az alkohol kismertekben fogyasztva jot tesz az emesztesednek, a vernyomasodnak, a frissessegednek. ez a dohanyzasrol nem mondhato el. az egyertelmuen es kismertekben is fogyasztva karos.
Változatlanul nem értem, hogy a dohányzás miért nem és az alkohol miért igen. Nagy mennyiségben miért volna károsabb az egyik a másiknál? Ja, és még egy: hová tűnt Imi küzdelme a mozgássérült-igazolványok ügyében? Vagy már lement az országos kampány?
nemvolt semmi betiltás, még azt sem tiltották, csak önként vállalták a tévék, hogy kivételesen nem mutatják premier plánben a testrészeket, hullákat. + volt némi érzékenység, pl a Gyűrűk Ura két torony miatt is nyafizott pár ember, a Jóbarátokban is átírták ahogy Chandler épp a reptéren bohóckodik és persze azt hiszik terrorista...
de ez nem egyedi, pl. a Bones (nem érdekel, hogy hívják magyarul...) és a Gyilkos elmék 1-1 epizódját is kivették az évadból egy egyetemi lövöldözés után, mert azok egyetemen játszódtak (bár egyikben sem lőttek), és csak következő évadban mehettek le. a Terminátor sorozat nyitójelenete (helyettesítő gimis tanárnak álcázott terminátor lövöldözik a suliban, áldozatok nélkül) is sokáig veszélyben volt
És íme egy "utána" eset: apró kicsi WTF pillanat a 2008 októberben indult Life on Mars egyik nyitójelenetéből:
(az angol forrásból lopott történet szerint sorozatgyilkos-vadász profilalkotó zsaru balesetet szenved és visszaugrik az időben a 70-es évekbe/vagy csak képzeli)
A Tom és Jerryből is utólag kivágták a dohányzós jeleneteket, holott nincs benne túl sok, és kizárt, hogy valaki azért gyújtana rá, és nem azért, mert látja az apját vagy a szomszédját cigizni.
hát mivel a tornyokba beleállt 1-1 repülő és összeomlottak ezért az utána készült művekben má nem láccanak:)
9/11 után pár film bemutatóját elhalasztották, meg pl az akkor kijövő pókember plakátját visszavonták (a két torony közt lengett), stb, de ilyen betiltás soha nem volt, sőt még filmeket is forgattak az esetről, és nem hagyták ki a cgi wtc-t.
Mondjuk azt nem tudom, hogy bevezették-e, de szó volt róla. Lehet ezért nem látni a mi filmünkben dohányzás.
Ami a Colombo-t illeti:
Az egy régi film. Azt nem tilthatják be, mert az az egyik jellegzetessége. :)
Más:
Az a bizonyos 9/11-es esemény után betiltották, hogy WTC-t nem lehet leadni a tv-ben! Igaz, azóta többször láttam a tv-ben (pl.: King-Kong, vagy bármelyik más film). Viszont az azután bemutatásra került filmekben valóban nem láttam. Vagy nekem nem volt szerencsém látni?
Miféle szabályzat ez? Több millió filmben cigiznek, ott nincs ilyen szabály, csak a magyar tv-sorozatoknál? Az alkohol nem káros szenvedély véletlenül, csak a cigartett? Pezsgő és sör van a filmben bőven, vajon miért éppen a dohányzás a tabu? Én magam nem dohányzom, csak érdekes.
Ne hülyéskedjetek, egy komoly üzleti tárgyaláson magázódni szokás. Ha-ha. Már megint egy érthetetlen dolog, sok ilyen van. Két bűnöző egy másodpercig nem magázódik, ilyen egyszerűen nincs. Nekem tetszenek a kitalált címkés sörök is. Máig nem értem, egy ilyen monumentális hosszúságú sorozatnál miért nincsenek szponzorok, reklámozók. Egy sörmárka minden további nélkül csatlakozhatna, ez egy népszerű sorozat. Még egy ügy, amit nem értek. A nagy magyar valóságban létezhet-e még egy ilyen közösség, ahol egyetlenegy ember sem dohányzik?