Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Kétszer gyújtok be naponta. Hagyom teljesen leégni. Mindig felülről gyújtok be. A Blue Skye féle lángterelő lemezt, csak akkor rakom be, amikor, már biztos vagyok abban, hogy meggyullad.
A hamut, ha kihűlt mindig lerostálom a Blue Skye féle zöldséges rekesszel, oly módon, hogy egy zöld hulladékos zsákba rakom a rekeszt, és a zsák száját befogva rostálom le. A maradékot egy edénybe öntve, a meddőt kidobálom.
Ebben az idényben a kétszeri befűtéssel, valamint a gáz, nagyon mérsékelt használatával, eddig elegendőnek bizonyult. A gáz általában, csak éjszakára van bekapcsolva, úgy, hogy a szoba termosztátot az érzékelt hőmérsékletnél egy-két fokkal alacsonyabbra állítom.
Most kezdek majd szénnel tüzelni Viadrus u22D5-ben. Megtenné , hogy leírja , miként tüzel szénnel ? Én lengyel diószenet vettem . A 7,6 kg mennyi idő alatt ég le ? Ha lefogy , újra tesz rá , vagy hagyja teljesen leégni , és utánna újra begyújt ? Mennyi huzatot kér a szén ? Minden érdekel , ami a széntüzeléssel kapcsolatos . :-)
A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek a családi házak tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.
Az ingatlanhasználó tehát ekkortól szabadon egyeztetheti a területi szolgáltatóval köztük a katasztrófavédelemmel a kéményellenőrzés időpontját és nem függ a szolgáltató munkavégzési menetrendjétől.
De ez sem jó,egyeseknek,meg ketteseknek, mert ezért szabit kivenni jobb.
Tudom, csak az ugrott be elsőnek, hogy míg ellenőrizték a kéményt, addig legalább azon okból megmenekült pár család. Ezután az sem lesz. Versenyezhetnek a robbanások a szénmonoxiddal, aztán még bejönnek a kéményledőlések is.
Valamelyiket? Mindegyiket. Gondolom gáz meg vegyes is van, és nem a kazán mellett vannak a csapok. Láttam már ilyet, épp a szomszédunkban. A vegyes az udvarról közelíthető meg a melléképületben, a gázkazán a konyhába. A két csap, amivel kizárod a vegyeskazánt meg a teraszról megközelíthető kis folyosón, aminek nem láttam semmi értelmes funkcióját, így gondolom évente kétszer járnak arra.
Csak arra gondoltam, királyunk úgy döntött, mégsem lesz kötelező a kéményseprés. Eddig ugye ez volt az egyetlen ellenőrzési pont, ahol akár életeket is lehetett menteni. De úgy látszik, nem ezen fog múlni, hányan halnak meg. Az emberi figyelmetlenséget, és a hülyeséget sajna nem lehet kizárni.
Én utoljára 2015.-ben vettem fát, azt összevágtam, és gyorsan elégettem, férgesség miatt.
2016. szeptemberében vettem 1,5 tonna Lengyel szenet, abból van még kb 400 kiló.
A kertet nem tudtam müvelni rotátor izom sérülés miatt. Valóságos invázió lett, sok akácfa sarjadt. Evvel gyújtok be felülröl, engem nem zavar ha lassan gyúllad meg. Érdekes, hogy a kőszenet símán meglehet a rőzsével gyujtani. Naponta eddig 7,6 kilogramm szenet égetem el, néha kevesebb is elegendő. Naponta bekapcsolom a gáz kazánt is egy rövid időre, aztán elzárom.
Lecsapja, igen. De a lendületet nem töri meg :D sőt, két utcával arrébb, vagy másfélszer olyan magas kéményből sem csapja le, pedig ott van rajtuk a sityak...
Azt a max két percet meg csak kibírom az esetek kb. 30-40%-ában, amíg be nem gyullad a tűz rendesen. Hogy a maradék 60-70%-ban a szomszéd udvarára vágja le a füstöt, azzal nem tudok mit kezdeni. Ha úgy fúj a szél, még az ablakukon is befújja, ezért még nem szóltak. Egyrészt mert szeretik a párás büdöset - ritkán látom kinyitva az ablakot -, másrészt mert az én kéményen minden kutyámf@szának megfelel - erről ők nem tudnak -, míg az ő házuk építési engedély nélkül készült részben - erről szerintem tudnak -...
"Mindenki szerint az övé a legjobb/legolcsóbb/legegyszerűbb, így objektíven összehasonlítani nehéz a dolgokat. "
Nekem, mint sokan másoknak itt a fórumon, gáz kazán is van, meg vegyes fatüzelésű is van pufferrel.
10 éve a gáz olcsó volt, utána a fa lett az olcsóbb, egy néhány éve meg ismét a gáz az olcsóbb.
Nem szerelem kérdése ez, hanem egyszerű számolás. Na meg a kényelem. nagy bőszen mondják sokan, hogy nem olyan nagy dolog azt a fás kazánt megrakni. Amikor meg odakerül a sor, akkor szembesül vele, hogy valójában mennyit kell vele foglalkozni.
A gázkazánon meg megnyomom a gombot októberben, és éjjel nappal meleg van nyárig. Akkor is ha elmegyek néhány napra, vagy ha ne adj isten lebetegszem.