Keresés

Részletes keresés

quizas Creative Commons License 2004.02.04 0 0 2095
Szia kence!

Holnap próbálják az egyik bölcsességfogamat kiszedni. Aztán majd a többit is ki kéne. Azzal bíztatnak, lehet, hogy a hetes(eke)t is ki kell venni, mert másképp nem megy.
A gyökerek pedig tényleg felszívódtak. Pont ma derült ki, hogy egy másik fogamban is, amiben csak úgy elhalt az ideg, de ma az orvos hiába akarta gyökérkezelni, mert nem volt gyökércsatorna. :-O
Szóval azt mondod, félóra? Úgy legyen...
A hidat elvben a hetes és az ötös közé akarják tenni, de egyrészt lehet, hogy a bölcsességfog eltávolításával megoldódik a probléma, másrészt viszont lehet, hogy a hetes is eltávzik, és akkor nem tudonm, mire teszik a hidat. A fogbeültetés valahol 200 ezer forint van darabonként. :-((
quizas

Előzmény: kence (2084)
vivi0308 Creative Commons License 2004.02.03 0 0 2094
Szia aranyalma1!
Info: magándokinál is van ahol az ideiglenes koronákért külön kell fizetni (nekem 5eFt/db volt, a végleges 18e/db - más-más technikus készítette, az ideiglenes csiszolást követő napra lett kész).
Előzmény: kence (2065)
Athlay Creative Commons License 2004.02.02 0 0 2093
Holnap minden valószínűség szerint kihúzzák. A pasas adott valami gyulladáscsökkentőt, azt mondta, hogy ez holnapra rendberakja annyira, hogy ki lehessen húzni.

Hát ez van - már úgyis nagyon régóta kínlódtam ezzel a fogammal. Szerencsére a többi mind jó, úgyhogy talán nem fogom különösebben megérezni a hiányát.

Előzmény: Törölt nick (2092)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.02 0 0 2092
A Cataflam tényleg jó!
Én körömlevétel után kaptam és mindjárt elmúlt a kínzás-fíling. A köröm lézerkezelése után hál'Istennek már nem gyulladt be, akkor nem kellett...

Remélem a hetet mindenki fogfájás nélkül kezdi!! :))

Athlay, mizújs a sunnyogó fogaddal?

Előzmény: Athlay (2091)
Athlay Creative Commons License 2004.01.31 0 0 2091
Köszi a tippeket - sikerült cataflamot szereznem és nagyon sokat segít. Talán most már kihúzom hétfőig.
eMM Creative Commons License 2004.01.31 0 0 2090
Donalgin,szintén csak receptre.
Sárga piros kapszula na az aztán igen!
Amikor gennyesedett a körömágyam a jó kis lézerkezelés után,minden más nuku volt,(na az aztán tud fájni)ez hatott.
Fogra is jó kell hogy legyen.
A panadol extrát felejts el,misztikum,nem ér semmit.
Előzmény: Athlay (2088)
bandrew971 Creative Commons License 2004.01.31 0 0 2089
ha tudsz valakivel feliratni akkor cataflam. sajna csak receptre van pedig nagyon jó.
esetleg algopirin kvalerin páros.
Előzmény: Athlay (2088)
Athlay Creative Commons License 2004.01.31 0 0 2088
Ez kezd eldurvulni - egész éjjel nem aludtam semmit, ha talpon vagyok nem fáj, viszont fekve kibírhatatlan.
Benyomtam három panadol extrát, annyir ért, mint halottnak a puszi.
7végén fogorvos nuku, az ügyeleten nem csinálnak gyökérkezelést, kihuzatni meg nem akarom.

Nem tudom, hogy fogom így kihúzni a 7végét. Tudtok valami jó fájdalomcsillapítót ilyen esetre?

Előzmény: Athlay (2085)
Athlay Creative Commons License 2004.01.31 0 0 2087
Basszus, akkor megszívtam.
Előzmény: értelmiségi (2086)
értelmiségi Creative Commons License 2004.01.31 0 0 2086
Elképzelhető az, hogy az ínygyulladás valahogy átterjed a fog belső részére?

El. Roppant kellemetlen tud lenni.

Előzmény: Athlay (2085)
Athlay Creative Commons License 2004.01.31 0 0 2085
Hali!

Úgy egy hónapka begyulladt az ínyem. Elmentem a fogdokihoz, bekencézte, meg felírt valami öblögetőt, azt mondta, hogy nem majd elmúlik.

Három heti szenvedés után el is múlt.

A gáz az, hogy ma este a szóbanforgó fogam elkezdett veszettül fájni. Lyukas nem lehet, mert a multkor megröntgenezték és semmi...

Elképzelhető az, hogy az ínygyulladás valahogy átterjed a fog belső részére?

Ha ez történt k*** mérges leszek, mert nem akarom az eddig tök jó kis fogamat össze-vissza gyökérkezeltetni meg furkálgatni....

kence Creative Commons License 2004.01.31 0 0 2084
Ez valóban nem túl kecsegtető. Nekem 1 hónapja szedték ki az egyik fekvő bölcsességfogamat az ínyem alól. Félóra alatt kint volt. Azért szedték ki, mert nagyon közel volt a heteshez.
Ha nem látszik a gyökere, lehet hogy felszívódott?? :(
A hidat hova akarják tenni? Mindkét fog helyére?
Vagyis húzni kell? Ez elég rosszul hangzik, de ha más megoldás nincs..
Előzmény: quizas (2083)
quizas Creative Commons License 2004.01.30 0 0 2083
Az a gond, hogy két orvos is látta, és egyik szerint sem lehet kiszedni. Az egyikben valami csap van, a röntgenen nem is látszanak a gyökerei (!) A másiknak látszanak, hogy nincs végig betömve. Mivel azonban mindkettőn korona van, azt eleve macerás leszedni, azt már állítólag vissza sem lehet tenni (?), szóval inkább hidat ajánlanak, az a biztos megoldás mindkét doki szerint.

De az egész oka a négy nyavalyás bölcsességfog, amik sunyin az íny alatt nyomulnak és teszi tönkre a fogsoromat (nekinőnek a hetesek gyökereinek és nyomnak mindent). A szájsebészeknek nem akaródzik kiszedni őket, azzal bíztatnak, hogy akkor a heteseknek is búcsút mondhatok. A hatosok meg gyökérkezeltek, koronásak és érzékenyek.
Most épp antibiotikum-kúrán vagyok emiatt. Szóval én hajráznék, de...
quizas

Előzmény: kence (2065)
Granuloma Creative Commons License 2004.01.29 0 0 2082
Szólaljon már meg egy szakember marketinges tev. nélkül mert ez most már fáj!!!! / nem a fogam /
eMM Creative Commons License 2004.01.28 0 0 2081
Azt onna lehet tudni,hogy beleszíjaznak a székbe,hogy ne tudj kapálózni.:)
Előzmény: Bondetti (2079)
eMM Creative Commons License 2004.01.28 0 0 2080
Én úgy tudom hogy már oda mész ahová tetszik ha van TAJ számod,de azér ez nem tuti:)
Jób bírta a fogad ha a tömés kiesése után "csak" most lett érzékeny.
Előzmény: Bondetti (2078)
Bondetti Creative Commons License 2004.01.28 0 0 2079
Gyökértömésről szólva, honnan lehet tudni, hogy ilyen tömést kapsz? (Jó, "megkérdem", de én a fogorvosnál többnyire nem vagyok olyan idegállapotban, hogy cseverésszek, az orvosok önmaguktól meg nem igazán kommunikatívak, azon kívül, hogy "áá" vagy "köpj" vagy "nem ígérhetem, hogy ez kellemes lesz".) Hátha nem lenne annyira tele a nadrágom, ha tudnám, hogy túléltem már egy ilyet...
Előzmény: Kata-flan (2073)
Bondetti Creative Commons License 2004.01.28 0 0 2078
Jól jött ez az infó, épp ez iránt akartam érdeklődni, hogy mi van ingyér. Azt hittem, még mindig csak a húzás, hogy a 10 millió fogatlan országa is legyünk. :) Akkor lehet, hogy elszenvedek a fogorvosig. Rájöttem, hogy a bf4 érzékenykedik -- néhány éve kiesett belőle a tömés, de lesz*rtam, mert azon az oldalon úgysem igazán bírok rágni.
A körzetekre bontás érvényes még? (Szóval hogy ilyen háziorvosszerűen meg vannak határozva, hogy x és y fogorvosokhoz vagy beosztva, vagy hogy mondjam.) Nem mintha bajom volna a doktornővel, két fogamat ő húzta, a jobb felső négyest is ő tömte be f***ául, eddig, lekopogom, semmi baj nem volt vele.
Előzmény: aranyalma1 (2076)
eMM Creative Commons License 2004.01.28 0 0 2077
aha szóval a korona a luxuscikk, logikus.

Cicvarek aranyozott titán?
Biztos nem volt 2 forint.

Előzmény: aranyalma1 (2076)
aranyalma1 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 2076
SZTK-ban a fogmegtartó kezelések az ingyenesek, úgymint tömés, húzás, gyökérkezelés, fogkőleszedés. a többiért ott is fizetni kell. egy korona 10 ezer. Ellentétben a magánnal, ahol épp a duplája, de talán megéri.....
Előzmény: eMM (2074)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.28 0 0 2075
És még aranyozott is. :)))) De nem látszik belőle semmi, mert tkp. a segítségével lett fog-formája a letört fogamnak, ezt beleépítették, ergo ez is tartja a tömést, ami olyan uv-fényre kötő anyag vagy mi a nátha. :))
Előzmény: eMM (2071)
eMM Creative Commons License 2004.01.27 0 0 2074
Ha a nyolcas a bölcsességfog akkor ez nem a heteske.

Micsodíííííí az SZTK-ban pénzes a korona?
Én ugy tudtam hogy megint minden ingyen van már jó ideje.

Előzmény: kence (2072)
Kata-flan Creative Commons License 2004.01.27 0 0 2073
A hideg-meleg érzékenység kb. 99 %-ban gyökértömés.
Bizony nem olcsó a korona (SZTK-ban sem), de maszeknál kb. ennyi az ára.
Előzmény: Bondetti (2070)
kence Creative Commons License 2004.01.27 0 0 2072
Az a heteske lesz. Nem kell ahhoz fogorvosnak lenni, elég megszámolni :)
Előzmény: eMM (2071)
eMM Creative Commons License 2004.01.27 0 0 2071
Akkor nem 8-as, 6-os vagy 4-es, a második őrlő.
Nemvagyok én fogorvos hogy ezt így vágjam.

Cicvarek
Titáááááncsap?
Mi vagyok én ruszki tengeralattjáró?:)
ha csapolnak köré építik a koronát nem?

Előzmény: kence (2058)
Bondetti Creative Commons License 2004.01.27 0 0 2070
20e egy korona? Ez "kissé" lehangolt. Valószínűleg a bal felső kettesem sajog tegnap óta hidegre-melegre.

Ötödikes koromban jól pofáraestem tornaórán a kopott parkettán, nekem bf2 majdnem tőből le, a tornatermet meg bezárták két hónapra és kicserélték az évtizedes parkettát....... Ilyen szempontból hála az égnek, hogy kijjebb álnak a felső kettesek, máskülönben valószínűleg az első fogaim látták volna kárát. Öröm az ürömben.

turi Creative Commons License 2004.01.27 0 0 2069
Nekem novemberben fejezte be a dokim,akihez 20 éve járok legalább,a fogaim rendbetételét.5 húzás,2 tömés csere,9 korona-hid porcelánból és alsó kivehető /na nem teljes /.
December eleje óta fájnak az izületeim,kezelnek,vizsgálnak,gócot kutatnak.Azt mondja a reumatológus,hogy a fogkezelés belobbantotta az izületeimet.Tapasztalt-e közületek valaki ilyet?
Nagyon rossz, bedagadnak a lábaim,fájnak,nem tudok rendesen cipőt húzni ,de a fogaim legalább szépek.
turi Creative Commons License 2004.01.27 0 0 2068
adnak ideiglenest és benne van az árban magánnál is.
Most csináltattam teljes repertoárt egy vagyonért,igy első kézből kapod az infót.
Előzmény: aranyalma1 (2066)
bogi1 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 2067
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy jártatok-e már a Villányi vagy a Varga Dentben, és amennyiben igen, milyen tapasztalatokat szereztetek? Köszi, Bogi
aranyalma1 Creative Commons License 2004.01.27 0 0 2066
hali!
kérdés: ha az első fogaimra porcelán koronát szeretnék, azokat ugyebát lecsiszolják, mintát vesznek, valamennyit kell majd várni rájuk. Addig ugye szoktak adni rögtön valami ideiglenest? Az külön pénzbe kerül egy magándokinál, vagy benne van az árban? Itt, ahol most voltam 20 e 1 tiszta porcelánfog.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!