Keresés

Részletes keresés

Jamie25 Creative Commons License 2005.08.01 0 0 614

Szia Gábor!

 

Leírnád pontosan hogy mire is gondolsz ezzel kapcsolatban?Nem igazán értem,hogy hogyan sülhetne el fordítva bármi is ,hiszen van egy szerződésünk,amelyben egy határidőre vállalták az építést,amit nem történt meg - a pontosság kedvéért hozzáteszem hogy aug.6. a végső határidő,de gondolom ezt mindenki belátja hogy 5 nap alatt nem lehet felépíteni egy ekkora házat ,mégha 30 ember dolgozik is rajta,hiszen az állapota bőven félkész feletti lenne...

És erre az esetre világosan elírja a következményeket.Azt hiszem ebben semmilyen vita nem lehet,mivel a banki fedezet 4 hónapja rendelkezésre áll,az előleg 5 hónapja ki van fizetve...De mindenképpen érdekelne,hogy szerinted hogyan lehetséges hogy ez ellenkezőleg süljön el?

 

Ha a finn anyacégnél érdeklődsz,akkor szerintem tuti hogy át fognak irányítani egyből a magyar képviselethez,de azért szerintem próbáld meg.Persze hogy az ÁFA és a szállítás,felállítás költsége mennyit fog dobni rajta,azt azért kalkuláld bele mindenképpen!

 

A garázzsal kapcsolatos kérdésedben talán tudok segíteni:Finnországban szinte minden garázs ilyen,amiket családi házaknál láttam.Annyi a különbség,hogy a vázszerkezet is fa,kb 15x15-ös gerendákból.A lábakat egy fém hüvelybe állítják -kicsit olyan mitn az oszlop tartó,a rönkházaknál -ezeket betonozzák be és ez tartja kb. 15 cm-re a földtől .Erre a vázszerkezetre szögelik fel a deszka borítást.Az összes anyag telített fa,van amikor ezt nem is festik,de nem jellemző,mert a színes ház a normális ott.Volt szerencsém látni ilyennek az építését is,a vázszerkezetet fém szerelvényekkel kapcsolják egymáshoz.

Kinn rengeteg olyan könyv van ,ami ezzel foglalkozik,de itthon is találsz ilyet.Nekem is van egy olyanom,ami garázsépítésről szól,a Csináld magad sorozatból való,bármelyik könyvesboltban megvehető,de a Cser kiadótól meg is tudod rendelni.Abban komplett leírás található még gerendaszerkezetű garázs építéséről is!Azt hiszem Garázsok,gépkocsibeállók a címe.

 

Üdv:

Jamie

 

 

 

Előzmény: ORANGE6 (612)
ORANGE6 Creative Commons License 2005.07.31 0 0 613

Arra gondoltam, építek egy kb 15 nm-es fészer szerű házikót a kertemben, még mielőtt elindul az igazi házépítés.

Az elképzelésem szerint zártszelvényekből lesz egy keret, arra csavarozok fel kívülről olyan íves felületű lambériát. A vaskeret lábait lebetonozom a földbe, az építmény padlószintjét pedig a föld fölött 20 centire állítanám, tehát alatta üresség van, mint az amerikai filmekben.

 

Csinált már valamelyikőtök ilyet? Mire kell odafigyelni?

 

 

Köszi,

Gábor

ORANGE6 Creative Commons License 2005.07.31 0 0 612

Jamie,

 

azért jól gondold meg, mikor játszod ki a kötbéres adut, nehogy fordítva süljön el a dolog.

Amit írtál a Finnországban látott olcsó házról: Szerintetek van esélye onnan egyenesben behozni házat, kikerülve a magyar hiénákat?

 

 

Gábor

Előzmény: Jamie25 (608)
jarokelo Creative Commons License 2005.07.30 0 0 611
Előzmény: kriszbacsi73 (609)
Jamie25 Creative Commons License 2005.07.30 0 0 610

Szia kriszbácsi!

 

Látom hasonlóan jár az agyunk!:)Már megtettem és utánanézettem,90 óta rendesen adóznak nincs felhalmozott adósságuk.És ami talán biztató hogy a csarnok is teljesen tele volt anyaggal,egy csomó ház terve volt előkészítve az anyagokra a megrendelők nevével,amiket láttam is.

Gyanítom hogy inkább az lehet a gond ,a  többség kp-ben fizet,nálam viszont csak akkor kapnak pénzt ha az OTP is megfelelőnek találja a készültséget.Így szerintem inkább a kp-re hajtanak és azt próbálják meg minél előbb megcsinálni,hogy pénzhez jusson mihamarabb.

Hamarosan elválik ,hogy mi lesz,mert hétfőn lesz egy komoly beszélgetésem velük.Talán ha az orruk alá dörgölöm,hogy mennyi kötbérről van szó,akkor észhez térnek.Szerintem nem nagyon gondolnak erre,mivdel én voltam az egyetlen szerződő felük aki kérte ezt.Most bebizonyosodott hogy megérte bőven!!!

 

A st.Orbán jó ötlet,most volt az egyik osztályunk ott csapatépítésen,majd leérdeklődöm hogyan érezték magukat.

 

A fiadhoz nagy gratula!!!!Gondolom most nagyon jól érzed magad,tudom milyen érzés,a kislányom egy éves!Kezdhetem félteni a kis krisztől?:)

 

A homoktéglában sajnos nem tudok segíteni,nekem 25 éves piros klinker téglám van 2000 db,abból lesz a kerítésem,annyit tudok már valami vassal állítják a fugaszélességet és érdemes zsákos habarccsal rakni.Én ezt vettem a normál téglához is,egyszerűbb,mint mésszel összekenni az egész kertet!Igaz kicsit drágább,de elhanyagolható a különbség egy építkezésnél!

 

Próbálj meg szerintem valami tüzépen utánakérdezni,ahol árulnak ilyet,lehet hogy ott akad valaki aki tudja!

 

Jó építkezést mindenkinek!

 

Üdv:

Jamie

 

 

Előzmény: kriszbacsi73 (609)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.07.30 0 0 609
Hello Jamie,

nekem elég gyanús, ha egy építési vállalkozó nyár közepén megy szabira, mert ilyenkor inkább pörögniük kéne a melójukkal, mert ez nekik a szezon. Szerintem nézz utána a cégnek valahol,pl www.microsec.hu, vagy az se árt ha van valami apehos ismerősöd, aki bele tud nézni a dolgaikba.
A rönkházas találkozó nem rossz ötlet, nekem egyenlőre nem jó, mert nemrég született a fiam és elég nehezen tudok mozogni. Valamikor ősszel viszont pl a Szent Orbán fogadóba megszervezhetnénk, hogy a hely is méltó legyen a "konferencia" szakmai jellegéhez. :)
Még valami: vettem 450db mészhomok téglát (30x20x20 www.xella.hu) az egyik kerítésemhez, de nem teljesen tiszta, hogy kell felrakni. Igazából ez nem egy tervezett dolog volt, de az egészért fizettem 14e Ft ot úgyhogy nem akartam kihagyni:) Gond csak az, hogy gőzöm sincs, hogyan kell ebből falat építeni, mert nem nagyon van hozzá kezelési utasítás. Esetleg ha valaki tud, segíthetne magánban a majkedli@freemail.hu címre
üdv
Krisz
Előzmény: Jamie25 (608)
Jamie25 Creative Commons License 2005.07.29 0 0 608

Szia kriszbácsi!

 

hát tényleg nem egyszerű,de amit írtam egyedül az vígasztal,hogy tudom a gerendák megvannak,hogy mivel "tökölnek" ennyit azt nem tudom ...

Ami furcsa volt,hogy az utazásom napján közölte  tulaj hogy nyaralni mennek és pont akkor jönnek haza amikor majd én.Én eléggé furcsán néztem rá,de nem volt kedvem vitatkozni,amihez nem nagyon van energiám amúgy sem -válok:(- így finoman próbálok rá hatni egyelőre.Ami tuti,az az hogy a napi 20e Ft-os kötbér nem volt hülye ötlet és ha így folytatja,akkor szép summát lesz kénytelen lenyelni veszteség gyanánt.Jelenleg augusztus 6. az átadási határidő,amikorra a szerződés szerint kellene készen lennie a háznak,na ugye ez nyilvánvaló hogy nem lesz készen.Tekintve az 5-6 hetes építési időt,ez testvérek között is fél millió körüli összeg lesz,amit most direkt jól fog jönni,hogy nem kell kifizetnem.

A kályhában tüzelést nem akarom kipróbálni,köszi az "ijesztgetést":)))

Inkább maradnék a hagyományos fűtésnél:)

Az ősz hajszálak miatt ne aggódj,mindenkinek jön,nekem is:)

Odahaz édesapűm rendelt meg téglát nekem -ez is van a házban :3 kisebb fal-és persze sikerült porotherm helyett mátrathermet vennie:(most azon agyalok hogy vajon ez mekkora problémát fog jelenteni,mivel a meglévő mennyiség porotherm volt...szóval unalom az nincs még így sem.1 nap van a "nyaralásomból" ,persze egy hétig csak esőt nézztünk a 2 hétből,hogy érdekes legyen,otthon meg 30 feletti idő van...

Egyszer összehozhatnánk már egy faházas "meetinget" valahol,ahol lehetne egymást "rémísztgetni" és tapasztalatokat cserélni.Gondolom hasznos lenne hallani ki hogyan és mit csinál a házával az építkezés után is!

Üdv:

Jamie

 

Előzmény: kriszbacsi73 (605)
Berger Enda Creative Commons License 2005.07.29 0 0 607

Srácok!

 

Mégegy kérdés így gerendaház építés előtt. A következő cégekről, ill házaikról ha vki tud valamit, kérem ne titkolja el!

Borzont, Willex, Apicom, Szilicom, Bege és Bege, Szabó Kft, I-Step 2000, Wood of wood, Gófer, Beregszászi Trade, Loghome 3000, Specimpex, Kismődi András- Áporka,... hirtelen ennyi. Már nekem is van néhány tapasztalatom, ha valakit ilyesmi érdekel, ne tétovázzon kérdezni.

hály:

Berger Enda

Előzmény: Berger Enda (606)
Berger Enda Creative Commons License 2005.07.29 0 0 606

Mik a tapasztalataid az apicom-os házzal? Én most keresek kivitelezőt, másik 20 mellett tőlük is kaptunk ajánlatot. Ajánlanád őket, volt velük bármi probléma? Mióta lakjátok a házat? A Madafát emlegette valaki, én személyesen láttam a terméket és nem voltam vele megelégedve: asszem nedves fából nem jó ómen építkezni...

 

sziasztok: Berger Enda

Előzmény: norcika1974 (590)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.07.29 0 0 605
Hello Jamie,

nem egyszerű helyzetben vagy... nem lehet a kivitelezőre valahogy nyomást gyakorolni? Ilyenkor tapasztalataim szerint addig kell rugdosni őket, amíg nem csinálnak valamit. A kifogásgyártásban elsők a szeren, azért minden kamut nem kel megenni, ekkora késésnek biztos van valmi oka.
Az őszi illetve téli építkezésnek megvan a sajátos varázsa, pl lehet olajoshordóban eltüzelt fahulladék mellet melegedni esténként, kellemes bronxi utánérzés :) Azért ne próbáld ki, nekem anno december 23án kötötték a gázt az utolsó napon, amikor még volt gázátvétel, este hatkor, utolsóként a városban. Eléggé megviselt a dolog idegileg, pár ősz hajszálat köszönhetek a dolognak, de akkor lett volna igazán gáz, ha itt marad a kégli fűtés nélkül 3 hétig, nyomás alá helyezett vizcsövekkel. Na, szóval nem ijesztgetni akrlak, csak csavard meg a kivitelező tökét, hogy nehogy úgy járj mint én.
üdv
krisz
Előzmény: Jamie25 (604)
Jamie25 Creative Commons License 2005.07.29 0 0 604

Szia matranensis!

 

Igen,pontosan ez az.Espooból ha kijössz,akkor utána van nem sokkal Salo-Turku irányába.A fotó alapján pedig biztos hogy egyre gondolunk!

Megnéztük,gyönyörűek a házak ott,de sajnos mikor ott voltunk nem lehett bemenni pont,mert valami főnökfélénél volt a kulcs,az meg ebédelni ment:(

Kívűlről gyönyörűek ez tény,bár azóta sikerült jópár házat megnéznem és pár finn könyvet is átbújnom.Jó könyvek vannak itt a faházépítésről,csak az a baj,hogy baromi drágák és persze finnül vannak.Angolul nem találtam egy könyvet sem,ami ilyenről szólt volna.Lakberendezésről annál inkább:)

Elképzelhető hogy azért locsolnak,amit írsz,bár ezt meg sem kérdeztem én balek...:(

Mindenesetre az érdekes volt,hogy ,most itt az egyik boltban gerendaházat lehet nyerni ha Téged talál meg fortuna kegye és pont Honkáék háza van benne,olyan mint amit otthon is lehetett nyerni a Gerendaházak magazinban.Ami különlegessé teszi a dolgot ,az az hogy a nyeremény értéke is fel van tüntetve:28.000 Euro.Kb 70m2-re saccolom,nem votl sajna méret.De azt hiszem ebből ki lehet találni,hogy mennyire "drága" egy ilyen ház...Azt hiszem ennyiből otthon meg sem mutatják:)Ennyit az álmodozásról:)

Nálam még szokás szerint semmi,asszem lassan ingyen lesz a házam ha így folytatódik,még egy hét van hátra,de eddig se híre se hamva a házamnak sajnos:(Utána pedig jön keményen a kötbéres időszak,aminek igazából örülnöm kellene,ha nem lenne nyakamon az ősz és vele együtt a tél is...Nagyon fel kell kötnöm a nyúlcipőt,hogy karácsonyra beköltözzek...

Remélem hamarosan beszámolhatok majd a fejleményekről!

Jó nyarat mindenkinek-itt már közeleg az ősz,folyton esik:(

Üdv:

Jamie

 

Előzmény: matranensis (598)
Garesz Creative Commons License 2005.07.28 0 0 603
Garesz Creative Commons License 2005.07.28 0 0 602

Sziasztok!

Az egyik motoros cimborám éppen most ért vissza a Nordkapról és hosszú utján fotózott egy csomó faházat is. Pár érdekeséget be is próbálok majd csatolni.

Tegnap kiszállították a szigetelőcsíkjaimat. Tényleg buli, mert Salgótarjánból hozták, Paroc néven fut - mint kriszbacsi is írta - és Sweden megjelöléssel és gondolom svéd szöveggel rajta. Hát remélem elég lesz, mert annyira soknak nemtűnik habár tényleg 2750 folyóméter és nekem 2600-at írtak kintről, hogy annyi kell.

Persze a köcsög tüzépesek kicsit többről állították ki a számlát (+ 6%) mint amennyi az előleges papíron szerepelt. Tüzépre bemenni, balhé azt még nekem kellett volna rosszulérezni magamat. Tényleg néha mint az állatokkal úgykell beszélni, mert szimplán nem értenek. Itt is csak akkor hagyták abba a próbálkozást amikor közöltem, hogy vagy kifizetem azt amit lepapíroztunk amikor megrendeltem vagy az előleg összegéért van anyagom de nincs róla számlám (akkor már levolt rakva a telken az anyag).

tjsz Creative Commons License 2005.07.28 0 0 601
Ezt akartam írni: "éppen ARRA járok"
Előzmény: tjsz (600)
tjsz Creative Commons License 2005.07.28 0 0 600

Sziasztok!

 

Sokszor próbáltam hívni a Gerendaházak Magazin szerkesztőségét, de mindig fax-ra futott a hívásom. Aztán kb. 2 héttel ezelött valakivel sikerült beszélnem, ő a múlt hétre ígérte a (júniusi lapszám) megjelenést. Persze azóta se semmi....  Na mindegy.

 

Más:

Az egyik magazinban említve volt az ausztriai Altheim, ahol - állítólag - egy csomó faház van kiállítva. Jövő héten éppen járok és be is ugornék, ha tutira tudnám, hogy érdemes. Kérdésem: járt-e már valaki közületek ott és ha igen, akkor hogy tetszett?

Köszönöm.

 

Üdv: Szabi

Rönk(fan) Creative Commons License 2005.07.27 0 0 599
Sziasztok!

Krisz és Garesz!! Nagyon köszönöm a válaszotokat, magam is így okoskodtam, annyira valószínűtlen ahogy azt ti is leírtátok! De a romantikus naívság (manapság ezt már egyszerűen hülyeségnek hívjuk) még mindíg elhatalmasodik az emberen ha ilyen olcsó árakat lát. Nem lakom túl messze és alkalom adtán ellátogatok a helyszínre aztán leírom mit láttam!!

még1x köszi

üdv Rönkös
Előzmény: kriszbacsi73 (597)
matranensis Creative Commons License 2005.07.27 0 0 598

Szia Jamie,

 

A leírásod alapján volt szerencsém szétnézni abban, vagy hasonló faház-üzemben. Ha jól sejtem Espoo felé van ugye?

L. fotó.

 

A farakást azért locsolják szerintem, mert van egy szárítási technológia (hőfok x légsebesség x idő) ami a különböző időpontban vágott fákat máshogy hatja meg. Röviden: homogenizálják a nedvességtartalmat.

Akiknél laktunk gerendaházban, azok is innen vették a kulipintyót.

 

bemutato hazak

 

Van vkinek tapasztalata a kanadai rönkház kft-vel?

Kézimunkával dolgozzák össze a házat, volt egy repicikkük az egyik csodás Gerendaház magazinban (ami elfelejtett megjelenni egy ideje...).

 

Legjobbakat mindenkinek, hajrá Jamie!

 

msis

Előzmény: Jamie25 (587)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 597
Hali,

egyetértek Garesszal, ez a ház 50.000.-ért nem rönkház,hanem valami könnyűszerkezetes szar, abból is a low cost verzió. Ha lejjebb mész az oldalon, akkor látod, hogy a 18-as borovi rönk ára 48.000.-+ÁFA/m3. Ha ebből építesz,- ami szvsz nem elég vastag-, egy 100m2-es házhoz kell olyan 70m3, akkor bruttó 4, 2 millánál tartasz és még nem csináltál semmit, csak van egy rakat fád.
üdv
Krisz
Előzmény: Garesz (596)
Garesz Creative Commons License 2005.07.27 0 0 596

Sziasztok!

Aki éppen kéményt keresget annak egy érdekes infó. A köművesem ajánlotta aki már rakott egypár ilyen kéményt. A cég neve Prespor és szlovákok. Ugyan olyan kéményt nyomnak mint a Shiedel, legalábbis technológiát és felépítést tekintve. A különbség, az én kéményemre a Shiedel 510 ezer HUF a Prespor 315 ezer HUF.

Kicsit elgondolkodtatott ez a dolog most!

 

Az ilyen 50 ezres kulcsrakész dolgokat szerintem mindenki felejtse el! Főképpen ha a kulcsrakész azt jelentené amit jelentenie kell. Ez körülbellül annyira komoly mintha valaki azt mondaná, hogy behoz neked vacsiúj Ferrarit 5 millió forintból olaszból.

Szerintem!

Rönk(fan) Creative Commons License 2005.07.26 0 0 595
Sziasztok!

Megnéztem az alábbi linket a Madafa házait!
Mi tagadás jól néznek ki a lapon!! De milyen házat építhetnek 50e/ nm kulcsrakész árból?????
Ha van valakinek tapasztalata nagyon szépen kérem írja meg!
exmv Creative Commons License 2005.07.25 0 0 594

Szia,

megnéztem volna a linket, de azt írja a böngészőm, hogy Forbidden :(

Előzmény: norcika1974 (590)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.07.25 0 0 593
itt egy jó észt link, ha valaki esetleg most kezdené a keresgélést:
http://www.wood24.ee/index.html

Jamie25 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 592

Hello JTD24,

 

ez is hasonlóan működik,mint kriszbácsié.92db-el szól,van kombinált is,amelyik hő- és füstérzékelő egyben,természetesen az drágább.

Ezek teljesen függetlenek egymástól,semmilyen összeköttetés nincsen közöttük.Mivel nem hálózatról megy így nem is kell tápvezeték sem hozzájuk.Simán felszereled a plafonra és beélesíted.Ha merül az elem benne,akkor pittyegő hangon jelzi.

Üdv:

Jamie

 

Előzmény: JTD24 (588)
kriszbacsi73 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 591
Hali,
nálam olyan füstérzékelő van,hogy elkezd éktelen módon szirénázni, ha gáz van, illetve a központon keresztül jelzi a felügyeletnek, hogy küldhetik a tűzoltót. Idáig erre szerencsére nem került sor, bár egyszer-kétszer a konyhait sikerült már beinditanom wokos sütés közben. Az én rendszerem teljesen rádiós, ez azért van, mert épp elég volt az áramkábeleket behuzigálni a falakba. Idáig teljesen megbizhatóan működik... Az ilyen fals riasztásokat is el lehet kerülni, ha a kritikus helyekre egy hősebességmérőt építesz a rendszerbe, na ez az, ami nekem nincs. :)
Előzmény: JTD24 (588)
norcika1974 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 590

Nekunk fahazunk van Erdelybol. Mi elegedettek vagyunk vele. Apicom.ro

10 nap es kesz a haz!!!!

zsoltdi Creative Commons License 2005.07.22 0 0 589

sziasztok

 

most találtam az aproneten egy hirdetést:

 

www.ronkfahaz.fw.hu

 

mit tudtok a Nyírmadai Madafa Bt házairól?

JTD24 Creative Commons License 2005.07.22 0 0 588

Hi Jamie25,

Füst esetén hogy adja a jelzést az érzékelő ?

 

JTD24

Előzmény: Jamie25 (587)
Jamie25 Creative Commons License 2005.07.21 0 0 587

Szia napene és többiek!

 

Még finnországban vagyok és még jövő héten is itt vagyok.

Sajnos a házzal még nincs semmi,nem jöttek:(

Most kezdem megérteni a kötbér lényegét,lassan ott fogok tartani hogy nem kell majd fizetnem a házépítésért,csak az anyagért...Azon a napon amikor eljöttem ide,aznap hajnalban beugrottam hozzájuk,a gerendák nagy része készen volt,de még nem mind az impregnálás és festés pedig teljes egészében még hátra volt.

Ahogy láttam a fejleményeket szerintem addigra talán meglesz mire hazamegyek...

 

Legalább annak örülök hogy itt rengeteg szép házat látok és gyűjtöm az ötleteket.Most egy ismerősnél lakom,mivel "nyaralok",így végre megismerhettem a lakásokat is tüzetesebben és az itteni életsítlust,nemcsak a hotelek egyhangúságát látom.Rengeteg olyan dolog van ,amit sokkal logikusabban oldanak meg ,mint mi odahaza,de erről akár könyvet is lehetne írni annyira már minden.

Jövő héten fogok menni egy rönkházgyárba,amit az egyik út mellett láttam,kb. 8-10 mintaházuk van kiállítva egy kis mesterséges tó köré,amit meg lehet nézni.Mindenféle technológia ,rönk- és gerendaformák.Hatalmas gyártócsarnokok,az út túlsó oldalán pedig óriási feldolgozásra váró farakások,némely rönk 40cm vatagság feletti.A nagy melegre való tekintettel folyamatosan locsolják érdekes módon,hogy igazából a hirtelen száradástól vagy a tűztől e,azt nem tudom.Az biztos hogy nem műszárított anyagból dolgoznak:)

 

2 napja voltam a város evangélikus tempomjában és melett a paplak egy kb. 100 éves rönkház,ami gyönyörűen nézett kis és ma is olyan mintha pár éve épült volna!

Az is igaz,hogy akik itt ilyenben laknak elmesélték,hogy ők 1-2 évente átfestik,nem várnak 5 évet vele,ami az otthoni gyakorlat!Ez meg is látszik rajtuk,az ár sajnos egy más kérdés,főleg ha azt nézem hogy itt minden olcsóbb a lakberendezéshez!

Itt fogom megvenni a füstérzékelőket a lakásomba pl.,ami odahaza 8-10e Ft,az itt 2-4 ezer Ft,mivel itt minden lakásba kötelező,nem számít ritkaságnak mint otthon nálunk.A lakásomba pl. 50e Ft-ból meglesz,ami az összes helyiséget lefedi,igaz nem hálózatos,hanem elemmel működik,de led jelzi rajta hogyha működik,ezzel sem lesz gond asszem.(megvan a következő termék a webes áruházba:)))

A fabútorok is nagyon olcsók,de természetesen van drága itt is bőven!

 

Annak örülhetünk,hogy otthon legalább a kaja olcsó és nem azzal kell törödnünk hogy mit együnk...

 

Majd próbálok képeket készíteni,ha eljutok a gyárba és felteszem ide!

 

Mindenkinek jó építkezést és további jó nyarat!

Sziasztok!

Jamie

 

 

Előzmény: napene (586)
napene Creative Commons License 2005.07.20 0 0 586
sziasztok!
nagyon "belassult" a topic!
Jamie, hogy haladtok? Hazaértél már? Kérnénk képeket is ha lehet...
üdv
jer Creative Commons License 2005.07.04 0 0 585
Szia!
Finn gerendaház, és még olcsó is? Ez valami nagy csalafintaság lehet, vagy pici a ház, vagy nem mondtak igazat az árajánlatban…
Annyi dolgot fel lehetne sorolni arra, hogy mire kell figyelni, de erre egy referenciaház látogatáson úgysem lesz időtök, pláne lehetőségetek. Kérdés az, hogy mikor épült a referenciaház, a hibák három-négy év alatt már mindenképpen előjönnének. Amit meg tudtok nézni az a faanyag és kivitelezés minősége: pl. pontosak-e az illesztések; szép-e a faanyag; vannak-e gyantafolyások; túlzottan repedezett-e a faanyag (1-2 cm); vannak-e elcsavarodások; a fűzéseknél látható; hogy megvannak-e a gerendák közötti szigetelőanyagok és miből vannak; vannak-e rések az elemek között; meg persze a többi összetevő, mint egy bármilyen más anyagból készült épületnél.
Az építésről már csak akkor érdemes beszélni, ha ténylegesen belevágtok.
Előnyei: gyors, szép, barátságos, tiszta építési terület, olcsón befűthető,...?
Hátrányai: állandó karbantartást-felügyeletet igényel, 4-5 évente illik kívülről lefesteni,...?
Üdv.
jer
Előzmény: DITTKE (584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!