Mindegy, az a lényeg, hogy mindig a Mátyás király tér lakói között zajlik az összefekvés, ha egy fiatal odaköltözik, előbb-utóbb menthetetlenül összeszűri a levet valamelyik ott lakó fiatallal. Mintha a valóságban is csak a lakóhely szerinti lépcsőházból lehetne partnert találni...
Miért van az, hogy Iminek szinte az az összes csajával gond van? És neki volt a legtöbb nője a Mátyás király téren.
1. Eszti - Na vele nem volt gond, itt Imi qrta el. 2. Tilda volt vagy nem? Passz. 3. Melinda - iskolatársak voltak, már nem emléxem, hogy miért szakítottak 4. Zsófi - Itt Imi volt a kockafejű. 5. Móni - Zsolt megq*** amikor Imi barátnője volt. 6. Mira 7. Kinga 8. Sára 9. futárcsaj - nem akart szexelni 10. Niki eltitkolt múlt
mielőtt ezt a keretet vettem, dokinál szemvizsgálat. na én meg azután akartam folyamatosan pofára esni, végül az optikus vizsgálata alapján készült a megf. dioptriájú lencsém, mert a doki meg sem tudta rendesen mérni a szememet. szóval tudnék mesélni. de off.
nekem kenyelmetlen, anyamek mindig a legolcsobb 1000 forintos sztk keretet vettek meg nekem nem vekonyitott, nem karcmentesitett, nem paramentesitett uveggel (-8as dioptrianal azert kemeny volt a vastagsaga) hat marhara nem oltoztetett, sot, rajtam rohogott mindenki 8 eves koromtol 17 eves koromig. egyszer pofaraestem, es felvagta a szemoldokomet. azota lencset hordok.
amugy a keret lazul, deformalodik, a szem allapota valtozik, nagyon nem jo otlet 10 evig egy keretet hordani, olyan max 2 evente le kell cserelni.
passz, én csak a kirakatokra kihelyezett hirdetésekből gondolom, meg abból h a nem messze lévő optikusnál valóban ingyenes:) ha meg lefekszem akkor leveszem.
ja és h on is legyek, manyus meg tásklau is szokott 4szemű lenni, de a fiatalok között télleg egy sincs.
jaja. nekem ugyanaz a keretem van ca. 8 éve, üveglencsével, sokszor leesett, de semmi baja. füledet mondjuk nyomhatja, ha fekszel. 23 éve szemüveges vagyok, de az életben meg nem próbálnám a kontaktlencsét, gyűlölnék a szememben nyúlkálni. ez egyénfüggő. ingyenes szemvizsgálat nem csak akkor van, ha ott csináltatod a szemüveget?
kényelmes, öltöztet, a holttér elenyésző, van páramentes üveg, ha leesik nem törik el (gyerekem imádja basztatni, csak tudom:), nem nyomja se az ember orrát, se a fülét, nem sérülékeny (18tól 28ig egy szemüvegben csináltam végig annyira szerettem, és nem voltam az a visszafogott partyarc:), ingyenes szemvizsgálat meg mindenhol van.
balesetveszelyes, holttere van, parasodik, leeshet, eltorhet, nehezebb benne sportolni, nagyon draga (a kontaktlencseert egyszerre nagysagrendekkel kisebb osszeget kell kifizetni), nyomja az ember orrat, fulet, nagyon serulekeny, es ugyis idorol-idore ujat kell belole csinaltatni. a kontaktlencsenel szorosabb az orvosi ellenorzes, mert minden csere elott megvizsgalnak (felevente).
Esetleg kontaktlencse. Medveczky Ilona még akkor is felvette mikor kötőhártya gyulladása volt, és fájt a szeme. Mondta is a riportban, hogy mennyire fáj, alig várja, hogy hazaérjen. Mi baj van a szemüveggel? Csúnyának érzik magukat, vagy mi?
Most tűnt fel, hogy Orsin kívül senki nem szemüveges, még az öregek sem. Statiszták sem, senki. Biztos sok az A-vitamin a levegőben a Matthias Rexen...
Remek. Isteni lenne, ha teljesülne még pár kívánságom. Csak egy a sok közül: a szereplők ne mindig akkor beszéljék meg a fontos közlendőt, amikor kijönnek a ház elé. Ilyen a való életben nincs.
Kitalálhatnának már a Zsófinak valamilyen elfoglaltságot, szörnyű, ahogy naphosszat másokkal foglalkozik. Vagy lehetetlen, hogy valamelyik "hős" ne a megszokott közösségben töltse az egész napját, minden nap?
Hát, igen. Még a körmét sem vághatta a nappaliban. Aztán meg hogy leszúrta, hogy a konyhai morzsaporszívóval szedte össze. És még mennyi, mennyi oka volt!
Erre én is gondoltam. Zorsi elvileg nem szídhatja Lacit, hiszen neki szakmai kötelessége, hogy a tettet megelőző okokakt kutassa, és így a saját szerepét is vizsgálat alá kell vetnie.
Gondolom, pár részen belül az egész ház arról beszél majd, hogy Laci megcsalta a feleségét. Vagy ő maga mondja el lelkiismeret-furdalása miatt, vagy kiderül, de biztos, hogy így lesz. Érdekes volt a temetői séta: a pár csak a síroktól távol eső, széles úton sétálva akart megtalálni egy bizonyos sírt, a sírfeliratok abszolút nem érdekelték őket. Aztán egyszer csak hipp-hopp, megálltak egy odakészített sírnál. /Csináltak egyet a film kedvéért?/
szerintem fordítva, Vakolett volt drogos és Csubakka segített neki. Mivel Vakolett azt mondta "voltak dolgok a múltban amire nem vagyok büszke és szeretném elfelejteni".
nyugi, nem derült ki, kije volt. csak azt mondta a csaj, el akarja felejteni azt az időszakot és lehetőleg más se tudja meg, hogy ismerik egymást, ebbe Csubi belement. és itt vége volt. amúgy sztem ha csak mentora lett volna, nem akarná ennyire titokban tartani meg elfelejteni és nem ez lenne a naaagy sötét titok a múltjában. tuti, hogy a nő is drogozott régen.
Csak engem zavar, h a BK honlapot mennyire trehányul kezelik? Az előző rész tartalmának kivonata és a következő rész előzetese szóról-szóra megegyezik. Sokszor napokig ugyanaz az előző rész tartalma - NEM a hét végére gondolok.
Talán ezzel akarnak rávenni, h nézzem? Hát, nem... ütközik a Hal a tortán-nal :))))
... - pedig azok is de gyengék... Mihez képest? Speciel Fodor Zsókát (ugye, ő Magdi?) az általam már említett Szombat Délelőttben hallgattam. (intelligenciája -mármint a BK-ban játszott szerepéhez képest) határozottan +lepett. Mihez képest?/2. Pár napja néztem +, ki tudja hanyadszor, Makk Károly "Szerelem" c. filmjét (persze a királyin). A filmnek minden 1es kockája csodálatos, minden alkalommal újabb és újabb dolgok derülnek ki (sajnos, az operatőr neve most nem jut eszembe). Namármost az ott szereplőkhöz (fő- és epizód) képest igen. és akkor ott (voltak) Básti ... Zenthe (csak a névsorrendben 1. és utolsót mondom azzal, h Zenthe az utolsó filmjével került be a nagyok közé (nálam). Utolsó bekezdéseddel teljesen 1etértek, hozzátenném még a TV2 műsorzáró animációs filmjeit.
Németh Kristófban teljesen igazad van. (Így vagyok még Rékasival is.) De ezért írtam a színész szót idézőjelbe, és tettem elé a lejárt szavatosságú jelzőt. (Na jó, most mondhatod, hogy belekapaszkodom a saját részleteimbe - de hát tényleg.) Persze, ha szigorúan vesszük, akkor színésznek nevezhetjük Fodor Zsókát vagy épp Szőke Zoltánt is - pedig azok is de gyengék... Viszont az alapgárda többi tagja maximum színjátszóköri tag lehetne egy jobbérzésű televíziónál. Vagy hogy szebben fejezzem ki magam: stúdiós.
De hát egy olyan kertévében ahol a büszkeséggel ajánlgatott sajátkészítésű sajátdíj-nyertes dokumentumműsorukat is képesek éjjfél után leadni... nincs min meglepődni. Nem is lepődöm meg. A kertévéknek nem a magaskultúra nyújtása a hivatásuk - arra ott lennének a közszolgálati csatornák. Na de azért bulvár és bulvár között is van különbség.
Kb. fél éve 1 percet sem nézek a BK sorozatból. Bele-bele olvasgatva a hsz-ekbe lényegében nem változott (a "minősége"). Nem lep +, itt már nincs segítség. NAGYON nem értek 1et viszont a
... le kéne már cserélni az összes lejárt szavatosságú "színészt" végre.
kitétellel. Szvsz a "macsó"bbik ker. tv adó zsigerekre ható műsorkoncepcióját (vagy talán magunkat, akik erre vevők vagyunk) kellene lecserélni. A (különben pörgős) topik, ha nem is "expresses vebis", de errefelé mutat.
Színészekről szólva 1 példa: Németh Kristóf (alias Géza) esetében tessék 1szer +hallgatni a Klub Rádió Szombat Délelőtt c. műsorát (9.00-13.00): ez az igazi Németh Kristóf. N.B. neki is élnie kell vmiből
Az Életképeket régebben viszonylag rendszeresen néztem, mostanság szinte egyáltalán nem. Valóban ott is vannak "szörnyű" szereplők. Nekem Csűrös Karolánál sokkal szörnyűbb az a másik nyanya, aki ha elmegy vendégségbe mindig azt lesi, hogy mit piálhat.
Laciéknál elment az áram, Orsika hisztizett, hogy nem talál jó szakembert. Laci is keresgélt de semmi... beszélgetett pár emberrel a házban aki megemlítette neki, hogy tényleg nehéz szakit találni. Kibérelte ugyanazt a fél irodát, gondolom én leszerződött pár mesterrel és ezeket közvetíti.
igaz, a szereptől is függ egy színész teljesítménye, végülis mindegy, mitől nézhetetlen. Életképeket nézed? vannak ott is olyan fiatalok, akik NEM színészek, ennek megfelelően borzalmasak, egy szemernyivel sem jobbak, mint a BK-fiatalok! de nem is kell fiatalnak lenni, ott van pl. anyuci (Csűrös Karola), aki egyszerűen szörnyű. szöveg/szitu: hát most úgy látszik, nincs beleszólásuk, vagy ők sem fogják fel, mekkora kreténségeket beszélnek sokszor. OFF vége. lásd az Életképek-topikot.
Azért nagyrészt igaza van Ádibácsinak. A szomszédokban még tényleg színészek játszottak, az más kérdés, hogy hogyan. De ez nem rajtuk múlt, a szerep adott volt. És nekik még volt egy kis beleszólásuk, ha a szöveg vagy a szituáció nem tetszett.
A szomsz. amúgy ígéretesnek indult, csak aztán Ádi bácsi "elhatalmasodott":)
És nem 321, hanem 331 rész fejezet volt. Vagy a blikk írta el, vagy az öreg már rosszul emlékszik:)
na azért Ádibácsi se képzeljen olyan sokat a sorozatairól...!
attól, hogy egy figura törzsszereplő, még lehet olyan szar, hogy a fal adja a másikat. a Szomszédok, meg most az Életképek is legalább akkora fos, mint a többi, csak másképp. többek között mert az ember ugyanúgy a falat kaparja egyes szereplőket hallgatva/látva, még ha "színészek" is. a dramaturgiáról meg a szájukba adott ultragagyi szövegekről nem is beszélve...
Örüljön, hogy szerepet kap. Az ő karakteréhez egy ilyen szerep passzolna a legjobban, ne válogasson!
Osztom a véleményed! Valószínűleg nem értetted a hozzászólásomba csomagolt gúnyt, melyet az efféle válogatós, túlfizetett, de közben fennhangon az éhhaláltól rettegő vén médiaszatyrok megérdemelnek... Inkább örülne, hogy még érdekel valakit egyáltalán! (Nem vagyok köztük.)
Kútba esett Medveczky Ilona dédelgetett álma. A revükirálynő arra számított, hogy epizódszerepet kap a Barátok Köztben. A Szombat Esti láz körüli balhé miatt azonban a kereskedelmi csatorna közelében sem látják szívesen. ....................
Há' mos' mi a gond? Én jövök itt a konstruktív javaslataimmal, ti meg lehülyéztek? Hát emberek vagytok tik? Egy valamikori rajongóval beszéltek ám, nem akárkivel! Nem is értem, milyen emberek vannak... Hová fajult a világ...
:))))))))))))))))))))))))))))
Egyébként igazatok van. Ennek a sorozatnak tökmindegy.
Óh, csak egy régebbi agymenésmet frissítettem, ha már beindult a mozgolódás a BéKa házatáján.
Azt sem értem egyébként, hogy a filművészetis rendezőtanoncokat miért nem engedik pályáralépni? Csak javulna túlük a színvonal. Inkább a "jólbevált" rendezők, írók és forgatási klisék mentén dolgoznak... aztán csodálkoznak a nézővesztésen. Hahaha!
Régóta mondom, hogy le kéne már cserélni az összes lejárt szavatosságú "színészt" végre. Lehetne egy tabularasa, hogy eddig voltunk annyian, mint az oroszok, mostantól a gárda X számú alaptagból, Y számú melléktagból és Z számú vándortagból fog állni. Mindezek ürügyén pedig a családfákat is újra lehetne építeni.
Alaptagok:
Miki - Nóra Egy pár, akik fasírtban vannak ugyan, de van egy közös csemetéjük aki az elkövetkezendő években összehozhatja őket és számtalan "helyzetet" teremthet a karakterek számára. Régi sérelmek, régi félrelépések felejtve! Fogadott fiuk (Tóni) karaktere (és halála) törölve! (Volt-nincs!) Nincs értelme a széria szempontjából cipelni ilyenfajta "terheket" sem ebben a családban, sem Novákéknál.
András Egyedül élő férfi. Próbál új párt taláni magának, ami néha sikerül, néha nem. Szétment házasságágból való gyerekei már kirepültek, de a kisikolás Bandika gyakran vendégszerepel nála. Elvileg maradhatna mellette "új lánya" Emma - bár az őt alakító színészlány mindeképp cserélendő lenne egy fiatalabb karakterre.
Kertészék Vili bá 65-70 körüli alapfigura, a ház gondnoka és bedolgozója. Felesége lecserélendő (akár válással, akár színészcserével)! Új feleségnek tökéletes lenne egy Oszvald Marika féle karakter.
Jelenleg két unokájuk Tilda és Botond lakik velük/mellettük és egy fiuk Géza. Ezek maradhatnak akár alaptagként, akár melléktagként. Bár Botond karakterét illene végre karakteresebbé tenni. Barta és Géza helyett lehetne ő az ügyeletes rosszfiú - ha már mindeképp kell ilyen figura a sorozatba. Tilda kiírása elfogadható - néha színesítésként azért vissza-visszatérhet.
Kertészék többi gyereke (vagy féltucat) már mind felnőttek. Hol felbukkannak, hol eltűnnek. Unokáik számolatlanul kóvályognak a világban. Hol felbukkannak, hol eltűnnek. Kitűnő vándortagok lehetnek bármikor.
Melléktagok:
Novák Laci és új felesége Orsi, valamint annak előző házasságából való lánya Noémi és egy távoli rokonsrác Imi. Mióta Noémi lecserélődött egész jó a csapatuk (ráadásul Tóni kiradírozásával már idegileg sem lenne terhelt a lány karaktere). Imi vajdasági múltja viszont felejtős! Karaktere reformra szorul, kora fiatalítandó!
Évi (Laci régi felesége) és (fia) Csaba fejletve! Messze élnek/diszidáltak - nemérdekes. A sztori szempontjából érdektelen, törlendő karakterek. Ha nagyon-nagyon kell, vándotgaként felbukkanhatnak. Mindegy hogy ki játsza őket.
Zsolt A Rózsa tulaja. Mindenkit ismer és mindenkiről mindent tud. Jól jöhet még a karaktere a történetek szempontjából. Balkézről született lánya Linda friss egyéniség, maradhat.
Claudia Kifutott karakter. Jelenleg nem köti a személyét már semmi a "Barátokhoz". Vagy újraformálandó, vagy leminősül vándortaggá. Ha úgy adódik felbukknahat. Napi szinten nincs a figurájára szükség.
Zsófi Maradhat melléktag - fiatalsága és Zsolttal való kapcsolata sok új helyzetet teremtehet. Ha mégsem, leminősül vándortaggá. Bár az őt alakító színésznőt érdemes lenne karakteresebbre cserélni.
Vanda Claudia unokája nem oszt, nem szoroz. Inkább vándortagnak lenne jó.
Szilágyi család felejtve! A sztori szempontjából törlendő karakterek. Legjobb ha úgy vesszük, mintha sosem léteztek volna. Ha Andi, vagy Palika mégis visszatérne, jöjjenek úgy, mintha Miklós vagy Tilda egy-egy régi kapcsolatai lettek volna csak.
Vándortagok:
Kinga a helyi pincércsaj - stabil. Hajt rá a tér összed fiatalja. Géza nejeként számos sztorit rejthet a karaktere.
Erik a macsó. Szerethető kispolgár. Kiírása nem okoz pótolhatatlan veszteséget.
Valamint a befutó/kifutó épp aktuális barátok, rokonok, szerelmek, pasik és csajok.
Szóval felvilágosítana vki, hogy Barta lányának mi van az anyjával?
Egy alkoholista, züllött nő, a kiscsaj megunta vele élni, ezért kereste fel Bartát.
És tkp Kinga-Géza most legálisan is házasok?
Most már igen.
Mivel indokolták Palkó kiírását?
Megromlott a házassága Tildával. Válás után meg ment az apjához Szegedre (a fatert egy ideig súlyos betegséggel kórházban is kezelték)
És hogyan derült ki, hogy Noémi első apja nem is az apja?
Noémi egy ideig Írországban volt Orsi unokatestvérénél, ott látott régi fotókat, köztük olyanokat, amelyeken Orsi egy általa nem ismert fickóval volt. Hazatérve rákérdezett, mire Orsi látványosan kínosan érezte magát. Noémi gyanút fogott és elkezdett utánajárni.
Én még soha nem írtam ide, de szeretnék tőletek kérdezni vmit.
Kb 2 éve nem nézem a sorozatot és pár hete újra láttam néhány részt. Egyébként én pont a sok tiniszereplő miatt hagytam abba. Mert annyira idegesített, hogy folyton velük van tele minden rész.
Szóval felvilágosítana vki, hogy Barta lányának mi van az anyjával?
És tkp Kinga-Géza most legálisan is házasok?
Mivel indokolták Palkó kiírását?
És hogyan derült ki, hogy Noémi első apja nem is az apja?
Dallas esetében szerintem ő a nézői nyomásra gondolt. Ott Bobbyt az USAba anno tényleg visszakönyörögték a nézők. Volt több öngyilkos is aki olyan levelet hagyott hátra, hogy Bobby miatt ölte meg magát....
Sajnos. :( Szerintem vissza fog esni a nézettség. Túl sok fiatalt írtak ki: Ricsi, Tóni, Kristóf, Erik, Tilda, Noémi, Emma. És alig jött valaki: Botond, Vanda, Linda.
Hülye az RTL, mert ha a tiniket elüldözi, akkor 18 éves korban nem kezdik el újra nézni. :( Remélem a túl sok kilépés miatt majd kapnak egy csomó levelet, és akkor visszakerül valamelyikük. Ld. Dallas. Csak itt remélhetőleg nem nyírják ki egyik lányt sem, így simán visszajöhetnek majd.
10 év alatt eléggé meggazdagodott már. Mit érdekli őt.
Egy ideje már ő dönt, hanem az RTL, ő csak a producer, azaz a gyártásvezető annál a cégnél, ami gyártja a sorozatot a televíziónak. Ő azt csinálja, amit neki diktál az RTL, amit az RTL megrendel.
Nem tudom mekkora beleszólási joga van a dolgokba, de szerintem maximum vétó joga lehet.
Nem tudom ezt miért akarják meglépni. Dunsztom sincs ebben mi a ráció... de egy tény nem egy és nem kettő fiatalabb (nem 18 alatti, figyelem!) ismerős ffi barátom mondta, hogy Tildával együtt ő is befejezte a Barátok köztözést....
És azért ha az új Noémi nem is, de a kis Emma sokak kedvence szerintem. Noémit nem sajnálom, főleg az újat nem, de Emma azért már sok. András vonalon akkor lesz még valami értelme a Berényi családnak? Így is eléggé a háttérbe szorult András karaktere.... na mindegy.
Szerintem most jól tökönszúrja magát Kalamár, mert nem tud majd elég új nézőt szerezni, és az idősebbek kiesésekor nem jön be kellő számú 18 év alatti.
Amúgy meg mit akar 49 év felett? Szomszédok 2-t? Ne már! Miért nem csinál akkor egy másik sorozatot nekik? Lenne benne Terence Hill magyar hangja, Újréti László, Vanda nagyapja. Terike, Nóra apja és a többi 49 éven felüli szereplő.
Miért jó elhanyagolni a 18 év alattiakat? Ők is egyszer 18 évesek lesznek. Nem inkább vissza kéne őket csábítani? Nem hiszem, hogy a többi korosztályt olyan könnyű lenne odacsábítani. Ne menjünk át brazil szapanoperába az 50 éves háziasszonyok kedvéért! A férfiakat meg hogy csábítják oda? Ahhoz több akciójelenet kéne. Annyi pénzt meg nem ölne a sorozatba. Nem kéne inkább Kalamárt lecserélni?
Ott a BK magazin, az is főleg az ifjúságnak szól. Ki fogja majd venni, ha nem lesznek fiatal nézők? Milyen műsorral fogja az RTL a tiniket a tévé elé csábítani, ha a legnézettebb műsorukat megszünteti???
Azt hiszem a reggelibe nyilaltkozott.... és szegény Vandácska a maga IQ lájt szintjén visszakérdezett, hogy nem kellene azokat az időszakokat visszanézni, amikor kicsit jobbak voltak a 18 év alatti nézettségben és akkor hátha....
Erre Kalamár csak annyit mondott, hogy nem biztos, hogy ez mérvadó, mert egyrészt ezek évekkel ezelőtt voltak és a fiatalokat már azóta más téma érdekli, másodszor pedig ezek olyan témák voltak, amelyek szerinte csak egyszer történhetnek meg egy ilyen sorozatban, ilyen volt pl. Tilda megerőszakolása sztori. Stb, stb, stb.
Nem nagyon szokott bennem maradni ilyen bulvár interjó, de ez pont a te általad leírtak miatt (idióta történések, idióta szereplőkkel) nagyon bennem maradt. Hogy pont ezeket nem látja, vagy nem is akarja látni....
Hmmm. Kalamár úr nem gondolt arra, hogy a 18 év alattiak azért távoztak a BK nézőtáborából, mert a korosztályukat igen röhejes egyedek képviselték még röhejesebbre írt szituációkban? Lehet, hogy az lenne a jobb, ha normális tizenéves szereplőket hoznának a történetbe.
Tavaly nyilatkozott a nyári szünetben Kalamár Tamás, hogy rosszul áll a szénájuk a 18 év alatti fiatalok körében a Barátok közt indulása óta és kisebb eltérésektől eltekintve, folyamatosan csökken a fiatal nézők száma, ezért nagy átalakulások várhatóak. Úgy döntöttek, ezt a réteget elhanyagolják és további nézőszám emelés céljából a 18-49 korosztályt veszik célba, valamint a 18 év alattiaknál sokkal jobb nézettségi adatokat mutató 49 feletti korosztályt célozzák meg.
Gondolom a fiatalok drasztikus kiírtásával a 18 alattiakat el is felejthetik (de még szerintem sok huszon évest is), a Miki féle rákossággal meg szerintem az 50 felettieket szólítják meg leginkább. A 18-49 korosztálynak meg marad a szokásos mocskolódás, Barta-Claudia-Miki(?).
Vagy marad a harmadik és negyedik lehetőség: celebkedés és kurválkodás.
A kettő ugyanaz. Egyetlen különbség van köztük: a qrva csupán 1-2 testrészét bocsátja áruba a használat idejére, a celeb viszont egész valóját - hetekre, hónapokra. Némelyik az életét is: ld. bulvársajtó címszó alatt...
Menjen vissza a szüleihez! Gondolom korábban is ott élt. Vagy keressen munkát, mert azért Bp-en van elég sok lehetőség. Elmehet egy B kategóriás tévébe telefonos játékot vezetni például.
Az Emmát alakító 20 éves Marenec Fruzsi viszont albérletét sem tudja, miből fizeti eztán. "Azt hiszem, igazán akkor fogom majd felfogni, amikor valóban vége lesz a forgatásnak számomra. Csak az biztos, hogy színházban nem gondolkozom. De mindenképpen kell valami munka, mert élnem kell valamiből" - mondta a Blikknek.
Hát, nehéz, amikor az ember nem ért semmihez, igényei viszont vannak...
Bár üzleti szempontból nem igazi célcsoport, de a 10-20 év közötti nézőkkel alaposan kiszúrnak két fiatal szereplő kiírásával. Mert ők tényleg a szívükre veszik, ha a kedvenc hősük távozik. Főleg, ha egyszerre kettő. Nem értem, minek kell kiírni kettőt is, miért nem elég az egyiket???
Kedves BK-néz(eget)ők!
Kérlek, tiszteljetek meg egy összefoglalóval a tegnapiból, mert masszívan túlóráztam, ezért kimaradt az aktuális maszlag-adagom.
Köszönöm!
igen eddig nem volt ilyen szerepe a sorozatban. Jobban áll neki az arrogáns negatív karakter, ez a tegnapi rimánkodás nagyon béna volt. Egy latin amerikai sorozatban jobban megcsinálja egy "színész"
Eddig nem tűnt fel, de aki Mikit játssza, rettenetes színész. Nálam legalábbis nem ért el semmilyen drámai hangulatot, elvékonyította a hangját, nézett hülyén, de nem tudtam sajnálni mint szegény halálraítélt tüdőrákost. Talán a kevesebb több lett volna. És ebből él több éve. Gondolom nem is rosszul.
Csak azt mondta, hogy Klaudia, tényleg te vagy az? Nem akarom elhinni! Ezután Klaudia: csak segítettem a fiataloknak, nem mondhattam nemet. De Botond sietett pontosítani, ezért bemutatkozott, hogy ő az unokájának az udvarlója, és ezután gyakran lesz itt. Totális siker.
Noémit szerintem elküldik valami külföldi egyetemre ahol majd PHD gyöngyfűző lesz belőle mert olyan faszán tehetséges...
Véletlenül nem tudja valaki feltölteni nekem azt a részt a mai napból ahol a szomszéd úrnő savazza Klaudiát? Csak mert nagy volt itthon a nyüzsgés és nem hallottam a diskurzust.
:((( Ennyi távozó? Na ez már túlzás! Nem fog visszazuhanni a nézettség???
Remélem visszajönnek még. Emma gondolom Alexhez megy. De Noéminek minek eltávoznia?
Miki meghal tüdőrákban. Erik és Tilda elmegy. Gézát és Kingát kilakoltatják. András kinyírja Alexet, börtönbe kerül. Claudia lesz az új főnök, kizárásos alapon. Nóra nem bír Miki lakásában maradni, visszamegy az apjához. Orsi otthagyja Lacit, és elköltözik. Laci és Imi bánatában leissza magát a sárga földig, így szenvedélybetegek lesznek, majd Csabi kikezeli őket valahol az Alföldön. Már csak Zsolt és Magdi néni és Vili bácsi marad a házban. Mivel Zsolt nem bírja ki, hogy ne kövessen el valamit, így lesittelik őt is. Vanda és Claudia nem a házban lakik. Zsófi visszamegy Claudiához. Linda nem akar az anyjához visszamenni, így Magdi néniék nevelik a jövőben. Botond visszamegy Bécsbe. Véget ér a Barátok Közt...
Hát mikor András elsütötte a "Miki kiköpi a tüdejét" szófordulatot, Nóra meg bepárásította a tekintetét, azonnal elájultam, most ébredtem fel. Ezek teljesen hülyék.
bevallom őszintén, engem egyáltalán nem érdekel, de az tuti, hogy Laca most megvilágosodik, rájön, hogy az ő problémái semmik ehhez képest, megjavul, majd visszatér családjához. ámen.
2 éve még nekem is volt kombi, de nem ilyen, hanem ennél sokkal régebbi. Még végig fém volt a lökhárítója és szép sárga volt... és veterán korú. Eladtam egy másik veteránosnak.
Hm... annak idején még amikor kezdődött a sorozat volt egy hasonlóan kezdődő főcím, körforgalommal, mozgólépcsővel... és a többi. Egy kicsivel másabb változata (nem volt benne a Rózsa bisztró, meg hogy Barátok közt) valamelyik zene csatornán is adták.
az a sörhűtő. biztos mindennap vásárolnak - természetesen a legdrágább sarki boltban - és mindennap fel is zabálnak mindent. végülis csóróéknál ezt direkte így szokták...
Egyszer mutatták közelebbről azt a hűtőt.. alsó két poc + ajtó sörrel volt tele. Nem tudom, hogy Kertészéknél ez a normál, de akkor meg főleg nem értem azt a mini hűtőt :)
ez nem halmozás. a hűtő azért van, hogy olyasmit tároljunk benne, ami ott eláll. és sokminden van, ami 1-2 hétig is, vagy még tovább. vagyis ezek miatt tényleg felesleges naponta boltba járni. azonkívül nem főzök minden nap, valahol meg csak kell tárolni a kajásfazekat, -lábast. Manyus sem hiszem, hogy kislábaskával főzöget 3 emberre, meg ott vannak ugye a sörök, amiket szintén nem kell naponta venni. úgyhogy teljesen irreális az a kis hűtő.
Ezeknek a nagyon régi kishűtőknek biztos van valami trükkjük, hogy belülről nagyobbak, mint kívülről :-)))) Az egyik barátnőméknek a Balatonon van egy ilyen, otthon már rég kiszuperált kishűtője. Mindíg morgott, hogy nem fér el benne semmi. Egyszer keresett benne valamit. Pakolt kifele, pakolt kifele, még mindíg pakolt kifele, aztán amikor a kipakolt halom kb akkora volt, mint maga a hűtő, és a hűtő még mindíg félig tele volt, akkor egymásra néztük, és elkezdtünk röhögni, de éktelenül. Ma sem értem, hogy fért bele annyi cucc.
Sajnos nekem a közelbe nincs kisbolt, ami legközelebb van az 20-30%-al drágább mint a diszkont, vagy a hiper. Legközelebbi ilyen meg 20 perc kocsival. Hetente, kéthetente vásárolunk kajákat, szóval halmozzuk, de mindig csak elegendőt, pocsékba nem szokott menni. Kenyeret meg saját magam sütöm gépbe :)
mi hatan vagyunk (2 szulo, 4 gyerek) es a hutont hutoresze ugyanakkora, mint az a kishuto es boven elferunk. nem kell kajat halmozni, csak esszel tarolni.
Volt egy ismerősöm, akik 4-en voltak (két szülő, két gyerek). Nekik is ilyen kis hűtöjük van/volt. Soha nem értettem, hogy a picsába lehet az elég nekik, amikor én a nagy hűtőbe se férek és csak hárman vagyunk....
azt nem tudom, Manyus mit akar venni a nehéz időkben a részéből. biztos a temetésére gyűjt. mert az a hűtő pl., amihez le kell guggolni, olyan kicsi, tuti nem elég 1 embernek sem, nem 3-nak, + még aki ott van elszállásolva ideiglenesen. vagy a konyhaszekrényben is 5 tányér meg 3 csésze fér el. esetleg azt a hánynivalóan retkes TV-nézős ülőgarnitúrát is lecserélhetnék, de egy huzatra csak telne...
Andrásról nem gondoltam volna, hogy ekkora szemét. Az még hagyján, hogy a lánya miatt ki akarja rugatni Alexet, és belekeveri egy zűrbe. Na de, hogy ezt elmondja Claudiának, Mikinek és Lacinak is? Ezekután már ő sem erényesebb nálam, mint Miki vagy Claudia.
Nincs már szinte senki a házban, akinek ne lenne sár a múltjában. Géza is igencsak tapló volt. :(
Nincs a Rózsában egy seprű+lapát? Ezért fel kell mászni az emeletre?
Manyus kiterjedt seprű- és lapátkészlettel rendelkezik (minden emeleten min. 2 db), de mindig azt veszi igénybe, amelyik valamilyen érdekes történés helyszínén található. Vagy oda megy takarítószerért, ahol elmondhatja, hogy kit iktatott be halállistájának tagjai közé. Most épp a pazarló Apust.
Vagy Vilibá nem hallgat a jó szóra. Amikor a Milliomosban játszott, nem hitt Misi és csapatának (a telefonos segítségnek). Így 800000 helyett csak 100000 lett a nyeremény.
"... elégeti a tévédobozt és a hamuval felszórja a járdát, hogy a járókelő személyek el ne essenek."
Persze csak akkor, ha jeges a járda. Mert különben oda tudja adni egy biokertésznek (Kertész a kertésznek...), hogy hasznosítsa a gyomok elleni küzdelemben.
Miki a mobilján hívta, így nem fogja a vezetékesen hívni az irodát. Viszont Claudia tudja, hogy Miki fizette le a lakatost, így rá tudna igérni az adott összegre, mert neki minden pénzt megérne az igazgatói szék.
És gyújtogatni is szabad. Sőt, elégeti a tévédobozt és a hamuval felszórja a járdát, hogy a járókelő személyek el ne essenek. Újrahasznosított hulladék:)
Lacára nem emlékszem, ő akarta a szőkét, nem a szőke akarta hazavinni őt? Teljesen kiesett a fejemből. noha a lány hanghordozása itt van a fülemben:)
A csajszi rámenős volt, Laci még hajlott is volna az akcióra, de előtte még beszélgetett a csajjal (jobban mondva monológot adott elő saját nyomoráról), s emiatt a csaj ráunt, majd távozott.
Szerintem azért ez már duva volt hogy Timikére hivatkozott. Nem tudom, de nekem Nóra helyében akkor is kibta volna a biztositékomat, ha Miki annyira beteg. Ilyet nem mondunk, főleg nem gyerekre..
Lacára nem emlékszem, ő akarta a szőkét, nem a szőke akarta hazavinni őt? Teljesen kiesett a fejemből. noha a lány hanghordozása itt van a fülemben:)
Hej, de környezettudatosak ezek a Kertészék! "Kiviszem a szelektívbe..." Legalább egy ember jó példával jár elöl! Mert hogy hazudni szabad, azt megtudtuk Mikitől. Hogy házasságot törni szabad, azt már szinte mindenkitől megtudtuk. Hogy lopni szabad, azt megtudtuk Vandától, Mikitől, Claudiától, stb. Végre valaki, aki nem szennyezi a környezetét tévédobozzal!
Más: Alex jóvoltából visszatér a témák sorába sokunk kedvence, a Ló. Szvsz Claudia ismét gyászba borul.
Még egy kis más: András az igazgatói székbe kerül (ideiglenesen), ez azt eredményezheti, hogy esetleg felhívja a lakatos, hogy "Na, főnök úr, mikor tejel a tagadásért?"
Hasonló szenzációkra számítottam. Informáltságomhoz való hozzájárulásodat köszönöm, alkalomadtán viszonzom hasonló tájékoztatóval. Szép napot továbbra is!
Laca végképp megkattant, mert nem jött össze neki a presszós csaj, ezért hazaérve bunkótapló volt, böfögött a TV előtt, meg hasonlók. ettől végre Orsi is besokallt. GZának is elborult az agya és nekiesett Botondnak, mivel Clau nem ad neki papírt a kölcsönhöz. sztem mondjuk mocsokság tőle, mert mégcsak pénzbe se kerül neki. Miklós ismételten hazudott egy orbitálisat, hogy eltitkolja saját betegségét, azt mondta Lacának, hogy Timike szívbeteg. hogy ez mire volt jó mármegint, mikor percek alatt fog kiderülni az ellenkezője, amikor az egészségtől kicsattanva futkározik az udvaron. ja és előtte még jól megvesztegette a lakatost, hogy ne emlékezzen rá. Zsófi összehaverkodott a Nikivel, aminek nyilván újfent egyenes következménye lesz egymás magánéletében való turkálás. Vilibá és Erik(?) valami nagy lóvét nyertek, de Gzának megintcsak coki, mert kivételesen nem szállt be a buliba.
Kaphat és szerintem már kapott is. Nagyon ismerős volt nekem a szőke csaj, IRL Göblyös Sára. Nem biztos, de úgy rémlik, hogy Ricsi próbálta meg egyszer összeszedni természetesen a Rózsában.
jaj, bárcsak....! de olyan szerencsém úgysincs, hogy a Lacát kiírják, 1 hét múlva megint ott fognak nyáladzani kibékülésileg.
jut eszembe, mekkora gáz volt már ez a hirtelen jött múlt-sötét-titka-gyónás. most a zimi hetekig fog kínlódni, hogy vajon a Nikinek milyen folt van a múltján. fogadjunk, először Zsófinak fogja elsírni kezeit tördelve....
Azért kellett kicserélni, mert így nagyobbat koppankikl Claudia. De mivel Miki tisztességtelenül szerezte meg az üzletrészt, ezért szerintem Claudia előbb-utóbb hozzá fog jutni, abban 100%-ig biztos vagyok.
Én azt nem értem, miért kellett kicserélni? Clau odaadta Mikinek a Sim kártyát, ő pedig csak szépen zsebreteszi és elsétál vele. Clau semmit nem tudott volna csinálni. És mi van a záras címmel, akiket kihivatott Miki? Az már nem is bizonyíték?
Pedig nem lenne rossz, ha Berényi meghalna, mert akkor vége lenne a sorozatnak, és akkor pl. anyám is értelmesebb műsort nézne, és nem kell elviselnem, hogy ez a fos menjen.
akkor mire cserélte ki a sIM kártyát? Nem az volt hogy dobálta fel azt ami eredetileg az övé volt, majd leejtette és akkor cserélte ki egy mikrózottra. És azt adta Claunak, aki szívott vele. Ez azt jelenti, hogy Miklóshoz visszakerült a SIM kártyája vagy nem?
baszki végleg megtört a varázs, hetek óta először belenéztem és pár perc után borzongva kapcsoltam vissza a jóbarátokra. simi új bringája kibaszott ijesztő, a simtrükknél pedig nincs lejjebb.
Ez már nevetséges. Vagy inkább siralmas. Szerintem ezzel a BK "forgatókönyv írás" elérte a mélypontját. Már kezd paródiába átmenni ez az egész. Kíváncsi vagyok, hogy Leslie Nilsen mikor fog feltűnni benne. Ennél már nincs lejjebb. :(( EH...
Bár szerintem Miki estében fokozott gyanakvással kellene élnie Nórának. Egy csomó oka lehet, hogy miért nem működött a SIM kártya.
1. Az esésnél megsérült
2. Miki kártyája pl Pannonos, a telefon, amibe próbálták pedig nem
3. Miki kérte az elveszett vagy megrongálódott SIM kártya pótlását a szolgáltatónál (erre IRL is van lehetősége), ezért értelem szerűen a régi nem él tovább
4. Egyszerűen csak szokás szerint trükközött valamit, hogy eltűntesse a bizonyítékot
Szerintem Miki tuti csinált vele valamit, mert az előzetesben nagyon öntelten vigyorog a háttérben. Lehet betette a mikróba, vagy valami hasonló marhasággal eltűntette róla az adatokat. Előző részben úgyis erről dumált az Alexszel.
Jack The Lad: kicsit már kezd unalmas és off lenni ebben a topikban, hogy te kit kivel látnál leszbizni, illetve kire hajtanál.
Azért a szaftosabb részeket novella formájában már megírták annó 5-6 éve még a régi szereplőkre. (Pl. Eszter és Kata vagy Claudia és Danika...) Az újakra is írt valami nagyokos, de csak a régi sztoriban cserélte le a neveket, és eladta újként.
Anno régen olyan szereplőkkel kellett volna kezdeni, akik belemennek ilyenbe is. Legfeljebb nem rögtön az elején kellett volna ellőni a poént (is), hanem később.
Csak nehogy lecsukják Kalamárt, mert 18 év alattival forgat szexjelenetet. :)))
Kár, hogy egy ilyem filmre 0% az esély.
1. a szereplők nagy része nem menne bele 2. a rendező sem menne bele, mert a 18 év alattiak is tudnának erről, és így kissé összezavarná őket 3. Kovi ugyan csinálhat róla pornót, de a BK-sminkes és frizurás pornószínészekkel készült film nem ugyanaz, mint a "valós" szereplőkkel készült, és az akciókon kívül háttértörténetet is tartalmazó szexfilm. (Mint pl. egy Elemi ösztön vagy egy Emanuelle)
Lehetne a kiírt szereplőkkel spin-off sorozatokat is készíteni, Szilágyiékról Szegeden, Hofferékről, vagy Pécset Ildiről és családjáról, vagy a sosemlátott Kertész Bálint utazásairól. ;)
A Dallasnak is volt egy ilyesféle testvérsorozata, a Knots Landing, amiben Jockeyék középső testvére, Gary szerepelt.
Egyszer fél füllel csíptem el egy beszélgetés, amely Lóri halála után hangzott el: azon poénkodtak, hogy majd úgy lesz, mint az Ál/arc,kiderül, hogy Lóri és Hodász Péter arcot cseréltek, és Hodász halt meg Lóri képében, míg Lóri visszatér Hodász képében.
Lehetne itt jó kis BK-fan fictionöket gyártani. :))
Zoli már egyszer megjelent Klaudiának, meg Hoffer Misinek az anyja is deréktól felfele kísértett a konyhájukban. Részemről nem kérek belőle, az is durva, amit valóság címén nyomatnak. :)
A SEX és N.Y.-nak csináltak egy lightos változatát is. Bár itt eleve hülyeség volt, mert egy sima 16-os filmből 12-es karika legyen, az az eredeti verziót már egyszer látott embereknek szivatás.
Szerintem kellene inkább pár különkiadás, mint ahogy a Csillagok Háborújához is készült kiegészítő rajzfilm.
Pl. Normál BK: Napnyugta után Zsolt bezárja a presszót, majd hazamegy, beszélget Zsófival, majd lefekszik. András és Laci is hazamennek a presszóból. Váltás, napkelte a következő rész elején.
De ott a BK Night: Zsófi és Zsolt szexelnek, mozog az ágy, az alatta lévő lakásban (Ki lakik ott?) nem tudnak normálisan aludni, mert vékonyak a falak. Ezért felzörögnek. Emma éjjel kisettenkedik, és átmegy Alexhez. Ott is menne egy kis toszka. Noémi kint cigizne stikában az udvaron, meglátja Vanda. Ő is kér a cigiből. De csak pár slukkot, mert ideges Botondra, mert mégsem akar vele menni a buliba. (Ugyebár Claudia rávette Gézát, hogy beszélje le róla, mert különben nyista igazolás.) És ketten szépen kitárgyalják a pasikat. Noémi közben előhúz egy üveget, és Vandát megkinálja egy kis konyakkal, persze ő is iszik. Nikolett felhívja a barátnőjét estére, és hármasban töltik az éjszakát. Imi, Nikolett és a barátnője. Persze a másnapi részben, ami reggeli jelenettel nyit, semmi sem utalna az éjszakai eseményekre.
Vagy úgy készülne a napi két epizód, hogy egy estére, normál tartalommal, egy pedig éjszakára, tele azokkal a korhatáros jelenetekkel, amelyek az esti epizódba nem férnek bele, pl. Patrick fűrészeli Nórát.
Pl. ezután András és Klaudia fognak egymás ellen ármánykodni. Vagy Klaudia szerez egy új pasit, aki szintén ráhajt a cégre. Nóra is elég kemény nőszemély. Lehet elég konfliktus Miklós nélkül is.
Jaj! nagy lesz a gyász! De ha Miki most soron kivül elhúnyna, mi vinné tovább ezt a langymeleg xart? A Zsolt-klau kombó kevés! majd éveken át nézzük Emmácska döngölését-csalódását-megbánását-visszatáncolását Alex-rockimitátorral, avagy nyáladzó bunkóBotond kettyintéseit műanyag vandácskával és a közbe-közbe bepottyanó további mű-csajokkal? András bóditóbarna öltönye és korlátoltsága, vagy Géza-Kinguc legújabb szenvelgései késztetik majd a bk-rajongókat a sorozat nézésére? Esetleg nóémicske bicskanyitogató nyávogása, Laci extrém bunkósága? Miki legalább karakter, gyakorlatilag Klaudiával ketten viszik a történetet! Jó, tudom: ha elég törelmesek vagyunk, felnő egy új generáció, amelynek köszönhetően majd Bandita, Timike és további, ezután megszületendő szereplők keverik, amit a bk-ban keverni kötelező, no de a közbeeső 15-20 évvel mi lesz?! :))
Meg az is, hogy mikor valamennyi hét szünet után elindul a sorozat idejében kezdik de mire jön a szünet akkor megint szarnak az alkotmányra és egyre később indítják el. Régen elkezdődött 20.35-kor, ma 20.47-kor, durva.
Nem érték egyet. Elég nagy gyerek már ahhoz, hogy felmérje a tette következményeit. És mivel nem az első eset, hogy az apja ellen kavar, indokolt lenne a kemény-kéz.
Sok ember idegenkedik a nem megszokott állatok fogyasztásától. puhatestűek (csiga), hüllők (kígyó), vízi állatok a halat leszámítva (kagyló, polip) vagy egzotikus emlősöktől is akár.
fogos ravasz kerdesem van...januar elsejetol elkoltozom kulfoldre es az a szornyuseg fenyeget hogy nem lesz bk :-((( bruhuhu
tud valaki olyan torrent oldalt ahol mindig fonn vannak az adasok? vagy van valami egyeb okossag ami segit nekem elkerulni a bk-mentesseg sivar jovokepet???
ja nagyon jó. Készülnek a karácsonyra, közben a kinti felvételeknél minden fa zöld és rövidpólóben mászkálnak. Jobb így hogy a BK ilyen steril sorozat. Úgy néz ki, hogy a Mátyás király tér egy akvárium ahol az üvegen túl nincs semmi.
Egy tini csaj, ha egy olyan ételt kínálnak neki, amit még soha nem evett, akkor érdeklődéssel kóstolja meg, kivéve, ha olyan állatból készül, amit kapásból nem bírna megenni, annak ellenére, hogy még nem evett olyant. (pl. kígyóhús, vagy sáska) De ugye a lazac az egy hal, a halat meg a legtöbb ember szereti.
Remélem mindenki szégyelli magát aki nem szereti a lazacot:))) Biztos én szegény családból származom, de valahogy az én környezetemben (haverok, család) nem sokan ettek még szerintem lazacot!
Miből gondolja Géza, hogyha lenne egy frissen bejelentett munkahelye, akkor kapna kölcsönt? Önrész nélkül? Vagy személyi kölcsönt? Az meg nem lehet annyi, mint egy lakás ára. Ha valaki taxis, az nem munkahely?
ennyiben viszont tényleg jobb a Jóbanfosban, ott karácsonyra készülnek. és tényleg mennyiben életszerűbb. amúgy ugyanolyan hiteltelen gyogyó, de ezt mindenképpen a javára lehet írni.
Ez a hátulütője azoknak a sorozatoknak, amely időbeli ugrások nélkül, folyamatos történetszövéssel mutatja be emberek mindennapjait.
Ilyenkor azért elvárnánk, hogy egyrészt legyen rokonságuk, baráti körük, mint bárki másnak, illetve bizonyos ünnepek, rendszeres események eljöjjenek. (Amerikaiak legalább adnak arra, hogy legyen Halloween, hálaadás, függetlenség napja)
Egy rövid sorozatnál vagy egy nem egybefüggő történetet elmesélnőnél, illetve ami egy munkahelyen játszódva a szereplők szakmai életére koncentrál, ott még talán kevésbé szúrja a szemet az ilyesmi.
Van benne igazság. A szomszédokban annó felkutatták Feri apját, de később sohasem szerepelt. Csak az alkoholista anyja. Lenke néninek se testvére, se unokatestvére, sem más rokona nincs. Etusnak sincs testvére. Kicsi a rokonság.
Na de itt is, a nem intézetieknek sincs testvérük. Pl. Zsoltnak miért nincs családja? Claudinának van testvére, de nem nagyon foglalkozik vele. De pl. nem igaz, hogy Zsófit és Terence Hill között nincs kapcsolat! Ha nem is látogat el Terence Hill, legalább Zsófi mehetne el néha hozzá!
most a sim kártya kapcsán mindenkinek az értetlenkedés szerep jutott. miki értetlenkedett és játszotta az agyát, hogy az egykori háromszeműnek milyen bizonyítéka lenne ellene. most klau csinálja ugyanezt, amikor zsolti rajta keresi az ellopott kártyát. és zsolt is értetlenkedik, hogyan tűnhetett el a páncélból.
Amúgy kérem, tegye fel a kezét, aki, ha programot szervez szíve pasijával, minden alkalommal elviszi a nagyanyját is magukkal és ha nem, még ő kér bocsánatot.
Marha érdekes dolgok vannak a BK-ben. Időnként előkapnak a semmiből egy támát, és 2-3 epizódon keresztül nagyban nyomják. Ilyen volt nemrég Imi küzdelme a mozgáskorlátozott-igazolványok ellen, ami hirtelen véget ért, már nem érdekes tovább. Most Botond hirtelen autót akar, rögtön, kb. 5 perc múlva már lépett is az ügyben - ajánlkozott, hogy elmegy Vandával. Gondolom, ez a fellángolás is csak pár részt él meg. Furcsa, hogy a sorozatban elhalálozott fiatalokat egyáltalán nem említik, nem fájlalják még évente sem a hiányukat, legfeljebb Claudia említi meg 450 részenként Ákost. Nóra és Miklós is egy másodperc alatt elfelejtette Tónit, aki már nem is beszédtéma, mintha nem is létezett volna. Egyes családok és személyek, akik körül naponta bonyolódtak a cselekmények, nyomtalanul eltűnnek, senki még csak meg sem említi őket. /Körtvélyessy, Halász, Konta, Juga, Szentmihályi család /bocs, a színészek neve nem jut eszembe/, Deutsch A./ A való életben ezek a jelenségek nem léteznek, ezekre jobban kellene ügyelni a sorozat készítőinek. Még van több olyan dolog, ami meseszerű. Ebben a sorozatban egytől-egyig csk lúzerek és balfékek szerepelnek az írók szerint, mert mindig minden kiderül utólag, senki nem képes úgy élni, hogy ne mesélje tovább a bizalmas dolgokat a legelső szembe jövőnek. Persze, a bonyodalmakhoz ez kell, de akkor is röhej. Ja, és mi van pl Csabával? 1-2 évente feltűnik 6-7 epizódban, aztán híre-hamva sincs, a nevét sem mondják. Na, ennyit most.
Manyuska nagy hányinger - belső monológ a jelenetéből:
"Nem találtad ki, mit akarok, nem olvastad le a homlokomról, nem láttad a tenyeremben, UTÁLLAK, MEGVETLEK, ÖNZŐ VAGY ÉS ÉRZÉKETLEN, TŰNJ A SZEMEM ELŐL!"
5 perc múlva - belső monológ a bocsánatkérős jelenetnél:
"Ó, hát eljöttél rágni a küszöbömet, hogy kegyeskedjek megbocsátani? El is vinnél a Bazilikába imádkozni? Tényleg? Csak ezért elpöfögnél egy csomó benzint? TE VAGY A VILÁG LEGDÉLCEGEBB FÉRFIJA! VEDD EL AZ UNOKÁMAT! MÉG MA! CSINÁLJATOK 20 GYEREKET! MÉG MA! IMÁDLAK, OH ERIK!!!!"
Nos: azt gondolom, ez gusztustalan viselkedés. Végtelenül önző, hiába ölti a mindenkiért dolgozó mártír jelmezét magára. Érzelmi zsarnok - legalább akkora teher egy család lelki életében, mint egy erőszakos, bántalmazó családtag.
Más: mint hívő keresztény mondom, Isten bárhol meghallgatja az imát. És igen színpadias gesztus annak a lelki üdvéért könyörögni, akinek éveken át nem bocsátottam meg - holott ez Krisztus egyik legelemibb tanítása az emberek számára. Bárki számára.
Eccóval Manyus gáz. Nagyon eltolt karakter. De bosszantó tényezőnek tökéletes.
Ma volt a Budapesti Operettszínházban a 200. Mozart! előadás, és ebből az alkalomból meghívtak mindenkit, aki játszott már valaha is a darabban. Így ott volt Csifó Dorina és Kardos Eszter is (meg persze Mészáros Árpád Zsolt, ő a címszerepet játssza még mindig), akik kisebb gyerekként nyomultak benne. Dorina még aranylemezt is kapott, mert énekelt 5 év a cd-n 3x1 sort. amúgy elég kis husi lett a csaj.
Ezt a "csülköt eszel, rákot kapsz, meghalol, ha müzlit eszel, nem lesz semmi bajod sose" vonalat valami különösen nehéz éjszaka után találhatták ki, mikor Kalamár már azzal fenyegette az írókat, hogy rájuk engedi a kiéhezett Berci kutyát.
Szerintem ez a sorozat nagyon silány lett. Én ősrégi fan voltam. Addig, amíg kilépett a nagy hármas. Körtvélyessy Zsolt, Halász Gábor és Konta Barbara.
Azóta nincs épkézláb ötlete a forgatókönyvíróknak. Az új szereplőkön érződik, hogy nagyon el vannak telve maguktól, hogy szerepelhetnek a sorozatban. A régi szereplők pedig már belefáradtak a szerepükbe.
Az is gagyi, hogy az egyik epizódban mondjuk Novák Lacival történik valamilyen esemény, majd ugyanaz az esemény visszaköszön, úgy 30-40 epizód után, egy másik szereplő éli át ugyanazt. Én nagyon sokáig imádtam ez a sorozatot. Próbáltam nézni még akkor is, amikor az említett három szereplő kilépett, de nem sokáig bírtam, egyszerűen nem tudott lekötni. Nem hittem a szememnek és a fülemnek, hogy a kedvenc sorozatom ilyen silány lett. Nem hittem el, hogy három szereplő kiválása ekkora krízist okozhat. Mégis csak van krízis, szerintem azóta sem tudott kilábalni a sorozat a kátyuból.
Látom viszont, hogy valakinek bejött a Botondnál autót hiányoló csaj. Mint nőt már elfelejtettem, de a hangja és a gesztusai most is kísértenek. A vásznon meg a tévében nézzünk színészeket - a modelleket meg a kifutón, vagy a plasztikai sebészek prospektusaiban...
Amúgy mint a legtöbb sikerfilmnek vagy sikersorozatnak, a BK-nak is van pornóváltozata, abban biztosan van ilyesmi. De mivel nem a HUSZ-ban vagyunk, így erről többet nem írhatok.
természetes, persze. egy *ilyen szintűnek*. sajnos. a franc se emlékszik rá egyébként, speciel nem is érdekel, csak arra emlékszem, hogy szokás szerint borzalmas fahangon darált, mint a legtöbb statiszta.
Úgy tűnik, hogy most már Claudia kezében van a kártya. Szószerint és átvitt értelemben is.
Na de mit kap ezért az akcióért Linda? Mert Zsolti megtudja, hogy ellopták. A Linda általi felküldésről arra is rájön, hogy ő benne van. Bár a saját lányát mégsem szidhatja le túlságosan. Viszont Claudiára biztosan dühös lesz.
Viszont, hogy most Claudia kezében van az adu, az azt jelenti, hogy Miki iszonyatosan nagyot fog szívni.
Állami vagy maszek rendelő? Ha állami, akkor nem végzik el azonnal a vizsgálatot, hanem be kell mennie egy adott időpontra. Ha meg maszek, akkor a berendezés kissé szocreálnak tűnik.
Vili bá volt strandon csúszdázó apuka és törzsvendég az alkotás presszóban :)
Nem egyszerű törzsvendég volt, hanem Sztogram (nem szlavisták kedvéért a jelentése: 100 gramm), a hős rendőrnyomozó, aki egyszer Almácskát is megmentette valamiféle sötét alaktól.
Sztem is jók együtt - és végre két nézhető színész! Mondjuk a csaj sminkjén tényleg lenne mit csiszolni - mondjuk az első jeleneteihez képest mér most is van javulás. Még nem kéne feladni!
ez valószínüleg volt már, de mos vettem észre hogy a pasi aki lenyúlta a András Zsuzsiját az ugyanaz aki a legelsö részben ( http://www.youtube.com/watch?v=Q63yi05TIo8&feature=related ) mint Attila, a "türelmetlen szállító" szerepel
speciel a Zimi a mostani nővel elég boldog párnak tűnik, de legalábbis elviselhetőbb eddig együtt, mint akármelyik fiatal párocska. bár lehet, hogy ez attól is van, hogy - szerintem - Kinizsi Ottó a relatíve hiteles színészek közé tartozik a BK-n belül.
Egy szerelmespárt leghitelesebben egy szerelmespár tud ábrázolni. Önmagukat adhatták volna, legalább lett volna egy boldog pár a sorozatban, az még úgysem volt.
Imre mindig is a nála idősebb nőket kedvelte. IRL is úgy alakultak a sorsa. Nem is értem, hogy miért nem volt soha sem kapcsolata Andi/Anitával. De még közös jelenetük is alig volt.
Remek. Erre vágyik egy sikeres nő, hogy eltartson egy pasit.
Iminek nincs munkahelye, fordít, amikor kedve van. Most meg jelentkezik a jogra. Mennyi lehet félévente? 150 ezer? Meg a könyvek, jegyzetek. Tanulni is kell.
Szereplőválogatás 8-11 éves kiscsajok és 15-18 éves fiúk számára. Vajon mi lesz velük? A 15-18 éves srác valószínűleg Lindára fog hajtani. Na de Noéminak mikor lesz pasija? Emmának egyenlőre ott van Alex. És a kiscsaj vajon kinek a gyereke lesz? Lehet, hogy jön egy család két gyerekkel Erik és Tilda helyére?
Nem értem, hogy Mikinek mire volt jó ez az ijesztgetősdi? Miért húz ujjat Zsolttal, amikor Zsolti bácsi pár elejtett megjegyzéssel könnyen alááshatná Nóra Miklós iránti bizalmát, ha már Miki nem hajlandó fizetni.
Először én is arra gondoltam, hogy hogyan talál szobrot. (képre rákeresni sokkal de sokkal nehezebb, mint szövegre) De ugyebár mondta Tibi, hogy aukción vette. Művészeti aukciós weboldalak meg a google-val megkereshetőek. És ott rajta lehetnek a korábbi aukciók adatai is.
bizony erőteljesen felködlött Botondka agyában a kocsi, amit reményei szerint Clau fog az onokának megvenni, addig már nem jutott el, hogy akkor az Sanda csatolmánya lesz, és azzal ő aligha fog csajozni.... pláne, hogy még jogsija sincs a csajnak... persze gondolom, ez nem probléma, addig is Botika fuvarozza majd.
Vanda még mindig Botondra pörgött, mostan azt találta ki, elhívja az iskolabálba, van-e fiú, aki ennek ellen tudna állni ? Hát van, éppen az ő szíve választottja, aki éppen valami lóarcú lányt fűzött a Rózsában, de eléggé beégett, mert kiderült, a hölgy, akit aznap este szexualizálni akart, csak forgalmi és jogosítvány felmutatása után hajlandó lefeküdni bárkivel, ugyanis miután kiderült, Botondnak nincs autója, egész egyszerűen faképnél hagyta. Hősünk füstölgött egy darabig, milyenek ezek a mai lányok, mire a jólelkű Erik felvilágosította, itten van ez a Vanda lány, kéznél van, nem követel autót, nem beszélve arról, hogy van egy gazdag nagyanyja. Botond agyában az az egy szem agytekervény, ami egyébként is egyenes, feldolgozta ezt a rengeteg információt, s arra jutott, milyen igaz, neki mégis a Vandával kelletik járnia, fel is ajánlkozott, elkíséri a bálba. Persze ezt szerencsétlenségére az udvaron, Klaudia jelenlétében tette, aki kétségbeesetten rángatta el onnan az onokáját, az meg csak vigyorgott visszafele a fitneszedzőre, mint aki megütötte a főnyereményt.
Akciójelenet is volt, Zsófi elautózott valami kihalt városrészbe, mert ugye ott kapja meg az elveszett személyi igazolványát, vaksötét volt és az analóg gps-szel (értsd: egy térképpel) keresett valami utcát, de mint azt a rutinos BK-nézők sejthették, átverés volt az egész. Éppen valami árkád oszlopa mellett álldigált tanácstalanul, mikor a feje mellett csattant egy fél tégla! Futott ám a kocsijához, de a rémálomnak még nem volt vége, a szélvédőre, az ablaktörlő alá egy erősen erotikus tartalmú üzenetet helyeztek el a Kiskegyedből és a Borsból kivágott színes betűkből összeillesztve: „Jó a segged, te ribanc!” Régi ismeretségünkre tekintettel remélem, elhiszed, hogy ez tényleg így történt, mert leírva tényleg nagyon hülyén hangzik. :DD Aztán láthattuk, amint Miki a kezét dörzsölgetve néz az autójával elporzó leány után, Jockey Ewing se csinálhatta volna jobban. Szegény Zsófi lélekszakadva esett Zsolt karjaiba, és csak hosszú idő után tudta elmesélni, mi történt, persze Zsoltnak nem tartott semeddig összerakni, mi újság. Már reménykedtem, hogy mikor rátörte az irodában Mikire az ajtót, végre kirántja a gatyájából az ügyvezető igazgató urat, és egy jót bokszolnak, de nem, csak kölcsönösen megfenyegették egymást.
Lackó úgy ült a családi vacsorán, mint majom a köszörűkövön, de nem mert felháborodottan távozni, csak tűrt némán. A többiek persze lelkendeztek, mindenki milyen faszán érzi magát, á kicsit sem volt erőltetett az egész. Mindenesetre megegyeztek, hogy a közös programoknak lesz folytatása, érzem, hogy remekül fogunk még szórakozni. Mikor hazaértek, Imi már kapta is magát, hogy fut csajozni, de Laci nem állhatta meg, hogy lelkileg ne kezelje egy kicsit, megmagyarázta neki, ha csak azért akar Nikolettel járni, mert keze ügyébe esik, ne tegye. Imre szeme a távolba meredt, szakálla remegni kezdett, így már tudható, ez a kapcsolata sem lesz egy hosszú valami.
Bár én tudok liftben telefonálni a közepesnél gyengébb mobiltelefonommal, de mégsem érdemlem meg a gratulációt (azért köszönöm), egyszerűen jó helyen van a legközelebbi bázisállomás.
Zsófi szobájában feküdt le Klaudia, amikor bement Zsolt, és azt hitte, hogy Zsófi alszik ott. Aztán ő is elaludt. Csak reggel eszmélt rá, hogy Klaudia aludt mellette.
Ez csak nemrég volt ahhoz képest, hogy a BK. novemberben lett 10 éves, ahogy olvasom most a neten. Amiről én írtam, jó sok évvel ezelőtt történt, én is csak ismétlésben láttam, véletlenül.
A sorozat készítői gyakran alkalmazzák azt, hogy egy-egy szereplő rögtön elpletykálja az aktuális titkot, bizalmas infót úgy, hogy külön megkérik rá: maradjon az ügy közöttük.
A BK mottója ez lehetne: amit két ember tud, az nem titok.
Plusz ha valaki kimegy egy lakásból rá 2 mp-re tuti csönget valaki uazanon az ajtón. Mi lenne ha szólna az illető, hogy ne zárd má be kö...g, én is be akarok menni:)
Ahogy olvasom, itt professzionális rajongók vannak. Én nem vagyok az, de mostanában sok részt láttam. Érdekes volt ez a liftben való telefonálás: gratulálok annak, aki képes erre a saját, közepes telefonjával! Ha már ilyen óriási fanok vagytok, válaszoljatok már meg nekem pár kérdést, nehogy szétfeszítsen a kíváncsiság. 1. A Barátok közt szereplőinek miért nincs más dolguk azon kívül, hogy a Rózsában üldögélnek, vagy a házak előtti szakaszon beszélgetnek egy másik lakóval? Mikor és hol dolgoznak? Miért nincs a sorozatban sohasem pl. eső, vihar stb.? 2. Ezerszer előforduló jelenet: a "barátok" közül egyidejűleg hatan-heten futnak össze a ház előtt, szembefordulnak egymással és csevegnek. Ez egy olyan közösség, akiknek egy-egy napjuk csak szabadidőből áll? 3. Milyen vendéglő az, ahol minden kapható, pl. kenyér, tejföl, savanyúság és száz egyéb dolog? Ezeket miért nem egy élelmiszerboltban vásárolják meg? 4. Mi módon lehetséges, hogy -lényegében- mindig otthon tartózkodik mindenki, és csak arra várnak, hogy összefussanak valamelyik szomszéddal? 5. Van-e Magyarországon olyan vállalkozó, aki akár egyetlen napot is kibír mobiltelefon nélkül? 6. Létezhet-e olyan "kislány", mint Zsolt lánya, aki, miután az apja kivakarja a sz.rból, majdhogynem másnap már az apuci viselt dolgait kezdi nyomozni? A sorozat készítői gyakran alkalmazzák azt, hogy egy-egy szereplő rögtön elpletykálja az aktuális titkot, bizalmas infót úgy, hogy külön megkérik rá: maradjon az ügy közöttük. Rájöttem, hogy éppen úgy zajlik ez, mint az életben: a sorozat készítői emberileg éppen ilyenek, és saját példájukat "vetítik" tovább. Nem fontos válaszolni, nekem meg nem fontos nézni, tudom. Ezektől függetlenül van néhány nézhető elem is a filmben, összességében elviselhető. Csak a kriminalizálást tudnám feledni...
Volna egy kérdésem. Mi van Berci kutyával? Mármint, hogy hol van a gazdája? Mert úgy emlékszem mintha ő elutazott vagy költözött volna hosszabb időre s addig Ricsire bízta a kutyát amit megörökölt tőle Emma. Na de akkor viszont napközben amikor épp nem sétál a kutya akkor éppen kivel van és hol?
az esetek 80%-ban az ilyen szemre diagnosztizalas bejon. 20%-ban meg nem. (lasd pl. nogyogyaszok, akik szemmel elemzik a kenetet, es az asszony szedi a rossz gyogyszert napokig es szenved a tuneteitol)
Zsolt direkt adta a bunkót: nem akart Clauval lenni, de nem akart szakítani sem, Claura akarta bízni a dolgot, akit a tahó figura eljátszásával akart jobb belátásra téríteni.
Olyan nagy volt a szerelem, hogy még az Operába (ami Vígszínházban volt felvéve) is elkísérte a naccságos asszonyt és égett vele a feje, mert Zsoltibá szalonképtelen szöveget nyomott.
jelez valamit, de egyáltalán nem biztos, hogy daganat, ráadásul rosszindulatú. csak CT után mondhat még olyat is, mint ami itt elhangzott, hogy "több mint valószínű".