Konténert csak akkor rendelj, ha egy nekifutásra tele tudod pakolni... Nekünk kertesházban félig volt amikor eleredt az eső, másnapra halasztottuk a folytatást, de természetesem mire felébredtünk a konténer csurig volt, mindenféle limlommal, háztartási hulladékkal, igénytelenül felpúpozva. Kedves szomszédok telepakolták, kellett rendelni még egyet.
Következőt későn hozták, estére megint csak félig volt, de akkor már örséget álltam. éjjel elkezdtek sorba jönni az emberkék, mindenfélével, volt aki kis zsákkal, volt aki lécekkel. Természetesen elhajtottam őket a rákba, ne az én kontómra pakoljanak. Mindegyik válasza: "De hát csak egy kis (akármit) hoztam nem foglal sok helyet" Felajánlottam mindenkinek, hogy maradjon itt velem, és nézze meg hányan hoznak még csak kis valamit, amitől full tele lesz a konténer...
Nem tudom, de nagy biznisz. Urge ott ült lomtalanitáskor a tűzhelyemen örségben, és minden arra járó autós-utánfutós guberátor jelezte neki a vételi szándékát, de ő nem adta el.
hm, hat igen. elgondolkodtato volt az is mikor mi regebben mikor meg tarsashazban laktunk es a pincereszunket kilomtalanitottuk, a venasszony a szomszedbol a felet visszahordta a sajat pincereszebe:))
Anyámnál lomtalanítás, de csak egy hét múlva, akkor nem tudok menni, ezért kiraktunk egy gáztűzhelyet egy héttel a kijelölt időpont előtt. Sehol senki, kertesházak, még nem rakott ki senki semmit.
Bementem, kezetmostam, 10 perc múlva indultam haza, a tűzhely már sehol nem volt. 10-15 perc alatt történt az észlelés-riadóztatás-szervezés-elszállítás.
Ezt mondogatják egyes szomszédaim is. Csakhogy a társasházunk 7 lakásából 4-ben leszázalékolt/nyugdíjas emberek laknak, akiknek igazán megoldható, hogy a csütörtöki lomtalanítás előtt szerdán tegyék ki a lomokat. Nekem viszont rendszeres túlóra/szülői értekezlet/gyerek edzése/saját tanulmányaim/stb. stb. mellett olykor a legjobb szándékaim ellenére sem jön össze az előző napi kirámolás (lehetne persze éjszaka, egyszer meg is próbáltam - kb. két cuccot sikerült kivinni, mire körénksereglettek...) Így többnyire marad a vasárnap délután, takarításra meg a következő szabad óra.
Múltkor rendeltünk konténert, mert kiganéztuk a kertből a lomokat (saját és előző lakó maradványai). Nem tudom, honnan veszik a fülest, de alig kezdtük kihordani a cuccot, már elkezdtek keringeni a keselyűk. (Kisváros.) Az első még szolídan kurkászott, de a többi már kevésbé tűnt együttműködőnek. Férjem aztán szólt is a nemzetiségi guberátoroknak, hogy letöri a kezüket, ha a gondosan felstócolt kupac leborul, így aztán megúsztuk néhány szétszórt aprósággal.
hat a lomtalanitas egy "jelenseg", a bosszusagokat valamelyest kompenzalja a kincsvadaszok tanulmanyozasa:))) ez se megy meg europai modon. mert ha hetfon reggel viszik el a motyot, nem kellene mar elozo csutortokon kipakolni. raerne vasarnap este es meg akkor is lenne kupleraj, de talan nem ekkora.
Én már túlvagyok a lomtalanításon. Szomszédaom viszonylag normmális módon oldották meg, egy istenbarma volt, aki a szombat vasárnap hétfő gyüjtögető és keddi elviteles nap utáni szerdán rakott ki két fotelt, ami még sokáig ott árválkodott.
Amiket én kiraktam, régi villanytűzhely, 15 éves szétbuherált goldstar videó, öreg franciaágy, ócska gitár, egyiket sem kellett letenni, egyből kivették a kezemből a guberátorok, egyik ott figyelt négy villanytüzhellyel és komolyan tözsdézett velük! Megjegyzem vadiúj renault meganja volt. Haverom aki segített levinni meg is jegyezte, hogy hülye vagyok, mert láthatom, hogy nekem aki kidobja csak thalia-ra futja, annak aki összegyüjti, annak megane-ra. :)
Kivittem egy zsákot is tele palackokkal, amik nem fértek le a szemétledobón és ezért az erkélyen gyűjtöttem, hiába mondtam, hogy nincs benne semmi, egyből feltépték a nemzetiségiek és szétszorták. Ebből lett sajna a nagy kupi a környéken...
És van már tuti tulajdonosa a kupacnak? Mert nálunk rögtön jön a kisebbségi famili és ők a tulajdonosok. Mindenki más el van hajtva, mer az az övéké. Napokig ott döglenek kidobott ágyakon, kisgyerekkel, csecsemővel, stb.. Fogalmam sincs, hogy hová járnak rötyire - gondolom a házunk mögé a gyepre. (mi meg mint vicces emberek sutyiban vízbombákkal szoktuk őket dobálni a VI.-ról), aztán másnap mikor panaszkodnak, hogy milyen emberek vannak, nagyon szoktuk őket sajnálni és csóváljuk a fejünket:o)
A kedves lakótársak is lusták elvinni a lomjukat a nagyobb kupacig, leteszik, alighogy kiléptek a lépcsőházból:(.
Mutatnék még egy képet. Felhívom a figyelmet a háttérben szolidan megbúvó kertiszékekre napernyővel. A látvány nem csak azért furcsa, mert épp nem süt a nap...
"Az összes huszonegykéthá éveddel te aztán baromira tudod mit kell csinálni mindenkivel."
Igen, tudom. És ennek semmi köze ahhoz, hogy 27 éves vagyok.
Azt nem tanította meg neked senki egyébként, hogy egy gúnyos megszólítást ("kicsihuszár") nem szabad sokszor egymás után, rövid idő alatt elsütni, mert unalmassá és elcsépeltté válik?
Tévedsz kicsihuszár. Te mindig megmondod a frankót. Te mindig tudod mit kéne tenni és hogyan, legfőképpen humánkodva. Ez szúrta ki a szemem de nagyon. A sleppnek meg kéne szólni, hogy képes vagy egyedül is arcolni