Családi-baráti körben egy ember csinálta tegnap este, mégis majdnem megfulladtam egy idő után. (nyáron tárva az ablak, de ilyenkor ez nemigazán működhet) Ha valaki pipázik a tornácon, az oké, szertartás, feszültséglevezető. De csak bukóra nyitott ablaknál a szűk szobában mi élvezet van egy bűzrúd elszivásában, ezt soha sem fogom tudni megérteni.
De hogy ON is legyen valamennyire: Stúdióban amúgy sem célszerű, mert ott a tűzjelző berendezés, így külön kellene erre figyelni, nehogy bekapcsoljon.
Ívás: a tévé újságban van egy cikk Nyemmáról és Nyoémiről. A Nyemmáról készült fotó alapján elmondható, hogy jó eséllyel várhatjuk a Nyemma pucsitást valamelyik színes magazinban.
bennem tegnap tort el valami, amikor leszallok a 3 honapossal a villamosrol, es a 17 eves hanyagul ragyujtott, majd a gyerek magassagaban kezdte el lengetni a cigit. no de ez a beszelgetes messze visz a sorozattol.
azt alkoholizmusnak hivjak, es egy betegseg. az, hogy megiszol este egy sort, az nem. ellenben ha napi 1 szal cigit szivsz el, es annak a fustjebol en is reszesulok, azzal kettonk egeszseget rombolod. a cigarettaban szinte kizarolag mergezo anyag van.
az alkohol kismertekben fogyasztva jot tesz az emesztesednek, a vernyomasodnak, a frissessegednek. ez a dohanyzasrol nem mondhato el. az egyertelmuen es kismertekben is fogyasztva karos.
Változatlanul nem értem, hogy a dohányzás miért nem és az alkohol miért igen. Nagy mennyiségben miért volna károsabb az egyik a másiknál? Ja, és még egy: hová tűnt Imi küzdelme a mozgássérült-igazolványok ügyében? Vagy már lement az országos kampány?
nemvolt semmi betiltás, még azt sem tiltották, csak önként vállalták a tévék, hogy kivételesen nem mutatják premier plánben a testrészeket, hullákat. + volt némi érzékenység, pl a Gyűrűk Ura két torony miatt is nyafizott pár ember, a Jóbarátokban is átírták ahogy Chandler épp a reptéren bohóckodik és persze azt hiszik terrorista...
de ez nem egyedi, pl. a Bones (nem érdekel, hogy hívják magyarul...) és a Gyilkos elmék 1-1 epizódját is kivették az évadból egy egyetemi lövöldözés után, mert azok egyetemen játszódtak (bár egyikben sem lőttek), és csak következő évadban mehettek le. a Terminátor sorozat nyitójelenete (helyettesítő gimis tanárnak álcázott terminátor lövöldözik a suliban, áldozatok nélkül) is sokáig veszélyben volt
És íme egy "utána" eset: apró kicsi WTF pillanat a 2008 októberben indult Life on Mars egyik nyitójelenetéből:
(az angol forrásból lopott történet szerint sorozatgyilkos-vadász profilalkotó zsaru balesetet szenved és visszaugrik az időben a 70-es évekbe/vagy csak képzeli)
A Tom és Jerryből is utólag kivágták a dohányzós jeleneteket, holott nincs benne túl sok, és kizárt, hogy valaki azért gyújtana rá, és nem azért, mert látja az apját vagy a szomszédját cigizni.
hát mivel a tornyokba beleállt 1-1 repülő és összeomlottak ezért az utána készült művekben má nem láccanak:)
9/11 után pár film bemutatóját elhalasztották, meg pl az akkor kijövő pókember plakátját visszavonták (a két torony közt lengett), stb, de ilyen betiltás soha nem volt, sőt még filmeket is forgattak az esetről, és nem hagyták ki a cgi wtc-t.
Mondjuk azt nem tudom, hogy bevezették-e, de szó volt róla. Lehet ezért nem látni a mi filmünkben dohányzás.
Ami a Colombo-t illeti:
Az egy régi film. Azt nem tilthatják be, mert az az egyik jellegzetessége. :)
Más:
Az a bizonyos 9/11-es esemény után betiltották, hogy WTC-t nem lehet leadni a tv-ben! Igaz, azóta többször láttam a tv-ben (pl.: King-Kong, vagy bármelyik más film). Viszont az azután bemutatásra került filmekben valóban nem láttam. Vagy nekem nem volt szerencsém látni?