Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

pizo Creative Commons License 2020.01.07 0 2 2213
Előzmény: WebNeo (2212)
WebNeo Creative Commons License 2020.01.07 0 0 2212

Szia, milyen szakértő?

Előzmény: pizo (2210)
WebNeo Creative Commons License 2020.01.07 0 1 2211

Nem bonyolult egy ügy sem, magam is vettem múlt évben egy autót amivel volt gond, azonnal jeleztem a kereskedésnek, kijavították, nem volt olcsó. De aki ennyire naiv ( csak az írása alapján gondolom ),  járatlan, oda ügyvéd kell, hiszen az első hibajelenségnél jelezni kellett volna amennyiben hibás autót adtak el neki.

"Bizonyítási teher: fél évig előnyben a vevő

Fogyasztó (magánember) és vállalkozás (autókereskedő) közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést (eladást) követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés (adásvétel) időpontjában megvolt.

Ez azt jelenti, hogy az első hat hónapban az autókereskedőnek kell bizonyítania, hogy a kocsi nem volt hibás az eladás pillanatában, illetve nem volt meg a későbbi hiba oka az eladáskor. Tehát nem a magánvásárlónak kell pl. műszaki szakértőt fogadva azt bizonygatni, hogy rejtett hibás autót sózott rá egy nepper. Kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen."

( Biztosítási ügyem is volt, mivel bármennyire igyekeztem, nagyon távol volt a biztosító és az én elképzelésem az ügyben 50 e Ft-t költöttem ügyvédre és bőven visszajött.) Szóval ügyvéd, nem kell egyenlőre más.

Előzmény: merQree (2205)
pizo Creative Commons License 2020.01.07 0 1 2210

Iü. szakértő vagyok, mailem publikus.

Üdv. Zoli

Előzmény: dorcsi0627 (2202)
von Tom 71 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 2209

Tényleg "jó kiállású"! :-) Különleges perverzió kell egy ilyen megvásárlásához... persze tudjuk: "kinek a pap, kinek a papné"...

Előzmény: cipic (2207)
von Tom 71 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 2208

107 ponton vizsgálták át! Nem értitek??? A motor kimaradt az átvizsgálásból, valószínűleg a vizsgálat időpontjában nem volt a szakértőnél a kulcs...

cipic Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2207
Előzmény: cipic (2206)
cipic Creative Commons License 2020.01.06 0 1 2206
Előzmény: merQree (2205)
merQree Creative Commons License 2020.01.06 0 2 2205

Vettél hozzá hengert?

Az szép, ügyes!

Megcsináltad a napomat :D

Ahelyett, hogy mutogattad "ország-világ" részére, vitted volna vissza.

Innentől miért vársz segítőkészséget az eladótól?

Találtok szervizt, aki kiállt egy papír a hibáról? Szerintem a kiállított papírt dobd nyugodtan a szelektív kukába, senkit sem fog érdekelni. Remélem, ezért a papírért is fizettél nem keveset.

A mai világban miért nem evidens utánaolvasni egy-egy cégnek, vagy egy-egy autó típushibáinak?

WebNeo Creative Commons License 2020.01.06 0 2 2204

Keszekusza amit írtál, fordulj ügyvédhez

dorcsi0627 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2203

Bocsi, most latom hogy elirtam..

Szoval 4 hengerbol 2 nem ment, ezert csereltunk 4 gyertyat, es 2 gyujtotrafot. 

dorcsi0627 Creative Commons License 2020.01.06 0 1 2202

Sziasztok!

Egy kis  segitsegre volna szuksegem..

Remelem valaki aktiv, meg itt es kicsit okosabb is mint en a temaban..

Story:

2019.szeptembereben vasaroltunk lizingre ettol a hanyadek cegtol egy

Ford Maverick 'terepjarot'

Minden szep es jo volt novemberig, megnem elkezdett zorogni a motor..

Egy hozzaerto szemely megnezte, es mondta oh, semmi problema csak 4hengerbol 3 megy..

vasaroltunk hozza 1 hengert, masnapra meg egy tonkrement..es elkezdett megjobban csorogni, csattogni a motor.. Aztan mar be sem indult.. 

Itt kezdodott a mi ki kalvariank, ugyanis az unneoekhez kozeledve, konkretan senki sem vallalta a

teljeskoru atbizsgalasat az autonak, hogy panasszal tudjunk elni ennel a hihetetlenul megbizhato cegnel..

Minek aztan szerencse a szerencseben, itt a kozelunkben talaltunk egy szervizt, akik tudnak kiallitani nekunk egy papirt az adott hibarol.. 22.-en trelerrel bevitettuk, es ma 6.-an nyitottak, es hivtak minket, hogy szetment valami a motorba, es alhangon az szet/ossze szereles 400.000forint, de ehhez valoszinuleg kelleni fog egy igazsagugyi szakerto is..

Most a kerdesem az volna, hogy jart - e valaki hasonlokeppen? Mai nap ha kezhez kapjuk az atvizsgalasrol a papirt, megyunk Fotra, hogy ugyan ilyenkor mi a teendo..

Kivancsi lennek a velemenyetekre, hogy szerintetek mi lesz az ugy pontos kimenetele..?!?!

Koszonom elore is a valaszotokat..

Dora

WebNeo Creative Commons License 2019.12.08 0 0 2201

:)

Előzmény: von Tom 71 (2200)
von Tom 71 Creative Commons License 2019.12.08 0 0 2200

107...hmmm, nem a rendőrség száma?

Előzmény: Benben (2199)
Benben Creative Commons License 2019.12.07 0 0 2199

Külön kíváncsi lennék, miért pont 107, az a 107, biztos valami meseszám.

Előzmény: WebNeo (2198)
WebNeo Creative Commons License 2019.12.07 0 0 2198

"Közel 800 jó minőségű, ellenőrzött jármű közül választhat. - Minden autón 107 paramétert ellenőrzünk - Garantáltan kiváló piaci árak. - Hosszú próbautak. - A törlesztési időszak akár 84 hónap is lehet. - Kiemelkedően magas lízing jóváhagyási arány. - Ön választhat: zárt vagy nyílt végű lízing. - Telephelyünk a fóti Auchan mellet található - Az autó jelenleg valamelyik külföldi telephelyünkön található. Érdeklődés esetén, megrendelésre szívesen átszállítjuk Önnek magyarországi telephelyünkre. További információkért kérem hívjon. "

Mindig vannak amik megnevettetnek engem velük kapcsolatban :D

Előzmény: WebNeo (2197)
WebNeo Creative Commons License 2019.12.07 0 0 2197

Linkeld be :D

Előzmény: sting2 (2195)
JAMIE222 Creative Commons License 2019.12.07 0 0 2196

Ha van bizalmad a verdához, akkor alkudj, a gumit kivéve filléres tételekről beszélünk. Használt-autó vásárlásnál kb. normális, ha venni kell egy garnitúra gumit, a többi meg pár ezer forint, ne ezen múljon.

Előzmény: sting2 (2195)
sting2 Creative Commons License 2019.12.07 0 1 2195

Köszönöm mindenki válaszát. 

Természetesen nem tettem le foglalót csak kíváncsi voltam, hogy miként kezeli egy ilyen volumenű cég az esetleges visszalépést, egy " benézett" mustra után.

Én, teljesen véletlenül, találtam náluk egy olyan vételt ami szerintem érdemes a vásárlásra.

216 ezer km, ebből 209 ezer km.igMárkaszerviz múlttal - igazolt, független Márkaszerelő által lekérdezett. Törésmentes, kiválóan felszerelt. A menetpróba is és a mélyebb átvizsgálás is jó dolgokat feltételez.

De! itt jön az a bizonyos DE!

Innentől jön az a sok helyen olvasott AAA féle valóság :

A Gumik az autón egy fillért sem érnek, Eg csomag no, Háromszög no, Pótkerék - javító szett nincs!, Gumi tálca nincs, Szőnyeg van ugyan de hagyjuk állapot.

Minden szerviz dokumentáció a helyén, az autó nincs lelakva, szép felniken gurul, tele olyan extrákkal ami nálunk nem szokványos, és akkor a legalapabb kiegészítők meg sehol!!

Persze, átvételkor mindezeket mellékelik , ígéretük szerint, de akkor is.

Szóval az "étel kiválónak tűnik de az asztal ahol megterítettek"...

Előzmény: sting2 (2178)
pirosalmabumm Creative Commons License 2019.12.06 0 1 2194

eljönnek megnézni vagy te vidd hozzájuk?

ha  második akkor mégis mire számítasz?

ne vigyél sehova semmit eladni, aki meg akarja venni az eljön érte. Ennyike.

Előzmény: badamreg (2192)
von Tom 71 Creative Commons License 2019.12.06 0 1 2193

1.

Előzmény: badamreg (2192)
badamreg Creative Commons License 2019.12.06 0 0 2192

Sziasztok!

A hirdetésem feladása után tényleg az AAA keresett először :) Ismerőseim már eleve óva intettek tőlük, úgy voltam vele, hogy a nyomás úgy sem hat rám, max. eljövök, ha nem ajánlanak eleget.

De a topikot átnézve, azt hiszem jobb az idegeimnek (és nekik is) ha feléjük sem szagolok.

Viszont kerestek mások is, róluk tudni valamit?

Kocsiguru - olvastam itt is érdekes történeteket

GL Autó

Palota Autóudvar

Egy kutya mind? :D

Köszönöm.

JAMIE222 Creative Commons License 2019.12.06 0 0 2191

Ebben az esetben eppen nem szeretnek elkötelezödni, semelyik oldalon sem....

Előzmény: Teo papa (2190)
Teo papa Creative Commons License 2019.12.05 0 0 2190

Háát .. én ezt nem egészen így látom. Nem biztos, hogy ezt a bizalom oldaláról kell megközelíteni. Ha megegyezek valakivel valamiben szóban és öt perc múlva elüt a villamos, akkor a hozzátartozóim honnan fogják tudni, hogy tényleg elköteleztem magam? Ezért kell papírt írni és a foglaló is erre biztosíték .. szerintem

Teo >

Előzmény: JAMIE222 (2188)
Teo papa Creative Commons License 2019.12.05 0 0 2189

Naja. Foglalót akkor kell letenni, ha tényleg megnézte az ember és meg akarja venni. Ha bizonytalan, akkor nem kell lefoglalózni, egyértelmű .. nekem legalábbis. A foglaló egyfajta biztosíték, hogy ne adják el másnak / ne gondolja meg magát a vevő.

Teo >

Előzmény: merQree (2187)
JAMIE222 Creative Commons License 2019.12.05 0 0 2188

Egyszerü: Magyarorszagon nincs bizalom senki autot eladni akaro irant.  Ha venni megyek, vetelar a zsebben vagy a közelben. Ha megegyeztünk, fizetek es viszem az autot.

Előzmény: Teo papa (2186)
merQree Creative Commons License 2019.12.05 0 0 2187

Akkor nem kerül semmibe, ha valóban meg is akarja venni.

De jelen esetben úgy értelmezzük, hogy már nem akarja megvenni az autót.

Így már a foglaló elvész.

Előzmény: Teo papa (2186)
Teo papa Creative Commons License 2019.12.05 0 0 2186

Mit nem értesz rajta? Ha talál valaki egy autót, ami tetszik neki és nincs nála a teljes vételár, vagy eredetvizsgára akarja vinni előtte, vagy bármi más ok van, akkor miért ne adna foglalót? Ha közben az eladó meggondolja magát és eladja, akkor ne legyen már ingyen a két út a hoppon maradt vevő terhére.

Megjegyzem vacak autót találni ezret, de igazán jót, az azért nem annyira szokványos. Ráadásul a foglalót letenni a vevőnek "nem kerül semmibe", akkor meg miért ne?

Teo >

Előzmény: JAMIE222 (2182)
WebNeo Creative Commons License 2019.12.05 0 0 2185
Előzmény: sting2 (2178)
merQree Creative Commons License 2019.12.05 0 0 2184

Feltételeztem, hogy van szerződés ;)

Az, hogy benne van, hogy "megtekintett és megismert az autó állapota".

Ezzel húzzák ki a méregfogát az egésznek.

Majd átvétel után már hibás teljesítésről beszélünk, ami egyik, de nem kötelező folytatása, hogy megszűntetik a szerződést. De ha erre játszik a forumtárs, akkor arra figyelnie kelle,e hogy minél kevesebbet mozogjon az autó a saját lábán, mert ha több száz km belemegy, akkor aztán az AAA Autó azt mondhatja, hogy bocsi, túl sokat használtad, azért jött ki a hiba, stb...

Előzmény: JAMIE222 (2183)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!