Néhány évre visszamenőleg visszaolvastam a fórumot, illetve a keresőbe is beírtam amit szeretnék megtudni, de minimális, vagy semmilyen infót nem találtam. Nem akartalak fölöslegesen fárasztani titeket, de sajnos muszáj rákérdeznem, mert tényleg nem találtam semmi hasznosat. Kinéztem egy 2008-as 1.6-os benzines Kia Ceed-et, ami automata. Életem első automatája lenne. Második autóként, főleg városban, ovi-iskola-bevásárlás stb körökben használnám, ezért gondolom, hogy kényelmes lenne egy automata. Van esetleg tapasztalatotok ezzel a motor-váltó kombinációval, mire érdemes figyelni vásárláskor /rántás, torpanás stb/?
A kettőstömegű lenkereket hallgasd meg . Elvileg ha már a végét járja van hangja . Ennyi kilométerrel esetleg már lehet vele valami bár ez koránt sem biztos :) Az egy kicsit drágább javítási költség lesz .
Hello! Ha szabad kérdeznem , milyen motorral szerelt a Cee'd-ed? Ha jól tudom 1.6 CRDi -ben elég nehéz hozzáférni az első lámpa izzókhoz (lehet , hogy a bal-jobb oldal sem mindegy nehézségi fokra)
Itt konkrétan be tudod állítani hogy mit mivel akarsz összehasonlítani. A valós műszaki állapot már más kérdés, hogy 9 év alatt mit kapott egyik másik járgány.
1.6 benzines G Astramat szeretném lecserélni. Kia Ceed 2009 kombi felé kacsingatok,de nem tudom melyik motrot válasszam. A kérdésem az lenne,hogy a kia 1.6 benzin tudja-e azt amit az astra 1.6 ecotec tud?
A márkaszervizrk listáját, hogy megtudd melyik van legközelebb. Nem vicc, még az adásvételi előtt vidd el és nézesd át. Alkupozíciónak is tökéletes a szerelők hiba- és várható javítási igény listája.
185ezer alatt bármi megtörténhet. Van olyan ismerősöm akitől 50ezer után se vennék kocsit, meg van akitől 250 után is nyugodt szívvel. Persze a hirdető gondolom egy nemdohányzó tanárnő aki csak hétvégente a kertbe ruccant le vele.
Most készülök vásárolni egy 2009-es évjáratú,1,6 crdi ceedet. km óra szerint 182000km van benne. mit érdemes rögtön átnézetni-cserélni hogy ne legyen nagyobb gondom. ( első kia-m lesz :D )
Sziasztok! Azt mi okozhatja, hogy általában indítás után engedem fel a kuplungot, váltó üresben és mégis elindul az autó. Lábbal nem nyomok semmit és szépen megy magától? 2010 Ceed. Köszi!
Kedves Gábor! A dpf szűrőt kellett tisztítani. Hiába regenerált, már nagyon telitett volt. Van hozzá egy folyadék amibe leszerés után ázni kell hagyni 10 órán keresztül aztán kimosni. Nálam bevált, szeptember óta semmi baj vele. Olvastam olyan véleményeket, hogy ez a módszer nem működik. Amit írtam saját tapasztalat és így nem kellett a dpf szűrőt cserélni. Az egész anyaggal munka díjjal kb 40000 Ft volt.
Jobb oldali izzócsere után(mivel ki kellett építeni a lámpatestet,hogy hozzáférjek,mert ugye az ablaktörlő tartálytól nem lehet...)a vetítési kép megváltozott, nagyon lefele hord a másik fényszóróhoz képest(eddig ez nem így volt)
Melyik csavarokkal lehet állítani a dőlésszöget és a vízszintes irányt(amennyiben azt is kellene)?
Természetesen szervízben fogom rendesen beállíttatni,csak annyira szeretném,hogy nagyjából jó legyen a vetítési kép.
Ha esetleg fényképet tudnátok csinálni és megjelölni rajta az állító csavarokat,azt megköszönném.
Kia cee'd ED2007 CRDi 1,6 modell.
Ha esetleg nem lehet ide fényképet feltölteni(nem tudom,lehet e, új vagyok itt), akkor úgy is jó,ha szerverre töltitek és linkelitek vagy megadom az email címem és oda is küldhető.
Üdv! Korábban olvasgattam itt,hogy nektek a ceedeknél is van akinek enyhén fütyül a turbo 2000 felett kigyorsitáskor. Én ezzel nem is foglalkoztam,mert azt hittem ez ilyen a kiánál. De most,hogy az év végén egr-kellett cserélni,már nem fütyül a turbo egyáltalán. Valószinű valami köze volt hozzá. Az Egr amugy tipushiba a márkaszervizes szerint a kiánál. Nem volt eltömődve,csak nyitva maradt és erőtlen lett a motor,nem lehetett vele menni otthagyott az út szélén. Televerte a részecskeszűrőt korommal,majdnem azt is cserélni,v tisztitani kellett. De szerencsére kiégette.
Az egr hiba ugy jelentkezett,hogy induláskor gázadásra nem reagált.