Keresés

Részletes keresés

100Terriviera Creative Commons License 2003.05.10 0 0 127
Mire gondolsz? Miben tévedek még?
Előzmény: Százbolha (125)
Sanya_ Creative Commons License 2003.05.10 0 0 126
Bocs, de lehet, hogy Ti már kitárgyaltátok 100x, de pl. nekem még egyáltalán nem kerek a történet, pedig elolvastam ezt a topikot is, meg a "kellékeket" is.

Az egész kusza és zavaros, pl. azt se tudom, hogy az unimukkos képet ki csinálta (Sz.L.J., vagy eke, esetleg más). Jó lenne, ha elkészülne az a honlap, mert így nem sokat értek az egészből, pedig érdekel a dolog nagyon...

Előzmény: Százbolha (125)
Százbolha Creative Commons License 2003.05.10 0 0 125
Teriviera:

Eztet már kitárgyaltuk 100x!

Az egyik tojó a másik meg him.

Másban is tévedsz!
Persze én is azt hittem elsőre, hogy az unikumos az fotósoppal készült.
De nem....

Na ebből levonhatsz újabb következtetéseket.

Százbolha

Előzmény: 100Terriviera (124)
100Terriviera Creative Commons License 2003.05.10 0 0 124
Én nem vagyok profi fotós, sőt.. Amatőr vagyok a javából, de szemem az nekem is van.
Én ugyanis az eredeti kép eredetiségét is ERŐSEN kérdőre vonom. Már önmagában a címlap fotót amikor elöszőr megláttam felmerült bennem a gondolat, hogy vajon mi lenne a nehezebb: A Tisza vizében állni derékig, tökéletesen élesen lekapni egy tiszavirágot úgy, hogy egy jégmadár a hatalmas szárnycsapkodások ellenére a víz felett néhány centivel semmilyen fodrozódást nem kelt, VAGY pedig mindezt a Photoshop segítségével. Azt pedig senki se mondja, hogy a számítógépekkel sok mindent el lehet érni, de ezt nem. Mert ezt is el lehet érni, ugyan úgy, ahogyan MINDENT.
Aztán jött a következő lépés... Amikor Szentpéteri azt álította, hogy a fotózást nagyban megnehezítette az a tény, hogy rengeteg apró rovar szállt rá, és a kamerájára. Ezt az állítást egy fénykép is alátámasztotta. Egy fénykép, amin a fotós egész arcát+ruháját/gépét beterítik a rovarok. De ezen a képen EGYÉRTELMŰEN lehet látni, hogy csalás, rondább szóval KAMU.
Tegyük fel, hogy az említett rovaros fotó tényleg nem igazi. Oké, oké ez sem fer, de poénból még meg lehet csinálni. Meg LEHETNE, ha az egész cikk nem erről szólna. De már pedig erről szól, a hamis fotó megkérdőjelezi a cikk eredetiségét, így az (eleve gyanús) címlapfotó eredetét is. Ezeknek fényében szerintem már csak arra kéne rájönni, hogy az Unicum üveg mellet lévő madár ugyanaz a madár-e, mint ami az NG címlapján van.
eke Creative Commons License 2003.05.10 0 0 123
alhazen!
ne a nyilvánosság elôtt vesézzük ki hogy a kép technikai problematikájáról miért írtam 8 oldalt...
hidd el a megvilágító fény színhômérsékletének hatása a toll szerkeszeti (interferencia) szinéig) az idôpradoxonig talán sikerült minden leírnom.
Ugyanakkor nem akarhatjuk kényelmetlen helyzetbe hozni azokat akik egyenlôre ismeretelen szakértôk mögé bújva kinyilatkozatták hogy megvizsgáltuk és ... punktum.
A madár morfológiailag ugyanilyen egyszreűen a éles területeken (arc- csôr) nagy részletességgel van "szétcincálva".

Külön fejezet a madár etológiája és biofizikája. Ehhez tegnap igen nagy részvétellel adtunk némi vizuális információt.
Ezzel a képpek a komolyabb hozzártôket 1 másod percig sem tudtak megetetni.
Sem fotósokat sem ornitológusokat. Ugyanakkor úgy néz ki, hogy eddig a hivatalos álláspont kialakításába nem sikerült olyan szakértôt bevonnia a lapnak aki kellôen ismerné az európai jégmadarat és életmódját valamint lenne referenciája a gyors mozgások természetes fényképezésében. Ugyanakkor most már ezt nem mulaszthatják tovább.
Nem célunk a lap hitelének semmilyen módon való csökkentése mert akkor nem ajánlottuk volna fel az általunk összegyűjtött anyagokat. Ezzel egyenlôre nem éltek. Ha a lap ellen bárminemű rossz szándékunk lenne akkor már lett volna nagy és tekintélyes lap aki erôl beszámol.
Mi csak a magyar Természetfotósok megítélést szeretnénk megóvni és támogatjuk a lapot abban, hogy ez minnél kissebb port verjen fel, bár ezt a részükrôl tapasztalható taktika és a már nemzetközi érdeklôdés kezdi ellehetetleníteni.
Pedig csak annyi kéne a világossághoz hogy a támában járatosak leülnénk ôk meg delegálnának 1 (egy) a szerkesztôségben dolgozó fotós szakembert.
Úgy érzem nem kell Neked magyaráznom, hogy ez nem az 1.00 -ás NG olvasó kompetenciája..
Ugyanakkor a Magyar Természetfotósok Szövetsége nem engedhet a morális etikai elôírásokból.
Ez itt magyarország ezért ebben a kérdésben itthon mindenképpen állást fogunk foglalni. Elôbb vagy utóbb. Erre bennünket a tagság és az alapszabály kötelez.
jó reggel Magyarország! :-)

ja természetesen ez nem a magánvéleményem...

Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2003.05.10 0 0 122
eke:
mostanság momentán sajnos más foglalkoztat, de belekotyogok.
előzményként egy sztori. épült ugyi vmi a lágymányosi-híd pesti hídfőjénél. a látványtervhez néhány légifelvételt elkövettem. az előzetes skiccek alapján a képet úgy hoztam össze, hogy a soroksári út függőleges, az összes duna-híd pedig vízszintes volt.
az első reakció az volt a képre, hogy a gellért-hegy nem ott van, ahol kéne...
szóba hoztam építészeknek, hogy tanulnak-e az építészek fotogrammetriát, mivel tudtommal tanszéke van a műegyetemen. akadt, aki nem tudott róla.
már sejted, miért hoztam szóba. a képről olvasd le a perspektívát, a madár szeméről a két vakut, a színekről a fényeket,...
azt hittem, technikai oldalról fogod meg...
azt hittem, így bizonyítod. ehhez nem kell az eredeti sem...
a látványterven meg mégis maradt a gellért-hegy a helyén. azt nem szúrtad ki...
Előzmény: eke (121)
eke Creative Commons License 2003.05.09 0 0 121
...a biológus napokon a szerzô vetítette a jégmadaras képet. tehát nem az igazat állította akkor amikor azt mondta hogy az összes képe a NatGeo nál van.
Tehát ha akarna bemenne a szerkesztôségbe és bemutatná és azt mondaná oké jöjjön aki hitetlen nézze meg.

Én megnézném még találkoznék is a szerzôvel és gratulálnék neki, hogy ennyi tehetsége van.
Ezt csak azért írom mert tudom hogy olvassa és ideje lenne megsmmiíteni azt a képet mert még könnyen elkérheti a szerkesztôség és nehéz lesz kitalálni valami mást minat aztÍ:
Én ezt az ügyet lezártam és iyen rosszindulatú légkörben nem vagyok hajlandó semmirôl nyilatkozni.
Tehát van a láthatatlan képsorozatból másik.
Mivel többen látták.
Mien érdek lehet az ami azt diktálja hogy ez ne kerüljön szakértô kezekbe?
eke

amikor kissrác voltam Verebes volt az edzô. Ôsszablhézott a Népszabis riporterekkel, és nem volt hajlandó nyilatkozni nekik..
Amikor Egerben játszott a Rába és éppen X -re állt a meccs (az eger már akkor béka sgge alatt volt) az ónneplô hazai szurkolók ezt skandálták megrészegülve:
Nemnyilatkozom!Nemnyilatkozom!Nemnyilatkozom!Nemnyilatkozom!Nemnyilatkozom!Nemnyilatkozom!Nemnyilatkozom!

na ilyen ez a Dezsavű :-)

nem kell izgulnotok, állítólag nemzetközi szintű a botrány ha nem nekem másnak majd sikerül kiugrasztani a nyulat a bokorból...

NJani Creative Commons License 2003.05.09 0 0 120
Nnnaa... elolvastam. Nem gondoltam, hogy ilyen régi a cikk, én mind a frissebbek között keresgéltem.

Asszem indulok is Amcsiba, hátha nekem is mákom lesz.

Csak az a kár, hogy 39 éves vagyok... ez már nem az az újrakezd?s kor...

Előzmény: Százbolha (117)
Antiarmy Creative Commons License 2003.05.09 0 0 119
Vagy nézzétek meg ezt...
http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=40668&DocID=41287#41287
Előzmény: NJani (116)
NJani Creative Commons License 2003.05.09 0 0 118
De izé vagy... ezt a kis fáradságot sajnáltad t?lem? ;-)
Előzmény: Százbolha (117)
Százbolha Creative Commons License 2003.05.09 0 0 117
Ne bénázzál má' Ha én megtudtam találni...

Állítsd a NOL keresőt pontos kifejezésre és írd be a nevét!

(na jó... tegnap nekem is 25 percig tartott)

http://www.nepszabadsag.hu/Default.asp?DocCollID=21057&DocID=22799#22799

Előzmény: NJani (116)
NJani Creative Commons License 2003.05.09 0 0 116
Százbolha,
Légyszi passzold má' ide a Népszabis cikk linkjét. Képtelen vagyok rátalálni.

Üdv: Jani

Előzmény: Százbolha (114)
Karakorum Creative Commons License 2003.05.09 0 0 115
sajnos még mindig nem értem, hogy ennél a képnél ez hogy jöhet szóba.
Előzmény: NoGun (112)
Százbolha Creative Commons License 2003.05.09 0 0 114
eke:
Megvettem a Fotóművészetett.
Elolvastam SZ. cikkét.

Nem tudom mi a bajod vele...
Ez van.

----------------
Ja... egyébként pont olyan, mint a népszabadságos cikk.
Szerintem öszinte.

Valami zavar????
Ez az új trend.
Te már ezt nem érted. Én sem.

Bármilesz, viseled majd a rádaggatott cimkéket:
irigy gonosz kobold jégmadaras

és majd pár év múlva örülhetsz, hogy ha nem így súgunk össze a hátad mögött:
- Te! Nem ez a csávó aki tömött jégmadarakat fotózik ???
- Nem.. ez donkihote, aki az unikumot szereti.

--------------

Én mindig mondtam, hogy a tehetség 2 részből áll:
Az egyik részét ajándékba kapod, a másik részével meg eladod.

Százbolha
nagyon, nagyon szkeptikus vagyok

namindegy leírom a véleményem, ha már igértem:
akimár fotózott madarakat, vagy van fogalma a gyorsmozgású témák vakuzásáról, vagy ornitológus, vagy mittudomén, az nagyon meggyözőnek találhatja a kinemmondott érveket.
Naponta 25x elpoénkodhatunk rajta, de a jéghegy csúcsán mit mondanak???
Vagy mit akarnak mondani??
Vagy miért nem akarnak mondani?

És melyik lesz jobb a magyar természetfotózásnak??
Én kivűl vagyok - mint SZ., aki a FM cikkben szintén azt állítja magáról, hogy nem szokott magyar pályázaton résztvenni - tehát lehetek szkeptikus is.

Gondolod, hogy a természetfotózás megmarad a valóság és tisztesség kis szigete???
Amig nem biznisz, de aztán a képek köré bébi_delta szöveget kell köríteni és eladni.
Majd egyszer kipróbálom... Mér' lehet másképp is?? mamár?

...és így tovább

és sosincs igazam!

Karakorum Creative Commons License 2003.05.09 0 0 113
1. mondom, hogy nem én vagyok itt a kérdőjel.
2. ezt, hogy érted?
Előzmény: NoGun (112)
NoGun Creative Commons License 2003.05.09 0 0 112
a vaku használat és a hosszú expo nem üti egymást tudtommal...
Előzmény: Karakorum (110)
Karakorum Creative Commons License 2003.05.09 0 0 111
..naplementés víztükör..
Előzmény: Karakorum (110)
Karakorum Creative Commons License 2003.05.09 0 0 110
én egyiket sem.
csak erről is esett szó korábban, hogy ugye a madarat kb ilyen záridővel lehetett elkapni, de akkor a naplemente nem lenne ilyen szépen kiexponálva.
Előzmény: NoGun (109)
NoGun Creative Commons License 2003.05.09 0 0 109
kevesled? sokallod? 5.6-tal?
Előzmény: Karakorum (108)
Karakorum Creative Commons License 2003.05.09 0 0 108
ja, azt elfelejtettem írni, hogy van egy naplementés kép ami alá az van írva, hogy...
speed: 1/250
Előzmény: Karakorum (106)
Majdnem Creative Commons License 2003.05.09 0 0 107
Ez jó! Még azt is olvashatjuk itten milyen nagy élményben volt része, amikor beleesett a Tiszába. Nyakig! És épp nem segített a zapukája. De megmentte valahogy magát meg a kameráját... Azaszép amerika, miket nem szeret olvasni.
Előzmény: Karakorum (106)
Karakorum Creative Commons License 2003.05.09 0 0 106
rákerestem.

kérészekkel kapcsolatos fotókat találtam még az NG honlapján

adatok vannak, jégmadár nincs.

Előzmény: eke (87)
Levendula Creative Commons License 2003.05.09 0 0 105
CSibebaba. Ez nem szakmai vita hamár, hanem etikai. Eke meg nem az a szint aki gonosz kobold módjára aprónettezik. Igaz, most nem is értem miért, kicsit aktívabb a szokásosnál.
Előzmény: t-macska (102)
eke Creative Commons License 2003.05.09 0 0 104
Már valaki fogalmazza és fordítja az alábbi közleményt:

sajnos a szerzô igazát bizonyító képei és werkfototók nem állnak rendelkezésre ( a tanúk vidéken vannak eltemetve) mert azokat:
ellopták, elégették, elvesztették, megsemmisült és egyébként sem találják valamint egy darab készült belôlük, kölcsönözve van és nem kapta vissza meg: kinekmiközehozzá és egyébkénzt is igazam van.
Minden teljesen "hagyományos" módon készült és engem ezzel többet senki ne merjen provokálni mert punktum :-)
Nostredamus

eke Creative Commons License 2003.05.09 0 0 103
ezért viszon legyen kedvesch a hirdetés feladóját vegzálni, mert ehhez -azon túl hogy a nekem megküldött linket bekopiztam ide több- közöm nincs....
Előzmény: t-macska (102)
t-macska Creative Commons License 2003.05.09 0 0 102
az aláírás hamiságára vonatkozó mondatát sérelmezem. Nem szeretem a nyíltszini cinizmust különösen akkor ha nem a megfelelő fórumon teszik. Márpedig az apróneten nem hiszem, hogy minden keresgélő tud erről a szakmai vitáról.
Előzmény: eke (99)
Velvia Creative Commons License 2003.05.09 0 0 101
Kossz a szolgalati kozlemenyt! Eleg reszletesnek tunik. Jo vetitest!
Előzmény: eke (96)
Yogi Creative Commons License 2003.05.09 0 0 100
eke, te árultad a Vadon magazint dedikálva?

Elképzelem, amint a Szerző vad rohammal fölvásárolja az összes NGM-t, hogy árulhassa.

Előzmény: eke (97)
eke Creative Commons License 2003.05.09 0 0 99
émmeg ezt:

"t-macska  (94)
Hááát ha viccnek szánta elég izléstelen:-(( "

eke

Előzmény: t-macska (98)
t-macska Creative Commons License 2003.05.09 0 0 98
Bocsi az értetlenkedésért de ezt nem értem
Előzmény: eke (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!