Én 2025-re kerestem rá, a te listád viszont megáll 2023-ben, de az arányok stimmelnek, 1 forint 1985-ben annyi, mint 38,6 forint 2023-ban, azaz 150 forint 1985-ben annyi, mint 5790 forint 2023-ban. Ehhez képest 2023-ban 16100 forint volt a legolcsóbb jegy.
Az Első Emelet leállása után Berkes és Szentmihályi csináltak egy lemezt Gesztinek, aki az EE szövegírója volt, ő viszont csak úgy vállalta, ha azok ketten vizuálban is beállnak mögé, nem csak stúdióznak. És mivel eleve poénos volt, hogy a Geszti nem tud énekelne, a két zenész mögötte meg tök viccesen néz ki, mivel az egyik alig 160 centi, a másik meg 200 centi, elvitték az egészet a vicc felé. Egy percig sem vették komolyan a dolgot, a szöveget rapnek, a zenét technonak meg legfeljebb a rendszerváltásba belezavarodott nyugdíjasok gondolták a produkciót.
Azt beleírhatták volna, hogy pl. az 1985-ös 150 forint ma mennyinek felel meg. Az önmagában nem mond sokat, hogy 1985-ben 150 forint volt a jegy, legutóbb meg 21100 és 39100 forint között.
A példánál maradva az 1985-ös 150 forint 2025-ben 6600 forint, szóval nem csak az infláció vagy a valutaárfolyam áll a jegyárak változása mögött.
Arról nem is beszélve, hogy az 1985-ös 1 dollár ma 3 dollár.
Én is nagyon szerettem a Blue Systemet, igaz csak az első három albumot. Az első, a Walking on a rainbow eredeti kazettán van meg, rongyosra hallgattatott.
a DM (Kessler) management kb. olyan szinten van mint a Cinema City management, mindegyik nulla, szóval 0+0 egyenlő egy naaagy dupla nulla...
pénteken az egyik Bp-i CC-be elmentem, csakhogy az alacsony vérnyomásomat kicsit kondícionáljam, információt kérjek, kapjak... szóltak egy "managggernek" jött is (bár ne jött volna)...
a kérdések felvázolása után hátrament ez a derék "managgger" gyermeteg gyermek, hogy informálódjon... :)))
visszajött azzal (meeer volt pofája), hogy hát ő semmit nem tud + mosolyogva közölte, valószínű én többet tudok nála, s ennyi...
Arra viszont igen, hogy "Gizda" Geszti Ász c. műsorában - amit általában egy bizonyos haveromnál néztünk, amikor a nagyszüleimnél voltam - szerepelt egy Depeche Mode-rajongó srác, aki talán rajzolt, vagy festett. Valami ilyesmi.
Nálam a Rapülők is a felülről szervezett kategória, csak Geszti jobb szövegíró, mint mondjuk Kozsó, és Berkes Tomi is tud zenét írni. De azok a műanyag dobalapok, meg a kínos '80-as évek végi funky sample CD-ről szedett minták, háát...
Én is jobbra emlékeztem, de amikor beleszaladok néha a Retrón, hát nem olyan míves a hangszerelés, mint mondjuk Máté Péter.
De még a Rapülők is elment jópofaságként - akkor voltunk végzős gimisek, és minden buliban (is) ők mentek, kb. azok voltak nekünk, mint a németeknél a Die Fantastischen Vier -, a 90-es évek nagy része viszont zeneileg a megbocsájthatatlan kategória a számomra.