A termosztat ki van szerelve a gepbol. (A legtobb automnal az elso dolog a termosztat kiherelese.) Esetemben a kepet arnyalja, hogy eleg durva emelkedokon (2-3 km) van lepesben, megpakolva felhajtva a szeker. Amugy az eredeti Dacia motor van benne. A hetvegen probalok turni egy uj karburatort valamelyik bontobol, es megprobalom beilleszteni azt.
Tulajdonképpen a résztvevőknek nem kell semmit hozniuk. Mi, a szervezők hozzuk az alapanyagot is. De azt azért tudni kell, hogy ezt a bográcsozást inkább csak időtöltés, illetve hangulatjavító célzattal csináljuk. Így, pár nappal a találkozó előtt vannak, akik lemondják, de vannak, akik csak most jelentkeznek, ezért a pontos létszám csak a helyszínen fog kiderülni. Emiatt viszont nem tudjuk garantálni, hogy a kaja elég lesz a jóllakáshoz. Lehet, hogy csak kóstoló jut.
Egyébként, ugyan eredetileg gulyást írtam, de végül sertéspörkölt lesz, illetve egy kis gombapörkölt az esetleges vegetáriánusoknak.
A találkozóval kapcsolatban érdeklődnék, hogy a bográcsozást hogyan képzeltétek? MIt kell vinni a közösbe? Mert ha mindenki csak zöldéget hoz, abból nem biztos, hogy lesz bográcsos, nem beszélve arról, ha senki nem hoz bográcsot.
Amúgy szervezőknek jelentem én is érkezem családostól Nagyváradról, igaz ford focusszal.
Gratulalok az uj szerzemenyhez! Nem irtad meg milyen motorja van? Dacia, VW, stb? Esetleg kozolj fotot rola. Gyere el szombaton a talalkozora es ott lesz allitolag egy jo ARO-szerelo (Bela ba') aki esetleg tud neked segiteni.
Szerintem nem a huto a hibas a felforralasert. Pl termosztat. Ha nem nyit ki, amikor kene neki, akkor fozheti a vizet. Szedd ki a helyerol, rakd bele egy vizzel teli edenybe, kezd el melegiteni a vizet es egy homerovel, ami legalabb 100 fokig mer nezd, hogy kinyit-e olyan 85 celsius korul (+- 5 fok). Ha igen, akkor jo, ha nem, akkor vegyel masikat. Egy tipp.
Egy Aro 1.4-es medvekergeto nem tul boldog tulajdonosa vagyok. Boldogtalansagomnak az oka, hogy a kocsit 13 eves csipkerozsika almabol elesztettem fel, es van par aprobb problema amivel nem tudok megkuzdeni. 1. A motor gazadasnal ledadog es egyenetlen az alapjarata. Probaltam mindenfele magiat rajta, de ugy tunik tuldusitja a kevereket a gyorsitofuvoka. CO jo, a motor lassu gazadasra beall rendesen fordulatra. Tud valaki erre megoldast? 2. A fekek nincsenek a toppon. A szerelom vizsganal also hatarertekre tudta beloni. Az elso fekmunkahengerek, betetek, fofekhenger ujak, es mar vagy 2 doboz olajat atcsorgattunk rajta legtelenites cimen. Valami tipp erre?
Ezek lennenek a javitasi kerdesek, most jon a tuning resze. Szeretem a hutot nagyobbra cserelni, ugyanis durva hegymenetben rendszeresen forralja a vizet. Milyen tipusu hutot erdemes nezni, ami beleferne, de az eredetinel nagyobb?
Nalunk is van ilyen, csak az ARO-sok nem kell irjak (csak, ha cegauto). Ez olyan szallitolevel fele (foaie de parcurs romanul), amit nalunk a ceges autok vezetoinek kell irjanak, de biztos Magyarban olyan a torveny, hogy az ARO haszongepjarmunek szamit es ezert eddig kellett irni. Mondjuk ez nekem is ujdonsag volt.
A családban ez már a harmadik ARÓ. Apám vadászatra használja ,és a Niva kerékkel azért magasabb a hasmagassága. Eddig még soha nem ütött fel. A gyártási éve 1990,és gázositva van hivatalosan. 2006-ban egy nagyobb lakatosmunka és festés lett elvégezve rajta. Szerintem az autó leggyengéb alkatrésze a sebváltó.
Lada Niva kerekekkel ARO-t meg nem lattam. Kanyarba vagy nagyobb zokkenoknel nem eri a kasznit? Akkora kerekkel meg szaguldozni is lehet vele, csak egy kicsit veszit az erobol. Esetleg ha mondanal valamivel tobbet a dragarol.... mostanaba eleg gyengen mozog a forum, mindenki ad el mindent :((
Nem tudom mijen a fekhengered de ha a regi tipusu szimpla szervo nelkuli akkor egyszeru a dolog.
Megtoltod a poharat fekolajjal es meglazitod a fekhenger vegenel a csavart (ami csatolja a fekcsovet.) Kersz segitseget hogy valaki nyomja be a pedalt. Ilyenkor kiurul a levego a hengerbol. Meghuzod a csavart, utana jelt adsz hogy a pedalt el lehet engedni. A henger megtelik olajjal. Ezt a muveletet megcsinalod vagy 5 szor 6 szor aztan szerre mindegyik kereknel legtelenitsz parszor hogy biztos legyen a dolog.
Mindvegig vigyazz arra hogy a pohar ki ne uruljon mert akkor megint kezdheted elolrol.
udv es sok sikert.
Maskulomben milyen motor van a jarganyban?.. esetleg egy kepet ha feltoltenel...
Üdvözlök mindenkit, mint új belépő és Aro tulajdonos. Két hete vásároltam egy 90-es évjáratú 1.4-es, zöld színű, kis Arót. Ponyvás lenne a szeretett autóm, de csak kemény, műanyag tetőt adtak hozzá. Leszereltem róla, mert nagyon elcsúfította, de most bajban vagyok, mert ahogy kimegyek horgászni és el kezd esni az eső, akkor kapkodhatok, hogy betakarjam, valami fóliával.
Kérlek benneteket, ha valaki tud közületek eladó ponyvát, plusz tartóvasakat az Aro 10-eshez, akkor értesítsen. Olyan kérdésem lenne még, mint tapasztalatlan terepjárósnak, hogy a lehajtást milyen módszerral kell karban tartsam, hogy minél tovább tartson, az olajszintek rendszeres ellenőrzésén kívül?
Gaz 69 licenc, de erősebb hajtáslánccal, masszívabb alvázzal, készült, mint a Gaz. Eredeti motor van benne.BENZIN+GÁZ ÜZEMŰ!!! 4x4, felező, 4 sebességes váltó. Ponyva nélkül: 210.000Ft, Ponyvával: 230.000.-Ft A ponyva "safaritetős" változat, minden oldala felhajtható... Képeket tudok küldeni. SZÁLLÍTÁS megoldható! E-mailre is válaszolok! benkebela@vipmail.hu 20/347-1303
Egyetertek. Legalabbis egyelore. De az is lehet, hogy orokre. Sajnalom eladni ezt a csodat. A csoda, hogy meg mindig mukodik. De szeretem is. Csak ha baj van vele, akkor fittyen le egy kicsit az orrom. De aztan megjavul (mert megjavitjak) es akkor megint csodas. Az a helyzet, hogy akkor jonne, hogy eladjam, amikor el van romolva, viszont akkor senki sem venne meg. Mikor jo, akkor meg minek adjam el. Ugy latom, hogy ez az auto lesz a fiam 18. szuletesnapi ajandeka. Megjegyzem meg nincs 2 eves. En orultem volna neki 18 eves koromban. De miert is beszelek ennyit. Sziasztok...
Nemar!!!!!!! Lessz talakozo ha minden jol megy. Alkatresz meg van dogivel (legalabbis itt Romaniaban) Barmilyen mas terepjaro fenntartasa sokkal tobbe kerul mint egy ARO e. Igaz hogy neha, na joo mondjuk gyakran okoz fejfajast de akkor is?!
Volna egy komplett hátsó hidam( bontott de használható nem kotyog lötyög stb..) kerekekkel kardánnal Aro 10.4-hez eladó. Ha Esetleg érdekelne valakit 06705768537 számon elértek.
Az en gyertyam egyszerubb, vagy legalabbis en ugy tudom. Az enyem izzogyertya. Kap egy feszultseget es az egyik vekonyabb csucske elkezd vorosen izzani. Az lobbantja be az uzemanyagot. Ilyen egyszeru. Valoszinuleg nem jo neked. De szerintem nezz utana nincs-e kulfoldi gyartmanyu megfeleloje a te gyertyadnak.