Keresés

Részletes keresés

vViktor13 Creative Commons License 2018.06.28 -9 0 67069

Szerintem menjen mindenhol közúton, az csak nem lesz magánterület... :-(

Előzmény: Pulmy (67059)
csg65 Creative Commons License 2018.06.28 0 0 67068

De igen, ez megint a régi út, aztán majd hetente átfestik meg vissza... Megoldódhatna már véglegesen.

Előzmény: jzp2107 (67065)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.28 -14 0 67067

Kéktúra hivatalos oldala8 órája                         

Rakk Gyula sokunk barátja,kinek szakrtői hozzászólásait sokunk hiányolja innét,a téma kiváló ismerője írja a f@cbúkon:

Ideiglenes OKT útvonal terelés Csákányospusztán.

MTSZ.ORGmtsz.org - OKT nyomvonalváltozás CsákányospusztánálA legutóbbi, a Csákányospuszta és Szárliget közötti nyomvonalváltozáshoz kapcsolódóan területlezárás miatt ideiglenes útvonal terelés vált szükségessé az OKT 10-es szakaszán.TetszikHozzászólásMegosztás4Rajtad kívül Rakk Gyula és további 2 emberHozzászólásokRakk Gyula A néhány hetes nyomvonalváltozás nyomvonalváltozása :-o Sajnos a hírből nem derül ki a "területlezárás" oka (vajon a tervezett "elkerítés" magánterületet határol-e majd vagy vadvédelmi kerítés lesz, esetleg egyéb ok) és az sem, hogy meddig tart majd "az útvonal ideiglenes terelése".1KezelésTetszik ˇ Válasz ˇ 2 órája ˇ SzerkesztveRakk Gyula Ez a helyzet azért érdekes, mert ahová most visszakerült az OKT (a régebbi, 1970-1990-es évekbeli nyomvonalára), erre a szakaszra mondta az illetékes (a Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség) jelzésfestő, hogy az magánterület és hogy az út egy helyen be van szakadva, ott járhatatlan (ezek szerint annyira mégsem járhatatlan, hogy ne bírja el egy ideiglenes terelés útvonalát). Körbe, az eddig járt úton megfestették a jelzést (a fonódó Kék kereszttel (új szakasz) és Lila Mária úttal egyetemben), erre néhány hét elteltével ez válik "területlezárás" áldozatává. Érthetetlen... a kommunikáció mindenképpen. Egyébként a Vértes-fennsík eme, északkeleti része kezd nagyon kényes területté válni a hatóságok (erdészeti, vadászati, környezet- és természetvédelmi) engedélyezési eljárásaiban. is https://www.facebook.com/photo.php?fbid=204133293749737&l=83eaf835cfKezelésRakk Gyula itt van: VértesJúnius 10., 17:382Tetszik ˇ Válasz ˇ 2 órája ˇ SzerkesztveRakk Gyula A háttérben látható öreg, csákányospusztai gyümölcsös fáit pedig ki fogják vágni.Kezelés

Előzmény: jzp2107 (67065)
csg65 Creative Commons License 2018.06.28 0 0 67066

A mai eredmények:

1. andrew85 - 4657 pont

2. pulmy - 4654 pont

3. donjuan1984 - 4549 pont

21 bátor vállalkozónk volt ma (meg 2 versenyen kívül)

Előzmény: csg65 (67061)
jzp2107 Creative Commons License 2018.06.28 0 2 67065

Csákányosnál a mostani nyomvonal az nem az, ami már egyszer volt?

mi még szerintem erre jártunk..

kb. előtte nemrégen lett felfestve az az elkerülő út a romok felé, de nem arra mentünk csakazértse :-)

akkor az volt a mondás hogy magánterület, nem szabad már arra menni, muszáj terelni stb

mi szép óvatosan közelítettünk, sehová nem volt kiírva hogy magánrterület, nem volt se kerítés se sorompó se semmi, szóval arra mentünk

ezekszerint akkor mégsem magánterület? (ha most oda lettünk terelve)

most a másik útról derült ki hogy az?

de akkor miért kellett anno elterelni oda, ahonnan most leterelték?

vagy túl sokat kérdezek, árt majd az egészségemnek? :-)

Előzmény: Pulmy (67064)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.28 -14 0 67064

az biztos,hogy érdekes helyzet alakul Csákányospusztánál.

Alsópetényben vajon közrejátszott az ásós(villás)incidens???

Előzmény: olahtamas (67063)
olahtamas Creative Commons License 2018.06.28 0 0 67063

Hihetetlen, hogy meg sem száradt a festék, és már változtatni kell...

Előzmény: Pulmy (67059)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.28 -13 0 67062

Sztem Damon Bagamériskedik😂😂😂😁

Előzmény: csg65 (67061)
csg65 Creative Commons License 2018.06.28 0 0 67061

Igen, korbela volt a válogató és Csuhás ma még versenyen kívül játszik. Dr. Soós áll épp 6. győzelme közelében, hacsak valaki nem gurít egy nagyot... ("De hová tűnt Damon Hill"?)

Előzmény: jzp2107 (67050)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.28 -14 0 67060

No akkor legalább jövő hónapban összecsaphatunk ;) :)

Előzmény: Csuhás (67058)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.28 -14 0 67059
Csuhás Creative Commons License 2018.06.28 0 0 67058

Azt hiszem ebben a hónapban még csak versenyen kívül játszom.

Előzmény: Pulmy (67057)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.28 -14 0 67057

akkor nyerni fogsz (Y)

Előzmény: Csuhás (67056)
Csuhás Creative Commons License 2018.06.28 0 0 67056

Az egyik fát szisztematikusan odébb gondolom vagy 300m-el, de a többi megvolt.

Előzmény: Pulmy (67052)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.28 -13 0 67055

"hát attól messze vagyok..'

Bölcs vezérünk és tanítónk ,Vlagyimir Iljics örökbecsűjét kissé átalakítva : gyakorolni,gyakorolni és gyakorolni. és megjön az eredmény :D

Előzmény: jzp2107 (67054)
jzp2107 Creative Commons License 2018.06.28 0 0 67054

hát attól messze vagyok..

azért sikerült egy olyat is 500 pontosra belőni ahol még nem jártam (nem akarok spoilerezni, úgyhogy csak annyit, hogy pihenőhely)

ez azért elég királyság, nem?

aztán jöttek a fák :-(

de még mindig jobban jártam mint múlt hónapban, akkor egész egyszerűen elfelejtettem az egészet..

Előzmény: Pulmy (67052)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.28 -13 0 67053

valszeg keveri,de azok a fák.....

Előzmény: Jesper Olsen (67051)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.28 -13 0 67052

pedig ez egy nagyon versenyzőbarát,kedvcsináló válogatás volt.Azért volt benne egy-két csavarintás ami nehezítette ,így csak a vérprofik mehettek 5000-re.

Jesper Olsen Creative Commons License 2018.06.28 0 0 67051

Ez nagyon érdekes, mert én is pont így jártam. Vajon ugyanabban a sorrendben adta a képeket a rendszer?

jzp2107 Creative Commons License 2018.06.28 0 0 67050

úgy jártam mint a filmekben a versenylovak

az elején hú de jól mentem, a végén meg akkora zakó volt.. még 4000 pont se lett

majd lesznek kérdéseim :-)

ki válogatott, korbela?

ő is dendromán? :-)

Előzmény: csg65 (67049)
csg65 Creative Commons License 2018.06.27 0 0 67049

Itt a hónap utolsó csütörtöke és indul Heyjoe OKT kvízjátéka.

jzp2107 Creative Commons License 2018.06.27 0 8 67048

nem értem a kérdést

az esőkabátnál nincs jobb

a kukás zsáknál van (az esőkabát)

a vékonyabb fajta esőkabátokat saját zsebükbe össze lehet csomagolni (és akár derákra gumizni)

de egy poncsó sem foglal túl sok helyet (ha a helyfoglalás a fő kérdés)

nézz szét egy decathlonban

Előzmény: wizardry8 (67043)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.27 -13 1 67047

szürkén,feketén 😂😂

Előzmény: Gizi aljas Feri (67045)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.27 -13 1 67046

A Dunántúlon mindenhol szederfa.Az eper(földi)pedig csak a szigorú szaknyelvben szamóca.Még egy csavar felénk a mezőn,réten érik az a szamóca😁 

Előzmény: akárkibárki (67044)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2018.06.27 0 1 67045

Te Arany János Családi kör című versét idézted volna itt? 

https://www.youtube.com/watch?v=H0EIr-mfTmo

Előzmény: jzp2107 (67041)
akárkibárki Creative Commons License 2018.06.27 0 1 67044

Pedig itt Vasban is szederfának nevezik az eperfát...:)

wizardry8 Creative Commons License 2018.06.27 -12 0 67043

"Egy esőkabát jól jöhet néha, de ha nincs kéznél, egy nagy méretű műanyag kukás zsák is megteszi váratlan eső esetén"

van ennél azért jobb megoldás? :)

esőben nem túrázok, de azért egy váratlan zivatar elkaphat, szóval vinnék valami nagyon könnyű, kis helyen elférő eső elleni alkalmatosságot 

(egyébként tegnap pont beértem a visegrádi vár kapuja alá amikor elkezdett ömleni az eső mintha dézsából öntötték volna, de nem mindig lesz ilyen szerencsém)

Pulmy Creative Commons License 2018.06.27 -14 0 67042

nálunk árpával érő körte(Zala),de errefelé nagyon kevés van,nem igen ismerik,az egres meg simán egres

kösz,hogy figyelmeztettél de azt akartam írni, jól esett a homlokomról  az izzadság miközben ittam a sert,de javítani nem lehet :D :D

félre a viccel,jó pap is holtig tanul....   (Y)

jzp2107 Creative Commons License 2018.06.27 0 0 67041

az arabitka nagyapámnál is arabicska volt

hogy mondjátok az egrest? neki piszke volt (nálatok talán büszke. vagy köszméte? :-)

az eper pedig fán terem, ami a földön az szamóca (ezt a gyerekeimbe se tudom beleverni, napokig képesek vitatkozni.. szerintük a fán levő eper az szeder. pedig hát este van este van, szürkén bólogat a szederfa lombja? naugye :-)

még egyet ha megengedsz: a jólesett az egyben van (én is felnőtt fejjel tanultam meg mikor nejem rám pirított, hogy mikor jól esik, az túrán nem jóleső)

a másik ilyen amit sokáig rosszul írtam de már nem, az ontopik: Tavaszi Széll magyarázta itt a fórumon -nem konkrétan nekem, de magamban szégyenkezve jól megtanultam- szóval hogy az "egyenlőre" az konstans xar minőségű itóka, ami nekünk kell az az "egyelőre"

ennyit mára a kéktúrák oldalvizén.

Előzmény: Pulmy (67040)
Pulmy Creative Commons License 2018.06.27 -14 3 67040

AK    Ósükösd-Kunfehértó Üdülőtelep

Mottó: a hegyen túl is élvezhető a túra

Bár még nagyon nem terveztem,de úgy alakult,hogy dolgunk támadt Hajóson és akkor már összekötöttük a kellemest a hasznossal és belevágtunk az AK-ba,de hogy mikor lesz a folytatás az még a jövő zenéje,de így már van ami inspiráljon :D

Tartottam az egyhangúságától,a nagy távoktól ,de aztán hamar megszerettette magát a nagy rónaság.Megfogott a nyugalma,az emberek őszintesége s,hogy teljesen magunkba tudtunk fordulni.Pedig nagy beszédűek vagyunk,de itt már Sükösd után kívántuk a csöndet s csak nagy ritkán nyitottuk szóra a szánk.Ha ilyen lesz végig nagyon kellemes élmények várnak ránk. Megtanultuk tisztelni az Alföldet is! Nagy mellénnyel első napra maratonnyi távot terveztem,de a végére nagyon elkészültünk az erőnkkel Hild-pusztától valósággal vánszorogtunk a töltésen.Megtanultuk,hogy a vízzel sem lehet spórolni,első nap ketten vagy 7 másfeles palackot kortyoltunk el,igaz ekkor forróság is volt.

Bár az AK-t bicóval terveztem teljesíteni,de olvasva írástudó kollégáim beszámolóit,úgy döntöttem ezen a részen gyalog fogunk menni.Nem is bántam meg,sok lett volna itt a bicikli rángatás.Hol traktorgumi mélységű óriás pocsolyák,hol futóhomok késztetett volna a keró cipelésre,ráadásul az asszonyét is vihettem volna. A homokon még csak el lehetett volna tolni,de a szekérút szélességű pocsolyák kerülgetése néhol még gyalog is kihívás volt,csak a méteres gazban ,csalánban tudtunk tovább menni.Úgyhogy estére igencsak felpezsdült a vérkeringésünk.

A logisztikát úgy oldottuk meg,hogy a kedves házigazdánk elfuvarozott mindkétszer az indulópontokra(Ósükösd,Kunfehértó Üdülőtelep) és "csak" vissza kellett mennünk Hajósig.Első nap kezdésként mindjárt benéztük az irányt és Baja felé indultunk el,amire a gáton jöttem rá.Ennek és a Duna látványának úgy megörültünk,hogy lejtettünk pár taktus walcert,miközben fütyültem hozzá a talpalávalót.Gáton még úgysem táncoltunk. Vissza már nem mentünk,hanem egy földúton értük el a kék sávot.Bár az AK-n(eddig)nem olyan sűrűn vannak a jelzések mint a másik két kéken,de kellő figyeléssel simán követhetőek.Sükösdtől nagyon sokáig tartott az út Érsekhalmáig,a merengésből csak a favágókkal és egy erdésszel való találkozás zökkentett ki bennünket,mindkét találkozó nagyon hangulatos volt. Érsekhalmán aztán a Horgonyban végre tudtunk egy Borsodival is frissíteni,úgyhogy Hild-pusztáig könnyebb volt a menet.Nagyon jól esett a sík menetelés után a rövid kaptató a földvárba,viszont a Duna-völgyi főcsatorna gátján már nagyon kijött a fáradtság,valósággal cammogtunk a frissen kaszált töltésen.

Másnap Kunfehértó Üdülőteleptől kicsivel korábban indultunk,így még a reggeli hűvösebb időben hamar elértük a Pici-Paci tanyát ,ahol az Öreg német juhász üdvözölt és követett bennünk a tanya határáig. Emberrel mi sem találkoztunk,.pedig nagyon úgy nézett ki,hogy vannak ott. 

Hörpölin mesterhez hasonlóan a galagonyást én sem ismertem fel,viszont tetszettek a homokbuckák és a hullámvasútazás. Viszont meglepődtem,hogy fenyvesbe botlottunk a Kiskunságon.Egy gazda kedvessége végett feltankolhattunk Arabitka(ahogy ő mondta Arabicska )körtéből,mely nagyon jól jött a nap további részében. Kéleshalom álmos,piciny településén hamar túljutottunk és lakott ,elhagyott tanyák váltakozása után végtelen gyümölcsösön keresztül értünk Császártöltésre,ahol nem időztünk,hisz még aznap haza is kellett jönni.Így a főcsatorna töltésén most nem cammogtunk,hanem ütemesen trappoltunk be Hajósi Pincékig.

Nagyon pozitív benyomást tett ránk az AK,kíváncsian várjuk a folytatást,mely reméljük ugyanilyen kellemes  élményekkel ajándékoz meg bennünket. 

Részletes beszámoló és fényképek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!