Ez a Barátok közt történetének egyik legostobább és legsötétebb megoldása: a két bűnöző az egyik fél lakásán beszéli meg, ráadásul több menetben a készülő bűncselekményt. Erre egyszerűen nincs mentség, ilyesmi nem történhet, ilyen bugyutaság nincs. Pláne egy olyan házban, ami lényegében átjáróház: bármelyik pillanatban betoppanhat valamelyik szomszéd, a bajkeverő és mindenbe beleavatkozó aggodalmas anya stb. És még tudják is ezt, ez a legnagyobb poén, és mégis ott találkoznak, nem pedig Budapest több tízezer eldugott pontjából valahol, ahogy az bűnözőéknél szokás. Ja, és még a Rózsába is beülnek, ahol Zsolt a tulajdonos. Brrrr....
Az is milyen röhejes volt mikor ez a rosszbácsi meg Géza azon sirt, hogy jajj, jajj hol találkozzanak Manyus kezd sűríteni nekik. Mintha lenne a földön más hely azon a k..a Mátyás király téren kívül is. Kiket néznek ezek hülyének?
én is azt hittem, hogy foltot talál a lepedőn, szerintem az gázabb mint az ágy alatti kotondcsomagolás:) megnéztem volna Klaudia sznob, operabarát képét!
A két hülyegyerek miután Klaudia ágyán kufircolt, éppenhogycsak letakarták az összegyűrt lepedőt, paplant, összevissza rádobálták Klaudia féltve őrzött díszpárnáit, hogy jól lebukjanak.
Én meg azt nem értem, hogy Gézáék napok óta azon konspirálnak, hogy hogyan fognak konspirálni, amire egyáltalán semmi szükség sem lenne, ha nem konspirálnának, hanem ellopnák végre a királynő nyakékét, aztán jól van.
Bármit komolyan lehet venni, Géza ötletét meleghirdetéssel máris komolyan vette valaki, legalábbis a Híradóban csak egy esetről lehetett hallani. Azt nem tudni, hány hülye utánozta le, aki annyira hülye, hogy magától eszébe sem jutna.
Tehát itt egy család telefonos zaklatása lett a szexhirdetés eredménye, amit a valóságban rendőrségi feljelentés is követett.
De voltak már a BK-ban régebben is hülye ötletek, pontosan már nem is emlékszem, valami autórongálásról volt szó, vagy karcolásról. Akkor is belegondoltam, vajon hány hülye fogja ezt kipróbálni, másoknak anyagi kárt okozni?
Itt jön a képbe a forgatókönyvírók erkölcsi felelőssége, ami nyilván nincs nekik, hiszen folyamatosan hazudozásra, képmutatásra (aminek általában semmi következménye, büntetése) nevelik az éretlen, fogékony személyiségeket, nem úgy, mint minket annak idején a TV Maci.
mert amúgy bármit komolyan lehet venni a BK-ban? ha nem a nevelőotthon, akkor az szúrna szemet durván, hogy a figura egész karakterének, életvitelének ellentmondana, ha egyszercsak vidékre költözne távol a családjától (akik az élete értelme), ahol senkit nem ismer. max. még azt tudom elképzelni, hogy Tildáékhoz megy (ha egyáltalán együtt maradnak) és jön a gyerek. és akkor akár Terike is jöhet megint a helyére. csak ahhoz előre tudni kéne, hogy végleg megy el, vagy ideiglenesen.
Látszik, hogy a cikk írója nem nézi a BK-t, különben nem hozta volna össze Magdi anyust a saját unokájával (akit ráadásul már vagy 1 éve kiírtak). Plusz kicsit morbid, hogy a főképen az évszámokat a Fodor Zsóka név mellé írták, és nem a Kertész Vilmosnéhoz (ráadásul így nincs is értelme). Nem vagyok megelégedve az újságírói munkával, na.
Vagy lehet a Noémi meg a Tilda példáját követni, és behozni egy másik idős hölgyet. Még a Dallasban is kicserélték egyszer a nagymamát egy teljesen más karakterű színésznőre.
Igazából már csak alibi az, hogy valaha ők voltak a nevelőotthon dadusai. Ötévente egyszer, ha említés esik róla. Aminek az az oka, hogy az eredeti sztori alapja rég eltűnt már - emiatt egyre gázabb, ha komolyan akarjuk venni. Hamar kiderülne, hogy semmi nem stimmel semmivel. Úgyhogy utazzon csak bátran vidélre ez a vénboszorkány! :) Juteszembe Tilda pestimádata sem túl eredeti konflikt, főleg, hogy a gyerekkorát az anyjánál Pécsen - vagy hol - töltötte.
ezzel együtt nem lehet most könnyű dolga a sztoriíróknak. Vilitől az elválás még csak-csak menne, ha valami nagyon durvát csinál (persze ezt is eljátszották már vagy tizenötször), de Manyus alapvetően a családjának él, meg a háznak, ami a múltja, régen a gyerekotthon működött ott ugye. el nem tudom képzelni, milyen indokkal lépne le... a testvére helyére vidékre opció sztem gyenge, semmi nem indokolná.
Remélem, nem forgatták még le a zárójelenetet vele. Mert ha maghalasztják, az baromi primitív dramaturgiai "poén" volna a szerzőktől. Tök jó, ha kilép a sorozatból Magdianyus, de menjen sima válással. Vagy egyszerűen kökltözzön le vidékre a testvére helyére. ÉS jöjjön vérfrissítésnek Oszvald Marika állandóra. (Mióta mondom már...)