Nagyon kivancsi leszek, hogy ha elkeszul milyen lessz az Ors. Mivel 72-ben koltoztunk oda ,szinte az egesz a szemem elott alakult ki. Eleinte szerettem, de az utobbi par evben annyira elvadult, hogy inkabb kerultem. (A Metroert amugy sem rajongok.)
Most viszont, talan evente egyszer ha meg tudom nezni es legkozelebb mar biztos nem ismerek ra.
Szép jó reggelt mindem Zuglóinak és nem Zuglóinak is!
A dupla megálló jó ötlet, hogy fog beválni?
Én arra vagyok kiváncsi, hogy lesz megoldva, hogy a 62-es nem megy tovább, a 3-as meg igen? (ha jól értem az edigi hireket.)
És a 13-as a Mázsától a régi vonalon? (Kár, hogy nem jön fel az örsig.)
Most olvastam a múlt héten valamelyik napilapban, hogy a Sport mozi valamelyik párt - asszem a KDNP - székháza lesz.
Ami pedig a 3-as villamos megállóit illeti : az Örsön mind a két oldalon (tehát a Gombánál és az Árkád előtt is) lesz megálló.
Erről egyébként most hallottam először, hogy a 62-es nem fog járni késő este és hétvégén. Ez nagyon szomorú, tekintve, hogy azzal jártam eddig a barátnőmhöz... :(
--------------------
Jung, nem kell odamenni kocsival ! ilyen eccerű !
:)
Sajna az aluljáró olyan mint volt, firkált falak, bár most -pár hete?- valaki elkezdet egy viszonylag jó(?) graffitit...
És az árusok is persze rendszeresen vannak.
Az alkalomnak megfelelő árukészlettel....
Ügy három havonta -vagy több- a hivatal "rendet tesz", néhány napig rendörök, közterület felügyelök, majd elmulik a fellángolás és minden marad a régiben.
Ja, a villamos az járni fog, sőt a hannoveri típusú! :))
A nyáron volt szerencsénk végigélvezni a Nagy Lajosi vágányfelújítást... :(
Meló magyar módra:
Hajnali hatkor ablaktól mintegy 5 méterre nagy billencses teherautó lezúdít soxor rengeteg zúzalékkövet. Majd jön a markoló meg a kisebb teherautó. Markoló kis teherautóra felpakolja a zúzalék egy részét, ami továbbviszi 50-100-150 stb. méterekre... :( Egész nap semmi, illetve heverészés az árnyékban (dög meleg van), kis evés, sok ivás. Majd este ismét zörögnek.
Kétszer mentem ki, egyszer éjjel negyed kettőkor, egyszer fél egykor, hogy muszáj ezt pont most??!!!
Egy szónak is száz a vége: azért éljen Zugló! :))) Mégha betelepülő is vagyok... :)
szerintem a kőbányain.. legalábbis ha azt nézzük merre építik a megálló kalickákat, inkább ott mint a régi 62es 63as megállóban - de ez csak spekuláció
Egyébként a mozikkal kapcsolatban, van e most Züglóban mozi?
Tudja-e valaki?
Ifjabb koromban -nem vagyok öreg, csak ....feletti-, három is volt, a Sport, a Zuglói és az Éva.
A Sport nem tudom létezik-e még?
A másik kettő, úgy tudom megszünt.
Más, persze nem haragszom, haragszunk meg ugye ha nem csak Zúglóiak fognak ide irni :-))
Jöhet más is..., minél többen.
És persze jöhetnek akik valaha laktak, dolgoztak, közlekedtek, szórakoztak, vagy jelenleg, vagy a jövöben Zuglóban fogják a fenti nevesített és egyéb nem nevesített tevékenységeket gyakorolni.
akkor ez gáz, ebből számomra az jön ki, hogy a bosnyák és őrs szakaszon ritkábbak lesznek a járatok :(( [bár mintha most se menne mind a 2 szombat vasárnap]
3-as villamos ügyben:
Forrás: mai Népszabi, Budapest melléklet:
"...A Határ út és a Mexikói út között október 1-jétől indulhatnak az új, 3-as jelzésű villamosok...
... Az új 3-as villamos a 13-as és a 63-as villamos jelenlegi útvonalát teljes egészében lefedi, ezzel mindkét régi számjelzés megszűnik. A 3-as legterheltebb szakaszán a 62-es villamossal párhuzamosan közlekedik, vele azonos időközökben, közös követési időközük csúcsidőszakban 3 perces lesz. A 62-es útvonala Rákospalota, a MÁV-telep és az Örs vezér tér között megegyezik a jelenlegi útvonallal, innen a 13-as jelenlegi útvonalán a Mázsa téri új végállomásig folytatja útját. Változás, hogy a 62-es hétköznapi üzemideje kismértékben csökken a jelenlegihez képest, és a járat szombat délután, valamint vasárnap nem közlekedik...."
Egyébként az Árkád sem Zúgló-i terület, igy igaz :-((
Arra, kint is van a tabla, hogy 27ezermillio termes multiplex lesz ott, de mar jo egy eve semmi mozgas.
Kozben nekem is leesett, hogy az mar nem Zuglo, de majdnem az. :-)))