Keresés

Részletes keresés

prszm Creative Commons License 2013.04.06 0 0 244

 

1 Kor. 12,7-11
Mindenkinek azonban haszonra adatik a Léleknek kijelentése. Némelyiknek ugyanis bölcseségnek beszéde adatik a Lélek által; másiknak pedig tudománynak beszéde ugyanazon Lélek szerint; Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által; Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; másiknak nyelvek nemei; másnak pedig nyelvek magyarázása; De mindezeket egy és ugyanaz a Lélek cselekszi, osztogatván mindenkinek külön, a mint akarja.

 

Péld. 15,14
Az eszesnek elméje keresi a tudományt; a tudatlanok szája pedig legel bolondságot.

 

A Mária imádók nem ismerik sem az Istent, sem annak akaratát, sem pedig az Istenről szóló tudományt, mert ha ismernék akkor nem imádkoznának Máriához, és nem imádnának embereket, és angyalokat, sem bálványokat! :)

Előzmény: Törölt nick (243)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.06 0 0 243

Elméleti,teologiai témákban senki se legyen tul magabiztos :)))

a vallás ugye nem tudomány,ezért aztán én például inkább imádkozom semmint kürtölöm világgá a nézeteimet ! :)))

prszm Creative Commons License 2013.04.06 0 0 242

Aki igazságban és szeretetben van az nem áll neki hazudozni, csak azért, hogy a bibliától elhajlott vallása hamis hagyományait leplezze. A biblia nem mondja meg, hogy hány éves volt Jakab. Tehát olyan állításaid vannak, amelyeknek semmilyen alapja nincs. Az pedig szintén alaptalan, hogy Jakab lenne a legfiatalabb, hanem éppen ő volt a legidősebb, mivel az idősebb testvéreket volt szokás először megnevezni. Jakab volt a legidősebb testvére Jézusnak. Mária Jézus megszületése után születtek Jézus testvérei, tehát mindegyik fiatalabb volt, mint Jézus!

 

Márk. 6,3-4

Avagy nem ez-é az az ácsmester, Máriának a fia, Jakabnak, Józsénak, Júdásnak és Simonnak pedig testvére? És nincsenek-é itt közöttünk az ő nőtestvérei is? És megbotránkoznak vala ő benne. Jézus pedig monda nékik: Nincs próféta tisztesség nélkül csak a maga hazájában, és a rokonai között és a maga házában.

A biblia megnevezi a József és Mária közös gyermekeit, Jakabot, Józsét, Júdást és Simont és említést tesz arról, hogy Máriának több lánya is születet! Mária felesége volt Józsefnek, akinek gyermekei voltak Józseftől. Aki hozzá megy valakihez felességül annak kötelessége házas életet élni, és Mária házasságban élt Józseffel, ennek bizonyítéka a gyermekek sokasága. Mária örök szüzességéről beszélni nem csak hazugság, hanem eretnekség is, mivel a hátterében hamis pogány alapokon nyugvó pogány kultusz kereszténységbe való mentéséről van szó. Eredeti nevén Mirjám nem az Mária volt, akit a katolikusok imádnak!

 

Mária nem Isten szült, hanem embert! Isten teljesen kiüresítette magát és emberré lett!

 

Fil. 2,6-8

A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén; És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.

 

Mária nem Istent szült, hanem ember Krisztust. A tökéletes emberből Jézusból lett a Krisztus az által, hogy engedelmes volt a kereszthalálig.

 

Mária azért tudta megszülni Jézust, mert az nem Istenként született meg, hanem tökéletes emberként, ezért tudta megszülni Mária. Mária nem volt mentes sem az eredendő bűntől, sem a saját vétkeitől, és bűneitől.

 

Jézusnak saját küldetése volt, amit sokszor Mária Jézus gyermek, sem felnőtt korában  sem értett meg, amely igazolja, hogy Mária eredendő bűnnel, és saját hibáival terhelt asszony volt!

 

Luk. 2,42-50

És mikor tizenkét esztendős lett, fölmenének Jeruzsálembe az ünnep szokása szerint; És mikor eltelének a napok, mikor ők visszatérének, a gyermek Jézus visszamarada Jeruzsálemben; és nem vevék észre sem József, sem az ő anyja; Hanem azt gondolván, hogy az úti társaságban van, egy napi járó földet menének, és keresék őt a rokonok és az ismerősök között; És mikor nem találák őt, visszamenének Jeruzsálembe, hogy megkeressék. És lőn, hogy harmadnapra megtalálták őt a templomban, a doktorok között ülve, a mint őket hallgatta, és kérdezgette őket. És mindnyájan, a kik őt hallgatták, elálmélkodának az ő értelmén és az ő feleletein. És meglátván őt, elcsodálkozának, és monda néki az ő anyja: Fiam, miért cselekedted ezt velünk? Ímé atyád és én nagy bánattal kerestünk téged. Ő pedig monda nékik: Mi dolog, hogy engem kerestetek? Avagy nem tudjátok-é, hogy nékem azokban kell foglalatosnak lennem, a melyek az én Atyámnak dolgai? De ők nem érték e beszédet, a mit ő nékik szóla.

 

Eredendő bűntől mentes ember, teljesen értette volna Jézus elhívását, és feladatát. Mária tehát nem mentes az eredendő bűntől, hanem csak egy emberi anya, és nem Isten anya!

 

Jézust saját hozzátartozói sem értették meg!

 

Márk. 3,20 Azután haza térének. És ismét egybegyűle a sokaság, annyira, hogy még nem is ehetének. A mint az övéi ezt meghallák, eljövének, hogy megfogják őt; mert azt mondják vala, hogy magán kívül van.

Annyira nem értették meg Jézust a saját közvetlen hozzátartozói, hogy azt mondták róla, hogy magám kívül van.

 

Jézus az alábbi igében nyilván valóvá tesszi ki valójában az Ő anyja! Tehát nem azok, akik elhatárolódtak tőle, és nem azok akik nem követik őt, ahogy nem követte Jézust Mária a tanítványokkal együtt, ezért is határolódik el anyjától, és testvéreitől!

 

Mát. 12,46-50

Mikor pedig még szóla a sokaságnak, ímé az ő anyja és az ő testvérei állanak vala odakünn, akarván ő vele szólni. És monda néki valaki: Ímé a te anyád és testvéreid odakünn állanak, és szólni akarnak veled. Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim? És kinyujtván kezét az ő tanítványaira, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim! Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.

Márk. 3,31-35

És megérkezének az ő testvérei és az ő anyja, és kívül megállva, beküldének hozzá, hivatván őt. Körülötte pedig sokaság ül vala; és mondának néki: Ímé a te anyád és a te testvéreid ott künn keresnek téged. Ő pedig felele nékik, mondván: Ki az én anyám vagy kik az én testvéreim? Azután elnézvén köröskörül a körülötte ülőkön, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim. Mert a ki az Isten akaratát cselekszi, az az én fitestvérem és nőtestvérem és az én anyám.

 

Jézusnak a testi közvetlen hozzátartozói az anyja és testvérei, hanem azok akik Isten akaratát cselekszik! Mária hosszú ideig nem Isten akaratát cselekedte, ezért is határolódott el tőle Jézus. Mária tehát nem értette Jézus küldetését, ezért is nem követte, addig, amíg az ő életében is el nem jött a fordulópont, amikor megértette, és megtért a Jézus Krisztushoz. Mária sokszor cselekedeteivel, Isten akaratával szembement, amely szintén azt igazolja hogy bűnös volt, és meg kellett térnie Istenhez, és Isten Fához.

 

Aki Mária Istenanyaságát tanítja az eretnek, mert nem Istent szült Mária, hanem embert.

 

Az aki angyalokhoz „szűzanyához”, vagy bármely halotthoz imádkozik az bűnt tesz, mert sem Isten sem Jézus nem tanította, hogy bárkihez imádkozzunk Istenen kívül. Aki ezt teszi cselekedetével hitetlenségét, és lázadását, és bálványimádását bizonyítja Isten felé. Az ilyen emberek nem Istenben, és Jézus kegyelmében, erejében bíznak, hanem a saját maguk választotta közbenjárókban, és isteneikben. Nincs más közbenjáró Isten és emberek között csak Jézus Krisztus, aki erről az útról letér az széles úton megy, amely kárhozatba visz. Nem lehet sem angyalokat, sem embereket imádni, sem hozzájuk imádkozni! Az angyalok szolgáló lelek az angyalok nem engedik meg azt, hogy emberek őket imádják, azok a lények aki ezt kérik azok démonok, Sátán, és angyalai.

 

2 Móz. 20,3-6

Ne legyenek néked idegen én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.

 

Attól mert az angyalok tevékenyek, miért kellene őket imádni! Ezt sem az Isten angyala Sem Isten nem enged meg!

 

Mát. 4,10-11

Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj. Ekkor elhagyá őt az ördög. És ímé angyalok jövének hozzá és szolgálnak vala néki.

 

Azok a „meghaltak” szellemei akik imát, és imádatot kérnek, azok nem úréi, hanem a Sátáné!

 

Sátán, és az ő szolgái folyamatosan lázadást, bálványimádást, és a bűnt cselekszik, és erre ösztönzik az embereket, akik ilyenek tesznek nem Isten szolgái, hanem az ördögé.

 

Gal. 1,6-12

Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok. Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát. De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok. A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen. Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék. Tudtotokra adom pedig atyámfiai, hogy az az evangyéliom, melyet én hirdettem, [nem ember szerint való; Mert én sem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által.

 

Nem megmagyarázni kell a bűnt, és a lázadást hazugságokkal, hanem engedelmeskedni kell Istennek!

Térj meg! … Ámen

Előzmény: Szeretetláng (240)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.05 0 0 241

Az angyali üdvözlet (Üdvözlégy)


A Boldogságos Szüzet legméltóbban a Szent Lukács evangéliumából vett szavakkal köszönthetjük. Az első mondat az angyaltól tanult üdvözlés, a második Erzsébeté (Lk 1, 28. 42). Az imádság második fele az Egyház által hozzáfűzött esedezés.


Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus. Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, (most és halálunk óráján. Ámen.)

 

 

(Igen, és) áraszd Szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre, most és halálunk óráján, Ámen (Szeretetláng lelki napló)

 

Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.05 0 0 240

Jézus testvérei közül Jakab volt a legfiatalabb, aki Jézus születésekor tizenhat éves volt, egyidős Máriával

A Szűz gyermeket szült, valóságos Istent, és valóságos embert

Az Istent a Fiúban úgy hívjuk Krisztus, a valóságos embert úgy hívjuk Jézus, aki maga egyben Krisztus volt

Isten bűntelen, bűn nem tudja befogadni, csakis a Benne bűntelen

Krisztust más nem tudja befogadni, mint a Szeplőtelen fogantatás

Aki tagadja Szűzanya Isten anyaságát, az Istent tagadja

Az angyalokhoz és Szűzanyához nem úgy imádkozunk, mint Istenhez, mert az bálványimádás lenne, hanem közbenjárásukért imádkozunk Istenhez imádkozva

Az angyalok tevékenyek, és legtevékenyebb az Isten

Az ember testben rosszul gondolja, ha az égbe jutok, akkor földi értelemben megpihenek, mert éppen tevékenységbe jutok

Az angyalok Isten gyermekei, akiket bevon a tevékenységbe és alkotásba

Az Isten abban leli örömét, ha gyermekei alkotnak

A Földön is azokban leli örömét, akik lélekben alkotnak, és kiküzdik a testit is

A Földön az nő lélekben, aki cselekszik, és akkor az égben sokat cselekedhet

Az ember is és az angyalok is egy-egy gondolatai Istennek

De nem úgy tartja őket, hogy elveszi a szabadságukat, éppen nem

Az ember akkor lesz tökéletes gyermeke az égben, ha eljut a teljes szabadságba úgy, hogy a Földön belehelyezkedik az akaratába

Az angyalok pedig járnak a föld és az ég között, ahogyan meg van írva, és tevékenyek, ahogyan Tobit esetében is

Ha az angyalok tevékenységét tagadom, akkor a saját célomat tagadom, az ellenmondás a Föld céljában, ellene mond a Rendnek, és az ezekért nem lehetséges, ellentétes az a gondolat Isten akaratával 

 

Előzmény: prszm (239)
prszm Creative Commons License 2013.04.04 0 0 239

Az aki Máriához, imádkozik, és hálát ad neki, átadja életét, javait, és idejét, az tagadja Jézus Krisztus tökéletes áldozatát, közbenjárását, és megváltói küldetését. Mária nem volt sem mentes az eredendő bűntől, nem örök szűz, hiszen Józseftől gyermekei születtek Jézus után. Nincs miért szűznek aposztrofálni, mivel házas életet élt Józseffel, amelynek gyümölcseit is imerjük.

 

Mát. 13,54
És hazájába érve, tanítja vala őket az ő zsinagógájukban, annyira, hogy álmélkodnak és ezt mondják vala: Honnét van ebben ez a bölcseség és az erők?
Mát. 13,55
Nem ez-é amaz ácsmesternek fia? Nem az ő anyját hívják-é Máriának, és az ő testvéreit Jakabnak, Józsénak, Simonnak és Júdásnak?
Mát. 13,56
És az ő nőtestvérei is nem mind minálunk vannak-é? Honnét vannak tehát ennél mindezek?

 

Mária nem is követte a apostolokkal együtt Jézust, ezért nem is lehet az egyház anyjának sem nevezni..

Az egyháznak Atyja van, ez pedig az Isten, és völegénye van ez Krisztus, és vigasztalója és pátfogója ez pedig a Szent Lélek.

Jézus sehosem tanította, hogy bármelyik halandó emberhez imádkozzunk, hanem csak Istenhez, Lásd a Mi Atyánkot.

Jézus sohesem tanított olyat, hogy halottakhoz, vagy a emberi lelekhez imádkozzunk! .... Akik ezt teszik azok Jézusnak nem tanítványai, sem nem testvérei az apostoloknak, sem nem Máriának, mert ől ilyent nem tettek!

Az Isten törvényében meg van írva: NE legyenek neked idegen isteneid.  .... Azok akik Máriához imádkoznak, és őt magasztalják, rózsafűzéreznek neki, azok a cselekedeteikkel idegen istent imádnak, amely pogányságból lett becsempészve a katolikus egyházba.

Ez a pogány Isten a földanya isten, a termékenység istennő, pogány anyaistenek, csak új nevet kapott Máriáét, és Máriának álcázza magát, hogy akit csak tud az mind megtéveszen, ez a szellem hazug szellem, aki a keskeny útról levezetik a pokol útjára az embereket a szellemi paráznaságba (bálványimádásba, gonosz és hazug szellemek imádatába).

 

Az aki a saját szíve imádatát kéri, és hogy saját személyénak építsenek templomot, és minden 13.-kán hozzá imádkozzanak (nem furcsa, hogy pont az okkult 13.-kát kéri magának?). A Máriának magát kiadó gonosz szellem hazug, akinek főcélja a megtévesztés, a keskenyútról való letérítés az ő gonosz és megtévesztő hazug szívének imádatára.

 

A szelelmi vakságban lévő emberek imádják csak Máriát, amig Isten meg nem nyítja a szellemük szemeit hogy lássanak, hogy valójában kit imádnak!

 

Atyám nyísd meg a szellemi vakok szemeit, hogy lássanak, és megtérhessenek a keskeny útra, amely út hozzád csak a Fiadon Jézus Krisztuson keresztül vezet. Atyám szólj a Fiadon keresztül a Szent Lélek által, hogy a sötétségből, fény és világosság támadjon a Te dicsőségedre. Ámen...

Sátán, és Máriának magát kiadó gonosz szellem le vagy győzve a Názárethi Jézus Krisztus nevében, nincs jogod egyetlen Isten választottját fogva tartanod, ezért megkötözlek téged, és parancsolok a választottaknak, hogy Jőjjenek ki Babilonból, hogy ne legyenek részesei Isten csapásaiban.

Előzmény: Szeretetláng (235)
T_Ilona Creative Commons License 2013.04.04 0 0 238

Ó, igen, ez a  legszebb misztérium, amikor a testvérem eltelve a Szentlélektől engem is megérint.

Akkor tudhatom, hogy közöttünk az Isten.

Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.04 0 0 237

„Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát, -- és ő méhében foganá Szentlélektől szent Fiát.
Üdvözlégy...
Íme az Úrnak szolgáló leánya, -- legyen nekem a te igéd szerint.
Üdvözlégy...
És az Ige testté lőn, -- és miköztünk lakozék.
Üdvözlégy...
Imádkozzál érettünk Istennek szent Anyja. -- Hogy méltók lehessünk Krisztus ígéreteire.
Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent kegyelmedet, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a föltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. Amen.”

 

Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.04 0 0 236

Érdekes, hogy Szent Mihályt, és Szent Antalt hozod példának

Szent Antal kimagaslik a szentek között, avval is foglalkozik, ami pedig olyan mértékben test, ami egyébként megbántaná Jézust, mert nem méltó az Ő személyéhez

És olyan mértékben segít, ha kérem, hogy a hitemben könnyen felismerhetem, már megint tett értem

Hatalmas közbenjáró, és hathatós segítségnyújtó 

 

Előzmény: Törölt nick (225)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.04 0 0 235

Érdekes, hogy először tagadod Krisztust Jézusban, majd megvallod

Majd megint az összefüggésekben tagadod

A Szentlélek Isten áldással áldotta meg a Szűzanyában a világot

Isten Világosság, maga a legtökéletesebb Fény, bűn nem érhet Istenhez

Bűn nem fogadhatta magába az Istent, egyedül a Szeplőtelen fogantatás

Az első törvény nem azt mondja, hogy szeresd Istenedet, és ott elég, ott állj meg a szeretettel, hanem azt is mondja, szeresd felebarátodat, mint önmagadat

Ha megteszem a törvény második részét, akkor eggyé válok az Atyában a Fia áldozata révén

És akkor nemcsak gyermekévé, hanem testvérévé válok a Fiúnak, nővérévé fogad

A Szeplőtelen fogantatás, Isten Anyja, bár akit testben világra hozott, az maga előbb volt

Krisztus tagadásában trónra ültetem magamban a tagadás szellemét, aki maga az antikrisztus

Az Antikrisztus egyszer a tényleges személy, magamnak a jelentésében pedig a tagadás szelleme

Bálvány, aminek az alapja a saját nagyságom 

 

Előzmény: prszm (234)
prszm Creative Commons License 2013.04.03 0 0 234

Lk 1.41-43
Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, örömében megmozdult méhében a gyermek, maga Erzsébet pedig eltelt Szentlélekkel.
Nagy szóval felkiáltott: "Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse!
Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja jön hozzám?

 

Mária vagy a megváltó jelenléte váltotta ki Erzsébet kinyilatkoztatását.? …. Mária jelenléte a megváltó testében való hordozása nélkül senkinek nem okozott Isteni megtapasztalást!  …… Mária a Szent Lélektől fogantatott Jézust hordozta, ezért lett öröme Erzsébetnek, és ezért mozdult meg méhében az asszonyoktól született legnagyobb próféta Alámerítő János, és ezért telt el Szent Lélekkel. Mária nem önmagától volt áldott, ahogy sok Máriához imádkozó képzeli, hanem azért mert Jézus méhében volt, ezért volt áldott az asszonyok között. Többet így nem köszönti senki sem a bibliában! Még az apostolok sem köszöntik így Máriát, hogy „Áldott vagy az asszonyok között, …” Miért? … Azért, mert ők nem Máriát várták, és keresték, hanem a Messiást Jézus Krisztust. … Mária nem azért volt áldott az asszonyok között, mert ő mentes lett volna az eredendő bűntől, hanem azért mert méhében hordozta azt aki mentes az eredendő bűntől a Szent Lélektől fogant Jézus Krisztust, és miután megszülte, és felnevelte Jézust. Jézusnak saját küldetése volt, amit sokszor Mária Jézus gyermek, sem felnőtt korában  sem értett meg, amely igazolja, hogy Mária eredendő bűnnel, és saját hibáival terhelt asszony volt!

 

Luk. 2,42-50

És mikor tizenkét esztendős lett, fölmenének Jeruzsálembe az ünnep szokása szerint; És mikor eltelének a napok, mikor ők visszatérének, a gyermek Jézus visszamarada Jeruzsálemben; és nem vevék észre sem József, sem az ő anyja; Hanem azt gondolván, hogy az úti társaságban van, egy napi járó földet menének, és keresék őt a rokonok és az ismerősök között; És mikor nem találák őt, visszamenének Jeruzsálembe, hogy megkeressék. És lőn, hogy harmadnapra megtalálták őt a templomban, a doktorok között ülve, a mint őket hallgatta, és kérdezgette őket. És mindnyájan, a kik őt hallgatták, elálmélkodának az ő értelmén és az ő feleletein. És meglátván őt, elcsodálkozának, és monda néki az ő anyja: Fiam, miért cselekedted ezt velünk? Ímé atyád és én nagy bánattal kerestünk téged. Ő pedig monda nékik: Mi dolog, hogy engem kerestetek? Avagy nem tudjátok-é, hogy nékem azokban kell foglalatosnak lennem, a melyek az én Atyámnak dolgai? De ők nem érték e beszédet, a mit ő nékik szóla.

 

Eredendő bűntől mentes ember, teljesen értette volna Jézus elhívását, és feladatát. Mária tehát nem mentes az eredendő bűntől, hanem csak egy emberi anya, és nem Isten anya!

 

Jézust saját rokonai sem értették meg!

 

Márk. 3,20

Azután haza térének. És ismét egybegyűle a sokaság, annyira, hogy még nem is ehetének. A mint az övéi ezt meghallák, eljövének, hogy megfogják őt; mert azt mondják vala, hogy magán kívül van.

 

Annyira nem értették meg Jézust a saját rokonai, hogy azt mondták róla, hogy magám kívül van.

Jézus az alábbi igében nyilván valóvá tesszi ki valójában az Ő anyja! Tehát nem azok, akik elhatárolódtak tőle, és nem azok akik nem követik őt, ahogy nem követte Jézust Mária a tanítványokkal együtt, ezért is határolódik el anyjától, és testvéreitől!

 

Mát. 12,46-50

Mikor pedig még szóla a sokaságnak, ímé az ő anyja és az ő testvérei állanak vala odakünn, akarván ő vele szólni. És monda néki valaki: Ímé a te anyád és testvéreid odakünn állanak, és szólni akarnak veled. Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim? És kinyujtván kezét az ő tanítványaira, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim! Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.

 

Márk. 3,31-35

És megérkezének az ő testvérei és az ő anyja, és kívül megállva, beküldének hozzá, hivatván őt. Körülötte pedig sokaság ül vala; és mondának néki: Ímé a te anyád és a te testvéreid ott künn keresnek téged. Ő pedig felele nékik, mondván: Ki az én anyám vagy kik az én testvéreim? Azután elnézvén köröskörül a körülötte ülőkön, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim. Mert a ki az Isten akaratát cselekszi, az az én fitestvérem és nőtestvérem és az én anyám.

 

Jézusnak nem a testi rokonai a rokonai, hanem azok akik Isten akaratát cselekszik! Mária hosszú ideig nem Isten akaratát cselekedte, ezért is határolódott el tőle Jézus. Mária tehát nem értette Jézus küldetését, ezért is nem követte, addig, amíg az ő életében is el nem jött a fordulópont, amikor megértette, és megtért a Jézus Krisztushoz. Mária sokszor cselekedeteivel, Isten akaratával szembement, amely szintén azt igazolja hogy bűnös volt, és meg kellett térnie Istenhez, és Isten Fához.

Mária egyetlen embert nem gyógyított meg, nem űzött démonokat nem volt folyamatos követője Jézusnak, mint az apostolok, amely szintén igazolja hogy Mária nem az egyház anyja, nem az apostol asszony, és nem közbenjáró Isten és az emberek között, mert az meg kizárólag Jézus Krisztus!

Az a hamis szellem, amely Máriának adja ki magát az nem Istentől van, mivel más evangéliumot hirdet, saját magát nevezik közbenjárónak, ő szívéhez való megtérésre szólít fel, és Isten útjába áll, és Krisztus helyébe akar beférkőzni olyan címeken, mint társközbenjáró. Ebből a hamis evangéliumból meg kell térni, mert aki nem tér meg elkárhozik.

 

Gal. 1,6-12

Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok. Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát. De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok. A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen. Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék. Tudtotokra adom pedig atyámfiai, hogy az az evangyéliom, melyet én hirdettem, [nem ember szerint való; Mert én sem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által.

 

Jel. 2,20-23

De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, a ki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek. Adtam néki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg. Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből. És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.

Előzmény: Szeretetláng (217)
prszm Creative Commons License 2013.04.03 0 0 233

Like. :)

Előzmény: sittimfa (218)
prszm Creative Commons License 2013.04.03 0 0 232

Egyetértek. Hála........

Előzmény: Krisztuskövet (220)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.03 0 0 231

A Biblia Isten kegyelméből nem titkos, mert Ő örörmmel megmagyarázza, ha őszinte, istenfélő szívvel kérjük.

 

A máriára vonatkozó Igéket másold ide, meg azokat, amelyekben szó van arról, hogy Isten helyesli mária és egyéb "szentek" közbenjárását.

Kelle lennie ilyen Igéknek, ha valósban úgy van, ahogy állítod.

 

 

Előzmény: Törölt nick (230)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.03 0 0 230

A Biblia 1600 oldal és titkos értelmü.

------------------------

Mit idézzek ? :)))

Elkerülhetetlen hogy az ember értelmezze,megfejtse,használja a józan logikus eszét !

Előzmény: sittimfa (229)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.03 0 0 229

"Isten nem fog fönnakadni hogy nem Krisztust kérte postásnak hanem Máriát :)))

Az hitélet ma Mária-tultengés :)) a Szentlelkes karizmatikus aszpektus háttérbe került,hát akkor érvénytelen az összes Szentanya "rajongó" fohásza ? UGYAN MÁR ! Isten azokat is elkönyveli és jutalmazza !"

 

Rendben!

Mutasd meg nekem Isten Igéjével, hogy ez így van!

Másold ide ezeket az Igéket, melyek mutatják, hogy Isten valóban ezt mondja,kérlek.

Előzmény: Törölt nick (228)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.03 0 0 228

Emlékeztetsz a szinházigazgatóra aki ÉRTÉKET követelt a tévékbe és hogy mi az érték azt magabiztosan egyből elő is adta ! :)))

A Biblia 1600 oldal és titkos értelmü.A szószerinti olvasatában sok egymást cáfoló rész is van vagy "jósnőt ne hagyjál életben" az átokfejezet stb stb Ezek nem igék ? :)))

Az ima JÓSZÁNDÉK és ezt Isten respektálja mégha esetleg "technikai" megszólitásbéli hibát is vét valaki.Igyekszik iparkodik dolgozik :))) Isten nem fog fönnakadni hogy nem Krisztust kérte postásnak hanem Máriát :)))

Az hitélet ma Mária-tultengés :)) a Szentlelkes karizmatikus aszpektus háttérbe került,hát akkor érvénytelen az összes Szentanya "rajongó" fohásza ? UGYAN MÁR ! Isten azokat is elkönyveli és jutalmazza !

Előzmény: sittimfa (226)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.03 0 0 227

Imádkozzon mindenki ahogy óhajtja és amiképpen képes rá ! :)))

Megtörtént velem többször hogy gyónás penitenciájaként a pap valami bonyodalmas Máriás-tisztelgő imát rendelt,például rózsafüzért,erre megkértem hogy cseréljük fel mondjuk a Hiszekeggyre az rutinból ismerem :))és hozzájárult :)))

http://imaszolgalat.hu/

sittimfa Creative Commons License 2013.04.03 0 0 226

Isten Szava, a Szentírás szerint egyetlen egy közbenjáró van Isten és ember között, Ő pedig Isten Fia, Krisztus Jézus!

Nem adatott más név!

 

 

Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.03 0 0 225

Nem Szentmáriához  St.Mihályhoz  szentekhez akárkihez  imádkozunk ! hanem mindig és mindenki és mindig Istenhez imádkozik !

A "közbenjárás" kérelmezése ne tévesszen meg senkit !

Minden hivő tudja hogy SzentAntal nem Isten :)))

Ha én a hősszerelmes az illetos levelemet a postásra bizom,küldöncra,postagalambra :)))attól  még a CIMZETT az imádott másvalaki !

János Apokalipse jelenetében a szerző imádná az angyalt mire az figyelmezteti : Ne tedd ! Egyedül Istent imádd ! és ezt az összes hivő ismeri és eszerint jár el !

sittimfa Creative Commons License 2013.04.03 0 0 224

Kedves Szeretetláng

 

Jót tenne neked, ha a Szentírást olvasnád csak, és saját magad imádkoznál, keresnéd az Úrral való kapcsolatot, mert amiket itt összeírkálsz, idézgetsz, az mind Isten és Igeellenes.

 

Utána kellene járnod és felébredned, míg nem késő!

Előzmény: Szeretetláng (223)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.03 0 0 223
Előzmény: sittimfa (218)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.03 0 0 222

És tovább tanít bennünket imádkozni:

 

 

A 3 Imádság 

 

A BIZALOM KILENCEDE JÉZUS SZENT SZÍVÉHEZ 

Uram Jézus Krisztus, a Te Szent Szívedre bízom ezt a szándékot.
(Itt meg kell nevezni a kívánságot)
Tekints csupán rám, aztán tégy Szíved szerint.. a Te Szent Szíved döntsön! Számítok rá... bízom benne ... irgalmasságára hagyatkozom...

Uram Jézus ne hagyj el! Jézus Szent Szíve, bízom Benned! Jézus Szent Szíve, hiszek irántam való szeretetedben. Jézus Szíve, jöjjön el a Te országod! Ó Jézus Szent Szíve, sok kegyelmet kértem már Tőled, de ezt az egyet most különösen kérem. Fogadd Szent Szívedbe könyörgésemet! Ha az Örök Atya meglátja drága Véredet rajta, bizonyosan elfogadja. Az már nem az én imám lesz, hanem a Tied ó Jézusom. Ó Jézus Szent Szíve, bízom Benned! Ne engedd, hogy elvesszek!. Amen.

 

IMA SZENT MIHÁLYHOZ 

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben! A Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: parancsoljon neki az Isten! Te pedig mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen.

Mária, Szent Angyalok Királynője - könyörögj érettünk!

 

SZENT BERNÁT IMÁJA

Legkegyesebb Szűzanya Mária! Sohasem hallotta még senki, hogy Te gyámoltalanul magára hagytad azt, aki oltalmad alá folyamodott, segítségedért esdekelt, vagy szószólásodat kérte. Én is hasonló bizalomtól lelkesítve sietek Hozzád, Szüzek Szent Szüze! Hozzád jövök Anyám, és mint szegény bűnös, sóhajtozva lábadhoz borulok. Ne vesd meg szavaimat Örök Igének Szent Anyja, hanem hallgasd meg kegyelmesen. Amen.

 

Előzmény: sittimfa (219)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.03 0 0 221

Az Úr úgy adta oda a Szavát, hogy az teljes

Megosztottságot nem tanított, hanem engedelmességet

A Szavát pedig úgy adta, hogy aki ragaszkodik a külsőségekhez, az találja meg az akaratát, és maga főjön benne

Aki pedig megtalálja a Tanítások megtartásában a lényegét, abban testet öltsön az Ige

És ez a kettősség megvédi a szenteket az acsarkodóktól

És megvédi a Szavát, hogy az megmaradjon, és annak senki se tudja elvenni a lényegét

Hálát is mond az Atyának, hogy a kicsiknek nyilatkozza ki a Tanításokat

A nagy pedig abban főjön, amit magának akar, a megosztottság bűn, és bűn marad

A nagy nagyobbik vétke nem az, hogy nem megy be az igazságba, hanem az, hogy másokat visszatart az igazságtól

És először nem a Szavát próbálom megfejteni, mert az úgy nem mehet, hanem először elmegyek megtartani a tisztaságot a tisztaságért, és akkor a kinyilatkoztatott szándékomban kinyílik az Ige, hogy testet öltsön bennem

Ez a földi célom, hogy az Ige testet öltsön bennem, és nem külsőségekben, hanem a lényegben vezessen be a paradicsomba, ahogyan a szenteket is bevezette, és magához ölelte

És a szentek rámosolyognak a Szűzanyára, és a Szűzanya közbenjár értük, és segít nekik ebben a küzdelemben, hogy Fiában megtalálják a teljességet 

 

Előzmény: sittimfa (218)
Krisztuskövet Creative Commons License 2013.04.02 0 0 220

 

Az en imám most hála.

Hála, jelenletedert a Forumon.

 

Előzmény: sittimfa (219)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.02 0 0 219

Urunk így tanított imádkozni:

 

Máté 6:9-13 

Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved.
Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod,

amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és

bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek, és

ne vígy minket kísértésbe,

de szabadíts meg a gonosztól,

mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké.

Ámen.

 

Ez a minta!!

 

Ha Máriához is kellene imádkozni, hidd el, szólt volna róla!

Előzmény: sittimfa (218)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.02 0 0 218

"Jézus szavai a kereszten, amikor Jánost a Szűzanya gyermekévé tette, az valamennyi gyermekét azzá tette"

 

Szia

 

Ez nem így van.

Jézus csak azt tette, amit minden más zsidó férfi is meg tett volna: Jánosra bízta Máriát, aki ekkor már özvegy volt és akkoriban egy nő nem tudott úgy létesülni, mint manapság, szüksége volt férfi támaszra.

 

Miért tette volna az egész emberiséget Mária gyermekévé?

Ez nincs benne a Bibliában, pedig hidd el, ha fontos lenne, akkor benne lenne.

Az emberiségnek ATYJA van, a Mindenható, Teremtő, Örökkévaló Atya Isten, a Menny Ura!

 

Az Atya és az ember között pedig egyetlen Közbenjáró van, a Krisztus Jézus, az Ayta Isten egyszülött Fia, és nincs más!

Ő a Megváltónk, a Messiás Király.

 

Amit nem tudsz a Bibliából kimutatni, az belemagyarázás, és az nem Istentől van.

 

Bizony bálvány a szűzmária, mert az Atya Isten és az ember közé tették.

 

Nem szűz Mária, hanem csak Mária, egy Dávid családfájából származó zsidó nő, akinek ugyanúgy szüksége volt a megváltásra, arra, hogy az Atya Istennek engedelmes életet éljen ahhoz, hogy a mennybe kerülhessen, mint neked vagy nekem.

Nem lehet szűz örökké, hiszen miután megszülte Jézust, utána Józseffel, a férjével, rendesen házaséletet éltek, és születtek gyermekeik, akikről olvashatsz a Bibliában.

Egy normális zsidó család voltak.

 

Előzmény: Szeretetláng (216)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.02 0 0 217

Lk 1.41-43
Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, örömében megmozdult méhében a gyermek, maga Erzsébet pedig eltelt Szentlélekkel.
Nagy szóval felkiáltott: "Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse!
Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja jön hozzám?

 

 

1Jn 2.22
Ki a hazug, hacsak az nem, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Az az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút.

 

 

Róm 8.15-17.
Nem a szolgaság lelkét kaptátok ugyanis, hogy ismét félelemben éljetek, hanem a fogadott fiúság Lelkét nyertétek el, általa kiáltjuk: Abba, Atya!
A Lélek maga tesz tanúságot lelkünkben, hogy Isten gyermekei vagyunk.
Ha pedig gyermekei, akkor örökösei is: Istennek örökösei, Krisztusnak társörökösei. Előbb azonban szenvednünk kell vele együtt, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.

 

 

Zsid 12.25-26
Vigyázzatok, ne utasítsátok vissza azt, aki hozzátok szól. Mert ha azok sem menekültek meg, akik a földön szólót elutasították, mi még kevésbé fogunk megmenekülni, ha elfordulunk attól, aki az égből szól hozzánk.
Hangja akkor a földet rendítette meg, most pedig ezt ígéri: "Még egyszer megrendítem, de nemcsak a földet, hanem az eget is."

 

Előzmény: prszm (214)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.02 0 0 216

Kedves Sittimfa,

 

Jézus szavai a kereszten, amikor Jánost a Szűzanya gyermekévé tette, az valamennyi gyermekét azzá tette

És nyilvánvaló, hogy bálvánnyá tehetem a Szűzanyát, ha őt kezdem el Isten helyébe tenni

Az ember születése és halála között ott a szabadsága vagy az örök életre, vagy az örök halálra, arra a legjobb példa hegyi beszéd

És nem az megy be a mennyek országába, aki azt kiáltja: Uram, Uram, hanem az, aki megteszi az Atya akaratát, azaz keresi a tisztát a tisztaságért 

 

Előzmény: sittimfa (210)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.01 0 0 215

like! :)

Előzmény: prszm (214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!