Koszi :) Nalunk silver felszereltseg,nemtudom,nalatok az melyik. ez a kepem van a belsorol amit tegnap este csinaltak :) a legmagasabb felszereltseg elotti szint. ezutan a gold lett volna .
igen,par kep a szalonban keszult,aztan egesz nap futottam, rendszmot intezni.de,elinteztek volna de plussz penzert. ma raertem,inkabb elinteztem en ,kolcseghatekonyabb lett :)
Típustól függetlenül én úgy szoktam hogy a középkonzolon levő szellőzőket egymás felé és felfele fordítom. A két első ülés között átfúj így a meleg, gyakorlatilag a vállad felett.
2010-es ráncfelvarrot kia ceedem van. Az lenne a kérdésem azokhoz akik hasonló típust hajtanak, hogy a fűtést milyen fokozatban és módban használják, hogy a meleg levegő ne csak az elől ülőkre hanem a hátul ülőkre is áramoljon.
Szívtam pár napot az Android Auto-val, leírom hátha másnak is segít. (Ceed SW Silver felszereltség)
A gyári navigáció Wazre akartam cserélni, hogy élvezzem a közösségi navigáció előnyeit. Egy Samsung S6-os telefonra raktam fel az APKMirror oldalról a legutolsó Android Auto-t (mivel itthon még nem engedélyezték). Telepítés után, USB kábellel azonnal indult is a kijelzőn, hiba nélkül. Navigációhoz Google Maps és Waze közül lehetett választani. A waze indítás után behozta hol vagyok és ki lehetett választani hova karok menni, de ez után nem frissítette, hogy mennyivel megyek és, hogy hol járok a térképen. Olyan volt, mintha kifagyott volna. Ezzel szemben a Google maps szépen mutatta merre megyek... Szóval így nem működött a Waze.
Pár napig kutattam a neten mire rátaláltam a hiba okára. A telefon energiatakarékos módban képernyő zárás után letiltja az alkalmazásoknak, hogy a helymeghatározást használják, ezzel energiát takarítva meg.
Szóval a megoldás az lett, hogy a telefonon ki kellett kapcsolni az energiatakarékos módot. Ez után már minden megy hibátlanul.
Én is kiegészteném egy aprósággal...nekem furcsa, hogy a külső tükörállító gomb nem kapott megvilágítást...pedig jól jönne ha nem kellene keresgélni vezetés közben ha hátulról nagyon veretnek.
S ha már lúd...az ablakmozgató gombok letiltását végző gombot sem értem miért hagyták ki a megvilágításból....vagy éjszaka úgyis alszanak a gyerekek, nem húzkodják az ablakokat? :-)
Jól jönne még egy anyósülés alatti fiók, hogy ne kelljen az amúgy sem hatalmas kesztyűtartót az autó papírjaival megtömni és régebbi autómban a kesztíűtartó alatt volt egy esernyőtartó is, ami biztosítja, hogy kéznél legyen az eszköz ha szükség van rá....a fene se száll ki és nyitogatja a csomagtartót zuhogó esőben! :-)
A tempomatot fel lehet okosíttatni adaptívra? Az oké, hogy utólag lehet betetetni olyanba amiben amúgy nem volt, de amiben van azt lehet adaptívvá tenni? Van egy adaptív tempomatos kocsi a családban, és elirigyeltem tőle hogy nem megy neki 130-cal az autópályán tempomattal a kamionnak, hanem befékez mögé és ha behúzza a belsőbe és nincs előtte senki akkor visszagyorsít :)
Sziasztok! Egy olyan kérdésem vagy kérésem lenne, hogy van egy 2012-es 1.6-os Dízeles Kia ceed-em 85 KW-os, 115 lóerős és ehhez keresnék komputert és hogy tudtok-e valakit akinek lenne ilyen?
A Cee'd ergonómiájával nekem alapvetően két bajom van:
- a könyöklője használhatatlan, nagyon alul/hátul van;
- az ajtónyílás határoló, rögzítő idétlen helyzetekben rögzíti a részlegesen nyitott ajtót. Az első rögzítőpontnál kicsi a nyílás a második meg már túlságosan nyitott.
Az elsőn kicsit segített egy pár dolláros párnácska, Kínából rendeltem, rá kell gumizni a könyöklőre. Elfogadhatóan ronda, előbbre nem hozza, de magasít rajta egy kicsit.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem vagy kérésem lenne, hogy van egy 2012-es 1.6-os Dízeles Kia ceed-em és ehhez keresnék komputert és hogy tudtok-e valakit akinek lenne ilyen?
Nekem meg vezetőülés felől látómező magasságban volt egy sárga kör alakú matrica (ezt a másik még telephelyen álló autókról lestem le, én már természetesen nem így vettem át) aminek a helye rögtön elkezd párásodni amint van egy kis nedvesség az utastérben. Jól szórakozok rajta, mert ha látom előbukkanni a kis köröcskét, akkor tudom, hogy nemsokára be kell kapcsolnom a szellőzést. (nem használom a kocsit állandóan benyomva). Próbáltam már mindennel (clin, denaturált szesz, lb higító, stb.) leszedni, de nem lehet.
Hogy őszinte legyek, tényleg furcsák ezek a vonalak, nem igazán láttam még ilyet. Feltételezem, hogy az üveggyártás természetes folyamata során keletkező apró vonalak mentén csapódott ki az utastérben lévő pára és fagyott meg. Lehet, hogy hülyeség amit írtam, de egy biztos; csak fokozatosan engedd rá a langyos levegőt, akkor nem lehet baj belőle.
Ne olyan könnyű megkarcolni az üveget. Talán csak valami korábbi törlés széle, valami amúgy nem látható szennyeződéscsík mentén rendeződik alakzatba a jég.
A belül lecsapódott pára fagy rá az ablakra. Teljesen természetes, ha párás az autód belül. A pára lehet attól, ha sok latyakot viszel be a lábadon, és a fűtés nem szárítja ki a szőnyeget, illetve ha beázik az autó.