"Lázár hangzatos terveket is bejelentett, elsősorban a közlekedés fejlesztésében. A miniszter szerint a kötöttpályás közlekedés lesz a főszereplő a magyar közlekedéspolitikában a kormány koncepciója alapján. Hangsúlyozta viszont, hogy ez nem autóellenességet jelent. A kormány már tárgyalt a következő 10 év vasúti beruházási terveiről, ezek alapján 6500 milliárd forintot költene erre a kormány. Ebből 1500 EU-s forrás lenne, amihez jelenleg nem fér hozzá a kormány. Többi 5000 milliárdból 3000 milliárd vasútépítésre, 2000 milliárd pedig járműbeszerzésre menne el."
"2022-ben 5500 milliárd forint értékben kellett beruházásokat elhalasztani vagy felfüggeszteni, most újabb átütemezéssel revolvereznek mondta az építési és közlekedési miniszter.
Nem is olyan rég jöttem a Keletiből IC-vel, ott le lett próbálva az ajtóműködés TB0-ban, Kelenföldön meg már át kellett térni távajtózárásra, mert kemény negyed óra múlva nem müködött az ajtó. Konkrétan kinyilni nem akart egyik-másik kocsin.
Igen, tegnap is rá volt írva a terhelőre, hogy a TB0 lepróbálva, itt és itt, ekkor és ekkor, ő és ő. A vonat első három kocsija meg ukrán háló. Nagyon ügyesen lepróbálhatták...
Én ilyet még nem tapasztaltam. Olyat viszont igen, hogy pl egy horvát IC kocsi meghülyíti az egészet. Pl Agram IC. Van utasítás a TB0 közlekedésre, de egy rakás sz@r a rendszer, nem nagyon használjuk, csak papíron. Egyik gép tudja, másik nem, vagy nem jól.
A "halberstadti" kocsik nyomógombos autómata ajtói hogy működnek? Többször előfordult,hogy megállás után leszedik az áramszedőt,az ajtók meg bezáródnak és nem nyithatóak.Gondolom menet közben a "mozdony vezérel,de ha az kiesik nem kapcsol át "saját" vezérlésre?
Jó lenne pontosan idézni a kiadott hírt. Nem ez volt leírva. A nevezett vonat helyett Tb és Bp között vp közlekedik, + a párja helyett is visszafelé. ( ott találtak hadra fogható buszt)
Önök között sokan vannak, akik értenek a "zagyva számsorokhoz"
Tőlük kérdezném a következőket.
A személyszállító kocsik oldalán van a 2x2 számjegy, ami a kocsi egyedi sorozat-azonosítója. Utána van a típusjelzés: Bd, BDee, Ap, Bmx és a többi. ezt meg tudom nézni egy táblázatból.
De most már olyat is látok néhány kocsinál, hogy ezen betük után a felső indexben még egy kicsi , 3 jegyű szám is van. Ha jó emlékszem 866 és 174-t láttam. Ráadásul volt negatív szám, illetve nem egész szám is.
Szevasztok nem tudom valaki egy régiséggel kapcsolatban tudna e segíteni? 1949-52 között időszakból keresném a 92 vonal menetrendjét. Legfőképp az első pesti szemszállító vonatokat illetve a munkásvonatokat is. Ha valaki tudna segíteni megköszönném
" A felmerült igényből érzékelem, miszerint a BYD Szeged környékére telepíti a gyárát, és szüksége van vasúti kapacitásra. "
A 140-es vonalon a legnagyobb kapacitás korlátozás az, hogy Kiskunfélegyháza - Szeged Rendező között tehervonatoknak max 60 km/óra, nem is adnak ki nagyobb sebességre menetrendet. De van még jó pár ilyen szakasz.
Rég nincsenek már Ipolytarnócnál szlovák tehervonatok.
A szóban forgó pályaszakaszon gyakorlatilag nincs semmilyen forgalom, úgyhogy a ráróspusztai "sorompóőrt" nincs miért értesíteni. Nyugis szolgálatai vannak.
A linkelt cikkben szereplő kép lapján Nógrádszakáltól északra történt az eset, mert ott megy erdőben a vasút. Egyébként a cikkben említik a sorompókezelőt is, ez is csak Ráróspusztán van. De az iho le is írja, hogy Nógrádszakál és Litke között történt az eset.
Egyébként a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény nem arra utal, hogy emiatt nem járhattak ott vonatok (az közérdekű üzem megzavarása), hanem arra, hogy az érkező vonat esetleg nem tud megállni a kidöntött póznák előtt, és baleset történik. Szóval nem érdekes, hogy hány vonat jár arra, csak az, hogy mehetett volna vonat arra.