90 napos diéta - a XXI. század fogyókúrás csodája lenne?:-) Várom a tapasztalatokat, véleményeket, recepteket, beszámolókat sikerekről és kudarcokról, egyszóval mindent, ami megkönnyítheti mindazok dolgát, akik úgy döntenek belevágnak!:-)
Én is víznapot akartam tartani, aztán ahogy megéreztem a kaja szagot, attól tartottam, hogy el fogok csábulni...Ezért inkább almát ettem, mert azt gondoltam, hogy ezzel legalább kevesebbet vétkezem. Aztán utánament egy kis mazsola is. Szóval második gyümölcsnap lett belőle. Az se rossz. Majd nekifutok megint a víznapnak holnap, vagy máskor.
kilegyekénNem vagy semmi. :) Ne legyél türlemetlen, menni fog a fogyás kevesebb víznappal is, csak kitartás és türelem kell, na meg ha van időd, akkor sport!
nyuszko_1838. nap a mai. Ma egy kicsit túl sokat ettem (fehérje napon), úgy hogy a szabályokat nem szegtem mem, de úgy érzem még így is túllőttem a célon, szal most már eldöntöttem, hogy Vas. tényleg jön a 2. víznap... :(
Hát túl vagyok a 10 napon és a második víz napon. Igen kicsit őrült de legfőképp türelmetlen vagyok és mihamarabb meg szeretnék szabadulni ezektől a felesleges terhektől. Azért kemény volt. Köv gyümi nap után nem tartok víznapot.
Hú de sokan lettünk már, csak kapkodom a fejem. :) Kitartást az újaknak! Csak ügyesen! :)
mariann1986A magvak tényleg elég durvák... :-( Hol olvastad h csak 600-700 kcalt lehet fogyasztani gyümi napon? Csak mert ilyen infót sehol se láttam leírva...
77 kg vagyok most (176cm) és elméletileg (ha a körülmények is úgy alakulnak), akkor vasárnap víznapozok másodjára. Nem olyan durva, mint ahogy hangzik, az elsőt egész jól bírtam!
A 90 napos diétának van megújított változata is, ami szerintem űberdurva, mert ott minden 5. napon pihenő nap van (vagyis VÍZnap!!!), ami véleményem szerint tarthatatlan és kétséges számomra, hogy ez mennyire jó a szervezetnek.
Szia! Nagyjából egy paraméterűek vagyunk, ahogy olvaslak... :) én is 176 cm, erős csontozat és 88, 3 kgról indultam.. és 73 ra szeretnék lemenni, mert 70 alatt én már nem érzem jól magam, mintha nem lenne erőm... Hajrá, sikerülni fog!!!
176 cm és 88,3 kg-ról indultam 16 napja. így voltam a 14. nap után 86,3 kg. A "versenysúlyom" szülések előtt mindig is olyan 70 kg körül volt, ha 3 hónap alatt le tudnék menni 73-ra, akkor nagypn boldog lennék, utána az a 3 kg meg majd lemegy valahogy... a nagyobik lánykám 2009 októberi, így utána is 2010-ben ledolgoztam magamról fél év alatt 13 kg-ot, és akkor nem sikerült 73 kiló alá mennem, lehet, hogy most sem fog... bár az is igaz, hogy két éve nem figyeltem ennyire az étrendre, akkor inkább csak a kenyeret hagytam el, meg heti 5 torna volt. Szóval most itt vagyok megint szülés után, és kezdődik minden... szóval így két év alatt végülis összesen ha elég kitartó vagyok, akkor -13 kg meg -15 kg, azaz 28 kiló minuszt dolgozok le... kimondani is sok, szerencsére nem egyszerre kell...Ma gyüminapom van, elég rosszul bírtam, bírom... :)
kilegyekén: Köszi:) Ez a diéta, akkor télleg nagyon hasznos, mondjuk én nem nagyon szerettem soha a vizet, de pár nap alatt már megszoktam, de a nasiért még fáj a szivem, elég rendesen:( Főleg az ilyen kis fornettis apróságokat kívánom meg!
Szerintem a krémlevessel semmi gond, de minél naturabban, nem tudom ki hogy készíti de ha leveskockával utánna tuti éhes leszel. A levesporok is tele vannak ízesítőkkel ami szerintem szintén csak evésre buzdít. 14 nap alatt ment le 3kg, de nem ez volt az amit profitáltam belőle hanem hogy nem kívánom a ch-okat annyira és megtanultam inni/vizet, mert anélkül nincs fogyás/ és megtanultam hogy nem halok éhen azért mert leesett a vércukorszintem. Ja és azt nem mondtam hogy egy pohár langyos víz után mindíg iszok egy üres kévét. Azt olvastam segít a fogyásban mert megpörgeti a pulzust. Nekem bejött eddig.
kilegyekén: Ügyes vagy! Mondjuk nekem az a diéta elég drasztikus lenne szerintem, bár kitduja! Hány kilót adtál le vele?
seilvia: Nekem sem nagyon mutat kevesebbet a mérleg, bár csak a 17. napon vagyon, a 12. napig lement 3 kg ( nem minden nap mérekezem), de most az ebéd 4db sajttal töltött füsli volt egy nagyon pici mustárral és egy szelet kenyérrel, azután a mérleg 1 kg-mal többet mutatott. Lehetséges túlzásba estem?
Szerintetek lehet fehérje napon ebéd után 2dl brokkolikrémlevest inni? (tészta nélkül) Eddig mindig zacskós krémlevest ittam.. Lehet nem jól tettem?
Sz-csi- gratulálok a kitartásodhoz, és hogy egyszer már sikerült és nem kis eredménnyel!
Kirea- úgy tűnik mindenkinél másképp műkszik a dolog.Nálam pont a fordítottja a helyzet:érzetre tök jó, a mérleg meg nem csökkenti a kg-okat:( Én kitartó vagyok, bár lassan beválik a jóslatom, hogy nálam semilyen diéta nem hat:(márc.6-án lesz 2 hónapja és mindössze 3kg ment le:(pedig én még csak nem is bűnözök.
Háááát, tudjátok az úgy volt hogy rendes szénhidrát függő /remélem/ voltam. De annyira hogy rendes kaja helyett is csak cukrokat kekszeket, stb ettem. Lényeg hogy cukros legyen. Tényleg nagyon. Ha nem ettem a diéta miatt depis lettem hogy nekem már ezt sem lehet???Már ennyit sem érdemlek???? Stb. Aztán elkezdtem csak figyelni hogy mire hogy reagálok. A cukroktól éhesebb lettem viszont boldogabb. ÉÉÉs ami nagy előrelépés volt az az volt hogy tudatosult hogy nem azért eszek mer éhes vagyok, Azt sem tudtam megmondani mikor korgott utoljára a hasam!!! Na elegem lett a sok sopánkodásból és elszántam magam. Olvastam hogy az inzulin mozdul rá az édes ízekre és kiszedi a vérből a cukrot és zsírt gyárt. Túlélő hormonnak is hívják. Na ha kint van az inzulin ami akár egy úgynevezett cukormentes rágóval is kijön/ami nem cukormentes csak lassan felszívódó cukor van benne ami még rosszabb/ szóval ha kint van akkor az utolsó cukor fogyasztástól számítva 4 órán át kint van. Utánna ha nem éri édesízinger elvonul. Éééés akkor jön a mi barátunk a glukonon aki izomépítő-zsírbontó hormon. Elkezdtem a 2 hetes/biztos ismeritek ch mentes diétát és nagyon durván betartottam. Az első 3 nap olyan vacak volt hogy azt hittem meghalok. Szédültem durván, bazi rossz kedvem volt, és mint egy drogos folyton döntéseket kellett hoznom hogy eszem cukrot vagy sem. A 4 nap olyan vígan voltam hogy elmondani nem lehet. És nem voltam függő ezután a diéta után, tényleg átállította a szervezetem. Így könnyebb volt elkezdenem ezt a diétát és higgyétek el nem annyira nehéz a gyümi nap sem és a víz nap sem. Bocsi a hosszúságért de csak így tudtam vázolni. MINDENKI nagyon ügyes, mindenki előtt le a kalappal hogy elkezdte! Szép napot!!!
A magvak tényleg nagyon hízlalnak! Nekem például csak a dió és a tökmagot szabad ennem a magok közül 0 vércsoportú vagyok. Ezek jótékony hatásúak az emésztésre, viszont tényleg nagyon magas a kalória tartalma tehtá vigyázni kell.
Amit írtál a minta ételre annak a kalória tartalma kb. csak 1100 kcal, a tej 1 liter(1,5%-os) 470 kcal, 40 dkg hús (csirkemell, karaj, comb,) ez kb. 500 kcal és a kenyér (persze függ a típusától, de a fehér az még kb. 200 kcal). Ez egy teljesen tartható mennyiség.
A gyümölcsnél egyedül a banánnal kell vigyázni, mert annak nagyon magas a cukortartalma, és megköti az ételeket. Viszont az ananász a legjobb, az rettentő jó zsírégető, és a kalória tartalma sem magas 53 kcal/10 dkg.
Ennek a fogyókúrának az is a lényege a szétválasztáson kívül, hogy fehérje, keményítő, szénhidrát napon 1300és 1500kalória között kell fogyasztani naponta( pl.40dkghús+ 1szelet kenyér+1liter tej) ennél kevesebbet nem szabad mert beáll a szervezet éhezés elleni védekezésre, aminél mindent hasznosít amit megeszel.
Gyümölcsnapon viszont 600-700kalóriát lehet enni, amibe nem fér bele egy zacsi diákcsemege.
Hát tavaly januárba keztem és olyan június környékén már lent volt a 20 kg, vagy pár kilóval több is, de azok ingadoztak, de a 20 volt a fix. De nagyon nehéz megtartani. Ezért bízom benne, hogy most ezzel sikerülni fog.
Próbáltam átalakítani az élelmiszereket is, csak olivaolajat használok, zöldfűszereket, keményítőt, rozs és teljes kiörlésű lisztet.
Bár ezek közül sokat a vércsoportom miatt nem ehetek.
Most majd úgy próbálom összeállítani ezt a diétát, hogy a vércsoport diétához is vágjon, figyelem a kalória bevitelt (mely nálam most ennyi kilónál napi 1600 kcal, viszont fogyni azzal lehet ami 500 kcal kevesebb, tehát nekem napi 1100 kcal-t lehet max enni), és akkor még az este 6 után nem eszeket is tartani kéne. Ha így nem fogyok le 3 hónap alatt, akkor sehogy!
Jó olvasni amit írtál. HAsonló alkatúak lehetünk, és nekem is van egy kis lányom, ő 1 éveske! (: Azt a 20 kg mennyi idő alatt adtad le? Brutálisan ügyes vagy...!
A tésztához lehet zöldséget enni, én is szoktam káposztát, salátát, paradicsomot, és nyakon szoktam önteni egy kis kechuppal, néha egy kis fűszert is teszek rá, mondjuk oreganot.
Gyüminapon annyi nyers gyümölcsöt eszek, amennyit bírok és jól esik! :D
Víznap-anyukád módszere tök jó, akkor ezek szerint biztos leletne minden gyümölcsnap után egy víznapot tartani.
Nagyon Szorítok Neked, együtt érzek! :D Hajrá, kitartás!
Köszi hogy csatlakozhatok hozzátok! :) Ahogy olvastam ez egy nagyon jó társaság, és tök jó, hogy így támogatjátok egymást! Nekem is van egy kislányom áprilils 1-jén lesz 1 éves, terhesség alatt lettem 108 kg. Aztán lement 98-ra csak jött a szülés utáni depi (vagyis nekem más), de vissza is jött minden. Aztán tavaly januárba belevágtam, és megszabadultam 20 kg-tól. De a célom 75 kg. Most én 92 kg vagyok. Úgyhogy lesz mit dolgoznom, amúgy 176 cm magas vagyok, és elég erős csontozatú, úgyhogy a BMI szerinti 66 kg nekem már kóros lenne.
Nekem ami bevált teában és kapszulában az a szűztea tea és kapszula, + este májva tea. Ezzel tényleg olvad a zsír. A barátnőm úgy fogyott le 105 kg-ról, 60 kg-ra, hogy csak a szűzteás cuccokat szedte, és figyelt hogy kevés szénhidrátot egyen. Én ebbe nem hiszek, nekem rendszer kell csak úgy megy.
Szóval nekem ezek váltak be. Nap közben nem az előírás szerint iszom a szűzteát (mert akkor egész nap WC-n lennék), egy filterből csinálok 1 liter teát. Reggel beveszek egy kapszulát, meg este, és este megiszok egy bögre májva teát. Ez nekem nagyon sokat segített a fogyásban.
Lenne egy kettő kérdésem a 90 naposról.
A tésztához lehet zöldséget keverni?
A gyümölcsnapon mennyi gyümölcsöt esztek?
A víznapról csak annyit, nekem anyukám minden héten pénteken azt tart, így soha nem megy neki fel egy kiló sem. Nehéz az tuti, de ha lehet gyümölcslevet inni akkor talán én is ki fogom bírni.
Amúgy tényleg az edzés a legfontosabb, én most belevágok egy 2 hónapos edzésbe, itt a városba indul egy lefogyasztjuk a várost és abba van egy ilyen konditerem heti 3-szor kell majd menni 2 hónapig.
Szerintem a minden gyüminap után a víznap az nagyon kemény, elég drasztikus a szervezetnek.Legaláb minden 2. után de lehet még jobb a minden 3. után tartani. Nem hiába van úgy kitalálva a diéta ahogy. Szerintrem, de ez csak személyes vélemény, tapasztalatom nincs benne (:
Hát -5 lement 1hónap alatt, amikol megelégeltem magam, és odafigyeltem hogy mit és mennyit eszem, a -3 meg 4 nap 90 napos diéta után csúszott le. Nagyon jó nézni a mérleget hogy ennyivel kevesebbet mutat, de látom nem csak én vagyok úgy vele hogy nem látszik még meg, de türelmes vagyok. (:
Te mennyiről indultál, mert én a 179 magasságomhoz voltam 115 kg.