Figyussz Ferrihurri! Ismered a metnet.hu-t és az ottani Észlelési napló topikot? Esetleg te is regisztrálva vagy? Én csak minap fedeztem fel, de állati jó! Meg az onnan nyíló dolgok, pl. http://bociusz.hu/idojaras/
Ma 6 cm friss hó hullott, Szentes-Hódmező-Szeged vonatkoztstásban külünbség nélkül. Hajnaltól jön a folytatás és egész estig nyomja, 5cm friss hó újra lehet.
Ilyen eszméletlen időjárásban kihalt a topik? Veszprémben 17 centi fehér lepel esett a meglévő sok centi keményre fagyotthoz (össz közel fél méter van), ehhez kellett neki kb. 5 óra, rendesen esett szép nagy fleknikben. Buda XII. ker 3 centi hullott. Ebből Veszprémben tutira szép mennyiség marad márc. 15re is!
Egyik naprol a masikra nagyon tel lett megint. Sot. Mara meg josolnak havat - tobbet mint a csutortoki volt.
Amikor tavaszias az ido olyan konnyen elhiszem, hogy tavasz jon - aztan kell magamat eroltetve arra gondolni, nincs meg itt az ideje. . .pedig ugy szeretnem. . .:))
Hatalmas terveim vannak tavaszra!!! Es nagyon elegem van a telbol ...
Veszprémben az utóbbi napokban leesett kb. jó 25 centi tömör, vizes hó. Előtte egész télen nem volt 10 centinél több összesen! És még most várható egy adag az éjjel. Balaton is már 80 centi, rajta klassz jég, amit sajnos betakart a hó.
Mi is készülhetrünk, mert holnaptól csapadékos idő lesz, lesz minden: hó, eső, havaseső. Mondjuk a mennyiséget nem látom akkorának, mint ahogy azt pár nappal korábban beharangozták, de 10mm simán lehet összesen a jövő héten! Szép hetet Nektek!
Mesebeli volt ami tegnap történt a Dél-Alföldön. Az előrejelzés 4-5cm friss havat mutatott, annyira is számítottam, aminek a nagy rész délelőtt fog lehullni. 13h-ra el is állt a havazás , gondoltam vége és délután márcsak borongós lesz az idő. Mobilomon a wapon követtem az eseményeket, 13h-ra már a radar sem mutatott semmit, NA DE mire a 8. óra tartott 14h-kor, elkezdett hullni a hó nagy pelyhekben, sűrűn. A pad alatt,hogy a tanár ne lássa megnéztem a wapon a radart és helyzetjelentéseket a magyar városokról, hihetetlen volt, de már a déli országrészbe újra bedurrant a radar és terjedt észak felé. És szó szerint 14h-tól 19h-ig közepes/erős havazás volt, a legdurvább rész 17:15-17:45-ig tartott mikoris hóömlés volt, 3cm-es pehelyátmérővel és egyszerűen a látótávolság 300méterre csökkent a havazás miatt. 10 percenként hullt ekkor 1cm. A lényeget összevetve 20h-kor megmértem a havat és 16cm-t mértem friss hónak!! És nagy víztartalma van, köszönhető a 0, +1 fok közeli T-nek, Így csapadékban biztos megvan a 10-es osztó, azaz 16mm csapadék biztos volt. Na ma késő délutántól holnap délig újabb havazás látszik, akár újabb 5cm friss hó is lehullhat ! A következő löket pedig vasárnapra látszik. Nem lesz se hideg, se meleg, +1,+2fok nappal, -3 körül éjjel.. További szép napot!
Persze, hogy normális, de egyesek már a globális felmelegedésre írják, holott a mi éghajlatunk pont a változékonyságról és szélsőségekről híres.. Hihetetlen milyen ciklon alakult ki, Dániánál volt tegnap este a közzépontja, félelmetesen nagy képződmény, szinte él és lélegzik, lehet látni a mozgó műholdon! Nézzétek a mozgó műholdakat, nagyon szép. Bika módon benyomta ny, dny felől az enyhe levegőt hozzánk és kiseperte a nagy hidegetr egy pillanat alatt, így ezért váltott ilyen gyorsan az idő, ennek most nem állt ellen se az Alpok, se a Kárpátok akkor erő volt benne, és a hidegfront utáni állapot most jön el, így a mai napon még több helyen is lehet heves hózápor vagy zivatar! De már az éjjel is volt egy-két helyen, mint láthatjuk. Itt egy tegnap esti kép róla, lenyűgöző! Az alsó vége Spanyolországnál, a másik vége fennt Finnországnál majdnem, középpontja pedig Dániánál ekkor! Alatta pedig a mostani helyzet, kissé szétzilálva és nem annyira rendezetten, de nem is csoda hisz sok ezer km3-t adott ki magából, és keresztülszelt mindent, az alsó kép most készült itt az alsó vége épp elcsiszi Tunéziát!!(közzépontja pedig a Baltikumnál jelenleg.
Jó reggelt! Tegnap este gondoltam, hogy eső fog kezdődni éjféltől, na de hogy ilyen eső?? Éjjel 2h-kor szabályos esőömlés volt, 4:45-kor is nagyon szépen esett, a szerb radart visszanézve 2-3 órán át Szeged és környékén volt a legintenzívebb rész. Megnéztem a mérőt és 20.5mm van benne! Így a Februári mennyiség szépen megdobódott, a legméreszebb álmomban sem gondoltam volna, hogy 20mm fog esni.. +3 fok van, a hó nagyon vizes, össze is esett, de még tartja magát.
Itt most kezd a ho eltunni - vannak helyek ahol latni az iriszt, hajtott a ho alatt???
A bokrokon - amit eddig a ho miatt nem is tudtam megkozeliteni - a rugyek duzzadtak, es altalaban jo erzes latni, hogy a par napos melegebb ido viszi el a havat. Tegnap olyan tavaszias volt a levego. . .de olyan. . . Pedig meg nincs vege a telnek, ez csak picike bemutato a tavaszbol.