Nem bonyolult egy ügy sem, magam is vettem múlt évben egy autót amivel volt gond, azonnal jeleztem a kereskedésnek, kijavították, nem volt olcsó. De aki ennyire naiv ( csak az írása alapján gondolom ), járatlan, oda ügyvéd kell, hiszen az első hibajelenségnél jelezni kellett volna amennyiben hibás autót adtak el neki.
"Bizonyítási teher: fél évig előnyben a vevő
Fogyasztó (magánember) és vállalkozás (autókereskedő) közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést (eladást) követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés (adásvétel) időpontjában megvolt.
Ez azt jelenti, hogy az első hat hónapban az autókereskedőnek kell bizonyítania, hogy a kocsi nem volt hibás az eladás pillanatában, illetve nem volt meg a későbbi hiba oka az eladáskor. Tehát nem a magánvásárlónak kell pl. műszaki szakértőt fogadva azt bizonygatni, hogy rejtett hibás autót sózott rá egy nepper. Kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen."
( Biztosítási ügyem is volt, mivel bármennyire igyekeztem, nagyon távol volt a biztosító és az én elképzelésem az ügyben 50 e Ft-t költöttem ügyvédre és bőven visszajött.) Szóval ügyvéd, nem kell egyenlőre más.
Ahelyett, hogy mutogattad "ország-világ" részére, vitted volna vissza.
Innentől miért vársz segítőkészséget az eladótól?
Találtok szervizt, aki kiállt egy papír a hibáról? Szerintem a kiállított papírt dobd nyugodtan a szelektív kukába, senkit sem fog érdekelni. Remélem, ezért a papírért is fizettél nem keveset.
A mai világban miért nem evidens utánaolvasni egy-egy cégnek, vagy egy-egy autó típushibáinak?
Remelem valaki aktiv, meg itt es kicsit okosabb is mint en a temaban..
Story:
2019.szeptembereben vasaroltunk lizingre ettol a hanyadek cegtol egy
Ford Maverick 'terepjarot'
Minden szep es jo volt novemberig, megnem elkezdett zorogni a motor..
Egy hozzaerto szemely megnezte, es mondta oh, semmi problema csak 4hengerbol 3 megy..
vasaroltunk hozza 1 hengert, masnapra meg egy tonkrement..es elkezdett megjobban csorogni, csattogni a motor.. Aztan mar be sem indult..
Itt kezdodott a mi ki kalvariank, ugyanis az unneoekhez kozeledve, konkretan senki sem vallalta a
teljeskoru atbizsgalasat az autonak, hogy panasszal tudjunk elni ennel a hihetetlenul megbizhato cegnel..
Minek aztan szerencse a szerencseben, itt a kozelunkben talaltunk egy szervizt, akik tudnak kiallitani nekunk egy papirt az adott hibarol.. 22.-en trelerrel bevitettuk, es ma 6.-an nyitottak, es hivtak minket, hogy szetment valami a motorba, es alhangon az szet/ossze szereles 400.000forint, de ehhez valoszinuleg kelleni fog egy igazsagugyi szakerto is..
Most a kerdesem az volna, hogy jart - e valaki hasonlokeppen? Mai nap ha kezhez kapjuk az atvizsgalasrol a papirt, megyunk Fotra, hogy ugyan ilyenkor mi a teendo..
Kivancsi lennek a velemenyetekre, hogy szerintetek mi lesz az ugy pontos kimenetele..?!?!
"Közel 800 jó minőségű, ellenőrzött jármű közül választhat. - Minden autón 107 paramétert ellenőrzünk - Garantáltan kiváló piaci árak. - Hosszú próbautak. - A törlesztési időszak akár 84 hónap is lehet. - Kiemelkedően magas lízing jóváhagyási arány. - Ön választhat: zárt vagy nyílt végű lízing. - Telephelyünk a fóti Auchan mellet található - Az autó jelenleg valamelyik külföldi telephelyünkön található.Érdeklődés esetén, megrendelésre szívesen átszállítjuk Önnek magyarországi telephelyünkre. További információkért kérem hívjon. "
Mindig vannak amik megnevettetnek engem velük kapcsolatban :D
Ha van bizalmad a verdához, akkor alkudj, a gumit kivéve filléres tételekről beszélünk. Használt-autó vásárlásnál kb. normális, ha venni kell egy garnitúra gumit, a többi meg pár ezer forint, ne ezen múljon.
Természetesen nem tettem le foglalót csak kíváncsi voltam, hogy miként kezeli egy ilyen volumenű cég az esetleges visszalépést, egy " benézett" mustra után.
Én, teljesen véletlenül, találtam náluk egy olyan vételt ami szerintem érdemes a vásárlásra.
216 ezer km, ebből 209 ezer km.igMárkaszerviz múlttal - igazolt, független Márkaszerelő által lekérdezett. Törésmentes, kiválóan felszerelt. A menetpróba is és a mélyebb átvizsgálás is jó dolgokat feltételez.
De! itt jön az a bizonyos DE!
Innentől jön az a sok helyen olvasott AAA féle valóság :
A Gumik az autón egy fillért sem érnek, Eg csomag no, Háromszög no, Pótkerék - javító szett nincs!, Gumi tálca nincs, Szőnyeg van ugyan de hagyjuk állapot.
Minden szerviz dokumentáció a helyén, az autó nincs lelakva, szép felniken gurul, tele olyan extrákkal ami nálunk nem szokványos, és akkor a legalapabb kiegészítők meg sehol!!
Persze, átvételkor mindezeket mellékelik , ígéretük szerint, de akkor is.
Szóval az "étel kiválónak tűnik de az asztal ahol megterítettek"...
A hirdetésem feladása után tényleg az AAA keresett először :) Ismerőseim már eleve óva intettek tőlük, úgy voltam vele, hogy a nyomás úgy sem hat rám, max. eljövök, ha nem ajánlanak eleget.
De a topikot átnézve, azt hiszem jobb az idegeimnek (és nekik is) ha feléjük sem szagolok.
Háát .. én ezt nem egészen így látom. Nem biztos, hogy ezt a bizalom oldaláról kell megközelíteni. Ha megegyezek valakivel valamiben szóban és öt perc múlva elüt a villamos, akkor a hozzátartozóim honnan fogják tudni, hogy tényleg elköteleztem magam? Ezért kell papírt írni és a foglaló is erre biztosíték .. szerintem
Naja. Foglalót akkor kell letenni, ha tényleg megnézte az ember és meg akarja venni. Ha bizonytalan, akkor nem kell lefoglalózni, egyértelmű .. nekem legalábbis. A foglaló egyfajta biztosíték, hogy ne adják el másnak / ne gondolja meg magát a vevő.
Egyszerü: Magyarorszagon nincs bizalom senki autot eladni akaro irant. Ha venni megyek, vetelar a zsebben vagy a közelben. Ha megegyeztünk, fizetek es viszem az autot.
Mit nem értesz rajta? Ha talál valaki egy autót, ami tetszik neki és nincs nála a teljes vételár, vagy eredetvizsgára akarja vinni előtte, vagy bármi más ok van, akkor miért ne adna foglalót? Ha közben az eladó meggondolja magát és eladja, akkor ne legyen már ingyen a két út a hoppon maradt vevő terhére.
Megjegyzem vacak autót találni ezret, de igazán jót, az azért nem annyira szokványos. Ráadásul a foglalót letenni a vevőnek "nem kerül semmibe", akkor meg miért ne?
Az, hogy benne van, hogy "megtekintett és megismert az autó állapota".
Ezzel húzzák ki a méregfogát az egésznek.
Majd átvétel után már hibás teljesítésről beszélünk, ami egyik, de nem kötelező folytatása, hogy megszűntetik a szerződést. De ha erre játszik a forumtárs, akkor arra figyelnie kelle,e hogy minél kevesebbet mozogjon az autó a saját lábán, mert ha több száz km belemegy, akkor aztán az AAA Autó azt mondhatja, hogy bocsi, túl sokat használtad, azért jött ki a hiba, stb...