Keresés

Részletes keresés

prszm Creative Commons License 2013.04.08 0 0 274

Talán azt mered feltételezni, hogy elvált ember vette el Máriát? … Tévedsz! Vagy azt feltételezed, hogy József első felesége meghalt? … Tévedsz! Mert szó sincs ilyenről a bibliában! Vagy azt mered feltételezni, hogy Józsefnek volt egy Márián kívüli felesége? … Tévedsz! Mert József nem második asszonyt keresett magának, hanem az Igazit!

 

1 Móz. 2,23

És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett.

 

József szerelemes volt Máriába, és nagyon szerette, és ugyanilyen érzései voltak Máriának is József felé. Ebből a szerelemből születtek meg József és Mária közös gyermekei. Jézus nem egyke volt, hanem egy igazi nagycsaládban nőtt fel, ahol ő volt az elsőszülött, azaz a legidősebb testvér.

A biblia arról tesz bizonyságot, hogy József és Máriának közös gyermekeik voltak, akik Jézus féltestvérei voltak anyai ágon.

 

Márk. 6,3

Avagy nem ez-é az az ácsmester, Máriának a fia, Jakabnak, Józsénak, Júdásnak és Simonnak pedig testvére? És nincsenek-é itt közöttünk az ő nőtestvérei is? És megbotránkoznak vala ő benne.

 

Mát. 13,55-56

Nem ez-é amaz ácsmesternek fia? Nem az ő anyját hívják-é Máriának, és az ő testvéreit Jakabnak, Józsénak, Simonnak és Júdásnak? És az ő nőtestvérei is nem mind minálunk vannak-é? Honnét vannak tehát ennél mindezek?

 

Jézusnak nem volt Jóel nevű testvére! Mindegyik gyermek apja a biblia szerint József, és anyja Mária, ezért azaz eretnekség, amit állítasz, hogy Jézusnál idősebbek voltak testvérei, ezzel azt állítod, hogy Jézus nem szűzen fogantatott. Ilyenre pedig ne is merjél gondolni, mert ezzel aztán még Mária is számon fog kérni, ha eljön az ítélet napján. Jakab volt a legidősebb öccse Jézusnak, mert általában időrendi sorrendben szokták a fiúgyermekeket felsorolni. Sajnos nem nagyon ismered bibliát. De az igazi problémás az, hogy összevissza magyarázkodsz, hogy csak mentegesd a biblia tanításával ellentétes Mária örök szüzességét. Nem kell mentegetni, mert nagycsaládos anya volt Mária, aki mindent tudott a házas életről, annak az örömeiről, és nehézségeiről, és fájdalmairól is!

Szerintem Énokkal kevered össze Jóelt, de sem Jóel sem Énokh nem volt Jézus testvére.

 

Vérrokonság volt a testvérek és Jézus között, de ez a vérrokonság kizárólag Mária révén volt, mivel ő volt mindegyikük édesanyja. Jézus szeplőtelenül fogantatott a Máriában, de viszont nem szűzen hozta világra, mivel az aki szül az elveszti a szüzességét még akkor is a szent Lélektől fogantatott. Mária ezek után több fiú, és lány gyermeket hozott világra férjétől Józseftől. Máriát nem támadt fel a halálból, mert erről írna a biblia, Mária meghalt, ahogy meghalt Pál, Péter, vagy Mária Magdolna is.

 Isten egy, és neki nincs anyja! Isten megtiltotta, hogy meghaltak, vagy élők lelkeihez imádkozzunk. Csak Istenhez imádkozhatunk! Ismered a Miatyánkot. Mire tanította Jézus a tanítványait, hogy kihez imádkozzanak? … Angyalokhoz, démonokhoz, halott szellemekhez? Nem, hanem az Atyához! … J A Máriához egy Jézus követője sem imádkozik, mert mindegyik tudja ki a legnagyobb az Atya, és mindegyik tudja Jézus olyan nevet kapott, amelyre minden térd meghajol, így meghajol Máriának magát kiadó hazug szellem is, amely templomokat, és imádatot követtel a saját szívének. Ez az önző gonosz szellem a Isten és emberek közé áll, de Jézus leleplezte és legyőzte!

 

Jel. 2,20-23

De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, a ki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek. Adtam néki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg. Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből. És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek

 

Minden Isten választottja megtér a hazug szellemek, és bálványok tiszteletéből és imádatából. Ámen.

Előzmény: Szeretetláng (262)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.08 0 0 273

Micsoda??????

 

Szent Józsefnek, Mária férjének volt még 5 gyereke?????  Kitől????  Na ne viccelj már!!!

 

Megcsalta Máriát?

Előzmény: Szeretetláng (262)
magyarpityu Creative Commons License 2013.04.08 0 0 272

Isten adta a kijelentését, és ez legalább két dolgot jelent! Egyrészt kapnunk kellett a kijelentést, mert olyan dolgok vannak abban, amire magunktól nem tudnánk rájönni. Ez azért van, mert a mi gondolataink nem Isten gondolatai. Micsoda kegyelem, hogy Isten betekintést enged a saját gondolataiba! Másrészt pedig az is nyilvánvaló, hogy nem ok nélkül kaptuk Isten kijelentését, hanem mert szükségünk van a kijelentésre. Ez a tény folyamatosan a szemünk előtt kell legyen, a szívünkbe kell zárjuk, hogy Isten kijelentésére szorulunk. Jézus Krisztus Isten kijelentése, Krisztusban lett testté az Ige, Ő adatott nekünk, Ő benne tartatunk meg, hogy általa éljünk, sőt, Isten áldásaiban bővelkedő örök életünk legyen. Mert az az örök élet, hogy megismerjük az egyedül igaz Istent, és a kit elküldött, a Jézus Krisztust. Eszerint Krisztus az, akire szükségünk van, az Ő személyére, az Ő megváltására! Akiről beszélek neked, Ő Jézus Krisztus, az élő Isten Fia, nem pedig látnoknők lidércei, sem 'Krisztusotok' néven üzengető démon! Hívlak az élő Jézus Krisztushoz, aki ma is szól hozzád Isten Igéjén keresztül! Nem valami rózsaszín felhő homályos örömét hirdetem, nem valami langyos egyetértés simulékonyságát (amikor mindegy ki mit hisz, csak békessége legyen abban és ne okozzon mások számára megütközést), nem, én az Igéről beszélek, aki mint az éles kard, elválasztja az igazat a hamistól, aki elválasztja a sötétséget a világosságtól, aki nem összeborulós világbékét, hanem az igaz és a hamis közötti meghasonlást munkálja féltő szeretettel!


Amit tehát tudnunk kell, azt meg kell tanulnunk, ahogy azt is meg kell ismernünk, mit nem tudhatunk! Mert amit Isten kijelentett számunkra, az a miénk, de a titkok az Övéi. Krisztust kaptuk, hogy általa mehessünk az Atyához, mert egyedül az Ő nevében tartatunk meg! Aki nem az Ige alapján szeretné megérteni a körülöttünk lévő világot, aki nem az Ige alapján szeretné betölteni a számára Istentől rendelt feladatát, aki nem az Ige alapján keresi a számára elkészített szolgálatot és cselekedeteket, az nincs a helyén, mert eltévedt. Mind így eltévedve, elveszetten, Istentől elszakadva születtünk, de van örömhírem, Krisztus megkeresi és összegyűjti az elveszetteket! Tiéd Krisztus a hit által? Ha igen, akkor Krisztusé vagy! Talán még nem vagy Krisztusé, és talán csak részben szeretnél Krisztusé lenni, mert valamit még nem akarsz átadni Neki (Te tudod, mit dédelgetsz még, vallási tanításokat, emberi filozófiákat, látomásokat, jóslatokat, bűnöket, egyszóval emberi elképzeléseket, vagyis bálványokat), de az Ige abban int és bátorít, tegyél le minden kincset, ne szorongasd múltadat, és ne ragaszkodj múlandó földi tanításokhoz, ha tiéd lehet az Örökkévaló Isten gazdagsága Krisztusban!


Egyetlen út van, Jézus Krisztus, és Róla nem vitatkozok, csak megírom, mit értettem meg Igéjéből, mit munkált ki eddig bennem, és hívlak a Benne való örömre! A szeretet egysége nem a mindent egymásra ráhagyó kölcsönös egyetértés, hanem a benned és bennem lévő szeretet, ami mind semmi Krisztus és az Atya egymás iránti, és irántunk való szeretetéhez képest, de mégis, akik Krisztust szeretik, egymást is szeretik, és nem emberek erőfeszítése által jön létre az egység, hanem rácsodálkozunk, hogy egység van a Krisztust szerető és neki engedelmes hívők között felekezeti hovatartozásuktól függetlenül! És ez csak halvány képe a választottak eljövendő egységének, de már most is lehet örömünk ebben! Igazából csak ebben lehet teljes örömünk, minden más öröm múlandó.


Szerintem tekintsünk a végső Igazságra, mely a megnyilvánuló Szeretet - írod, és egyetértek veled, ha Szeretet alatt Isten Szentlelkének munkáját érted, amit bennünk Krisztusért Isten kegyelemből kimunkál, hogy Őt dicsőítő életünkkel legyünk Isten hasznos eszközei egymás segítségére, mert áldássá tesz minket Isten, ha életünk a Krisztusnak való engedelmességről szól.

Előzmény: T_Ilona (271)
T_Ilona Creative Commons License 2013.04.08 0 0 271

Köszönöm!

 

Nos, akkor tartózkodjunk a továbbiakban itt:

  

"Ne felejtsük el: a földön élünk, és feladatunk nem a mindenttudás nagyságvágya, és annak bálványozása, hanem az alázat és az engedelmesség.


A végén ez a gondolat tetszik! Igen, bár ebben a testi létben élünk, de ne feledjük, mennyei állampolgárságunk van!"

 

Ugyanis ami utat leírtam - én - azon az úton jutottam el a végső gondolatig (ami neked is tetszett), ezek szerint, az útról felesleges vitatkozni, netalán egymásban kétségeket támasztani, ha a végeredmény felismerő öröm:

 

-elvetjük a mindenttudás nagyságvágyát,

-találtunk egy valódi bálványt, amit nem szeretnénk imádni,

-legfőbb dolognak tartjuk az alázatot és az engedelmességet.

 

Hozzáteszem: nem másoktól várjuk el, hanem úgy cselekedjük meg, hogy a másik is az alázatot és az engedelmesség erényét lássa bennünk, meglátja, ha szívét megérinti.

 

Isten bennünk kélő cselekedetei akkor lesznek valóságosak, ha a szíveket szeretet egységbe vezetik.

Szerintem tekintsünk a végső Igazságra, mely a megnyilvánuló Szeretet. 

Előzmény: magyarpityu (270)
magyarpityu Creative Commons License 2013.04.08 0 0 270

Szia!


Bár nem engem kérdeztél, de azért engedjétek meg, hogy pár gondolatot én is ide írjak!


Mikor tér meg Mária Jézus Krisztushoz?


Az Apostolok Cselekedetei 1,14-ben azt olvassuk Máriáról, hogy már nem kintről üzengetett be Jézusnak, hanem a tanítványokkal együtt, egy akarattal Jézus Krisztusra figyel és imádkozik. E két esemény között tért meg Mária, hogy mikor, ne találgassuk, a lényeg, ezzel a gyönyörű híradással köszön el a Biblia Máriától (a későbbiekben nem olvasunk róla, még a Jelenések könyvében sem). Nagy utat tett meg Mária. Mikor először olvasunk róla, egy Istenfélő, szelíd, engedelmes emberről olvasunk, aki kész alávetni az akaratát Isten akaratának - gyönyörű példakép lehet számunkra! De valami nincs rendben Mária életében! A viszonya Krisztushoz nem volt rendben eleinte! Nem Isten Fiát, hanem a saját fiát látta Jézusban, noha tudta, kicsoda Krisztus. Ne rójuk fel neki, hanem örvendjünk, Szentlélek benne is kimunkálta, hogy megértse, kicsoda valójában Krisztus, és megszülte benne a hitet, mely által elfogadta, hiába Jézus földi testnek anyja, mégis Krisztus megváltására szorul. Megértette ezt, és tudott örömmel a tanítványokkal együtt imádkozni és könyörögni.


Én úgy gondolom, hogy a legnehezebb feladat a földiekről az égiekre vetni a tekintetünket.


Nem olyan nehéz ez, csak meg kell próbálni az emberi tanításokról Isten kijelentésére emelni a tekintetedet! Vagyis az emberi elgondolás szerint csinált múlandó és változó alkotásoktól (vallási tanításoktól, képektől és szobroktól) el kell fordulni és az élő Istenre kell figyelni. Tudom, hogy ezt könnyű mondani, de ha embernek ez lehetetlen is, Isten Szentlelke el tudja ezt végezni benned kegyelemből, hogy hit által tiéd legyen az a gazdagság, ami minden földi pompát, pompázatos tanítási rendszert fölülmúlik!


most is megjelenhet, nem? és beszélhet velünk ugyanúgy


Isten megtehetné, de a kijelentésben az áll, hogy ebben az utolsó időben, amiben most vagyunk, Isten a Fia által szól hozzánk, tehát már nem angyalokon és prófétákon keresztül, hanem személyesen szól hozzád Igéjén keresztül! Dicsőség Istennek ezért a kegyelemért, hogy Igéjét hittel tanulmányozva megszólít, int és bátorít, bármikor, bárhol, bármilyen helyzetben vagyok is!


Mária ennyit mondott: legyen meg az Ő akarata.


Így kellene Máriára tekintenetek, vagy még inkább, így lehet Mária példa számunkra, hogy amint ő is tette, mi is ilyen önátadó engedelmességgel tekintsünk Istenre!


Tisztaság csakis tisztaságban foganhat.


Tévedés! Isten újjászülő kegyelme a bűnöst nem tisztává teszi, hanem Krisztus tisztaságát, igazságát, szentségét tulajdonítja a bűnös embernek. Isten minden érdemem nélkül, pusztán kegyelemből, nekem ajándékozza és tulajdonítja Krisztus tökéletes elégtételét, igazságát és szentségét, úgy, mintha sohasem lett volna bűnöm és nem is vétkeztem volna, sőt, mintha én is mindenben éppen olyan engedelmes lettem volna, mint ahogy Krisztus engedelmes volt érettem. Hiszed-e ezt a saját életedre nézve? Vagy más evangéliumra hajlasz? Isten kijelentése azt monda, nincs más út számodra az Atyához, egyedül Krisztus! A ti logikátok szerint Mária Krisztus fölött állna, ettől minden hívőnek következetesen el kell határolódnia, felekezeti hovatartozásától függetlenül!


A szűz azt jelenti: tiszta.


Mária szűzen foganta Jézus Krisztus földi testét, nem emberi akaratból, hanem Isten életadó, életet teremtő szava által lett az Ige testté. Szűz, tehát nem volt még férfival, ezt jelenti, hogy Mária szűzen szülte Jézust. Ne komplikáljátok túl!


A föld szenvedéseiben születik meg bennünk az ég.


Nem! Isten kegyelméből a Szentlélek munkája nyomán születik meg bennünk a hit, ez által valósul meg Isten országa. A föld szenvedése a bűn következménye, és nem a szenvedés által formál Isten, hanem élő Igéje által. A szenvedés sajnos olyan következmény, amit viselnünk kell, és aki Krisztusért szenved, az hálát tud adni még ezért is! Gyakori itt a fórumon is, hogy akiket hamis vallási elképzeléseikkel, szeretett tévtanításaikkal (melyekhez inkább ragaszkodnak, mint Isten tévedhetetlen és igaz kijelentéséhez) szembesítenek, azok Krisztusért való üldöztetéssel tetszelegnek önmaguk előtt (és olykor mások előtt is), de el kell fogadnod, más az a szenvedés, amit a bűn miatt megromlott természetünk következtében szenvedünk el, és más, amit Krisztusért. De még a Krisztusért viselt szenvedés sem szüli meg az eget benned (hogy idézzelek téged), hanem fordítva, ha Isten kegyelméből megszülte a hitet benned, akkor tudod elszenvedni a Krisztusért téged érő megpróbáltatásokat! Szóval ne a szenvedést dicsőítsd, keresve azt, és remélve, annak érdemszerző hatalma lenne számodra, hanem Krisztust keresed, hozzá ragaszkodj, és ne lepődj meg, ha üldözni fognak emiatt, mert Krisztust is üldözték, hanem örvendj, hogy Krisztusért hátratételt szenvedsz! Ne a szenvedés legyen a cél, hanem Krisztus maga legyen a cél számodra!


Még Jézusnak is imádkoznia kellett a földi kísértések miatt.


Ezt is félreérted! Krisztus tökéletes ember és egyben tökéletes Isten is. Nem részben ember és részben Isten, hanem 100% ember lett, mikor az Ige testté lett, és 100% Isten maradt, mikor kiüresítette önmagát és emberré lett, hogy hozzánk hasonló legyen, kivéve a bűnt! Emberi szükségletei voltak: ha megéhezett: evett, ha megszomjazott: ivott, ha elfáradt: megpihent és aludt is, tudott sírni a síróval, örvendeni az örvendővel. Emberi szükséglet az imádkozás is! Igen, ilyennek alkotta Isten az embert! Krisztus imádkozott az Atyához, noha egy volt az Atyával, tökéletesen ismerte az Atyát, sőt, azzal is tisztában volt, mi tartozik egyedül az Atya hatalmába. Azt mondod, imádkoznod kell, mert Krisztus is imádkozott, és Te Krisztust követed? Én azt mondom, imádkoznod kell, mert Isten a vele való életközösségre teremtett téged, és az imádság ezen kapcsolat megélésének eszköze, és ebben is példát mutatott nekünk Krisztus! Érted a különbséget? Nem görcsösen leutánozod Krisztust, mert abból törvényeskedés lesz, hanem megéled ezt a csodálatos ajándékot, hogy Isten megszólítható, válaszol neked, Istennek van szava hozzád, vezet téged, veled van, és ígérete szerint nem hagy el téged! Érted ezt? Ne megérteni vagy magyarázni akard, csak éld meg, élj vele!


Mindenkinek megvan a maga földi szenvedő útja.


Mintha a szenvedés lenne számodra valami központi téma. Hagyd el, legyen Krisztus a központi témád, életed, gondolataid, cselekedeteid vezetője!


Az anyaság öröme önmagában betölt


Biztosan csodálatos érzés anyának lenni, de a hívő anyukák azt mondták nekem, hogy ha nem cserélik fel Istent a Tőle kapott ajándékokkal, csakis akkor igazán és tökéletesen boldogok, én pedig hiszek nekik, hogy őket is az Ige tölti be, azaz az Istennel való személyes közösség naponkénti megélése! Kicsit elmisztifikáltad szerintem az anyaság kérdését, olyan szép és titokzatos dolog ez, ne akarjuk emberi elgondolásokkal a hit elnyerésének (vagy bármi másnak) az eszközének képzelni!


Az elengedés nem könnyű.


Ezt én is így gondolom! Talán ettől lehetett olyan nehéz Mária élete, hiszen mi magunk is mennyire ragaszkodunk földi dolgainkhoz, noha miénk lehet a legnagyobb mennyei gazdagság Krisztusban...


Ne felejtsük el: a földön élünk, és feladatunk nem a mindenttudás nagyságvágya, és annak bálványozása, hanem az alázat és az engedelmesség.


A végén ez a gondolat tetszik! Igen, bár ebben a testi létben élünk, de ne feledjük, mennyei állampolgárságunk van!

Előzmény: T_Ilona (268)
nilnocere Creative Commons License 2013.04.08 0 0 269

Ma is elnézést kérek Szeretetláng fórumodba taposásom miatt.

T_Ilona Creative Commons License 2013.04.08 0 0 268

Bocsáss meg prszm, figyelmesen olvasgatok, és egy rövidke kérdésem lenne, ezt írod:

"Mária tehát nem értette Jézus küldetését, ezért is nem követte, addig, amíg az ő életében is el nem jött a fordulópont, amikor megértette, és megtért a Jézus Krisztushoz."

 

Hol írja a Biblia ezt a fordulópontot? Mikor tér meg Mária Jézus Krisztushoz?

 

Én úgy gondolom, hogy a legnehezebb feladat a földiekről az égiekre vetni a tekintetünket.

 

Mikor az Úr angyala megjelent Szűz Máriának (most is megjelenhet, nem? és beszélhet velünk ugyanúgy, kérdezhetünk is Tőlük..., föld és ég nyitott egymás felé, és az angyalok szabadon járnak ég és föld között), akkor Mária ennyit mondott: legyen meg az Ő akarata.

Tisztaság csakis tisztaságban foganhat. Ahogyan Szeretetláng írta: aki tiszta, az Benne bűntelen.

A szűz azt jelenti: tiszta.

 

Mt 1,23

"Íme, a szűz méhében fogan és fiút szül, és a nevét Emmanuelnek fogják hívni". Ez azt jelenti: Velünk az Isten.

 

A nagyság gondolkodik abban, hogy MINDENT tudnia kellene annak, aki Isten akaratát teszi.

 

Isten nem a mindenttudást adja, hanem engedelmességet kér, és abba minden földies kérdés, kétkedés, kétség belefér, mert ezekben tud Ő bennünk megnyilvánulni.

 

A föld szenvedéseiben születik meg bennünk az ég.

 

Még Jézusnak is imádkoznia kellett a földi kísértések miatt.

 

Mindenkinek megvan a maga földi szenvedő útja.

Az anyaság öröme önmagában betölt, az Istenségtől eltelt (terhes) léleknek van még egy feladata, hogy szemeit minden pillanatban az égre vesse.

 

Szűz Mária útja éppen ez: a földi világban az anyagi -közvetlen- szerelmetes anya-gyermeki kapcsolatban hatalmas áldozatot kellett hoznia, elengednie az ember Jézust, hogy Krisztussá váljon mindannyiunk számára, hogy képes legyen a testi kapcsolatból az égiekre nézni.

Az Övéinek sokkal nehezebb és nagyobb a feladata, a személyes érintettség miatt.

Az elengedés nem könnyű.

 

Vajon mikor történt ez meg benne? Vagy kérdéseiben folyamatosan jelen volt?

Vagyis: csakis kérdéseiben lehetett jelen a bizonyság?

 

Ne felejtsük el: a földön élünk, és feladatunk nem a mindenttudás nagyságvágya, és annak bálványozása, hanem az alázat és az engedelmesség.

Előzmény: prszm (259)
nilnocere Creative Commons License 2013.04.08 0 0 267

Szia PRSZM, üdvözöllek!

 

 

Ledöbbenek írásodon, hiába ír neked bármit az ember, meg sem hallod, nem akarod sem meghallani sem pedig megérteni. S kérlek ne ítélkezz, mert fogalmad sincs én mennyire a keskeny úton járok. Ehhez ismerned kéne. Máris elkövettél egy hibát.

Azzal hogy kizárod a pappal való beszélgetést, aki megmagyarázza neked a korábban felsoroltakat, igazából saját magad zárod el az igazságtól. Nyugtalan, békétlen a lelked, erőszakosan hírdeted tanaid ami nem jó szerintem de szabad akaratod azt írni, amit szeretnél, úgy írni ahogy szeretnéd.

Mondtam már, szinte már-már gyermeteg módon szajkózol mindent, ahelyett hogy engednéd befogadni, mit is jelentenek valóban a te általad elhangzott fogalmak. Ilyen egyszerű. 

 

Ha már ennyire becsuktad a szemed, akkor legalább ezt olvasd el:

 

Részlet a katolikus lexikonból lesz:

 

bálványimádás: A szó szoros értelmében az élettelen tárgyak (pl. égitestek, totemek), állatok, ember (pl. az ősök) istenítése.

Nos erről egy szoborral díszitett templomban nincs így. Nem a szoborhoz imádkozom, hanem az Úrhoz, aki jelen van a Oltáriszentségben.

 

 

Most csak ezt írtam ki neked, a többi a te dolgod. Ha jó keresztény akarsz lenni, önmagadért tedd meg, hogy letisztázol magadban alapfogalmakat. Aztán önismeretet tartasz, megvizsgálod lelkiismereted, leborulsz az Úr elé, és minden mást, (ÖNMAGAD IS!) háttérbe szorítasz Ő előtte.  

 

 

 

Áldás neked, szomorú vagyok miattad, ez az erőszakos "igehirdetésed" nem jó. Pedig minden megvan benned bizonyos dolgokhoz....

 

 

Jajjj Te. <3

 

 

 

Előzmény: prszm (260)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.08 0 0 266

És a Szűzanyát tisztelje mindenki a földön is, ahogyan tiszteli mindenki az égben is

 

Semmi ilyesmi nincs megírva!

Emberi kitaláció, miszikum, ködösítés!

Előzmény: Szeretetláng (262)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.08 0 0 265

Szent Józsefnek, a legigazabb embernek öt vér szerinti fiúgyermeke volt, Joel volt a legidősebb, Jakab volt a legfiatalabb

 

 

Máté 1:19  József pedig, az ő férje igaz ember volt, és nem is akarta megbélyegezni feleségét, el akarta tehát titkon bocsátani.

Máté 1:19  Vőlegényében, Józsefben, mivel igazságos ember volt, s nem akarta őt szégyenbe hozni, az a szándék fogamzott meg, hogy titokban elbocsátja őt.

 

József igaz, igazságos ember volt = Törvényt megtartó zsidó férfi volt.

Hasonlót olvasunk Nátánáélról is, akiről maga Isten Fia mondja:

Ján 1:47  Amikor Jézus látta Nátánaélt feléje közeledni, azt mondta róla: Íme, egy igazi izraelita, akiben nincs hamisság.

 

A Törvényben meg van írva, hogy a paráznaság = minden házasságon kívüli szexuális kapcsolat bűn Isten szemében.

József, mikor látta, hogy Mária állapotos, el akarta bocsátani, mégmpedig irgalmasan, nem nyílvánosan, megszégyenítve, hanem titkon, és nem akart vele semmiféle kapcsolatba kerülni, nehogy ő is bűnrészes legyen.

De Isten angyala elmondta neki, mi a helyzet és mivel istenfélő volt, ezért szót fogadott és mindenben úgy tett, ahogy az Úr üzente neki.

Ez hitbeli cselekedet = engedelmesség volt - így kell nekünk is :) - és elvette Máriát feleségül.

 

A legigazabb ember = Jézus volt a Földön!

Se Előtte, se utána nem volt olyan, mint Ő!

 

Előzmény: sittimfa (264)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.08 0 0 264

A Szűz gyermeket fogant és gyermeket szült, és szűz maradt, és mikor kitelt az ideje, az Isten égbe emelte a Szüzet, és megkoronázta.

 

Ha ez igaz lenne, írna róla a Biblia, de nem igaz, ebben a formában!

Ha így történt volna, akkor meg lenne írva, mint Illés esete is, mert ez rendkívüli esemény lett volna!

 

Ha meg lenne koronázva Mária a mennyben, akkor arról is lehetne olvasni.

 

Ezek csak belemagyarázások, emberi képzelgések, kitalációk, SEMMI IGEI ALAPJUK NINCS!

 

Vagy te tudsz ezekre az állításaidra Igéket mutatni?

Ha igen, akkor mutasd, kérlek.

Előzmény: sittimfa (263)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.08 0 0 263

Szent Józsefnek, a legigazabb embernek öt vér szerinti fiúgyermeke volt, Joel volt a legidősebb, Jakab volt a legfiatalabb

Jakab tizenhat évvel volt idősebb Jézusnál

Jakab lényege a szeretet volt, hasonlóan János apostolhoz, Joelt pedig lényege az élő hit emelte az égbe

Vérrokonság nem volt az öt testvér és Jézus között, de Szent József által, akivel szemben Jézus mindig engedelmes maradt, lehet mondani, féltestvérek voltak

Jézus szeplőtelenül fogantatott a Szűzanyában, és a Szűz szűzen hozta a fiát világra

A Szűz gyermeket fogant és gyermeket szült, és szűz maradt, és mikor kitelt az ideje, az Isten égbe emelte a Szüzet, és megkoronázta.

 

Ez nekem új!!

József szülte a gyerekeket??

 

Mária, a dávidita asszony, ugyanúgy csakis Krisztus Jézuson keresztül mehetett a menybe, mint bármelyik másik ember!

Csakis megtérés után, Krisztus Jézus teste és vére által.

Nincs más út!!

 

Miután megszületett Jézus, József és Mária rendesen házaséletet éltek, és gyermekeket nemzettek, mint a többi zsidó család.

A gyermekek Isten áldásai voltak akkor is, mint most.

Előzmény: Szeretetláng (262)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.08 0 0 262

Szent Józsefnek, a legigazabb embernek öt vér szerinti fiúgyermeke volt, Joel volt a legidősebb, Jakab volt a legfiatalabb

Jakab tizenhat évvel volt idősebb Jézusnál

Jakab lényege a szeretet volt, hasonlóan János apostolhoz, Joelt pedig lényege az élő hit emelte az égbe

Vérrokonság nem volt az öt testvér és Jézus között, de Szent József által, akivel szemben Jézus mindig engedelmes maradt, lehet mondani, féltestvérek voltak

Jézus szeplőtelenül fogantatott a Szűzanyában, és a Szűz szűzen hozta a fiát világra

A Szűz gyermeket fogant és gyermeket szült, és szűz maradt, és mikor kitelt az ideje, az Isten égbe emelte a Szüzet, és megkoronázta

 

 

Az Isten egy, egy a Földön is és egy az égben is

A Tanítása egy

Az Isten bevonja gyermekeit, használja őket a földön is

És mennyivel inkább bevonja őket az égben is

És a Szűzanyát tisztelje mindenki a földön is, ahogyan tiszteli mindenki az égben is

 

 

Előzmény: prszm (251)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.08 0 0 261

Ó, sokkal inkább köszönöm

Előzmény: nilnocere (258)
prszm Creative Commons License 2013.04.08 0 0 260

A szentírás egyértelmű ebben a kérdésben, hogy kihez lehet imádkozni, ez pedig Isten!

 

Semmelyik Istent félő ember nem imádkozott máshoz, és nem borultak le bálványok elött.

A kérdés az, hogy Istent, és az ő Fiát Jézus Krisztust követed, vagy bármi mást a széles úton.

Az pedig tudjuk, hogy a széles úton való haladás, és az Isten ellen való lázadás kárhozatba visz, az legyyen pap, vagy hivő, vagy nagy méltóságú ember.

 

Maradok az Úrban!

Előzmény: nilnocere (257)
prszm Creative Commons License 2013.04.08 0 0 259

Senki nem jár oly tisztelet Jézuson kivül, hogy Isten és emberek közötti közbenjárónak legyen tekintve.

 

1 Tim. 2,5
Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,
1 Tim. 2,6
A ki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében,

 

Sem Jézus, sem az apostolok nem imádkoztak sem a Máriának sem bármely meghalt szetónthez, sem anagyalokhoz, mert ez bűn!

 

Eredendő bűntől mentes ember, teljesen értette volna Jézus elhívását, és feladatát, de ilyen ember Jézuson kivül nincs. Mária tehát nem mentes az eredendő bűntől, hanem csak egy emberi anya, és nem Isten anya!

 

Jézust saját hozzátartozói sem értették meg!

 

Márk. 3,20 Azután haza térének. És ismét egybegyűle a sokaság, annyira, hogy még nem is ehetének. A mint az övéi ezt meghallák, eljövének, hogy megfogják őt; mert azt mondják vala, hogy magán kívül van.

Annyira nem értették meg Jézust a saját közvetlen hozzátartozói, hogy azt mondták róla, hogy magám kívül van.

 

Jézus az alábbi igében nyilván valóvá tesszi ki valójában az Ő anyja! Tehát nem azok, akik elhatárolódtak tőle, és nem azok akik nem követik őt, ahogy nem követte Jézust Mária a tanítványokkal együtt, ezért is határolódik el anyjától, és testvéreitől!

 

Mát. 12,46-50

Mikor pedig még szóla a sokaságnak, ímé az ő anyja és az ő testvérei állanak vala odakünn, akarván ő vele szólni. És monda néki valaki: Ímé a te anyád és testvéreid odakünn állanak, és szólni akarnak veled. Ő pedig felelvén, monda a hozzá szólónak: Kicsoda az én anyám; és kik az én testvéreim? És kinyujtván kezét az ő tanítványaira, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim! Mert a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az nékem fitestvérem, nőtestvérem és anyám.

Márk. 3,31-35

És megérkezének az ő testvérei és az ő anyja, és kívül megállva, beküldének hozzá, hivatván őt. Körülötte pedig sokaság ül vala; és mondának néki: Ímé a te anyád és a te testvéreid ott künn keresnek téged. Ő pedig felele nékik, mondván: Ki az én anyám vagy kik az én testvéreim? Azután elnézvén köröskörül a körülötte ülőkön, monda: Ímé az én anyám és az én testvéreim. Mert a ki az Isten akaratát cselekszi, az az én fitestvérem és nőtestvérem és az én anyám.

 

Jézusnak a testi közvetlen hozzátartozói az anyja és testvérei, hanem azok akik Isten akaratát cselekszik! Mária hosszú ideig nem Isten akaratát cselekedte, ezért is határolódott el tőle Jézus. Mária tehát nem értette Jézus küldetését, ezért is nem követte, addig, amíg az ő életében is el nem jött a fordulópont, amikor megértette, és megtért a Jézus Krisztushoz. Mária sokszor cselekedeteivel, Isten akaratával szembement, amely szintén azt igazolja hogy bűnös volt, és meg kellett térnie Istenhez, és Isten Fához.

 

Aki Mária Istenanyaságát tanítja az eretnek, mert nem Istent szült Mária, hanem embert.

 

Az aki angyalokhoz „szűzanyához”, vagy bármely halotthoz imádkozik az bűnt tesz, mert sem Isten sem Jézus nem tanította, hogy bárkihez imádkozzunk Istenen kívül. Aki ezt teszi cselekedetével hitetlenségét, és lázadását, és bálványimádását bizonyítja Isten felé. Az ilyen emberek nem Istenben, és Jézus kegyelmében, erejében bíznak, hanem a saját maguk választotta közbenjárókban, és isteneikben. Nincs más közbenjáró Isten és emberek között csak Jézus Krisztus, aki erről az útról letér az széles úton megy, amely kárhozatba visz. Nem lehet sem angyalokat, sem embereket imádni, sem hozzájuk imádkozni! Az angyalok szolgáló lelek az angyalok nem engedik meg azt, hogy emberek őket imádják, azok a lények aki ezt kérik azok démonok, Sátán, és angyalai.

 

2 Móz. 20,3-6

Ne legyenek néked idegen én előttem. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.

 

Attól mert az angyalok tevékenyek, miért kellene őket imádni! Ezt sem az Isten angyala Sem Isten nem enged meg!

 

Mát. 4,10-11

Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj. Ekkor elhagyá őt az ördög. És ímé angyalok jövének hozzá és szolgálnak vala néki.

 

Azok a „meghaltak” szellemei akik imát, és imádatot kérnek, azok nem úréi, hanem a Sátáné!

 

Sátán, és az ő szolgái folyamatosan lázadást, bálványimádást, és a bűnt cselekszik, és erre ösztönzik az embereket, akik ilyenek tesznek nem Isten szolgái, hanem az ördögé.

 

Gal. 1,6-12

Csodálkozom, hogy Attól, a ki titeket Krisztus kegyelme által elhívott, ily hamar más evangyéliomra hajlotok. Holott nincs más; de némelyek zavarnak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangyéliomát. De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok. A mint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki néktek hirdet valamit azon kívül, a mit elfogadtatok, átok legyen. Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék. Tudtotokra adom pedig atyámfiai, hogy az az evangyéliom, melyet én hirdettem, [nem ember szerint való; Mert én sem embertől vettem azt, sem nem tanítottak arra, hanem a Jézus Krisztus kijelentése által.

 

Ha ISten a tizparancsolatban is megtiltotta, hogy róla, szobrot készítsünk, és azokat imádjuk, vagy tiszteljük!

 

2 Móz. 20,3
Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
2 Móz. 20,4
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
2 Móz. 20,5
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
2 Móz. 20,6
De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.

 

Nem megmagyarázni kell a bűnt, és a lázadást hazugságokkal, hanem engedelmeskedni kell Istennek!

Térj meg! … Ámen

 

Előzmény: nilnocere (256)
nilnocere Creative Commons License 2013.04.08 0 0 258
Szeretetlang ne haragudj hogy most én is belerontottam a fórumodba.
nilnocere Creative Commons License 2013.04.08 0 0 257
Bocsánat a hibakért,telefonról írtam.
Tehát összegezve pap,aki elmonhassa neked ezeket érthetőbben.Mariat, a szobrokat, az angyalokat, s hogy hogyan olvasd a Szentírást hogy összegezve erts a lényegét, a háttér törteneteit.
Tudod kicsit ijesztő vagy számomra mert máig nem jöttem rá, milyen felekezetbol való vagy.

Maradj az &#217;rban és boldogság neked.
nilnocere Creative Commons License 2013.04.08 0 0 256
Sajnos jól éreztem hogy nem fogsz megtisztelni magan emaillel.

Mária tiszteletéről.

Akik hiszik hogy szűzként fogant, és Isten egyszülött Fiának anyja volt, azok úgy gondolják,hogy már ezzel is némi tisztelet jarhat Máriának.Ennyi és nem több. Senki sem helyezi Máriát Jézus elé.
Függetlenül viszont ettől, mivel Mária jelenségről szerte a világban beszámoltak, ez sen lehet véletlen.

Mária imákról.

Az Üdvözlégy ima a bibliában benne van,hisz így köszönti az angyal Máriát. Az,hogy ez kesobb ki lett egészítve ez sem jelenti azt, hogy ezzel az imával megintcsak Mária lenne előtérbe helyezve Jézus helyett.s sok hívő vallja hogy mikor Mária közbenjárását kérik imáikban, megnyugszanak. Ez egy egyéni is magán dolog, ez mindenkinek a sajat személyes tapasztalása.S ott leszögezte egyaltalan nem.kotelrzoek a közbenjáró imádságok senkihez,de lehet így is imadkozni. Én közel jét éven át református gyulekezetbe jártam s azelőtt sose hallottam ilyesmikről, jómagam is inkább Jezushoz imadkozom,.mint közbenjárást kérjek,de van hogy én is elmondok egy Üdvözlegyet. Mária tiszteletére.

Angyalok s szentek.

Előbbi írásombol olvashattad,angyal jelent meg Máriánál. Többször lehet olvasni hasonlókat, s ha te igazán hívő vagy s hiszel az Úr országában,miért nem gondolod hogy lehetnek mellette angyalok is??? Hisz az Úr országáról beszélünk, ahol nincs semmi rossz, semmi fekete.
Az Úr ragyogó közelében miért ne lehetnének ilyen teremtmenyek? Gondolkozz el ezen.


Balvanyimadasról.

Tagadsz egy mondatnal és minta meg sem hallanad, csak szakokon,bocsáss meg hogy ezt
mondom tudatlan szavaid.
Azzal hogy fel van állítva egy szobor pl Jezusrol azzal nem az van.kifejezve hogy az van az Úr helyett imádság,de ha veszed a faradtsagot és elolvasnál erről a neten magyarázatokat akkor nagyon jól és könnyen neg lehet ezt érteni,hogy nem magarol az adott szobor imádatarol van szó.s egy tanácsot ha.megfogadsz,megfogadsz,ha nem,nem, komplexen.olvasd a bibliát ne pedig mindig csak egy-egy igét ragadj ki. Kicsit azt látom hogy az egészről dok tudásom nincs, ne erts félre,nekem sincs,e én hittanta járok,és nem emelem ki tudásom,milyen jól tudon a bibliát,amikor ilyet szerintem csak egy pap mondhat. Mert ő az egyetlen, aki valóban jól értelmezheti a bibliát, mert bizony nagyon könnyen felreertheto bene sok minden, és kell egy szintűtortenelmi tudás is, és sok magyarázás hogy az ember valóban.megértse a mondanivalókat benne. Ezt nem a fenti dolgokra ertem hanem arra hogy mindig csak egy egy igét emelgetsz ki.minden forumon és úgy tűnik nekem háttér tudásom viszont nemigen van. Továbbra is fenti dolgok illetve a biblia dolgok kiatt is én egy papot javasolnék neked,aki sokkal bővebben,jobban,érthetőbben el tudja neked ezeket mondani. Azt hiszem minden fontosat leirtam neked, nem haragszom rad, s nem is ezért írtam ilyesmiket,csak azt szetetnem ha boldog lennel az &#217;rban.Pax.
Előzmény: prszm (255)
prszm Creative Commons License 2013.04.07 0 0 255

Egyáltalán nem értünk egyett. Te értesz félre engem. Isten megtiltotta a képek szobrok Isten tiszteletben való alkalmazását.

 

 

Csel. 17,16
Athénben pedig, mikor azokat várá Pál, lelke háborog vala ő benne, látván, hogy a város bálványokkal van tele.

 

1 Kor. 5,11
Most azért azt írom néktek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek.

 

3 Móz. 26,1
Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

 

5 Móz. 4,15
Őrizzétek meg azért jól a ti lelketeket, mert semmi alakot nem láttatok akkor, a mikor a tűznek közepéből szólott hozzátok az Úr a Hóreben;
5 Móz. 4,16
Hogy el ne vetemedjetek, és faragott képet, valamely bálványféle alakot ne csináljatok magatoknak, férfi vagy asszony képére;

 

Ésa. 44,9
A bálványok csinálói mind hiábavalók, és kedvenczeik mit sem használnak, és tanuik nem látnak és nem tudnak, hogy megszégyenüljenek.
Ésa. 44,10
Ki alkotott istent, és bálványt ki öntött? a mely semmit sem használ!
Ésa. 44,11
Ímé, minden barátaik megszégyenülnek, és a mesterek magok is emberek; gyűljenek össze mind és álljanak elő; féljenek, szégyenüljenek meg együtt!
Ésa. 44,12
A kovács fejszét készít, és munkálkodik a szénnél, és alakítja azt pőrölylyel, és munkálja azt erős karjával, és megéhezik és ereje nincsen, és vizet sem iszik és elfárad.
Ésa. 44,13
Az ács mérőzsinórt von, és lefesti azt íróvesszővel, és meggyalulja azt, a czirkalommal alakítja, és csinálja azt férfiú formájára, ember ékességére, hogy házában lakjék.
Ésa. 44,14
Czédrusfát vág magának, tölgy- és cserfát hoz, és válogat az erdő fáiban, fenyőt plántál, a melyet az eső fölnevel.
Ésa. 44,15
Azokból az ember tüzet gerjeszt, vesz belőlök és melegszik, meggyújtja és kenyeret süt; sőt istent is csinál abból és imádja, bálványt készít és előtte leborul;
Ésa. 44,16
Felét tűzben megégeti, felénél húst eszik: pecsenyét süt és megelégszik, és aztán melengeti magát és szól: Bezzeg melegem van, tűznél valék!
Ésa. 44,17
Maradékából istent készít, bálványát; leborulva imádja azt és könyörög hozzá, és így szól: Szabadíts meg, mert te vagy istenem!
Ésa. 44,18
Nem tudnak és nem értenek, mert bekenvék szemeik és nem látnak, és szívök nem eszmél.
Ésa. 44,19
És nem veszi eszébe, nincs ismerete és értelme, hogy mondaná: Felét tűzben megégetém és kenyeret sütöttem annak szenénél, sütöttem húst és megettem; és maradékából útálatosságot csináljak-é, és leboruljak a fa-galy előtt?
Ésa. 44,20
Ki hamuban gyönyörködik, megcsalt szíve vezette félre azt, hogy meg ne szabadítsa lelkét és ezt mondja: Hát nem hazugság van-é jobbkezemben?

 

Isten gyűlöli a bálványimádást, és aki nem tér meg ebből a bűnből az elkárhozik!

 

Ez mindenkinek a saját döntése!

 

Előzmény: nilnocere (254)
nilnocere Creative Commons License 2013.04.07 0 0 254

Maximálisan  egyetértek veled. Mint többször is mondottam már neked, szó sincs sem bálványimádásrólé sem pedig hamis más Istenségekről. Márpedig sajnos nekm úgy tűnik teljesen félreértesz valamit, sőt több dolgot. Alkalmad van neked arra hogy esetleg kérdéseidet feltett egy felszentelt papnak? Úgy érzem csupán itt annyiról van szó hogy félreértelmezel valamit.

Én nem segíthetek és más sem hogy a benned tévesen ingó kérdéseidre választ adjak, ezért kérdezem hogy pappal tudsz-e beszélni. Ő elmagyarázza neked Mária dolgot, a szobrokat ami egyébként nagyon nagyon egyszerű. 

 

 

Vállalkoznál arra hogy emailt írj amelyben megmagyaráznék neked valamit? Ha nem természetesen megértem, nem lehetek és nem is szeretnék sem tolakodó lenni.

 

Sok mindent nem értesz pedig minden olyan egyszerű PRSZM.

 

Ha nem vállalkozol arra hogy emyilt yírj melyre tudok válaszolni akkor ide írok majd.

 

 

Köszönöm.

Előzmény: prszm (253)
prszm Creative Commons License 2013.04.07 0 0 253

Nem imádhatunk sem bálványokat (képeket, sem szobrokat), nem lehet más közbenjárónk Jézuson kivül.

Nem nekem kell rendbe tenni valamit ebben a kérdésben, hanem neked. Az ima olyan ember imája, aki meg akar térni az Isten ellen elkövetett szellemi bűnökből, azért írtam le, hogy aki meg akar térni ezekből az el tudja mondani az Atyának Jézus Krisztus nevében.

Előzmény: nilnocere (252)
nilnocere Creative Commons License 2013.04.07 0 0 252
Koszonom, de nagyon félreértesz valamit. De nem nekünk emberek dolga ezt rendbetenni benned. Szó sincs Jézus háttébeszoritásáról,sem pedig bálványimádásról még mindig.
Viszont akiben ilyen szavak vannak,ilyen szeretet az miért nem hagyja az Úr vezesse???

Előzmény: prszm (250)
prszm Creative Commons License 2013.04.07 0 0 251

Márk. 6,3-4

Avagy nem ez-é az az ácsmester, Máriának a fia, Jakabnak, Józsénak, Júdásnak és Simonnak pedig testvére? És nincsenek-é itt közöttünk az ő nőtestvérei is? És megbotránkoznak vala ő benne. Jézus pedig monda nékik: Nincs próféta tisztesség nélkül csak a maga hazájában, és a rokonai között és a maga házában.

 

Jakab legidősebb testvére (féltestvére) Jézus.

Előzmény: Szeretetláng (247)
prszm Creative Commons License 2013.04.07 0 0 250

Köszöntelek Nil!

 

Köszönöm az imát.

 

Én is adok neked egy imát, hittel mond el az Atyának, Jézus Krisztus nevében.

 

Atyám kérlek, bocsásd meg, hogy többször imádkoztam máshoz, mint hozzád. Bocsásd, meg hogy nem ismertem fel minden értelmet felül haladó szereteted, és kegyelmed. Bocsáss meg nekem, hogy ezt a kegyelmet, és szeretetett Márián, meghalt szenteken, és angyalokon, és bálvány szobrokon, és képeken keresztül kerestem, és nem kizárólag Fiadon a Názáreti Jézus Krisztuson keresztül. Bocsáss meg nekem Atyám, és bocsáss meg nekem Jézus Krisztus, hogy hitetlen voltam a végtelen szeretetekkel szemben, bocsássátok meg hogy ezt a szeretett és kegyelmet cselekedeteimmel megvetettem, és megtapostam. Megbocsátok mindenkinek, akik ellenem, vagy mások ellen gonoszt tettek, bocsásd meg nekik, mert nem tudták mit cselekszenek, és bocsáss meg nekem is, mert én is rosszat cselekedtem. Megtérek és ezen túl, csak és kizárólag hozzád fogok imádkozni Atyám, ahogy Jézus, és apostolaid is tették. Nem járok olyan templomba, és olyan helyre ahol másokhoz is imádkoznak Istenen kívül. Kérlek Jézus, költözz az én szívembe, mert te vagy az én Uram, és megváltom, aki mindenkinél jobban szeretsz, minden bűnömet magadra vetted kereszten, és örök kegyelemet adtál, nem kell ezért vezekelnem, és nem az én jó cselekedeteimért kaptam a kegyelmet, hanem az Atyám, és Te végtelen szeretetedért. Kérlek, taníts engem imádkozni, hogy imáim szíved szerint, és a Szent Lélektől ihletettek legyenek. Uram nyisd meg az én szellemem szemeit, hogy lássam a te cselekedeteidet, és értsem szavaidat, és akaratodat, hogy azzal együtt cselekedjek. Tölts be szereteteddel, mert éhezzem rá, ad, hogy megtapasztaljam azt. Uram többet fogom olvasni, és hallgatni szavaidat, hogy még jobban megismerjelek Téged. Egy eltévedt bárányod vagyok, aki, keresi a jó Pásztort, és már tudom, hogy Te vagy az Jézus Krisztus az én Pásztorom, Te vagy a keskeny ÚT, vezess oda ahova Te akarsz vezetni, amelynek végső célja az én Atyám. Jézus Krisztus nevében Ámen…

Előzmény: nilnocere (249)
nilnocere Creative Commons License 2013.04.07 0 0 249

Köszöntelek Téged, Prszm.

 

 

Az Úr legyen veled, a te lelkeddel mindenkor. Ültesse a szívedbe szent kegyelmét, szeretetét, mossa tisztára lelkedet, testedet, szellemedet. Újítson meg Téged tudásban és hitben egyaránt. Ezekre csakis Ő képes.

 

 

Krisztus lelke, szentelj meg engem!
Krisztus teste, üdvözíts engem!
Krisztus vére, ihless meg engem!
Krisztus oldalából kifolyó víz,
moss tisztára engem!
Krisztus kínszenvedése, erősíts meg engem!
Ó, jóságos Jézus, hallgass meg engem!
Szent sebeidbe rejts el engem!
Ne engedd, hogy elszakadjak tőled!
A gonosz ellenségtől oltalmazz engem!
Halálom óráján hívj magadhoz engem!
Add, hogy eljussak hozzád,
és szentjeiddel dicsérjelek téged,
mindörökkön-örökké.
Ámen.

 

 

 

Kérlek imádkozd!

Előzmény: prszm (245)
Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.07 0 0 248

Az élő Isten pecsétje, álljunk fel:

 

 „Ó, Istenem, szerető Atyám,
Szeretettel és hálával elfogadom a Te védelmed Isteni Pecsétjét.

Istenséged körülveszi testemet és lelkemet, az örökkévalóságig.
Alázatos hálával meghajolok, és felajánlom Neked, szeretett Atyámnak Irántad való mély Szeretetemet és hűségemet.

Könyörgöm Hozzád, hogy ezzel a különleges pecséttel védj meg engem és szeretteimet,
És én megígérem Neked, hogy életemet a Te Szolgálatodban élem, most és mindörökké.

Szeretlek drága Atyám,
Megvigasztallak Téged, ezekben az időkben, kedves Atyám.

Felajánlom Neked, szeretett Fiad testét és vérét, lelkét és Istenségét, engesztelésül a világ bűneiért és minden gyermeked üdvösségéért.

Ámen.” 

 

Szeretetláng Creative Commons License 2013.04.07 0 0 247

Jakab legidősebb testvére Joel volt

Előzmény: prszm (242)
sittimfa Creative Commons License 2013.04.07 0 0 246

:) hát igen, ez azért is van így, mert nem a saját nézeteidet, meggyőződésedet kürtölöd, hanem a papokét, más emberekét.

Ezeket nem is tudod megvédeni, mert nem a tieid.

Azt jó leírni bizonyságképpen, amit te éltél meg Uraddal, a te életedben cselekedte meg, és ezt Igékkel is alá tudod támasztani.

Ekkor a Kősziklára "építkezel", erős alapon, és nem lehet onnan kiszakítani, mint a bölcs embert

Máté 7:24  Mindaz, aki hallja tőlem ezeket a beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette házát.
Máté 7:25  És ömlött az eső, jöttek az árvizek, fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba, de nem dőlt össze, mert kősziklára épült.

 

Ha megfgyeled, ez volt az erőssége Pálnak és a többi apostolnak, a tanítványoknak, hogy tudták, kinek engedelmeskedtek, vagyis Ismerték Urujat és Uruk is őket!

Ez a legfontosabb, az élő, személyes, mindennapi kapcsolat Atyánkkal, és Fiával, az Igén és imán keresztül.

Így vezetnek minket és nem tévedünk el :) , ha a keskeny úton járunk = minden cselekedetünk, szavunk alátámasztható legyen az Írott Írásból.

 

Hidd el, ha Jézus azt akarta volna, hogy Őrajta kívül más Nevében is imádkozzunk az Atyához, akkor megíratta volna, mert fontos lenne!

De nem, hanem az van  megírva, hogy:

Apcs 4:11  Ez az a kő, amelyet ti mint építők megvetettetek, és amely mégis szegletkővé lett.
Apcs 4:12  Nincsen üdvösség senki másban, mert nem adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk.

 

Ján 15:16  Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és arra rendeltelek titeket, hogy elmenjetek, és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon, hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.

 

Fil 2:8  És amikor emberi formában volt, megalázta magát, engedelmes volt halálig, mégpedig a kereszthaláláig.
Fil 2:9  Ezért Isten is felmagasztalta őt, és olyan nevet ajándékozott neki, amely minden név fölött való,
Fil 2:10  hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és a föld alattiaké,
Fil 2:11  és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

 

 

Minden név fölött való az Ő Neve, ezért nincs szükség más Névre, közbenjáróra!

Az Ő áldozata egyszeri, tökéletes, mindenre elegendő, nincs szüksége kiegészítésre, támogatásra....

Előzmény: Törölt nick (243)
prszm Creative Commons License 2013.04.06 0 0 245

Miért kellene Mária felé szóló angyali köszöntést ma imádkozni? … Aktualitását vesztette, hiszen Mária már nem fogja újból megfoganni a Szent Lélektől, és nem lesz újból terhes Jézustól, és nem fogja újból megszülni. Máriának már nincs méhében Jézus! Balgák imádkoznak olyant, ami nem is ima, hanem köszöntés, és nem időszerű. A másik miért kellene egy nem aktuális köszöntést ismételgetni, amely eleve hiábavalóság! Mert Isten nem a hosszú imánkért hallgat meg!

 

Ne legyen senki Mária imádó farizeus!


Mk. 12,40

felemésztik az özvegyek házát, és színlelésből hosszan imádkoznak: ezekre vár a legsúlyosabb ítélet.

 

Bír. 5,24

De áldott legyen az asszonyok felett Jáhel, a Keneus Héber felesége, A sátorban lakó nők felett legyen áldott!

 

Akkor most imádnod kell, mert áldott Jáhel a sátorban lakó nők felett? .... Balga, és tudatlan az aki emberek lelkeit, vagy szolgáló lelkeket (angyalokat, szeráfokat) imád.

 

Nem az az igazán boldog aki megszülte Jézust, és emlőin szoptatta!


Lk. 11,27-28

Amikor ezt mondta, a sokaságból egy asszony felemelte szavát, és így szólt hozzá: „Boldog az az anyaméh, amely téged hordozott, és boldogok azok az emlők, amelyek tápláltak!” Erre ő így felelt: „De még boldogabbak azok, akik hallgatják az Isten beszédét, és megtartják.”


Mária nem követte Jézust a tanítványokkal együtt, ezért is mondta ezt Jézus! Van boldogabb állapot, mint Máriáé, azok pedig azok, akik hallgatják az Isten beszédét, és megtartják. Mivel a Mária imádók nem tartják meg Isten beszédét, ezért sohasem lesznek boldogok, ha meg nem térnek a keskenyútra.

 

Sajnálatos, hogy vannak egyházak, amelyek Máriából csináltak bálványt, égkirálynőjét, anyaistent, mint a pogányok.

 

Róm. 1,18-25

Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják. Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik: Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek. Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek; És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával. Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék; Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.

 

Atyám a Názárethi Jézus Krisztus nevében áraszd ki a kegyelem, és tudomány lelkét, hogy a választottaid megértsék a bűnbánatra, és megtérésre felszólító szavaid. …  Ámen.

Előzmény: Szeretetláng (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!