az teljesen korrekt, hogy egy sessionön belül adat és audio, de csak úgy, hogy az adat van elöl. másképp nem megy. a régi írómmal, meg a hozzá való szoftverrel már csináltam olyant, hogy az első adattracket átugrotta az audiolejáccó, de megmondom őszintén fogalmam sincs hogyan sikerült.
ha emlékezetem nem csal akkor újrairhatónál lehet tracket törölni, tehát valószínűleg kinyitni is lehet. és a normál olvasók is elolvassák. az olvasásban nem különbözik.
Ja,es olyat mar csinaltam, hogy egy CD-re audio trackek melle, ugyanabban a sessionbe data-t is irtam. Ilyenkor a WinOnCD elso track-et csinal a data fajlrendszerbol, sajnos mindenkepp 1.-t, nem lehet utolso szamot csinalni belole. Es az audio lejatszok lejatszottak a CD-t, csak a data reszt is kulon szamkent ertelmezik, es le is jatszak (hosszu csend).
Van lehetosegem ujrairasra, csak azt nem tudom, hogy azt is olvassak-e a normal audio lejatszok. Meg azt sem, hogyha a CD-RW-t lezarom, akkor az meg ujrairhato marad-e, vagy vegleg lezaratik.
ilyent még nem kellett csinálnom, de én is így próbálnám meg. az biztos, hogy külön sessionben kell lennie, mer másképp nem engedi felírni a progi(így sem biztos). más kérdés, hogy minden olvasó olvasni fogja-e a CD-t. ha van lehetőséged először újraírhatóval próbálkozz:-)
Mas. Hogyan lehet WinOnCD-vel olyan audio CD-t irni, amin adat session is van, de ugy hogy a normal audio lejatszok csak az audio trackeket lassak.
Jo az, ha irok egy audio projectet, es nem zarom le, hanem az iras utan a Disk Info menuben session zarast csinalok, majd Append Sessionnel rarakom a data fajlokat, es vegul lezarom?
hát akkor mi, ha nem bináris állomány?(tudtommal csak kétfajta jelet lehet megkülönböztetni rajta)
ahhoz, hogy a hiba halmozódjon, ahhoz az kell, hogy te is hibássan írj, azaz plussz hibákkal tetézd az előzőeket. ez azonban csak a grabbelésnél használt olvasónál keletkezhet, mert íráskor ha ront az író, akkor hibajavítás ide, vagy oda az adatCDket is elrontaná. megoldás, az aki ilyesmivel foglalkozik ne használjon gagyit.
a hibajavításról pedig annyit, hogy lehet, hogy az audiotrack gyengébb hibajavítással rendelkezik, de nem azt jelenti, hogy semennyivel. azaz ha egy(amúgy ha emlékezetem nem csal kettő) bit hibás, akkor még maradéktalanul viszaállítható az eredeti adat és nincs semmiféle interpoláció.(ráadásul grabbelésnél mivel adatként szeded le, akárhányszor újraolvashatja a hibás részt az olvasó. amúgy meg az audiolejáccók is legalább kéccer megpróbálják, mer arra van idő)
Lehet, hogy nagy butasagot kerdezek, de van-e olyan program, amellyel mar lezart CD-R audio CD-rol le lehet torolni egy szamot, vagyis ne vegye eszre az olvaso, hogy ott van?
horai: nem jartal te veletlenul 1 felevet a PSZF-re '95-ben?
Nem szabad ám annyira mindenhatónak tekinteni a digitális technikát. Egy audio CD nem bináris állomány. Egyszer olvastam, hogy mekkora hibával engednek ki audio CD-t a gyárból, és valami döbbenetes volt. Ezért minden másolásnál IGENIS romolhat a minőség, mert egyre több interpolált adat jelenik meg a másolt CD-n. Adatnál ez nem így van (sokkal több hibajavító kód, ráadásul egy adatCD olvasásakor ugyanazt a részt akárhányszor is megpróbálhatja újraolvasni, az audio lejátszó viszont nem fog többször próbálkozni az audioCD-vel, vagy azonnal elolvassa, vagy interpolál.)
Milyen az az optikai hangszórókábel????
Optikai összekötőkábelről hallottam, de hangszórót optikával meghajtani ez új. Ha kipróbáltad, és működik, feltétlen szóljál, mert meghallgatnám...
Ismét leírom, hogy sokan még nálatok is szkeptikusabban fogadták a különbség hírét.
A hibajavítás féle indok persze lehet kitaláció is, de semmilyen más indokkal nem találkoztam. Illetve volt még egy, de azt se írom le mert mégjobban kiutáltok innen.
A lényeg a lényeg: Audio CD-t csak egyszeressel írok. A hangminőségbeli pozitívumok mellet persze jo, hogy nehezebben is rontja el...
Alapesetben MINDEGYIK cd atlatszo ! A gyari cd-k ugyanugy, mint az irottak. A TDK CD-n azert nem latsz at, mert a cimoldalat teljesen befedi egy muanyag reteg, amire egyes tipusoknal meg nyomtatni is lehet, vagy irni.
Ma mar szinte minden gyari CD-n is a lemez cimoldalan levo grafika befedi a teljes feluletet. Ez azert praktikus, mert a CD mindket oldalrol serulhet, es erdekes modon az irott oldal felol vastagabb a muanyag, mint a cimoldal felol. Ezert ha a cimoldala karcolodik meg egy CD lemeznek, az konnyebben veethet az adatreteg serulesehez, mint ha a masik oldalt erne karcolas. Ezert aztan szepen bekenik az egeszet valami grafikaval, ami szep is (lehet), meg ved is.
Szoval az atlatszosagnak szerintem semmi koze a CD lemez minosegehez.
Nos, pedig szerintem nem vagyok lamer, az utóbbi 1 évben kb. 400-500 CD-t írtam/másoltam és ez az 1., amelyik másolásvédett. CD-lejátszóban hibátlanul működik, de grabbeléskor és másoláskor is ASPI errorral áll le. Egy John Coltrane CD egyébként.
"track1 unreadable"
A valasz roppant egyszeru: nem olvashato az 1. track, ezert all le az iras.
Megoldas:
- kihagyod az 1. track-et.
- nem hagyod ki, hanem a masolatra is hibasan irod fel, erre kitunoen megfelel a DiskJuggler.
Nem ertem egyebkent, mi az a "túlzott írási sebesség"?
Csodálkoznék, ha "másolásvédett" lenne egy audio CD...
Melyik CD-ről van szó??? Nem lehet, hogy egy data állomány van az elején, amit a CD player figyelmen kívül hagy, míg a grabbelés hanyatt esik tőle? Bár a CD-kre tett multimédia anyagok a végén szoktak lenni... Passz.
Szia Mogorva..
Azt ne feledd, hogy bootolható CD-t, csak ISO formátumban tudsz írni, ezesetben, ha jól tévedek, nuku hosszú fájlnév.
Lehet olyat is Linux alol az mkhybriddel. Parancssosr ez 1000 opcio rulez! A CD minden paraméterét be tudod állítani. És az mkhybrid-del lehet Amiga,Mac,Unix formátumokat is Win(Joliet) mellett. Tom hogy az ECDC nagyon szép GUI-val rendelkezik de a rut kiskacsa Linuxos free software meg többet tud :-))
Egyetértek a túlzott írási sebesség miatt aggódókkal :)
Nézzétek csak meg pl. Windows Commanderben egy csordultig kíírt audio-cd méretét (kb. 790 mega) és egy szintén csurig kiírt adat cd-ét (kb 682 mega, az 1.048-as beszorzás után, ezt az értéket írja ki 2.ként a WC).
És mccheese-nek abban is igaza van, hogy minden egyes grabbelés során más lesz a kapott file.
Nekem is lenne 1 kérdésem: az utóbbi időben találkoztam egy fránya írásvédett (!) audio-cédével. Úgy történt a dolog, hogy az egyik saját beszerzésű cédémről szerettem volna 1 bombabiztos biztonsági másolatot készíteni :))) és hát 2 cédémet is elszúrta az író!
Az üzenet, amit kíírt "ASPI error, track1 unreadable" volt, érdekes módon a grabbelőprogi is ezt írta ki, szintén az 1. tracknél.
Az a kérdésem: van olyan kis trükkös program, amivel ha megnézetem a cédét, akkor megmondja nekem, hogy írásvédett-e?
Zakkal egyetértek: arany Kodak rulez :) És meg is lehet ismerni, lila színű a jobb felső sarka.
Ezzel a fránya új progiban(Easy CD Creator DeLuxe 4.0) nem találom meg, hogy hogyan tudok vele bootolható CD-t írni!
Először is ezt az új fjűcsört, hogy "Creat CD" hamar felejtsd el. Le kell beszélni róla, hog automatice elinduljon, se a system tray-en, se sehogy nem kell. A start menü -> programok -> Adaptec Easy CD Creator 4 -> Features -> Easy CD Creator paranccsal insítsd és voilá' máris ott a lehetőség a file menüben, a new Cd layout menüpontban a bootable CD lehetőség. Ha abból az agyament shellből indítod, akkor tényleg nincs. Ezért mondtam, hogy töröld, de iziben.. :(
Lya és installkor "nem várt hiba" hibaüzenettel fel sem teszi a PhotoRelay és LiquidAudio progikat, továbbá a PhotoCD írás opciót sem lehet benne megtalálni.
Ennek az oka roppant egyszerű. Nem a teljes verziód van meg. A megoldás: meg kell venni, illetve, miket beszélek, vissza kell vinni a boltba, hogy szar a disc, cseréljék ki. ;))
Mellesleg a neten 2 verzió kering. Az egyik ami valószínűleg nálad is van, a másik pedig a full verzió. Ha gond a beszerzés, akkor mailj. Bár, ha meggondolom, az alapvető funkciók megvannak a rippelt verzióban, én bőven meglennék a photorelay és a likvidálóaudió nélkül.
Azt ne feledd, hogy bootolható CD-t, csak ISO formátumban tudsz írni, ezesetben, ha jól tévedek, nuku hosszú fájlnév.
Nem ez gondom, ennyire nem vagyok Láma!;-) Ezzel a fránya új progiban(Easy CD Creator DeLuxe 4.0) nem találom meg, hogy hogyan tudok vele bootolható CD-t írni! Nézem a HELP-et, pontról pontra megcsinálom amit ír és nincs ia benne ilyen opció!!!!
Lya és installkor "nem várt hiba" hibaüzenettel fel sem teszi a PhotoRelay és LiquidAudio progikat, továbbá a PhotoCD írás opciót sem lehet benne megtalálni.
mit akarsz bootolni? Op.rencert?
Mert ha nem, hanem csak önidítós cd-t, akkor nézd meg akármelyik önindítós cd-n az autorun.inf file-t. Ez egy sima text file, olyasmi mint az autoexec.bat. Ha ilyent talál a Windows a root-ban, elolvassa és megcsinálja ami benne van.
Lefordítom mert kissé zavarosra sikeredett.
A fent említet HP-n van ilyen program amivel mp3 ból közv. lehet zenei cd-t írni.
Második Elmés hozzászólásom.
CD írás közben (2X 4X) soha nem mertem dolgozni a gépen, mert rendszeresen "megtréfált", megakadt a CD írás, odalett a lemez. Aztán egyszer csak kipróbáltam az 1X sebességű írást. És lám, még dolgozni is tudok közben, no problem. Most már csak sajnálni tudom, hogy anno nem SCSI CD írót vettem.
Tudja valaki mi akar lenni némely CD írón a digitális kimenet? Milyen kábel kell hozzá és hová csatlakozik? (Hangkártya????)
ui. Lehet, hogy te egy másik nedudgit ismersz? Mert én relative újfiú vagyok errefelé.
Úgy hallottam készül valami asztali CD lejátszó, amelyik megeszi az MP3-at is. Van valakinek infója?
Én erre a Nero programot használom. Ott ha audio projectet választasz és mp3 fájlokat húzol az ablakba ebből automatice elkészíti az audio cd-t.
Igaz én még csak egyszer csináltam ilyet.
A program működő demója letölthető a http://www.ahead.de/en/Demo.asp helyről.
Szerintem a memorexet felejtsd el, gagyi
taiwani alapanyag (Ritek Co.) mindenhol
a legrosszabbakat irtak rola.Egyebkent
a jo iro megirja pl plex de en inkabb
veszek jobb minosegu alapanyagot 50ft ide vagy oda ,ez az en velemenyem.
Egyebkent mindenkinek javaslom a
www.cdrmediaworld.com-ot itt mindent
megtudhatsz az alapanyagokrol,alapanyag
tipusokrol,cdirasrol,a legjobb irokrol
progikrol stb. es egy egesz nagy kepes
adatbazisuk van az eddig elterjedt alapanyagokrol.
Sziasztok.
van már valakinek Easy CD Creator DeLuxe 4.0 író programja?
Van egy két problémám, már installáláskor hibát jelez(PhotoRelay,LiquidAudio), valamint sehol sem találom meg benne, hogyan lehet bootolható CD-t írni vele.
Lya és a Photo CD írás sincs, csak Videó CD.
HELP!