Keresés

Részletes keresés

taqy42 Creative Commons License 2010.01.11 0 0 420
pikkasz bakker! "leg fontossabb" ne tetezd! :)

Egyebkent meg ki a fenet erdekel, hogy helyes vagy sem. Ez nem az alljunkmegegyszora topic.
Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.10 0 0 419

Kedves archibald.hawk!

 

 

 

Ne törjön az pálcát felettem, aki saját maga sem tud helyesen írni. PL: 391 hozzászólás. Minden klaviatúra tudja az ékezetes betűket kezelni, csak te nem. Ez elég elszomorító. A Magyar Nyelvtanban a hosszú és rövid magánhangzók más jelentést és értelmet adnak a mondatnak. Ha neked ez a leg fontossabb, soha ne legyen nagyobb örömöd az életben.

 

 

Értékelném ha a sját házad táján söprögetnél.

Előzmény: archibald.hawk (418)
archibald.hawk Creative Commons License 2010.01.10 0 0 418

Kedves pikkász!

Tudnám értékelni, ha továbbiakban helyesen, de legalább is helyesebben írnál magyarul, ha már ezt a nyelvet válaszottad a kommunikációd eszközének e fórumon.Pl. az "ár emelés" így külön, kicsit már durva...

Erőfeszítéseidet előre is köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.09 0 0 417

Szia annie26!

 

Nem a fentlévő kocsik az érdekesek, ha nem a mélygarásban lévők. Netán olyan helyet bérelsz ami beázik esőzéskor. Egyébként igazad van. Nem csak a Marinán tapasztalható felsőbb rendűség. Azért mert több a stex a zsebében megengedheti magának a szemetelést. A takarításért meg nem akar fizetni, meg sok minden másért. Minden ingyen kellene az ilyeneknek. Hát a nagy ló....... . A szolgáltatást fizesse meg mindenki. Fizetés nélkül nincsenek szolgáltatások, karbantartások, javítások stb-stb. Lehet spórolni és úgy fog kinézni mint újpalota. Roma és kínai putri. Egy kis idő és nyakatokon lessz a sötét és a sárga veszedelem.

 

Ja te bérlő vagy. A bérlő is tojik az egészbe, csináltassa meg a tulaj. végül is igaz.

De legalább van indok az ár emelésre.

 

Előzmény: annie26 (416)
annie26 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 416

hm... ezek szerint én extra szerencsésnek mondhatom magam, mert fél éve lakom itt és még egyetlen egyszer sem volt gond a kocsimmal, pedig fent parkolok az utcán- azt hittem ma egyedi dolgot láttam....

Na igen, van itt néhány visszásság, őszintén nem értem azokat az embereket, akik azért viselkednek felsőbbrendűként, mert itt laknak...eldobott pzs a folyosón, kuka mellé hajított szemeteszsák, letakarítatlan járdák, hónapok óta törött liftpadló, kartonlappal járhatóvá tett márványlépcső....nem is beszélve a fizetési elmaradásokról...őszintén szólva engem a Duna-part mindezért messze nem kárpótol, de mivel csak bérlőként lakom itt, így hál'istennek nem kell ezek miatt hosszú távon aggódnom...

Ágica 33 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 415

Te legalább szerencsés vagy, volt tanúd.

Az elmúlt bő fél évben az én kocsimat nem egyszer megnyomorították a garázsban (és nem a mellettem parkoló). Az ősz elején még a rendszámomat is le (és el) vitte valaki a fél lökhárítóval együtt. És láss csodát, az esetet senki nem látta, senki nem hallotta a nagy zajjal járó autótörést.

Se tanú, se cetli, se tettes. Viszont volt egy csomó utánajárás, idegeskedés (a rendőrségen éppenhogy csak ki nem nevettek a problémámmal), bkv-zás hetekig, meg nem kis költség a javíttatás és a rendszámpótlás.

 

Egyszóval ilyen itt a Marina Parton a morál! Ilyenek a "kultúráltabb, jól szituált réteg"-be tartozó emberek!

monsterdog Creative Commons License 2010.01.08 0 0 414
szia,

nekem 2 hét alatt 2x törték össze a kocsimat, szóval nem apró ajtórányitás, vagy ilyesmi, hanem beledodzsemozott az illető, mert be akarta passzírozni magát olyan helyre, ahol az ő kocsija tuti nem fér el, ha nincs tanú rá, akkor eléggé rosszul jártam volna, mert nagy kért okozott.
itt ez a morál, sajnos sejtelmem sincs, hogy miért.
azt már nem is említem, hogy a kocsim körbe végig össze-vissza van karcolgatva, mert rányitják az ajtót, stb.
undorító magatartás,
és lehet csak nekem tűnik úgy, hogy csak itt van ekkora dilettáns, nemtörődöm banda?

Előzmény: annie26 (413)
annie26 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 413

És még egy dolog, ami esetleg érdekes lehet: ma reggel 7-kor munkába menet a következő jelenetnek voltam szemtanúja:

a Turóc u. 5-től kicsit feljebb már a Duna Terasz előtti részen egy Corollával próbált a tulajdonosa kiállni a parkolóból. még két oda-vissza mozdulatra lett volna szükség a biztonságos távozáshoz, de barátunk inkább kényelmesen beletolatott a mögötte parkoló sötét Renault Megane-ba (IUW kezdetű rendszáma van), majd mint aki jól végezte dolgát elhajtott...

Megnéztem a Megane-t, a félvilágosban nem láttam sérülést, ezért nem tettem az autóra jelzést, de amennyiben mégis sérülést tapasztal a tulaj és olvassa ezt, írjon és feljelentés esetén szívesen elmondom mit láttam, a rendszámot természetesen felírtam.

Javaslom a Corolla tulajdonosának, hogy ha már nem sikerült megtanulnia vezetni és nincs annyi gerince, hogy megnézze, okozott-e kárt, legalább nézzen körül, nem hagy-e tanút....

Elkeserítőnek tartom, hogy ahol elvileg a társadalom egy kultúráltabb, jól szituált rétege lakik, ott is közlekednek ilyen emberek...remélem egyszer hasonló mentalitású tulajdonos tolat majd rá az ő autójára is....Mindenesetre lényegesen kevesebb ilyen eset lenne, ha aki látja nem menne tovább elfordítva a fejét.

annie26 Creative Commons License 2010.01.08 0 0 412

Sziasztok!

 

Kicsit eltérnék a témától, de hátha másnak is van hasonló gondja. A bejárati ajtómon már alig tudok bejutni, annyira szorul, úgy tűnik, megsüllyedhetett az ajtó, mert a kulcs akkor fordul könnyebben, ha emelem és húzom egyszerre, de lassan már kevés az 50 kilóm ehhez. Más tapasztalt ilyesmit ezeken a nehéz ajtókon?

 

Köszi előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.06 0 0 411

Szia Ágica33!

 

Még valami. Azért vagyok a kompromisszum kötés mellett, mert új a ház, új a képviselet, össze kell szokni. Ez csapat munka. Akkor kell lépmi ha már vég képp nem megy.

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.06 0 0 410

Szia Ágica 33!

 

A beszélgetésünkben a képviselet munkájának a minősítése merült fel.

Nálunk nincs üzemeltetés. Mindent a képviselet végeztet el Árajánlatok benyujtása és elfogadása alapján. Az SZB. hagyja jóvá az ajánlatokat.

 

De nálatok az előző képviselet nem csinált semmit. Itt vana probléma . A per benyujtásáig meg el sem jutott.

 

Bár milyen probléma felmerül akár melyik házon, addig nem lehet érdemben intézkedni amíg az ellenfél van többségi tulajdonban. Mintha már említettem volna ezt. Nem tudom, hogy a ti házatok hogy ál töbségi tulajdon tekintetében.

Mivel nem ismerem az előzményeket, én mindenképpen kompromisszumot kötnék és várnék türelemmel.

Javaslom hogy az SZB. foglalja össze tömören és érthetően, hogy a lakók mit szeretnének a házon, mik az elképzeléseik. Eljuttatni a vezetőséghez, egy találkozó alkalmával egyezkedni kell a megvalósításról.

 

Sok képviselet van a piacon de egyik csapni valóbb a másiknál.

5db ház volt 1 képviseletnél már csak kettő van egy helyen. a többi más képviseleteknél van. a szolgáltatás meg csapnivaló. nálunk már takarító sincs. Ma reggeli havat egyí hajléktalan lapátolta el a járdáról. nem tudott róla senki az SZB elnök meg főképpen.

 

Azt javaslom hogy a PYRAMIDON Kft. ne válasszátok mert szabálytalanságot szabálytalanságra halmoz. Még drágább lenne a berendezéseitekkarbantartása javítása.Önös Érdekek hajtják a motorját a cégnek. nem a tulajdonos érdekei.

 

 

Előzmény: Ágica 33 (409)
Ágica 33 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 409

Szia pikkász!

 

A Marina Part társasházain külön van az üzemeltetés és külön a közös képviselet.

A számlanyitás és a könyvelés a közös képviselet feladatai.

Az üzemeltetés "csak" a műszaki dolgokkal foglalkozott, többek között a ház közös területeinek átvételével, az azokkal kapcsolatos hibák feltárásával. A hibák javíttatása már megint csak a közös képviselő dolga lenne, ő kezeli a kasszát, ő jogosult a tulajdonosok képviseletében fellépni.

A lakásokat meg a tulajdonosaik vették át, mind műszakilag, mind más egyéb szempontok alapján.

Ők már sokkal korábban, már 2007-ben javasolták a társasháznak, a közös képviseletnek, hogy perelje be az autokert, mert nem javítják a garanciális hibákat - ezért kellett menniük nekik, illetve később az akkori közös képviselőnek is, ebbe buktak bele.

Nekem akkor még megmutatták az átadás-átvételi jegyzőkönyveket, amiben többek között az is szerepel, hogy a garázs beázik. Nem rajtuk múlt, hogy a figyelmeztetéseik ellenére az autoker átvette a munkát, a házat a kivitelező cégtől. Az autokernek így is megérte, hisz minél előbb el kellett adnia a lakásokat.

 

Nekem ugyan semmi érdekem nem fűződik az ő megbízásukhoz, sőt valahol konkurencia is (hasonló profilú cégnél könyvelek).

Csak egy ötlet volt, méghozzá azért, mert annak idején sokat segítettek nekem és szerintem a háznak is próbáltak.

Anno megkértem őket, hogy legyenek jelen a lakás átvételekor (ez nam tartozott ugyan a munkájukhoz, de megtették - ingyen) és az ő észrevételeik, javaslataik alapján döntöttem úgy, hogy elsőre nem veszem át a lakást (úgy tudom másnak is készítettek ilyen listákat), csak ha már minden hibát kijavíttatott a beruházó. És jól jártam, legalábbis jobban mint sokan mások, akik jobban rá voltak kényszerülve. Komoly hibák ma sincsennek a lakásomban.

 

Csak egy érdekesség még:

Aki annak idején a társasházak jogi képviselét látta el, most az viszi közös képviseletet. Őrá cserélték a régi közös képviselőt.

 

A lényeg: én a jelenlegi közös képviselettel elégedetlen vagyok, ezért javasolni fogom a leváltásukat. Hogy ki legyen helyette, azt majd úgy is a közgyűlés fogja eldönteni. Nekem mindegy, csak történjen valami a Marina Parton.

 

Előzmény: Törölt nick (408)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.03 0 0 408

Szia Ágica33!

 

Bizonyára nagyon jó munkát végzett a régi üzemeltetés,ha egy évig szinte alig könyvelt, és még a bank számlátse nyitotta meg. Felhívom a figyelmed az utolsó mondatodra.

A beruházo az autoker és az ő oldalán vett részt az átadás átvétel lebonyolításában.

Tehát az autoker érdekeit képviselte a tulajdonosokéval szemben. Szép pénzt kaszálhattak. Ezért kell a tulajdonosoknak egészben vagy részben saját költségen javíttatni a garanciális munkákat. ezért ázik be a mélygarázs és sérül sok kocsi fényezése.

Mivel érdekelt leszek valamelyik társasház tulajdonosaként érdeklődtem sok mindenről.

Többek között a képviselő váltás mennyiségéről és okairól.

A munkát el kell végezni nem csak a számlát kiállítani róla. Én szerintem a régi üzemeltetés nem volt a helyzet magaslatán, sőtt mi több megkockáztatom hogy életében ez volt az első üzemeltetése és belebukott.

Téged nem bosszantana ha több millióért vásárolsz egy X m2 lakást 2mill. ért parkolóhelyet, fizetsz takarítási díjat havonta és a lakásban jönnek elő a hibák, az új autód sérült lessz. én biztosan be perelném a kivitelezőt sőtt csőd eljárást is kezdeményeznék veleszemben ha nem javítja ki a károkat véglegesen. Be perelném a képviseletet is mivel ők vették át a lakásokat műszakilag.

Fizetni biztos nem fog. mivel elég nagy cég máshol is van érdekeltsége, úgy hogy marad a per. de ezt közös erővel kell megtenni nem egyedül.

Előzmény: Ágica 33 (407)
Ágica 33 Creative Commons License 2010.01.02 0 0 407
Szia pikkász!

A megbízást ugyan az Autokertől kapták, de mint külsős cég. Ők akkor csak az üzemeltetésre szerződtek.

Biztosat előre senki sem tud mondani, én is csak azt mondom, hogy annak idején azért ők felkészültebbek és lelkiismeretesebbek voltak, mint azóta bármelyik üzemeltető vagy közös képviselő.
Később az Autoker "küldte" el őket (mert szembefordultak velük a garanciális problémák, meg a díjfizetések miatt).
Azt sem értettem akkortájt, hogy utánuk nem sokkal miért cserélték le a közös képviselő személyét is.
A kivitelezéshez közük nem volt. Azért ismerik az épületeket, mert végignézték az építkezést, majd részt vettek az átadás-átvételeken a beruházó oldalán.

Hogy mi az olcsó? Egy biztos a semmiért minden kifizetett forint sok - drága.
Előzmény: Törölt nick (394)
taqy42 Creative Commons License 2009.12.30 0 0 406
Van itt egy par telszam a topicban ha a berles erdekel. A mi lakoparkunkban 15-20k korul van /ho.
Előzmény: Törölt nick (405)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.30 0 0 405

én biztos nem adnék 2millát sőt  1,5 sem a parkolóért. Csiripelték a verebek, hogy beázik, néhol víztócsában kell tocsogni, még a kocsi is maradandó károsodást szenved.

Le lehet jócskán alkudni az árat vagy csinálják meg ill. javítsák ki ahibákat véglegesen.

A teljes ár akkor kerüljön kifizetésre ha a garanciális idő alatt nem történik semmilyen hiba vagy károkozás.

 

Agaris idő nem lehet kevesebb 2 évnél.

 

Így lehet alkudozni.

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.30 0 0 404

Vásárolni csak akkor ha hosszabb távra tervezek. Mennyibe kerül a bérlés?

 

taqy42 Creative Commons License 2009.12.30 0 0 403
Volt tobb garazs akcio, I. utemben volt 1,5M ert, a II.-III. ban talan 2M ert. Nem tudom, hogy tart-e meg de biztosan lehet alkudozni.
Előzmény: archibald.hawk (402)
archibald.hawk Creative Commons License 2009.12.29 0 0 402
Az ok, h nem vesznek garazst az emberek.Egyebkent itt sem biztos, h nem torik fel.....
Előzmény: Törölt nick (401)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.29 0 0 401

Sziasztok

 

Rengeteg autó áll kint a parkolóban. Mi az oka hogy nem mennek le a mélygarázsba?

Nem tudom mennyibe kerül, de máshol alsó hangon 3 milla egy szűk garázs és még az sem biztos, hony reggelre nem  törik fel.

taqy42 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 400

1 honapja meg munkagepek voltak a felszigetnel azt hittem mar a sportcsarnokot csinaljak vagy legalabb a partot rendezik, de eltuntek.

Előzmény: Törölt nick (399)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 399

Lehetséges az új ház átadása is bele szólt a lebontásába.

Egyébként ha el akarnak vinni valamit azt elviszik, szögleteset gurítják a gömbölyűt azt viszik. Főként az autókat.

 

Szerinted a kivitelezőnek van pénze? el telik egy jó pár év mire sport centrum lessz a környéken.

Előzmény: taqy42 (398)
taqy42 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 398

Hi,

 

Ez idaig is igy volt, megis vagy 5 eve ott volt a kapu. Biztosan volt visszatarto ereje. Lassan atadjak a Dunaterasz lakasait gondoltam miattuk tortenhetett, mert ugye ott is nyilik egy bejarat a teruletre.

 

Mas, sportcentrum? setany tovabbepites? ezekrol tudtok valamit?

 

Előzmény: Törölt nick (397)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 397

Sziasztok

 

 

az önkormányzat rendelte el. tudomásom szerin.

 

közterületet elzárni nem lehet. nem is célszerü mert a másik oldal nyitott.

 

 

Előzmény: taqy42 (396)
taqy42 Creative Commons License 2009.12.27 0 0 396
Sziasztok,

Nem tudjatok miert pont most bontottak le a foportat?
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.26 0 0 395

 

Sziasztok!

 

BUÉK mindenkinek

 

Az épület hibáknál tartottam. Ha már megvásároltuk a lakást és  látszatra minden szép és jó a hiba csak később derül ki, nem árt áttanulmányozni a szerződésünket.

Az eladó a vevővel köt szerződést. Sajnos minden lakás eladásnál az eladó próbál vajamilyen kerülő úton kibújni a garanciális javítások elvégzése alól, a jelen lakhelyemen is ez a gond.

A szerződében ki kellett volna térni a garanciális javításokra is lakáson belül és kívül egyaránt.

Tartalmaz valakinek a szerződése garanciális javításokra utaló hivatkozást vagy rendeletet esetleg vállalást?

Ha nem, akkor bele estünk a lavorba. Az eladó nem vállal kötelezetséget ill. nincs a szerződésbe rögzítve akkor saját költségen lehet rendbehozni a hibákat, esetleg a képviseletet lehet megkérdezni, hogy tud e ajánlani vagy árajánlatot bekérni a hibák kijavítására, esetleg tanácsot kérni, mit tehet a tulajdonos ilyen esetben.

 

Olvastam a pince garázsok beázási problémáját. Sajnos erre nem tudok mit mondani, csa azt hogy kivitelezési hiba amit nem lehet rendbehozni.

Ötletem van de majd azt legközelebb.

 

BUÉK.

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.25 0 0 394

Szia Ágica33!

 

Biztosvagy abban, hogy a régi üzemeltetéssel kell végeztetni a munkálatokat? Abban is biztos vagy, hogy azok az emberek nem az építkezés valamelyik alválalkozójánál dolgoztak? Én nem bíznék meg a helyedben bennük. Lehet hogy céget alapítottak, de ők csinálhatták a kivitelezés egy részét nem hiába ismerik a házakat ill. problémájukat.

Erre én is céget alapítanék hogy bekerüljek egy ilyen sok munkát biztosító házhoz, pláne protekcióval.

 

Ja ami olcsónak látszik most, az később fog be bizonyosodni, hogy mégis csak drágább.

Majd amikor egy évben többször fog kimenni ugynazon berendezéshez kölömböző hiba kifogással.( a berendezésnek persze semmi baja.)

 

Még valami! milyen alkalomból nézték végig az építkezéseket, ha nem a beruházó és a közösképviseletemberei? Más nem igen tartózkodhat az építkezéseken.

 

Előzmény: Ágica 33 (388)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.25 0 0 393

Szia polo57!

 

Leendő tulajdonos leszek ha beválnak a hozzáfűzött remények a parkhoz.

Biztos vagy abban hogy a jelenlegi társasházkezelőt kell leváltani?

Tudni illik, hogy az autoker a többlet tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonos addig amíg el nem adja a lakásait. Amíg 50+1% kal több hányada van addig semmit sem tud kezdeni egyetlen egy közös képviselet és tulajdonos sem. Türelemmel kell lenni amíg nem fordul a tulajdoni hányad, de vigyázni kell, hogy ne áljon senki se az autoker mellé, mert akkor hiába van többlet hányad a tulajdonosok kezében.

 

Hasonló helyzetben vagyunk a jelenlegi társasháznál, csak itt a tulajdonosok kettéváltak, egyrésze a saját  és a társasházkezelő érdekeit képviselik, a másik része alul maradt.

Ezért fizetünk 1750 Ft/m3 melegvíz dijat.

Előzmény: polo57 (385)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.25 0 0 392

Kellemes Karácsonyt és Boldog Újévet kívánok minden olvasónak.

 

Szeretnék átköltözni egy exkluziv lakóparkpa, és az MP. szemeltem ki. De mielőtt belevágnék tájékozódnom kellett a neten és személyesen is, hogy a lakópark milyen állapotban van, és milyenek a körülmények külsőleg, belsőleg és műszakilag. Nem utolsó sorban a társasház kezelésével kapcsolatban. Tudakozódtam a tulajdonosi fizetési morálról is. Barátaimtól nem hallottam jót és biztatót.

 

Talán haladjunk sorjában:

A tulajdonosok nagy része más lakótelepekről ill. vidékről vásárolt lakást a meglévő mellé vagy költözött saját tulajdonába. Hozzáteszem nem olcsón. De biztos vagyok abban, hogy nem tájékozódtak az új építésű lakások szerkezetéről és gépészeti kialakításáról. Ez a tájékozódás olyan mint amikor autót vásárolun, és töviről hegyire körüljárjuk, olvasunk a műszaki paramétereiről, működéséről és főleg mennyibe fog kerülni az üzemeltetése. Álltalában a TV ből informálódun, hogy milyen jó és olcsó az új építésű lakás vagy ház. Nem szabad összekeverni a saját ház üzemeltetését a társasházéval.

Olvastam a fórum eléjét és végét.

Minden hibára és problémára csak a beköltözés után derült fény, vagy 1 év eltelte után vagy közben. Valamilyen oknál fogva nem felelt meg az előző üzemeltető sem, azt olvastam, hogy a mostani sem felel meg.

Szeretnék pontos információ birtokába jutni, hogy mi az oka. A jelenlegi nem fogja megmondani a frankót, a régi meg kígyót békát kiabálna az újra. Kérek mindenkit aki érdemi információt tud írja meg mi a probléma a vezetéssel illetve a házakkal kapcsolatban.

 

Köszönöm.

 

 

 

archibald.hawk Creative Commons License 2009.12.25 0 0 391
Btw, a kov. lepes majd az lesz, h eladjuk a kolapokat a haz oldalarol lampastol,mert sporolunk...egyebkent, meg nincs szukseg takaritora a folyosokon,meg a fu ontozesere sem a kertben....a kerti csobogo szivattyujabol is csinalhatnank nemi penzt!fel is vetem ezeket a kovetkezo kozygules alkalmaval :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!