Keresés

Részletes keresés

tündérlala Creative Commons License 2001.09.28 0 0 68
Vagy aranyeret! :)))

Jóreggelt minden zuglóinak!

lala

Előzmény: kaviat (67)
kaviat Creative Commons License 2001.09.28 0 0 67
ki korán kel, aranyat lel :))

nem is tudtam, hogy van zuglo.hu. megnéztem, mókás

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: zuglo_14 (66)
zuglo_14 Creative Commons License 2001.09.28 0 0 66
Szia!

Látam a honlapot, de gondolom ami egy iskoláról a honlapra felkerül az föleg a "napos" oldal :-))

A gyerek eddig élvezte a kémiát, őnállóan jelentkezett iskolai kémiaversenyekre, nyert is.
Gondolom ezzel a résszel nem lesz probléma.

A továbbiakat majd meglátjuk....

Kösz a választ.

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 65
Ja, és még annyi, hogy a kémia iránti érdeklődés nélkül nem érdemes ide jelentkezni, (kiv. info szakok) hogy majd megszereti a gyerek, mert azért az nem úgy megy. Tudom, aranyos lehet amikor a gyekőc első héten haviszi a fehér köpenyt: a kis vegyész! De 8. órában a laborban guvadt szemekkel figyelni, hogy csöpög a csepp a löttybe, ehhez azért több kell.

Amúgy nézd meg a www.petrik.hu-t, bár kicsit rózsaszinű a kép.

Előzmény: zuglo_14 (58)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 64
Szia Zuglo_14!

Amikor én oda jártam, könnyű volt bekerülni, mert nem volt felvételi. Azóta ez változott. Vegyész, környezetvédő, és informatikai képzéseket indít az iskola általános iskola után, ill. technikusképzést az érettségi után. Az iskola egyáltalán nem tűnik keménynek, persze a kémiát erősen nyomatják/nyomatták. Volt egy elég kemény kémiatanárnő, ahol az osztályátlag 2,3 körül lehettett, mi meg vért izzadtunk, de akik egyetemre kerültek, szinte nyaralnak kémiából, igaz nem vegyész szakon. Már elsőben volt labor, mindenféle mérésekkel, kotyvasztásokkal, titrálással, de komolyabb műszeres gyakorlatot a technikusi képzés ad. A tanárok átlagosak, se túl jót, se túl rosszat nem lehet mondani róluk, egy két kivétellel persze, de ilyen mindenhol van. Az osztálytársaim nagy része a GATÉ-ra illetve a Kertészetire ment továbbtanulni, ill 1-1 fő vegyészetre, ill. biológiára, de a technikusi után, mert így nem kellett felvételizni a többletpontok miatt. (Ez, ha jól tudom változni fog.) Ami pedig a technikusképzést illeti: a Metro újságban szinte két-háromhetente keresnek vegyésztechnikust, akár pályakezdőt is.

Előzmény: zuglo_14 (58)
zuglo_14 Creative Commons License 2001.09.27 0 0 63
Jóóóóó Estét Zuglóóóó!

Kaviat-nak: Hát belelolvastam, és semmi kedvem nem lett a filmhez, ha csak nem elrettentő példaként, elő a könyvet és inkább újra olvasom.

tündérlalának: A stadionmetró környéke elég lerobbant képet mutat, bodéárusokkkal és minden egyébbel....
Talán ha felépül az új Sportcsarnok ezt is rendbe teszik.

Láttátok a www.zuglo.hu honlapot, kapott már valaki hirlevelet is tölük?

pronto Creative Commons License 2001.09.27 0 0 62
Üdv!

Megnyílt a lejáró, az igaz, de a tömeget pont a villamossíneken át vezeti. Lesz ott közlekedési lámpa, de figyeljéteket meg reggelenként a villamos nem tud majd áthatolni a népen...

Ciao!
pronto

Előzmény: zuglo_14 (45)
tündérlala Creative Commons License 2001.09.27 0 0 61
Jóreggelt Zugló!

Tegnap rémes élményben volt részem.
Régen ettem már a metró aluljáró pékségében kapható friss császárzsömlét, ezért lementem a Népstadion metrómegállónál. Kocsival járok, ezért hátul, a Stadion szálló parkolójában álltam le.
Át kellett verekednem valami hatalmas román tömegen, százan akartak nekem mindenfélét agresszíven eladni, aztán jöttek a cigányok, akik hárman akaszkodtak rám valami izével, aztán a metró bejárat környékének dzsumbuján kellett rambóként átverekedni magam (mondjuk tömeg is volt), újabb megállító emberek, - szóval horrorisztikus volt.
Tudtok valami tervről, ami a Népstadion metróállomás és környékének rehabilitációjáról szól? Régebben mintha olvastam volna valamiről.
Vagy lehet, hogy ki kell várni az új Sportcsarnok felépültét...

lala

kaviat Creative Commons License 2001.09.27 0 0 60
majomgéza: a vártnál sokkal gyengébb vizuális effektek, rettenetes logikai bakugrások a sztroriban, vérgyenge az egész.. nem hiszem hogy én vagyok finnyás, van egy topic a kultúrában ahol mintha másokat is megütött volna ennek a filmnek az igénytelenésge, esetleg nézz bele [főleg a vége felé, mert ott már beszámolók is olvashatók a filmről]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: zuglo_14 (57)
zuglo_14 Creative Commons License 2001.09.27 0 0 58
Hali!

Ami "pályaválasztás" cimén érdekelhet....
Milyenek a tanárok, milyen szakmákat tanitanak, általában milyenek a tanulók, milyen továbbtanulási lehetöségek vannak, milyen szakmákat add, mennyire jó a szakmai képzés? stb.

Személyesen nem ismerem, csak arra emlékszem, hogy régen nagyon jó hire volt a vegyészképzésben, olyas mi jut eszembe, hogy nagyon kemény, de nagyon jó iskola...

Előzmény: Törölt nick (51)
zuglo_14 Creative Commons License 2001.09.27 0 0 57
Jóóóóóóóó reggelt Zugló!

Most terveztem a fiaimmal megnézni a majmok bolygóját.... ifjabb korom könyvélménye volt, van aki olvasta? A késöbbi film is elég jó volt, hány éves lehet már nem tudom, és mikor hallottam, hogy újra filmre viszik kiváncsi lettem?

Bár a csillagok háboruja is csalódás volt....
semmi hangulata nem volt,... vagy csak mi lettünk ilyen kritikusak?

Előzmény: kaviat (56)
kaviat Creative Commons License 2001.09.27 0 0 56
szerintem annyira nem lenne kár azokért a mozikért, amilyen bénák manapság az amerikai filmek :(( [a minap láttam a majmok bolygóját - komolyan mondom, sírtam a moziban]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 55
Ez igaz. Úgyhogy vigyázni kell a "mozit a pártoknak" mozgalommal, mert a nagyobbaknak nem lesz elég a multiplexek hada, a kisebbekből meg nem jut a KishgazdapártOKnak...
Előzmény: kaviat (54)
kaviat Creative Commons License 2001.09.27 0 0 54
najó, de ha hozzák a családot, barátokat, szimpatizánsokat, marinénit akkor már meg tudják tölteni

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 53
Nagyterem befogadóképessége: 150-200 fő (saccperkábé)
KDNP össztagsága: 30 fő
Előzmény: kaviat (52)
kaviat Creative Commons License 2001.09.27 0 0 52
ugyanmár jó az pártközpontnak, milyen kafa kis pártgyűléseket lehet tartani a nagyterembe, ahol a vászon volt, oda lehetne tenni a hordót őő akarom mondani szónoki pulpitust.. kiváló beszédeket lehet ilyen helyen tartani

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 51
Szia Zuglo_14!

Mi érdekel a Petrikről? Írok én, amit csak akarsz...

Előzmény: zuglo_14 (46)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 50
Sziasztok Zuglósok!

A Sport moziban a 3D kísérlet után még voltak normál vetítések. Talán még tavaly is, de tavaly előtt biztosan. Tudtommal a Domonkos Rendé(!) a mozi, még logikus is lenne ha kereszténydemokratáknak adnák. Bár egy mozi, mint pártközpont az fura.

A piros 73-as még létezik a Keletiig megy, nagyából a Pólustól; a 173-as még át Budára. A 67V pedig bizony csak busz, és ritkán jár.

Pár éve megjelent egy helytörténeti munka Zuglóról. Hallottatok róla? Ismeri valaki?

jóéjt! Out (Alsórákos)

zizi Creative Commons License 2001.09.26 0 0 49
van piros 73-as és 173-as is, amik mennek át Palotára és megállnak a Bosnyákon (bár a 73-asban nem vagyok biztos, hogy létezik még)
Előzmény: zuglo_14 (48)
zuglo_14 Creative Commons License 2001.09.26 0 0 48
Kösz!

Akkor a Keletitöl a Bosnyákig csak a 7-es busz van? Illetve a piros 7-es?

Nekem még az emlékeimben a 44 villamos is benne volt, de azt már tudom régóta nem jár....

Előzmény: zizi (47)
zizi Creative Commons License 2001.09.26 0 0 47
villamospótló jár már elég régóta, de a Mexikói útnál elkanyarodik az Erzsébet királyné felé.
Előzmény: zuglo_14 (45)
zuglo_14 Creative Commons License 2001.09.26 0 0 46
Hali

Két zuglói középiskoláról érdeklödöm:
a Petrik Lajos vegyipari és az Egressy Gábor szakközépről akinek infója van ossza meg velem, lehet e-mailben is.
Kösz

zuglo_14 Creative Commons License 2001.09.26 0 0 45
Hali

Az Örsön már megnyilt a régóta lezárt lejáró, legföbb ideje volt.

Nem tudja valaki a Thököly-úton jár-e a 67-s villamos vagy csak villamos pótló busz?

barlangi kardfogú tigris Creative Commons License 2001.09.26 0 0 44
Hé maki! Te is Zuglóban majomkodsz?? :)))
Előzmény: jégmajom (41)
Lokator Creative Commons License 2001.09.26 0 0 43
:-DD
Előzmény: zizi (42)
zizi Creative Commons License 2001.09.26 0 0 42
mér', a Határ út Zugló ? :-P
Előzmény: Lokator (39)
jégmajom Creative Commons License 2001.09.26 0 0 41
Én vagyok a majom !
Előzmény: kaviat (37)
kaviat Creative Commons License 2001.09.26 0 0 40
az már tényleg jó messze van.. mókás, hogy mégegy hosszú menetü villamos lesz [persze az 1est nem éri utol a 3as]

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Lokator (39)
Lokator Creative Commons License 2001.09.26 0 0 39
Megneztem. :-))) Eszembe jutott, hogy van nalam terkep. A Mazsa ter gyakorlatilag a Kobanya kozpont, ahol a Kobanya also vasutallomas is van. Ezert nem tudtam, nem Zuglo. :-)))
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.26 0 0 38
Kobanyai vasuti feluljaronal. Valami megalloja van ott a MAV-nak. (Talan Kobanya?) :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!