Keresés

Részletes keresés

moga Creative Commons License 2004.02.02 0 0 50

kersomarketing

Ezt valaki innen követte el ? :)) Mert jó ....

moga

stotu Creative Commons License 2004.02.02 0 0 49
Előzmény: robiroboter (48)
robiroboter Creative Commons License 2004.01.23 0 0 48
sziasztok.

Tudnátok nekem olyan oldalt ajánlani, ahol információt találhatók a Google-ról a benne való keresés szabályairól, és lehetőleg magyarul.
Köszi a választ előre is.

stotu Creative Commons License 2004.01.07 0 0 47
A Fortune-cikknek a bevezetőjét lehet elolvasni, a többi csak előfizetőknek... :-(

Egoist: "Nem programozás, és nem webprog[rog]ramozás kérdése a dolog!"

Ez csak részben igaz. Olyan programozási módszer vagy trükk nem nagyon van, ami kifejezetten a helyezést javítja, olyan viszont jónéhány, ami többé-kevésbé ellehetetleníti a site-ot a keresőkben (100%-ban Flash-alapú honlap, JS-hivatkozások, image map, szövegek képekben, csak legördülő menüből elérhető oldalak, nem megfelelően kialakított dinamikus site, stb.).

Oda kell figyelni pl. a redirect-ek és cloaking használatára, ezeket is lehetséges úgy megoldani, hogy jól keresztbe tegyenek a site-nak a keresőkben.

Amúgy valószínűleg a webprogramozók 90 százaléka - hasonlóan bármely más szakmához - szakbarbár, a saját területén, feladatán kívül nem hogy nem érdekli más szempont, de igazából fogalma sincs az egyéb szempontokról. A keresőoptimalizálás is ilyen - nagy ívben lesz.rt - szempont.

Még egy oldal a témáról: www.freeweb.hu/keresomarketing/index.html

Előzmény: BZoltan (45)
szgsnn Creative Commons License 2004.01.02 0 0 46

Ez egyrészt igaz. Másrészt a saját oldalamon egy dolgot megtanultam. Egyes címeket az általam definiált nevű CSS-stílusokból áttettem "hagyományos" headingekbe. Tehát <h1></h1> (H2, H3 ...) tagekbe. Ég és föld volt, amit a google egy ilyen változtatás után visszaadott! Valahol egy általános írást is találtam a neten, ami ezt megerősítette, tehát hogy a page ranking-nél nagyon fontos, hgy mit írsz a HTML-headingekbe.

» http://www.staffing.hu

Előzmény: Egoist (2)
BZoltan Creative Commons License 2004.01.02 0 0 45
Nekem a Fortun magazin weboldalán ez a cikk tetszett nagyon. Nem kifejezetten technikai az írás, de azért sok érdekes dolog van az egész keresőbizniszről.

z

Előzmény: Andreas (44)
Andreas Creative Commons License 2003.12.30 0 0 44
Az Internet Kalauz 2002. áprilisi számában is volt egy jó cikk a keresőoptimalizálásról.
stpmod Creative Commons License 2003.12.05 0 0 43
Saját offolásod nem szedeted ki ovizoli ? :DDDD
Előzmény: BZoltan (42)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.02 0 0 42
"mert barki visszaolvashatja a topicot, es levonhatja a sajat kovetkezteteseit... "

pontosan ezért mertem leírni, hogy szerintem butaság az amit írsz :)

"Nem minden 'komoly' cegnek, ahnem minden cegnek akinek ez uzleti erdeke."

minekutánna minden komoly cégnek üzleti érdeke a linux fejlődése és az MS monopoliuma nagyon egészségtelen viszonyokat eredményez...

z

OFF

ez a '>'-ös idézési módszered nehezen olvashatóvá teszi a hozzászólásaidat... tudod a > nem biztos hogy oda kerül masnak is ahova neked. Megtennéd, hogy más módszert használsz? Köszi.

Előzmény: nadamhu (41)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.02 0 0 41
>inkább csupa butaságot :)
Nem mennek bele, hogy ki mond nagy butasagot, de nem is egy jo strategia ilyen kijelenteseket tenni, mert barki visszaolvashatja a topicot, es levonhatja a sajat kovetkezteteseit...

>amúgy azért mert az IBM-nek van egy linuxos >kutatócsoportja z meég nem jelent semmit, minden >komoly IT cégnek van ilyen...
Nem minden 'komoly' cegnek, ahnem minden cegnek akinek ez uzleti erdeke. Mindezek kozul pedig a legnagyobb befekteto az IBM. En mar mindent elmondtam, amit a temahoz hozzatennek, belinkelhetnek meg sokmindent az IBM nagyon eros Linux tamogatasarol, az IBM hivatalos, szepen megfogalmazott Linux allaspontjarol, a SUSE Novelles felvasarlasarol, ugyanaznap 50millio dollaros IBM Novell reszvenyvasarlasrol, es strategiai megallapodasokrol, de eleg lesz egy cikk is:

egy cikk

LP: A few years ago, IBM talked about investing $1 billion in Linux. Where are you with that so far? Has that money been spent?

Stallings: Yeah, we spent $1 billion on Linux.

LP: OK so that's done. How much are you spending going forward then?

Stallings: The better news is that everything that we've invested in Linux, we've recouped. We're very comfortable that it has paid us back. It's certainly benefited the customer greater than $1 billion.

Előzmény: BZoltan (39)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.02 0 0 40
"Az IBM elsosorban megoldasszallito ceg, mig a Microsoft dobozos szoftver 'szallito'."

Na azért ennél árnyaltabb a kép. Az IBM-nek is van nagyon masszív szoftver ágazata... gondolj csak a lotus termékekre vagy pontosan az OS/400 opreszre...Tivoli, Rational cuccok, Websphere, DB2, ezek mind külön szoftver termékek.
Akkor a solution providerség mellet az IBM továbbra is a PC piac egyik ura, a notebookjai az asztali számítógépei különálló termékként hozzák a pénzt.

Az sem igaz, hogy az MS dobozos program szolgáltató lenne, hiszen az OS piacot ponthogy az OEM cuccokkal tarolt a ceg. És az MS periferia hardvergyartassal komoly megbecsulest szerzett. A MS egerek például egyértelműen a legjobbak.
Itt van az XBox ami ugyan nem egy nagy siker, de legalább van...

z

Előzmény: nadamhu (38)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.02 0 0 39
"Csupa uj dolgot mondok?"

inkább csupa butaságot :)

amúgy azért mert az IBM-nek van egy linuxos kutatócsoportja z meég nem jelent semmit, minden komoly IT cégnek van ilyen...

z

Előzmény: nadamhu (36)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.02 0 0 38
Pontosan errol van szo,
Az IBM elsosorban megoldasszallito ceg, mig a Microsoft dobozos szoftver 'szallito'.

Mas mufaj, mas kvalitasokat, es mas strategiat igenyel.

Ezt magyarazom mar regota ebben a topicban.

Előzmény: stpmod (35)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.02 0 0 37
Nem bantassz, mert semmi konkretumot nem mondtal.
A PC piac hatalmas, ezt mindenki tudja.
Szerintem az AS400 piacnal nagyobb, de mindenkeppen osszemerhetoek. Jo lenne, ha konkret szamokat irnal, es nem magyaraznad, hogy en meg nem lattam annyi penzt, meg hogy $-ban merik, mert ez demagogia.
Előzmény: stpmod (34)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.02 0 0 36
>Nem tudom miből gondolod, hogy az IBM a PC OS >piacon a linuxot nyomná. Van valami ide >vonatkozo cikked
Nem mondod, hogy nem tudtad eddig. Itt egy link tobbek kozott:

IBM and Linux

>Az IBM elsosorban IT consulting ceg"
>??? MIVAAAAAAN ????
Min vagy igy meglepodve? Csupa uj dolgot mondok? Az IBM nagyreszt megoldasszallito, consulting ceg:
Nezzunk ra a sajat oldalukra:

IBM services

Előzmény: BZoltan (32)
stpmod Creative Commons License 2003.12.02 0 0 35
Az IBM messze nem IT consulting cég. Az is. De innováció terén verhetetlen. :D A sokat emlegetett know-how miatt többek között.

Azonban lássuk már, hogy magát nem azért nevezi megoldásszállítónak, mert odavág egy nagyvállalati licensz mellé 10 CD-t hogy nesze itt a cucc, hanem a vastól az oprendszeren ás az alkalmazásig, sőt azon túl a módszertanon át a kész munkafolyamatig "leszállítja a cégedet". Ezt hívják megoldásnak. Amikor veszek egy M$ vállalati licenszet, akkor nem megoldást vettem, csak egy szövegszerkesztőből, táblázatkezelőből, stb. álló általános alkalmazáscsomagot, amit telepíthetek pl. 250 PC-re, majd kezdhetem törni a fejemet a megoldáson. Érzed a külömbséget ?

Előzmény: nadamhu (30)
stpmod Creative Commons License 2003.12.02 0 0 34
Én nem akarlak bántani de az AS/400 akkora piaci szegmens, amekkorát még nem láttál. :D A PC piac ehhez sehol sincs. Bár nem darabszámban mérik, hanem $-ban :D
Előzmény: nadamhu (30)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.02 0 0 33
"es nem is ideologiai kerdes, hogy milyen fejlesztoeszkozzel, es milyen platform ala fejlesszek."

ez professzionűális fejelsztóknél mindig így van, de attól még nem kell elveszíteni a szakmai realitásérzést.. amúgy meg a fejlesztó azértnagyjából maga választja meg a platformot... akár úgy hogy maga választja meg a munkahelyét :)

z

Előzmény: nadamhu (31)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.02 0 0 32
"eleg a Linuxot megtamogatni, es a megoldasaikat Linux-xal szallitani."

Azt hogy ez nem telejsen fedi a valóságot már aból is lehet tudni, hogy az IBM márkanév alatt eladott PC-ken futó OS-ek nem többségben linuxok, de szerintem még csak nem is kiemelkedő a linux.

Nem tudom miből gondolod, hogy az IBM a PC OS piacon a linuxot nyomná. Van valami ide vonatkozo cikked.
Szerintem az IBM pont annyira nyomja az open source projecteket mint más nagycégek.. leszámítva a picipuhát.

"Az IBM elsosorban IT consulting ceg"

??? MIVAAAAAAN ????

z

Előzmény: nadamhu (30)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.01 0 0 31
>:) Because You're Worth It.... mint a lóreált :)
Nem tudom mire akarsz celozni, de nalam nem reklamok kerdese, es nem is ideologiai kerdes, hogy milyen fejlesztoeszkozzel, es milyen platform ala fejlesszek.
A racionalitas vezetett, amikor az adott esetben a C++ mint nyelv, es a legelterjedtebb desktop oprendszer mint elodleges celplatform mellett dontottem.
Az alkalmazasomat idovel portolni fogom Linuxra is, es ha a celjaimat nem tudom kenyelmesen megvalositani Windows alatt, akkor felrakok egy Linuxot.
Előzmény: BZoltan (29)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.01 0 0 30
>azért nem fordított rá energiát, mert az IBM az >az elmúlt időben a nagyobb rendszerekkel >foglalkozott. Az AS400-ashoz hasonló kaliberö >rendszert nem sok cég csinál...
Senki nem vitatja, hogy az AS400 egy szupermegbizthato rendszer, es hogy az IBM azzal is foglalkozik. De ez csak egy kis piaci szegmens; az IBM sem hagyhatja figyelmen kivul a PC piacot.
Az IBM elsosorban IT consulting ceg, ezert amikor megoldast szallitanak, PC-s kornyezetben is fel kell mutatniuk valamit. Ezert volt fontos az OS2. De idokozben rajottek, hogy minek annyi energiat feccolni az OS2-be, eleg a Linuxot megtamogatni, es a megoldasaikat Linux-xal szallitani.
Előzmény: BZoltan (28)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.01 0 0 29
"Az IBM mar regen lemondott az OS2-rol..."
Ettől még nem halt ki.

"A Win2000-em es a Visual Studio 6"

:) Because You're Worth It.... mint a lóreált :)

z

Előzmény: nadamhu (26)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.01 0 0 28
"a know-how az emberek fejeben van, es nem el, hanem inkabb szikrakent kipattan, nemigen kotheto cegekhez"

Ne haragudj, de ez butaság. A know-how egy csomó szakterületen igencsak céghez köthető dolog, a know-how igen gyakran nem a fejekben van, hanem a dokumentációkban és a laborokban.
Az emeberk jönnek mennek, de a módszertan, a technológia az céghez kötött. Persze fontos az emberi fejekben levő know-how, de az messze nem minden.

"Az IBM nem forditott ra eleg energiat, mert olcsobb volt a nyilt forrasu Linux fejleszteseket katalizalni."

azért nem fordított rá energiát, mert az IBM az az elmúlt időben a nagyobb rendszerekkel foglalkozott. Az AS400-ashoz hasonló kaliberö rendszert nem sok cég csinál...

z

Előzmény: nadamhu (25)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.01 0 0 27
"Ez aztan az erv!:)"

nem érvnek szántam... hanem ténymegállapításnak. Ilyen triviális dologrol nem vitatkozom. PONT.

"amikor felismerte a PC-ben rejlo lehetosegeket"

ki ne találd mán, hogy az MS ismerte fel először!

"semennyire sem jobban igaz a Microsoftra, mint barmely mas multira."

és ez mennyiben mentesíti a picipuhát? Jah amúgy mondjál már egy jelentős technikai fejlesztést amit a mikroszoft csinált...

"A nagy uzletek mind igy mennek."

nem egészen...

z

Előzmény: nadamhu (24)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.01 0 0 26
>az OS2 nem nagyon halt ki
Ezt nem mondod komolyan... Ugyan miert nyomja az IBM a Linuxot? Sajat OS.-enek akar konkurrenciat? Az IBM mar regen lemondott az OS2-rol...

>A mikroszoft hitette el az emberekkel, hogy OS-t >azt cserélni kell évente
Velem nem hitetett el semmit. A Win2000-em es a Visual Studio 6 mar eleg regota fut az otthoni gepemen, egyelore jol megvagyok vele, soha nem fagyott le, es a feladatat, marminthogy fejlesszek alatta, es internetet bongesszek, tokeletesen ellatja.

Előzmény: BZoltan (23)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.01 0 0 25
>Az OS/2-től függetlenül elvitathatatlan tény, >hogy a nagy kék birtokában olyan know how van, >amire egy microsoft nem tud szert tenni >semmilyen szintű bevásárlással.
Humanista felfogasom szerint a know-how az emberek fejeben van, es nem el, hanem inkabb szikrakent kipattan, nemigen kotheto cegekhez, ezert is vagyok ellene a tomenytelen sok szabadalombejegyzesnek, aminek az IBM az elharcosa.
Ha dolgoztal multinal, biztosan tudod, hogy ilyen meretu cegeknel a szakmeberek eloszlasa gyakorlatilag egyenletes, tehat mindket cegnel vannak jo es kevesbe jo szakemberek.

A bevasarlas szinten minden multiceg leteleme.

Javaslom a kovetkezo google keresest:

IBM buys firm

OS2-vel kapcsolatban:
Az IBM nem forditott ra eleg energiat, mert olcsobb volt a nyilt forrasu Linux fejleszteseket katalizalni. Ez az igazi profira utalo, ravasz uzleti magatartas, a Microsoft praktikai ehhez kepest amator szarnyprobalgatasok.

Előzmény: stpmod (21)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.01 0 0 24
>Hogy az IT kerékkötője az meg köztudott trivia, >ezen kár is lenne vitázni
Ez aztan az erv!:)

>A google példáuél milyen kis cég volt és mekkora >kontribuciót tett az IT életben...a picipuha >pedig messze nem vitte előre az it szekerét >annyira amennyire lehetősége lenne.
A Microsoft is milyen pici volt, amikor Basic-et irtak az elso mikroszamitogpekhez... Es pici volt akkor is, emikor felismerte a PC-ben rejlo lehetosegeket, amikor az IBM hatalmas behemotkent nem latta meg a lehetoseget... MINDENRE lehet peldat hozni...

>Minden piaci szereplő felelősége a tőkéjének >anagyságával egyenesen arányos
Egyetertek. Sot tovabbmennek, innovativitasa altalaban a tokejenek nagysagaval forditottan aranyos. Ez nem csak a Microsoft-re igaz, sot semennyire sem jobban igaz a Microsoftra, mint barmely mas multira.

>Valaki befektet egy innovációba, és amikor >beindul a szekér akkor az MS rájön, hogy ez jó >üzlet és beindítja a hatalmas rendszerét és >lenyomja erőböl a világot, ezt csinálja amióta >meggazdagodott.
Szinten nem csak a Microsoft csinalja ezt. A nagy uzletek mind igy mennek.

Előzmény: BZoltan (20)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.01 0 0 23
az OS2 nem nagyon halt ki... a legtöbb atm automatán OS2 fut.
A mikroszoft hitette el az emberekkel, hogy OS-t azt cserélni kell évente, meg a számítógépet is.
Értelmes ember egy feladatra vesz gépet és a feledatnak megfelelő rendszert telepít rá. Azok az OS2-s gépek amiket még 96 tájékán láttam, jó esetben még most is betöltik a funkciójukat... azok az AS400-asok miket meg 97-ben láttam talán ki sem voltak azóta kapcsolva :)

z

Előzmény: stpmod (21)
stpmod Creative Commons License 2003.12.01 0 0 22
Mielőtt vita alakulna ki definiáljuk, hogy a nagy alkalmazás ott kezdődik jelen esetben, ahol 800-1000 ember éri el az adatbázisokat on-line módon, lekérdez, bevisz, módosít, töröl, listázza, szelektálja, stb. Mindezt egy olyan adatbázison, melynek mondjuk 38-40 millió adatrekordja van 3-3500 adatbázis file-ban.

Előzmény: stpmod (21)
stpmod Creative Commons License 2003.12.01 0 0 21
En annakidejen kiprobaltam az OS2 Warp-ot.
Ha szakmailag sokkal a Microsoft elott lettek volna, lenyomhattak volna a Windows95-ot.
De nem, mert az OS2 Warp tobbek kozott hasznalhatatlanul lassu volt...

Én nem kipróbáltam, hanem hosszú évekig használtam. Nem tűnt fel a lassúsága. Az alkalmazások remekül futottak, sőt a winword is használható volt rajta. :D

Egy hátránya volt a w95-tel szemben. Sosem kellett lekapcsolnom a gépet mindenféle újrabutulások okán. :) Ami végleg felszámolta az OS/2-t nálam, az a linux előretörése illetve az IBM hozzáállása volt. Nem mondanám, hogy nem törődtek az OS/2-vel, de azt elég szőrmentén tették. Gyakorlatilag reklám és management hiánya miatt lett az OS/2 emlék sok helyen.

Az OS/2-től függetlenül elvitathatatlan tény, hogy a nagy kék birtokában olyan know how van, amire egy microsoft nem tud szert tenni semmilyen szintű bevásárlással.

És utoljára, de semmiképpen nem utolsósorban. A nyag kék nem azonos az OS/2-vel. Az csak egy csepp a nagy kék tengerben. A nagy kék többek között attól nagy, hogy a mainframe piacon bizonyított, hogy a közép- és kisgép piacon bizonyított. A gépei és a szoftverei nagy megbízhatóságúak, tartós üzemre tervezettek, igaz, nem háztartási bohóckodásra lettek kitalálva, hanem ipari felhasználásra. Csak hogy a kicsiknél maradjunk. Egy AS/400-as gép elé egy gyeses háttérképállítgató hozzá sem tudna szólni, pedig az AS/400 kifejezetten könnyen kezelhető, hihetetlenül átgondolt, valóban egységes strúktúráju és egységes kezelőfelületű OS/400-at használja operációs rendszer gyanánt. Sikerrel. Persze értő kezek munkája kell ahhoz, hogy egy nagy alkalmazás zökkenőmentesen és 24 órában működhessen ezen is, mert ha dr maszatoló az ász programozó kezd el szögelni rajta, ez is hanyattvághatja magát annyira, hogy az adott tákolmány nem fut rajta....de minden más igen. :)

Előzmény: nadamhu (17)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!