Keresés

Részletes keresés

roli310 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7553

Nincsmit!

Szelídgesztenyét én is próbáltam,de rá se bagóztak. Te megsütötted, vagy meghámoztad mielőtt odaadtad nekik? Én nyersen, héjastul próbálkoztam.

Nálam sajnos a szárított halat nem szeretik, a gyászbogárlárvát sem szerették, nemrég adom nekik a lisztkukacot amit még nem tudok hogy esznek-e.

Nyáron én is rengeteg féle kaját adtam nekik, vettem magkeveréket is amiben vannak kisebb magvak is, azokat nem annyira szerették de a száritott gyümölcsöket megették belőle, és az olajos magvakat.

Az én japánmókusaim kedvence egyértelműen a görögdinnye, abból akármennyit meg tudnak enni :) Érdekes, hogy a sárgadinnyéhez hozzá sem nyúlnak.

Sütőtököt is kaptak ősszel, eszegetek belőle, de nem voltak érte oda.

Nálad mik azok, amiket előszeretettel megesznek a mókusaid?

Milyen kutyatápot kapnak?

Roland

Előzmény: 1ibolya (7552)
1ibolya Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7552
Köszönöm a tanácsokat!!!Sajnos a lisztkukacot nem eszik meg,viszont a kutya tápot imádják+fehér halat is szeretik.Remélem ennyi elég nekik állati fehérjéből.Én még ezeken kívül amiket felsoroltál nagyon sok mindent adok nekik:-)Pl.sütőtök,szelid gesztenye,cirok,köles,csipkebogyó.....Áprilistól ők is mennek ki a kertbe és ott is maradnak télen is.Hasonló jókat(mókikat)neked is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: roli310 (7550)
riquelmo Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7551
Köszi Roli a választ! És a többi japán mókusos dolgot is érdeklődve olvastam.
Előzmény: roli310 (7533)
roli310 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7550

Én szoktam nekik adni évente 4-5x "laktiferm" nevő vitamint, ami megelőzi az elhullást, és vitaminok is vannak benne ha jól tudom, és a japánoknak nagyon jó ha kapnak 3-4havonta 1héten keresztül a vizükbe.Ezt szokták adni pl. kutyáknak és baromfiaknak is.Az adagolás rá van írva a tasakra.Én lisztkukacot is szoktam adni nekik kb. hetente, de nem tudom hogy megeszik-e, mert kint vannak és meg is szökhetnek a kukacok. Minden nap kapnak egy kis forró vizet mert kint befagy a vizük. Magvakat pedig hetente cserélem.Ezek vannak a kevérékükben kb egyenletesen elkeverve: csemege kukorica,takarmány kukorica, búza,napraforgó,dió,mogyoró. (minden saját termesztés, nem kapnak tápot)1-2naponta kapnak almát vagy narancsot is, illetve néha répát vagy uborkát.

Mindíg van előttük csöves kukorica is, és fenyőtoboz.

Sok sikert, szülessen sok kismókusod! :)

Roli

1ibolya Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7549
Köszike!!!!Hát.....nagyon remélem,hogy lesznek kis mókik!!!!!Nagyon szeretnék!!!:-)Remélem nálad is születnek!Nem rég láttam 1 műsort az animal planeten.Ugyan nem mókusokról szólt,hanem selyem majmokról.Több éve tartott a nő majmocskákat és sose volt a nöstény terhes.Kihívtak 1 dokit.Azt mondta az orvos,hogy nem kapott elég vitamint.Vagyis a táplálkozás +táplálék kiegészítők befolyásolják a terhességet is.Gondolom ez a mókiknál is így van.Szoktam adni rágcsálóknak való vitamint.Szerinted ezen kívül kell még valami a mókiknak?Persze kapnak gyümölcsöt+zöldséget is.
Előzmény: roli310 (7548)
roli310 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7548

Szia!

A japánok nem csipognak, de ha nagyon figyelsz elkaphatod őket párzás közben. :)

Nálam a hím 1,5-2éves, a nőstény még nincsen 1éves.

2009 nyár óta vannak nálam, így még sem párzást, sem kismókusokat nem láttam tőlük.Én is kíványcsi vagyok, hogy lesznek-e kismókusok, de ha egyáltalán születhetnek fogságban japán mókik,akkor van rá esély hogy születnek,  mert a vadonban is az április környékén született kismókusok köv. évben már párosodnak, és kismókusokat nevelnek, tehát minden esélyed megvan rá hogy legyenek kis japán mókusaid!

Előzmény: 1ibolya (7546)
roli310 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7547

Ha én pároztatni szeretném a mókusomat, akkor ilyenkor(a szaporodási időszak kezdetén) már nem rakosgatnám a mókust más helyre, nehogy megzavarjam valamiben. Bár ha ketrecestül átviszed a melegebb helyre, és nem rakod át másik ketrecbe, és maga ébred fel a meleg hatására, akkor lehet hogy nem lesz semmi baj.

De mondják el a véleményüket a nálam okosabbak is!

Roland

Előzmény: Málnamókus (7545)
1ibolya Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7546
Segítségedet szeretném kérni móki ügyben:-)A japánok ugye nem csipognak párzáskor?Hallatnak valamilyen hangot vagy hogy lehet kideríteni,hogy történt-e valami?Márió még nem ivarérett,mert még nincsenek lent a golyói.Ha csak tavasz végén lesz ivarérett akkor még lehetnek idén kismókik?Kb,egy idős a két móki.Talán 10 hónaposak lehetnek.Nálad születtek már japán bébik?
Előzmény: roli310 (7544)
Málnamókus Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7545
Ok, de ha felébred, akkor behozhatom, vagy párzásig nem kéne? Ugyanis szeretném pároztatni!
Előzmény: roli310 (7544)
roli310 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7544

Szia!

Alapvetően nem kell a mókusokat mesterségesen teleltetni, ha aludni szeretnének akkor alusznak azok a meleg szobában is.Ha nem szeretnéd szaporítani, akkor behozhatod nyugodtan, nem lesz semmi baja, de ha szaporítani szeretnéd akkor nem ajánlom hogy behozd, mert megzavarhatod vele az egyensúlyát...

Hamarosan abbahagyják a mókusok az alvást, hiszen itt a párzási időszak...

Roland

Előzmény: Málnamókus (7543)
Málnamókus Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7543
Sziasztok!

Azzal kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni, hogy miképpen kell egy mókusnál szakszerűen abbahagyni a teleltetést.
Mókusunk november óta téli álmot alszik a szülők házának hűvös helyiségében. Lassan szeretnénk újra otthon látni, azonban nem tudjuk mikor van itt az ideje.
Az, hogy novemberben elvittük a meleg lakásból, gyakorlatilag mesterséges elaltatásnak számít. Ugyanígy fel is lehet kelteni, vagy várjuk meg, amíg magától odún kívül tölti a ketrecben a napok nagy részét, és már nem alszik egész nap?

Köszi a válaszokat!
pumukli48 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 7542
Pumuklinál is 4 hónapig tartott a vad korszak, akkor csak nagyon ritkán engedtük ki, teljes harci felszerelést kellett felvenni, cipő, hosszúnadrág, hosszúujju pulóver. mindenre ugrott, ami mozog. Nem lehetett a szobában megmozdulni, ha kint volt, mert ugrott rá. Most megint aranyos mókus. Várd ki türelemmel, amig ez a korszak elmúlik. Addig keveset engedd ki megfelelő előkészülettel. Pumukli pl. a könyveimet összerágta. Akkor el kellett tenni mindent, amit elért. Most nyugodtan elöl lehet, csak a virágcserepeket szoktam biztonságos helyre tenni, hogy a földet ne túrja ki.
szóval türelem!
Előzmény: drzkovi (7537)
dettybogyó Creative Commons License 2010.02.03 0 0 7541
Így van! Ahány móki, annyi szokás... Nekem nem annyira vad, ha kiengedem, csak a ketrecében az... Lehet félti a magvait! Mikor kiengedem boldogan ugrál és még a kutyával is szemtelenkedik. :-) Magától bemegy a ketrecébe, ha megunja a "szabadságot". Ő az a típus, akit a hasán keresztül tudok megfogni :-)))
Előzmény: MogyiGazdik (7540)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.02.03 0 0 7540
A mi kis Mogyink májusban került hozzánk, és a világ legédesebb legszelídebb mókija volt. 3 nap múlva a kezembe vettem. Játszottunk vele, nozipuszi, pocizás, szelíd volt. Kb novemberben, amikor nagyfiú lett és jött a téli szezon a gyűjtögetéssel együtt nagyon vad és harapós lett. Mindent megkap, mindenféle finom csemegét kap, de ez nem használ. Ez a vadság, ez bármely mókusnál előjöhet, ami akár fél évig is eltarthat. Alma augusztusba került hozzánk, és rögtön utána pár héttel elkezdett vadulni.el voltunk keseredve, nem ismertük őt.... Kb 4 hónapig vad volt, morgott is ránk ha közelmentünk a ketrechez. Nem olyan régen tudtunk csak így vele megismerkedni, hiába augusztus óta velünk van. Mostmár engedi magát néha simizni, a hamit elfogadja a kezünkből és nem harapja meg.És VÁRJA hogy menjünk oda hozzá és vele foglalkozzunk. Rájött hogy ha csipog, azonnal odamegyünk hozzá és vele foglalkozunk.:D
Mogyinál még tart a vad korszak de kitartunk. Már nem rágja a rácsot, és kezd enyhülni a vadság, az agresszió. December óta nem engedtük ki, mert neki is veszélyes meg nekünk is ha támad. Mindent megkap, de ez a vadulás bármely mókusnál előjön, ok nélkül is akár.
A tenyésztő nem fogja visszavenni a mókust, mert ez nem az ő hibája, és nem is a tied, de a mókusé sem. Ez a rizikó benne van a mókikban. De elmúlik. Egy olyan esetet sem hallottam hogy pl a mókus élete végéig utána vad lett volna. Légy türelmes és erős. Ez neki is nehéz időszak. Nekünk is nehéz így látni Mogyit, de kitartunk, mert tavasszal vége lesz. És Almánál is sikerül haverkodni. Az ő vadsága közben olyan volt mintha itt is lett volna velünk meg nem is. Ilyenkor nem is lehet velük törődni, foglalkozni mert minden ingerli őket. Hagyd csak őt békén, ha eljött az ideje le fog nyugodni. Tudom hogy nehéz, nekünk is az. Kitartás. De én azt mondom, hogy ha meghülyül is néha a mókusunk, megéri őket tartani, mert ettől függetlenül imádnivalóak.:))) Soha nem bántam meg hogy Mogyit vagy Almát megvettük, még akkor sem ha Almát 4 hónappal a megvétele után volt lehetőségünk megismerni. Amikor vad a mókus, teljesen ellentéte annak ami valójában. Mint Almánál is volt:D Morgott ránk 4 hónapig, most meg csipogva hív minket magához.:D
Előzmény: drzkovi (7537)
drzkovi Creative Commons License 2010.02.03 0 0 7539

Köszönöm a tanácsot.

 

Már ki is probáltam csak sajnos most csak sós mogyoró van ótt meg a sót valahogy nem kamázza!:-))

De majd veszek nem sósat és probálkuzunk!(jó ötletnek tünik)

Előzmény: dettybogyó (7538)
dettybogyó Creative Commons License 2010.02.03 0 0 7538
Talán ha a ketrecén keresztül beadogatod neki kézből a mogyorót. Azt gondolom a kedvenc magjaival lehet rá hatást gyakorolni... Nekem pöcök egyik napról a másikra lett bolond. Azelőtt nagyon szelíd volt. Szal, mikor rájött ez a keménykedés és harapott meg mart, akkor nem is engedtem ki jódarabig a ketrecéből. Utána mikor kiengedtem akkor is harapott, de mindig csak a kézfejemet. Ugrálhatott rajtam a fejemen vagy a lábamon, nem bántott. Csak a kézfejem nem tetszett neki... Minden ok nélkül belémharapott. Azért én nem törődtem ebbe bele és kipróbáltam, ha jól "megforgatom" a kezemet a mogyiszacsiban és "bedörzsölöm" az ujjaimat mogyoróval, akkor max nyalogatni fogja a kezem, de semmiképp nem harapni! Nekünk ez bevált! Ne add fel! Biztosan van hozzá is valami trükk, amitől nyugis lesz és újra szelíd!
drzkovi Creative Commons License 2010.02.03 0 0 7537

Sziasztok.

 

Úgy nézem Alvin tulva a téli álmon!!

De agreszíóján javulás nem nagyon tapasztalható!!:-(((

Még várok két hónapot azt vissza viszem a tenyésztönek!

Mert se neki se nekem nem jó ez az agreszív magatartás!!

Félre értések elkerűlése végett nm a pénzre van szükségem és nagyon sajnálom is őt mert bazi aranyos de ez a helyzet senki nek nem jó!

Valakinek van valami szeliditési módszere???

Az most nekem jól jönne.

Mókuscsajszi Creative Commons License 2010.02.03 0 0 7536
Kösszi:)de ez kis lépés volt:)
MogyiGazdik Creative Commons License 2010.02.03 0 0 7535
Woow, gratula. Csak így tovább. De csak nyugodtan. Inkább kis lépésekben haladj, de biztosan.
Előzmény: Mókuscsajszi (7534)
Mókuscsajszi Creative Commons License 2010.02.03 0 0 7534

Hello!

Ma nyúltam be elöször Mogyihoz!

A kezemböl evett meg simogatam....stb..

Ugy örültem!

De ez halladás!

roli310 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7533

Szia!

Minden mókus bírja a hideget, kivéve trópusi mókusokat.

Tehát a japán, csíkos,kanadai vörös, szibériai stb mókusok jól bírják a minuszokat.

Persze jól bélelt odú kell nekik (én bélelésnek perlonvattát használok), és a ketrec szélvédett helyen kell hogy legyen.(én egy ponyvával körbevontam a ketrecet, csak az eleje szabad)

A kutyával és macskával vigyázni kell, tehetnek kárt a mókusokban, de nekünk még soha nem támadt egy macska sem rájuk kint. Erős rácsú ketrecnek kell lenni, mert ha esetleg nekimegy a ketrecnek egy macska, egy gyengébb rácsozatú ketrec felmondhatja a szolgálatot.

 

Előzmény: riquelmo (7532)
riquelmo Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7532
Sziasztok!

Elolvasva pár korábbi hozzászólást, ha jól értelmezem, akkor a japán mókusok tarthatóak kint is télen? Bírják ezeket a mínuszokat? Más állatok nem zavarják, ijesztik meg őket? pl. macska, kutya
*Babi* Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7531
Hát ez nem hangzik túl jól .... :(
Előzmény: 1ibolya (7530)
1ibolya Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7530

A virágja és a termése mérgező.A szobanövény lap.hu-n a mérgező növények között találsz róla infót.

Szerintem nem lesz baja a mókidnak,mert a mókus anyagcseréje nagyon gyors.Sok helyen olvastam,hogy még a mérges gombáktól sem lesznek betegek,sőt a tiszafa termését is nagyon szeretik,pedig az nagyon mérgező.Azért persze nem próbálom ki.Remélem semmi baj nem lesz...Írj,hogy jól van-e Spuri

Előzmény: *Babi* (7528)
mados Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7529
Mi is a XVII.kerületben lakunk :-))
Előzmény: roli310 (7526)
*Babi* Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7528

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek! Spuri ma valahogy kinyitotta a kalitkája ajtaját és egész nap a szobában "randalírozott" sajnos azt vettem észre hogy a korall viráglevelét egy kicsit megrágta. Ismeritek ezt a növényt? Jelent bármi veszélyt a mókikra? Mérgező vagy nem? Már egy ideje böngészem a netet de semmi konkrétumot nem találtam eddig.

ilyen a virág:

 

 

Azon kívül, hogy iszonyúan szomjas volt mást nem vettem észre rajta. Nem tudom miért nem ment vissza inni, mert nem túl magasan van a kalit és ha akart volna simán fel tudott volna ugrani. Ivott rengeteget és azóta alszik. Remélem minden rendben lesz!

Üdv Bori

Lászy Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7527
Szia!

A fiú mókus nem csicsereg, csipog, csak a lány. Ha folyamatosan "szövegel", több órán keresztül, akkor egy fütyülő lánymókus boldog tulajdonosa vagy...
Előzmény: dekanytomi (7480)
roli310 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7526

Szia!

Én elképzelhetőnek tartom azt hogy megölje az egeret, talán még meg is eheti(a saját kölkeit is felfalja néha az anyamókus)

Bár láttam már olyat, hogy a mókus ketrecekbe beszöktek az egerek lakmározni, és akkor éppen nem történt semmi, de van rá esély hogy megöli, ha meg nem is eszi.

De gondolom senki nem akar a mókusával egeret tartani!?

 

dettybogyó:  Bp. XVII. kerületben lakunk.

Előzmény: Mókuscsajszi (7524)
Csokivadász Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7525
mivel mindenevő, ezért megeheti.
Előzmény: Mókuscsajszi (7524)
Mókuscsajszi Creative Commons License 2010.02.02 0 0 7524

EZT NÉZÉTEK MEG!!!!

http://akvariumesterrarium.gportal.hu/gindex.php?pg=26348893

UGYE NEM ESZIK EGERET?:(:(:(:(:(:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!