hol keressem a hiba okát? trafó vagy alaplap esetleg hogyan tudom megnézni?vagy kimérni a dolgokat anélkül hogy mind két db alkatrész megvásárolnám hozzá.munkába járáshoz nem tudom nélkülözni. segítségeteket előre is köszönöm.
Amikor szétszedtem, ellenőriztem az állapotát, kifogástalan volt. Összerakáskor pedig figyeltem rá, hogy pont úgy legyen minden, mint előtte, tehát azt sejtem, hogy nem ez lesz a ludas.
Videon az alábbi jelenség: reggeli hidegindításkor pöccre indul, viszont iszonyat felpörög a motor, 1-2 percig (mindig is felpörgött valamennyire, de ennyire sose), utána pedig amikor elindulok vele, szintén 1-2 percig iszonyat füstöl, majd meleg motornál beáll és semmi gond nincs vele. Mi okozhatja a problémát, szivató? Azt is ellenőriztem, aksira rákötöttem és szépen kijött a tű, tehát elvileg működik. Karbi teljes pucolása megtörtént nemrég, összerakás után a karbi keverékállító csavarja a régi helyzetében, az alapjárattal kellett kicsit kísérleteznem, de most már az is van. Ja és megnövekedett a fogyasztás, nem kicsit...
Még valami: benzincsap is most lett cserélve, működik az is szépen. Mégis mintha túl sok benzint kapna az elején, gondolom ezért lehet... Nem zár időben a szivató talán?
Ti tapasztaltatok már hasonlót? A videon nem húzom a gázt, magától pörög ennyire fel, csak a legvégén húzom neki kicsit, hogy a füstölést is demonstráljam.
Üdv. ( Liba 50-4t) Szerintetek cserés a benzin csap? mert hogy: álló motornál ha le húzom az üzem anyag csövet folyik a benzin,vagyis nem zár el. Ez hosszú távon nem káros? Gondoltam az automata szívató hibájára is hogy esetleg azért nem cserélték annó. Találtam ma a kipufogó dobban egy 10 es furatot.gondolom ez egy fojtás lenne,de ha teszek bele egy csavart ugyan úgy megy csak olyan vérszegény a hangja,jelent ez vajon valamilyen üzemanyag csökkenést?
Szerintem mindegy, hogy melyiket veszi. Fogyasztásban mindhárom azonos lehet, megbízhatóságuk attól függ, hogy előtte miként bántak velük. Ajánlatos vétel után rászánni még és kicseréltetni a kopó alkatrészeket, olajat, stb, mert akkor biztos lehetsz abban, hogy azok újak.
Nekem liberty-m van, svájci postásrobogó. Sajnos a fogyasztása elég nagy, 4,6l/100km körül mozog, de megbízható járgány. Április óta megvan. Egy hónapja vittem el szerelőhöz, mert valami csapódott benne folyamatosan és 52-nél nem ment többel. Meghúztak pár "csavart", kapott két új visszapillantót, lett állítva, finomítva ez-az és 4000Ft lett a vége mindennel együtt és tökéletesen működik, sőt picit azóta kevesebbet is eszik. Nem sokkal, de pár decivel biztosan. Ezt látom a tankolásokból. Tavasszal fog kapni új szíjat, meg amit kell cserélni. Egyetlen hibája, hogy 60-nál nem megy többel sehogysem, de valamit valamiért alapon, minden tökéletesen működik rajta, pöcc-röff.
Ha nívópálcás, akkor a tied leader blokk. Az a későbbi. Hova lennél valósi? Ma csinálok képet, este felteszem. Ha jó lesz, akkor 10 ezer lenne kompletten.